Dodaj do ulubionych

Na to czekałem

12.09.15, 10:33
Od wczorajszego wieczoru żyję jak w transie, kiedy dotarła do mnie informacja, że PO na dzisiejszej konwencji ogłosi rewolucyjne zmiany czyli likwidację składki na ZUS i NFZ.
Poczekam spokojnie, (choć w nocy nie umiałem spać) skąd PEK i PO wezmą na to pieniądze.
Podobno z budżetu? Jakiś nowy podatek? czy PO przez osiem lat odłożyła tyle kasy,że może bez uszczerbku dla budżetu sfinansować ten pomysł. No....zobaczymy.

Mam tylko obawy, do wyborów jeszcze jeden miesiąc, czy można się spodziewać jeszcze innych pomysłów, jak np. działka dla każdego na Księżycu? lub bezpłatne tygodniowe wczasy w Syrii.
Obserwuj wątek
    • cymber.gaj Re: Na to czekałem 12.09.15, 10:48
      Z pewnością Kaczyński, Człowiek Roku Wszechczasów i Największy w Dziejach Polski Patriota, poratuje budżet jakaś skromną sumką z tego biliona, co go ma w kieszeni.
      • artexe Re: Na to czekałem 12.09.15, 10:53
        cymber.gaj napisał:

> Z pewnością Kaczyński, Człowiek Roku Wszechczasów i Największy w Dziejach Polsk
        > i Patriota, poratuje budżet jakaś skromną sumką z tego biliona, co go ma w kie
        > szeni.
        >

Po raz kolejny zadaję pytanie, dlaczego kiedy komentuje się cokolwiek, co się dzieje w tym polskim grajdołku, od razu pojawia się Kaczyński, Duda albo PiS?
        Nie potraficie się pokemony uwolnić od tej obsesji?
        • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 11:00
          Bo to jedni z głównych rozdajacych karty.
        • katrina1945 Re: Na to czekałem 12.09.15, 14:39
          artexe napisał(a):
          artexe napisał(a):

> Po raz kolejny zadaję pytanie, dlaczego kiedy komentuje się cokolwiek, co się d
          > zieje w tym polskim grajdołku, od razu pojawia się Kaczyński, Duda albo PiS?
          > Nie potraficie się pokemony uwolnić od tej obsesji?

- czemu się dziwisz,wszak oni kandydują do forumowego tytułu Idioty Roku.
    • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 10:58
      Jak na razie to plotki i spekulacje , a sprawa moze byc prosta i bezkosztowa. ( prawie) Z tych szczatkowych wypowiedzi mozna wnioskować ze chodzi o eliminacje śmieciówek. Dlaczego one sa tak rozwiniete? Głównie dlatego ze pracodawcy chca pomniejszac koszty pracy i z tego powodu sa zainteresowani na takich warunkach ludzi zatrudniać. Jesli ta ,,reforma" bedzie polegała na wypłacaniu pracownikom płacę brutto wraz z obecnym narzutem który płaci pracodawca , a to pracownik z tej płacy bedzie sie z podatków rozliczał , to pracodawca juz nie bedzie zainteresowany zatrudnianiem na zlecenie , na o dzieło itp. bo to nie jego koszty. Wystarczy jeszcze korekta w prawie pracy aby mozna było sie z pracownikiem łatwo i bezboleśnie rozstać. I po smieciówkach. Pozostanie tylko samozatrudnienie , co wielu bardzo odpowiada ze wzgledu na koszty , podatek liniowy i ZUS ok. 1100zł ,nawet przy dochodach ponad 10tys. zł/mc.
      • 0zdunka Re: Na to czekałem 12.09.15, 11:07
        Bredzisz jak emerytowany WSIok
        • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 11:11
          Masakryczny argument:-)
          • artexe Re: Na to czekałem 12.09.15, 11:15
            www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/po-chce-zniesienia-skladek-zus-tak-daleko,208,0,1901520.html
            Kopacz znalazła jednak ten złoty pociąg?
            • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 11:25
              Linkujesz jedną z tych plotek. Wiadomo tylko ze chodzi o pieniadze , a jak to tylko spekulacje. Ja napisałem jak widzę likwidacje śmieciówek bezkosztowo.
              • gelati Gryze palce... 12.09.15, 11:46
                Mam wiaderko popcornu i trzy litry pepsi coli (coca cola dla mnie za slodka) i wierce sie POdeksytowany przed TV (abonamentu nie place zgodnie z zyczeniem Tuska). Wiecie moze,
                kiedy sie zacznie? www.google.pl/search?q=greatest+show+on+earth&espv=2&biw=1366&bih=677&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIud637ZnxxwIVI6HbCh3Pjg3o
                Tez tak macie?
                • 13kisiel Wróg jest na razie jeden to,PO 12.09.15, 11:49
                  wpolityce.pl/polityka/265108-odnotujmy-platforma-tak-bardzo-nienawidzi-pis-ze-wspiera-niemcow-grozacych-polsce-uzyciem-sily
                  • gelati Wróg jest na razie jeden 12.09.15, 12:19
                    POgnebimy wroga. Juz na jesieni. Dzisiaj PO czesci sam sie POgnebi.
                    • artexe Re: Wróg jest na razie jeden 12.09.15, 12:24
                      gelati napisał(a):

> POgnebimy wroga. Juz na jesieni. Dzisiaj PO czesci sam sie POgnebi.

Nie słuchasz swojego szefa?

Nie sondaże zwyciężają, zwycięża się w wyborach (...) Chcemy zmienić Polskę i to jest motywacja podstawowa. Nie możemy myśleć o żadnym rewanżu, o żadnym odwecie - mówi Jarosław Kaczyński.
                      • gelati Re: Wróg jest na razie jeden 12.09.15, 12:25
                        "Bul" to bedzie PO ostatni.
                        • artexe Re: Wróg jest na razie jeden 12.09.15, 12:29
                          gelati napisał(a):

> "Bul" to bedzie PO ostatni.

Po co zaśmiecasz mi wątek ? wypowiedz się merytorycznie na temat, albo załóż sobie wątek gdzie będziesz powtarzał te swoja mantrę.
                          • gelati Re: Wróg jest na razie jeden 12.09.15, 12:35
                            Prosze, badz cierpliwy i wyrozumialy. To POtrwa tylko do jesieni. PO jesieni bedzie POtop.
                      • volupte Re: Wróg jest na razie jeden 12.09.15, 14:07
                        Pomylił sie , tam miało być - nie możemy mówić o żadnym rewanżu.
        • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 14:50
          Zacznij od zrozumienia , bo widać ze nic nie kumasz z gospodarki.
    • stanczyk-5 Re: Na to czekałem 12.09.15, 12:30

Przyjzyj sie jak funkcjonuja ubezpieczenia spoleczne/zdrowotne w skandynawskich
      krajach placi sie tylko podatek i MOMS (VAT)
      i to wystarcza nawet dla immigrantow a ich
      jest lacznie okolo jeden miljon darmozjadow.

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
    • mara571 przymusowe bezplatne wczasy w Syrii 12.09.15, 12:41
      dla emerytow rozwiazalyby problem ZUS-u.
    • a74-7 Re: Na to czekałem 12.09.15, 14:25
      co ten Rozati pyer..li: bezrobocie wzroslo przez ostatnie 8 lat:-D:-D
      Wyslijcie jeszcze milion za chlebem to zupelnie zlikwidujecie bezrobocie.
      ON chyba do ciemnego elektoratu Pelo tak gada :-D
      Wszystko mu wzroslo , zapomnial dodac jak bardzo zadluzenie wzroslo :-D
      No to przekasze popkornem :-))
      Evita Peron tera gornolotnie prawi :_)))))))
    • a74-7 Re: Na to czekałem 12.09.15, 14:48
      "Dzieci nie sa glodne, po prostu sa niedostatecznie dozywione"klepie dziadek w okularach z wasami .
      • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 14:52
        A jest inaczej? Głodne to ty chyba widzisz w swojej wyobraźni.
    • nachlany_wolak 3671bajtowy bohatyrze z Bydgoszczu, uspokój się 12.09.15, 15:02
      bo se krzywdę zrobisz.
      forum.gazeta.pl/forum/w,54,158405717,158407322,Witamy_w_Bydgoszczu.html
    • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 16:11
      To jednak propozycja PO jest taka jak rano napisałem. Jeden podatek od całości kosztów płacy pracownika , jednak chyba nadal potrącane z płacy i przekazywane do fiskusa przez pracodawcę. Dobry pomyś , oby nie tylko pomysł i obietnica. To faktycznie eliminuje śmieciówki , bo pracodawca nie jest juz zainteresowany tak zatrudniać , nic finansowo nie korzysta. A zwiekszenie płacących podatek faktycznie może zmniejszyc obciażenie płacy z 43% do 38%.
      • volupte Re: Na to czekałem 12.09.15, 16:12
        www.instytutobywatelski.pl/24110/bez-kategorii/jeden-kontrakt-jeden-podatek
    • stanczyk-5 Re: Na to czekałem 12.09.15, 18:59
      PO ma "kreta" w sztabie PiS-u
      likwidacja ZUS to projekt prezydenta RP
      mial go poddac glosowaniu nowego sejmu.

PO z zalozenia nigdy niewykopie niepotrzebnycurzednikow budzetowki
      Pani Premier przywlaszczyla sobie cudzy
      projekt z nadzieja ze mlodzi wyborcy powroca
      do glosowania na PO,niedajcie sie oszukac
      gdyz Pani Premier wie ze niemusi swego pomyslu wdrazac w.zycie.
      Bedzie tez wiekszy procent na Armie.

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka