Dodaj do ulubionych

Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsce po

11.10.15, 09:15
89 roku (tak twierdzi sam NI i wielokrotnie to powtarza), to na ile jeszcze bardziej gorszymi rządami musiały być rządy PiSu w latach 2005-2007, a w szczególności w roku 2007, kiedy to sam NI odsunął dobrego premiera Marcinkiewicza, który zaczął się cieszyć coraz większą popularnoscią , sam się zrobił się premierem i w ciągu roku skłócił wszystkich ze wszystkimi. a na koniec sam się obalił w połowie kadencji?

Pytam, bo czegoś tu nie bardzo rozumiem.
Ano tego jak to możliwe, ze takie wspaniałe rządy PiSu zostały po dwóch latach tak źle ocenione przez Polaków, którzy jako wyborcy dali tej partyjce kopa w kacze kupry, a z drugiej strony takie najgorsze rządy (wg samego PST) po pierwszej całej kadencji zostały nagrodzone drugą kadencją?
Może to mnie ktoś logicznie wytłumaczyć?
Obserwuj wątek
    • ajr-on Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 11.10.15, 09:20
      Już za dwa tygodnie klęska Platformy i bezapelacyjne zwycięstwo PIS-u. Zaprzestań tego skowytu, czas pogodzić się z realiami, Polacy maja w dość rządzących przez 8 lat, na podsumowania będzie jeszcze czas.
      • zapijaczony_ryj Niby gdzie ten skowyt słyszysz 11.10.15, 10:08
        ajr-on napisał:

> Już za dwa tygodnie klęska Platformy i bezapelacyjne zwycięstwo PIS-u. Zaprzest
        > ań tego skowytu, czas pogodzić się z realiami, Polacy maja w dość rządzących pr
        > zez 8 lat, na podsumowania będzie jeszcze czas.

Bo ja słyszałem przez 8 lat po kazdych przegranych przez NI wyborach.
        O przepraszam sfałszowanych przez PO wyborach. Pierwszymi uczciwymi były te w których wygrał BÓdyń
      • artexe Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 11.10.15, 10:28
        ajr-on napisał:

> Już za dwa tygodnie klęska Platformy i bezapelacyjne zwycięstwo PIS-u. Zaprzest
        > ań tego skowytu, czas pogodzić się z realiami, Polacy maja w dość rządzących pr
        > zez 8 lat, na podsumowania będzie jeszcze czas.

Za prędko upajasz się zwycięstwem PiS. Pewne jest tylko płacenie podatków i śmierć.
        PiS może wygrać, ale powstanie koalicja, która reanimuje PO i okaże się, że będą mieli więcej głosów niż PiS.
        • zapijaczony_ryj Może, sie jeszcze zdziwiOM jak w 2007r,daj Boże 11.10.15, 18:28
          artexe napisał(a):
          >
          >
          > Za prędko upajasz się zwycięstwem PiS. Pewne jest tylko płacenie podatków i śmi
          > erć.
          > PiS może wygrać, ale powstanie koalicja, która reanimuje PO i okaże się, że będ
          > ą mieli więcej głosów niż PiS.
          >
          >
          >
        • erte2 Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 14.10.15, 10:48
          artexe napisał(a):
          Za prędko upajasz się zwycięstwem PiS. Pewne jest tylko płacenie podatków i śmierć. PiS może wygrać, ale powstanie koalicja, która reanimuje PO i okaże się, że będą mieli więcej głosów niż PiS.
          Wielkie dzięki za słowa otuchy! Obyś był (była?) dobrym prorokiem.
      • mietowe_loczki Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 13.10.15, 13:29
        ajr-on napisał:

> Już za dwa tygodnie klęska Platformy i bezapelacyjne zwycięstwo PIS-u.

Nie mogę się doczekać. Serio.
    • artexe Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 11.10.15, 10:16
      Pytam, bo czegoś tu nie bardzo rozumiem.
      Ano tego jak to możliwe, ze takie wspaniałe rządy PiSu zostały po dwóch latach tak źle ocenione przez Polaków, którzy jako wyborcy dali tej partyjce kopa w kacze kupry, a z drugiej strony takie najgorsze rządy (wg samego PST) po pierwszej całej kadencji zostały nagrodzone drugą kadencją?
      Może to mnie ktoś logicznie wytłumaczyć?

Łaska pańska (wyborców) na pstrym koniu lubi jeździć.
      Dużo zrobiły w tej sprawie zaprzyjaźnione media, o których wspominał Wajda.
      Ty jesteś wyjątkowym oryginałem, bo uważasz, że Polacy przysięgali PO wierność i to, "że się nie opuści aż do śmierci"..... tak, jak się przysięga w związku małżeńskim.
      • zapijaczony_ryj Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 12.10.15, 20:09
        artexe napisał(a):
        >
        > Łaska pańska (wyborców) na pstrym koniu lubi jeździć.
        > Dużo zrobiły w tej sprawie zaprzyjaźnione media, o których wspominał Wajda.

> Ty jesteś wyjątkowym oryginałem, bo uważasz, że Polacy przysięgali PO wierność
        > i to, "że się nie opuści aż do śmierci"..... tak, jak się przysięga w związku
        > małżeńskim.

A możesz to jakość uzasadnić, podpierając jakimś linkiem do mojej wypowiedzi z której to wywnioskowałeś tę idiotyczną tezę?
        • artexe Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 12.10.15, 20:15

A możesz to jakość uzasadnić, podpierając jakimś linkiem do mojej wypowiedzi z której to wywnioskowałeś tę idiotyczną tezę?

Jaka tezę? Wylewasz tu kilogramy wazeliny,żeby zachwalać partię, która nie potrafiła zdobyci serc Polaków,która nie potrafiła nawet postawić przed TS Ziobry i Kaczyńskiego.
          "Daj se na luz hopie".
          • zapijaczony_ryj No tak, ale ta partia rządzi już 8 lat, czyli 13.10.15, 12:34
            artexe napisał(a):

>
            > A możesz to jakość uzasadnić, podpierając jakimś linkiem do mojej wypowiedzi z
            > której to wywnioskowałeś tę idiotyczną tezę?
            >
            >
            > Jaka tezę? Wylewasz tu kilogramy wazeliny,żeby zachwalać partię, która nie potr
            > afiła zdobyci serc Polaków,która nie potrafiła nawet postawić przed TS Ziobry i
            > Kaczyńskiego.
            > "Daj se na luz hopie".
            >
            pełne dwie kadencje!
            A wiesz czemu rządzi, ano rżdzi dlatego, ze twoja ulubiona partia PiS, której ty wazelinujesz nie dała rady nawet jednej kadencji i w płowie pierwszej oddała PO władzę!!!!
            Mam wazelinować takim przygłupom jakim ty wazelinujesz?
            • artexe Re: No tak, ale ta partia rządzi już 8 lat, czyli 13.10.15, 13:27
              zapijaczony_ryj napisał:

A wiesz czemu rządzi, ano rżdzi dlatego, ze twoja ulubiona partia PiS, której ty wazelinujesz

PiS nie jest moją partią, ja nikomu nie wazelinuję.
              Zdarza mi się stanąć w obronie PiS, kiedy racja i prawda jest po ich stronie.
              Ty jesteś tylko cynglem PO.
              • zapijaczony_ryj CZasami?-dobre 13.10.15, 13:32
                artexe napisał(a):

> zapijaczony_ryj napisał:
                >
                > A wiesz czemu rządzi, ano rżdzi dlatego, ze twoja ulubiona partia PiS, której t
                > y wazelinujesz
                >
                >
                > PiS nie jest moją partią, ja nikomu nie wazelinuję.
                > Zdarza mi się stanąć w obronie PiS, kiedy racja i prawda jest po ich stronie.
                > Ty jesteś tylko cynglem PO.
                >

hehe:
                forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&author=artexe&forumId=28&query=artexe&title=
                • artexe Re: CZasami?-dobre 13.10.15, 13:36
                  Czytasz i niczego nie rozumiesz.
                  Oceniałem P.Kukiza, który chce popierać dobre ustawy.
                  PO i PiS to są partie z poza kręgu moich zainteresowań politycznych.
                  Walę w PO, bo oni rządzą Polską, będę walić w PiS kiedy oni będą rządzić.
                  • zapijaczony_ryj Re: CZasami?-dobre 14.10.15, 10:39
                    artexe napisał(a):

> Czytasz i niczego nie rozumiesz.
                    > Oceniałem P.Kukiza, który chce popierać dobre ustawy.
                    > PO i PiS to są partie z poza kręgu moich zainteresowań politycznych.
                    > Walę w PO, bo oni rządzą Polską, będę walić w PiS kiedy oni będą rządzić.
                    >
                    >
                    Kukiz to były narkoman i alkoholik!
                    Cymbał bez żadnego programu i zasad
    • wesolyromekmmv Re: Skoro rządy PO są najgorszymi rządami w Polsc 11.10.15, 10:22
      AiS jest winny, że może być wskazany przez wyborców do sprawowania władzy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka