Dodaj do ulubionych

czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla?

09.11.15, 18:48
Konkretnie: chodzi o Konrada Szymanskiego, w poprzedniej kadencji PE najlepszego polskiego europosla, ktory zajmie sie sprawami unijnymi. Mam nadzieje, ze do jego ministerialnych obowiazkow bedzie nalezala koordynacja polskiego ustawodawstwa z unijnymi dyrektywami i sledzenie prac komisarzy przygotowujacych nowe projekty dyrektyw. Polski rzad dowiaduje sie o nich zbyt pozno, aby zablokowac ich negatywny wplyw na polskie interesy narodowe.
Obserwuj wątek
    • axyzaa czemu? podbiję ci 09.11.15, 19:03
      Konrad Szymański nie będzie eurodeputowanym PiS
      Piotr Gursztyn
      Władze Prawa i Sprawiedliwości nie chcą wpisać na listy wyborcze dotychczasowego deputowanego tej partii do Parlamentu Europejskiego Konrada Szymańskiego.

Według naszych informatorów Jarosław Kaczyński jest przeciwny ponownemu startowi Szymańskiego w tych wyborach. Jeden z naszych rozmówców uważa, że być może Szymański zostanie wpisany na jakieś dalsze miejsce, ale nie ma szans na tzw. "biorącą" pozycję na liście. Powodem miała być zbytnie izolowanie się Szymańskiego od reszty delegacji PiS w PE.

Oficjalnie nikt z władz PiS nie chce przyznać, że zapadła taka decyzja. - Nie ma jeszcze ostatecznych ustaleń, co do kształtu list - mówi tygodnikowi "Do Rzeczy" przewodniczący Komitetu Wykonawczego PiS Joachim Brudziński.

Szymański jest eurodeputowanym od 2004 r. Był zaangażowany w sprawy dotyczące bezpieczeństwa energetycznego Polski i polityki Unii Europejskiej w tym zakresie. Bronił praw prześladowanych chrześcijan, oraz sprzeciwiał się lewicowym pomysłom ustawodawczym dotyczących bioetyki, prawa rodzinnego i oświaty.

dorzeczy.pl/id,2603/Konrad-Szymanski-nie-bedzie-eurodeputowanym-PiS.html
      • mara571 wypowiedz samego Szymanskiego 09.11.15, 19:11
        "Swoją decyzję Konrad Szymański ujawnił podczas spotkania w Poznaniu. W oświadczeniu nadesłanym Onetowi poinformował, że podjęcie decyzji o rezygnacji z kontynuowania pracy w Brukseli wymagało czasu z dwóch powodów."

"Po pierwsze, była to decyzja o daleko idących konsekwencjach w planie mojej własnej roli w polityce. Spędziłem w PE 10 lat i następująca dziś zmiana ma poważny charakter" - podkreślił europoseł PiS. "Po drugie, czasu wymagało ustalenie kształtu list PiS bez mojego udziału w wyborach w Wielkopolsce" - dodał.

Szymański zaznaczył jednak, że nadal będzie zajmował się problematyką integracji europejskiej, "ale jednoznacznie z pozycji polityki polskiej tak w, jak i wobec Unii Europejskiej". Zapytany przez Onet, czy oznacza to, że będzie kandydował w wyborach do Sejmu w 2015 roku, Szymański odpowiedział: "Do wyborów parlamentarnych jest bardzo dużo czasu. To za wcześnie, by zdecydować o takim rozwiązaniu. Wszystko, co mogę dziś powiedzieć jest w komunikacie".
        • axyzaa nie rozśmieszaj mnie nt 09.11.15, 19:13
        • sclavus Re: wypowiedz samego Szymanskiego 09.11.15, 20:52
          ... ten "bardzo poważny charakter", to bardzo poważna różnica w poborach... :D:D:D
    • piq co wy tak lubicie być prześladowani?... 09.11.15, 19:14
      ...akurat Szymański jest bardzo dobrym elementem w tym rządziku, bo będzie bezpiecznikiem dla tego tępego buca Waszczykowskiego w kontaktach z JuJe.
    • kotek.filemon Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 19:18
      Polski rząd dowiaduje się zbyt późno? No nie żartuj
      • m.c.hrabia Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 19:30
        Następna tępa pała maży o męczęństwie 😁
        • mara571 zajrzyjcie pseudo-hrabio na osla 09.11.15, 19:52
          to przekonacie sie, kto i za co tam wyladowal: wystarczylo zalozyc watek w obronie proponowanego rzadu i powtorek morski ( lub zastepca) wyrzucal go na osla.
          To wyraz takiego agorowego pluralizmu, czyli nowa interpretacja znaczenia greckiego slowa agora.
          • religijnych.uczuc.obraza Re: zajrzyjcie pseudo-hrabio na osla 09.11.15, 20:27
            Za to u sióstr Karnowskich lub na nizalezna.ru na pęczki forowane są wątki krytykujące nowy rząd Jarosława.
    • religijnych.uczuc.obraza Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 20:10
      Szymański i Streżyńska to dwa jasne punkty tego rządu Jarosława. Na przeciwnym biegunie Ziobro czy Waszczykowski czyli śmieci do wywalenia.
    • 3xp0 Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 20:15
      Zgadzam się z tobą, ale warto też wspomnieć o Morawieckim.
    • xystos Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 20:18

Badz dobrej mysli Bracie

my tych POpaprancow na Sybir poslemy.

ZEN
      • sclavus Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 21:00
        ... hihihihihihihihi...
        Nie wystarczyłaby reaktywacja Berezy???
    • sclavus wskoczyłem na "oślą" sprawdzić... 09.11.15, 20:48
      kłamstwa, nawet tak małe, jak to twoje, są bezcenne :D:D:D
      Ani jednego wątku o "pochwale rządu PiS" tam nie ma!
      ... na twoje nieszczęście...
      Zatem chwal, chwal, chwal... - może ci zapłacą!!
    • ketepud Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 21:04
      Zagajenie wątku godne idiotki.
    • maszmi Re: czy tez wylece na pochwale rzadu PiS na osla? 09.11.15, 22:59
      na barana
    • tadzap Re: Brawo PIS,brawo jego rzad !!!! 09.11.15, 23:03
      Syfiarnia POd ziemię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka