Dodaj do ulubionych

Der hässliche Deutsche

27.11.15, 08:39
Jürgen Schulz - archetypowy przypadek. Ale Niemcowi wolno. Pisiorowi, nie.
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: Der hässliche Deutsche 27.11.15, 08:47
      Czego nie wolno pismatołkowi? "Suchać i sużyć" gubernatorowi Kaczyńskiego i Matuszce Rosiji nie tylko mu wolno lecz nawet ma obowiązek. Czego jeszcze dusza pragnie?
      • gelimer A to już Kaczyński Rosji służy? ;) 27.11.15, 08:52
        Jeszcze niedawno chciał wywołać wojnę z Rosją. ;)
        • ayran Re: A to już Kaczyński Rosji służy? ;) 27.11.15, 08:56
          Wszystko wam się myli. To Macierewicz twierdził, że Rosja wypowiedziała wojnę. Innymi słowy - nie Kaczyński a Macierewicz, oraz nie "chciał wywołać", tylko twierdził, że druga strona już wywołała. Rozumiecie tę subtelną różnicę?
          • gelimer To będzie wojna z Rosją, czy będziemy jej służyć? 27.11.15, 09:03
            Skoro Macierewicz twierdzi, że Rosja nam wypowiedziała wojnę, a Kaczyński chce Rosji służyć, to chyba wychodzi na partnerski pokój.
            • ayran Re: To będzie wojna z Rosją, czy będziemy jej słu 27.11.15, 09:06
              Mam nadzieję, że w ramach waszej rozległej erudycji, jest wam znane pojęcie "pożyteczny idiota". Taką rolę wobec Rosji, z niebywałą skutecznością, pełnią zarówno Macierewicz, jak i Kaczyński. Niezależnie od retoryki.
              • gelimer Пoлезный ид 27.11.15, 09:09
                Mam rozumieć, że Kaczyński spełnia podobną rolę? Jak?
                • ayran Re: Пoлезны&# 27.11.15, 09:25
                  идиoт jeśli już.

Poszukaj relacji samego Kaczyńskiego z jego rozmów z niejakim Łasinem, z ambasady rosyjskiej w Warszawie, na temat puczu Janajewa.
                  • gelimer Re: Пoлезны&# 27.11.15, 10:25
                    To Gazeta Wyborcza skróciła mi tytuł. Miał być jeszcze George Bernard Shaw. I nie poczytam. Sam mi zacytuj, jeśli chcesz udowodnić tezę o pożytecznym idiocie. Bo teza o wysługiwaniu się rządu PO-PSL Niemcom sama się udowadnia:

fakty.interia.pl/prasa/news-dane-polskich-zolnierzy-w-niemieckich-bazach,nId,1928830
                    • ayran Re: Пoлезны&# 27.11.15, 10:34
                      Nie będzie żadnego "sam wam zacytuj". Dostaliście aż nadto informacji, byście jako duży chłopiec sami sobie poradzili.

Swoją drogą - na czym polega owo "wysługiwanie się" o którym piszesz w kontekście przywołanego artykułu? Jakież to straszne konsekwencje mogą być skutkiem tego, że niemiecka (a więc natowska) państwowa instytucja posiada dane na temat sekwencji nukleotydów kwasu nukleinowego u polskich żołnierzy?
                      • x2468 Re: Пoлезны&# 27.11.15, 10:48
                        Przypomnę że ciężko ranni na misjach polscy żołnierze byli przewożeni błyskawicznie do Ramstein i tam ich operowano. W takich sytuacja liczy się każda sekunda.
                      • gelimer Re: Пoлезны&# 27.11.15, 12:24
                        Przykro mi, ale zastosuje tutejszą metodę i powiem, że albo argument na stół, albo poddajesz dyskusję.

Pewnie, przekażmy wszystkie dane Niemcom i nie przejmujmy się tym, że NATO jest tylko kolejnym sojuszem, w którym dzisiaj się jest, a jutro można nie być. To nas chyba różni. Ty święcie wierzysz w NATO i UE, a ja traktuję obie organizacje jako kolejne umowy ekonomiczne, wojskowe i kulturalne, które istnieją tak długo jak długo się to największym w nich opłaca.
                        • ayran Re: Пoлезны&# 27.11.15, 12:41
                          gelimer napisał:

> Przykro mi, ale zastosuje tutejszą metodę i powiem, że albo argument na stół, a
                          > lbo poddajesz dyskusję.

Mówcie co chcecie - zważywszy, że domagaliście się, bym szukał waszych własnych wpisów, czuje się zwolniony z "koleżeńskiej" pomocy. Póki co - sam nie przedstawiasz żadnych konkretów, czyli - wedle własnej miary - poddajesz dyskusję od samiuchnego początku.

> Pewnie, przekażmy wszystkie dane Niemcom i nie przejmujmy się tym, że NATO jest
                          > tylko kolejnym sojuszem, w którym dzisiaj się jest, a jutro można nie być.

Ale tak w ogóle choć z grubsza rozumiesz, na czym polega ten "skandal" z DNA?
                          • gelimer Re: Пoлезны&# 27.11.15, 12:43
                            Czyli poddałeś dyskusję krzycząc, że ja ja poddaję. Rozumiem.

A może to Ty mi powiesz dlaczego przekazanie takich danych drugiemu państwu skandalem nie jest?
                            • ayran Re: Пoлезны&# 27.11.15, 13:00
                              gelimer napisał:

> Czyli poddałeś dyskusję krzycząc, że ja ja poddaję. Rozumiem.

To są twoje imaginacje. Po pierwsze rzeczywiście nie podałeś żadnych konkretów, po drugie ja nie krzyczę nawet w realu, a co dopiero na jakimś forum.

> A może to Ty mi powiesz dlaczego przekazanie takich danych drugiemu państwu ska
                              > ndalem nie jest?

Szczerze powiedziawszy, jeśli przyłączasz się do zarzutu, że to skandal, to spodziewałbym się, że wiesz dlaczego. jakie konkretne niebezpieczeństwo wiązałbyś z tym, że jakiś Niemiec (urzędnik państwowy) posiada zapis informacji na temat sekwencji nukleotydów w twoich komórkach?
                              • gelimer Re: Пoлезны&# 27.11.15, 13:06
                                Pozwól, że zakończę tę pierwszą przepychankę.

Nie widzę powodów do snucia wizji niebezpieczeństw. Po prostu uważam, że przekazywanie takich danych obcemu państwu to skandal, bez względu na to w jak dobrych stosunkach byśmy z tym państwem byli.
                                • ayran Re: Пoлезны&# 27.11.15, 13:08
                                  gelimer napisał:

Tak po prostu, bez żadnej wiedzy, czy wiąże się to z jakimkolwiek zagrożeniem (a może z potencjalna korzyścią?) uważasz to za skandal?
                                  • gelimer Re: Пoлезны&# 27.11.15, 13:59
                                    Tak, tak po prostu. Wszelkie dane, które mogłyby być wykorzystane przeciwko nam w innej sytuacji politycznej, powinny być, z wielkim nadmiarem, chronione.
                                    • ayran Re: Пoлезны&# 27.11.15, 14:27
                                      Ale w jaki sposób można by wykorzystać przeciw wam sekwencję waszych nukleotydów? Jakiś bliski choćby niewielkiego prawdopodobieństwa przykład, poproszę.
                    • yoma Re: Пoлезны&# 27.11.15, 10:58
                      To ty w Gazecie Wyborczej publikujesz, no brawo.
        • x2468 Re: A to już Kaczyński Rosji służy? ;) 27.11.15, 09:02
          Zapomniał jak Wuc forum.gazeta.pl/forum/w,28,159413188,,Der_h_ssliche_Deutsche.html?v=2#w okularkach spod pianina wygłaszał kaczorynkę do przyjaciół Rosjan?
          Jeszce należy zmienić hymn. Pierwsze słowa nowego czyli pieśni pis powinny brzmieć: "Wszystko co nasze Rosji oddamy".
          • gelimer Wyciągał rękę - źle. Stawiał się - źle. ;) 27.11.15, 09:05
            Czy Kaczyński może zrobić dobrze?
            • adalberto3 Re: Wyciągał rękę - źle. Stawiał się - źle. ;) 27.11.15, 09:22
              Naczelną cechą dobrego polityka powinna być możliwość przewidywania skutków wypowiedzi.
              Ogromna większość polskich ma z tym duży problem.
              • x2468 Re: Wyciągał rękę - źle. Stawiał się - źle. ;) 27.11.15, 10:54
                Nie zawsze. Sprawdź zanim napiszesz.zdarza się że politycy wyrażają zaniepokojenie lub nadzi
            • x2468 Re: Wyciągał rękę - źle. Stawiał się - źle. ;) 27.11.15, 09:25
              Cały czas robi dobrze. Oczywista oczywistość Rosji bo rozbija EU i NATO. Nie bez powodu Putin wyraził swoje zadowolenie z wygranych przez pis wyborów.
              • gelimer Re: Wyciągał rękę - źle. Stawiał się - źle. ;) 27.11.15, 10:26
                Putin jest dobrym dyplomatą. I zawsze wyrazi zadowolenie. Podniecanie się tym to naiwność.
    • adalberto3 Jürgen Schulz - dziennikarz z obciążeniem ? 27.11.15, 09:03
      de.wikipedia.org/wiki/Juergen_Schulz_(Moderator)
      Co można wymagać od człowieka (dziennikarza) z przesiedleńczo-socjalistyczną przeszłością ?
      Co on teraz zrobił ?
      • x2468 Re: Jürgen Schulz - dziennikarz z obciążeniem ? 27.11.15, 10:51
        A czego od gangu Kaczyńskiego która wysługiwała się tzw komunie i przynajmniej pośrednio ZSRR czyli Wielkiej Rosji?
        • x2468 Re: Jürgen Schulz - dziennikarz z obciążeniem ? 27.11.15, 23:00
          Nowe genialne posunięcie Kaczyńskiego:
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19259261,nastepca-prezesa-arimr-jest-oskarzony-o-korupcje-i-oszustwo.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka