Dodaj do ulubionych

Boję się Andrzeja Dudy

09.03.16, 14:33
Następnie usłyszeliśmy, że w Polsce „to my jesteśmy ludźmi pierwszej kategorii”. Nie wiem, jakie „my”, lecz z pewnością jeśli istnieje powód do wyróżniania ludzi pierwszej kategorii, to mocą tego samego kryterium definiuje się również ludzi kategorii drugiej. Pytam więc: kto należy do „drugiej kategorii”? I to już nie „Polaków” (jak był łaskaw wyrazić się naczelnik Kaczyński), lecz „ludzi”! Czy prezydent Duda jest rasistą, czy tylko bezmyślnie jątrzy, robiąc aluzje do żałosnej wypowiedzi Kaczyńskiego, o której dla dobra PiS należałoby milczeć aż po grób? A może po prostu z nawyku podlizuje się swojemu szefowi? dobry teks, polecam! Natomiast rodzi się pytanie: skoro zostałem wykreślony spośród Polaków to dlaczego mam płacić podatki na IV RP?
Obserwuj wątek
    • xystos Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 14:37
      do
      antyk-acap2.0

slusznie wasc robisz,z twoimi grzechami ja tez bym sie bal
      nawet wyjsc z domu do kosciola by sie wyspowiadac
      • antyk-acap2.0 Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 14:40
        Grozisz mi?
    • damakier1 Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 14:38
      Tak, to świetny blogowy wpis prof. Hartmana i bardzo mu za niego dziękuję.
      Niby się to wszystko wie i widzi, ale zebrane razem i tak dobitnie wypunktowane ma niezwykle mocną wymowę.
      • tojabogdan duda prezydentem wszystkich 09.03.16, 14:42
        pisiaków
      • freies_man Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 14:46
        damakier1 napisała:

> Tak, to świetny blogowy wpis prof. Hartmana i bardzo mu za niego dziękuję.
        > Niby się to wszystko wie i widzi, ale zebrane razem i tak dobitnie wypunktowane
        > ma niezwykle mocną wymowę.

Janek Hartman w ogóle jest świetny- nawet Palikot się go pozbył po jego rewelacjach na temat związków kazirodczych.
        Żeby nie było niejasności- jestem w większości po stronie racjonalistów i ateistów.
        • snajper55 Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 14:59
          freies_man napisał:

> Janek Hartman w ogóle jest świetny- nawet Palikot się go pozbył po jego rewelac
          > jach na temat związków kazirodczych.
          > Żeby nie było niejasności- jestem w większości po stronie racjonalistów i ateis
          > tów.

Toż w Polsce sami ateiści. Znasz kogoś, kto się (jakiegoś) boga boi? No dobra, część Polaków może być satanistami.

S.
          • freies_man Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 15:04
            Toż w Polsce sami ateiści. Znasz kogoś, kto się (jakiegoś) boga boi? No dobra, część Polaków może być satanistami.

Nie wiem ile masz lat, ale ja jestem ateistą od wielu,wielu,wielu lat.
    • 3xp0 Boję się Michnika/Szechtera 09.03.16, 14:49
      Jeden jest winny śmierci niewinnych ludzi a drugi chciał rozbioru Polski na rzecz Ukrainy.
      Niedaleko pada jabłko od jabłoni i dlatego Michnik nazwał Kiszczaka człowiekiem honoru.

antyk-acap2.0 napisał(a):

> Następn
      > ie usłyszeliśmy, że w Polsce „to my jesteśmy ludźmi pierwszej kategorii&#
      > 8221;. Nie wiem, jakie „my”, lecz z pewnością jeśli istnieje powód
      > do wyróżniania ludzi pierwszej kategorii, to mocą tego samego kryterium definiu
      > je się również ludzi kategorii drugiej. Pytam więc: kto należy do „drugie
      > j kategorii”? I to już nie „Polaków” (jak był łaskaw wyrazić
      > się naczelnik Kaczyński), lecz „ludzi”! Czy prezydent Duda jest ras
      > istą, czy tylko bezmyślnie jątrzy, robiąc aluzje do żałosnej wypowiedzi Kaczyńs
      > kiego, o której dla dobra PiS należałoby milczeć aż po grób? A może po prostu z
      > nawyku podlizuje się swojemu szefowi?
      dobry teks, polecam! Natomiast rod
      > zi się pytanie: skoro zostałem wykreślony spośród Polaków to dlaczego mam płaci
      > ć podatki na IV RP?
      • snajper55 Re: Boję się Michnika/Szechtera 09.03.16, 15:03
        3xp0 napisał:

> Jeden jest winny śmierci niewinnych ludzi a drugi chciał rozbioru Polski na rze
        > cz Ukrainy.

Ten pierwszy to Lech Kaczyński. Ale czy Jarosław chciał coś dać Ukrainie? Jarosław Putinowi robi dobrze, nie Ukrainie.

S.
    • marbor1 Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 14:58
      Ło matko bosko żyję na tym świecie już tyle lat i dowiaduję się ciągle, że nie jestem Polką, stałam tam gdzie stało ZOMO, jestem hołotą warszawską, jestem obywatelką gorszego sortu.
      A teraz pan prezydent mówi mi jeszcze, że jestem ludziem drugiej kategorii.
      Przeżyłam sanację, przeżyłam okupację, przeżyłam socjalizmokrację i mam cichą nadzieję [jestem z rodziny długowiecznych], że przeżyję też pis-dokrację.
      • snajper55 Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 15:00
        marbor1 napisała:

> Ło matko bosko żyję na tym świecie już tyle lat i dowiaduję się ciągle, że nie
        > jestem Polką, stałam tam gdzie stało ZOMO, jestem hołotą warszawską, jestem oby
        > watelką gorszego sortu.
        > A teraz pan prezydent mówi mi jeszcze, że jestem ludziem drugiej kategorii.
        > Przeżyłam sanację, przeżyłam okupację, przeżyłam socjalizmokrację i mam cichą n
        > adzieję [jestem z rodziny długowiecznych], że przeżyję też pis-dokrację.

Nie byłaś ekstremą? :)

S.
    • mietowe_loczki Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 15:02
      Zastanawiam się, kiedy "uczestnicy marszu KOD-u" zaczną "demolować" miasta i "atakować" przechodniów, "zwłaszcza wyborców PiS" albo kiedy zostanie wykryty jakiś "spisek" z ich udziałem. No i oczywiście kiedy wyprowadzą przeciwko nam na ulicę policję i wojsko.
    • rzewuski1 Re: Boję się Andrzeja Dudy 09.03.16, 15:06
      Świetny tekst, 100 % racji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka