Dodaj do ulubionych

Moralista Morawiecki

14.04.16, 11:33
Nic się nie stało, jeśli ja upoważniłem posłankę do zagłosowania za mnie, to w sensie moralnym nie ma w tym nic złego - takie kuriozalne oświadczenie wystękał Kornel Morawiecki pytany o ordynarna machlojkę, która przed chwilą dokonała się w Sejmie.
Złamanie regulaminu sejmowego to według moralisty Morawieckiego nic złego?
To może zmostkować te wszystkie przyciski i niech posłowie głosują jedni za drugich, nie przejmując się frekwencją na sali? Zaoszczędzi się posłom nagłych przerw w urlopach, ekspresowych powrotów do kraju zza granicy, przerywania zwolnień lekarskich byle tylko być obecnym w czasie ważnych głosowań, co wielokrotnie się przecież zdarzało.
Niech już nas lepiej Kornel Morawiecki moralności nie uczy.
Obserwuj wątek
    • sverir Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 11:38
      Skreślam Morawieckiego. Ten [słowo pominę] nie rozumie, po co w ogóle w Konstytucji mowa jest o kworum wymaganym do ważności głosowania. Niech następnym razem wyśle chociaż pracownika biura w swoim zastępstwie - przynajmniej liczba głosujących będzie się zgadzała.

A nawiasem mówiąc pani poseł też dała dupy.
      • ave.duce Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 11:44
        Już dawno K. Morawieckiego skreśliłam. Najwyraźniej - trawestując jego wypowiedź:
        Regulamin Sejmu, który nie służy Pi$owi&co., jest bezprawiem.
        • erte2 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 13:19
          W zasadzie Morawieckiego (seniora) nawet trudno jest potępiać. Nawet taki jeden Żyd powiedział kiedyś: "Panie, wybacz im, bo nie wiedzą co czynią".
          Kornel Morawiecki to po prostu już zagubiony, stary człowiek który już nie bardzo wie co się wokół niego dzieje, nie ogarnia otaczającego go świata, nie rozumie go i po prostu się go boi. Przypomina mi mojego szesnastoletniego pieska - ślepego już i głuchego który jest równie zagubiony i po wyjściu z domu już nie potrafiłby do niego wrócić. Różnica jest taka że piesek już nawet nikogo nie ugryzie; co najwyżej czasem zasika kuchnię. Kornel Morawiecki zaś przez swojego Altzheimera szkodzi Polsce.
          Kornel Morawiecki był niegdyś symbolem bezkompromisowej walki, takim partyzantem który przez lata nie wychodził z lasu i ciągle te mosty wysadzał i wysadzał. Dziś z własnej woli oddał te dynamity i lonty, samopał wyrzucił na złom i nie zostało mu już nic.
          • l_zaraza_l Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 13:28
            Mylisz się, erte. To nie jest wynik podeszłego wieku tylko, jak słusznie zauważyła Dama, specyficznej moralności. Jak mówił, że naród stoi ponad prawem to także nie z powodu wieku ale dlatego, że tak uważał kiedyś i uważa nadal.
            • damakier1 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 13:56
              Myślę, że znaczenie ma jedno i drugie - i starcza demencja, i specyficzna moralność.
              Już od dawna mam teorię, że na starość rosną i nabierają znaczenia te cechy i poglądy człowieka, które charakteryzowały go w młodości. Jeśli kto w młodości wyznawał podwójną moralność i żywił pogardę do prawa, ten na starość podwójną moralność będzie stosował w każdej sprawie, a prawo będzie traktował instrumentalnie jako narzędzie do realizacji własnej korzyści. A jeśli ktoś w młodości był miły i sympatyczny, ten na starość jest jeszcze milszy i sympatyczniejszy. Bardzo dobrym przykładem tej pierwszej ewentualności jest właśnie Kornel Morawiecki. A tej drugiej - ja sama ;)
              • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 17:29
                Myślę, że znaczenie ma jedno i drugie - i starcza demencja, i specyficzna moralność

Damo....opamiętaj się jeżeli -czynisz Morawieckiemu zarzut o starczej demencji to jesteś po prostu śmieszna.
                • damakier1 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 17:52
                  Ha, ha, ha... ;)
                  • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 19:01
                    damakier1 napisała:

> Ha, ha, ha... ;)
                    >

Tyle masz do powiedzenia?
                    Uwierzysz, że wiem dlaczego nie stać cię na nic innego?
                    • smutas13 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 19:49
                      Posłankę M. Zwiercan ogarnęła pomroczność jasna.
                      Kornel Morawiecki - lawirant.
                      • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 20:25
                        smutas13 napisała:

> Posłankę M. Zwiercan ogarnęła pomroczność jasna.
                        > Kornel Morawiecki - lawirant.
                        >

Gdzie diabeł nie może .....
      • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 11:56
        sverir napisał:

> Skreślam Morawieckiego. Ten [słowo pominę] nie rozumie, po co w ogóle w Konstyt
        > ucji mowa jest o kworum wymaganym do ważności głosowania. Niech następnym razem
        > wyśle chociaż pracownika biura w swoim zastępstwie - przynajmniej liczba głosu
        > jących będzie się zgadzała.
        >
        > A nawiasem mówiąc pani poseł też dała dupy.

Trudno się z tym nie zgodzić, choć Morawieckiego jeszcze nie skreślam, tylko daje mu żółtą kartkę.
        Pani poseł nie dała dupy, dała ciała. Czerwona kartka.
        Kuchciński powinien przeprowadzić reasumpcję głosowania nad wyborem sędziego do TK.
        • sverir Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 12:24
          Pan poseł Morawiecki dostaje ode mnie czerwoną kartkę. Nie za prośbę, tylko za uzasadnienie, dlaczego wszystko jest w porządku. Już mógłby chociaż tłumaczyć, że nie zmieniło to wyniku głosowania. Głupie, ale niezupełnie nielogiczne. A jeżeli wszystko ok, bo 'w sensie moralnym', to po co w ogóle on jest w Sejmie? Sejm chyba nie jest konieczny do wyznaczania granic moralności.
      • damakier1 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 12:19
        sverir napisał:
        > A nawiasem mówiąc pani poseł też dała dupy.

Pani poseł świadomie złamała regulamin i poświadczyła nieprawdę. To nie jest danie dupy, a popełnienie przestępstwa. Dobrze zachował się w tej sprawie Paweł Kukiz mówiąc, że jeśli rzeczywiście fakt ten miał miejsce posłanka, która dopuściła się tego, powinna złożyć mandat.
        • sverir Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 12:26
          O pani poseł napisałem skrotowo, bo wątek zaczął się od pana posła Morawieckiego. Ale tak poza tym, to masz rację, że to więcej niż danie dupy. Nawet gdyby nie było to przestępstwo - nie po to Konstytucja wymaga do obecności kworum, żeby potem posłowie się zastępowali, bo któryś źle się poczuł!
          • marta596 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 14:22
            Kłania się art 271, 273 kk odnośnie pani poseł, i art 18 kk dla dziadka Karolka.:D
            Ale, że dziadzio ma do prawa osobliwe podejście głosząc, iż: "Nie może być tak że prawo stoi ponad człowiekiem", no to mamy to, co mamy.
            • stanczyk-5 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 14:34
              Oczywiscie,prawa wrodzone
              powinny stac nad prawami pisanymi!
            • marta596 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 14:36
              Dziadzio Kornelek oczywiście.;)
        • ayran Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 13:19
          Przecież wiadomo, że Kukiz nie mówił tego na serio, tak samo jak wiadomo, że pani posłanka nie złoży mandatu. Nawiasem mówiąc, mandat powinien też złożyć Morawiecki, ale akurat o nim Kukiz nic takiego nie powie.
    • snajper55 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 11:42
      damakier1 napisała:

> To może zmostkować te wszystkie przyciski i niech posłowie głosują jedni za dru
      > gich

Nie. Zmostkować i jeden, taki duży i czerwony, zamontować na Żoliborzu, dla Prezesa. Po co udawać, że to posłowie decydują?

S.
    • ukos KuPiS = Kali 14.04.16, 11:48
      damakier1 napisała:

> Nic się nie stało, jeśli ja upoważniłem posłankę do zagłosowania za mnie, to w
      > sensie moralnym nie ma w tym nic złego - takie kuriozalne oświadczenie
      > wystękał Kornel Morawiecki pytany o ordynarna machlojkę, która przed chwilą do
      > konała się w Sejmie.
      > Złamanie regulaminu sejmowego to według moralisty Morawieckiego nic złeg
      > o?
      ...
      > Niech już nas lepiej Kornel Morawiecki moralności nie uczy.
      >

Jak KuPiS głosować na 2 ręce, to być moralny.
    • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 11:49
      To faktycznie kuriozalna wypowiedź Morawieckiego.
      Głosowanie należy powtórzyć i Kuchciński powinien zarządzić reasumpcję głosowania.
      Nie zmieni to wyników tego głosowania, PiS będzie i tak miał większość, ale nikt się nie będzie mógł czepiać, że głosowanie jest nieuczciwe.
      • sverir Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 11:50
        "Nie zmieni to wyników tego głosowania, PiS będzie i tak miał większość"

Ale zawsze pozostaje do osiągnięcia kworum.
        • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 11:58
          sverir napisał:

> "Nie zmieni to wyników tego głosowania, PiS będzie i tak miał większość"
          >
          > Ale zawsze pozostaje do osiągnięcia kworum.

Ale kworum też będzie.
          • sverir Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 12:15
            "Ale kworum też będzie"

A tego nie wiesz. Sam PiS wymaganego kworum nie zapewni.
    • wagonetka w sensie moralnym Morawiecki jest amoralny 14.04.16, 12:00
      i w tej, i w innych sprawach
      • m.c.hrabia Re: w sensie moralnym Morawiecki jest amoralny 14.04.16, 12:02
        zawsze taki był .
    • gorszysort Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 12:08
      bankier przyzwyczajony do przekretów
      • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 12:11
        gorszysort napisał(a):

> bankier przyzwyczajony do przekretów

Ten Morawiecki (senior) nie jest bankierem.

• x2468 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 21:58
          Synalka bankstera wychował.
    • kaczydud Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 12:46
      biedak sraczki dostał
    • ave.duce Pomocny palec zaufanej posłanki Zwiercan 14.04.16, 13:05
      Posłanka Zwiercan od 28 lat działa w Solidarności Walczącej, której założycielem i szefem jest Morawiecki. Z Kornelem Morawieckim znała się na długo przed Sejmem.
      • ave.duce Poprawka - dłoń 14.04.16, 13:14
      • m.c.hrabia Re: Pomocny palec zaufanej posłanki Zwiercan 14.04.16, 13:18
        to kochliwy dziadzio.
      • marbor1 Re: Pomocny palec zaufanej posłanki Zwiercan 14.04.16, 14:42
        Buzia niczego, a tak się zeszmaciła. Pani poseł warto było?
        [To do pani poseł Zwiercan].
        • ave.duce Pi$/ZP już czeka z otwartymi rękami na dwójkę 14.04.16, 18:26
          z "PW".
          • ave.duce Re: Pi$/ZP już czeka z otwartymi rękami na dwójkę 14.04.16, 18:27
            Oczywiście - z SW ;)
    • tojabogdan zbyt wiele wymagacie od Morawieckiego 14.04.16, 13:23
      on nie rozumie nawet tego, gdzie się znajduje i dlaczego. W każdej jego publicznej wypowiedzi widać pogłębiający się zespół otępienny.
      Kukiz potrzebował jego nazwisko, bo to przecie weteran. I dawno w stanie spoczynku (umysłowego)
      • freies_man Re: zbyt wiele wymagacie od Morawieckiego 14.04.16, 17:37
        tojabogdan napisał:

> on nie rozumie nawet tego, gdzie się znajduje i dlaczego. W każdej jego publicz
        > nej wypowiedzi widać pogłębiający się zespół otępienny.
        > Kukiz potrzebował jego nazwisko, bo to przecie weteran. I dawno w stanie spoczy
        > nku (umysłowego)

Bredzisz jak Piekarski na mękach co do kondycji jego stanu zdrowia.
        • tojabogdan freies man jak szyne wochenende 14.04.16, 21:05
          ałwiderzyja!
          • freies_man Re: freies man jak szyne wochenende 14.04.16, 21:12
            tojabogdan napisał:

> ałwiderzyja!

Du bist ein Spaßvogel
    • m.c.hrabia Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 13:25
      www.facebook.com/apomaska/videos/1328313133852125/
    • tw_wielgus ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 13:40

twitter.com/lostson_/status/720537161762750466/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
      Pozdrawiam was niezwykle serdecznie -
      wasz oddany sługa boży.
      • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 13:46
        Kocham ten sport..:))))
      • l_zaraza_l Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 13:56
        W porozumieniu pomiędzy klubami nie widzę nic złego ale w złamaniu porozumienia, już tak. Ty chyba odwrotnie.
        • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 14:03

Ależ oczywiście w pierwszej kwestii masz rację w porozumieniu nie ma nic złego. W zmianie porozumień również.
          Mazowiecki nie zaakceptował wolty niektórych członków Kukiz 500+ bo gdyby chaiał poprzeć PiS to nie robiłby takich numerów. Toteż ubieranie PiS w wyczyn Morawieciego świadczy o wyjątkowo ograniczonej marstkości kory mózgowej powodowanej wieloletnim traktowaniem jej trunkami o ilości procent zbliżonej do aktualnego IQ..

PS. nigdy bym się do Ciebie nie zwrócił per lemingu. To wiemy.
          • sverir Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 14:53
            W 2006 roku PO stworzyła z Rafałem Dutkiewiczem (jego radnymi) koalicję w Radzie Miejskiej Wrocławia. Koalicja sobie istniała, a pan prezydent miasta w tzw. międzyczasie zaczął angażować się w politykę regionalną, pojawiły się głosy o aspiracjach krajowych. PO raz czy dwa razy ostrzegała prezydenta, że jej się to nie podoba - głównie dlatego, że partaninkę na boku uskuteczniał z byłymi pisowcami. Miarka się przebrała przy okazji głosowania nad budżetem miasta. Otóż warunkiem koalicji było m.in. głosowanie "za" budżetem. W tym przypadku radni PO jednak wstrzymali się od głosu. Pan prezydent był uprzejmy oświadczyć, że PO zerwała koalicję, bo nie poparła budżetu. PO była uprzejmie odpowiedzieć, że przecież nie głosowała przeciw i wcale koalicji nie zrywała.

Jak sądzisz - kto miał rację?
            • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 17:32
              W 1920 roku... dajże spokój, prehistoria... Politycy zmieniają skórę jak węże, z tym, że przeważnie co trzy cztery lata.
      • damakier1 Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 14:00
        A właściwie to co Cię tak ubawiło?
        • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 14:10
          Naprawdę nie rozumiesz? Ty...!? Wielokrotnie odznaczona w boju Dama nie możesz sobie pozwolić na takie niechlujstwo intelektualne. "Wstrzymując się od głosu" Morawiecki zagłosował za propozycjami PiS czy też wstydził się złamać uzgodnienia z PO? W mojej niezwykle obiektywnej ocenie to drugie.
          Toteż czynem swym okrył niesławą swoje ugrupowanie i koalicjana, którym w tym momencie nie był akurat PiS jak karkołomnie usiłuje dowieść parę osób którym przesyłam buziaczki.
          • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 14:14
            A może to nie Pomaska a wrzuta hackerów z grupy anonymus...:)))
          • l_zaraza_l Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 17:13
            Morawiecki wstrzymał się od głosu czy oddał głos z użyciem koleżanki?
            • freies_man Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 17:35
              l_zaraza_l napisała:

> Morawiecki wstrzymał się od głosu czy oddał głos z użyciem koleżanki

Oddał głos za pomocą koleżanki.
              To nie powinno się zdarzyć.
              To skandaliczne zachowanie i Morawieckiego i koleżanki.
              Przyznaje rację opozycji.
              Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd i hańba.
            • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 17:37
              Sztuczka polegała na czymś innym. Na liczbie posłów którzy wzieli udział w głosowaniu. To czy się miał zamiar wstrzymać, czy głosować za, czy przeciw, nie miało najmniejszego znaczenia.
          • damakier1 Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 18:14
            tw_wielgus napisał:

"Wstrzymując się od głosu"
            > Morawiecki zagłosował za propozycjami PiS czy też wstydził się złamać uzgodnien
            > ia z PO? W mojej niezwykle obiektywnej ocenie to drugie.

Morawiecki ani nie wstrzymał się od głosu, ani nie zagłosował, tylko szedł do kibla, czy gdzie mu tam po drodze było. Nie polemizuj ze mną na tematy, których w ogóle nie poruszałam ani w poście założycielskim, ani w całym wątku. Jeśli parę osób usiłuje dowieść coś, z czym sie nie zgadzasz, to kłóć się z nimi, a nie ze mną.
            Mnie oburzyło, że marszałek senior Sejmu RP ma w pogardzie obowiązujące prawo do tego stopnia, że do popełnienia przestępstwa w trakcie pełnienia obowiązków poselskich namawia swą klubową koleżankę, a kiedy rzecz wychodzi na jaw twierdzi, że "nic się nie stało i moralnie wszystko jest w porządku". To jest przedmiotem tego wątku.
            Porozumienia między partiami opozycyjnym, podporządkowanie się nim poszczególnych klubów, wyłamanie się z przyjętych ustaleń poszczególnych posłów mnie nie interesują.
            Gdyby Morawiecki zagłosował zgodnie z prawem, w ogóle nie zabierałabym głosu.
            • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 18:21
              Wiesz co Damo?
              Ty to sobie musisz po prostu inaczej wytłumaczyć. Pozwolę sobie sięgnąć po tekst sprzed paru lat:

Skowrońska dopiero po obejrzeniu wydruków spojrzała uważniej na kartę. Okazało się, że to karta Chlebowskiego. Ogłoszono przerwę, zbiegli się pracownicy biura legislacyjnego Sejmu. Pojawił się sam szef tego biura.

- Szef biura legislacyjnego uznał, że to była oczywista pomyłka. Nie ma potrzeby powtarzania głosowań - mówi poseł Paweł Arndt (PO), szef komisji finansów.

- Okazuje się, że duch Chlebowskiego w kontekście hazardu jest wiecznie żywy - śmieje się poseł PiS z Rzeszowa Stanisław Ożóg, członek komisji finansów. - Posłanka powinna była od razu zauważyć, że to nie jej karta, bo przecież to nie był jej numer. Zachowała się po prostu bezmyślnie - dodaje.

Sama Skowrońska komentuje: - Dotąd nigdy nie zdarzył mi się podobny przypadek. Po prostu używałam karty, nie sprawdzając jej. Byłam przekonana, że została mi wydana prawidłowo.

Głosowań nie trzeba było powtarzać, w żadnym z nich o wyniku nie przesądzał jeden głos. Pisemnym dowodem całego zamieszania będzie oświadczenie posłanki Skowrońskiej, że doszło do tej pomyłki.

Cały tekst: rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34962,7275444,Skowronska_glosowala_karta_Chlebowskiego.html#ixzz45ontWhEn

W tym wypadku również doszło do kosmicznej pomyłki. Pani posłance po prostu jaźń się rozdwoiła i tyle...

[ pstryk!] wyłączę fonię bo nie chcę żeby Dama usłyszała ten mój dziki rechot.....:))))
              • damakier1 Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 18:57
                Widać ten rechot, którego słuchania szczęśliwie mi oszczędziłeś, padł Ci na mózg, bo bredzisz bez ładu i składu. Co tu ma do rzeczy Skowrońska? Nawet gdyby popełniła sto stokroć gorszych przestępstw, to czy to znaczy, że Morawiecki jest usprawiedliwiony?
                A jeśli idzie o powtórzenie głosowania, to dzisiaj też nie widzę potrzeby, bo przestępstwo popełnione przez posłankę Zwiercan za namową marszałka Morawieckiego nie wpłynęło na wynik głosowania.

Wyłączyłeś już fonię, to ja jeszcze wyłączę wizję, bo nudzisz mnie śmiertelnie.
                Porozmawiaj sobie może z kimś innym.
                • lech1966 Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 14.04.16, 23:36
                  damakier1 napisała:

> Widać ten rechot, którego słuchania szczęśliwie mi oszczędziłeś, padł Ci na móz
                  > g, bo bredzisz bez ładu i składu. Co tu ma do rzeczy Skowrońska? Nawet gdyby po
                  > pełniła sto stokroć gorszych przestępstw, to czy to znaczy, że Morawiecki jest
                  > usprawiedliwiony?
                  > A jeśli idzie o powtórzenie głosowania, to dzisiaj też nie widzę potrzeby, bo p
                  > rzestępstwo popełnione przez posłankę Zwiercan za namową marszałka Morawieckieg
                  > o nie wpłynęło na wynik głosowania.
                  >
                  > Wyłączyłeś już fonię, to ja jeszcze wyłączę wizję, bo nudzisz mnie śmiertelnie.
                  > Porozmawiaj sobie może z kimś innym.

Nikt nie lubi słuchać niewygodnych faktów o sobie. Pozdrawiam
                • tw_wielgus Re: ::))))) Moje lemingi kochanie.. 15.04.16, 10:04
                  Wybacz Damo, ale tracisz cały swój urok kiedy piszesz: "Widać ten rechot, którego słuchania szczęśliwie mi oszczędziłeś, padł Ci na mózg, bo bredzisz bez ładu i składu. " Wierz mi pewne rzeczy nie przystroją osobie dobrze wychowanej (lub udającą takową), zatrudnionej w charakterze dwórki. Jakie szczeście że ja już jestem wolny od dworskiej etykiety i sztywnych ram zachowania.
                  Ale wracając do rzeczy.. Pytasz co ma do tego Skowrońska? Ano to, że czytając o jej wyczynach i zerkając na pełne oburzenia komentarze nie dopatrzyłem się tam Twojego głosu potępienia. Być może przeoczyłaś dlatego podałem Ci na tacy.
                  To po pierwsze po drugie. Obserwowałem w TiVi wykrzywione oburzeniem twarze polityków PO gulgoczących o haniebnym wyczynie Morawieckiego. /Twój głos niejako wpisuje się w ten harmider, bo generalnie nie wnosi nic nowego poza powtórzeniem tych samych argumentów/. W Tym kontekście przypomnienie o "pomyłce" pani Skowrońskiej i tym haniebnym wpływie ideologi dzęder na pracowników kancelarii, którzy zupełnie przypadkiem pomylili tę przesympatyczną kobietę ze spoconym samcem Chlebowskim.
                  Ot jakby się lepiej przyjrzeć to Morawiecki z profilu /moralnego/ jest zupełnie podobny do tych, o których popierasz z zamkniętymi oczami.
                  • snajper55 Pislamski etyku z wyższej półki, nie manipuluj 15.04.16, 19:30
                    tw_wielgus napisał:

> Ale wracając do rzeczy.. Pytasz co ma do tego Skowrońska? Ano to, że czytając o
                    > jej wyczynach i zerkając na pełne oburzenia komentarze nie dopatrzyłem się tam
                    > Twojego głosu potępienia.

Jakich wyczynach Skowrońskiej? Skowrońska nie miała swojej karty i dostała w Sejmie zastępczą kartę Chlebowskiego zamiast swojej zastępczej. No i jej użyła. Gdzie tu jest jakakolwiek jej wina? Gdzie tu ślad przekrętu? Oddała jeden głos.

S.
    • czekam.na.lewice Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 14:39
      damakier1 napisała:

> Nic się nie stało, jeśli ja upoważniłem posłankę do zagłosowania za mnie, to w
      > sensie moralnym nie ma w tym nic złego - takie kuriozalne oświadczenie
      > wystękał Kornel Morawiecki
      To oczywiście jest kuriozalne i głupie oświadczenie.
      • freies_man Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 17:38
        czekam.na.lewice napisał(a):

> damakier1 napisała:
        >
        > > Nic się nie stało, jeśli ja upoważniłem posłankę do zagłosowania za mnie,
        > to w
        > > sensie moralnym nie ma w tym nic złego - takie kuriozalne oświad
        > czenie
        > > wystękał Kornel Morawiecki
        > To oczywiście jest kuriozalne i głupie oświadczenie.

Racja.
        Jestem zniesmaczony, mam prawdziwy "absmak".
    • kaczydud Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 18:08
      w sensie moralnym ściąganie to nic złego, kłamstwo to nic złego, oszustwo to nic złego, to są standarty Morawieckiego starego
      • marta596 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 20:13
        A jak nazwać taką postawę, kiedy najpierw dziadzio Kornelek przyznaje, że prosił koleżankę o oddanie głosu za niego, a potem się tego wypiera? Mógłby dziadunio "stanąć w prawdzie", jak to pouczał był onegdaj Wałęsę, ale czy to się mieści w jego standardach moralnych, bo że prawo ma w głębokim poważaniu już pokazał? :D
        • damakier1 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 21:49
          A jak nazwać taką postawę, kiedy najpierw dziadzio Kornelek przyznaje, że prosił koleżankę o oddanie głosu za niego, a potem się tego wypiera?

Morawiecki zmienił zeznania? A to ciekawostka! Nie wiedziałam.
          • aniechto.only Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 22:01
            - Pani poseł Małgorzata Zwiercan po prostu wiedziała, że ja tak chcę głosować. Tu się nic nie stało, co by naruszało taką moralność poselską - powiedział w "Tak jest" w TVN24 poseł Kornel Morawiecki.

Były już członek klubu Kukiz'15 mówił jednak wcześniej, że poprosił posłankę, by ta głosowała za niego. Głosowanie "na cztery ręce".

Morawiecki przekonywał, że nie zwrócił się do Zwiercan wprost z prośbą o głosowanie w jego imieniu, w związku z czym do niczego jej "nie podżegał".
            - Nie to, że ja ją prosiłem. To nie było też tak do końca - mówił były poseł Kukiz'15. - Ona zagłosowała impulsywnie, w pewnym afekcie - dodał. - Pani poseł Małgorzata Zwiercan po prostu wiedziała, że ja tak chcę głosować. Ja na chwileczkę wyszedłem i tak głosowała. Tu się nic nie stało, co by naruszało taką moralność poselską - zapewniał Morawiecki. (www.tvn24.pl)
            • damakier1 Re: Moralista Morawiecki 14.04.16, 22:34
              Niech go jeszcze paru dziennikarzy przepyta, to na końcu się dowiemy, że pani Małgorzata Zwiercan wyprowadziła go pod karabinem z sali sejmowej, przykuła na korytarzu do kaloryfera i wróciła zagłosować wbrew jego woli...
              Nie ma to, jak zaufać dżentelmenowi...
              • snajper55 Co za obrzydliwa, tchórzliwa szuja! 15.04.16, 19:33
                "- Prosiłem panią poseł, żeby zagłosowała za mnie - powiedział także sam Morawiecki. - Uważam, że nic specjalnego się nie stało. Większość sejmowa zagłosowała - stwierdził poseł. - Uważam, że jeśli kogoś poprosiłem, to jest wszystko moralnie w porządku - dodał."

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19916442,morawiecki-potwierdza-prosilem-pania-posel-by-glosowala-za.html

S.
    • inocom "Jest wielce niemoralne, dawać innym wskazówki 14.04.16, 22:19
      moralne."

Hamilton
      Pod znakiem Lwa i Armaty
      Bodajże Czytelnik, coś koło 1984-1986 roku.

Cytat z pamięci, więc mogłem się walnąć po 30 latach :)

• kaczydud Re: Moralista Morawiecki 15.04.16, 13:10
      żałosny starzec z przerostem prostaty
    • gorszysort Re: Moralista Morawiecki 15.04.16, 19:18
      gnida

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka