uu1 26.04.16, 11:11 Unia Europejska i Stany Zjednoczone sprowokowały Putina do wejścia na Krym. /H.Kissinger, b. sekretarz stanu USA/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobra_zmiana Re: Kolejny agent? 26.04.16, 11:26 żydki zrobiły dużo rabanu dla nowej ziemi obiecanej na Krymie co by Putin nie rozumiał zamiarów Niemców i USA Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 12:44 Jakiej ziemi obiecanej na Krymie? Był taki, który próbował ludziom wmówić, że po Olimpiadzie w Soczi zacznie się izraelski desant i Żydzi przeniosą się z Izraela nad Morze Czarne. Widać jesteś z tej samej brygady. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 12:07 Ściema. Jeszcze możesz cytować światowego konsultanta Eugeniusza Gilbo, ten jeszcze bardziej osobliwe bzdury opowiada - że Rosji nakazano zająć Krym i Putin nie miał nic do powiedzenia. Faktycznie, Krym zajęła armia, a zaczęło się od blokady Sewastopola przed inwazją oddziałów Prawego Sektora. Putin niewiele miał do powiedzenia, o czym bezpośrednio informował Ławrow ("Putin tut ni pri cziom"). A że rosyjska armia działała w porozumieniu z amerykańską, na to wiele wskazuje (podobnie było w przypadku Gruzji, obie strony się szykowały, obie wiedziały, każda miała swoje cele, tylko przygłupa Saakaszwilego podstawili). -- Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 12:19 buldog2 napisał: > Ściema. Jeszcze możesz cytować światowego konsultanta Eugeniusza Gilbo, ten jes > zcze bardziej osobliwe bzdury opowiada - że Rosji nakazano zająć Krym i Putin n > ie miał nic do powiedzenia. H.Kissinger mówi o sprowokowaniu. > Faktycznie, Krym zajęła armia, a zaczęło się od blokady Sewastopola przed inwaz > ją oddziałów Prawego Sektora. Putin niewiele miał do powiedzenia, o czym bezpoś > rednio informował Ławrow ("Putin tut ni pri cziom"). Przygotowywane było "wynajęcie" bazy marynarce USA. I to był bezpośredni impuls. ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 12:38 Oczywiście, że to też. Ale jako jeden z wielu czynników. Małofiejew już wcześniej przedstawił Kremlowi plan zajęcia Krymu, o wiele lepiej przemyślany, niż wykonana prowizorka. Robili wszystko na chybcika i zobaczymy, co dalej. Zaczęło się od postawieniu kilku wozów bojowych na rogatkach Sewastopola, żeby Prawy Sektor nie wjechał i nie zaczął strzelać do ludzi. Ale o wszystkim przesądził rozkład państwa. Gdyby coś podobnego Ukraina zrobiła kilka lat wcześniej, kiedy państwo istniało, nie byłoby zajęcia Krymu. Rosjanie mieli w planach wycofanie się z Sewastopola, rozpoczęli modernizację Noworosyjska. -- Sztandar PiS dumnie powiewa - © xyz_xyz1. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 12:52 Źródło tej "wypowiedzi" Kissingera? sputnik.ru? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 13:05 ayran napisał: > Źródło tej "wypowiedzi" Kissingera? sputnik.ru? "Tygodnik Powszechny" i "Przegląd". ----------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 13:10 Przegląd - nie wątpię. A co do Tygodnika - to pozostaję sceptyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 13:16 ayran napisał: > A co do Tygodnika - to pozostaję sceptyczny. Nie powinieneś był tego pisać; nie będę mógł spać co najmniej przez tydzień. ---------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 13:22 Zapewne i tak byś nie spał przez tydzień, ale wolisz poszukać winnego. Podsumowując: to co powiedział Kissinger ma niewiele wspólnego z tym, co byłeś łaskaw mu przypisać. Nie mam natomiast wątpliwości, że Przegląd mógł napisać coś z grubsza podobnego do twojego "cytatu", natomiast "Tygodnik" raczej tego mnie napisał w takiej formie. Chyba, że prześmiewczo cytował "Przegląd". Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 13:39 ayran napisał: > Zapewne i tak byś nie spał przez tydzień, ale wolisz poszukać winnego. Czujesz się winny? Wybaczam. > Podsumowując: to co powiedział Kissinger ma niewiele wspólnego z tym, co byłeś > łaskaw mu przypisać. Wprawdzie nie wiesz co powiedział ale wiesz czego nie powiedział. Ciekawe. > Nie mam natomiast wątpliwości, że Przegląd mógł napisać co > ś z grubsza podobnego do twojego "cytatu", natomiast "Tygodnik" raczej tego mni > e napisał w takiej formie. Chyba, że prześmiewczo cytował "Przegląd". "Przegląd" zacytował "Tygodnik powszechny". Jak Ty będziesz teraz z tym żył? ------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 13:46 Problem w tym, że dokładnie wiem co powiedział. Mogę ci udzielić kilku wskazówek, jak odnaleźć jego oryginalną wypowiedź. O tłumaczenie będziesz się musiał wystarać sam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 14:31 ayran napisał: > Problem w tym, że dokładnie wiem co powiedział. Mogę ci udzielić kilku wskazówe > k, jak odnaleźć jego oryginalną wypowiedź. W której nie ma cytowanych słów? Wykonałeś benedyktyńską pracę. Tylko po co? > O tłumaczenie będziesz się musiał wystarać sam. Idziesz na łatwiznę. -------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 14:35 uu1 napisała: > > Problem w tym, że dokładnie wiem co powiedział. Mogę ci udzielić kilku ws > kazówe > > k, jak odnaleźć jego oryginalną wypowiedź. > W której nie ma cytowanych słów? Wykonałeś benedyktyńską pracę. Tylko po co? Nie wiem co też rozumiesz przez "wypowiedź, w której nie ma cytowanych słów". Moja propozycja dotyczyła wypowiedzi Kissingera, w której są cytowane słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 14:40 ayran napisał: > Nie wiem co też rozumiesz przez "wypowiedź, w której nie ma cytowanych słów". M > oja propozycja dotyczyła wypowiedzi Kissingera, w której są cytowane słowa. Skoro są, to o czym my właściwie rozmawiamy? --------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 14:44 O czym ty - nie wiem. Ja rozmawiam o tym, że jeśli cytujemy czyjąś wypowiedź, to cytujemy wypowiedziane słowa. Nie znamy cytatu niezawierającego słów. Czym innym jest autentyczność cytatu - w konkretnym przypadku "renomowany" tygodnik Przegląd po raz kolejny o nią nie zadbał. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 14:55 ayran napisał: > O czym ty - nie wiem. Ja rozmawiam o tym, że jeśli cytujemy czyjąś wypowiedź, t > o cytujemy wypowiedziane słowa. Nie znamy cytatu niezawierającego słów. N w m. > Czym innym jest autentyczność cytatu - w konkretnym przypadku "renomowany" tygo > dnik Przegląd po raz kolejny o nią nie zadbał. Już Ci pisałem, że to "Przegląd" zacytował "Tygodnik Powszechny". Ale to chyba nie ma znaczenia? ---------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 15:16 Mam przekonanie graniczące z pewnością, że "Przegląd" coś pokręcił. Albo ty, cytując "Przegląd". A najpewniej jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kolejny agent? 26.04.16, 15:31 ayran napisał: > Mam przekonanie graniczące z pewnością, że "Przegląd" coś pokręcił. Albo ty, cy > tując "Przegląd". A najpewniej jedno i drugie. "Przegląd" nr 17(851) 25.04 - 1.05.2016; cena 5,80 zł - str. 3. PS - z całego serca współczuję ludziom, którzy muszą się z Tobą stykać w realu. :- ( ---------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Kolejny agent? 26.04.16, 17:42 Nie zakupię "Przeglądu" w celu weryfikacji, zresztą musiałbym od razu zakupić także TP i to jakieś wcześniejsze - jak się domyślam - wydanie. Odpowiedz Link Zgłoś