sun_jatsen 05.06.16, 11:20 wicemarszałka Sejmu Tyszki w programie "Kawa na ławę". Powiedział, że ....4 czerwca 1989 roku, komuna spadła na cztery łapy" Bingo !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot17-13 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 11:37 Najśmieszniejszy poseł, co by nie zaintonował i czego by się nie chwytał, prawie zawsze robi z siebie wielce i bardzo modnego lowelasa, taka kiszka, cymbał, aż tak to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 11:41 behemot17-13 napisał: > Najśmieszniejszy poseł, co by nie zaintonował i czego by się nie chwytał, praw > ie zawsze robi z siebie wielce i bardzo modnego lowelasa, taka kiszka, cymbał, > aż tak to nie. Diabełku... w tym przypadku miał rację. Nie odnoś się do oceny posła, odnieś się do tego, co powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 z ust mi to wyjąłeś... 05.06.16, 11:51 sun_jatsen napisał: > Nie odnoś się do oceny posła, odnieś się do tego, co powiedział. - taki co niewiele ma do powiedzenia,to przynajmniej cię opluje i już mu lżej na sercu. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 11:56 Nie miał racji. Nie można mieć racji produkując komunały pod publiczkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:05 behemot17-13 napisał: > Nie miał racji. Nie można mieć racji produkując komunały pod publiczkę. > Pozdrawiam. No...widzisz diabełku, teraz przynajmniej odniosłeś się ad rem. Wiesz dlaczego przyznaję mu rację? - bo za długo żyję na tym łez padole i mam dobrą pamięć. Beneficjentami nowego systemu zostali właśnie byli komuniści (uwłaszczenie) i kościół katolicki. Naród dostał kopa w doopę. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:17 > Naród dostał kopa w doopę. Powiem krótko i w stylu Kaczyńskiego: łżesz, jak wszyscy zjadacze pączków. Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:20 man_sapiens napisał: > > Naród dostał kopa w doopę. > > Powiem krótko i w stylu Kaczyńskiego: łżesz, jak wszyscy zjadacze pączków. > No cóż, jestem łgarzem wobec tego. Spróbuję to jakoś przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 11:40 wtedy spadła a 25 października 2015 się odrodziła. W programie, w ludziach, w poglądach Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 11:42 adam111115 napisał: > wtedy spadła a 25 października 2015 się odrodziła. W programie, w ludziach, w p > oglądach Widzę adaśko, że kompletnie nie "zaczaiłeś" o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 11:47 sun_jatsen napisał: > wicemarszałka Sejmu Tyszki w programie "Kawa na ławę". > Powiedział, że ....4 czerwca 1989 roku, komuna spadła na cztery łapy" > Bingo !!! - a to mu się udało z tą oceną,komunistom także,jednakże wydaje mi się,że w końcu marnie swój żywot zakończą. Ludzi mi żal trochę,ale komunistów ani ciut ciut. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: Komuno do piachu! 05.06.16, 12:18 Aż tak źle życzysz tow. Piotrowiczowi? Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 Re: Komuno do piachu! 05.06.16, 15:24 No tak,do piachu już wielu odeszło i reszta POmału się tam znajdzie,można im to co nie co przyspieszyć,bandyckie emeryturki przyciąć do odpowiedniego i sprawiedliwego poziomu,jak im na leki zabraknie podobnie jak wszystkim normalnym emerytom to szybko się problem z komunistami rozwiążę. man_sapiens napisał: > Aż tak źle życzysz tow. Piotrowiczowi? > - jemu ? A niby dlaczego,przecież on stoi po właściwej stronie,no i nigdy nie był komunistą,bo gdyby tak być by miało to wszyscy,pracownicy przed czerwcowym przełomem takimi być by musieli. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:07 Znalazłam się w ogniu walki. Strasznej walki. I wtedy zobaczyłam, czym są bojówki. Zobaczyłam z bliska tych chłopaków, którzy raptem wyszli spod mostu i zaatakowali Rosjan. I zobaczyłam, co oni mają w twarzach. A w twarzach mieli zimną, bezduszną agresję. Widziałam z bliska jak kopali człowieka. Taki narkotykowy nacjonalizm. Potwornie niebezpieczne. --------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:11 uu1 napisała: > Znalazłam się w ogniu walki. Strasznej walki. I wtedy zobaczyłam, czym są b > ojówki. Zobaczyłam z bliska tych chłopaków, którzy raptem wyszli spod mostu i z > aatakowali Rosjan. I zobaczyłam, co oni mają w twarzach. A w twarzach mieli zim > ną, bezduszną agresję. Widziałam z bliska jak kopali człowieka. Taki narkotykow > y nacjonalizm. Potwornie niebezpieczne. To metafora?- skrót myślowy? czy cuś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
cossa.nostra Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:18 sun_jatsen napisał: > To metafora?- skrót myślowy? czy cuś innego.< To bełkot:) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:21 sun_jatsen napisał: > To metafora?- skrót myślowy? czy cuś innego. Nie. To fragment wywiadu z J.Szczepkowską pasujący jak ulał do tekstu: Ludzi mi żal trochę,ale komunistów ani ciut ciut. ------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
sun_jatsen Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:27 uu1 napisała: > sun_jatsen napisał: > > To metafora?- skrót myślowy? czy cuś innego. > Nie. To fragment wywiadu z J.Szczepkowską pasujący jak ulał do tekstu: Ludzi > mi żal trochę,ale komunistów ani ciut ciut. Rozumiem...nie znałem tego tekstu. Powiem Ci jedno, żyłem w tym systemie bardzo długo od dziecka, nie oceniam wszystkich, którzy należeli do PZPR negatywnie, w ich szeregach było sporo wartościowych ludzi. Nie zaliczam do nich np. Kwaśniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:36 sun_jatsen napisał: > Rozumiem...nie znałem tego tekstu. > Powiem Ci jedno, żyłem w tym systemie bardzo długo od dziecka, nie oceniam wszy > stkich, którzy należeli do PZPR negatywnie, w ich szeregach było sporo wartości > owych ludzi. > Nie zaliczam do nich np. Kwaśniewskiego. Ocena poszczególnych ludzi to prawo każdego z nas. Natomiast szerzenie nienawiści, bez względu na pobudki, powoduje jedynie nakręcanie spirali i atomizację społeczeństwa. A to szkodzi nam wszystkim. ----------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
erka-4 widzę,że co niektórym się 05.06.16, 15:51 ...mój tekst nie podoba,no cóż ja tak uważam: człowiek to człowiek a komunista to komunista. sun_jatsen napisał: > uu1 napisała: > > > sun_jatsen napisał: > > > To metafora?- skrót myślowy? czy cuś innego. > > Nie. To fragment wywiadu z J.Szczepkowską pasujący jak ulał do tekstu: > Ludzi > > mi żal trochę,ale komunistów ani ciut ciut. > > Rozumiem...nie znałem tego tekstu. > Powiem Ci jedno, żyłem w tym systemie bardzo długo od dziecka, - ja także,ponad lat czterdzieści. nie oceniam wszy > stkich, którzy należeli do PZPR negatywnie, w ich szeregach było sporo wartości > owych ludzi.> - tak było,prawdziwa prawda. > Nie zaliczam do nich np. Kwaśniewskiego. - i wielu innych podobnych jak on negatywnych. Mam takie wspomnienie z roku 1980,chyba był to wrzesień. Spisaliśmy postulaty w zakładzie pracy i do Komitetu żeśmy listę w trójkę zanieśli,bo tak sobie życzyła władza. W gabinecie dwóch sekretarzy siedzi,ten pierwszy i drugi obok. Pierwszy czyta głośno i nagle "jeb" o podłogę tymi papierami ze słowami:co mi tu piszecie towarzysze ? Ja grzecznie,proszę pana,ale jam pan dla pana. Ten drugi papiery podniósł z uwagą,że tak nie przystoi,bo to są postulaty robotników i należy traktować je z powagą. Tak było i tacy byli ci komuniści,tylko że jak się potem okazało ten pierwszy komunistą był prawdziwym,bo kombinował ile wlazło,a ten drugi pracował normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz1 Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 12:54 A zachód w zamian za to kupił sobie niemały rynek zbytu i tanią silę roboczą. Odpowiedz Link Zgłoś
czekam.na.lewice Re: Bardzo trafna myśl 05.06.16, 15:40 xyz_xyz1 napisał: > A zachód w zamian za to kupił sobie niemały rynek zbytu i tanią silę roboczą. Dzięki temu wnuki mogą pałaszować , szkodliwe, niezdrowe Mc Donaldy , które Tatuś kupuje z imperialistycznych aut. :) Odpowiedz Link Zgłoś