Dodaj do ulubionych

S...syństwo

26.09.16, 19:40
natemat.pl/190879,rodzina-na-swoim-zona-europosla-czarneckiego-i-ojciec-piotra-nisztora-sa-w-radzie-nadzorczej-spolki-z-grupy-pzu
Córka Starego komunisty, towarzysza sekretarza przyjęta do prokuratury. Buyła adwokatem. Zwykle to prokuratorzy sp... do adwokatury , a nie odwrotnie. Spodziewam się takich ucieczek od ministra-chłoptasie więcej. Panna P. może liczyć na opiekę tatusia i szmal.
M.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: S...syństwo 26.09.16, 19:43
      To są wartości TKMPiS.
    • m.c.hrabia Re: S...syństwo 26.09.16, 19:47
      nie przesadzaj to tylko IVrp, zbydlęcenie totalne.
    • czan-dra Re: S...syństwo 26.09.16, 19:48
      natemat.pl/190837,corka-piotrowicza-zostala-prokuratorem-niedawno-posel-pis-sam-wytykal-nepotyzm-poprzednikom
    • taniarada Re: S...syństwo 26.09.16, 20:05
      mariner4 napisał: dzień bez wyzwisk i przekleństwa stracony.Widać to wszystko zostało wyssane z mlekiem matki.Czym więc jest i na czym polega WYCHOWANIE?

Nauka nie posiada jednoznacznej definicji wychowania, dlatego też przytoczę kilka spośród wielu opracowanych przez wybitnych uczonych. I tak francuski socjolog Durkheim określa wychowanie jako "oddziaływanie, jakiemu generacja dorosłych poddaje każdą jednostkę niedojrzałą jeszcze do życia. Jego celem jest ukształtowanie i rozwinięcie w dziecku określonego stanu fizycznego, intelektualnego i obyczajowego, dzięki któremu ulega przedłużeniu zarówno polityczne życie społeczeństwa w jego jedności, jak też w szczególny sposób z nim powiązanego określonego środowiska".

Według polskiego socjologa F. Znanieckiego wychowanie to "działalność społeczna, której przedmiotem jest osobnik będący kandydatem na członka grupy społecznej, a której zadaniem warunkującym faktyczne jej zamiary i metody, jest przygotowanie tego osobnika do stanowiska pełnego człowieka". Dla innych wychowanie jest przede wszystkim zamierzoną czynnością, polegająca na urabianiu osobowości wychowanka. Taką definicję przyjmuje np. Langeueld, dla którego wychowanie to "działanie, które świadomie zostaje skierowane na to, aby osiągnąć określony cel wychowawczy", przy czym działanie to obejmuje całokształt stosunków między dorosłymi a dziećmi.Gdzieś się rodzice zagubili.
      • yoma Re: S...syństwo 26.09.16, 20:56
        Tania, a skąd ty to przepisałaś?
        • ayran Re: S...syństwo 27.09.16, 08:17
          Tym razem, ten niedorozwój wkleił tekst z www.profesor.pl

www.profesor.pl/publikacja,6055,Artykuly,Gdzie-tkwia-przyczyny-trudnych-zachowan-naszych-dzieci
      • kylax1 Czy Twoje wychowanie każe kraść cudzy tekst, bez 27.09.16, 15:28
        podania źródła?
    • xystos Re: S...syństwo 26.09.16, 20:14
      czas kosy na sztorc przekuwac
      a Kalachy oliwic

odstrzeliwac nomadow w polskich urzedach
    • mao111 Re: S...syństwo 26.09.16, 21:07
      Nisztor to ten od podsłuchów?
      • aniechto.only Re: S...syństwo 27.09.16, 06:49
        "Niezależny" pisi dziennikarz został wynagrodzony za zasługi dla partii.
    • czekam.na.lewice a tak pisał Czarnecki jak był w opozycji 27.09.16, 07:33
      ...na swojej stronie. Obłudni to delikatne określenie. Określenie Marinera jest bliskie prawidłowego ale też jeszcze zbyt delikatne.
      Pan Czarnecki popełnił taki tekst w roku 2014 (cytuję cały)
      Takie miał wzorce....wtedy.
      Dymisje po aferach czyli jak to się robi na Zachodzie
      4 sierpnia 2014

U nas kolejna afera - „afera taśmowa” i żadnych konsekwencji. Po „aferze Amber Gold” też takowych nie było. Po „aferze informatycznej” spadły głowy jedynie dyrektorów departamentów ,ale już – Boże Broń – nie wyżej. Po „aferze stoczniowej” z inwestorem katarskim w tle - też nikt nie beknął. W „aferze hazardowej” stracili stołki wicepremier, ministrowie i wiceministrowie, ale tak się jakoś złożyło, że wszyscy byli z frakcji Schetyny, a więc opozycyjnej do premiera Tuska. Słowem: w III RP zamiata się afery pod dywan, a konsekwencje ponoszą tylko ci ministrowie, którzy są z innych powodów źle widziani przez szefa PO i szefa rządu w jednej osobie.

A jak to jest na Zachodzie, do którego formalnie przecież należymy? Tam wylatuje się z rządowych (nie tylko) stołków jak z procy, często za dużo mniejsze przewinienia niż te, które mają miejsce nad Wisłą, Odrą i Wartą.

Oto przykłady. Wicepremier Szwecji Mona Sahlin podała się do dymisji za to, że służbową kartą kredytową zapłaciła za papierosy, batoniki i pieluchy. Tylko tego ostatniego w Polsce nie można byłoby rozciągnąć na rzeczy niezbędne wiceszefowi rządu… Skądinąd wszystko to kosztowało mniej niż parę ośmiorniczek spożywanych przez ministrów z PO. Prezes Urzędu Pracy w Królestwie Szwecji Angeles Bermudez-Svankvist została zdymisjonowana za wysokie rachunki za służbowa komórkę(!). Ministrowie obrony i edukacji rządu RFN Karl-Theodor zu Guttenberg, Anette Schavan poddali się do dymisji, gdy zarzucono im plagiat pracy doktorskiej. Portugalski sekretarz ds. skarbu Joaquim Pais Jorge poddał się do dymisji nie za błędy z okresu jego urzędowania, ale za to, że wcześniej, gdy przez 19 lat był szefem amerykańskiego Citibanku w Portugalii doszło tam do fałszowania rachunków publicznych. Nowy przewodniczący Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker złożył dymisję z funkcji premiera Wielkiego Księstwa Luksemburga tylko dlatego, że koalicjant (lewica) uznał, że nie wyciągnął konsekwencji personalnych wobec kierownictwa służb specjalnych, w których doszło do korupcji. Prezydent Niemiec Christian Wulff podał się do dymisji za to, że nie zapłacił 900 euro za pobyt w luksusowym hotelu i że zrobił to za niego zaprzyjaźniony producent filmowy. Premier Bułgarii Bojko Borisow odszedł po protestach społecznych - władzy zarzucono między innymi korupcję. Szef rządu skądinąd kazał inwigilować czołowych biznesmenów, opozycję i własnych ministrów. Premier Czech Petr Neczas poddał się do dymisji, choć nie miał żadnych zarzutów: aresztowano za korupcję pięciu jego współpracowników i uznał, że musi ponieść za to odpowiedzialność polityczną. Grecka minister kultury Angela Gerekou poddała się do dymisji tylko dlatego, że jej mąż miał zaległości podatkowe (na kwotę ponad 3 milionów euro). Z kolei bułgarski minister finansów Simeon Djankow zapłacił głową za niejasności związane z unijnym dofinansowaniem dla rolników w jego kraju. Członek House of Commons w Londynie z ramienia liberalnych demokratów Christopher Murray Paul-Huhne zrzekł się mandatu poselskiego tylko dlatego, że jego żona przyjęła na siebie punkty karne za przekroczenie prędkości przez męża. Dodatkowo oboje zostali skazani na 8 miesięcy więzienia. Eksposeł odsiedział dwa miesiące (bez „ zawiasów”) i dopiero wtedy wyszedł z zakładu karnego.
      • mariner4 Re: a tak pisał Czarnecki jak był w opozycji 27.09.16, 07:48
        Oczywiście tak powinno być.
        Ale w Polsce tradycja kombinowania ma długą tradycje. Jest to sprawa zakodowana głęboko w mentalności i w zasadzie dotyczy wszystkich na różnych poziomach życia. Tylko skutki są inne i uzależnione od pozycji społecznej. To się będzie zmieniać powoli wraz z awansem cywilizacyjnym Polski. Ostatnie wydarzenia temu nie sprzyjają.
        M.
        M.
        • czekam.na.lewice Re: a tak pisał Czarnecki jak był w opozycji 27.09.16, 08:05
          mariner4 napisał:

> Oczywiście tak powinno być.
          > Ale w Polsce tradycja kombinowania ma długą tradycje. Jest to sprawa zakodowana
          > głęboko w mentalności i w zasadzie dotyczy wszystkich na różnych poziomach życ
          > ia. Tylko skutki są inne i uzależnione od pozycji społecznej. To się będzie zmi
          > eniać powoli wraz z awansem cywilizacyjnym Polski. Ostatnie wydarzenia temu ni
          > e sprzyjają.
          Ostatnie wydarzenia temu sprzyjają wbrew pozorom. Dlatego spodobał mi się wątek Wagonetki pt "wahadło". Korupcja, która przybrała monstrualne kształty za SLD urodziła PiS, CBA i pozytywne zmiany. Jest dzisiaj mniejsza aczkolwiek odradzała się już mocno za PO.
          Tak samo tutaj . PiS tak już przegina, że to wywoła (autorstwo Wagonetka), że wahadło wychyli się w drugą stronę.
          • mariner4 Re: a tak pisał Czarnecki jak był w opozycji 27.09.16, 08:36
            Póki w narodzie jest powszechne przyzwolenie na kombinowanie, nic się nie zmieni.
            Kiedyś zrobiłem pewien nielegalny przekręt. W Nigerii miałem awarię urządzenia. Dostałem zgodę z firmy na zlecenie naprawy. Koszt ok 5000 USD. Zaprzyjaźniony człowiek odbiorcy ładunku zaproponował mi abym zapłacił w lokalnej walucie. Wykonawca się zgodził. Jemu było wszystko jedno, bo i tak musiał dolary wymienić po oficjalnym kursie. 4 krotnie gorszym od czarnorynkowego wobec drakońskich kar i ogromnego ryzyka. Zaryzykowałem i przy pomocy tego przyjaciela wymieniłem dolary na ich neira. Wykazałem to w raporcie finansowym dla firmy.
            Bez trudu mogłem fakt tej czarnorynkowej operacji ukryć po wykonawca wystawił fakturę w USD.
            Po powrocie do kraju w firmie patrzano na mnie jak na naiwniaka. Czułem, że naraziłem się na śmieszność.
            Ludzie idą do polityki często dla pieniędzy i kariery. Żadna partia od tego nie może się uwolnić. Im władza bardziej scentralizowana tym zjawisko silniejsze.
            M.
            • czekam.na.lewice Re: a tak pisał Czarnecki jak był w opozycji 27.09.16, 08:40
              mariner4 napisał:

> Póki w narodzie jest powszechne przyzwolenie na kombinowanie, nic się nie zmien
              > i.
              Powoli ale się zmieni. Radykalne nadużycia PiS dają taką szansę. Jestem optymistą ale oczywiście nie będzie to szybkie i łatwe. Jeżeli od 25 lat większość kiedyś młodych a dzisiaj prawie 50 latków wie, że najlepsze interesy robi się w polityce to nie może być łatwo.
              > Kiedyś zrobiłem pewien nielegalny przekręt. W Nigerii miałem awarię urządzenia.
              > Dostałem zgodę z firmy na zlecenie naprawy. Koszt ok 5000 USD. Zaprzyjaźniony
              > człowiek odbiorcy ładunku zaproponował mi abym zapłacił w lokalnej walucie. Wyk
              > onawca się zgodził. Jemu było wszystko jedno, bo i tak musiał dolary wymienić p
              > o oficjalnym kursie. 4 krotnie gorszym od czarnorynkowego wobec drakońskich kar
              > i ogromnego ryzyka. Zaryzykowałem i przy pomocy tego przyjaciela wymieniłem do
              > lary na ich neira. Wykazałem to w raporcie finansowym dla firmy.
              > Bez trudu mogłem fakt tej czarnorynkowej operacji ukryć po wykonawca wystawił f
              > akturę w USD.
              > Po powrocie do kraju w firmie patrzano na mnie jak na naiwniaka. Czułem, że nar
              > aziłem się na śmieszność.
              > Ludzie idą do polityki często dla pieniędzy i kariery. Żadna partia od tego nie
              > może się uwolnić. Im władza bardziej scentralizowana tym zjawisko silniejsze.
              > M.

Całkowicie popieram.
    • mariner4 Re: S...syństwo 27.09.16, 08:24
      Sasin, ten dopiero chapie ze swoją bandą.
      www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1578363,1,posel-sasin-i-jego-rodzina-posad-pelna.read
      M.
      • czekam.na.lewice Re: S...syństwo 27.09.16, 08:27
        mariner4 napisał:

> Sasin, ten dopiero chapie ze swoją bandą.
        > www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1578363,1,posel-sasin-i-jego-rodzina-posad-pelna.read
        > M.
        Ten jest chyba najwybitniejszy w programie : "Rodzina Na Swoim".
        • 141288bs Re: S...syństwo 27.09.16, 19:05
          Najwybitniejsza szuja w wielu programach, okazal sie POsel Swiecicki. W "Minela 20"programie emitowanym dal popis szujostwa,a moze bylo to s...synstwo,jakiego by sam Niesiolowski nie potrafil
          wykonac.Mysle,ze psychika mu puszcza,przezywa ciezkie dni z racji dzikiej reprewatyzacji...przez pewien okres rzadzil w Warszawie.
    • rirei Re: S...syństwo 27.09.16, 13:28
      są przy korycie , to muszą się nażreć!
      • zoil44elwer Re: S...syństwo 27.09.16, 15:15
        rirei napisał(a):

> są przy korycie , to muszą się nażreć!
        Coryto ergo sum?
    • zapijaczony_ryj E, tam to tylko dojna zmiana 27.09.16, 15:32
      czyli TKM do kwadratu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka