mariner4 20.01.17, 09:05 Tak będzie wyglądać katolicka geografia: bi.gazeta.pl/im/5d/47/14/z21265245IE,San-Escobar.jpgM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ultimate.strike Re: Reforma oświaty 20.01.17, 11:05 Ostatnio zainteresowałem się historią tego kraju, mógłby ktoś mi ją nieco porzybliżyć? kiedy to państwo uzyskało niepodległość, jak kształtował się ustrój, obyczaje? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Reforma oświaty 20.01.17, 11:47 Musisz zwrocić się w tej sprawie do Waszczykowskiego.Przed spotkaniem z ministremSZ tego sympatycznego kraju otrzymał szczegółową notatkę na interesujące cię tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Reforma oświaty 20.01.17, 11:57 Fajnie w reszcie któreś z Was jakąś książkę w życiu przeczyta ,a nie tylko wklejki z neta.ksiazki.onet.pl/15-ksiazek-ktore-trzeba-przeczytac-przed-smiercia/cnf1z1 Odpowiedz Link Zgłoś
lackzadek Re: Reforma oświaty 20.01.17, 13:59 taniarada napisał(a): 15-ksiazek-ktore-trzeba-przeczytac-przed-smiercia. To jakaś ściąga dla prezesa na cito? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Reforma oświaty 21.01.17, 19:42 Do śmierci mam chyba jeszcze daleko, zdążę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Reforma oświaty 20.01.17, 12:10 W związku z reformą edukacji powraca jeszcze kwestia szkolnych mundurków. Wszyscy wiemy jak konserwatywne są np. szkoły brytyjskie. Pełne umundurowanuie, karność, posłuszeństwo, jak w kawałku Pink Floyd :Teacher, leave us, kids alone!". Kilka lat temu uczniowie, któym w czasie upałów zabraniano przychodzić do szkoły w szortach rozpoczęli protest, przyszli w spódniczkach. I co zrobiło to najkonserwatywniejsze z najkonserwatywniejszych ministerstw? Nie, nie pozwoliło na szorty. Za to zezwoliło chłopcom we wszystkich szkołach chodzić w spódnicach i to niekoniecznie kiltach. Czy to gender? Nie bardzo, nastronachkiltowych umieściłem zdjęcia protestujących, za cholerę się do dziewczynek nie upodabniali, nicteż o żadnej płci kulturowej nie było. Więc o co chodzi, dlaczego ministerstwo podjęło taki krok? IMO żeby zabezpieczyć się przed falą pozwów o odszkodowania. Badania Erwina Kompanje sa ogólnodostęne i jasno wynika z nich że spodnie szkodzą męskiemu zdrowiu i w przyszlości firmy i instytucje zakazujące chłopcom i mężczyznom chodzić w spódnicach będa musiały zaten zakaz słono zapłacić. Warto więc w porę polskie szkolnictwo przed tym zagrożeniem zabezpieczyć, bo inaczej będzie to nas wszystkich kosztować nie tylko zdrowotnie. Aha, pomimo żartobliwości wątku, mój wpis nie jest dla jaj. A właściwie jest, dla ich zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Reforma oświaty 20.01.17, 12:17 Chowanie głowy w piasek i udawanie, że to gendery na zgniłym zachodzie nic tu nie pomogą, Polska gospodarka, firmy i instytucje będą musiały stawić temu problemowi niezgodności obowiązujących zasad z wiedzą medyczną czoło i albo zrobią to teraz, powoli i małym kosztem ekonomicznym jak to się czyni obecnie w kilku krajach (m.in. w Szwecji i Holandii), albo będą musiały zmieniać regulacje i zwyczaje pod naciskiem opinii publicznej i płacić odszkodowania tym, których zdrowie ucierpiało. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Reforma oświaty 21.01.17, 08:31 Na lekcjach historii będzie bardziej szczegółowo omawiana Ameryka Płd? Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Reforma oświaty 23.01.17, 17:10 O tubylcach też będzie się nauczać? memnews.pl/img/14902/indianie-z-san-escobar/ Odpowiedz Link Zgłoś