Dodaj do ulubionych

85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło

07.03.17, 07:13
No to policzmy przepisy jakie złamał PiSi kierowca :
1. Przekroczenie prędkości o 85 km/h
2.Jazda pod prąd.
3.Wyprzedzanie na skrzyżowaniu o ruchu niekierowanym.
4. Wyprzedzanie na linii podwójnej ciągłej.
Obserwuj wątek
    • zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 07:14
      Przekroczenie o 35 km?h, a nie 85, żle wklepałem
      • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 07:41
        Dramatyzujesz - wiekszosc tak wlasnie
        posuwa po warszawskich ulicach.

Juz nie wspomne o slynnej "hopce" w wykonaniu
        - wiesz kogo.

Stosuj zasade calkowitego braku zaufania,
        to wyjdziesz na tym jako kierowca lepiej.

• zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 07:46
          Wiem ja też zazwyczaj tak jeżdzę, ale nie pod prąd, nie wyprzedzam na skrzyżowaniu o ruchu niekierowanym i nie przejeżdzam linii podwójnej ciągłej!
          I jeszcze jedno, ja jestem przewidujący , wyznaję zasadę ograniczonego zaufania i dla tego nigdy nie miałem żadnego wypadku!
          • titerlitury Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 07:59
            Sorry, ryju, ale jeśli po mieście jeździsz 85km/h to stosujesz zasadę zaufania jedynie Opatrzności. Nie ma się czym chwalić.
            • zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:14
              Widać ten na górze, o ile tam jest mnie lubi=od 1965 roku za kółkiem + Zero wypadków!
              TAkie są fakty.
            • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:25
              Jazda z v=50 km/h nie gwarantuje
              nikomu bezwypadkowosci.
              Opatrznosc nic do tego nie ma.

Dowodem na to sa wypadki na parkingach
              supermarketow.

• titerlitury Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:36
                A jaka jest statystycznie śmiertelność wśród ofiar takich kolizji? A jaka w wypadkach, gdzie główną przyczyną jest nadmierna prędkość? Przestańcie zachowywać się jak pijani sarmaci i przestańcie chełpić się łamaniem prawa, bo tu wykazujecie taką samą postawę jak poseł Jarosław Kaczyński konsekwentnie ignorując kolejne artykuły Konstytucji...
                • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:46
                  Przyczyna wypadkow jest zwykla glupota.
                  Policja nie ma takiej opcji w protokolach.

Jeszcze raz - te 50-ki niczego nie gwarantuja. To jest tylko formalny dupochron.

Ryj Ci napisal, dlaczego nie mial wypadkow.

PS
                  Ja o zupie a Ty o dupie.
                • zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 09:14
                  Proszę mnie nie porównywa c do Świra, wypraszam sobie
                • erte2 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 11:32
                  titerlitury napisała:
                  Przestańcie zachowywać się jak pijani sarmaci i przestańcie chełpić się łamaniem prawa, bo tu wykazujecie taką samą postawę jak poseł Jarosław Kaczyński konsekwentnie ignorując kolejne artykuły Konstytucji...

Całkowita racja. Bo co prawda chyba nie ma na świecie kierowcy który by (mniej czy bardziej świadomie) nie złamał jakiegoś przepisu, ale zaiste nie ma czym się chwalić.

• nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 12:41
                    Ryj tym sie nie chwalil.
                    On byl tylko szczery.

• zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:58
                    JAk prawo jest głupie, to trzeba je łamać,
                    Przykład Puławska przed Piasecznem-trzy pasy ruchy, brak chodników dla pieszych na poboczach i...50km/h.
                    Przecież to jest chore.
              • jureek Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:45
                nazimno napisał:

> Jazda z v=50 km/h nie gwarantuje
                > nikomu bezwypadkowosci.

Ktoś twierdzi, że gwarantuje?
                Chodzi o to, że im szybciej jedziesz, tym mniejsze masz pole manewru w sytuacji awaryjnej, a także skutki wypadków są poważniejsze.
                Jako umysł ścisły powinieneś wiedzieć, jak wydłuża się droga hamowania, gdy jedzie się 85 km/h w porównaniu do drogi hamowania przy 50 km/h.
                • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:51
                  Alez ja to, jureek, wszystko wiem.
                  Dziwie sie, ze mi takimi banalami sypiesz.

Sprostowalem jedynie bzdurna sugestie
                  o 50-ce.

Piza tym - przyczyna wypadkow jest GLUPOTA.
                  Policja tego oficjalnie nie ma gdzie wpisac.

• jureek Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 16:24
                    nazimno napisał:

> Alez ja to, jureek, wszystko wiem.
                    > Dziwie sie, ze mi takimi banalami sypiesz.

Ty pewnie to wszystko wiesz, ale dla wielu wcale to nie jest taki banał, że droga hamowania wcale nie rośnie proporcjonalnie do wzrostu prędkości. Niejeden myśli sobie, że jak jedzie tylko 25% szybciej, to droga hamowania też tylko o 25% się wydłuży. Dlatego nigdy dość powtarzania, że nie jest to zależność liniowa.

> Sprostowalem jedynie bzdurna sugestie
                    > o 50-ce.

Prostowałeś coś, co nie zostało napisane.

> Piza tym - przyczyna wypadkow jest GLUPOTA.

To jest dopiero banał :)
                    • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 16:39

"""
                      - przyczyna wypadkow jest GLUPOTA.

To jest dopiero banał :)
                      """"

Ale nie kazdy o tym wie.
                      • zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 10.03.17, 11:14
                        Po raz pierwszy muszę się z tobą zgodzić!
                • zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 14:00
                  SCzególnie na skrzyżowaniach o ruchu niekierowany na jezdni dwukierunkowej, gdzie awaryjnie nawet nie ma gdzie uciec i pozostaje PiS_dnięcie w drzewo!
        • adam111115 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 07:57
          Musisz już z rana robić z siebie pisowskiego durnia? Mowa o Oświęcimiu a nie Warszawie.
          Choć muszę przyznać że relatywizujesz w miarę inteligentnie w przeciwieństwie do twoich twardych trollowatych kumpli jak głupia rada czy Lechu
          • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:37
            adam111115 napisał:

> Choć muszę przyznać że relatywizujesz w miarę inteligentnie w przeciwieństwie d
            > o twoich twardych trollowatych kumpli jak głupia rada czy Lechu

Już to pisałem, napiszę jeszcze raz, Waszym trollom odpowiadam w języku dla nich zrozumiałym czyli "trollowym". Jeśli ktoś pisze normalnie staram się odpowiedzieć normalnie. Jeśli ktoś trolluje, nie odpowiada na trudne pytania a zamiast tego trolluje lub stosuje chwyty poniżej pasa, to sam także dostaje poniżej. Według zasady jak Bóg Kubie tak Kuba Bogu. Jak nie mam nic do powiedzenia, albo nie sposób obronić jakiejś tezy to zwyczajnie się nie odzywam, ale jak ktoś na przytoczenie przeze mnie art. Konstytucji RP odpowiada nie na temat lub obraża interlokutora to chyba coś nie jest tak,,nie sądzisz Adamie? Nadal są trudne pytania, lub niewygodne fakty dla każdej ze stron. A każdy z nas ma prawo nie zgadzać się z opinią strony przeciwnej,,, i na każdy temat. Ja nie raz przepraszałem za pomyłki, ale sam nie widziałem żadnej.. Popatrz na siebie i dopiero później oceniaj czyjeś trollowanie.
            • adam111115 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:59
              Ja mogę dyskutować ale z kimś kto wie co pisze, zna się, nie należy do sekty i nie ma z góry utwierdzonej tezy. Najlepszy przykład w naszych warunkach to smolensk oczywiście. Jak mogę normalnie wymieniać zdania z kimś kto twierdzi o zamachu, oddaniu śledztwa, żółwikach i tak dalej.
              Albo Polska w ruinie wg sekciarzy z pis. Jak tutaj można normalnie, konstruktywne gadać jeśli druga strona to nawiedzone trolle z jednym partyjnym przekazem?
              Ty jeszcze 2 lata temu należaleś do rozsądnej grupy ale po wyborach coś ci się stało.
              • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 10:14
                adam111115 napisał:

> Ja mogę dyskutować ale z kimś kto wie co pisze, zna się, nie należy do sekty i
                > nie ma z góry utwierdzonej tezy. Najlepszy przykład w naszych warunkach to smol
                > ensk oczywiście. Jak mogę normalnie wymieniać zdania z kimś kto twierdzi o zama
                > chu, oddaniu śledztwa, żółwikach i tak dalej.

Nie wypowiadałem się na temat Smoleńska zbyt wiele. Faktem jest że byliśmy manipulowani, ale z racji tego nie nie wiedziałem która strona manipuluje prawie się nie odzywałem.

> Albo Polska w ruinie wg sekciarzy z pis. Jak tutaj można normalnie, konstruktyw
                > ne gadać jeśli druga strona to nawiedzone trolle z jednym partyjnym przekazem?

Może niektórzy tak robili, ja jednak wyciągałem wnioski po tym co sam widziałem, żyję wśród ludzi i mam prawo do własnych obserwacji i według nich "państwo sukcesu gospodarczego" Tuska nijak się nie przekładała na realne życie przeciętnego obywatela. To było powodem zmiany moich preferencji politycznych. Nie oczekuje że państwo mi coś da, jednak chciałbym aby "skoro musi" okradało mnie w cywilizowany sposób zostawiając coś na życie, ( o godnym za więcej niż 10 tyś mc. nawet nie mażę.)

> Ty jeszcze 2 lata temu należaleś do rozsądnej grupy ale po wyborach coś ci się
                > stało.

Dwa lata temu widziałem świat innymi oczami,,,,zastanów się czy ty też nie zmieniłeś optyki???
                Myślę że nadal jestem rozsądny, bo jeszcze nie oślepłem do reszty,,Zmiany które dokonuje PIS w mojej ocenie były konieczne, i znudziło mi się czekać aż zrobi to jakaś inna "lepsza" według ciebie partia.
                • erte2 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 11:54
                  Autor: erte2
                  lech1966 napisał:
                  Myślę że nadal jestem rozsądny, bo jeszcze nie oślepłem do reszty,,Zmiany które dokonuje PIS w mojej ocenie były konieczne, i znudziło mi się czekać aż zrobi to jakaś inna "lepsza" według ciebie partia.

Jakie konkretnie zmiany? Całkowity paraliż TK? Permanentne łamanie konstytucji przez Leworękiego Narciarza? Deforma oświaty wprowadzająca chaos i indoktrynację dzieci jako główne przedmioty? Przywiązanie chłopa do ziemi? Nieustająca kompromitacja Polski na forum międzynarodowym? Ponarkotykowe wizje młodszego Morawieckiego? Pogrom drzew Szyszki? Skok na media, skok na sądy, skok na samorządy?
                  Podaj choć jeden przykład "dobrej zmiany" który miałby jakieś pozytywne skutki. Tylko błagam, nie mów mi o rozdawnictwie nieswojego p.t. "500+", gdyż za niedługo odbije się to nam potężną czkawką.
                  • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 14:40
                    erte2 napisał:

> Autor: erte2
                    > lech1966 napisał:
                    > Myślę że nadal jestem rozsądny, bo jeszcze nie oślepłem do reszty,,Zmiany które
                    > dokonuje PIS w mojej ocenie były konieczne, i znudziło mi się czekać aż zrobi
                    > to jakaś inna "lepsza" według ciebie partia.
                    >
                    > Jakie konkretnie zmiany? Całkowity paraliż TK? Permanentne łamanie konstytucji
                    > przez Leworękiego Narciarza?

Łamią ją wszyscy od lewa do prawa, nie widzę nic wyjątkowego w postępowaniu A.Dudy

Deforma oświaty wprowadzająca chaos i indoktrynacj
                    > ę dzieci jako główne przedmioty?

Każda reforma budzi obawy,,ta za PO też budziła..

Ponarkotykowe wizje młodszego Morawi
                    > eckiego?

Jak masz konkretne dane to zgłoś się do prokuratury,,,przynajmniej dostawce zamkną..

Pogrom drzew Szyszki?

Tu była nieprzemyślana,,zdecydowanie ( jak się okazało później ) nietrafiona ustawa, ale pomysł był dobry,,,zabrakło zdrowego rozsądku i przemyśleń czym może skutkować. Sytuacja kiedy właściciel drzewa musiał prosić o zgodę na wycinkę nie była normalna zwłaszcza na wsiach.

Skok na media, skok na sądy, skok na samorządy?

Widzisz i słyszysz co się działo w urzędach i instytucjach państwowych,,choćby na przykładzie AG, jak według ciebie Erte było wszystko jak należy to nie mamy o czym rozmawiać. Moja ocena jest i będzie negatywna "państwa Tuska"

> Podaj choć jeden przykład "dobrej zmiany" który miałby jakieś pozytywne skutki.
                    > Tylko błagam, nie mów mi o rozdawnictwie nieswojego p.t. "500+", gdyż za niedł
                    > ugo odbije się to nam potężną czkawką.

Na to czy reforma "X" odniosła skutek czy nie trzeba poczekać. Nic nie dzieje się od razu, mam jedynie nadzieje że będzie lepiej niż było.
                    • erte2 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 15:34
                      lech1966
                      Jeszcze dziś są tacy którzy wierzą że Ziemia jest płaska, a wszechświat powstał w 7 dni...:-))).
                • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 12:03
                  lech1966 napisał:

> Nie wypowiadałem się na temat Smoleńska zbyt wiele. Faktem jest że byliśmy mani
                  > pulowani, ale z racji tego nie nie wiedziałem która strona manipuluje prawie si
                  > ę nie odzywałem.

Czyli kto w końcu manipulował i jak to robił?
                  • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:54
                    religijnych.uczuc.obraza napisał:

> Czyli kto w końcu manipulował i jak to robił?

Sprawa nierozstrzygnięta więc trudno mówić o konkretach. A niejasności są ogromne
                    • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 14:21
                      Sprawa rozstrzygnięta a i niejasności dawno wyjaśnione.
                      • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 14:44

> Sprawa rozstrzygnięta a i niejasności dawno wyjaśnione.

Właśnie w tych niejasnościach jest problem,,,,że nadal istnieją,,Też w pewnym momencie myślałem że sprawa jest rozwiązana i zakończona,,ale z tego co na ten temat słychać jest to ciągle otwarta sprawa..
                        • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 14:46
                          A co jest niejasnego?
                          • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 15:39

> A co jest niejasnego?

Nie chce mi się nawet na ten temat mówić. Tak jak pisałem wyżej. Jak spadł Niemiecki samolot to prokuratura codziennie informowała o postępach w śledztwie i widać było spójność przekazu, widać było że dobrze wykonują swoją pracę,,,,u nas wszystko jest tajne przez niejasne i dzielone jeszcze przez zmanipulowane. Czym innym jest katastrofa rejsowego samolotu,,,a czym innym prezydenckiego. Wszystkie służby natychmiast powinny stanąć na baczność. A tak nie było..W każdym razie nie było tego widać od samego początku..
                            • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 16:17
                              lech1966 napisał:

> religijnych.uczuc.obraza napisał:
                              >
                              > > A co jest niejasnego?
                              >
                              > Nie chce mi się nawet na ten temat mówić.

fakt ,to jest kluczowe :)))
                            • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 16:18
                              U nas też codziennie były informacje o postępach w śledztwi, była spójność przekazu a służby zostały postawione w stan gotowości. Wszystko było jasne i oczywiste. Natomiast szybko PiS włączyło swe manipulacje.
                              • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 12:39

> U nas też codziennie były informacje o postępach w śledztwi, była spójność prze
                                > kazu a służby zostały postawione w stan gotowości. Wszystko było jasne i oczywi
                                > ste. Natomiast szybko PiS włączyło swe manipulacje.

No dobra Obraza. Czy sie charakteryzował stan gotowości bo o takim piszesz i czym się różni stan gotowości od stanu najwyższej gotowości?? Moim zdaniem stan gotowości to stan normalny, nawet bezrobotny jest w "stanie gotowości" podjąć pracę.
                                • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 12:50
                                  Stan gotowości charakteryzował się tym, że w try miga posłano ludzi na miejsce wypadku, wzięto pod opiekę rodziny ofiar wypadku, a służby specjalne zapewne działały na rzecz ustalenia okoliczności tegoż wypadku. Natomiast ty napisz co jest niejasnego w tej sprawie.
                                  • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 13:04

, a służby specjalne zapewne dz
                                    > iałały na rzecz ustalenia okoliczności tegoż wypadku.

Czyje służby?? Nasze czy Rosyjskie?

Natomiast ty napisz co je
                                    > st niejasnego w tej sprawie.

Nawet to o czym piszemy jest niejasne, myślę że to już wystarczy...
                                    • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 13:25
                                      Nasze i jest to jasne. Więc nie ma niczego niejasnego.
                                      • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 13:29
                                        Nawet Goethe wyszeptal "wiecej swiatla" i zaraz uderzyl w kalendarz.
                                      • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 13:29

> Nasze i jest to jasne. Więc nie ma niczego niejasnego.
                                        >

jasne jest , że rosyjskie , izraelskie ,amerykańskie,niemieckie,francuskie, chińskie............

także.
                                      • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 14:21

> Nasze i jest to jasne. Więc nie ma niczego niejasnego.

Retoryka zenka,,,jest jasne i koniec dyskusji. zeniu mówi co prawda "nic nie wiadomo" ale to szczegół. Może dla Ciebie,,,dla innych jest to jasne,,ale są tacy co dla nich jest niejasne dlaczego to Rosjanie sami prowadzili wszystkie działania dochodzeniowe, dlaczego sami przeprowadzali sekcje zwłok. Dużo tego jest i nie ma sensu pisać bo było to miliony razy tu pisane.. Nie chcę się wpisywać do zwolenników zamachu, jednak prywatnie coś tu śmierdzi.. Nawet dla mnie....
                                        • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 14:31
                                          Rosjanie nie prowadzili sami wszystkich działań dochodzeniowych. A sekcje zwłok przeprowadzali sami bo pewnie rodziny chciały zabrać ciała do Polski więc trzeba było działać szybko, bez oglądania się na przybycie polskich lekarzy. Dla mnie o wiele bardziej interesujące jest dlaczego rodzina Marii Kaczyńskiej paliła jej rzeczy pod płotem moskiewskiego prosektorium.
                                          • jureek Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 14:35

> Dla mn
                                            > ie o wiele bardziej interesujące jest dlaczego rodzina Marii Kaczyńskiej paliła
                                            > jej rzeczy pod płotem moskiewskiego prosektorium.

???????????
                                            • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 14:42
                                              "A potem brat i zięć prezydentowej poprosili o wydanie ubrań Marii Kaczyńskiej i spalili je pod płotem. To było coś symbolicznego."
                                              www.wprost.pl/351371/Nie-moge-milczec
                                          • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 15:22

> Rosjanie nie prowadzili sami wszystkich działań dochodzeniowych. A sekcje zwłok
                                            > przeprowadzali sami bo pewnie rodziny chciały zabrać ciała do Polski więc trze
                                            > ba było działać szybko, bez oglądania się na przybycie polskich lekarzy. Dla mn
                                            > ie o wiele bardziej interesujące jest dlaczego rodzina Marii Kaczyńskiej paliła
                                            > jej rzeczy pod płotem moskiewskiego prosektorium.

Potwierdzasz tym samym że jednak są wątpliwości. Przed chwilą pisałeś że nie ma.
                                            • religijnych.uczuc.obraza Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 15:26
                                              Bo nie ma. Przyczyny i przebieg katastrofy zostały dokładnie wyjaśnione.
                                              • lech1966 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 15:46

> Bo nie ma. Przyczyny i przebieg katastrofy zostały dokładnie wyjaśnione.

Cała treść zalinkowanego przez ciebie artykułu mówi o samych porażkach instytucji,,,itp. Polski na każdym kroku. Świadczy to o nieprofesjonalizmie, zaniechaniach,,,,,,szkoda zresztą klawiszy.....
                                                • jureek Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 16:08
                                                  lech1966 napisał:

> Cała treść zalinkowanego przez ciebie artykułu mówi o samych porażkach instytuc
                                                  > ji,,,itp. Polski na każdym kroku. Świadczy to o nieprofesjonalizmie, zaniechan
                                                  > iach,,,,,,szkoda zresztą klawiszy.....

Zgadza się. Nie wygląda to dobrze. To, co robiono po katastrofie nie ma jednak żadnego wpływu na jej przyczyny i przebieg.
                                                  Inna sprawa, że obserwując poczynania obecnie rządzących szczerze wątpię, by poradzili sobie oni lepiej w tej sytuacji po katastrofie. To byłby dopiero bałagan.
                                                  • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 16:15
                                                    jureek napisał:

> Zgadza się. Nie wygląda to dobrze. To, co robiono po katastrofie nie ma
                                                    > jednak żadnego wpływu na jej przyczyny i przebieg.
                                                    > Inna sprawa, że obserwując poczynania obecnie rządzących szczerze wątpię, by po
                                                    > radzili sobie oni lepiej w tej sytuacji po katastrofie. To byłby dopiero bałaga
                                                    > n.

wygląda jak wygląda , nikt czegoś takiego wcześniej nie ćwiczył ,nie tylko w Polsce ale i na świecie.
                                                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 16:19
                                                    pojecia nie masz, co piszesz

www.google.de/search?q=airbus+alpen&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjRidCWmsfSAhXEWRQKHREJCDoQsAQIQg&biw=1920&bih=1067
                                                  • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 16:37
                                                    nazimno napisał:

> pojecia nie masz, co piszesz
                                                    >
                                                    nie wiem o wszystkich katastrofach świata, a jeżeli ty wiesz ,to podaj w której katastrofie zginął prezydent i generalicja ,parlamentarzyści że o biskupach nie wspomnę.

• nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 16:46
                                                    Dla ratownikow "post-mortem" nie ma znaczenia ranga osobistosci.
                                                    Kazde szczatki musza byc zebrane.
                                                    Oni to musza zrobic, co do nich nalezy.
                                                    A do ekspertow nalezy identyfikacja.

Problem polega na sprawnosci i kompetencjach jednych i drugich.
                                                    Koniec.

• m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 17:03
                                                    nazimno napisał:

> Dla ratownikow "post-mortem" nie ma znaczenia ranga osobistosci.
                                                    > Kazde szczatki musza byc zebrane.
                                                    > Oni to musza zrobic, co do nich nalezy.
                                                    > A do ekspertow nalezy identyfikacja.
                                                    >
                                                    > Problem polega na sprawnosci i kompetencjach jednych i drugich.
                                                    > Koniec.
                                                    >
                                                    teoria teorią a praktyka sobie
                                                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 17:29
                                                    Takiej liczby bledow jak przy polskiej tragedii - NIGDZIE nie znajdziesz.
                                                    Amen.
                                                  • jureek Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 17:35
                                                    nazimno napisał:

> Takiej liczby bledow jak przy polskiej tragedii - NIGDZIE nie znajdziesz.
                                                    > Amen.

A najgorsze jest to, że rządzący w ogóle nie uczą się na tych błędach. Nadal, a nawet jeszcze bardziej olewa się procedury.
                                                  • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 17:46
                                                    nazimno napisał:

> Takiej liczby bledow jak przy polskiej tragedii - NIGDZIE nie znajdziesz.
                                                    > Amen.

a ty nie znajdziesz nigdzie podobnej tragedii więc porównania są bez sensu.
                                                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 19:55
                                                    Zestrzelony samolot nad Ukraina -
                                                    to ile ofiar bylo?

I zakonczyli sprawe bez skandali
                                                    z identyfikacja ofiar.

Tobie, hrabio, pamiec sie pogarsza i to
                                                    mocno.

• m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 20:17
                                                    nazimno napisał:

> Zestrzelony samolot nad Ukraina -
                                                    > to ile ofiar bylo?
                                                    >
                                                    a ilu prezydentów, generałów, biskupów,posłów i tym podobnych tam było ?
                                                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 20:26
                                                    Juz wyjasnialem, ale - SCIANA nie jest
                                                    w stanie pojac.
                                                  • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 20:36
                                                    nazimno napisał:

> Juz wyjasnialem, ale - SCIANA nie jest
                                                    > w stanie pojac.
                                                    nic nie wyjaśniłeś , żaden fanatyk nie jest w stanie nic obiektywnie wyjaśnić.
                                                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 20:56
                                                    Porabalo Cie.
                                                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 20:29
                                                    Niestety, nie pojmujesz.
                                                    Upor zastapil inteligencje.
                                                    Jak u niektorych kobiet.
                                                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 20:08
                                                    Transport:

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/dwa-transporty-z-wrakiem-zestrzelonego-boeinga-jada-przez-polske,496281.html
                • zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 09.03.17, 14:14
                  Wylicz te konieczne zmiany!
          • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 09:01
            A jaka jest roznica pomiedzy ulicami
            warsiawki i Oswiecimia?

Jest pewna roznica w grawitacji, ale pomijalna.

PS
            Pelowskigo idiote rzniesz cala dobe.
            A i durnia, bo wiazesz mnie z pisem,
            numerowany adasiu.

• adam111115 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 09:23
              Co z Wami że tak się wstydzicie tego pisu?

A jak nie widzisz różnicy między jeżdżeniem na 3 pasmowej drodze 85 kmh i tą samą prędkością w środku miasta na 1 pasmowej to jesteś dokładnie tym przypadkiem o którym powyżej napisałem
              • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 12:36
                Posluchaj "prawiacy kazania o przepisach".
                Limit predkosci w miastach jest limitem niezaleznie od rodzaju ulicy
                i rodzaju miasta.

Podobnie - szlacheckie-plebejskie pochodzenie kierowcy nie ma wplywu na wartosc limitu.

I sa tylko 3 przypadki, drogi wyksztalciuchu-roztropku,
                - mozesz poruszac sie z predkoscia "v":

a) v € (0; 50)
                b) v = 50
                c) v € (50; c)

gdzie:
                v mierzone w km/h
                € " nalezy do przedzialu"
                c - predkosc swiatla w atmosferze ziemskiej

PS
                Nie opisuje Twojego szczegolnego przypadku wiazan neuronowych, ale wystarczy przeczytac kilka zdan z Twoich
                postow, aby moc podsunac je dobremu lekarzowi specjaliscie.

• snajper55 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 12:56
                  nazimno napisał:

> Posluchaj "prawiacy kazania o przepisach".
                  > Limit predkosci w miastach jest limitem niezaleznie od rodzaju ulicy
                  > i rodzaju miasta.

Niewątpliwie limit jest limitem, tak jak maslo jest maslem a pączek - pączkiem. Jednak w miastach limit ten na różnych ulicach czy ich fragmentach może być inny niż 50 km/h.

S.
                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:01
                    Dyskusja wziela sie z "ryjowego" oswiadczenia skonfrontowanego z magicznym 85 km/h i z uwagi jakiejs paniusi.
                    To, ze po kazdym polskim miescie jezdzi sie powyzej limitow - wie kazdy.

Paranoicy kojarza to z pisem albo z pelo.
                    Lata mi to obojetnie.

• x2468 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:00
                  Jak zwykle zamrożony umysł pisze co wie.
                  www.krbrd.gov.pl/files/file/predkosc.pdf
                  • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 17:06
                    Wynika z tego, indeksowany, ze jako emeryt powinienes siedziec w chalupie (na du...e),
                    bo kazda podroz z v=50 km/h moze byc dla Ciebie - ostatnia podroza.

A na Twoim miejscu nigdy nie przekraczalbym magicznej granicy omawianych 85 km/h,
                    bo ona gwarantuje, ze bedziesz musial zmienic pampersa.
                    A nie wiem, czy Cie na to stac.
                    • aga-kosa Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 17:12
                      To w końcu, gdzie można przeczytać o tym co odczytali w limuzynie w Oświęcimiu. aga
                    • x2468 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 17:28
                      Zdarza mi się jeździć z prędkością ponad 230-240 na godzinę (choć to żadna przyjemność) zamrożony móżdżku, lecz jedynie tam gdzie jest to dozwolone i w sprzyjających warunkach. Nigdy nie jadę na takiej ulicy 90km/ godz(tak podała Rzepa) a tym bardziej nie wyprzedzam na linii ciągłej i do tego na skrzyżowaniu. I przyswój sobie dzikusie że jeśli kto zdecydował ze dozwolone jest 50 to wiedział dlaczego to robi i wziął za to ograniczenie odpowiedzialność. Ja nie będę się zastanawiał dlaczego, tym bardziej na drodze którą jadę pierwszy raz, lecz się zastosuje.
                      • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 18:35
                        Popatrz jak latwo rozbudzic ci resztki czaszkomozgowia, indeksowany...

A jak juz jedziesz te "ponad 230-240" (alez "mamy wyobraznie"...) to ile pampersow na minute zmieniasz?
                        Szacuje, ze masz caly bagaznik pieluch ze soba, sadzac po twojej sprawnosci.

Jak bedziesz dalej wyciagal wnioski na tym poziomie (jakichs twoich urojonych regul wnioskowania),
                        to z cala pewnoscia zostaniesz laureatem jakiejs nagrody.

PS
                        ...a stosuj sie, indeksowany, stosuj...
                        • x2468 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 18:46
                          Dla zamrożonego móżdżku prędkość niewyobrażalna, na sama myśl o niej zmieniasz pampersa:
                          Ps
                          Nie zapomnij o cewniku.
                          • nazimno Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 21:09
                            Te marzenia o 230-240 oslabily twoja
                            zdolnosc ripostowania do takiego
                            stopnia, ze musze cie teraz definitywnie
                            zignorowac.

Jesli sie obrazisz i nic nie odpowiesz,
                            to przyjme to ze zrozumieniem.
                            Bedzie to oznaczalo, ze zostaly ci jakies resztki rozumu.
            • speedy13 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 10:28
              Hej

nazimno napisał:

> A jaka jest roznica pomiedzy ulicami
              > warsiawki i Oswiecimia?

Nie wiem za wiele o Oświęcimiu, chyba nawet nigdy tam nie byłem. Ale w Warszawie sporo ulic na znacznych odcinkach ma charakter drogi szybkiego ruchu (np. Trasa Łazienkowska, Trasa Toruńska...) niemalże kilkupasmowej autostrady, całkowicie lub prawie całkowicie bezkolizyjnej więc można nimi w miarę bezpiecznie pomykać 85 km/h i nawet szybciej (o ile nie ma korków oczywiście...).
        • snajper55 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 10:28
          nazimno napisał:

> Dramatyzujesz - wiekszosc tak wlasnie
          > posuwa po warszawskich ulicach.

Pod prąd jeżdżą???

S.
      • j-k Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 09:49
        zapijaczony_ryj napisał:
        żle wklepałem

nie - "żle wklepałes" - ale w ogole "żle KLEPALES".
        • zapijaczony_ryj Re: Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 10:20
          Nie mam z z kreską, cóś się skaszaniło jak kliknę X z shiftem to dzieją się dziwne rzeczy, nawet nie wiem jak to nazwać.
          Otwiera się takie okno z podpisem
          size:(00)
          RGB:(255,255,255)
          nie wiem jak to naprawić. W stawieniach klawiatury mam polski programisty i nie wiem jak to ugryzć.
          Próbowałem też przywracać komputer i też duda!
          • j-k Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 12:00
            nie zrozumiales mnie....

za przekroczenie predkosci o marne 35 km/h - to nawet Prawa Jazdy nie zabieraja...

- a ze nie ten kierunek jazdy?

a to niejednemu Premierowi kierunek sie pomylil ... .)
            • jureek Re: Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 12:52
              j-k napisał:

> za przekroczenie predkosci o marne 35 km/h - to nawet Prawa Jazdy nie zabieraja
              > ...

Następny miszcz kierownicy. Potrafisz odpowiedzieć, o ile wydłuża się droga hamowania, gdy jedziesz szybciej tylko o te "marne" 35 km/h.
              Poza tym z tego, że w Polsce pobłaża się piratom drogowym i za tak znaczne przekroczenie nie zabiera się prawa jazdy, nie wynika jeszcze, że jest to błahostka.
              W Niemczech (gdzie mieszkasz, więc powinieneś to wiedzieć) stracisz prawko już za przekroczenie o jeszcze "marniejsze" 31 km/h w terenie zabudowanym.
              • j-k nadal Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 12:56
                primo voto: - nie zmieniaj tematu.

jureek napisał:
                W Niemczech (gdzie mieszkasz, więc powinieneś to wiedzieć) stracisz prawko już
                > za przekroczenie o jeszcze "marniejsze" 31 km/h w terenie zabudowanym.

- k... nie zmieniaj tematu...

napisalem - to co napisalem.
                w POLSCE zabieraja prawo jazdy dopiero po przekroczeniu predkosci o 50 (PIECDZIESIAT) km/h
                • jureek Re: nadal Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 13:18
                  j-k napisał:

> napisalem - to co napisalem.
                  > w POLSCE zabieraja prawo jazdy dopiero po przekroczeniu predkosci o 50 (PIECDZI
                  > ESIAT) km/h

Na szczęście nikt nie wyciął tego, co poprzednio napisałeś, więc każdy może się przekonać, że POLSKĘ dodałeś dopiero teraz.
                  Pytanie o wydłużenie drogi hamowania przy przekroczeniu o "marne" 35 km/h okazało się za trudne?
                  • j-k I nadal Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 13:40
                    nie smiesz mnie i nie kombinuj.

opisywana sprawa toczy sie w Polsce - wiec oczywiste, ze o polskie przepisy chodzi.

- nie musze tego dodawac
                    • jureek Re: I nadal Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 13:45
                      j-k napisał:

> opisywana sprawa toczy sie w Polsce - wiec oczywiste, ze o polskie przepisy ch
                      > odzi.

Przepisy akurat są w tej materii takie same (i tu, i tam obowiązuje 50), tylko sankcje za nieprzestrzeganie są inne. W Polsce większe pobłażanie dla piratów, jak to bywa w państwie teoretycznym.
                      Policzenie wydłużenia drogi hamowania przy przekroczeniu o te "marne" 35 km/h nadal zbyt trudne? W sieci są ściągi, wystarczy poszukać.
                      • j-k nie kombinuj czlowieku, 07.03.17, 14:04
                        jureek napisał:
                        Przepisy akurat są w tej materii takie same (i tu, i tam obowiązuje 50),

nie kombinuj czlowieku,
                        nie sa takie same, bo w Niemczech zabiera sie prawo jazdy po przekroczeniu dozwolonej predkosci o 30 km/h

a w Polsce po przekroczeniu dozwolonej propdekosci o 50 km/h

i tylko o to chodzilo.
                        Czy juz k... poczucie humoru ci opdebralo - ze nie rozumiesz - gdy napisalem, ze za jazde
                        85 km/h w terenie zabudowanym nie moga im w Polsce zabrac Prawa Jazdy ? :::)

PS. A Rzad w kazdym kraju jezdzi - jak chce. Tutaj tez,.
                        • jureek Re: nie kombinuj czlowieku, 07.03.17, 16:00
                          j-k napisał:

> nie kombinuj czlowieku,
                          > nie sa takie same, bo w Niemczech zabiera sie prawo jazdy po przekroczeniu dozw
                          > olonej predkosci o 30 km/h
                          >
                          > a w Polsce po przekroczeniu dozwolonej propdekosci o 50 km/h

No przecież napisałem, że sankcje są inne, bo w Polsce kary za to samo wykroczenie są łagodniejsze.

> Czy juz k... poczucie humoru ci opdebralo - ze nie rozumiesz - gdy napisalem, z
                          > e za jazde
                          > 85 km/h w terenie zabudowanym nie moga im w Polsce zabrac Prawa Jazdy ? :::)

Statystyki ofiar na drogach są w Polsce jedne z najgorszych w Europie. Dlatego nie jest mi do śmiechu, gdy bagatelizuje się wykroczenia drogowe. 85 km/h oznacza ponad dwa razy dłuższą drogę hamowania niż przy 50 km/h. To nie jest "Kavaliersdelikt".

> PS. A Rzad w kazdym kraju jezdzi - jak chce. Tutaj tez,.

Mam inne obserwacje. Mieszkam w pobliżu nadreńskiego zamku, gdzie często bywają politycy z najwyższej półki, widzę więc, jak wyglądają przejazdy takich kolumn. I nie są to przejazdy na złamanie karku. Przysłowie "co wolno wojewodzie..." jest wyrazem wschodniej, bizantyjskiej mentalności. W Danii i Holandii premier potrafi przyjechać do pracy rowerem, a na siłowni można ćwiczyć obok ministra.
                • erte2 Re: nadal Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 15:42
                  primo voto:
                  ....napisał bez sensu imć j-k.
                  michasiu, weź se jakiś słownik albo cóś i dowiedz się co oznacza łacińskie "primo voto".
                  Następca cumelka?
                  • j-k I nadal Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 15:59
                    erte2 napisał:
                    "primo voto".

dziecinko, dla ciebie tam ma tylko "prima vera" - ale musisz mi za nia sowicie zaplacic...

• speedy13 Re: Z drogi sledzie, Wojewoda jedzie... 07.03.17, 12:56
            Prawdopodobnie kombinacja Shift + X to klawisz skrótu uruchamiania jakiegoś rezydentnego programu co ci chodzi w tle. Najczęściej są to programy sterowania karty graficznej w rodzaju np. ATI Control Center czy jak mu tam. Jeśli masz na pasku po prawej stronie ekranu ikonkę takiego czegoś, to kliknij na nią i spróbuj odszukać w menu jak się wyłącza klawisze skrótu.
      • eiran Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 20:55
        Biorąc pod uwagę, że jechali 85 km/h pod prąd, można śmiało się zgodzić, że dozwolona prędkość została przekroczona o 85 km/h.
        • j-k 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 15:33
          przekroczyli predkosc o marne 35 km na godzine.

a KIERUNKI - to myli kazdy Rzad...
          • jureek Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 16:10
            j-k napisał:

> przekroczyli predkosc o marne 35 km na godzine.

Przekroczenie o "marne" 35 km/h oznacza podwojenie drogi hamowania, więc sam pomyśl, czy słowo "marne" jest odpowiednie.
            • j-k 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 17:44
              dla Rzadu, to dziecinada. dla KAZDEGO.

ale dzieciarnia PeOviecka tego nie chwyta :)

pisze dzis na ROSYJSKIEJ klawiaturze...

- czy jestem agentem FSB (pytajnik mi nie wchodzi)
              • jureek Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 17:58
                j-k napisał:

> dla Rzadu, to dziecinada. dla KAZDEGO.

Co jest dziecinadą dla każdego rządu?
                Prawa fizyki rządów nie obowiązują?

P.S. Jakich Ty archaicznych systemów operacyjnych używasz, że nie potrafisz zmienić układu klawiatury? Sam używam na zmianę klawiatury polskiej, niemieckiej i czeskiej, a przełączanie między nimi (czy to pod Windows, czy pod Ubuntu) to kwestia sekundy.
          • eiran Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 20:12
            To nie apel do ciebie, doktorku bez promotorka, bo ciebie nie stać na tak głęboki namysł. Ale zważywszy, że nie wolno jechać pod prąd, więc dozwolona prędkość jazdy pod prąd to 0 km/h. A więc jazda pod prąd z prędkością 85 km/h, to przekroczenie o 85 km/h.
            • nazimno Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 20:21
              Brednie.
              Tak samo jak o EDR.
              Brednie.
              • eiran Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 20:23
                Jaka zatem prędkość jazdy pod prąd jest dozwolona, półanalfabeto?
                • nazimno Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 20:32
                  Oddaj PJ, jesli je w ogole masz.
                  I przeczytaj PoRD orsz taryfikator wykroczen.

Sam jestes analfabeta.
                  Udowodniles to sam sobie.

• eiran Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 20:34
                    Innymi słowy, półanalfabeto, nie potrafisz odpowiedzieć na tak banalne pytanie, a do tego sądzisz, że głupkowato pyskując, uda ci się odwrócić od tego uwagę.
                    • nazimno Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 21:13
                      Na kretynskie pytania nie ma odpowiedzi.
                      Tego tez nie kumasz.
                      Kuracji na to nie ma.
                      • eiran Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 21:16
                        Podsumowując - nie znasz odpowiedzi na pytanie o dozwoloną prędkość jazdy pod prąd, ale wciąż ci się wydaje, że za pomocą głupkowatych bluzgów uda cię się to jakoś zamaskować.
                    • nazimno Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 21:14
                      cytuje:
                      " A więc jazda pod prąd z prędkością 85 km/h, to przekroczenie o 85 km/h."

buhaha
                      • eiran Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 21:28
                        Głupkowatym rechotem nie uda ci się zagłuszyć tego, że nie potrafisz rzeczowo odpowiedzieć na banalne pytanie.
                        • nazimno Re: 100 razy pisze, ze nie. 08.03.17, 21:36
                          Nie "banalne" tylko kretynskie.
    • witek.bis Dwa rządowe programy w jednym 07.03.17, 07:43
      Program 35 plus i program 2,5 mln minus.
    • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:05
      Z nieoficjalnych informacji, do których dotarła "Rzeczpospolita" wynika, że rejestratory wykazały, iż kierowca BOR wcisnął hamulec, gdy na liczniku było 85 km/h. Według szacunków czas, jaki mija między zdjęciem nogi z gazu a naciśnięciem hamulca, wynosi około 1,5 sekundy. Na tej podstawie można założyć, że audi w momencie wypadku jechało więcej niż 85 km/h.

Gazeta podaje także, że limuzyna, która rozbiła się w Oświęcimiu, nie miała autocasco. Oznacza, to, że jeśli wina za wypadek będzie po stronie kierowcy BOR, to Biuro będzie musiało samo pokryć koszty naprawy.
      • zapijaczony_ryj Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:22
        Bo takiej bęcce to da się tam coś naprawić?
        I moze jeszcze daj wozić tym "naprawionym" PO premiera?
    • witek.bis Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 08:07
      Ale jedno trzeba im przyznać - zawsze, nawet w bardzo dramatycznych okolicznościach, przede wszystkim pochylają się nad zwykłym Polakiem. Tak było i tym razem, bo kiedy zespolone z drzewem auto pani premier jeszcze lekko dymiło, najwyżsi urzędnicy państwowo zajmowali się wyłącznie tym młodym człowiekiem, któremu założyli słuchawki na uszy i kazali słuchać Zenka Martyniuka.
      • witek.bis Ile wyciągnął BOR już wiemy... 07.03.17, 08:58
        ... a ile pokaże się na liczniku WOŚP, dowiemy się o 18.00. Borowcy wykręcili całkiem niezły wynik, więc nie będzie łatwo ich przeskoczyć, ale 85 jest chyba do pobicia.
        • witek.bis BOR - WOŚP 85-105 :-) n/t 07.03.17, 18:47

• taniarada Jak tam dalej z kasą na seicento? 07.03.17, 09:40
      Dostał młody kasiorkę ,czy dalej zbierają?Choćby jechała 200/godz lewoskrętny kierowca ma zachować ostrożność .Amen .
      • stasi1 Re: Jak tam dalej z kasą na seicento? 07.03.17, 10:23
        Ciekawe ilu kierowców skręcających w lewo patrzy czy coś ich nie mija z lewej strony? Większość patrzy czy coś nie jedzie z przeciwka i czy ewentualnie na skrzyżowaniu nie ma pieszego
        • titerlitury Re: Jak tam dalej z kasą na seicento? 07.03.17, 11:02
          Po tym wypadku sprawdzam też lewą stronę. Ale przyznaję, że wcześniej nie przyszło mi to do głowy
          • snajper55 Re: Jak tam dalej z kasą na seicento? 07.03.17, 11:04
            titerlitury napisała:

> Po tym wypadku sprawdzam też lewą stronę. Ale przyznaję, że wcześniej nie przy
            > szło mi to do głowy

A w górę patrzysz? No wiesz, uprzywilejowane śmigłowce rządowe, drony...

S.
            • titerlitury Re: Jak tam dalej z kasą na seicento? 07.03.17, 11:06
              Weź nie strasz :)
              Ale serio najczęściej jeżdżę z dwiema córkami, dla mnie bezpieczeństwo to absolutny priorytet
          • stasi1 Re: Jak tam dalej z kasą na seicento? 08.03.17, 20:20
            Ciekawe jak długo to jeszcze będziesz to jeszcze robił. To jest bez sensu wszystkiego nie da się przewidzieć
      • don.kichote ... a "uprzywilejowany" BOR-owik, 07.03.17, 11:15
        w chwili łamania przepisów o ruchu drogowym, powinien zachować szczególną ostrożność.
        Gdyby zachował - do wypadku by nie doszło.

W mojej ocenie, większą winę ponosi "BOR-owik".

Amen...

taniarada napisał(a):

> Choćby jechała 200/godz lewoskrętny kierowca ma zachować ostrożność .Amen .
        • gadzina_polska Re: ... a "uprzywilejowany" BOR-owik, 07.03.17, 12:35
          don.kichote napisał:

> W mojej ocenie, większą winę ponosi "BOR-owik".

Większą? Z PoRD jednoznacznie wynika, że winą za spowodowanie wypadku ponosi kierowca rządowej limuzyny.
      • mariner4 Re: Jak tam dalej z kasą na seicento? 08.03.17, 07:32
        Nie dostał z budżetu jak np Gosiewska.
        Ja też mu dałem.
        M.
    • witek.bis Z nowego, akowskiego podręcznika dla kierowców BOR 07.03.17, 11:18
      W 1996 r. Jarosław Kaczyński o mało nie zginął. Jechał w okolicach Mławy swym oplem vectra. - Samochód wypadł z drogi przy szybkości 160 km na godzinę - wspomina. - Byliśmy o włos od śmierci, policjanci powiedzieli nam, że przeżyliśmy tylko dlatego, że to niemiecki solidny wóz. Po drodze wyrwaliśmy drzewo z korzeniami.

Wstydźcie się, potuskowi kierowcy BOR-u! Sprzęt macie wielokrotnie droższy i solidniejszy od vectry, a wleczecie się 85 km/h? I jak tu się dziwić, że to drzewo nadal stoi tam, gdzie stało?
    • pies_na_czarnych Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 12:29
      Brak ubezpieczenia bryczki wartej 2,5 mliona :), ktora prywatna firma pozwolilaby sobie na takie ryzyko? Nic dziwnego, ze chca w te klocki chlopaka wrobic.
      • witek.bis Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 12:45
        Ciekaw jestem, co na to wszystko firma ubezpieczeniowa, w której ten chłopak ma wykupione OC.
        • m.c.hrabia Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:26
          witek.bis napisał:

> Ciekaw jestem, co na to wszystko firma ubezpieczeniowa, w której ten chłopak ma
          > wykupione OC.

jak PZU to ni ma sprawy :)))
          • witek.bis Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:37
            Gorzej, jeśli konkurencja... Jakiś, z przeproszeniem Alianz czy coś w tym guście. Jak zbiorą do kupy takie kwiatki jak odpędzanie świadków wypadku, publiczne orzekanie o winie młodego kierowcy, niezabezpieczenie dowodów rzeczowych (rejestratorów), wymysły, że sprawca słuchał muzyki, narzekania, że adwokat przeszkadza we wrobieniu swojego klienta, to mogą dojść do wniosku, że miała miejsce próba wyłudzenia odszkodowania.
            • titerlitury Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:45
              Nie wiem... po Smoleńsku Marta Kaczyńska otrzymała bardzo wysokie odszkodowanie, a potem publicznie sugerowała, że to był zamach. Nie wiem jaka firma wystawiła prezydencką polisę, ale jakoś nikt nie wzywał jej do zwrotu.
              • witek.bis Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 13:50
                Faktycznie. Nawet taki - z przeproszeniem - Allianz dla świętego spokoju wybuli te 300 patoli, żeby się tylko wolfgangsterom nie narażać.
    • f.a.q Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynikało, 07.03.17, 13:29
      ze paka dwadzieścia to minimum.
      Ktoś musi ściemniać, a ponieważ tutejsze lemingi nigdy się nie mylą, musi to być BOR.
      • snajper55 Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 13:37
        f.a.q napisał:

> ze paka dwadzieścia to minimum.
        > Ktoś musi ściemniać, a ponieważ tutejsze lemingi nigdy się nie mylą, musi to by
        > ć BOR.

Daj linka do tych wyliczeń, proszę. Bo przecież ich sobie nie wymyśliłeś?

S.
        • titerlitury Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 13:47
          Nie proś go o linka, sam wyszukaj. FAQ nie jest Twoją mamusią i nie będzie chodził na posyłki; )
          • f.a.q Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 14:33
            O to to to właśnie. Mamusią na pewno nie. Tatusiem zresztą pewnie też nie. Tak przynajmniej mogę zakładać.
      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 14:43
        A z wyliczeń Błaszczaka wynikało że maksimum 50 jechała.
        • f.a.q Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 14:47
          Opierajmy się na wiarygodnych źródłach, "władca lemingów" jest moim zdaniem źródłem godnym zaufania bo skoro zaryzykował życie swoje, swojej córki i ocalałe po rozwodzie mienie, to przeprowadzone przez niego wyliczenia są niepodważalne:
          twitter.com/cwierkajacybyk/status/830872233312657411/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw
          • religijnych.uczuc.obraza Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 14:51
            Bardziej godny zaufania jest wybitny MSWiA Dobrej Zmiany, który, jak wiadomo, nie skłamałby w żadnym wypadku, ponieważ działa dla dobra wszystkich Polaków a nie tylko elity władzy.
            • f.a.q Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 15:37
              Ależ skąd... On jest wiarygodny tylko dla sterowanego radioodbiornikiem toruńskiego moheru.
              Nowoczesny michnikoid czyta GW, słucha TOK FM, a bieżącą wiedzę o świecie dostarcza mu "Szkło kontaktowe" oraz LeesŁik
              • religijnych.uczuc.obraza Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 15:40
                Ależ skąd, on jest wiarygodny tylko dla zdrajców i esbeków, natomiadt panu ministrowi wierzą wszyscy iddani Ojczyznie patrioci co to wiedza czym grozi nawała uchodźców i o co walczyli żołnierze wyklęci, co zresztą świetnie opiwiedział ekonomista Żebrowski.
                • f.a.q Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 16:20
                  No dobrze... Przychylę siędo Twojej opinii o Lisie:
                  "Ależ skąd, on jest wiarygodny tylko dla zdrajców i esbeków". W związkyu z czym osiągnęliśmy w dyskusji konsensus.
                  • religijnych.uczuc.obraza Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 16:27
                    No i zgodziliśmy się najwidoczniej że pan minister Błaszczak nie mylił się gdy mówił że rządowe audi jechało 50 km/h bo pan minister Błaszczak to człowiek wielce wiarygodny.
                    • f.a.q Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 17:11
                      Nie nie, nasze porozumienie dotyczyło oceny red. naczelnego "Twojego Weekendu", wyraźnie o tym pisałem.
                      • religijnych.uczuc.obraza Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 17:41
                        Nie nie, nasze porozumienie dotyczyło monistra Blaszaka oraz redaktora, wyraźnito podkreśliłem.
          • x2468 Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 15:45
            Co ci się nie podoba w tych wyliczeniach?
            Może ta tabelka z oficjalnej strony pisiego "żondu" cie usatysfakcjonuje?
            www.krbrd.gov.pl/files/file/predkosc.pdf
            • f.a.q Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 16:22
              Nie, nie usatysfakcjonuje mnie. Musisz jeszcze pogrzebać...
            • x2468 Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 07.03.17, 17:34
              Łapki z pasztetowej czy zabrakło wazeliny?
              • f.a.q Re: Ojej! A z wyliczeń tutejszych lemingów wynika 08.03.17, 12:58
                Ty mi powiedz. Albo raczej nie...., nie mów.
    • mariner4 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 15:22
      Obrzydliwy babus honoru nie ma.
      M.
      • x2468 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 15:47
        Babus to tylko słup, odpowiada to:
        miedziowe.pl/zdjecia/460/20160123120047147.jpg
    • pies_na_czarnych Nastepny przyklad wrabiania poszkodowanych 07.03.17, 16:12
      Nastepny przyklad wrabiania poszkodowanych
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,163524475,163524475,_pan_Kazimierz_winny_Cygana_powiesza.html
    • porannakawa01 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 17:40
      zapijaczony_ryj napisał:

> No to policzmy przepisy jakie złamał PiSi kierowca :
      > 1. Przekroczenie prędkości o 85 km/h
      > 2.Jazda pod prąd.
      > 3.Wyprzedzanie na skrzyżowaniu o ruchu niekierowanym.
      > 4. Wyprzedzanie na linii podwójnej ciągłej.

I ustalenie tych prawd oczywistych zajęło prawie miesiąc.
      Gdy pan Kazio podłącza czytnik do złącza i odczytuje wszelkie parametry jazdy badanego samochodu.
      Oni szukali tego komputerka w samochodzie i go wymontowywali.
      Prokurator nie wiedział (hłe, hłe!) czy tam są jakie parametry jazdy.
      Prokurator mentalnie wokresie wozów drabiniastych.
      Gdzie taki się uchował?
      Jak Kaczyński bez konta, prawa jazdy?
      • x2468 Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 07.03.17, 21:01
        Nawet do garażu nie trzeba wjeżdżać. Pan Kazio robi to na podwórku.
        • m.marle Bo Polska i Wolska to już "Europa dwóch prędkości" 07.03.17, 22:43
          Polaków ogranicza wychowanie, poczucie odpowiedzialności, przyzwoitość, empatia, moralność, prawo...
          Wolaka, jak już się dorwie, to nic nie powstrzyma.
          • x2468 Re: Bo Polska i Wolska to już "Europa dwóch prędk 07.03.17, 23:15
            Wolactwo w swoim ograniczeniu umysłowym świecie wierzy ze reszta społeczeństwa to ciemny lud który każdą ściemę kupi.
            • ave.duce Re: Bo Polska i Wolska to już "Europa dwóch p 08.03.17, 13:34
              Te panie już raczej nie będą klientkami Pi$handlarzy ściemą:

"Kobiety zwróciły uwagę, że przed wyborami politycy PiS zapewniali, że żadna kopalnia mająca złoża węgla nie zostanie zlikwidowana".

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2017-03-07/ostatnia-szansa-pracownice-i-zony-gornikow-z-kopalni-krupinski-przyjechaly-do-premier-szydlo/
    • kylax4 Kraje, w których rządzący jeżdżą podobnie to: 08.03.17, 14:00
      Rosja, Ukraina, Białoruś, Kazachstan, Mołdawia itd.

Widać, gdzie cywilizacyjnie jest Polska.
    • adalberto3 "Silnik rzęził ostatkiem sił" i na drzewie zgasł. 08.03.17, 14:48
      Pierwsza wypowiedź ministra Błaszczaka była wręcz nielogiczna. Z prędkością 50-60 km/godz można wyprzedzać wóz drabiniasty.
      • eiran Re: "Silnik rzęził ostatkiem sił" i na drzewie zg 08.03.17, 20:27
        Nie mogę się z tym zgodzić. W wersji Błaszczaka, seicento poruszało się prostopadle do kolumny rządowej, skręcając w lewo.
    • szlachcic Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 08.03.17, 19:23
      cytujac klasyka
      "Pisowca, jako katolika prawo nie obowiazuje"
    • kylax4 Faktycznie to ponad 90 km/h. 09.03.17, 14:47
      85 km/h było w momencie wciśnięcia pedału hamulca. Czyli przed zdjęciem nogi z gazu było raczej ponad 90 km/h na wąskiej drodze w centrum Olsztyna, na podwójnej ciągłej pod prąd.
      • nazimno Re: Faktycznie to ponad 90 km/h. 09.03.17, 16:43
        Jakiego Olsztyna, co?
        • kylax4 Oświęcimia. Czepiasz się. 09.03.17, 17:24
          ,
    • wariant_b Re: 85 km/h pod prąd jechała limuzyna Szydło 09.03.17, 16:51
      Jestem tylko ciekaw, kto teraz odpowie za to, że w samochodzie Szydło
      nie udało się "naprawić" rejestratora, skoro w obu pozostałych się dało.
      • zapijaczony_ryj Ustalono już czy były sygnały dzwiękowe? 11.03.17, 10:30
        Czy nadal to dla PiSiej prokuratury i policji to za trudne?
        • wariant_b Re: Ustalono już czy były sygnały dzwiękowe? 11.03.17, 11:13
          Były, ale używane oszczędnie i z umiarem,
          żeby nie obciążać podatników nadmiernymi wydatkami.
          • cronny Niemiecka limuzyna za podatki Polaków 11.03.17, 17:45
            To jeden z serii sukcesów rządu PiS.
            Niemcy zarobili 2,5 miliona na kolejnej limuzynie
            Szaremu obywatelowi rozbito prywatne seicento.
            Pani premier potłukła się o drzewo, co może wiele tłumaczyć, jeśli chodzi o jej późniejsze wypowiedzi...
            • nazimno Re: Niemiecka limuzyna za podatki Polaków 11.03.17, 17:53
              " Na wojnie - jak to na wojnie "
              • cronny Re: Niemiecka limuzyna za podatki Polaków 11.03.17, 18:15
                Bohaterskie polskie drzewo było w bardzo trudnej sytuacji, było pod ogromnym naciskiem i broniło polskiej sprawy. Broniło dzielnie, broniło w sposób, który pozostanie w naszej pamięci, w naszej historii!

youtu.be/tTjGM-lc11Q

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka