Gość: kokosz tak Trzymać Panie Prezydencie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:14 u nas w Polsce jest tak; jak już toś chce coś zrobić dobrego to zaraz szuka sie mu kłody pod nogi Panie Prezydencie jesteśmy z TOBĄ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ernst Stavro Wałęsa is the best IP: *.wroclaw.mm.pl 04.10.04, 20:20 Brawo. Dużo zdrowia Panie Prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:28 Nigdy nie wątpiłem w sukces Wałęsy.W skarpetki nas ubral,mieszkamy w Japonii i liczymy banknoty stu milionów ktore nam dał.Byloby wspaniale,gdyby nie ta cholerna pomroczność,przeszkadza przy liczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:30 A gdzie jest grafoman CEZARY??? Jeszcze nic nie produkował? Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 WAŁĘSIE UDERZYŁO NA MÓZG... 04.10.04, 20:39 Przed wyjazdem do Stanów Zjednoczonych Wałęsa zapewniał, że zmusi Amerykanów do zniesienia wiz... Teraz twierdzi, że nie jest do tego upoważniony i nie może tego załatwiać za rządy... Jemu coś uderza na mózg. Czyżby to był nowy rodzaj pomroczności? Może dobry psychatra by pomógł... Odpowiedz Link Zgłoś
august2 Re: wizy 04.10.04, 20:56 Czy moglby mi ktos napisac jaka korzysc bedzie z tego mial zwykly polski obywatel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: WAŁĘSIE UDERZYŁO NA MÓZG... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.10.04, 21:16 Ja myślę, że wytłumaczenie już słyszeliśmy - on chciał, ale ONI mu nie pozwolili. Tym razem pojawił się "temat" wyborów - no bo on chciał się spotkać z Tymi Ważnymi, ale przed wyborami nie było to możliwe (no bo niby skąd mógł wpaść na to przed wyjazdem ?). Był za, a nawet przeciw, ale cholera, znowu wyszła kicha. W sumie jakby nic dziwnego - do kolekcji skarpetek, stu milionów i czego tam jeszcze można spokojnie dołożyć "załatwione" hamerykańskie wizy. Jedyne co może "cieszyć" to to, że ojczulek narodu cały czas w niezmiennej formie - nadęcie i bufoniarstwo bez zmian. Pomroczność w pełnej krasie. No, ale może jakiś psychiatra zrobi jakiego Nobla na tym... może chociaż tym zasłyniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoja Re: Czy ktoś kiedyś dostał nobla za głupotę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 20:54 !+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orek Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.globit / 217.98.57.* 04.10.04, 21:06 Jak zwykle, samouwielbienie. Starszy pan wpada w melancholię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibiek Sukces, ktory nie przyniosl rezultatow IP: *.dip.t-dialin.net 04.10.04, 21:44 tego pana cechowala zawsze godna pozazdroszczenia logika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... : Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.avenel01.nj.comcast.net 04.10.04, 21:45 ...to zbyt pieknie brzmi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kojot Lechu, wiecej bys zalawtil w Disney landzie... IP: *.patterson.dynamic.msstate.edu 04.10.04, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... TAKI WIELKI A NIE-SPOTKAL SIE Z...BUSHEM IP: *.avenel01.nj.comcast.net 04.10.04, 22:13 ...bo mogl ale nie chcial... bo- by mu pytania zadawali...a on nie moze sie okreslac dlatego z p. clinton sie spotkal...co nie ma o niczym pojecia w sprawach polskich...pozatym, za zaproszenie przez kongres polonii amerykanskiej...nawet nie powiedzial...dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.client.comcast.net 04.10.04, 22:32 04/10/2004 "Poland aims for Iraq troop pullout by end of 2005,... a major disappointment for Washington which sees Warsaw as one of its staunchest allies in Iraq." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Leszek Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.client.comcast.net 04.10.04, 22:34 04/10/2004 "Poland aims for Iraq troop pullout by end of 2005,... a major disappointment for Washington which sees Warsaw as one of its staunchest allies in Iraq." Odpowiedz Link Zgłoś
august2 Re: wizy 04.10.04, 23:09 ..czy w ktos mi odpowie.. czy tu chodzi o wizy turystyczne tzw Visa Waiver jak maja niektore kraje czy o Prawo do Pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: wizy IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 01:42 chodzi o to ,ze polacy chca jechac na wakacje w usa na 3 miesiace bez starania sie o promese wizy zamiast na 6 miesiecy placac za promese wizy 100 dolarow. bedac turysta nie mozna podjac w usa zadnej pracy zarobkowej w obu sytuacjach. aby pracowac w usa nalezy miec odpowiednia wize przed udaniem sie do stanow. zmiany rodzaju wizy w usa sa bardzo ograniczone,i naogol nie do zalatwienia w terminie waznosci aktualnie posiadanej wizy. przekroczenie terminy wyjazdu z usa powoduje automatycznie zakaz ponownego przyjazdu na5-10 lat,w zaleznosci od wielkosci przewinienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 23:12 Wydaje mi się, że każde działania mające na celu złagodzenia polityki wizowej USA w stosunku do Polski są ważne; i czy źle się dzieje, że właśnie prezydent Wałęsa podczas pobytu w USA poruszył tę sprawę? czy zaszkodziło to stosunkom na linii Polska - USA..nie sądzę, dlatego dziwią mnie niektóre komentarze, aktywności nie można mu odmówić, a sposób w jaki agituje to już osobna kwestia Odpowiedz Link Zgłoś
august2 Re: wizy 05.10.04, 01:19 wiecie przeciez ze nawet jak Polska otrzyma ten "visa waiver" status jak np Slowenia to osoba wyjezdzajaca musi splenic pewne warunkic jak np czy wczesniej miala odmowy wizy, czy jest niekaralna itp.. Na tego typu wize mozna tylko jechac w sprawach businessu lub turystycznych na okres 90 DNI.. Czyli jak ktos sie szykuje do pracy do bedzie to NIELEGALNIE! zalaczanm link travel.state.gov/visa/tempvisitors_novisa_waiver.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: wizy IP: *.uni.wroc.pl 05.10.04, 09:25 > Czyli jak ktos sie szykuje do pracy do bedzie to NIELEGALNIE! Tak tylko spytam, czy jest tam ktokolwiek oprócz Indian legalnie? Pojęcia LEGALNIE lub ZGODNIE Z PRAWEM to tylko pochodna zwykłej brutalnej siły i przebiegłości. Odpowiedz Link Zgłoś
august2 Re: wizy-NIELEGALNIE 05.10.04, 20:51 Gość portalu: Tomek napisał(a): Czyli jak ktos sie szykuje do pracy do bedzie to NIELEGALNIE! Tak tylko spytam, czy jest tam ktokolwiek oprócz Indian legalnie? Pojęcia LEGALNIE lub ZGODNIE Z PRAWEM to tylko pochodna zwykłej brutalnej siły i przebiegłości. piszesz o historii.. wiec zadam ci pytanie.. czy ty mieszkasz we Wroclawiu legalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 01:32 operacja byla sukcesem,ale pacjent zmarl wpyw na zmiane polityki wizowej ma wylacznie strona polska poprzez przestrzeganie zasad waznosci wizy. konkretnie uczciwe przestrzeganie daty wyjazdu ze stanow. zadne naciski tego nie zmienia bo to zasady polityki wizowej. w obecnej sytuacji zagrozenia terroryzmem wizy dla notorycznych kombinatorow oraz oczekiwana powszechna amnestia dla nielegalnych wydaje sie byc iluzja naiwnych. Odpowiedz Link Zgłoś
august2 Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem 05.10.04, 03:21 Gość portalu: kazio napisał(a): > operacja byla sukcesem,ale pacjent zmarl > wpyw na zmiane polityki wizowej ma wylacznie strona polska > poprzez przestrzeganie zasad waznosci wizy. > konkretnie uczciwe przestrzeganie daty wyjazdu ze stanow. > zadne naciski tego nie zmienia bo to zasady polityki wizowej. > w obecnej sytuacji zagrozenia terroryzmem wizy dla notorycznych > kombinatorow oraz oczekiwana powszechna amnestia dla > nielegalnych wydaje sie byc iluzja naiwnych. Niestety ale tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Komuchom grunt sie usuwa spod nog- wiec bez wiz IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 04:24 lepiej byloby czmychnac w kazdej chwili by sie ukryc z mamona i pozostac bezkarnym. Tak Kwasniewski jak i Bolek pojechali zebrac i osmieszac sie nie dla ludzi, nigdy nie kierowali sie dobrem narodu-bo wlasciwie kiedy? potrzeba wolnej otwartej drogi dla swoich kretaczy, mataczy i pospolitych oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.proxy.aol.com 05.10.04, 13:16 Wszelkie staranie sie o bezwizowy wjazd polakow do USA i jego naglasnianie to paranoja. Taka sama paranoja byloby dazenie Ukrainy, Bialorusi, Rosji, panstw afrykanskich o bezwizowy wjazd do PL. Rozumie to kazdy glab, ze kazde panstwo stawia warunki. Tylko Polakom wydaje sie, ze mozna sprawe "oprzec o bufet", wbrew prawu cos przehandlowac. Same starania sa ublizajace. Warunki wymiany bezwizowej sa znane. Prawo jest prawem i tylko Polacy tego nie rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyli kłamczuch, jak zwykle IP: *.szczecinek.net.pl / 217.98.62.* 05.10.04, 14:55 Obiecał przed wyjazdem do USA, że nie wróci do Polski jak nie zniosą wiz. I jak Ci teraz Kłamczuchu.Mogłem się zresztą tego spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: Wałęsa: Moje rozmowy w USA były sukcesem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:51 "Nie mogłem pukać do tych najwyższych drzwi, bo nie chciałem wnikać" bo nikt by cie bucu nie przyjal. durny stary megaloman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ION Czy temu Panu już na dobre nie będzie nic lepiej? IP: *.skierniewice.mediaclub.pl 05.10.04, 16:09 Że jest aż tak źle to ja nie wiedziałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwo KPA zaranżowało wszystkie SPOTKANIA w USA IP: *.twmi.rr.com 05.10.04, 19:45 a temu NAIWNIAKOWI co na każdym kroku bedąć w USA powtarzał jak nakręcony GŁUPEK że jest GLOBALISTĄ z Europy. Na pytanie dzienikarzy co sadzi o ostatnich rozbieżnościach pomiedzy polakami i niemcami, ten GŁUPEK bełkotał że i tak wszyscy jesteśmy "europejczykami" więć nie ma o co się sprzecząć. CO ZA TĘPAK ! Wałesa KOMPLETNIE to przecież ZWYKŁA KUKŁA co powtarzała to wszystko co jemu powiedzeli działacze KPA z Moskalem i Kuczynskim na czele oraz nad czym CIĘŻKO pracowali od grudnia 2003 roku cały sztaby Kuczynskiego z Chicago, aby zaaranżowac tą wizytę Wałesy w USA. KPA z Moskalem na czele pokazało tym DURNIOM żydo-komunistom z SLD oraz tej MAFI o nazwie "ORDYNACKA" której przewodzi ten BAŁWAN komuch Kwaśniak, co wypieprzyła Millera ze stołka. Komuchowi PZPR-owcowi Kwaśniakowi NIKT przecież NIE WIERZY w Waszyngtonie i NIE TRAKTUJE POWAŻNIE i niech BAŁWANY w Polsce w koncu ZROZUMIEJĄ, że bez WSPÓLPRACY z KPA NICZEGO wielkiego czy ISTOTNEGO w USA NIKT NICZEGO dla Polski czy Polaków NIE ZAŁATWIĄ POZYTYWNIE !!! Polityka "amerykanska" jest TERAZ taka przychylna do LUDOBUJSTWA żydowskiego na arabach, tylko dlatego że żydzi amerykanscy dopchali sie do najwyższych stołków w Baiłym Domu i dlatego USA popiera POLITYKĘ ŚMIERCI żydów izralskich wobec Palestynczyków. Tak samo 1 września 1939 Ameryka OSIKALA Polakow i Polske deklarujac NEUTRALNOSC w "konflikcie Polsko-Nimieckim" jak to nazwala w 16 minotowym o godz. 12:10, 3 września 1939 roku, wygloszonym przez prezydenta USA Roosevelta do narodu amerykanskiego transmitowanego przez wszystkie stacje radiowe. TYLKO DLATEGO w PEWNYM SENSIE rząd USA niejako zapalił zielone światło HITLEROWI 3 wrzesnia 1939 roku, gdyż w TYM CZASIE bardzo WIELU AMERYKANÓW NIEMIECKIEGO POCHODZENIA URZĘDOWAŁO w Białym Domu i było bardzo wielu NIEMCÓW w administracji amerykanskiej. news.bbc.co.uk/1/hi/special_report/1999/08/99/world_war_ii/430187.stm Prasa amerykanska pisala w 1939 roku ze gdyby “Polacy oddali niemcom Gdansk i kawalek terytorium Polski, i wtedy niemcy by nie napadli na Polske , oraz NIE byto by, 2 wojny swiatowej" - OTO CAŁA ta AMERYKA ! Kto jest przy WŁADZY w USA to OGRABIA amerykę DLA SOEBIE ! ROZUMIECIE teraz jakt "LECI" w Ameryce ?????? Gdy Hitler zaczoł rzucać bomby na Londyn, diaspora angielsko-irlandzka się SKONSOLIDOWAŁA w USA i WYWALIŁA na ZBITY PYSK amerykanów niemieckich ze stołków i administracji a natepnie OBSKOCZYLI Biały Dom na NASTĘPNYCH kilkadziesiat lat, aż do MOMENTU, kiedy MAFIA żydowska co zamordowała Kennediego i odsuneła Nixona od władzy zaczeła MASOWO WPROWADZAĆ się do Białego Domu wyrzucajac na ZBITY PYSK anglo-sasów. Teraz żydy amerykanskie PANUJĄ w Białym Domu. Teraz my Polacy musimy działac tak, aby WYJEBAĆ wszystkich żydów z amerykanskiej aministracji i dlatego Polonia MUSI się ZJEDNOCZYĆ wokół JEDNEJ parasolowej organizacji tak jak żydy wokół Amerykan Jewish Committee DORWAŁO sie do władzy w Ameryce i TRZĘSĄ Ameryką na kożyść Izraela i z takimi stratami dla podatnika amerykanskiego prawie BANKRUTUJĄĆ USA , tylko PO TO żeby budować wielki Izrael za amerykanskie dolary !!!! Odpowiedz Link Zgłoś