04.05.17, 15:35
Żeby w referendum zmienić Konstytucję, najpierw muszą zmienić Konstytucję, obecna nie przewiduje innej możliwości zmiany, skłaniam się do tego, że obecna Konstytucja przewidziała takich durni, i się zabezpieczyła.
Suskim i Witkom, Pawłowiczom, Kaczyńskiemu, czy jeszcze jak się wabią te tuzy intelektu, się nie dziwię,bo to ułomni ludzie, ale dochtor prawa Duda wyskoczył z takim idiotyzmem?
Albo wie że w następnych wyborach dostanie jak na to zasłużył, albo mu resztkę rozumu odjęło.
Obserwuj wątek
    • mazala1 Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 11:01
      To o czym piszesz nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Prezydent zaproponował Polakom zastanowienie się czy zmiany w konstytucji są potrzebne. Nawet Michnik i Tusk uważają od lat, że są konieczne.
      • szwampuch58 Re: Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 11:06
        hmmm,to jakie moga byc pytania referendalne?
        • mazala1 Re: Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 11:14
          Ewentualne pytania dopiero mogą powstać w wyniku powszechnych debat w różnych środowiskach zainteresowanych problematyką konstytucji. Referendum i jego rodzaj nie są przecież jeszcze przesądzone.
          • szwampuch58 Re: Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 11:32
            hmmm,debata z pisowcami......buhahahahaha
            "Pan Andrzej Duda jako jeden z gwałcicieli konstytucji nie ma moralnego prawa, żeby proponować cokolwiek, co się odnosi do jakiejkolwiek konstytucji. Nad nim wisi Trybunał Stanu. I niech tym się troszczy"....rzekl jeden pan ktorego PiS nie lubi i na pewno z nim nie bedzie debatowal
            • mazala1 Re: Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 12:46
              To wielce interesujące co rzekł ów Pan, Inni Panowie również mówią interesujące rzeczy i uważają , że nadszedł już czas żeby porozmawiać o sprawach ustrojowych w Polsce.
        • snajper55 Re: Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 11:28
          szwampuch58 napisał:

> hmmm,to jakie moga byc pytania referendalne?

Pytanie będzie jedno:

Czy chcesz aby Konstytucja została zmieniona.

Jeśli suweren odpowie "tak", to pislamiści ja zmienią.

S.
          • mazala1 Re: Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 12:47
            Teraz za proroka starasz się robić na fk?
          • eiran Re: Do błogosławionych z pewnościa nie należysz 05.05.17, 13:00
            Czy jesteś za tym, by obecna konstytucja nie obowiązywała w przyszłości?
            1. Tak, jestem za tym by nie obowiązywała
            2. Nie, jestem za tym, by nie obowiązywała
    • snajper55 Re: Paradoks. 05.05.17, 11:32
      czan-dra napisał:

> Żeby w referendum zmienić Konstytucję, najpierw muszą zmienić Konstytucję, o
      > becna nie przewiduje innej możliwości zmiany

No to co, że nie przewiduje? Demolki TK też nie przewiduje.

S.
      • mazala1 Re: Paradoks. 05.05.17, 12:49
        Tzw. "demolka TK" nastąpiła właśnie z powodu możliwości interpretacyjnych poszczególnych art. Konstytucji.
        • taniarada Re: Paradoks. 05.05.17, 13:10
          mazala1 napisał:

> Tzw. "demolka TK" nastąpiła właśnie z powodu możliwości interpretacyjnych poszc
          > zególnych art. Konstytucji.
          Mazala tłumacz cierpliwie .Może kiedyś zrozumieją .Anie tylko hejt i mowa nienawiści.
          • mazala1 Re: Paradoks. 05.05.17, 13:26
            Myślę, że oni doskonale rozumieją, przynajmniej cześć ich, ale nuda i może zapłata zmuszają ich do takiego sposobu prowadzenia rozmów.
        • snajper55 Re: Paradoks. 05.05.17, 13:59
          mazala1 napisał:

> Tzw. "demolka TK" nastąpiła właśnie z powodu możliwości interpretacyjnych poszc
          > zególnych art. Konstytucji.

Nie. Demolki TK nastąpiła dzięki lamaniu Konstytucji przez PiS.

S.
        • sverir Re: Paradoks. 05.05.17, 15:21
          " Tzw. "demolka TK" nastąpiła właśnie z powodu możliwości interpretacyjnych poszczególnych art. Konstytucji"

Demolka TK nastąpiła z powodu niemożności demolki Konstytucji w wybrany przez PiS sposób. Pan Prezes wypowiadał się krytycznie o działalności TK na długo przed ponownym objęciem władzy, zanim jeszcze pan Rzepliński został Prezesem TK.
          • mazala1 Re: Paradoks. 05.05.17, 18:16
            sverir napisał:

>
            > Demolka TK nastąpiła z powodu niemożności demolki Konstytucji w wybrany przez P
            > iS sposób. Pan Prezes wypowiadał się krytycznie o działalności TK na długo prze
            > d ponownym objęciem władzy, zanim jeszcze pan Rzepliński został Prezesem TK.

Wszyscy wiedzą, że prawdziwym powodem tzw."demolki TK" było przekonanie większości rządzącej, że TK w stanie jaki ustaliła poprzednia władza, nie pozwoliłby na spełnienie PiS-owi obietnic przedwyborczych.
            ps

Niejednoznaczność sformułowań ustaw, w tym Ustawy Zasadniczej, wynika z właściwości języka.
            • sverir Re: Paradoks. 08.05.17, 08:52
              "Wszyscy wiedzą, że prawdziwym powodem tzw."demolki TK" było przekonanie większości rządzącej, że TK w stanie jaki ustaliła poprzednia władza, nie pozwoliłby na spełnienie PiS-owi obietnic przedwyborczych"

Jeszcze raz napiszę: Jarosław mówił o demontażu TK zanim jeszcze poprzednia władza została w ogóle władzą.
    • j-k Zaden Paradoks i zaden idiotyzm 05.05.17, 13:16
      Prezydent ma prawo oglosic referendum na dowolny temat.

Referendum nie moze oczywiscie zmienic Konstytucji gdyz to moze zrobic tylko Sejm wiekszoscia KWALIFIKOWANA - ale referendum moze stworzyc nacisk polityczny do jej zmiany i o to w tym wszystkim chodzi.

zatem to ty wypisujesz bzdury, bo to zaden idiotyzm i Prezydent doskonale wie, co robi.
      • taniarada Re: Zaden Paradoks i zaden idiotyzm 05.05.17, 13:26
        j-k napisał:

> Prezydent ma prawo oglosic referendum na dowolny temat.
        >
        > Referendum nie moze oczywiscie zmienic Konstytucji gdyz to moze zrobic tylko Se
        > jm wiekszoscia KWALIFIKOWANA - ale referendum moze stworzyc nacisk polityczny d
        > o jej zmiany i o to w tym wszystkim chodzi.
        >
        > zatem to ty wypisujesz bzdury, bo to zaden idiotyzm i Prezydent doskonale wie,
        > co robi.
        No jest paradoks jak Platforma Nieobywatelska do swojego spotu wciąga dzieci .Mamo co to jest gorszy sort.Uwielbiają określać siebie gorszym sortem więc niech jeszcze wyjaśnią dlaczego, powinni nosić koszulki z napisami np 'jestem złodziejem' 'byłem ubekiem' 'jestem partyjną szują' 'jestem zdrajcą i sprzedawczykiem' 'liżę obcym buty' 'biorę łapówki' itp. Ogólnie dobrze że się przyznają, wiem od kogo trzymać się z daleka.
        • man_sapiens Re: Zaden Paradoks i zaden idiotyzm 08.05.17, 15:20
          > No jest paradoks jak Platforma Nieobywatelska do swojego spotu wciąga dzieci .

W wykorzystywaniu dzieci w partyjnych spotach niezrównanymi mistrzami są pisiewicze:
          www.youtube.com/watch?v=2tRK2DmSr_I
          www.youtube.com/watch?v=ayxZy1OiSeA
          itd. itd.

> powinni nosić koszulki z napisami np 'jestem złodziejem'
          > 'byłem ubekiem' 'jestem partyjną szują' 'jestem zdrajcą i
          > sprzedawczykiem' 'liżę obcym buty' 'biorę łapówki' itp.

Jak ty tak możesz! Mieliby zabrać koszulki Brudzińskiemu, Piotrowiczowi, Kryże, Macierewiczowi, Kaczyńskiemu, Przyłębskiemu... A w czym by niebożęta chodziły, jeszcze ciągle jest przecież zimno!
      • szwampuch58 Re: Zaden Paradoks i zaden idiotyzm 05.05.17, 14:04
        tzw prezydent doskonale to tylko wypelnia wole takiego jednego "osobnika" podlej natury
        • j-k no i ? 05.05.17, 14:10
          kazde dziecko o tym wie i taka uwage czytam juz 100-tny raz (conajmniej)

- no i co w zwiazku z tym ?

Komorowski tez robil wszystko to, co mu Tusk polecil - wiec teraz mamy tylko powtorke tamtego spektaklu...
          • szwampuch58 Re: no i ? 05.05.17, 14:14
            mnie dziwi ze poza SMS -mi wolskiej centrali cokolwiek cunglu pisi czytasz,szok
            • j-k i znowu, belkocie, musze cie rozczarowac. 08.05.17, 09:50
              nie jestem zwolennikem PiSu
              a tylko przeciwnikiem PO

- a to nie to samo.

dla kazdego dziecka w przedzszkolu - to jasne

tylko nie dla ciebie, PeOviecko.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              PS. dzialke koshera podac na uspokojenie ?
              stopsyjonizmowi.files.wordpress.com/2011/06/wodka.jpg
    • zoro_wieczorowo_poro Re: Paradoks. 08.05.17, 09:06
      "Żeby w referendum zmienić Konstytucję, najpierw muszą zmienić Konstytucję, obecna nie przewiduje innej możliwości zmiany"

To czy obecna Konstytucja przewiduje taką możliwość orzeknie pani Wolfgangowa
      • man_sapiens Re: Paradoks. 08.05.17, 15:25
        > To czy obecna Konstytucja przewiduje taką możliwość orzeknie pani Wolfgangowa

Ona już orzekła, tylko się jeszcze o tym nie dowiedziała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka