Dodaj do ulubionych

Dwugłos świrsko-terlecki

14.09.17, 13:41
Najpierw Świrski w rozmowie z Mazurkiem:

Świrski odpowiedział: – Metodycznie jest prowadzona kampania dezinformacyjna na temat Polski. Mówi się o Polsce jako o kraju niepraworządnym, gdzie sędziowie mają być poddani władzy wykonawczej, co jest nieprawdą. Jednocześnie jest prowadzona kampania dezawuująca program zmian, reform. Trzeba się temu przeciwstawić.

Mazurek zapytał wtedy, w czyim imieniu się przeciwstawia. – PiS, rządu? – dopytywał.

– W imieniu obywateli – odpowiedział Świrski.

– Obywatele dali panu taki mandat? – kontynuował Mazurek.

– Jestem obywatelem, poczuwam się do odpowiedzialności za Polskę. Działam – usłyszał w odpowiedzi.

natemat.pl/217529,prosze-mnie-nie-obrazac-mazurek-wyprowadzil-z-rownowagi-czlowieka-odpowiedzialnego-za-billboardy-pis

A teraz Terlecki w sejmie:

W takiej sytuacji jest również naturalne, że rząd Rzeczpospolitej musiał podjąć pewne działania, także o charakterze medialnym.

I teraz moje pytanie: czy panowie Świrski i Terlecki nie mogliby się spotkać gdzieś na mieście i ustalić między sobą, czy kampania klepsydrowa była akcją świrsko-obywatelską czy terlecko-rządową?
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Dwugłos świrsko-terlecki 14.09.17, 14:08
      www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/swirski-o-polskiej-fundacji-narodowej-a-kto-ma-byc-w-zarzadzie/q9mk6q6 bo to palec Boży był.
    • pies_na_czarnych Re: Dwugłos świrsko-terlecki 14.09.17, 15:13
      Bez przekretow żyć nie potrafia
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22370873,odpowiada-za-kampanie-pis-byl-gosciem-rmf-nie-wytrzymal-dziennikarz.html#MT
      • ave.duce Łgarze 14.09.17, 17:44
        "To nie jest kampania Prawa i Sprawiedliwości, to nie jest kampania obozu Zjednoczonej Prawicy, to nie jest kampania rządu" - wiceminister sprawiedliwości Michał Wójcik

"Powstała fundacja, która zgodnie ze statutem realizuje określone cele (...) Proszę nie łączyć tej fundacji z nami*" - Paweł Szefernaker, sekretarz stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów

* z rządem, z Pi$
        • witek.bis Re: Łgarze 14.09.17, 18:17
          A dzisiaj ten sam Szachermacher usłyszał stojącego tuz obok Terleckiego, że jednak można tę fundację z nimi łączyć. Na zachwyconego rzeczywiście nie wyglądał. Chciałbym zobaczyć miny pozostałych pisurmanów, którzy w ostatnich dniach robili sobie z gęby cholewę i zarzekali się, że rząd i partia nie mają nic wspólnego z tą klepsydrową kampanią.

A już tak najbardziej to chciałbym zobaczyć minkę tego Nieprzekupnego Mariuszka Ułaskawionego. Jakaż to "wyższa racja", jakaż "dziejowa konieczność" każe mu nie zauważać tak ewidentnych przekrętów? Pamiętam go z lat 80. i muszę przyznać, że wtedy nie przyszło mi do głowy, że chciałby zostać tym, kim jest teraz - bezpieczniakiem ochraniającym gang złodziei.
          • ave.duce Re: Łgarze 15.09.17, 17:57
            Tablet w Sejmie łgał bez mrugnięcia okiem. Dobry Tablecik, dobry! K. Jarosław da snickersa.
        • suender Re: Łgarze 16.09.17, 12:36
          ave.duce 14.09.17, 17:44

> Łgarze

Jacy łgarze?
          Niejaki Pisiorus-Fidelisus twierdzi, że w PiS kłamstwa nie ma!,
          a to co obserwujemy to tylko zdrowy pluralizm w tej formacji ....

Pozdr.
    • lumpior Re: Dwugłos świrsko-terlecki 14.09.17, 21:12
      Łżą jak bura suka.
    • ukos Zakłamani złodzieje n/t 14.09.17, 22:25

• mazala1 Jednogłos michniko-sorosowski brzmi silniej ale 15.09.17, 11:46
      fałszywiej.
      • piq ukradliście 19 milionów prywatnej kasy, swołocz,.. 15.09.17, 18:36
        ...czy nie? A jeśli nie, to udowodnij, że kasa ze spółek, których akcje (współwłasność) mają rozliczne podmioty instytucjonalne i prywatne, a które ogoliliście na 100 milionów w ramach reketu (jak wasza zaprzyjaźniona mafia sołncewska) należy prawnie do PiSu. No już, sowiecki złodzieju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka