Dodaj do ulubionych

Dlaczego PIS wygrał wybory?

28.10.17, 20:13
"Ponad połowa Polaków nie wie, że płaci podatki na 500 plus
Co piąty Polak nie wie, jakie jest główne źródło finansowania programu Rodzina 500 plus, a jedynie 38% badanych ma świadomość, że tym źródłem są płacone przez nich podatki"

Liczba kretynow w Polsce jest wiec wielka - to glowny elektorat pislamu

wiadomosci.onet.pl/kraj/ponad-polowa-polakow-nie-wie-ze-placi-podatki-na-500-plus/81qkrrt
Obserwuj wątek
      • prawdawaszaboli Re: Michnik twierdzi, że to przez Bronka 29.10.17, 15:20
        Ten kretyn też głosował na PiS ?...

• qqazz Podejrzewam że około 100% badanych 28.10.17, 20:25
      doskonale wie skąd się wzięły środki na ośmiorniczki z bigosem.

pozdrawiam
      • inocom Re: Podejrzewam że około 100% badanych 28.10.17, 20:26
        qqazz napisał:

> doskonale wie skąd się wzięły środki na ośmiorniczki z bigosem.

Tradycyjne, sycylijskie danie.
      • szlachcic Re: Podejrzewam że około 100% badanych 29.10.17, 10:21
        luksusem w pislamie stalo sie maslo
        katolicy pisowscy kradna je ze sklepow, pierwszy raz w historii ludzkosci producenci masla na opakowaniach maslach dodali paski przeciwkradziezowe - to mozliwe tylko w pislamie
        Poza tym, watek jest o czyms innym - o glupocie pisowskiej ciemnoty
        • inocom PiSlam opanował cały świat. 29.10.17, 10:45
          szlachcic napisał:

> luksusem w pislamie stalo sie maslo

PiSlam opanował cały świat. Cały świat rzucił się na luksusowe drogie masło, a nie na taniejące z dnia na dzień ośmiorniczki.
          • szlachcic Re: PiSlam opanował cały świat. 29.10.17, 10:57
            Pisowiec jako idiota i kretyn nigdy nigdzie nie byl, nic nie widzial, nic nie wie, na nic go nie stac bo jako nieudacznik nie ma na to pieniedzy - dal sie zrobic w balona z osmiorniczkami i z cudzoziemcami
            Dlatego pisowcy nienawidza obcokrajowcow i tych co stac na wiecej.
            Katolicy pisowscy z partii pisowsko-katolickiej znalezli dla ciemnoty wrogow i od 2 lat skutecznie manipuluja pisowska ciemnota
            • inocom Gratuluję zostania pisowcem :) 29.10.17, 11:24
              szlachcic napisał:

> Pisowiec jako idiota i kretyn nigdy nigdzie nie byl, nic nie widzial, nic nie w
              > ie, na nic go nie stac bo jako nieudacznik nie ma na to pieniedzy - dal sie zro
              > bic w balona z osmiorniczkami i z cudzoziemcami
              > Dlatego pisowcy nienawidza obcokrajowcow i tych co stac na wiecej.
              > Katolicy pisowscy z partii pisowsko-katolickiej znalezli dla ciemnoty wrogow i
              > od 2 lat skutecznie manipuluja pisowska ciemnota
        • jureek Re: Podejrzewam że około 100% badanych 29.10.17, 12:53
          szlachcic napisał:

> luksusem w pislamie stalo sie maslo

W Niemczech masło też znacznie podrożało. Skutek rządów pislamu?
    • katrina_bush "wladza ludowa" rozdaje kase, co spadla z nieba 29.10.17, 00:42
      szlachcic napisał:

> "Ponad połowa Polaków nie wie, że płaci podatki na 500 plus
      > Co piąty Polak nie wie, jakie jest główne źródło finansowania programu Rodzina
      > 500 plus, a jedynie 38% badanych ma świadomość, że tym źródłem są płacone przez
      > nich podatki"
      >

"wladza ludowa" wrocila i rozdaje kase, co spadla z nieba :D

za czerwonej komuny tak bylo, to niech za czarnej tez tak bedzie !
    • a-lfa Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 06:44
      Przecież to nikogo nie interesuje skąd władza bierze pieniądze. Ważne że je daje i jest szansa iż przed wyborami jeszcze coś da. W takiej sytuacji nic nie przeszkadza. A jak jeszcze władza wskaże winnych tego iż jest źle i odbierze im zrabowany majątek to już będzie idealnie.
    • jureek Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 07:23
      A o tym, że pendoliny też za ich podatki kupowane były, to Polacy wiedzieli? O tym, że za pieniądze z podatków remontowano dworce, na których nie zatrzymywał się żaden pociąg, wiedzieli? Pieniądze z podatków można wydawać w różny sposób. Można ładować w nietrafione inwestycje, żeby zarobili krewni i znajomi królika, można dać ludziom. Granice są otwarte, ludzie jeżdżą po Europie i widzą, ile gdzie indziej wynosi kindergeld, też wypłacany z podatków
    • polski_demokrata Re: A czy wiedzieli kto za rządöw PO-PSL... 29.10.17, 08:17
      dumał wszystkich Polaków na vacie‚ paliwach i wielu podobnych przewałach wyprowadzając pieniądze z Polski za granicę w przeciwieństwie do 500+ ?
      • gelati PiS wygrał i będzie wygrywał POnieważ... 29.10.17, 09:23

...PO to złodziejska organizacja.
      • yoma Re: A czy wiedzieli kto za rządöw PO-PSL... 29.10.17, 10:07
        Udowodnij.
    • szwampuch58 Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 09:32
      Teraz mozna wyczytac w mediach "Grzesiek wymiata" ...czyli "rozdaje" nagle wiecej od PiS-u,hehehehehe
      No to jesteśmy w czarnej d*pie, dojna zmiana w nastepnej kadencji.
    • taniarada Ponieważ Platforma Nieobywatelska zdechła 29.10.17, 09:36
      I większość ma sprawy prokuratorskie.I to forum .Czym więcej napylają to PIS rośnie w sondażach.A opozycja cienka jak postny barszcz na wigilię.
      • x2468 Re: Ponieważ Platforma Nieobywatelska zdechła 29.10.17, 09:46
        Od 30 lat nie mam niczego wspólnego z państwowym bałaganem(oprócz płacenia daniny), nie zarabiam w państwowej spółce, Utrzymuję się z własnej działalności gospodarczej. I dlatego kiedy słyszę pis to mam odruchy wymiotne. Jak nigdy podatki z moich i innych ciężko pracujących są przez pis marnotrawione i rozkradane. Poprzednicy wydawali je na sensowne inwestycje, pis jedynie marnotrawi. I nie pocieszajcie się że jedynie ja, tak myślą i czują ..i przeklinają pis niemal wszyscy mniejsi i więksi przedsiębiorcy.
        • gelati Tylko lemingi nie wiedzą dlaczego przegrały:) 29.10.17, 09:57
          I muszą pytać. I tak nie zrozumiecie:)
        • jureek Re: Ponieważ Platforma Nieobywatelska zdechła 29.10.17, 12:59
          x2468 napisał:

> Poprzednicy wydawali je na sensowne inwestycje,

Sensowne inwestycje? Stacja kolejowa wyremontowana za miliony, na której nie zatrzymuje się żaden pociąg, to sensowna inwestycja?
          Droga rowerowa z barierkami ciągnącymi się przez kilometry oddzielającymi tę drogę od pól i łąk oraz z odblaskowymi "kocimi oczkami" w nawierzchni tej drogi rowerowej to Twoim zdaniem sensowna inwestycja?
          Stadion za miliard, który nie przynosi zysków, a spłata kredytów na jego budowę i bieżące utrzymanie nadwyręża budżet miasta to sensowna inwestycja?
          • x2468 Re: Ponieważ Platforma Nieobywatelska zdechła 29.10.17, 13:50
            Która stacja? Jaki stadion kosztował miliard i nie przynosi zysków? Ścieżki rowerowe są budowane z pieniędzy samorządów lokalnych i najmniej w połowie dofinansowywane z kasy unijnej. Budują je w całej Europie. Jedź np do Berlina to zobaczysz ile tam jest ścieżek i nadal budują, np ścieżkę rowerową z Berlina do Drezna. Budują bo ludzie sobie tego życzą.
            Sensowne, jak najbardziej są przedszkola, autostrady, drogi szybkiego ruchu, dworce kolejowe ( w 3miescie Rumia, Gdynia, Sopot, Wrzeszcz, i Gdańsk), nowe linie kolejowe (np Gdańsk Rębiechowo), Orliki, biblioteki i świetlice wiejskie, wyremontowane szpitale, nowe ciągi komunikacyjne w miastach, lotniska, Gazoport, gazociągi itd. W ciągu ośmiu lat powstała nowa Polska. Dużo jeżdżę po kraju i to widzę.
            • jureek Re: Ponieważ Platforma Nieobywatelska zdechła 30.10.17, 17:29
              x2468 napisał:

> Która stacja?

Znam dwie takie stacje. Pludry i Pawonków.

> Jaki stadion kosztował miliard i nie przynosi zysków?

Stadion we Wrocławiu.

> Ścieżki row
              > erowe są budowane z pieniędzy samorządów lokalnych i najmniej w połowie dofinan
              > sowywane z kasy unijnej. Budują je w całej Europie. Jedź np do Berlina to zobac
              > zysz ile tam jest ścieżek i nadal budują, np ścieżkę rowerową z Berlina do Dre
              > zna. Budują bo ludzie sobie tego życzą.

Chyba wyraziłem się nie dość jasno, bo zrozumiałeś mnie zupełnie na opak. Sam jestem rowerzystą całorocznym (ponad 7 tys. km rocznie) i nie mam absolutnie nic przeciw budowie dróg rowerowych, których w Polsce jest tragicznie mało. Dlatego tym bardziej razi mnie wywalanie publicznej kasy na takie pierdoły jak wielokilometrowe barierki przy tych ścieżkach, czy odblaskowe kocie oczka w nawierzchni ścieżek. Za kasę marnowaną na te zbędne "wodotryski" można by wybudować dużo więcej tych oczywiście potrzebnych ścieżek. Odnoszę jednak wrażenie, że władzom zależy tylko na tym, żeby jak najszybciej wydać unijne dopłaty, czyli żeby ścieżki były jak najdroższe, a nie na tym, żeby zrobić dobrze rowerzystom.
              Czytałem w prasie o tym, że w najbliższych latach w moim powiecie wybudowanych zostanie prawie 200 km nowych dróg rowerowych. Z nadzieją, że wreszcie będę mógł pozbyć się samochodu i w miarę bezpiecznie dojechać rowerem z mojej wsi do miasta, rzuciłem się do poszukiwań w internecie, żeby znaleźć jakąś mapkę tych planowanych ścieżek. Nie znalazłem niczego, bo też niczego tam nie opublikowano, jak dowiedziałem się po telefonie do starostwa. Tak wygląda w praktyce konsultowanie inwestycji ze społeczeństwem. Potem nie ma się co dziwić, że sieć dróg rowerowych jest bez sensu, z jakimiś odcinkami zupełnie niepotrzebnymi i miejscami, gdzie oczekuje się, że rowerzyści będą się teleportować.
              Owszem, dużo się w ostatnich latach w Polsce budowało, ale wcale nie wszystkie te inwestycje były sensowne. Najbardziej zaniedbana jest kolej i w ogóle transport publiczny.
              • inocom Witaj w klubie. 30.10.17, 23:59
                jureek napisał:

> x2468 napisał:
                >
                > > Która stacja?
                >
                > Znam dwie takie stacje. Pludry i Pawonków.
                >
                > > Jaki stadion kosztował miliard i nie przynosi zysków?
                >
                > Stadion we Wrocławiu.

Wrocław zadłużony jest po 15 latach Dutkiewicza na ~ 6 mld złotych. 3 mld jawne i 3 ukryte w spółkach miejskich, a la MPK itp.

> ni ścieżek. Za kasę marnowaną na te zbędne "wodotryski" można by wybudować dużo
                > więcej tych oczywiście potrzebnych ścieżek.

[...]

> Nie znalazłem niczego, bo też niczego tam nie opublikowano,
                > jak dowiedziałem się po telefonie do starostwa. Tak wygląda w praktyce konsulto
                > wanie inwestycji ze społeczeństwem.

[...]

> Potem nie ma się co dziwić, że sieć dróg ro
                > werowych jest bez sensu, z jakimiś odcinkami zupełnie niepotrzebnymi i miejscam
                > i, gdzie oczekuje się, że rowerzyści będą się teleportować.

Widać Dutkiewiczów jest więcej, a nie li tylko jeden dewastujący Wrocław.
                Dutkiewicz wymyślił, że wszystkie ludziki muszą jechać do centrum.
                Czym rozwalił praktycznie transport publiczny we Wrocławiu.

www.radiowroclaw.pl/articles/view/71867/Pasazerowie-wroclawskiej-komunikacji-jak-sledzie
                Najbardziej są oblegane linie w stronę Placu Grunwaldzkiego. Zapytaliśmy Adama Więcka z Wydziału Transportu Urzędu Miejskiego, czy choć tam jest możliwość zwiększenia liczby kursów:

- Przepustowość ronda Reagana nie jest w stanie przyjąć już dodatkowych linii komunikacyjnych

To nie jest tak, że ludzie nie chcą komunikacji publicznej. Chcą, ale z głową.
                1. Reaktywacja kolei miejskiej. To nic, że tory nie są miasta. Magistrat nie musi trzymać na wszystkim łapy. A może problem polega na tym, że na kolei nie da się upchnąć miejskich Misiewiczów.

2. Nie jest prawdą, że wszyscy jadą do centrum. To że obecnie tak to wygląda wynika tylko z tego, że wszystkie tramwaje nie mają alternatywy. Nie ma innych tras. Tramwaj musi jechać przez centrum.

3. Co stoi na przeszkodzie by do łask wróciły trolejbusy? Trolejbus podobnie jak autobus, gdy się zepsuje nie rozwala całej komunikacji.

4. Utworzyć nowe linie autobusowe, które nie będą jechały przez centrum. Miasto natomiast uparcie likwiduje linie autobusowe i pcha tramwaje do centrum.

5. Darmowa komunikacja zbiorowa (rowery, MPK, kolej miejska). Budżet MPK to niecałe 200 mln złotych.
                Według wyliczeń każdy wrocławianin traci około 3200 zł rocznie na korki (70% średniej krajowej). Ludzie miast pracować gniją czy to w MPK czy to swoich blaszakach.

tumw.pl/tonace-mpk-oszczednosci-sie-chwyta-a-pasazerowie-zagrozeni/
                www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ile-tracimy-stojac-w-korkach-kazdy-kierowca,149,0,2031253.html
                • jureek tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisywałem 31.10.17, 05:54
                  Z tego, że nie podoba mi się wiele działań Dutkiewicza, nie wynika jeszcze wcale, że będę popierał PiS w wyborach samorządowych, bo oni dopiero nie mają pojęcia o samorządach.
                  • inocom Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 31.10.17, 07:56
                    jureek napisał:

> Z tego, że nie podoba mi się wiele działań Dutkiewicza, nie wynika jeszcze wcal
                    > e, że będę popierał PiS w wyborach samorządowych, bo oni dopiero nie mają pojęc
                    > ia o samorządach.

Do klubu zapisał Cię Twój wójt, który mówiąc prosto oszukał wyborcę. Z pieniędzy podatników uczynił sobie wraz z kumplami Eldorado, np.
                    www.radiowroclaw.pl/articles/view/68541/Mimo-braku-sprzedazy-S
                    Twoja zdolność konsultacyjna, jak i innych mieszkańców ogranicza się tylko do wrzucenia głosu do urny.

Od Dutkiewicza i jego ludzi każdy inny będzie lepszy. Nawet smutny Komisarz z Warszawy.
                    Nawet z PiS, a może i szczególnie. Bo przez 15 lat wśród samorządnych samorządowców czy ruchów obywatelskich umieścił swoich ludzi.

Potrzebny jest audyt zewnętrzny w Ratuszu.
                    Ogólnie w gminach, bo wątpię by w innych było lepiej i bardzie transparentnie.
                    www.radiowroclaw.pl/articles/view/70033/Wroclaw-Magistrat-nie-bedzie-publikowal-notatek-z-kolegiow-prezydenckich
                    Ludziki mogą się tylko domyślać co się dzieje z gminą na podstawie niedociągnięć. Takie barierki w szczerym polu widać gołym okiem, podobnie jak niezbyt mądrą panią urzędnik

O pracy ogrodnika mieskiego w terenie Małgorzata Bartyna Zielińska mówi, że będzie tę aktywność dzieliła po połowie z obowiązkami administracyjnymi. Przyznaje także, że z racji 10-letniej pracy w Biurze Rozwoju Miasta i tworzenia różnych opracowań, zna całościowy obraz miasta i jego problemy. Chodząc po ulichach Wrocławia, przypatruje im się uważnie, śledzi również opinie i uwagi oraz zbiera informacje nt. potrzeb co do miejskiej zieleni w mediach społecznościowych. (sic! strona oficjalna miasta)

Zauważ, że samorządowcy nie mówią o rozwiązanym problemie. Oni nie rozwiązują, oni obserwują, przyglądają się problemowi. Pochylają się nad nim.

PiS ma czas by opracować audyt, jak to sobie gminy radziły przez te wszystkie lata. Jak zbierały informacje, obserwowały, przeglądały się, czy pochylały.
                    • jureek Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 31.10.17, 08:25
                      inocom napisał:

> Do klubu zapisał Cię Twój wójt, który mówiąc prosto oszukał wyborcę.

Widzę, że bardzo łatwo przychodzi Ci opluwanie ludzi. Znasz chociaż nazwisko tego, o którym piszesz, że mnie oszukał?
                      • inocom Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 31.10.17, 17:51
                        jureek napisał:

> inocom napisał:
                        >
                        > > Do klubu zapisał Cię Twój wójt, który mówiąc prosto oszukał wyborcę.
                        >
                        > Widzę, że bardzo łatwo przychodzi Ci opluwanie ludzi. Znasz chociaż nazwisko te
                        > go, o którym piszesz, że mnie oszukał?

Jakby Ciebie tylko oszukał, to nie byłoby tak źle, ale na nieracjonalne decyzje wydano pieniądze nawet maltańskiego podatnika. Np. na ścieżkę rowerową donikąd.

Polska jest w ostatnim okresie, gdy jest beneficjentem netto środków UE. W następnym rozdaniu kasy będziemy już płacić na inwestycje w Rumunii czy Bułgarii. Nieużywane ścieżki zarosną.
                        • jureek Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 31.10.17, 18:51
                          inocom napisał:

> Jakby Ciebie tylko oszukał, to nie byłoby tak źle, ale na nieracjonalne decyzje
                          > wydano pieniądze nawet maltańskiego podatnika. Np. na ścieżkę rowerową donikąd

> Polska jest w ostatnim okresie, gdy jest beneficjentem netto środków UE. W nast
                          > ępnym rozdaniu kasy będziemy już płacić na inwestycje w Rumunii czy Bułgarii. N
                          > ieużywane ścieżki zarosną.

Pytałem Cię, czy znasz chociaż nazwisko mojego wójta, którego opluwasz. Odpowiedzi nie otrzymałem. I taka to z Tobą rozmowa.
                          • inocom Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 31.10.17, 19:51
                            jureek napisał:

> inocom napisał:
                            >
                            > > Jakby Ciebie tylko oszukał, to nie byłoby tak źle, ale na nieracjonalne d
                            > ecyzje
                            > > wydano pieniądze nawet maltańskiego podatnika. Np. na ścieżkę rowerową d
                            > onikąd
                            >
                            > > Polska jest w ostatnim okresie, gdy jest beneficjentem netto środków UE.
                            > W nast
                            > > ępnym rozdaniu kasy będziemy już płacić na inwestycje w Rumunii czy Bułga
                            > rii. N
                            > > ieużywane ścieżki zarosną.
                            >
                            > Pytałem Cię, czy znasz chociaż nazwisko mojego wójta, którego opluwasz. Odpowie
                            > dzi nie otrzymałem. I taka to z Tobą rozmowa.

To Ty pisałeś o nieprzemyślanych decyzjach, baz konsultacji społecznych.
                            OK Twój jest lepszy. Wrocławskiego nikt w chamstwie nie przebije

Wrocławianom, którzy chcieliby mieć wpływ na to, które dziurawe ulice zostaną naprawione albo gdzie powinien dotrzeć tramwaj prezydent Rafał Dutkiewicz (53 l.) radzi: przeprowadźcie się do Łodzi.
                            • jureek Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 31.10.17, 20:17
                              inocom napisał:

> To Ty pisałeś o nieprzemyślanych decyzjach, baz konsultacji społecznych.

Widzisz, ja jeżdżąc rowerem nie ograniczam się tylko do mojej gminy, więc opisane spostrzeżenia niekoniecznie musiały mojej gminy dotyczyć.
                              Poza tym trzeba widzieć dwie strony. Brak konsultacji to także wynik braku zainteresowania ludzi. Myślisz, że ktoś z mieszkańców powiatu interesował się tym, jak będzie wyglądała planowana sieć dróg rowerowych. Gdy zadzwoniłem w tej sprawie do starostwa, pan urzędnik wziął mnie w pierwszej chwili za przedstawiciela jakiejś firmy budującej drogi rowerowe, bo nie wyobrażał sobie, że ktoś inny mógłby być zainteresowany ich przebiegiem. Co innego, gdyby chodziło np. o strefę płatnego parkowania. Oj, wtedy byłoby zainteresowanie jak diabli.
                              Jeśli ludzie sami nie będą się interesować sprawami publicznymi, to nie pomogą żadne zewnętrzne audyty. Nie wierzę w "dobrego wujka" z centrali, który przyjedzie i zrobi porządek na dole.
                              • inocom Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 31.10.17, 21:00
                                jureek napisał:

> inocom napisał:
                                >
                                > > To Ty pisałeś o nieprzemyślanych decyzjach, baz konsultacji społecznych.
                                >
                                > Widzisz, ja jeżdżąc rowerem nie ograniczam się tylko do mojej gminy, więc opisa
                                > ne spostrzeżenia niekoniecznie musiały mojej gminy dotyczyć.
                                > Poza tym trzeba widzieć dwie strony. Brak konsultacji to także wynik braku zain
                                > teresowania ludzi. Myślisz, że ktoś z mieszkańców powiatu interesował się tym,
                                > jak będzie wyglądała planowana sieć dróg rowerowych.

Ludzie się interesują przez 4 lata, 8, po 12 mają już dość. A po 16 latach nijakości rzygają.
                                Wiesz dlaczego ludzie obecnie mało się interesują tym co się dzieje w ich małej ojczyźnie? Małej ojczyźnie jaką jest gmina, a która stanowi podstawę większej ojczyzny - Państwa.
                                Od 1989 roku są zbywani.
                                Nie znacie się na tym, Wódz ma ideę, a mieszkańcy mu przeszkadzają itd. Jeśli wódz ma ideę to było dość czasu na sporządzenie Planów Zagospodarowania Przestrzennego, a nie na działanie na zasadzie spec ustawy.

Gdy zadzwoniłem w tej spra
                                > wie do starostwa, pan urzędnik wziął mnie w pierwszej chwili za przedstawiciela
                                > jakiejś firmy budującej drogi rowerowe, bo nie wyobrażał sobie, że ktoś inny m
                                > ógłby być zainteresowany ich przebiegiem. Co innego, gdyby chodziło np. o stref
                                > ę płatnego parkowania. Oj, wtedy byłoby zainteresowanie jak diabli.
                                > Jeśli ludzie sami nie będą się interesować sprawami publicznymi, to nie pomogą
                                > żadne zewnętrzne audyty. Nie wierzę w "dobrego wujka" z centrali, który przyjed
                                > zie i zrobi porządek na dole.

To na swój sposób powinieneś mnie zrozumieć. Tak jak Ty jestem społecznikiem. Problem w tym, że od Magistratu Wrocławskiego nie dowiesz się niczego konkretnego. Na zapytania do Prezydenta, odpowiadają ludzie z łapanki, którzy nie potrafią nawet pisać. Na kolejne zapytanie dostajesz odpowiedź "nie wiem". Kiedy piszesz kolejny raz zostaje powiadomiony, że dana osoba już nie pracuje na tym stanowisku.

Pojedynczy człowiek nie stanowi dla mediów obiektu zainteresowania, chyba, że się spali, a i tak nie zainteresował ich na długo. Naciskając na urzędy zwierzchnie Te muszą w końcu sprawdzić sprawę z urzędu.

Natomiast masz rację. Najlepszym sprawdzianem jest urna wyborcza.
                              • inocom Re: tylko, że ja się do żadnego klubu nie zapisyw 01.11.17, 00:17
                                jureek napisał:

> inocom napisał:
                                >
                                > > To Ty pisałeś o nieprzemyślanych decyzjach, baz konsultacji społecznych.

Na mój gust to Góry Sowie w oddali :) Ktoś przemyślał rondo. A i pewnie skonsultował.

img8.demotywatoryfb.pl//uploads/201710/1509485279_t8po7m_600.jpg
      • szlachcic Re: Ponieważ Platforma Nieobywatelska zdechła 29.10.17, 10:32
        "większość ma sprawy prokuratorskie"
        uslyszales ten zwrot w pislamskiej telewizji klamcow i przyglupow, czy sam to wymysliles pisowski katoliku?
    • zapijaczony_ryj Wygrał, bo młodzi zagłosowali na Kukiza! 29.10.17, 10:03
      To teraz dobrze im tak, kara musi być.
      • gelati Młodzież cznia PO! 29.10.17, 10:15
        PO to złodzieje.
        • zapijaczony_ryj Re: Młodzież cznia PO! 29.10.17, 10:41
          A PiS to Moczymordy i przygłupy
        • x2468 Re: Młodzież cznia PO! 29.10.17, 13:54
          Ukradli Srebrną, Nowogrodzką Spółki Skarbu Państwa i co jeszcze. Oczywista oczywistość w ramach Dojnej Zmiany reżym wymordował konie i spacyfikował Janów Lubelski.
          • zapijaczony_ryj Re: Młodzież cznia PO! 29.10.17, 15:31
            A teraz skur...karczują Polskę!
    • gelati PiS będzie rządził przez lata... 29.10.17, 11:12
      ...i lata. Amen.
      • szwampuch58 Re: PiS będzie rządził przez lata... 29.10.17, 11:29
        No to jesteśmy w czarnej d*pie, kartofel
      • zapijaczony_ryj Re: PiS będzie rządził przez lata... 29.10.17, 15:38
        Już widzę jak będzie rządzł gdy NI wykorkuje! PiSi skoczą sobie do gardeł i się nawzajem pozagryzajOM!
        A Jojo wróci do podróży pociągami.
    • inocom Gdyż opozycją steruje Gazeta.pl 29.10.17, 11:47
      A ty stałeś pod blokiem? :) Nie, to zapomnij o władzy.

wiadomosci.wp.pl/gazetapl-uderzyla-w-patryka-jakiego-ten-rozpetal-w-sieci-burze-6181923338995841a
      twitter.com/hashtag/Sta%C5%82emPodBlokiem?src=hash
      Znów interes totalnych naraził na szwank nadredaktor totalny Adam Michnik.
      • gelati Gdyż opozycją steruje Gazeta.pl 29.10.17, 11:59
        Niech steruje przez lata:) To durnie.
      • jureek Re: Gdyż opozycją steruje Gazeta.pl 29.10.17, 13:04
        inocom napisał:

> A ty stałeś pod blokiem? :) Nie, to zapomnij o władzy.
        >
        > wiadomosci.wp.pl/gazetapl-uderzyla-w-patryka-jakiego-ten-rozpetal-w-sieci-burze-6181923338995841a
        > twitter.com/hashtag/Sta%C5%82emPodBlokiem?src=hash
        > Znów interes totalnych naraził na szwank nadredaktor totalny Adam Michnik.

Ten Jaki coś pierniczy, że trzeba było pracować dwa razy ciężej, żeby coś osiągnąć? Przecież ten mitoman w życiu normalnie nie pracował, tylko od razu po szkole politykował w różnych partiach poczynając od PO. Jedyne, co w życiu opanował, to lansowanie się.
        • inocom Nawoływanie do nienawiści 29.10.17, 17:00
          jureek napisał:
          > Ten Jaki coś pierniczy, że trzeba było pracować dwa razy ciężej, żeby coś osiąg
          > nąć? Przecież ten mitoman w życiu normalnie nie pracował, tylko od razu po szko
          > le politykował w różnych partiach poczynając od PO. Jedyne, co w życiu opanował
          > , to lansowanie się.

Koncentrujesz nie na tym, na czym powinieneś się skoncentrować.
          Gazeta.pl nawołuje do nienawiści stygmatyzując obywateli.
          Nie jest winą Jakiego, że wychowywał się bloku.

Wątek
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,164950794,164950794,Plebs_glosuje_na_PiS.html
          ma się dobrze.

Na szczęście w demokracji, a przecież o demokrację walczy Adam Michnik :), decyduje większość .
          Mniejszość może się jedynie napić do lustra, w przekonaniu o swojej wyższości nad innymi.

„Tak, stałem pod blokiem, nawet w nim mieszkałem – tak jak miliony Polaków. Nie każdy miał wille w Polsce lub Szwecji i z górki jak resortowe dzieci” – napisał w sobotę 28 października na Twitterze wiceminister sprawiedliwości Patryk Jaki. Odnosił się do starego tekstu z portalu Gazeta.pl, którego nie da się odnaleźć dziś w internecie. „Większość foto «w dresie» to fotomontaże. Jednak nie reaguję. Nie rozumiem argumentu, że ktoś jest «zły», bo pochodzi z biedniejszej rodziny” – dodawał polityk PiS. Jego komentarz pod hasztagiem #stałemPodBlokiem podał dalej partyjny kolega Sebastian Kaleta i zapoczątkował tym samym weekendową zabawę.

www.newsjs.com/pl/patryk-jaki-powinien-si%C4%99-wstydzi%C4%87-%C5%BCe-jest-blokersem-czerska-orze-jak-mo%C5%BCe.-g%C5%82%C3%B3wnie-siebie/dg3UbT2N6dL6PfMyUXfL_7_YgGKFM/
          Sytuacja się rozwija
          • jureek Re: Nawoływanie do nienawiści 31.10.17, 06:00
            inocom napisał:

> Koncentrujesz nie na tym, na czym powinieneś się skoncentrować.

Pozwól łaskawie, że sam będę decydował, na czym będę się koncentrował.

> Gazeta.pl nawołuje do nienawiści stygmatyzując obywateli.

Akurat Jaki jest ostatnim, który mógłby to zarzucać gazecie. Przecież on sam ludzi stygmatyzuje, opluwa i obraża, a potem ucieka od odpowiedzialności zasłaniając się immunitetem.

> Nie jest winą Jakiego, że wychowywał się bloku.

On tylko tak kokietuje z tym wychowywaniem się w bloku, pochodzi ze wsi, z wypasionej chałupy i z wcale niebiednej rodziny.
            • inocom Re: Nawoływanie do nienawiści 31.10.17, 17:54
              jureek napisał:

> inocom napisał:
              >
              > > Koncentrujesz nie na tym, na czym powinieneś się skoncentrować.
              >
              > Pozwól łaskawie, że sam będę decydował, na czym będę się koncentrował.
              >
              > > Gazeta.pl nawołuje do nienawiści stygmatyzując obywateli.
              >
              > Akurat Jaki jest ostatnim, który mógłby to zarzucać gazecie. Przecież on sam lu
              > dzi stygmatyzuje, opluwa i obraża, a potem ucieka od odpowiedzialności zasłania
              > jąc się immunitetem.
              >
              > > Nie jest winą Jakiego, że wychowywał się bloku.
              >
              > On tylko tak kokietuje z tym wychowywaniem się w bloku, pochodzi ze wsi, z wypa
              > sionej chałupy i z wcale niebiednej rodziny.

Jaki nie jawi się jako sumienie narodu.
              W obrzucaniu innych błotem nawet nie śmie rywalizować z gazetą.
              • jureek Re: Nawoływanie do nienawiści 31.10.17, 18:48
                inocom napisał:

> Jaki nie jawi się jako sumienie narodu.

Czyżby? A kto, jak nie Jaki właśnie, lansuje się jako sprawiedliwy szeryf i obrońca uciśnionych?
                • inocom Re: Nawoływanie do nienawiści 31.10.17, 19:54
                  jureek napisał:

> inocom napisał:
                  >
                  > > Jaki nie jawi się jako sumienie narodu.
                  >
                  > Czyżby? A kto, jak nie Jaki właśnie, lansuje się jako sprawiedliwy szeryf i obr
                  > ońca uciśnionych?

Uciśnionych broni KOD. Nie zabieraj Jakiemu chleba.
                  • jureek Re: Nawoływanie do nienawiści 31.10.17, 20:19
                    inocom napisał:

> Uciśnionych broni KOD.

Jedno nie wyklucza drugiego. Wielu kreuje się na obrońców uciśnionych, a lansujący się na szeryfa Jaki jest jednym z nich.
                    • inocom Re: Nawoływanie do nienawiści 31.10.17, 21:03
                      jureek napisał:

> inocom napisał:
                      >
                      > > Uciśnionych broni KOD.
                      >
                      > Jedno nie wyklucza drugiego. Wielu kreuje się na obrońców uciśnionych, a lansuj
                      > ący się na szeryfa Jaki jest jednym z nich.

Jest mi smutno.
                      Naprawdę w Polsce nie ma miejsca dla ludzi przede wszystkim uczciwych?
                      • lech1966 Re: Nawoływanie do nienawiści 31.10.17, 21:05
                        O takich o których piszesz jest najtrudniej, co nie znaczy że tacy nie istnieją..
    • inocom Wariujący prawnicy też mają w tym swój udział 29.10.17, 11:58
      prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1081333,sn-odroczyl-sprawe-sedziego-obwinionego-za-kradziez-50-zl.html
      Powodem odroczenia rozprawy było uwzględnienie przez SN wniosku obrony sędziego o przeprowadzenie jego badań psychologicznych.
    • rzewuski1 Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 13:03
      To nie z podatków ale kredytów.
      Deficyt w końcu ponad 50 miliardów.
      • mozart Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 14:11
        Sugerujecie drugą Grecję?
    • taniarada Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 14:18
      Bo nie kradną.Wszyscy płacą podatki.Uszczelnili VAT.Nie wypuścili emigrantów.Żyć nie umierać.Polacy wracajcie .Tuska tu nie ma .Jak wróci będzie siedział.
    • mozart Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 14:31
      Czy rządzić będzie PiS czy PO, to i tak nic nie zmieni dopóki karty w każdym rozdaniu będzie rozdawać instytucjonalny kościół katolicki.
      • taniarada Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 14:37
        Co ma kościół tu do rzeczy.Tworzysz nowe dziady nie symfonie.
        • mozart Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 19.12.17, 17:46
          Wasze matki i wasi ojcowie biorą śluby kościelne nie dlatego, że są wierzącymi katolikami. Tylko
          dlatego, iż zgodnie z tradycją wymagają tego od was wasze rodziny. Jesteście od kołyski uczeni
          posłuszeństwa wobec instytucjonalnego kościoła katolickiego i w takim duchu wychowujecie
          własne dzieci. Posyłacie je na lekcje religii, chodzicie z nimi do kościołów, dajecie na tacę, by
          pokazać dzieciom kogo należy się słuchać i kto jest waszym panem dobrodziejem. Tak
          wytresowane społeczeństwo wybiera swych przedstawicieli. Śmieć wchodzi, śmieć wychodzi. Zapomnijcie o politykach. Politycy są wam dani abyście mieli wrażenie wolnego wyboru. Ale go nie macie. Niezależnie od rządu, karty w każdym rozdaniu kontrolować będzie instytucjonalny kościół katolicki, zaś wybór miedzy poszczególnymi partiami sprowadza się jedynie do formy w jakiej zostaniecie wykiwani. Tak czy inaczej zawsze będziecie na przegranej pozycji.
          Możecie sobie organizować te facebookowe protesty do woli. Skrzykniecie się, polajkujecie, poskaczecie, pokrzyczycie sobie, po czym rozejdziecie się do domów. Myślicie, że 20.000 "Czarnych Parasolek" coś zmieni? Rozczaruje was, nie zmieni się nic, bo niezależnie od polityków nie macie własnych liderów, którzy mogliby przekuć wasz bunt na polityczny wymiar. Nie ma wśród was tych, którzy łączyliby interesy rożnych grup zawodowych. Na marszach "Czarnych Parasolek" jakoś nie widać nauczycieli, górników, mundurowych czy rolników, bo tak naprawdę nikogo ten problem nie interesuje, a każda grupa walczy tylko o swoją dolę. Bo cóż znaczy protest 20.000 ludzi wobec milionów osób dorosłych w tym kraju? Takich "tłumów" władza się nie wystraszy. Wręcz przeciwnie, PiS rozegra was wedle własnego uznania. Wystarczy że istniejące ustawy doprowadzi do awykonalności - dobrym tutaj przykładem jest klauzula sumienia. Niby aborcja jest dozwolona pod pewnymi warunkami. Lekarz możne was odsyłać od Annasza do Kajfasza. Komfort PiS polega na tym, że nie musi nic robić i ma was w garści. A jeśli zechce coś zrobić, to zrobi z wami co będzie chciał. W myśl barejowskiej zasady - "Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?"
    • j-k To PO przegrala wybory - a nie PiS je wygral. 29.10.17, 15:31
      a przegrala dlatego, ze wmawiala zwyklym ludziom, ze na nic nie ma pieniedzy.

- gdyz pieniadze sa potrzebne na oblizanie podatkow dla bogatych.

a tu pieniadze jakos sie jednak znalazly.

zatem powtorzmy: - to wcale nie PiS wygral wybory - tylko PO je z kretesem przegrala.

PiS zajal jedynie opuszczone przez PO miejsce.

• szlachcic Re: To PO przegrala wybory - a nie PiS je wygral. 31.10.17, 19:47
        kretyn
        • j-k powtorz To PO przegrala wybory-a nie PiS je wygral 31.10.17, 20:24
          szlachcic napisał:
          > kretyn

idiota.
          - PS. nie bierz tego do siebie - to dotyczy tylko twoich pogladow :)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          ekonomista

w 1981 dzialacz "S" w Warszawie.
    • lech1966 Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 29.10.17, 22:38
      szlachcic napisał:

> "Ponad połowa Polaków nie wie, że płaci podatki na 500 plus
      > Co piąty Polak nie wie, jakie jest główne źródło finansowania programu Rodzina
      > 500 plus, a jedynie 38% badanych ma świadomość, że tym źródłem są płacone przez
      > nich podatki"
      >
      > Liczba kretynow w Polsce jest wiec wielka - to glowny elektorat pislamu
      >
      > wiadomosci.onet.pl/kraj/ponad-polowa-polakow-nie-wie-ze-placi-podatki-na-500-plus/81qkrrt

A ty szlachcic do której grupy kretynów należysz???
      • a-lfa Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 30.10.17, 06:51
        PiS wygrał bo Polacy mieli dość czekania aż będzie lepiej, dość patrzenia jak grupa spryciarzy żyje ponad stan na dla Szarego Polaka wiecznie nie ma. PiS rozdaje czyli postępuje wedle scenariusza greckiego gdzie tez wszyscy rozdawali a wygrywał ten co obiecał danie najwięcej. Oczywiście u nas rozdawnictwo nie jest jeszcze na poziomie greckim ale w tym kierunku to idzie. Bo lud zagłosuje na każdego kto obieca (i będzie to w miarę wiarygodne) iż da najwięcej. A że rozdawnictwo bez pokrycia kończy się podwyżką podatków i / lub inflacją cenową to już kwestia inna. Co dalej - aktualnie przewiduje iż do momentu do którego nie braknie kasy PiS będzie wygrywał tyle iż po jakimś czasie 500+ nie wystarczy lud będzie domagał się więcej i więcej bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
        • gelati Dlaczego PIS wygra następne wybory? 30.10.17, 16:31
          No, dlaczego:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
          • cogito50 Re: Dlaczego PIS wygra następne wybory? 31.10.17, 00:36
            bo większość wyborców to debile.. Nawet większość wybranych to debile i reprezentuja poziom wyborcow. To widać w każdej telewizji.. Debile glosuja na debili. Swojacy
            • gelati Re: Dlaczego PIS wygra następne wybory? 31.10.17, 10:48
              Zmień kraj:) Nie wytrzymasz w PiSie przez dwanaście lat. Co najmniej:))).
            • lech1966 Re: Dlaczego PIS wygra następne wybory? 31.10.17, 20:49
              cogito50 napisał:

> bo większość wyborców to debile.. Nawet większość wybranych to debile i repreze
              > ntuja poziom wyborcow. To widać w każdej telewizji.. Debile glosuja na debili
              > . Swojacy

To tylko potwierdza to że opozycja jednak ma żelazny elektorat i jakąś grupę zwolenników.
              • cogito50 Re: Dlaczego PIS wygra następne wybory? 01.11.17, 00:52
                Korwin- Mike od dawna postuluje , że jak wybory to wyborcy od pewnego poziomu intelektualnego albo materialnego. Niestety. Obecnie, dzieki komunie nawet ci najgłupsi przypadkiem dowiedzieli sie o zjawisku WYBORY. No i wygrało PiS. Emanacja najgłupszej części ludzi zamieszkujacych granice Polski. I wygrani jak szatniarz mówia : co mi zrobisz że nie ma twojego płaszcza?
                • cogito50 Re: Dlaczego PIS wygra następne wybory? 01.11.17, 00:58
                  Swoja drogą czy fajnie być Kaczyńskim i cieszyć się, ze wybrali go najgłupsi rodacy? Łatwo nimi manipulować ale to jak dymać weterankę marynarskich zamtuzów na rencie? I łatwo i tanio ale brak frajdy
    • zbychu51 Re: Dlaczego PIS wygrał wybory? 20.12.17, 05:48
      Dlatego że tylko PIS obiecał nie przyjmować uchodźców z Syrii i Iraku, podczas gdy PO, Nowoczesna, SLD i PSL są za przyjmowaniem uchodźców. Do tego dochodzi sprawa franka szwajcarskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka