Dodaj do ulubionych

Dowcip tygodnia: - Opieka lekarska w PL:

30.10.17, 13:55
Tesc w podeszlym wieku przewrocil sie. nie moze chodzic i lezy w lozku...
po kilku dniach Slubnej udalo sie przekonac lekarke (oblozona praca)
- by wreszcie go odwiedzila...
Po kilku dniach przyszla.
Drzwi otworzyla jej teciowa ze slowami:
- no, wreszcie pani przyszla, bo ta reka bardzo mnie boli!
(a ma reke w gipsie, po nadwyrezeniu sciegna)
- lekarka obejzala reke, dala jej srodek przeciwbolowy
i sobie poszla... (lezacy tesc pozostal w drugim pokoju niezauwazony :)
J.K.
memy.pl/mem/5796/Wielkie_zmiany
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych Re: Dowcip tygodnia: - Opieka lekarska w PL: 30.10.17, 13:58
      Tesciowa juz dawno go na straty spisala. Nawet nie zagadala lekarki czy oplaca sie go leczyc :)))
      • j-k ... Opieka lekarska w PL: 30.10.17, 14:07
        pies_na_czarnych napisała:
        > Tesciowa juz dawno go na straty spisala.
        Nawet nie zagadala lekarki czy oplaca sie go leczyc :)))

- Niestety - tez tak przypuszczam. - bo baba zlosliwa jest...

Jednak lekarka, do hollery, powinna miec jednak zapisane do kogo i w jakiej sprawie przychodzi...
        • pies_na_czarnych Re: ... Opieka lekarska w PL: 30.10.17, 14:21
          > - Niestety - tez tak przypuszczam. - bo baba zlosliwa jest...

One wszystkie tak maja :)

> Jednak lekarka, do hollery, powinna miec jednak zapisane do kogo i w jakiej sprawie przychodzi...

Przepracowana, a w dodatku cholera zbila ja z pantalyku :)))
        • zapijaczony_ryj Re: ... Opieka lekarska w PL: 30.10.17, 14:48
          Złośliwa jak sam prezesPan!
    • szwampuch58 Re: Dowcip tygodnia: 30.10.17, 14:06
      a to bylo w kieleckim czy w Breslau,szanowny malzonku bogatej Helgi???
      • m.c.hrabia Re: Dowcip tygodnia: 30.10.17, 14:35
        szwampuch58 napisał:

> a to bylo w kieleckim czy w Breslau,szanowny malzonku bogatej Helgi???
        >

ostatnio do Muranowa się przyznawał.
        • j-k hloopcze, 30.10.17, 14:47
          m.c.hrabia napisał:
          > ostatnio do Muranowa się przyznawał.

hloopcze,
          jak moze uszlo twojej uwadze, nie pisze o sobie, ani o moich rodzicach - lecz o tesciach.
          • 99venus Re: hloopcze, 30.10.17, 14:50
            forum.gazeta.pl/forum/w,28,162308856,162308856,Prosze_o_nieuzywanie_kilku_nickow.html
            • j-k hloopcze, slusznie prawisz ale... 30.10.17, 14:58
              na tym foro uzywam tylko jednego nicka: j-k

a nick "hansii" sluzy mi tylko do otwierania watkow
              - gdyz pod nickiem j-k otwierac ich nie moge.
              i zawsze sie pod nim sygnaturka J.K. - podpisuje.
              - pisalem juz o tym ze 100 razy, wiec k... czytaj uwazniej .

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
              • 99venus Re: hloopcze, slusznie prawisz ale... 30.10.17, 15:01
                Ja czytam uwaznie i stwierdzam,że używasz 2 nicków-co sam potwierdziłes.
                Mam nadzieję,że moderacja się za ciebie zabierze.
                • j-k hloopcze, nieslusznie prawisz... 30.10.17, 15:04
                  umiesz czytac ze zrozumieniem - dlaczego do k.. nedzy uzywam do otwarcia watka nicka
                  "hansii" - a nie j-k ?
              • j-k aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 30.10.17, 15:02
                - to mozesz poprosic Admina - by mi odblokowal prawo do rozpoczynania watkow pod nickiem
                j-k

- gdyz ja (jako dzialacz Solidarnosci z 1981) z post.-kom. Cenzura GW - nie dyskutuje.
                • marrant Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 31.10.17, 11:31
                  Zdjęłam blokadę. Tylko bez naruszania regulaminu (zwłaszcza bez dublowania wątków) proszę.
                  To nie jest forum GW. To jest forum Gazeta.pl. GW nie ma swojego forum.
                  • szwampuch58 [...] 31.10.17, 11:54
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • zapijaczony_ryj [...] 31.10.17, 12:45
                      [...] i to mi się podoba, tak postępowała stp Giwi, a to właśnie oznacza, że ktoś coś złamał, ale wątek nie traci ciągu dyskusji jak w przypadku wysyłania wypowiedzi w kosmos , tak jak to jest obecnie praktykowane.
                      pozdrawiam.
                  • tornson Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 31.10.17, 12:52
                    A czy ja też mógłbym prosić o zdjęcie blokady?
                    • marrant Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 31.10.17, 13:40
                      W "nagrodę" za wyzywanie ludzi od ścierw i pisdzielców? Nie. Mogę taką blokadę zdjąć jeżeli została nałożona automatycznie i dostała się w nią osoba, która zwykle regulaminu nie narusza.
                      • m.c.hrabia Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 31.10.17, 13:48
                        marrant napisała:

> W "nagrodę" za wyzywanie ludzi od ścierw i pisdzielców? Nie. Mogę taką blokadę
                        > zdjąć jeżeli została nałożona automatycznie i dostała się w nią osoba, która zw
                        > ykle regulaminu nie narusza.

nie spisię się, nie będę żebrał.
                        • yoma Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 31.10.17, 20:08
                          Piątka, hrabio :)
                      • f.a.q Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 31.10.17, 14:06
                        Wyzywanie kogoś od ścierw i pisdzielców jest wyrażeniem prywatnej opinii a nie inwektywą, toteż wstawię się za kolegą, którego podstawowe prawa człowieka są ewidentnie łamanae przez organ Adama Michnika ( skoro już nie można używać określenia "Wyborcza").
                        Czyż nie o prawo do nieskrępowanego wyrażania opinii w Wolnym Kraju walczył Władysław Bartoszewski już po opuszczeniu Auschwitz z uwagi na słaby stan zdrowia.

Wiesz co mnie dziwi cenzorze? Dziwi mnie ta bezczelność, która pozwala Ci pisać to, co napisałeś powyżej.
                        Dlaczego? Bo bardzo selektywnie blokujesz.
                        • j-k doprawdy ? 31.10.17, 14:24
                          f.a.q napisał:
                          > Wyzywanie kogoś od ścierw i pisdzielców jest wyrażeniem prywatnej opinii a nie
                          > inwektywą,

doprawdy ?
                          sprobuj w Realu publicznie i przy swiadkach tak kogos wyzwac na ulicy
                          - to masz gwarantowany proces sadowy, ktory gwarantowanie przegrywasz.
                          kara: kilka tysiecy PLN + pokrycie kosztow sadowych.

w Necie anonimowosc pozwala na takie przeklinanie - tylko dlatego, ze przeklinajacego trudno zlokalizowac.

ale od ukrocania takich praktyk sa wlasnie admini.
                          pmietam jeszcze dobrze sytuacje sprzed kilkunastu lat (gdy jeszcze nie bylo adminow)
                          - jak rozmowcy sie wzajemnie wyzywali.- czytac sie nie dalo.

• f.a.q Re: doprawdy ? 31.10.17, 15:31
                            W realu masz szansę przywalić w pysk. W "internacie" jedynie werbalnie.
                            • j-k Bzdury... 31.10.17, 15:51
                              bzdury.
                              gdy ktos na ulicy cie slownie obrazi, a ty go walniesz - to poniesiesz wieksza kare, niz on.
                              - za niewspolmierna reakcje.

f.a.q napisał:
                              W realu masz szansę przywalić w pysk. W "internacie" jedynie werbalnie.

- no to nie dziw sie, ze zaliczasz potem blokade calego nicka - jak tompson.
                              • f.a.q Re: Bzdury... 31.10.17, 18:05
                                Bzdura. Przecież nie ojdę na siebie donieść?
                                • marrant Re: Bzdury... 31.10.17, 19:45
                                  Wyzywanie innego człowieka świadczy tylko o wyzywającym. Niezależnie od tego, czy aktualnie dany akt mieści się w KK. Mnie niezmiennie dziwi fakt iż tylu ludzi na siebie pluje zamiast się ignorować lub rozmawiać. Podejrzewam formę masochizmu i pewnego rodzaju niezrozumienia środka komunikacji wynikającego z ograniczeń percepcyjnych.
                                  • buldog2 Re: Bzdury... 31.10.17, 20:38
                                    Nie, nieprawda.
                                    Jeśli przypadku relacji osobistych jest to do utrzymania na forum publicznym. Kiedy jednak dochodzi do niszczenia podstaw państwa, wydarzeń w których tracą, oddają, życie, ludzie, każda gloryfikacja wspomnianych działań zasługuje na każdą reakcję. Kiedy ginie człowiek, a inny to wychwala, nie tylko traci wszelkie względy, ale jego postępowanie domaga się reakcji nieograniczonej szkodliwymi i nie naq miejscu tu regułami wychowania.

Próba forsowania innych poglądów przypomina wydarzenia w Wiedniu sprzed II wojny, opisane w dziennikach Canettiego. Co tam, że kto ginie, ważne okrągłe słówka! U Canettiego nie był to nawet sarkazm.
                                    • buldog2 Odpowiedzi wyżej do marrant 31.10.17, 20:42
                                      Odpowiedzi wyżej do marrant
                                  • buldog2 Re: Bzdury... 31.10.17, 20:41
                                    Umieściłem wpis nie tam, gdzie trzeba.

Nie, nieprawda.
                                    Jeśli przypadku relacji osobistych jest to do utrzymania na forum publicznym. Kiedy jednak dochodzi do niszczenia podstaw państwa, wydarzeń w których tracą, oddają, życie, ludzie, każda gloryfikacja wspomnianych działań zasługuje na każdą reakcję. Kiedy ginie człowiek, a inny to wychwala, nie tylko traci wszelkie względy, ale jego postępowanie domaga się reakcji nieograniczonej szkodliwymi i nie naq miejscu tu regułami wychowania.

Próba forsowania innych poglądów przypomina wydarzenia w Wiedniu sprzed II wojny, opisane w dziennikach Canettiego. Co tam, że kto ginie, ważne okrągłe słówka! U Canettiego nie był to nawet sarkazm.
                                    • f.a.q Re: Bzdury... 31.10.17, 21:03
                                      Swój post zacytuj waszemu wodzowi-płk Mazgule
                                  • 99venus Re: Bzdury... 31.10.17, 20:44
                                    Jak widać po tym forum nie ze wszystkimi da się porozmawiać.
                      • buldog2 Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 31.10.17, 20:44
                        A my możemy się z forum wynieść. O czym od dłuższego czasu myślę.
                      • tornson Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 01.11.17, 00:01
                        To ile mam cierpieć za pojedyncze wyskoki? Poza tym te wyskoki były w odpowiedzi za posty naruszające w sposób skandaliczny regulamin (głoszenie narodowościowej nienawiści wobec Rosjan i nawoływanie do eksterminacji rosyjskiej mniejszości na Ukrainie). No i naganne posty były na forum GW, a nie Gazeta.pl.
                      • tornson Poza tym pisze na tym forum od lat, jestem tutaj 01.11.17, 00:04
                        można powiedzieć weteranem. No i znani moderatorzy forów swiat i kraj Kropka oraz świętej pamięci Giwi miały o mnie dobrą opinię.
                      • tornson Re: aha, jak juz Cenzura GW sie wyslugujesz... 01.11.17, 00:10
                        Proszę bardzo, takie wpisy jakoś są tolerowane, a trollom włos z głowy nie spadnie:
                        forum.gazeta.pl/forum/w,50,164981061,164981061,Wiadomo_juz_gdzie_putler_ukrywa_swoj_majatek.html
                        forum.gazeta.pl/forum/w,50,164965512,164965512,putler_sie_rozbeczal_Zachod_nas_skrzywdzil_.html
                        czym się różni "putler" od "PiSdzielca"? No i mamy tutaj do czynienia z notorycznym wklejaniem cudzych tekstów co jest zakazane przez regulamin. W czym moje pojedyncze "PiSdzielce" były gorsze od tego?
                  • j-k Nie jestem Urzedem Skarbowym 31.10.17, 12:53
                    bym musial rozrozniac jedno od drugiego, ani przywolywac szacownego imie Agory,
                    konstelacje politczne - sa chyba jednak te same ?de.wikipedia.org/wiki/Agora#/media/File:Athens_Roman_Agora_4-2004_1.JPG
                    • marrant Re: Nie jestem Urzedem Skarbowym 31.10.17, 13:16
                      To dość proste. GW (Gazeta Wyborcza), znajduje się w pionie prasowym Agory. Serwisem internetowym GW jest wyborcza.pl i wyborcza.biz. Gazeta.pl, to serwis internetowy zupełnie innego pionu.
                      www.agora.pl/agora/0,110760.html#TRNavSST
                      Obie części należą do Agory, ale są od siebie niezależne. Mają np osobną administrację. Pisząc "do GW" nie dotrzesz do Administracji forum.gazeta.pl
                      • j-k tak, na powaznie:) 31.10.17, 13:55
                        marrant napisała:
                        Mają np osobną administrację. Pisząc "do GW" nie dotrzesz do Administracji forum.gazeta.pl

tak, na powaznie...
                        - viem, Aniele.
                        ale po co mialbym do nich docierac?
                        - jestem tu dla zabawy, a nie dla szerzenia moich pogladow
                        (co mogloby z pozoru sie wydawac...)

bo lubie te Agore :)
                        de.wikipedia.org/wiki/Agora#/media/File:Athens_Roman_Agora_4-2004_1.JPG
                  • j-k adminko, prosze na watku czandry o wykasowanie 04.11.17, 19:09
                    wpisow "psa na czarnych" - za ublizanie rozmowcom:
                    - chodzi o ten watek:
                    forum.gazeta.pl/forum/w,28,165010113,165010113,Logika_lub_jej_brak_.html
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Dowcip tygodnia: - Opieka lekarska w PL: 30.10.17, 17:10
      Już zacząć się śmiać?
      • j-k Opieka lekarska w PL: - a komu tu do smiechu ? 30.10.17, 20:10
        religijnych.uczuc.obraza napisał:
        > Już zacząć się śmiać?

Opieka lekarska w PL: - a komu tu do smiechu ?

w przeciwienstwie do twoich bajek ?
        • pies_na_czarnych Re: Opieka lekarska w PL: - a komu tu do smiechu 30.10.17, 20:16
          Pisi rzad laske kladzie na opieke lekarska. Wola strzelnice budowac.
          • j-k belkot... 30.10.17, 20:18
            te laske na zdrowie Obywateli polozylo PO - gdyz rzadzilo 8 lat.
        • religijnych.uczuc.obraza Re: Opieka lekarska w PL: - a komu tu do smiechu 30.10.17, 20:29
          Widać u ciebie dziadziu postępujacą demencję. Sensu w wypisywanych przez ciebie losowo wyrazach brak.
          • j-k Opieka lekarska w PL: - dzidziu, to nie do smiechu 30.10.17, 20:36
            religijnych.uczuc.obraza napisac chcial:
            > Widać u Ciebie, Wilece Szanowny Panie Doctorze postępujacą demencję.

- tego nie wiem, dzidziu.

Sensu w wypisywanych przez ciebie losowo wyrazach brak.

- tego tez nie wiem, hloopcze.
            tym niemniej opisuje nie LOSOWO wybrane - lecz konkretna realna sytuacje.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            • pies_na_czarnych Re: Opieka lekarska w PL: - dzidziu, to nie do sm 30.10.17, 21:02
              Wytlumacz do kogo masz wlasciwie pretensje.
              • j-k Opieka lekarska w PL: - dzidziu, to nie do sen 30.10.17, 21:17
                pies_na_czarnych napisała:
                > Wytlumacz do kogo masz wlasciwie pretensje.

do calego POPiSu.
    • j-k Moj opis nie jest krytyka czesci POPiS-u 30.10.17, 19:42
      - gdyz caly POPiS ma w tym swoj udzial

a jedynie przedstawieniem realnego Stanu Rzeczy.
    • f.a.q Re: Dowcip tygodnia: - Opieka lekarska w PL: 31.10.17, 14:09
      Miałem wątpliwoą przyjemność dostać się w łapy tego systemu opieki. Argumenty i wypowiedzi, że chodzi im (lekarzom) o dobro pacjenta traktuję jako przykład ironii zmieszanej z obłudą.
      • pies_na_czarnych Re: Dowcip tygodnia: - Opieka lekarska w PL: 31.10.17, 14:15
        Nie zwalaj winy na lekarzy. Wrodzony feler bez modyfikacji nie da sie usunac. :)
        • f.a.q Re: Dowcip tygodnia: - Opieka lekarska w PL: 31.10.17, 15:33
          Ależ ja na nich nie zwalam winy. Zupełnie, przecież oni nie mają czasu pokazać się na oddziele, bo muszą pędzić do prywatnej przychodni żeby zając się złotonośnymi pacjentami.
    • pies_na_czarnych Re: Dowcip tygodnia: - Opieka lekarska w PL: 31.10.17, 15:50
      :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka