Dodaj do ulubionych

Jego Wysokość obajtek

11.02.18, 00:27
v.wpimg.pl/NjcyOTU4JwNMNmBiYQA2XlpAYDB7Qz4DDh5hJDkbfFpVS3lsZAx3Uk5AdmdjBXheUk9gMDRaJw8PVCA2NF46DwhXJSQy
Facet który wpina sobie w klapę miniaturkę polskiej flagi i orzełka jest już dla mnie skreślony. Taki patriotyzm na pokaz, tromtadractwo i tak naprawdę błazenada.
Orzełka (z koroną!) nosiłem przez całe lata '80. (brałem go nawet na przesłuchania na esbecji), ale po roku '89. zafundowałem mu emeryturę bo swoje już zrobił.

A poza tym ta twarzyczka za rozumem tęskniąca...
Obserwuj wątek
    • titerlitury Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 00:34
      Zdjęcie zdjęciem, ale cv zaiste predestynujące do kierowania największą polską spòłką... jak trzeba mieć sprawy mózg by to akceptować?
    • erte2 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 00:35
      c.d.
      W 2014 ukończył studia w Prywatnej Wyższej Szkole Ochrony Środowiska w Radomiu na kierunku ochrona środowiska, w specjalnościach bezpieczeństwo i higiena w środowisku pracy i zarządzanie środowiskowe w sytuacjach kryzysowych, uzyskując tytuł magistra inżyniera.

Z takimi kwalifikacjami facet nadaje się na prezesa OSP w Dupach Osranych.
      Na marginesie: tytuł zawodowy "inżynier" zszedł już zupełnie na psy. Specjalistą BHP zostawał onegdaj facet po półrocznym kursie; dziś nazywa się go inżynierem.
      • lech1966 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 00:57
        A ty erte jesteś doktorem w dziedzinie "wpływu zorzy polarnej na miesiączkowanie pingwinów"?????
        • erte2 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 01:13
          lech1966
          Nie misiu, jestem prostym inżynierem o specjalności technologii budowy maszyn na który to tytuł zapracowałem sobie ciężką pracą na studiach w czasach kiedy na jedno miejsce na moim kierunku było ośmiu kandydatów. I dlatego wku...a mnie nazywanie inżynierem kogoś kto kończył tzw. studia o kierunku BHP zakończone pracą dyplomową p.t. "Wpływ płynnego zaopatrzenia klozetów w zakładzie pracy na obniżenie zachorowalności na hemoroidy".
          • lech1966 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 01:25
            No to sam widzisz że nie nadajesz sie nawet na "konserwatora węży strażackich" w Dupach ( nawet ) nie-Obsranych..
            • lech1966 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 01:27
              Taki z ciebie inżynier jak z Komorowskiego historyk..
              • adria231 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 07:22
                Tylko jeszcze trochę, a zobaczymy jak ten Bezmajtek puści z torbami cała firmę. Czego tkną sie pisi, wszystko niszczą .
              • adam111115 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 08:44
                Lechu, obajtek w wieku 38 lat zrobił tytuł w prywatnej szkole ktora dziś już nie ma prawa dawać tytułów naukowych. W enerdze powypowiadal umowy ktore za 2-3 lata będą Polske kosztowały miliardy. W orlenie w 1 tydzień zwolnił około 30 dyrektorów, w większości już tych nominowanych po dobrej zmianie doprowadzając firmę do paraliżu a kurs akcji w jeden tydzień spadł 15 procent. I na dodatek wypuszcza komunikaty aby rynek nie panikowal bo nic takiego poza spółką się nie dzieje. Szczyt bezczelności i głupoty.

Nie kompromituj się Lechu obroną takiego gościa bo jest prawdopodobne że Tchórzewski go zdejmie dosyć szybko. Bugala wytrzymała 2 dni.
                • eiran Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 08:49
                  lechIq66 wcale nie broni Obajtka. On w ogóle nie pisze na temat wątku, a jedynie i wyłącznie zajmuje się osobą swojego przedmówcy. To klasyka u pisiackich "dyskutantów".
              • erte2 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 09:50
                lech1966 napisał:

Taki z ciebie inżynier jak z Komorowskiego historyk..
                Na szczęście jesteś za głupi żeby to oceniać.
              • piq taki z ciebie lech, ćwoku,... 12.02.18, 00:08
                ...jak z Giennadija Kuzmicza Rodionowa.
      • eiran z punktu widzenia PiS... 11.02.18, 08:32
        .... to bardzo interesująca uczelnia. Zwłaszcza wydział, na którym "studiował" Obajtek:

www.pwsos.pl/wladze-,text,,1-4-6.html
        Dziekanem jest autentyczny Rosjanin, niejaki doktor inżynier Aleksander Kosmynin,

bioalt.pl/nauka/eksperci/dr-inz-aleksander-kosmynin-prof-pwsos/
        absolwent Uniwersytetu Leningradzkiego (w notce biograficznej nazywanego dumnie Petersburskim), którego w latach 80. przerzucono z socjalistycznej bratniej Kuby do PRL.

Na pewno wielki autorytet w swojej dziedzinie - jest wszak powszechnie wiadomo, jak wielkim szacunkiem darzono szeroko rozumianą ochronę środowiska w Związku Radzieckim i na jak wysokim stała poziomie.

Jeśli chodzi o rektora tej przezacnej uczelni, to jest nim Włoch Giovanni Pallotti. Niestety, google nie podaje zbyt wielu informacji o jego dorobku naukowym, poza tym, że gra na gitarze basowej w zespole Jeffa Becka, ale to raczej przypadkowa zbieżność nazwisk.
        • eiran PS... 11.02.18, 08:44
          Prodziekanem na wydziale Obajtka jest za to, być może dla zrównoważenia wpływów leningradczyka, jest ks. dr Mariusz Wojciech Wilk, radomski duszpasterz akademicki:

daradom.pl/ks-dr-mariusz-wilk-nowym-duszpasterzem-akademickim/
        • erte2 Re: z punktu widzenia PiS... 11.02.18, 10:05
          Dziekanem jest autentyczny Rosjanin, niejaki doktor inżynier Aleksander Kosmynin,
          Bardzo interesujący jest ten fragment życiorysu pana dziekana:
          Praktykę przemysłową odbył w Polsce w Zakładach Metalowych „MESKO” w Skarżysku Kamiennej.

Nie trzeba specjalnego wysiłku intelektualnego żeby dojść do wniosku że towarzysz Kosmynin w MESKO został zatrudniony na podwójnym etacie - przy czym tym ważniejszym był ten w KGB albo GRU. Bo przypominam - MESKO było zakładem pracującym głównie na potrzeby wojska, a więc zatrudnianie w nim cudzoziemców nie powinno mieć miejsca. No chyba że ówczesna dyrekcja nie miała w tej materii nic do powiedzenia.
          Pytanie - czy pan Kosmynin jest w dalszym ciągu rezydentem putinowskich służb i jakie są ew. konsekwencje jego znajomości z prezesem strategicznej polskiej firmy jaką jest Orlen...?
          • erte2 Re: z punktu widzenia PiS... 11.02.18, 10:16
            c.d.
            W świetle powyższego zaczynam rozumieć dlaczego wieloletni przyjaciel kaczyńskiego niejaki wojciech jasiński musiał pożegnać się ze złotodajną synekurą (pomimo niezłych wyników finansowych). Po prostu rozkaz przyszedł z centrali i kurdupel nie miał nic do powiedzenia.
            Zbyt wiele na pozór niezwiązanych ze sobą i niezrozumiałych faktów po przyjęciu już coraz bardziej widocznego założenia początkowego staje się jasne, logiczne i całkowicie zrozumiałe. I nie trzeba specjalnej dedukcji żeby uświadomić sobie jakie jest to założenie.
        • pies_na_czarnych Re: z punktu widzenia PiS... 11.02.18, 11:56
          > którego w latach 80. przerzucono z socjalistycznej bratniej Kuby do PRL.

100% KGB.
    • behemot17-13 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 08:55
      Gdzie wic? Obajtek zadeklarował, zobowiązał się, że część ze swoich poborów przekaże do zakonu. Jasiński się nachapał a nie dawał i stąd do kąta. Dla jasności - pod stołem.
      • ultimate.strike Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 10:26
        A ja myślę, że Jasiński był z KGB a Obajtek jest z GRU.
    • met_ol Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 10:06
      O Kuźwa TWP (Towarzystwo Wiedzy Płatnej). A czy jest wśród tej "dobrej zmiany" jakikolwiek wykształcon(y)(a) a do tego "kumat(y)(a)". Śmiem wątpić.
    • jantoni.jajcorz Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 10:12
      Czy to zdjęcie
      v.wpimg.plNjcyOTU4JwNMNmBiYQA2XlpAYDB7Qz4DDh5hJDkbfFpVS3lsZAx3Uk5AdmdjBXheUk9gMDRaJw8PVCA2NF46DwhXJSQy
      na pewno nie jest podrabiane/korygowane fotoszopem?
      • yoma Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 11:36
        Strona jest niedostępna.
        • jantoni.jajcorz Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 14:26
          v.wpimg.pl/NjcyOTU4JwNMNmBiYQA2XlpAYDB7Qz4DDh5hJDkbfFpVS3lsZAx3Uk5AdmdjBXheUk9gMDRaJw8PVCA2NF46DwhXJSQy
          • yoma Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 21:35
            :)
          • x2468 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 22:07
            Łeb farbowany, piękna męczyzna.
            • titerlitury Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 22:09
              Ma zespół Tourette'a i nieślubne dziecko. Taka charakterystyka.
              • pies_na_czarnych Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 23:43
                i bruzde ma na czole
                • yoma Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 23:44
                  Wisielczą?
    • titerlitury Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 16:31
      Żeby obraz tego młodego menadżera uzupełnić, poszperałam trochę :
      m.newsweek.pl/polska/daniel-obajtek-szef-arimr-ma-zarzuty-o-korupcje,artykuly,374988,1.html

www.dzienniklodzki.pl/aktualnosci/a/sieradz-sprawa-prezesa-arimr-spadla-z-wokandy,10636763/

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/poslowie-nowoczesnej-zlozyli-zawiadomienie-w-sprawie-daniela-obajtka,813325.html

A tu wyborca PiS otrzyma instrukcje co o tym wszystkim myśleć i jak odpierać zarzuty:
      wpolityce.pl/m/polityka/380773-nasz-news-szykuja-medialne-uderzenie-w-obajtka-czy-zagraniczne-media-w-polsce-nie-znaja-umiaru
      • adam111115 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 19:16
        Pisiory znowu szukają układów które sami stworzyli. Obajtek wywala ludzi którzy z Wojciechem jasinskim przyszli więc pytanie czy aż taką złą opinię mają o jasinskim że muszą układy które on stworzył rozwalac? Poza tym jest desant ludzi z energi i arimr więc drugie pytanie czy nowy układ się nie tworzy i kto i kiedy go rozwali?
        • titerlitury Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 22:07
          Powiedz mi lepiej co robi facet z dyplomem inżyniera od prawidłowej odległości od monitora, na czele największej firmy w tej części Europy. 0 doświadczenia w biznesie, 0 kontaktów w środowisku menadżerski Europy, jakiś ciągnący się środek afery korupcyjnej.
          Ja wiem, że za Platformy działy się rzeczy niedobre, ale kto mi do cholery wytłumaczy jak to jest możliwe, że wyznawcy poała Jarosława Kaxzyńskiego nie czują w związku z tym pewnego dysonansu, bo teraz skandal goni skandal.
          • erte2 Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 23:00
            titerlitury napisała:
            Ja wiem, że za Platformy działy się rzeczy niedobre,

Przepraszam, a jakież to "niedobre rzeczy działy się za Platformy? Przecież gdyby rzeczywiście w owym czasie miały miejsce jakieś przekręty, korupcja czy złodziejstwa to kur..ska telewizja trąbiłaby o tym pięć razy dziennie, a połowa posłów PO siedziałaby w pierdlu.
            Dziś za wszelką cenę pisie usiłują coś znaleźć, próbują wrobić Tuska w Amber Gold (bez sukcesów), polują na Gawłowskiego preparując wysoce naciągane dowody, ale nic im z tego nie wychodzi.
            Niestety, widzę że nawet Ty uległaś goebbelsowskiej propagandzie i uwierzyłaś w te po stokroć powtarzane łgarstwa o tej złodziejskiej i skorumpowanej Platformie - bez cienia dowodu, bez przytoczenia jakiegokolwiek faktu czy dokumentu.
            Jedyną potwierdzoną "zbrodnią" Ważnych Peowskich Postaci była konsumpcja owych sławetnych ośmiorniczek (nota bene tańszych od nieco lepszej wołowiny) popijanych "zagranicznym" winem za mniej więcej sto złotych.
            • titerlitury Re: Jego Wysokość obajtek 12.02.18, 00:10
              Chodzi mi raczej o pewne lenistwo i arogancję PO, bylejakość: dać się nagrać kelnerzynom jak amatorzy np.
              • erte2 Re: Jego Wysokość obajtek 12.02.18, 00:46
                titerlitury napisała:

Chodzi mi raczej o pewne lenistwo i arogancję PO, bylejakość: dać się nagrać kelnerzynom jak amatorzy np.

I znowu: lenistwo i arogancja. To były też podstawowe tezy pisiego goebbelsostwa . PO tak naprawdę robiła jeden błąd - nie potrafiła się sprzedać marketingowo, naiwnie sądząc że jeśli są przyzwoici i nieźle rządzą to zostaną docenieni, a także zakładając że ma do czynienia z przeciwnikiem politycznym będącym choć trochę przyzwoitym i uczciwym. I tu był błąd podstawowy, bo Tusk po tylu latach bycia w polityce powinien już poznać się na kaczyńskim.
              • pies_na_czarnych Re: Jego Wysokość obajtek 12.02.18, 00:58
                titerlitury napisała:

> Chodzi mi raczej o pewne lenistwo i arogancję PO, bylejakość: dać się nagrać ke
                > lnerzynom jak amatorzy np.

Nie byli populistami i tyle. Uwazali wyborcow za bardziej rozgarnietych niz sa.
          • adam111115 Re: Jego Wysokość obajtek 12.02.18, 00:15
            kolejny dostal fotel aby zarobił. U nich jest prosto. 2 lata zarobku i out. Pasieka z Baką i Jasińskim to właśnie przećwiczyli. To jest nic innego jak mega kradzież państwowych pieniędzy. I zgodzę się z erte że nic takiego za PO się nie działo. Sprawdź kim był Krawiec 2008 roku. Jakie miał doświadczenie. To co się dzisiaj dzieje to jest jeden wielki skandal i paranoja. Jeśli ktokolwiek inny wygra wybory (jeśli będą) to cała pisia banda pójdzie do więzienia na długie lata zaczynając od panaprezesa przez obajtka a na szeregowych pisiorach kończąc
    • pies_na_czarnych Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 19:22
      Jego poprzednikowi ciotki Karnowskie juz obrabiają dupe. :)
    • pkt4a Re: Jego Wysokość obajtek 11.02.18, 22:13
      protegowany Martuni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka