jureek 06.04.18, 19:08 Są jeszcze sądy w Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 19:51 Chca miec lepsze stosunki z krasnoludkami. Nigdy nie wiadomo, co te kurdupelki knuja. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 20:22 jureek napisał: > Są jeszcze sądy w Rzeczypospolitej! Pewnie, że są i to jakie: "... dlatego w 2011 r. rozpoczął się proces o naruszenie praw autorskich..." Ciekawe po ilu latach dojdzie do ostatecznego orzeczenia na skutek kasacji wyroku Sądu Najwyższego? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 20:26 danillko napisał: > Ciekawe po ilu latach dojdzie do ostatecznego orzeczenia na skutek kasacji wyro > ku Sądu Najwyższego? Jak możesz wątpić w skuteczność pisowskich reform rzekomo usprawniających sądownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 20:29 rok 2011 - poczatek sprawy przed sadem Teraz skoreluj te date z kadencjami ekip partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 21:18 To nie zajmie sie tym Izba Skarg Nadzwyczajnych? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 21:20 "Ciekawe po ilu latach dojdzie do ostatecznego orzeczenia na skutek kasacji wyroku Sądu Najwyższego?" A nie napisali, że naruszenie praw autorski to temat zamknięty kilka lat temu, a to była właściwie nowa sprawa o wysokość odszkodowania? Nie? A szkoda, miałbyś pełniejszą wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Ojojoj! Są jeszcze znawcy prawa i pisma w III RP.. 06.04.18, 21:48 sverir napisał: > A nie napisali, że naruszenie praw autorski to temat zamknięty kilka lat temu, > a to była właściwie nowa sprawa o wysokość odszkodowania? Nie? A szkoda, miałby > ś pełniejszą wiedzę. Strony nie dogadały się w wyznaczonym terminie, negocjacje stały w miejscu, więc sąd wznowił proces (www.tvn24.pl) Ostatnim trybem odwoławczym jest wniesienie kasacji do Sądu Najwyższego. Jak przyznał sędzia na rozprawie, spodziewa się, że któraś ze stron będzie chciała skorzystać z tego prawa. (www.tvn24.pl) www.tvn24.pl/wroclaw,44/major-frydrych-ma-dostac-od-miasta-odszkodowanie-za-krasnala,827642.html Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ojojoj! Są jeszcze znawcy prawa i pisma w III 07.04.18, 09:26 No widzisz, jednak napisali. Gdybyś jeszcze umiał wyciągać wnioski... No, ale wtedy nie byłbyś sympatykiem Kukiza, no nie?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: Ojojoj! Są jeszcze znawcy prawa i pisma w III 07.04.18, 10:00 sverir napisał: > No widzisz, jednak napisali. Gdybyś jeszcze umiał wyciągać wnioski... No, ale w > tedy nie byłbyś sympatykiem Kukiza, no nie?:)) > No, właśnie. Co napisali? [i]Strony nie dogadały się w wyznaczonym terminie, negocjacje stały w miejscu, więc sąd wznowił proces (www.tvn24.pl) Czyli sprawa praw autorskich wcale nie była tematem zamkniętym kilka lat temu, skoro została wznowiona. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ojojoj! Są jeszcze znawcy prawa i pisma w III 07.04.18, 14:14 "Czyli sprawa praw autorskich wcale nie była tematem zamkniętym kilka lat temu, skoro została wznowiona" W sprawie chodziło o dwie kwestie: ustalenie naruszenia praw autorskich i odszkodowania. Naruszenie praw autorskich to temat zamknięty kilka lat temu, pozostała tylko sprawa kasy. Z uwagi na to,że strony zawarły przed sądem ugodę, proces został "przerwany". Czepiasz się sądu, że strony chciały zawrzeć ugodę? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ojojoj! Są jeszcze znawcy prawa i pisma w III 08.04.18, 22:44 Nie byłby IM pis. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 21:22 To jest robota dla sędziów pokoju, których Kukiz'15 już chyba wprowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 06.04.18, 21:27 Wprowadzili to członkowie ciała nazywanego KRS, których poparł Kukiz'15. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 21:14 I co, nie wyjdzie tysięczny tłum protestując przeciw ochronie praw autorskich? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 07.04.18, 02:36 sverir napisał: > I co, nie wyjdzie tysięczny tłum protestując przeciw ochronie praw autorskich? Kogo? Dutkiewicza? W sieci są moje foty z lat 80tych z Krasnalami. Co robił wtedy Dutkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 07.04.18, 09:17 " Kogo? Dutkiewicza?" W tym przypadku "Frydrycha". Jego "strata" jest wirtualna. " W sieci są moje foty z lat 80tych z Krasnalami. Co robił wtedy Dutkiewicz?" Podobno "działał" w "Solidarności". Jak miliony:) A Ty, poza robieniem sobie zdjęć z krasnalami, to co robiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 00:23 sverir napisał: > Podobno "działał" w "Solidarności". Jak miliony:) A Ty, poza robieniem sobie zd > jęć z krasnalami, to co robiłeś? Obaliłem komunę :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 01:13 Nie znam takiej marki:) Ma się po niej kaca?:) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 14:50 sverir napisał: > Nie znam takiej marki:) Ma się po niej kaca?:) Dzięki za pomysł na markę. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Zapytaj Wałęsę :) 08.04.18, 14:54 sverir napisał: > Nie znam takiej marki:) Ma się po niej kaca?:) nonsensopedia.wikia.com/wiki/Plik:Wino_Komuna.jpg Ciekawe czy zastrzegł markę. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 07.04.18, 12:43 Daj linki. Wlamywałeś się Niemcom do ogrodów? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Dutkiewicz słynie z poszanowania praw autorkich 08.04.18, 00:36 sverir napisał: > I co, nie wyjdzie tysięczny tłum protestując przeciw ochronie praw autorskich? Lech Janerka - Nadzieja o Wrocławiu Biały mandaryn na wałach nawet się nie spytał Janerki czy może wykorzystać jego piosenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Dutkiewicz słynie z poszanowania praw autorki 08.04.18, 01:15 Nie pytam o Dutkiewicza, pytam o ochronę praw autorskich. To w końcu można korzystać z cudzego utworu bez zezwolenia, czy nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Dutkiewicz słynie z poszanowania praw autorki 08.04.18, 14:51 sverir napisał: > Nie pytam o Dutkiewicza, pytam o ochronę praw autorskich. To w końcu można korz > ystać z cudzego utworu bez zezwolenia, czy nie można? Zapytaj o to fryzjera :) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Dutkiewicz słynie z poszanowania praw autorki 09.04.18, 07:55 Ciebie pytam, bo wcześniej broniłeś prawa do korzystania z cudzych utworów bez zezwolenia, a dziś wydaje mi się, że twierdzisz odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Dutkiewicz słynie z poszanowania praw autorki 09.04.18, 08:10 sverir napisał: > Ciebie pytam, bo wcześniej broniłeś prawa do korzystania z cudzych utworów bez > zezwolenia, a dziś wydaje mi się, że twierdzisz odwrotnie. Czym innym jest korzystanie osobiste (prywatne), a czym innym w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Choć tego pewnie nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Dutkiewicz słynie z poszanowania praw autorki 09.04.18, 09:14 "Czym innym jest korzystanie osobiste (prywatne), a czym innym w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Choć tego pewnie nie zrozumiesz" Jeśli ściągam film, bo nie chcę kupować DVD, to nie mam korzyści majątkowej? Chyba większa, a na pewno bardziej bezpośrednia niż w przypadku materiałów promocyjnych miasta. " Choć tego pewnie nie zrozumiesz" Rozumiem jedno: Dutkiewicz zrobił, więc jest to złe:) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnienia. 09.04.18, 19:51 sverir napisał: > "Czym innym jest korzystanie osobiste (prywatne), a czym innym w celu osiągnięc > ia korzyści majątkowej. > Choć tego pewnie nie zrozumiesz" > > Jeśli ściągam film, bo nie chcę kupować DVD, to nie mam korzyści majątkowej? Ch > yba większa, a na pewno bardziej bezpośrednia niż w przypadku materiałów promoc > yjnych miasta. > > " Choć tego pewnie nie zrozumiesz" > > Rozumiem jedno: Dutkiewicz zrobił, więc jest to złe:) A Dutkiewicz nie dochował należytej staranności nad swoją zaufaną kliką by nie rozpowszechniali czego co nie należy do nich. Mało tego pod samymi Urzędem Prezydenta Wrocławia (tuż obok Spiżu) trwała sprzedaż krasnali autorstwa Fydrycha w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 10.04.18, 09:53 "A Dutkiewicz nie dochował należytej staranności nad swoją zaufaną kliką by nie rozpowszechniali czego co nie należy do nich" A mógł Dutkiewicz ściągac po prostu filmy Fydrycha:)) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 10.04.18, 23:07 sverir napisał: > "A Dutkiewicz nie dochował należytej staranności nad swoją zaufaną kliką by nie > rozpowszechniali czego co nie należy do nich" > > A mógł Dutkiewicz ściągac po prostu filmy Fydrycha:)) Mógł jak każdy inny. Tego Fydrych nie zabrania. Zabrania tylko sprzedawać jako swoje. O to samo poszło Janerce. Chcesz słuchać Nadziei o Wrocławiu to sobie słuchaj. Polecam materiał filmowy. www.tvn24.pl/wroclaw,44/spor-o-wroclawskie-krasnale-urzednicy-nie-moga-klamac,293905.html Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 08:36 "Mógł jak każdy inny. Tego Fydrych nie zabrania. Zabrania tylko sprzedawać jako swoje" Ale żadnych strat nie poniósł, bo przecież sam nie sprzedawał. Zatem jak można liczyć wartość naruszenia? Absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 11:13 sverir napisał: > "Mógł jak każdy inny. Tego Fydrych nie zabrania. Zabrania tylko sprzedawać jako > swoje" > > Ale żadnych strat nie poniósł, bo przecież sam nie sprzedawał. Zatem jak można > liczyć wartość naruszenia? Absurd. I pomyśleć, że Dutkiewicz ma doktorat z logiki na Katolickim Uniwersytecie Ludowym :) W Internecie istnieje biblioteka Library Genesis. Nie służy ona niczyjej promocji. Udostępnia wiedzę ludzkości jako taką, wyrównując dostęp do niej w mnie zamożnych społeczeństwach. Ale nawet tam przy każdym materiale masz autora podanego z imienia i nazwiska, a typa a la Dutkiewicz. Zasadą Library Genesis jest idea, że cała twórczość ludzkości należy do tej ludzkości i ludziki powinny mieć do niej swobodny dostęp. Nie jest ideą odbieranie komuś prawa do autorstwa. Dutkiewicz o czym mówi Fydrych uważa zaś, że cała twórczość należy do Dutkiewicza, a twórcy powinni klękać i padać na twarz przed obliczem Rafała Dutkiewicza, gdyż ten pozwala im tworzyć. A mógłby przecież zakazać. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 11:21 inocom napisał: > I pomyśleć, że Dutkiewicz ma doktorat z logiki na Katolickim Uniwersytecie Ludo > wym :) Warto rzeczywiście pomyśleć, zamiast pisać takie bzdury. > > W Internecie istnieje biblioteka Library Genesis. Nie służy ona niczyjej promoc > ji. Library Genesis przegrało proces o kradzież treści będącej własnością Reed Elsevier. Dalszych bzdetów nawet nie warto komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 13:14 eiran napisał: > inocom napisał: > > > I pomyśleć, że Dutkiewicz ma doktorat z logiki na Katolickim Uniwersyteci > e Ludo > > wym :) > > Warto rzeczywiście pomyśleć, zamiast pisać takie bzdury. > > > > > W Internecie istnieje biblioteka Library Genesis. Nie służy ona niczyjej > promoc > > ji. > > Library Genesis przegrało proces o kradzież treści będącej własnością Reed Else > vier. Jaki jest Regon czy NIP Library Genesis :) Zamkną jeden mirror pojawia się następny. Tego procesu nie można zatrzymać. Reed Elsevier zrobił z siebie głupa. Inne wydawnictwa przełknęły gorzką pigułkę. Ba, jak Springer czerpią z tego kasę. Jeśli np. jest dobra książka, to ją kupisz w wersji papierowej. Library Genesis pełni funkcję promocyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 13:45 Zanim zajmę się twoim dyletanctwem na temat wygranego procesu Reed Elsevier, wóćmy może na chwilę do "Katolickiego Uniwersytetu Ludowego", na którym rzekomo doktoryzował się Dutkiewicz. Zdajesz sobie sprawę, "doktorku", że palnąłeś kompromitującego byka, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 13:47 eiran napisał: > Zanim zajmę się twoim dyletanctwem na temat wygranego procesu Reed Elsevier, wó > ćmy może na chwilę do "Katolickiego Uniwersytetu Ludowego", na którym rzekomo d > oktoryzował się Dutkiewicz. Zdajesz sobie sprawę, "doktorku", że palnąłeś kompr > omitującego byka, czy nie? Zdaję sobie sprawę, że czepiasz się szczegółów a nie meritum. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 12:38 " I pomyśleć, że Dutkiewicz ma doktorat z logiki na Katolickim Uniwersytecie Ludowym :)" Tym założonym przez śp. Lecha Kaczyńskiego? "Dutkiewicz o czym mówi Fydrych uważa zaś, że cała twórczość należy do Dutkiewicza(...)" Dla odmiany Fydrych uważa, że każdy krasnal w pomarańczowej czapce należy do niego. O ile w przypadku Dutkiewicza chodzi Wam (Tobie i Fydrychową) o jakąś osobistą niechęć, o tyle twierdzenia Fydrycha są bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 13:00 sverir napisał: > " I pomyśleć, że Dutkiewicz ma doktorat z logiki na Katolickim Uniwersytecie Lu > dowym :)" > > Tym założonym przez śp. Lecha Kaczyńskiego? Miało być Lubelski :), tak to jest jak się odpowiada na posty na stacji paliwowej. > "Dutkiewicz o czym mówi Fydrych uważa zaś, że cała twórczość należy do Dutkiewi > cza(...)" > > Dla odmiany Fydrych uważa, że każdy krasnal w pomarańczowej czapce należy do ni > ego. O ile w przypadku Dutkiewicza chodzi Wam (Tobie i Fydrychową) o jakąś osob > istą niechęć, o tyle twierdzenia Fydrycha są bzdurą. Ja to widzę inaczej. Dutkiewicz ubrał się na biało i poszedł odwiedzać walkę z powodzią - potrzebował piosenki padło na Lecha Janerkę i jego Nadzieję o Wrocławiu. Janerka nie tyle miał pretensje do Dutkiewicza, że użył jego piosenki jako podkładu do klipu promującego, a o to, że choć znają się od lat dowiedział się o tym, dopiero z telewizji, gdy zobaczył klip Dutkiewicza. Podobnie z Fydrychem. Bezbrode krasnale w pomarańczowej czapeczce nie pochodzą od Dutkiewicza n-5-13.dcs.redcdn.pl/file/o2/tvn/web-content/m/p1/v/81e5f81db77c596492e6f1a5a792ed53/355a4c18-43b7-11e2-b553-0025b511229e-480p.mp4 n-5-13.dcs.redcdn.pl/file/o2/tvn/web-content/m/p1/v/81e5f81db77c596492e6f1a5a792ed53/355a4c18-43b7-11e2-b553-0025b511229e-480p.mp4 Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 11.04.18, 17:43 " Miało być Lubelski :), tak to jest jak się odpowiada na posty na stacji paliwowej" Domyśliłem się, ale to był zabawny lapsus:) "Ja to widzę inaczej. Dutkiewicz ubrał się na biało i poszedł odwiedzać walkę z powodzią - potrzebował piosenki padło na Lecha Janerkę i jego Nadzieję o Wrocławiu. Janerka nie tyle miał pretensje do Dutkiewicza, że użył jego piosenki jako podkładu do klipu promującego, a o to, że choć znają się od lat dowiedział się o tym, dopiero z telewizji, gdy zobaczył klip Dutkiewicza" Wiesz, Inocomie, ja akurat nie mam problemu z tym, że jeśli magistrat naruszył prawa autorskie, to powinien płacić. Nie dostrzegam jednak poważniejszej różnicy pomiędzy zachowaniem magistratu, a pobieraniem z torrentów. " Podobnie z Fydrychem. Bezbrode krasnale w pomarańczowej czapeczce nie pochodzą od Dutkiewicza" A bezbrody krasnal w jakiejkolwiek czapce nie jest nawet wymysłem Fydrycha, choć też się tak upierał:) Jak dla mnie zerżnięcie od pierwowzoru PA jest oczywiste, ale - powtarzam - niespecjalnie widzę u Fydrycha poważniejszą stratę, niż u producentów tracących z powodu pobierania z sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Przestępstwo popełnia ten kto rozpowszechnien 12.04.18, 01:04 sverir napisał: > " Miało być Lubelski :), tak to jest jak się odpowiada na posty na stacji paliw > owej" > > Domyśliłem się, ale to był zabawny lapsus:) Obie uczelnie mogłyby nosić imię Kaczyńskiego :) > "Ja to widzę inaczej. Dutkiewicz ubrał się na biało i poszedł odwiedzać walkę z > powodzią - potrzebował piosenki padło na Lecha Janerkę i jego Nadzieję o Wrocł > awiu. Janerka nie tyle miał pretensje do Dutkiewicza, że użył jego piosenki jak > o podkładu do klipu promującego, a o to, że choć znają się od lat dowiedział si > ę o tym, dopiero z telewizji, gdy zobaczył klip Dutkiewicza" > > Wiesz, Inocomie, ja akurat nie mam problemu z tym, że jeśli magistrat naruszył > prawa autorskie, to powinien płacić. Nie dostrzegam jednak poważniejszej różnic > y pomiędzy zachowaniem magistratu, a pobieraniem z torrentów. Jest różnica. W torrentach stajesz się jak ta szczelina źródłem - zgodnie z zasadą Huygensa Słuchając muzyki z Youtube czy przeglądając wiadome na Library Genesis nowym źródłem nie jesteś. Prawo zabrania rozpowszechniania, a nie zapoznawania się. > " Podobnie z Fydrychem. Bezbrode krasnale w pomarańczowej czapeczce nie pochodz > ą od Dutkiewicza" > > A bezbrody krasnal w jakiejkolwiek czapce nie jest nawet wymysłem Fydrycha, cho > ć też się tak upierał:) Jak dla mnie zerżnięcie od pierwowzoru PA jest oczywist > e, ale - powtarzam - niespecjalnie widzę u Fydrycha poważniejszą stratę, niż u > producentów tracących z powodu pobierania z sieci. Fydrych to jest gość, który nie patrzy przez okulary zysku i strat. Zobacz jak zgasił Nowicką :) Warszawska debata wyborcza: Korwin-Mikke z Krasnoludkiem 1 Odpowiedz Link Zgłoś
inocom 666 666, 66 08.04.18, 16:13 sverir napisał: > I co, nie wyjdzie tysięczny tłum protestując przeciw ochronie praw autorskich? Zadziwiająca jest suma jaką zasądził sąd od wrocławskiego magistratu, pod przywództwem Rafaelo Belzebuba. Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: 666 666, 66 09.04.18, 08:29 A gdyby to był, na przykład 668,68,68 - to byłoby mniej zadziwiające? P. Fydrych (swoją drogą ciekawe, czy już opanowałeś pisownię jego nazwiska), wystąpił zapewne do sądu z wnioskiem o taką właśnie kwotę, a druga strona najwyraźniej nie wykazała, że coś w tej kwocie jest nie tak, w związku z czym sąd ją zatwierdził. Powinien był zwrócić uwagę, że nie może być samych szóstek, bo to niezgodne z prawem i dobrymi obyczajami? Odpowiedz Link Zgłoś
condominio.comproprieta Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 17:57 Dziwaczny tytuł!O co Ci chodzi?Premier to Morawiecki i rządzi dobrze!Czy może tęsknisz za tamtą liberałką? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 06.04.18, 21:35 jurrek napisał są jeszcze sądy w Rzeczypospolitej.Są i będą lepsze .Teraz petent będzie stał,a sędzia siedział.PS bez MO ,czyli milicji obywatelskiej nie było by krasnoludków.Proszę nie kojarzyć tego z Platformą Nieobywatelską .Hosanna. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 07.04.18, 01:29 Bywają. M. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 22:39 mariner4 napisał: > Bywają. Szkoda, że dopiero za PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 22:46 Tak. Kiedyś było z tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 08.04.18, 18:08 Tak przy okazji. Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego ustalono tak dziwną sumę odszkodowania z dokładnością do 66 groszy? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 18:22 Klawiatura sie zawiesila na 6. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 08.04.18, 18:31 Komu? Żądającemu czy wypłacającemu? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom 1E6*2/3 = :))))))))))))))) 08.04.18, 18:43 pies_na_czarnych napisała: > Tak przy okazji. Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego ustalono tak dziwną sumę od > szkodowania z dokładnością do 66 groszy? Wygląda na to, że Major chciał miliona, ale miasto wywalczyło 1/3 i dostał diabelską sumę od miasta, czyli np. ode mnie, bo ne sądzę by szef miasta czyli Dutkiewicz zapłacił z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: 1E6*2/3 = :))))))))))))))) 08.04.18, 18:48 Już od dziecka wiedziałem, że te pierwdzielone krasnoludki coś diabelskiego w sobie mają;) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom A poszło o zwykłe złodziejstwo. 08.04.18, 19:02 pies_na_czarnych napisała: > Już od dziecka wiedziałem, że te pierwdzielone krasnoludki coś diabelskiego w s > obie mają;) W końcu to one obaliły komunę (a ja z nimi). Jak można traktować poważnie funkcjonariusza, który zadaje ci pytanie: „Dlaczego uczestniczy pan w nielegalnym zgromadzeniu krasnoludków?” A poszło o zwykłe złodziejstwo. Prezydent Rafał Dutkiewicz miał tydzień czasu by przeprosić w mediach, za swój niecny czyn - bo to on odpowiada za i reprezentuje urzędników. www.tvn24.pl/wroclaw,44/spor-o-wroclawskie-krasnale-urzednicy-nie-moga-klamac,293905.html Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: A poszło o zwykłe złodziejstwo. 09.04.18, 07:58 "A poszło o zwykłe złodziejstwo. Prezydent Rafał Dutkiewicz miał tydzień czasu by przeprosić w mediach, za swój niecny czyn - bo to on odpowiada za i reprezentuje urzędników" Korzystanie z cudzych utworów bez zezwolenia to złodziejstwo? A gdyby Dutkiewicz nie użył krasnala, tylko ściągnął piosenkę, to też byłby złodziejem? Odpowiedz Link Zgłoś
eiran Re: A poszło o zwykłe złodziejstwo. 09.04.18, 08:24 Dutkiewicz okazałby się złodziej, cokolwiek by nie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A poszło o zwykłe złodziejstwo. 10.04.18, 19:59 sverir napisał: > "A poszło o zwykłe złodziejstwo. Prezydent Rafał Dutkiewicz miał tydzień czasu > by przeprosić w mediach, za swój niecny czyn - bo to on odpowiada za i reprezen > tuje urzędników" > > Korzystanie z cudzych utworów bez zezwolenia to złodziejstwo? A gdyby Dutkiewic > z nie użył krasnala, tylko ściągnął piosenkę, to też byłby złodziejem? Rozpowszechnianie ich i to odpłatne to już tak. Dutkiewicz nie może udawać, że o niczym nie wiedział, skoro proceder miał miejsce w jego gmachu, pod jego oknem, za niemałe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: A poszło o zwykłe złodziejstwo. 11.04.18, 12:40 "Rozpowszechnianie ich i to odpłatne to już tak" Ale nie rozpowszechniał (niech będzie) krasnala "Fydrycha", tylko krasnala podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: A poszło o zwykłe złodziejstwo. 11.04.18, 13:02 sverir napisał: > "Rozpowszechnianie ich i to odpłatne to już tak" > > Ale nie rozpowszechniał (niech będzie) krasnala "Fydrycha", tylko krasnala podo > bnego. Sąd miał inne zdanie Zgodne z Fydrychem n-5-13.dcs.redcdn.pl/file/o2/tvn/web-content/m/p1/v/81e5f81db77c596492e6f1a5a792ed53/355a4c18-43b7-11e2-b553-0025b511229e-480p.mp4 Chyba niezależny sąd nie ukarał za niewinność? :) Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:11 Wystarczyło jakby Dutkiewicz w 2012 powiedział - PRZEPRASZAM. Dlaczego to wrocławianie mają płacić za chamstwo i butę Dutkiewicza? www.tvn24.pl/wroclaw,44/spor-o-wroclawskie-krasnale-urzednicy-nie-moga-klamac,293905.html Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:17 Nawet jak teraz Dutkiewicz przegra to i tak sprawę załatwi nowa Izba SN na korzyść Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:21 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Nawet jak teraz Dutkiewicz przegra to i tak sprawę załatwi nowa Izba SN na korz > yść Dutkiewicza. Cywilny. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:29 Co cywilny? Skarga nadzwyczajna. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:33 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Co cywilny? Skarga nadzwyczajna. Każdy wrocławianin jest konsumentem magistratu i jego szefa - Rafała Dutkiewicza. Spoko, Fydrych też miał przegrać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:38 No i pis podało Dutkiewiczowi pomocną rękę w postaci skargi nadzwyczajnej. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:43 religijnych.uczuc.obraza napisał: > No i pis podało Dutkiewiczowi pomocną rękę w postaci skargi nadzwyczajnej. Od słowa PRZEPRASZAM? :) Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: Będzie pozew zbiorowy przeciw Dutkiewiczowi 08.04.18, 23:44 Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom To už se nevrátí 08.04.18, 23:49 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Tak. > Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: To už se nevrátí 09.04.18, 00:03 Takie bzdury wprowadzają pisowskie "reformy". Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: To už se nevrátí 09.04.18, 00:07 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Takie bzdury wprowadzają pisowskie "reformy". Patrz wyniki wyborów na Węgrzech - większość konstytucyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: To už se nevrátí 09.04.18, 00:12 No właśnie. Tyle ludzi za bzdetami. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: To už se nevrátí 09.04.18, 00:20 Jest nadzieja w tych 30%, moze cos sie zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: To už se nevrátí 09.04.18, 00:24 141288bs napisał: > Jest nadzieja w tych 30%, moze cos sie zmieni? Ależ mieni na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: To už se nevrátí 09.04.18, 08:30 Nie wiem,czy myslimy o tym samym? Te 30% to jednak duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 09.04.18, 15:38 jureek napisał: > Są jeszcze sądy w Rzeczypospolitej! Nie są,,,,ale raczej się budzą sędziowie z letargu Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magistratem 09.04.18, 21:09 Nigdy nie byli w letargu. Wystarczy wspomnieć wyrok na tego przestępcę Kamińskiego albo orzeczenie w sprawie Garlickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 09.04.18, 21:25 U Galickiego sąd uznał zgromadzone dowody i potwierdził korupcję i inne nieprawidłowości. Ale jako członek elit Garlicki uniknął kary.. Klasyka leminżego "państwa prawa" Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 09.04.18, 21:34 Jakich elit? Zwykły Polak-szarak. Na szczęście sąd nie był w letargu i wytknął jak haniebnie postępowało państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 09.04.18, 21:36 Nie każdy może się zasłaniać DSR..Szarakowi to nie przystoi.. Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 09.04.18, 21:56 Dlatego Kaminski zostal skazany. Sąd powiedział: dosyć świętych krów. Odpowiedz Link Zgłoś
danillko Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 09.04.18, 22:24 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Dlatego Kaminski zostal skazany. Sąd powiedział: dosyć świętych krów. > Komenda też, tak samo Maciej Dobrowolski i wielu innych z aresztów wydobywczych... Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 09.04.18, 22:40 Albo ci co zabili T. Jaworskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
lech1966 Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 09.04.18, 22:46 religijnych.uczuc.obraza napisał: > Albo ci co zabili T. Jaworskiego... Albo ci .. nsz.com.pl/index.php/artykuly-i-opracowania/20-tajemnice-siedleckiego-ub-morderstwo-szesnastu Odpowiedz Link Zgłoś
religijnych.uczuc.obraza Re: "Major" Fydrych wygrał proces z magis 10.04.18, 08:03 Albo wielu innych. Odpowiedz Link Zgłoś