Dodaj do ulubionych

Pełna ochrona afer PIS w Internecie

21.06.18, 12:26
W przypadku wejścia w życie zmian w ochronie praw autorskich w Internecie nie będzie można zamieszczać np. cytatów z Szydło mówiącej że pieniądze "sienależały" (komunistom wszystko "sienależy").
Nie będzie wolno przypominać zapewnień Antona, że śmigłowce będą za dwa miesiące.

Nie będzie wolno cytować słów Dudy przysięgającego na Konstytucję, z "bogiem" to poradzi sobie ePISkopat.
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 12:30
      Czyli pełne zaciemnienie. Jak za okupacji niemieckiej.
      • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 13:44
        Takie też mam wrażenie - kompletnie sciemniacie sorosowe mamlaki.
        • buldog2 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 23.06.18, 11:03
          A co ze śmigłowcami - mamy pisać, że dzięki staraniom Antoniego i jego bratwy już są?
          I co z Zamachem - Antoni powiedział, że nigdy nie mówił o Zamachu i co teraz? Posadzicie Cieszewskiego, Pospieszalskiego i niegracza za odstępstwo od linii Partii?
          • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 24.06.18, 19:48
            Nie wiem co macie pisać . O tym problemie pogadaj ze swoim prowadzącym
            • buldog2 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 24.06.18, 21:18
              Doskonale wiemy, że na temat nie masz nic do powiedzenia. Na żaden temat, zostają ci tylko próby ocierania się o forumowiczów.
              • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 24.06.18, 22:10
                Obrzydliwe!Tfu! A jak oceniasz w skali od 1-10 ten swój wątek? Wart on jakiegoś komentarza czy drwina będzie adekwatna karą?
                • adam111115 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 24.06.18, 22:59
                  no i co faki?, jaki rząd tacy piłkarze. Do upy!!
                  • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 25.06.18, 05:22
                    cieszy cie przegrana? Pomijając już bezsensowne skojarzenie.
    • pies_na_czarnych Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 12:38
      Przesadzone info. Ktos rzucil to w internet i jak widac wielu dalo sie nabrac.
      • buldog2 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 12:59
        Wszystko zależy od interpretacji prawa, czyli od sędziów. W przypadku dobrej zmiany nie mam wątpliwości: jackowskich będzie wielu, tylko nie będzie wolno mówić o humanitarnym "pchnięciu w podbródek".
        • pies_na_czarnych Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 13:17
          Prawo powinno byc tak pisane aby bylo jak najmniej mozliwosci jego dowolnej interpretacji. Na szczescie pisi nie beda tego prawa ustanawiac. Oczywiscie tak jak w wypadku GDPR pisi wylaczyli Kosciol moga zawsze wylacznosc dla siebie zabezpieczyc.
    • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 13:39
      Pozwól ze zauważ iż te zapisy prawne -ograniczające wolność slowa- forsuje Unia. A kto jest niekoronowanym królem jewropy? NO..... przypomnij mi nazwisko tego nienawistnego folksdojcza.
      • pies_na_czarnych Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 14:02
        Faki scisle trzymasz sie linii wytyczonej przez partie. Jak nie wiesz o co chodzi pisz zawsze "wina Tuska":D
        • buldog2 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 14:34
          To samo lesiu.
        • 99venus Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 22.06.18, 08:29
          Po co dajesz satysfakcję durniowi odpowiadając na jego brednie?
          • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 25.06.18, 09:05
            Dwa slowa: dworska gnida. Tchórz nie mający odwagi komuś w oczy powiedzieć co o nim sądzi
            • man_sapiens Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 01.07.18, 11:18
              > Dwa slowa: dworska gnida. Tchórz nie mający odwagi

Nie musiałeś składać samokrytyki. Te czasy skończyły się, na szczęście, ze śmiercią Stalina. Wiem, ze marzysz o ich powrocie, ale to jeszcze nie całkiem się pisiewiczom udało.
      • adam111115 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 22.06.18, 06:55
        uwielbiasz się ćwoku kompromitować...
        • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 25.06.18, 09:09
          A jakieś argumenty? Forsowal Tusk ACTA? No madralo test na dementuje starcza. Gadaj!
          • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 25.06.18, 10:37
            No dobra podpowiem- Tusk był entuzjasta acta
            • f.a.q Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 25.06.18, 10:39
              Na sile forsowal ten akt. Ale jak zobaczył młodzież na ulicach i słupki w tvnie to wpadł w panikę .
    • met_ol Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 21.06.18, 16:32
      Poradzimy sobie - będzie "Kolec" zamiast ..........., "Partyzant" alias "Nieleczony" zamiast ......., "Klępa" zamiast .....
    • zapijaczony-ryj Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to super 21.06.18, 16:34
      ochrona PiSu na tym forum. Forum porządnej i demokratyczne gazety pana Adama Michnika, człowieka, którego życiorysem można by obdarzyć 10 innych Polaków, a i tak jeszcze dla paru by co nieco się jeszcze ostało.
      Ps
      Dziękuję , że lekcję ortografii, ze po tytule nie stawia się kropki i za wycięcie niewygodnego dla ciebie postu i mojej riposty.
      pozdrawiam.
      • buldog2 Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 21.06.18, 22:25
        Nie wiem, o jakim to niewygodnym dla mnie (!) wpisie mówisz. Na pewno nie miałem nic wspólnego z jego usunięciem.
        W tej chwili sam mam zakaz zakładania wątków i być może dopiero co przywróconą możliwość pisania na forum.
        Najwyżej zniknę i po sprawie. I nie będę tu z tego powodu się mazać. Zrozumiałeś?
        • nazimno Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 08:22
          To forum wraz z moderacja ma sklonnosci samobojcze.
        • zapijaczony-ryj Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 08:26
          Jeśli masz zakaz to jak założyłeś ten wątek?
          może za pomocą krasnoludków?
          ps.
          JAk tak dalej pójdzie to banowanie z automatu to na FK będą same nowe nicki, albo takie cyferkami.
          Jaki to ma sens?
          I jeszcze jedno, walka to nie mazgajenie się. Mazgajenie się to pisanie próśb o przywrócenie na abuse, abuze , czy na coś podobnego
          • nazimno Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 09:48
            Masz racje. Walka jak na ringu.
            Az do padniecia na deski z obitym... nooo, niestety - ryjem, ale to nie do Ciebie.

Wyobrazasz sobie, zeby jakis bokser z placzem lecial do sedziego ringowego albo glownego,
            wolajac - "A on, plose pana, dal mi w zeby i mnie bije!!!"

• zapijaczony-ryj Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 09:55
              nazimno napisał:

> Masz racje. Walka jak na ringu.
              > Az do padniecia na deski z obitym... nooo, niestety - ryjem, ale to nie do Cieb
              > ie.
              >
              > Wyobrazasz sobie, zeby jakis bokser z placzem lecial do sedziego ringowego albo
              > glownego,
              > wolajac - "A on, plose pana, dal mi w zeby i mnie bije!!!"
              >
              >
              >
              Znasz definicję sowa płacz?
              • nazimno Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 10:02
                Podaj, bedzie wesolo.
          • buldog2 Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 09:58
            Kiedy go zakładałem, bana jeszcze nie było. Później ban i zakaz pisania do wieczora.
            • zapijaczony-ryj Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 10:19
              buldog2 napisał:

> Kiedy go zakładałem, bana jeszcze nie było. Później ban i zakaz pisania do wiec
              > zora.
              >

"msz zakaz pisania do godz...) oznacza, ze po upływie tego czasu jak klikniesz załóż nowy wąte, to pojawi się taki różowy napis o treści.
              W związku z wielokrotnym łamanie regulaminu masz zakaz zakładania wątków.
              Teraz tak jest ja w ciągu ostatnich dwóch miesięcy przerabiałem to naście razy, a pierwszy raz po "amnestii" wielokrotnie złamałem regulamin przy pierwszym zalogowaniu się nickiem zapijaczony_ryj, o czym zresztą piszę na moderacji, bez żadnego odzewu zresztą.
              Teraz tu tak jest. Tak jest od czasu kiedy na moderacji zaczęła działać V kolumna PiS.
              Tych co piszą pozytywnie o PiSie nie nanują.
              • buldog2 Re: Banowanie mnie za prawdę i jaja o PiSie to su 22.06.18, 10:58
                Tak, i nie myślę z tego powodu wypłakiwać żale.
    • pies_na_czarnych Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 22.06.18, 11:54
      - Czy Parlament Europejski będzie miał dość rozumu, by to zablokować? Czy będzie walka na ulicach, jak w przypadku ACTA? - pytał Jacek Żakowski.

- Jeśli opamiętanie nastąpi i uświadomimy sobie, że został zrobiony ten jeden krok za daleko, wywołujący takie niedobre interpretacje, to wtedy PE może dyrektywę odrzucić i odbędzie się dyskusja na posiedzeniu plenarnym oraz składanie poprawek - zapowiedział Michał Boni. - Mam nadzieję, że do takiej apokaliptycznej wizji, w której algorytmy będą decydować o tym co jest legalne, nie dojdzie - skwitował.
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,103094,23578634,michal-boni.html#Czolka3Img
      • buldog2 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 22.06.18, 12:11
        Boni i reszta od ACTA niech sobie mówią, co chcą.
        • zapijaczony-ryj Proponuję wycieczkę na osła 22.06.18, 13:25
          95% lądujących tam wątków to wątki krytykujące PiS:
          forum.gazeta.pl/forum/f,396,Osla_lawka.html
          A śmiejecie się , ze płaczę pisząc o V kolumnie PiS na moderacji...
          • nazimno Re: Proponuję wycieczkę na osła 22.06.18, 13:48
            Spodziewaja sie desantu nowych nadredaktorow, wiec stosuja zabiegi maskujace.
            • zapijaczony-ryj Re: Proponuję wycieczkę na osła 22.06.18, 13:52
              nazimno napisał:

> Spodziewaja sie desantu nowych nadredaktorow, wiec stosuja zabiegi maskujace.

I jak zwykle ja to jako pierwszy zauważyłem, a to proste jak konstrukcja cepa, wystarczy poczytać co wyrzucają.
              • zapijaczony-ryj Re: Proponuję wycieczkę na osła 22.06.18, 19:50
                forum.gazeta.pl/forum/w,654,166233085,166233085,A_co_z_moja_poczta_PiSdacke_.html
    • buldog2 Dominacja narodu nad prawem 24.06.18, 10:50
      W dzisiejszym programie Pani Dominiki Wielowieyskiej "Wybory w TOKu" chyba kukizowiec powiedział o "dominacji narodu nad prawem", czyli "woli politycznej" nad prawem.
      Trzeba powiedzieć: Karski z PIS kłamie, kiedy mówi, że praworządność w Polsce jest na wysokim poziomie. Kłamie tak jak Putin, który mówi to samo.
      "Mrożenie środków" przestępcom jest dobre. Przeszkadza w podążaniu drogą przestępstw. Nie jest związane z żadną partią, dotyka wyłącznie przestępców.
      Warto o tym oddzielny wątek, piszę tu z konieczności. Ale tematycznie wszystko pasuje.
      • buldog2 Re: Dominacja narodu nad prawem 24.06.18, 10:54
        Jeszcze warto przypomnieć narodowosocjalistyczne "nie naród dla prawa, tylko prawo dla narodu". Identyczne w treści.
        • x2468 Re: Dominacja narodu nad prawem 24.06.18, 11:15
          Wilk, ekskupisowiec przypisał stwierdzenie o prymacie woli Narodu pis-siurkom, i to jest oczywista oczywistość.
    • rccc Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 24.06.18, 13:53
      niezalezna.pl/228525-to-koniec-internetu-jaki-znamy-unia-chce-wprowadzic-cenzure-a-obroncy-demokracji-milcza
      niezalezna.pl/228710-to-koniec-internetu-jaki-znamy-unia-szykuje-acta-2-ludzie-mowia-dosc-i-zapowiadaja-protesty
      jakos nie widac, zeby to bylo dzielo PiSu a raczej sorosowcow
    • weteran-czasu Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 24.06.18, 19:44
      Świnie u władzy muszą zadbać o swój chlew.
    • buldog2 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 25.06.18, 08:11
      Michał Dworczyk, dziś w "Poranku TOK FM" u Pani Dominiki Wielowieyjskiej.
      Nie odpowiada, mówi nie na temat, kłamie, próbuje zagłuszać.

Zaprzecza prawdzie, w sposób tak ewidentny i łatwy do rozpoznania, że tylko ośmiesza i kompromituje PIS, i to na każdy temat. Począwszy od wypowiedzi Dudy o tym, że fatalny wynik polskich drużyn sportowych świadczy o takim samym stanie państwa, poprzez kłamstwa na temat praworządności, na kłamstwach o braku udziału PIS w aferze GetBack skończywszy.
      Warto zauważyć, że każe jego zdanie, to świadectwo absolutnego mijania się z prawdą, usiłowanie ukrycia i zakrzyczenia tego stanu rzeczy, zakończone pełną ruiną skłamanej wizji świata.
      • buldog2 Re: Pełna ochrona afer PIS w Internecie 25.06.18, 08:58
        Znalazłem wypowiedź Dudy z 2013 na Twitterze:
        Stan polskiego sportu, zwłaszcza gier zespołowych, jest smutnym odzwierciedleniem stanu polskiego państwa.

A czy afera GetBack zaszkodzi PISowi? Może zaszkodzić, jeśli tylko opozycja nie będzie zachowywać się tak jak rząd Tuska w przypadku afery SKOKów. Może zaszkodzić. Ale nie dziś, na razie uda się to PISowi ukryć.
      • buldog2 Poprawka 25.06.18, 11:45
        Każde jego zdanie, to świadectwo absolutnego mijania się z prawdą, usiłowanie ukrycia i zakrzyczenia tego stanu rzeczy, zakończone pełną ruiną jego skłamanej wizji świata.
        • buldog2 Re: Poprawka 26.06.18, 00:46
          Powtórki dają możliwość bardziej uważnego odsłuchania i odniesienia się do idiotyzmów i chamstwa ministra Dworczyka. Tu można mówić o "smakowaniu" kłamstwa.
          Tak, PIS*) jest partią, która szkodzi Polsce.
          Jeszcze w kwestii podatku VAT. Prócz wzrostu gospodarczego, o którym mowa w audycji, na wzrost wpływów z VATu wpłynął brak inwestycji. Gratulacje!

Agenturalna *)Partia Interesów Sowieckich.
          • buldog2 Re: Poprawka 26.06.18, 00:49
            Znakomite było zakończenie rozmowy i zapewnienie Dworczyka o tym, że nie było kontaktów GetBack z PIS*)

*) Agenturalna Partia Interesów Sowieckich. Od poczęcia Agenta JARa w 1946.
    • buldog2 P.Gursztyn u P. Dominiki Wielowieyjskiej w Poranku 27.06.18, 10:39
      W dzisiejszym "Poranku TOK FM" u Pani Dominiki Wielowieyjskiej wziął udział, z ramienia TVPiS, Piotr Gursztyn, prawdziwy następca innego rzecznika rządu PIS*) - Jerzego Urbana. Całe jego wystąpienie i standardowe dla PISu próby przekrzykiwania rozmówców to była jedna wielka kompromitacja organów reżymu.
      Wystąpienie P. Gursztyna budziło wstręt i politowanie, i szkoda czasu mówić o nim szczegółowo (odsłuchiwać też nie ma co).
      Chodzi o co innego.

Dziennikarze powinni przedstawiać ludziom stanowisko polityków, zarówno legalnych rządów, jak i najbardziej obleśnych reżymów. Ale powinno to się dziać w pierwszej godzinie, w czasie rozmów z ludźmi polityki, władzy, opozycji itp. Tam jest miejsce na przedstawianie choćby ich najbardziej upiornych wizji świata.

Trudno zgodzić się z udziałem P. Gursztyna w godzinie komentatorek/ów.
      Godzina komentatorów to co innego, to godzina rozmów o tym co w kraju i na świecie. Nie jest to miejsce na propagandę i prezentację uwspółcześnionych "Krótkiej historii WKPis(b)" czy „Teorii dowodów sądowych w prawie radzieckim” (osławionego dzieła prokuratora Wyszyńskiego).

Miejsce Agitpropu PIS*) jest na łamach "Niezależnej", "W służbie narodu", "wPolityce", "Rycerza Niepokalanej", "Żołnierza wolności", "Do rzeczy", "Naszego Dziennika", RT, GPC i podobnych pis.orgy. Naprawdę sporo ich jest.
      Agitprop nie powinien być uprawiany w godzinie komentarzy TOK FM.

*) Partia Interesów Sowieckich - Obraza
    • buldog2 Claus Schenk von Stauffenberg 27.06.18, 22:19
      Nie mogę zakładać wątków, dlatego dopisuję się tu.
      W dzisiejszym wystąpieniu pis-nibypremier Morawiecki powiedział, że zamachu na Hitlera dokonał Stoltenberg, podaje Natemat. W rzeczywistości był to Claus Schenk von Stauffenberg.
      Morawiecki może, może nawet, z uwagi na pełnioną funkcję, powinien być skończonym kretynem i o zamachu na Hitlera i na użytek KC PIS może opowiadać co chce, tak jak o hyperloop, milionach samochodów elektrycznych i stoczniach oceanicznych w Radomiu.

Jednak to, że karygodnych błędów dopuszcza się w przemówieniach skierowanych do całego świata, pokazuje, że w całym jego otoczeniu brak ludzi na choćby minimalnym poziomie kulturalnym, którzy mogliby zredagować tekst i w razie wątpliwości sprawdzić i usunąć błędy.

PIS to nie tylko banda zdrajców, agentów, aferzystów, oszustów i złodziei, ale i matołów. Pomiot leninowskiego i stalinowskiego naboru do "inteligencji".
      • 002ryjgnojonyjaknitras Re: Claus Schenk von Stauffenberg 14.07.18, 10:11
        podpisuję się pod tym obiema rękami. Szczególnie pod ostatnim akapitem
    • buldog2 Zwycięstwo PIS nad Izraelem i USA 30.06.18, 09:53
      Apoteoza kłamstwa o braku negocjacji, zmianie ustawy, apoteoza głupoty i ostracyzmu świata w stosunku do reżymu PIS.
      Ustawka w Sejmie i radiowej Trójce.
      Postępująca i demonstracyjna likwidacja demokracji i procedur parlamentarnych.
      Ustawa o SN oceniana przez nielegalny TK.
      Stan spoczynku dla sędziów, wieczne panowanie i uznanie za boga Agenta JARa.
      Zrozumienie stanowiska reżymu PIS w Europie takie samo, jak w przypadku ustawy o IPN.
    • buldog2 Monstra w "Wyborach" Pani Dominiki Wielowieyskiej 01.07.18, 10:27
      Zbigniew GRYGLAS w "Wyborach w TOKu" u Pani Dominiki Wielowieyskiej.
      Odrażająca persona, w sam raz do reprezentacji Partii, zobaczymy, czy nas dziś czym zaskoczy. Powiedział, że nieusuwalni sędziowie - Konstytucja RP, art. 180. "Sędziowie są nieusuwalni" - są usuwalni na rozkaz władz Partii.

Dajcie sędziego, paragraf się znajdzie albo ustanowi ustawą nadrzędną w stosunku do Konstytucji. Tak jak krzyczał kiedyś Nikita Chruszczow: "Prawo nad nami, nad komunistyczną partią czy partia ponad prawem?!. Odpowiedź była oczywista, w rezultacie w czasie procesu skład sądu zamieniał się trzykrotnie i oskarżeni stanęli przed plutonem egzekucyjnym".

Danse macabre polskiego życia publicznego.
    • buldog2 PIS profesor Karski 08.07.18, 10:14
      "Mamy państwo prawa"
      W ten sposób to on może się produkować, u Ojca Dyrektora i na Zlocie PIS.
      Rozjechane Melexem i tak złe prawo.
      • buldog2 PIS może wszystko 08.07.18, 10:34
        Dzisiejsze "Wybory w TOKu" Pani Dominiki Wielowieyskiej to coś ekstra.
        Co wiemy, to że Konstytucja mówi:
        Art. 180. ust. 1. Sędziowie są nieusuwalni.
        Art. 183. ust. 3. Pierwszego Prezesa Sądu Najwyższego powołuje Prezydent Rzeczypospolitej na sześcioletnią kadencję spośród kandydatów przedstawionych przez Zgromadzenie Ogólne Sędziów Sądu Najwyższego.

Sejm uchwala ustawę, usuwa ze stanowiska i przenosi na emeryturę prezes SN wbrew wspomnianym zapisom Konstytucji.
        Przychodzi prezes, wróć, Błaszczak przynosi prezesa w teczce.

Prawo nad nami, nad komunistyczną partią czy partia ponad prawem?! - Nikita Chruszczow, PIS
        • adria231 Re: PIS może wszystko 08.07.18, 11:30
          Ten profesor od dobrych manier w pisie to ten sam, który to kilka lat temu na wakacjach pod wpływem jeździł wózkiem golfowym po plaży i zostawił go w morzu? Do tej pory nadal nie zapłacił za szkody? A ja się dziwię, że pisiarnia składa się z takich cyrkowców.
          • buldog2 Re: PIS może wszystko 08.07.18, 12:01
            To nie dziwi, to normalne dla nich.
    • buldog2 M.Woś w Poranku TOK FM P. Dominiki Wielowieyskiej 09.07.18, 08:01
      PISowski wiceminister Michał Woś w TOK FM u Pani Dominiki Wielowieyskiej.
      Dekomunizacja w wymiarze sprawiedliwości polega na zastępowania ludzi nienależących do PZPR komunistami.
      Jest to oczywista metoda działania reżymu całej tej odmiennej formacji politycznej - sowieckiej agenturalnej jaczejki PIS.
      Powtórzymy: zagwarantowana Konstytucją kadencja prezesa SN najwyższego trwa 6 lat.
      Wiceminister PIS kłamie i kręci, identycznie w kwestii orzeczenia KE.
      • buldog2 PIS łamie Konstytucję 09.07.18, 08:26
        M.Woś: Pani profesor Gersdorf, już nie prezes, bo sędzia w stanie spoczynku, nie może być prezesem Sądu Najwyższego, nie złożyła oświadczenia woli.
        Konstytucja, na okoliczność trwania kadencji prezesa SN i nieodwoływalności sędziów, nie zawiera nic na temat składania oświadczenia woli. Nawet nie konieczności, ale samego składania.

Ustawa PIS łamie Konstytucję wprost i jest nielegalna.
        Wszyscy, którzy powodują się nią w wykonywaniu rozkazów Partii, to przestępcy.
        • buldog2 Re: PIS łamie Konstytucję 09.07.18, 08:51
          Prezes Gersdorf i sędzia Iwulski kręcą.
          Gersdorf gra na dwie strony i próbuje gwiazdorzyć.
          • buldog2 Re: PIS łamie Konstytucję 09.07.18, 08:55
            P. Gersdorf poszła na urlop i to nie błąd.
            To gra na dwie strony, oczywista oczywistość.
            • buldog2 Wszystko jasne 09.07.18, 08:58
              Sędzia Iwulsk: "Sędziowie są wychowani w duchu legalizmu" i nie będą powodować "obstrukcji".
              Znaczy, nie będą kwestionować zajmowania stanowiska prezesa SN przez dublera postawionego przez PiS.
              Wszystko jasne
    • buldog2 Występ pisowca Sellina w radiowej Trójce 14.07.18, 09:54
      J.Sellin twierdzi, że
      - po pierwsze, prawo może działać wstecz,
      - bezpośrednie i jednoznaczne zapisy Konstytucji nie obowiązują rządu PIS.

Dla PISu nie liczy się opinia światowa, sojuszników w Europie i NATO, ani tym bardziej opinia opozycji.
      PIS wykonuje wyłącznie agenturalne zadania przełożonych z Łubianki i Chodynki.

--
      Prawo nad nami, nad komunistyczną partią czy partia ponad prawem?! - Nikita Chruszczow, PIS
      • buldog2 "Parlament to nie miejsce do dyskusji" 14.07.18, 10:14
        Sellin nie widzi nic dziwnego w tym, że pis-marszałek Kuchciński zrobił z polskiego Sejmu maszynkę do głosowania, mówi, że rządząca większość uchwala własne ustawy.
        Kuchciński kłamie. Kłamie, bo nie chodzi o to, że reżym PIS może przegłosować swoje projekty, ale że nie dopuszcza opozycji do dyskusji nad nimi. PIS kieruje się dyrektywą "parlament to nie miejsce do dyskusji". Polakom polecam sprawdzenie, kto jest autorem wytycznej PIS. PiSowcy nie muszą tego robić, swoich przełożonych znają z imienia i nazwiska.

Sam prezes PIS może okupować mównicę, kiedy i ile chce. "Bez żadnego trybu".
        Jako dyktator reżymu agenturalnej jaczejki PIS w Priwislianskim kraju. Nikt mu nie zabroni.
    • buldog2 A.Duda. M.Gersdorf i P.Semka - w TOK FM 16.07.18, 08:44
      W dzisiejszym Poranku TOK FM u Pani Dominiki Wielowieyskiej P. Semka wypowiedział się w kwestii zamachu PIS na SN.
      Krótka odpowiedź:
      Prezydent obejmuje urząd na czas kadencji, pierwszy prezes SN też.
      Odwołanie z wymienionych funkcji ustawą, pod pretekstem zmiany wieku emerytalnego jest sprzeczne z Konstytucją.

Do audycji powracają dodatkowe wcześniejsze aspekty rozrywkowe. Constans.
      Słuchamy.
      --
      • buldog2 Re: A.Duda. M.Gersdorf i P.Semka - w TOK FM 16.07.18, 08:56
        Nazywać obecny stan rzeczy stanem prawnym można o tyle, że odnosi się do obecnej sytuacji prawnej:

Uprawnionym, właściwym określeniem będzie stan bezprawia.

--
        Prezes: Ludzie powinni się bać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka