Dodaj do ulubionych

Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmianie

27.07.18, 18:20
Jadę sobie chodnikiem, który ma co najmniej 3 m szerokości, jadę sobie wolno szybkością nie większą niż 8 km/h.
Raptem z zza krzaków wypada załoga radiowozu marki KIa i już wiem, że na mnie napadną!
NApadli, wzięli DO, sprawdzili w radiowozie czy jam nie jest bandyta, albo oszust czy złodziej i
Oddali mi DO , ale kazali dmuchnąć w alkomat!!!
Debile. kto przed południem chleje, tylko PiSia Ferajna!
No ale do rzeczy, kupa ludu się zebrała i pyta władzy, o niby gdzie my mamy jeździć?
Pani sierżant była młoda i piękna.
I miała rację. Niestety miała,że po chodniku nie można jeździć. PAni Piękna sierżant, przepraszam Panią
Obserwuj wątek
    • porannakawa01 Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 18:35
      Problemem krajów rozwijających się i krajów trzeciego świata jest to, że uważają, że rower jest środkiem komunikacji, jest pojazdem drogowym.
      W krajach rozwiniętych rower jest środkiem służącym do rekreacji - jak narty, wrotki czy hulajnoga.
      W związku z tym nikt tam nie czepia się jadących hulajnogą czy rowerem - byle zbyt nie ingerowali w ruch pojazdów komunikacyjnych.
      Ta mentalność krajów trzeciego świata roznosi się na dowudy rejestracyjne roweru, hulajnogi, karta rowerowa, karta wrotkarza.
      Mentalność Indii, mentalność Viet-namu.
      A już wyglądało, że dołączymy z polską mentalnością do Holendrów, Francuzów.
      • qqazz Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 19:07
        W Holandii rower jest pojazdem drogowym a nie rekreacyjnym, to normalny i najpowszechniejszy środek transportu.

pozdrawiam
      • pies_na_czarnych Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 19:15
        On jechał chodnikiem. Taka przyjemność kosztuje 60€.
        • 002ryjgnojonyjaknitras W Polsce to dozwolone jest, ale pod pewnymi 28.07.18, 08:31
          pies_na_czarnych napisała:

> On jechał chodnikiem. Taka przyjemność kosztuje 60€.
          >
          warunkami:

Generalna zasada brzmi: rowerem po chodniku jeździć nie wolno (artykuł 26 Prawa o Ruchu Drogowym).

Od tej zasady istnieją jednak trzy wyjątki. Rowerzysta może jechać po chodniku gdy:

jedzie z dzieckiem do lat dziesięciu lub
          podczas złej pogody (śnieg, silny wiatr, ulewa, gołoledź, gęsta mgła) lub
          są spełnione jednocześnie trzy warunki:
          chodnik ma co najmniej dwa metry szerokości,
          ruch na jezdni jest dozwolony z prędkością ponad 50 km/h (w terenie zabudowanym),
          brakuje oddzielonej drogi dla rowerów oraz pasa ruchu dla nich przeznaczonego.
          • pies_na_czarnych Re: W Polsce to dozwolone jest, ale pod pewnymi 28.07.18, 08:47
            > są spełnione jednocześnie trzy warunki:

Spełniłeś te trzy warunki? :O Ten drugi wątpię, w mieście ponad 50?
      • 141288bs Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 21:50
        Nie porownuj kultury Hindusow i Wietnamczykow z kultura Holendrow i Francuzow,bo jest to krzywdzace tych pierwszych.
    • natemat22 Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 18:46
      milicjanci pilnujom i pilnujom tych barierek więc trzeba teraz podgonić statystykę i dlatego siem wyskakuje zza krzaka i rzuca na rowerzystów aby nabić statystyki wykrywalności przestępstw i wykroczeń , w papierach tabelki muszom siem zgadzać

wyborcza.pl/7,75398,23725244,szef-policyjnych-zwiazkowcow-nastroje-funkcjonariuszy-zle.html?disableRedirects=true#Z_BoxGWImg
    • m.c.hrabia Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 18:48
      Prawo stanowi, że korzystanie przez rowerzystę z chodnika może mieć miejsce tylko wyjątkowo. A zatem rowerzystom nie wolno traktować chodnika jako części drogi, z której mogą dowolnie korzystać.
    • qqazz No w końcu sie biorą za element antyspołeczny. 27.07.18, 19:04

pozdrawiam
    • titerlitury Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 20:03
      Policja w osobie prześlicznej i przemiła pani aspirant (niesierżant) zachowała się prawidłowo, cieszy także fakt, że sprawdzono trzeźwość uczestnika ruchu drogowego. Z Twojej relacji wynika, že patrol uczestniczy w proteście Zz policji, gdyż, mogli ukarać Cię mandatem w wysokości 50 zł.
      • taniarada Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 20:11
        Wtiterlitury napisała:

> Policja w osobie prześlicznej i przemiła pani aspirant (niesierżant) zachowała
        > się prawidłowo, cieszy także fakt, że sprawdzono trzeźwość uczestnika ruchu dro
        > gowego. Z Twojej relacji wynika, že patrol uczestniczy w proteście Zz policji,
        > gdyż, mogli ukarać Cię mandatem w wysokości 50 zł.
        Może się Ryj nawróci do policji pisowskiej.Nie napisał Ci moja droga jak zapylał maluchem w stanie wojennym .I zatrzymało go MO .Czyli milicja obywatelska.Taka sama jak PO.Wszystko robili wbrew ludziom.Piszę o platfusach.Pozdrówka .Trzymaj się .Lody ,napoje i prysznic zimny.Bo gorąco.
        • qqazz Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 20:18
          W stanie wojennym to pewnie zapylał służbową wołgą, a tego żadna milicja nie ruszała.
          Teraz tęskni...

pozdrawiam
          • taniarada Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 20:23
            qqazz napisał:

> W stanie wojennym to pewnie zapylał służbową wołgą, a tego żadna milicja nie ru
            > szała.
            > Teraz tęskni...
            >
            >
            > pozdrawiam
            >
            Wołgą lub Pobiedą .Kuźwa moje niedopatrzenie .
            • qqazz Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 22:39
              Milicja go nie zatrzymywała, nabrał nawyków i się zdziwił ;)

pozdrawiam
    • j-k skorzystaj ze swoich praw obywatelskich 27.07.18, 20:19
      i zloz zazalenie do lokalnych wladz.

jezeli chodnik ma rzeczywiscie 3 m szerokosci, to Wladze powinny posrodku namalowac biala linie i polowe szerokosci chodnika przeznaczyc dla rowerow.

like this. - farba nie kosztuje majatku.
      pl.depositphotos.com/158072944/stock-photo-the-sidewalk-and-bike-path.html
      • cronny Widziałeś władzę jadącą rowerem na sygnale? 27.07.18, 21:37
        Albo idącą "z buta" na sygnale?
        Władza musi mieć atrybuty uprzywilejowania niedostępne dla "ciemnego ludu".
        Władza jest wożona limuzynami za 2,5 miliona sztuka.
        Bieganie, jeżdżenie rowerem, a w niektórych przypadkach także i chodzenie pieszo, stanie lub siedzenie na chodniku jest dowodem przynależności do gorszego sortu (czy jak tu wyżej napisał pisowski troll. do "elementu antyspołecznego").
        • xystos Re: Widziałeś władzę jadącą rowerem na sygnale? 27.07.18, 21:40

noo,jednak są osoby rozumiejące
          powagę Ustroju w Polsce.
        • taniarada Re: Widziałeś władzę jadącą rowerem na sygnale? 27.07.18, 21:45
          cronny napisał:

> Albo idącą "z buta" na sygnacro.
          > Władza musi mieć atrybuty uprzywilejowania niedostępne dla "ciemnego ludu".
          > Władza jest wożona limuzynami za 2,5 miliona sztuka.
          > Bieganie, jeżdżenie rowerem, a w niektórych przypadkach także i chodzenie piesz
          > o, stanie lub siedzenie na chodniku jest dowodem przynależności do gorszego sor
          > tu (czy jak tu wyżej napisał pisowski troll. do "elementu antyspołecznego").
          Straż miejska popyla na rowerze i ma znakomite uprzywilejowania .Czy jesteś jesteś ulubionym przyjacielem Janka?
          • cronny Re: Widziałeś władzę jadącą rowerem na sygnale? 27.07.18, 22:25
            Straż miejska i straż gminna to oczywiście władza. Ale uprzywilejowanie w ruchu drogowym nie wynika z ważności "popylajacej" osoby. Choćby ta osoba, tą swoją ważnością, była nie wiedzieć jak nadęta.
            Kodeks drogowy wyraźnie opisuje jakie sygnały musi emitować uprzywilejowany uczestnik ruchu drogowego, żeby wszyscy inni wiedzieli, że "popyla" ktoś w ważnej sprawie albo - po prostu - że pierwszy sort jedzie do siebie na wiochę na kolację i trzeba się kryć po bramach, albo sp..dalac do lasu.
            Otóż "Pojazd uprzywilejowany to pojazd wysyłający sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i jednocześnie sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie, jadący z włączonymi światłami mijania lub drogowymi"'

Widziałeś straż miejską jadącą rowerem uprzywilejowanym? To znaczy: wysyłającym sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i jednocześnie sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie, jadący z włączonymi światłami mijania lub drogowymi?

Oczywiście - teoretycznie - można sobie wyobrazić nawet PiS-owskiego ministra, posła, przewodniczącego ważnej komisji (albo choć podkomisji) rozpychającego się na chodniku z niebieskim migaczem na kapeluszu, dwutonowym klaksonem i do tego na pełnych światłach drogowych...
            Ale, póki co, nawet kandydat Jaki jeszcze (o ile wiem) nie wyciął takiego kabaretowego numeru.
            • taniarada Re: Widziałeś władzę jadącą rowerem na sygnale? 27.07.18, 22:46
              Oczywiście że ma.Na tym forum wchodzisz i masz argumenty na hejt.mojafirma.infor.pl/moto/prawo-na-drodze/ciekawostki/691633,Pojazdy-strazy-miejskiej-sa-uprzywilejowane.html
              • cronny Re: Widziałeś władzę jadącą rowerem na sygnale? 27.07.18, 22:59
                Taniusza, co ci przeszkadzało przeczytać linkowany artykuł?
                mojafirma.infor.pl/moto/prawo-na-drodze/ciekawostki/691633,Pojazdy-strazy-miejskiej-sa-uprzywilejowane.html
                "Pojazdy straży miejskiej są uprzywilejowane
                W świetle nowelizacji ustawy – Prawo o ruchu drogowym, samochody straży miejskiej (obok m.in. policji, straży pożarnej, pogotowia) stały się uprzywilejowane w ruchu. Zmiana ta weszła w życie pod koniec roku 2009.

Oznacza to, że kierujący tymi pojazdami, mogą pod warunkiem zachowania szczególnej ostrożności, nie stosować się do przepisów ruchu drogowego, sygnałów czy też znaków drogowych w tym sygnalizacji świetlnej, ale tylko pod warunkiem, że uczestniczą w akcji związanej z ratowaniem życia, zdrowia ludzkiego, mienia albo mają za zadanie zapewnić bezpieczeństwo lub porządek publiczny. Jednocześnie powinny wysyłać sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie oraz dodatkowo mieć włączone światłą mijania lub drogowe.
    • xystos Re: Dziś zatrzymała mnie Policja po dobrej zmiani 27.07.18, 21:19

piszesz ten tekst siedząc?
      • gelati Szczęściarz 27.07.18, 21:54
        Miałeś dobry dzień. Powinni ci dać mandat. Albo skopać tyłek.
        • taniarada Re: Szczęściarz 27.07.18, 22:42
          gelati napisał(a):

> Miałeś dobry dzień. Powinni ci dać mandat. Albo skopać tyłek.
          Miał farta .Gdyby wiedzieli co wyczynia na tym forum.Nie ma zmiłuj .
          • cronny Re: Szczęściarz 27.07.18, 23:05
            Podzielam twoją opinię o obecnej władzy. Też się dziwię, że nie skopali go i nie oskarżyli o naruszenie kopanym tyłkiem nietykalności ich buciorów.
            Może im się nie chciało przez ten upał?
            • taniarada Re: Szczęściarz 27.07.18, 23:10
              cronny napisał:

> Podzielam twoją opinię o obecnej władzy. Też się dziwię, że nie skopali go i ni
              > e oskarżyli o naruszenie kopanym tyłkiem nietykalności ich buciorów.
              > Może im się nie chciało przez ten upał?
              > Przestań .Opozycja krzyczy ,że użyli gazu.To ci źli .
              • cronny Re: Szczęściarz 27.07.18, 23:52
                > ...użyli gazu?

Dyspepsja? W resorcie Brudzińskiego? Policjantów nadyma nie tylko poczucie ważności ale też i dyspepsja? No popatrz, taniusza, jak się te choróbska demokratyzują... Przecież nie dalej jak dwanaście lat temu dyspepsja to była ekskluzywna dolegliwość prezydencka...
            • pies_na_czarnych Re: Szczęściarz 28.07.18, 03:46
              cronny napisał:

> Podzielam twoją opinię o obecnej władzy. Też się dziwię, że nie skopali go i ni
              > e oskarżyli o naruszenie kopanym tyłkiem nietykalności ich buciorów.
              > Może im się nie chciało przez ten upał?
              >

Milicjantka nie chciała pobrudzić sobie lakierek. Rowerzyści to gorzej niż zaraza i tego nie da się ukryć. ;)
              • xystos Re: Szczęściarz 28.07.18, 08:01

..w Polsce już ok.70+ lat cyklistów
                się nielubi,Sarmaci za to znowu w
                modzie są.
                • pies_na_czarnych Re: Szczęściarz 28.07.18, 08:50
                  U mnie wole starszych cyklistów. Oni chociaż znają przepisy drogowe. Młode święte krowy sami pchają się pod koła, ale zawsze jest winien kierowca :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka