Dodaj do ulubionych

wymeczona ciągłą nauką

21.07.11, 21:04
Kolejne wakacje zmarnowane bo nie omineły mnie poprawki. Muszę się uczyc żeby zdac i przejs w koncu na ostatni rok studiow. Jestem wykonczona psychicznie od 3lat nie mialam wakacji. Nie moge patrzec juz na ksiazki:(. Piękna pogoda i piękne plany wakacyjne. Miałam takie fajne plany wakacyjne, a musze siedziec na tyłku i nauczyc sie 2 ksiazek na pamiec dosłownie bo taki niezbyt miły i wymagajacy asystent. Ksiazki po 500stron i mnie odrzuca sama myśl o tym, ze musze to czytac. Nie jestem leniwa uwierzcie, studiuje ciezki kierunek i zawsze miałam mobilizacje do nauki jakas energie w sobie która pod koniec się wypaliła. Chce wykonywac własnie ten zawód ale juz brak mi sił na czytanie na naukę. Takie totalne wyczerpanie i zniechecenie plus wielki stres co to bedzie. Stres taki, ze jak pomysle to mi w brzuchu wiruje i oblewam sie potem. Chyba potrzebny mi odpoczynek ale jak? jak juz zdam to ostatni rok i z gorki. Jak mam znalesc jakas siłe? jestem tak bardzo zniechecona..płakac mi sie chce, ze nici z planow, ze akurat z tego musze poprawic a wlasnie tego dzialu nie cierpie. Nie wiem jak sie uspokoic i wziasc w garsc i sie przelamac i sie tak nie stresowac, jakos skupic i spokojnie nauczyc. Miał ktos tak? moze macie jakies rady?
Obserwuj wątek
    • 0ffka Re: wymeczona ciągłą nauką 21.07.11, 21:23
      forum.gazeta.pl/forum/w,16,127231386,127231386,wykonczona_studiowaniem.html
      • pomaranczowo1 Re: wymeczona ciągłą nauką 21.07.11, 21:30
        o co ci chodzi? potrzebuje porady to napisałam na forum
    • to.niemozliwe Re: wymeczona ciągłą nauką 22.07.11, 02:29
      Mi zwykle pomagalo totalne odmozdzanie sie na rowerze, bieganie, pogranie w pilke lub pojscie na koncert. Czyli w gruncie rzeczy dotlenienie sie i odpoczynek od nauki.
      • shachar Re: wymeczona ciągłą nauką 22.07.11, 03:01
        zrób sobie tydzień wolnego, a potem na maxa, naucz się tych 500 stron w dwa tygodnie, przecież już to miałaś raz, a potem powtarzaj tylko, wygładzaj fałdy.
    • lorusza Re: wymeczona ciągłą nauką 22.07.11, 11:26
      zrob sobie rok wolnego albo semestr, nie ma cudownego srodka, nikt ci nie da gratis paru tygodni. mozesz jeszcze brac cos na "poprawieni mozliwosci" ale nie polecam

sama wybralas kierunek, wiedzac , ze jest ciezki. nie ma nic darmo niestety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka