superspec 04.08.18, 07:15 Polsce podskakiwać Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniechto.only Re: Czy warto 04.08.18, 07:28 Powinieneś dostać z liścia za pogardę wobec Polski, którą okazałeś swoim pytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Czy warto 04.08.18, 07:33 Tak szybko spadły wam maski ruskich agentów? Wiedziałem że PiS wprowadzi Polskę do ZBiRa... Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: Czy warto 04.08.18, 07:35 Miałem po prostu na studiach historycznych statystykę! Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: Czy warto 04.08.18, 07:44 Nam Europejczykom warto prowadzić konfrontacyjną politykę wobec Rosji ale to jest Forum Kraj i moim zdaniem Polakom nie warto prowadzić takiej polityki chyba że porzucą polskość. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Czy warto 04.08.18, 07:50 Ruskie wiele razy pokazali że chcą zniszczyć Polskę. Czy na to też jesteś ślepy? Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: Czy warto 04.08.18, 07:56 A Polska Rosję chciała zniszczyć.:) Na tym polega polityka! pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Moskw%C4%85_(1612) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Czy warto 04.08.18, 08:01 Nie wiem jak ty ale ja jestem Polakiem i wolałbym nie musieć posługiwać się ruskim jako językiem urzędowym... Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Czy warto 04.08.18, 08:42 tanebo2.0 napisał: > Nie wiem jak ty ale ja jestem Polakiem To wiadomo, niestety, przysłowiowe "głupi jak Polak". > i wolałbym nie musieć posługiwać się ruskim jako językiem urzędowym... Gdyby ruskim i innym na tym zależało, to już byś się posługiwał tym ich językiem. Dla twojej wiadomości kolego durnarado. Na tym świecie najskuteczniejszą bronią są pieniądze, a konkretnie, pieniądze najmocniejszych graczy na tym świecie. Czytaj, że deponujesz cudze pieniądze, obracasz nimi i nie brzydzisz się kontaktów handlowych i jakichkolwiek ze wszystkimi, to jesteś mocnym i mocno zabezpieczonym zawodnikiem. Jeśli jednak barykadujesz się, wszystkich spoza tej swojej barykady za wrogów uważasz, to czeka cię klęska, kataklizm jakiś. To co napisałem rozważ sobie tym czymś co ci jeszcze zostało między uszami w kontekście Kaczyńskiego i jego zbieraniny tępych nieudaczników, którzy nie potrafiąc pływać, tłumaczą i do głów suwerena wtłaczają, że woda za rzadka i, że wrogów multum dybie na ich portmonetki i zdrowie. Amen i wesołego alleluja. Rzekł wikary łapiąc ministranta za .... Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Czy warto 04.08.18, 09:02 To o czym mówisz, to jeszcze co innego. Masz rację. Ale on mówi nie o racjonalnych sposobach umacniania podmiotowości we wszystkich jej aspektach, w tym tworzenia siły gospodarczej, politycznej i kulturowej (comprehensive power), a o jej likwidacji. Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Czy warto 04.08.18, 12:00 buldog2 napisał: > To o czym mówisz, to jeszcze co innego. Masz rację. Pewnie mam i pewnie z tego powodu jakiś mądrala inaczej, bo tkwiący na pozycji PO-wskiej durnej poprawności politycznej i jakiś durnych zasad, zablokował mnie na tym forum. Dlaczego durne zasady? Bo przeciwnik polityczny, czyli kaczyński, w ogóle nie ma zasad. Wali bez pardonu i dlatego wygrywa. Jeszcze jedno. Nie doczytałem i pomyliłem forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
004ryjgnojonyjaknitras W chwili obecnej samotna Polska wobec Rosji jest 04.08.18, 08:11 superspec napisał: > A Polska Rosję chciała zniszczyć.:) Na tym polega polityka! > pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Moskw%C4%85_(1612) > Jak, kotek przy tygrysie. Innymi słowy mamy takie same szanse jak Żyd w okupację. I nawet potężna armia Maciotewicza zwana OTK Rosji nie podoła. Taka jest obecna rzeczywistość i czy się komu podoba, czy nie, dzisiaj tylko NATO i tylko z USA, albo Chiny są w stanie obronić się przed takim agresywnym i zaborczym agresorem jakim jest i zawsze była Rosja, każda Rosja i ta Lenina, Stalina , czyta obecna Putina. Najlepszym przykładem jest agresja na Krym. Więc proszę nie PiS_dolić głupot o naszej potędze militarnej, bo to nie piaskownica, tylko FK. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: W chwili obecnej samotna Polska wobec Rosji j 04.08.18, 09:39 My Europejczycy nie odpuszczamy Rosji. wiadomosci.wp.pl/ue-nie-odpuszcza-putinowi-przedluzono-sankcje-wobec-rosji-6270238031612033a Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Czy warto 04.08.18, 08:55 Słusznie popierasz PIS, zjednoczenie całej władzy, transcendentną (z woli Pana) władzę JARa. Jedynie słuszny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Re: Czy warto 04.08.18, 09:32 Ja PiS popieram? Pierwsze słyszę. Jestem zwolennikiem federalizmu europejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś