Dodaj do ulubionych

Nie jestem nawet "słoikiem",

20.08.18, 22:23
a jako mieszkaniec Ślaska, nie będę głosował na Prezydenta Warszawy.
(Dla porządku dodam, że jestem zdeklarowanym anty- POPiS-owcem, choć w tym przypadku - nie ma to najmniejszego znaczenia.)
Dzięki temu nam ten luksus, że mogę "z boku", w miarę obiektywnie, nie zaślepiony plemienną wojenką Tutsi - Hutu, wstępnie ocenić najważniejszych kandydatów do tego stołka, z perspektywy ich dotychczasowych "dokonań" i tak:
Jaki ma jakiś, powiedziałbym w miarę sensowy program dla Warszawy.
Programem Trzaskowskiego - jak dotąd - jest wyeliminowanie Jakiego.

Wnioski wyciągnijcie sobie sami...
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 20.08.18, 22:30
      Największą wadą Jakiego jest to, że należy do organizacji przestępczej starajacej się zdobyć władzę absolutną w Polsce. I wybacz, ale cokolwiek by nie obiecywał, to głosowanie na niego jest działaniem na szkodę Polski.

S.
      • wariant_b Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 20.08.18, 22:34
        > Największą wadą Jakiego jest to, że należy do organizacji przestępczej starajacej się zdobyć władzę absolutną w Polsce.

Dlatego kandyduje w Warszawie, a nie w Opolu, gdzie podobno już taką władzę zdobył.
        Warszawiacy może dadzą się nabrać, bo go nie znają i jest dla nich tylko produktem medialnym.
      • don.kichote Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 20.08.18, 22:44
        snajper55 napisał:

> Największą wadą Jakiego jest to, że należy do organizacji przestępczej starajac
        > ej się zdobyć władzę absolutną w Polsce. I wybacz, ale cokolwiek by nie obiecyw
        > ał, to głosowanie na niego jest działaniem na szkodę Polski.

To jest argument, niestety nie dla zdeklarowanego PiS-owca a... wahający się - nadal będą się wahać.
    • borrka Sensowny program? Tez mam! 20.08.18, 22:31
      Metro do Szczecina i Krakowa.
      No i oczywiscie do Pragi czeskiej.
      Dla każdego bezpłatny garaż, w najgorszym razie parking.
      10 tysiecy plus, bo Warszawa jest droga :)
      • don.kichote Jeśli będziesz startował na Śląsku - masz mój głos 20.08.18, 22:46
        borrka napisał:

> Metro do Szczecina i Krakowa.
        > No i oczywiscie do Pragi czeskiej.
        > Dla każdego bezpłatny garaż, w najgorszym razie parking.
        > 10 tysiecy plus, bo Warszawa jest droga :)
        • borrka NIGDY bym nie startowal na Sląsku 20.08.18, 22:55
          Nawet gdybym chciał, a skład reprezentacyjny Zespołu Slask przyjechal prosic na Wilsona.
          Zbyt dobrze znam specyfikę Sląska i wiem, iż bylbym "cialem obcym".
          Tego podejścia brak Hatakumbie.
          • don.kichote Jeśli tak uważasz to znaczy, 20.08.18, 23:00
            że nic o Śląsku nie wiesz...

borrka napisał:

> Zbyt dobrze znam specyfikę Sląska i wiem, iż bylbym "cialem obcym".
            • borrka Puste slowa 20.08.18, 23:03

• snajper55 Re: Jeśli tak uważasz to znaczy, 20.08.18, 23:19
              don.kichote napisał:

> że nic o Śląsku nie wiesz...
              >
              > borrka napisał:
              >
              > > Zbyt dobrze znam specyfikę Sląska i wiem, iż bylbym "cialem obcym".

Przyznam ci rację. Jestem warszawiakiem z dziada, pradziada ale miałem kiedyś wielu znajomych na Śląsku. Często tam bywałem, pomieszkiwałem. Nigdy tam nie czułem się "ciałem obcym". To specyficzne miejsce. Czuję wielki sentyment dla Śląska.

S.
    • borrka A tak poważnie: 20.08.18, 22:34
      Twoja wypowiedz pokazuje, jak ważna jest znajomość prawdziwych problemów Warszawy.
      Ty ich zupelnie nie znasz, podobnie jak Hatakumba.
      • qqazz Re: A tak poważnie: 20.08.18, 22:53
        Prawdziwy problem Warszawy to jej zapóźnienie cywilizacyjne i aspołeczny margines społeczny wykreowany na elyty.

pozdrawiam
        • don.kichote A mógłbyś tak normalnie, po polsku wyartkułować 20.08.18, 22:56
          co masz na myśli?

qqazz napisał:

> Prawdziwy problem Warszawy to jej zapóźnienie cywilizacyjne i aspołeczny margin
          > es społeczny wykreowany na elyty.
          >
          >
          > pozdrawiam
          >
          • qqazz Re: A mógłbyś tak normalnie, po polsku wyartkułow 21.08.18, 17:57
            Jaką masz perspektywę? Jakie porównanie?

pozdrawiam
      • don.kichote Re: A tak poważnie: 20.08.18, 22:54
        borrka napisał:

> Twoja wypowiedz pokazuje, jak ważna jest znajomość prawdziwych problemów Warsza
        > wy.
        > Ty ich zupelnie nie znasz, podobnie jak Hatakumba.

Nie znam. Nigdzie się nie chwaliłem, że znam ale...
        takie problemy jak rozbudowa infrastruktury miejskiej, komunikacyjnej, czy budowa mostów, gdzie jeden kandydat jest za, drugi przeciw - to problem uniwersalny, i nie znam takiej aglomeracji, której dodatkowy most by się nie przydał...
        Powtarzam raz jeszcze - program Jakiego uważam za sensowny choćby dlatego, że coś - poza eliminacją Trzaskowskiego i HGW - proponuje...
        • borrka Powtórze: 20.08.18, 23:00
          Ja proponuję eksperymentalnie wydobycie wegla koksującego na Placu Defilad - dobre polączenie kolejowe, bo Centalny obok.
          Fantasmagorie Jakiego są nie do realizacji i finansowo, i organizacyjnie.
          • don.kichote Re: Powtórze: 20.08.18, 23:14
            borrka napisał:

> Fantasmagorie Jakiego są nie do realizacji i finansowo, i organizacyjnie.

"Sorry Winnetou", ale...
            po 500+, płacy minimalnej, wieku emerytalnym i jeszcze kilku ważniejszych, lub mniej ważnych sprawach, których wg rządzącej, (jak i później - będącej w opozycji) PO - "się nie da" i po tym jak PiS-i to zrobili - straciliście wiarygodność...

Jeśli zatem Jaki obieca budowę kopalni w centrum warszawy (czego na pewno nigdy nie zrobi, bo idiotą nie jest), to PiSi w to uwierzą i poprą ten pomysł...
            • borrka Pisi 20.08.18, 23:16
              Ale nie normalni Warszawiacy.
              • gelati Patryk Jaki będzie prezydentem Warszawy 20.08.18, 23:58

Amen!
                • don.kichote Pycha kroczy przed upadkiem... 21.08.18, 00:06
                  gelati napisał(a):

> Amen!
            • eiran Re: Powtórze: 21.08.18, 06:10
              don.kichote napisał:

> "Sorry Winnetou", ale...
              > po 500+, płacy minimalnej, wieku emerytalnym i jeszcze kilku ważniejszych, lub
              > mniej ważnych sprawach, których wg rządzącej, (jak i później - będącej w opozyc
              > ji) PO - "się nie da" i po tym jak PiS-i to zrobili - straciliście wiarygodność

Najwyraźniej imponują ci te dokonania PiS, które polegają na zwiększeniu wydatków z budżetu, bądź, jak płaca minimalna, wprost z cudzych kieszeni.
            • buldog2 Re: Powtórze: 21.08.18, 18:48
              Skutki łapówka+ obniżenie wieku emerytalnego jeszcze gospodarka poczuje.
              Na razie ekstra koniunktura, gospodarka rośnie i już rośnie... deficyt.
              Na horyzoncie Grecja, bez pomocy dla państwa komuny i bezprawia.
    • eiran Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 06:08
      A cóż takiego w tym "w miarę sensownym" programie jest takiego w miarę sensownego? Tak ze dwa elementy umiałbyś wymienić?
    • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 09:14
      Mógłbyś przytoczyć ten program? Bo ja na przykład, warszawianka, widzę dokładnie odwrotnie.
      • gelati Patryk Jaki będzie prezydentem Warszawy 21.08.18, 09:18

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/579594,pis-po-sld-psl-sondaz-polityka-sejm.html
        Kółko się zamknie:) Alleluja!
      • m.c.hrabia Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 09:18
        no przecież nie jest nawet słoikiem , więc tylko tyle wie ,że program jest w "miarę sensowny" ale o jaką miarę chodzi to już nie wie.
        • eiran Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 09:30
          Patryś nawet nie osiągnął poziomu Kazia Marcinkiewicza, który w 2006 roku wygrał pierwszą turę, po czym w drugiej sromotnie poległ. 33 procent deklaracji poparcia i tak jest szokujące - Kazio był przynajmniej byłym premierem, i rozumiał używane przez siebie słowa.
          • lech1966 Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 22.08.18, 00:24
            eiran napisał:

> Patryś nawet nie osiągnął poziomu Kazia Marcinkiewicza, który w 2006 roku wygra
            > ł pierwszą turę, po czym w drugiej sromotnie poległ. 33 procent deklaracji popa
            > rcia i tak jest szokujące - Kazio był przynajmniej byłym premierem, i rozumiał
            > używane przez siebie słowa.

To już nie te czasy ayranku. Nikt nie uwierzy trzeci raz kłamcom i oszustom z PO. Zostaje wam jedynie aktyw partyjny zameldowany w wawce.
            • eiran policzmy to... 22.08.18, 06:16
              > To już nie te czasy ayranku. Nikt nie uwierzy trzeci raz kłamcom i oszustom
              > z PO.
              Zostaje wam jedynie aktyw partyjny zameldowany w wawce.

1. 2006 - Hanna Gronkiewicz Waltz - poległ prawdomówny kandydat PiS Kazimierz Marcinkiewicz (wówczas mieszkaneic Gorzowa Wlkp.)
              2. 2010 - Hanna Gronkiewicz Waltz - poległ prawdomówny kandydat PiS Czesław Bielecki
              3. 2014 - Hanna Gronkiewicz Waltz - poległ kolejny prawdomówny kandydat PiS Jacek Sasin (skądinąd mieszkaniec Ząbek)

Tak więc - jak widać - mamy do czynienia z czwartym razem, a nie trzecim, ale wyborcy PiS generalnie są słabi w rachunkach.
        • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 09:32
          No tak. To może ja przypomnę?

Program kandydata Jakiego:
          - darmowa komunikacja miejska dla powstańców (jest, dla wszystkich powyżej bodaj 75. roku życia)
          - zniżki w komunikacji dla dużych rodzin ( teraz wszystkie dzieci w wieku szkolnym jeżdżą darmo)
          - most w Pradze czeskiej
          - metro do Sofii
          o czymś zapomniałam?
          • eiran Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 09:34
            Uznanie Warszawy za stolicę Polski.
            • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 09:35
              Aa, słusznie.
              • gelati Lemingi, macie plan B i C? 21.08.18, 09:40
                wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/579594,pis-po-sld-psl-sondaz-polityka-sejm.html
                • yoma Re: Lemingi, macie plan B i C? 21.08.18, 09:43
                  W wątku, że jest upał, też to wkleisz? Przestań śmiecić jak himalaista.
                • eiran Re: Lemingi, macie plan B i C? 21.08.18, 09:51
                  Tylko 41%, żołnierzyku Tarczyńskiego? Jaki musiałby uzyskać w Warszawie 50+.
              • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 18:43
                Jeszcze mi się przypomniało

- likwidacja ścieżek rowerowych i pourządzanie na nich parkingów (początek 2018)
                - budowa bezkolizyjnych ścieżek rowerowych (środek 2018).
    • ave.duce Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 10:26
      Sensowny? Żarty się Don Kichota trzymają.
    • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 10:35
      Promotorzy jeszcze przyjmują internetowe ankiety?
    • stasi1 Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 10:41
      A co konkretnie ten Jaki zrobił dotychczas dla Warszawy? Dla Opola to i owszem(powiększył terytorium Opola o gminy których mieszkańcy wypowiedzieli się przeciw temu). Czy krytykował pomysł wybieranie prezydenta Warszawy przez mieszkańców okolicznych gmin podwarszawskich? Czy coś miał przeciw że władza zabrała Warszawie Plac Piłsudskiego? Czy miał coś przeciw jak władza stwierdziła że nazwie ulice po swojemu?
      Kolega pisuar mówi jakby Jarek wystawił swojego kota to by głosował na kota
    • derff Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 10:49
      Tow. Jaki bardzo ładnie gada ale papuę też mozna nauczyć. Ja bym głosował na "Hankę" ale ona nie startuje niestety.
    • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 14:28
      Buuu, nawet jojo przeciw jakiemu...

koduj24.pl/brudzinski-o-warszawiakach-te-wypicykowane-lansiarstwo/
    • don.kichote Wygląda na to, 21.08.18, 16:52
      że włożyłem kij w mrowisko a wy = wyborcy PO - jesteście niereformowalni.
      "Mnie to rybka" który z nich wygra. Wskazuję tylko na to, co widzę z boku i w związku z tym miejcie świadomość, że ostrzegałem i jak już kolejny raz zbudzicie się z ręką w nocniku, nie wińcie za to suwerena, odsądzając go od czci i wiary, lecz swojego nijakiego - nomen omen - kandydata!
      • m.c.hrabia Re: Wygląda na to, 21.08.18, 17:00
        Wskazuję tylko na to, co widzę z boku

a z którego boku patrzysz? i co widzisz?
      • eiran Re: Wygląda na to, 21.08.18, 18:11
        Żadna rybka - twoja radość, gdyby wygrał Jaki, była by porównywalna z tą która demonstrowałeś, kiedy Rosjanie nie wpuścili Borusewicza na pogrzeb Niemcowa.
      • yoma Re: Wygląda na to, 21.08.18, 18:41
        A ja ze środka widzę odwrotnie, i co mi zrobisz.
    • qqazz Masz bardzo niską samoocenę 21.08.18, 18:51
      skoro uważasz że "nie jesteś nawet słoikiem".

pozdrawiam
    • buldog2 Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 21.08.18, 18:57
      Jaki ma do zaoferowania wyłącznie stek sprzecznych bzdur i nierealnych mrzonek.
      Konkrety w wątku, nie będę powtarzać.

Ale pocieszę cię: też jestem za Jakim.
      Uzasadnienie: zwycięstwo i władza PISu na wszystkich "odcinkach", na które Partia rzuci nomenklaturę, i tylko ono, może doprowadzić do ostatecznej kompromitacji i właściwego, ekstraordynaryjnego potraktowania członków i beneficjentów tej zorganizowanej grupy przestępczej.
      • don.kichote To już oficjalna, nowa PO-wska "narracja" 21.08.18, 21:42
        czy tylko jej zajawka?

Chcesz powiedzieć, że odpuszczacie ("wycofujecie się na z góry upatrzone pozycje") ten mający wkrótce nastąpić wyborczy maraton i świadomie dajecie PiS-im wygrać, bo tylko
        > zwycięstwo i władza PISu na wszystkich "odcinkach", na które Part
        > ia rzuci nomenklaturę, i tylko ono, może doprowadzić do ostatecznej kompromitac
        > ji i właściwego, ekstraordynaryjnego potraktowania członków i beneficjentów tej
        > zorganizowanej grupy przestępczej.

Szatański plan ;-))
        • buldog2 Re: To już oficjalna, nowa PO-wska "narracja" 22.08.18, 01:21
          Po pierwsze, nie należę i nigdy nie należałem do żadnej partii, więc nie wypowiadam się w imieniu żadnej partii.
          Po drugie, do PO mam stosunek bardzo krytyczny, między innymi za dość powszechne zblatowanie z PISem (np. w głosowaniu immunitetu Kamińskiego), zamykanie oczu na złodziejstwo i inne afery PIS, w tym zdradę stanu i szkalowanie Polski.
          Po trzecie, bardziej sensownego wyjścia z obecnej sytuacji nie widzę. Inaczej nie będzie rozliczenia przestępców PIS i ogłupiony lud pisowski będzie myślał, że to "przerwany lot", a za czasów PIS było dobrze tak jak za Gierka.
          • don.kichote Re: To już oficjalna, nowa PO-wska "narracja 22.08.18, 09:30
            buldog2 napisał:

> Po trzecie, bardziej sensownego wyjścia z obecnej sytuacji nie widzę.

Fakt! Nie ma dobrego wyjścia z obecnej sytuacji. Myśleć było wcześniej, zanim się "mleko wylało"!
            Ale to co proponujesz - to wg. mnie błąd!
            Wrzody wycina się od razu - nie czeka się aż się rozrosną, zezłośliwieją i poprzerzucają!

> Inaczej n
            > ie będzie rozliczenia przestępców PIS i ogłupiony lud pisowski będzie myślał, ż
            > e to "przerwany lot", a za czasów PIS było dobrze tak jak za Gierka.

Właśnie dlatego, nie wolno dawać im dodatkowego czasu!

Aaaa... wracając do tytułowej "nowej narracji" to uważam, że zaczyna być faktem. Coraz więcej osób postuluje takie rozwiązanie ale moim zdaniem, nie jest to żadna strategia polityczna, tylko ucieczka "w przód" mająca usprawiedliwić nieuchronną wyborczą klęskę szeroko rozumianej opozycji w nadchodzących wyborach. Wszystkich...
      • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 22.08.18, 09:54
        Buldog, krótko: będziesz głosował na pis?
    • jabbaryt Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 22.08.18, 02:33
      Ja jestem bylym juz Warszawiakiem.Przenioslem sie 40 km za miasto, miedzy innymi dlatego, ze niè moglem sie pogodzic z bandyckimi rzadami PO w tym miescie: likwidacji polskiego handlu (KPD) i przemyslu (FSO). Warszawa to dla mnie polip pasozyt, ktory wysysa kase z reszty kraju. I do tego socjologiczny koszmar. Miasto zamieszkale jest glownie przez korposzczury, urzednikow i lumpenproletariat. Dlatego bardzo goraco protestowalem przeciwko pisowskiemu planowi stworzenia Wielkiej Warszawy. Ja z ta patologia niè chce miec nic wspolnego. Dlatego panu Jakiemu bardzo wspolczuje zadania o czyszczenia tej stajni. Zycze mu powodzenia ale nie wroze mu sukcesu.
      • borrka Bylym Warszawiakiem? 22.08.18, 08:01
        Wolne żarty :)
      • eiran Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 22.08.18, 08:31
        To PO likwidowała FSO? Abstrahując od tego, że to nic złego, jeśli wziąć pod uwagę jakość tamtejszej produkcji, to byłoby to dość trudne do przeprowadzenia przed powstaniem partii. Ale dla wyborców PiS takie szczegóły jak chronologia, są bez znaczenia.
    • yoma Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 22.08.18, 10:16
      Don Kichote, naści Jakiego

tinyurl.com/yacs38xe
      • don.kichote Yoma - bez urazy 22.08.18, 10:32
        Wiem, że to głupie pytanie, ale...
        czy uważasz, że jeśli PiS-i IPN, znajdzie kwity na to, że np. dziadek Trzaskowskiego w 1962 nie zaszczepił psa, to fakt ten przeszkodzi zdeklarowanemu wyborcy PO w oddani głosu na Trzaskowskiego?
        • yoma Re: Yoma - bez urazy 22.08.18, 10:41
          Przykro mi, głupie pytanie.

Wprost: czy, gdybyś mógł głosować w Warszawie, oddałbyś swój głos na obecnie kradnącego złodzieja?
          • don.kichote Re: Yoma - bez urazy 22.08.18, 10:46
            yoma napisała:

> Wprost: czy, gdybyś mógł głosować w Warszawie, oddałbyś swój głos na obecnie kr
            > adnącego złodzieja?

Na pewno nie oddałbym głosu ani na złodzieja ani na Jakiego!
            • eiran Re: Yoma - bez urazy 22.08.18, 10:51
              Nie oddałbyś głosu na Jakiego, mimo że ma sensowny program (w oryginale było "sensowy", ale zakładam że to prosta pomyłka)? Mniejsza o to, że wielokrotnie indagowany, nie potrafisz przytoczyć ani jednego sensownego punktu z tego sensownego programu - przecież nie o to chodzi.
              • yoma Re: Yoma - bez urazy 22.08.18, 11:41
                Bo to taka podpucha, rozumisz, żeby to forum wywlokło brak programu jakiego.
            • yoma Re: Yoma - bez urazy 22.08.18, 11:39
              Ani na dwa w jednym :) No dobra, to już coś.
    • xystos Re: Nie jestem nawet "słoikiem", 22.08.18, 10:48

..sleż skąd,jesteś tylko denkiem/zakrętką.
    • taniarada Są następne babcie na wizytę Trzaskowskiego 22.08.18, 20:02
      Wino kupię ,drzwi zepsuję .Może Rafał wpadnie z wizytą.😁
      • lech1966 Re: Są następne babcie na wizytę Trzaskowskiego 23.08.18, 23:55
        Kup jeszcze taśmę samoprzylepną bo może zapomnieć zabrać ze sobą, rafał jakiś strasznie zakręcony jest otatnimi czasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka