powstaniecstarachowicki 07.09.18, 13:53 Powiedział Andrzej Duda! I co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktos_z_kosmosu Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 07.09.18, 23:52 My, a konkretnie ja na to, że on jest prawnikiem katolickim, czyli nie jest prawnikiem. Prawnik to ktoś niezaangażowany światopoglądowo bo on ma stosować się tylko i wyłącznie do zapisów prawa pisanego. Prawnik mieszając prawa pisane z prawami wygłaszanymi z ambon, zawsze będzie tendencyjnym krętaczem, czyli g.... nie prawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
powstaniecstarachowicki Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 08.09.18, 08:16 ktos_z_kosmosu napisał: > My, a konkretnie ja na to, że on jest prawnikiem katolickim, czyli nie jest pra > wnikiem. > Prawnik to ktoś niezaangażowany światopoglądowo bo on ma stosować się tylko i w > yłącznie do zapisów prawa pisanego. Prawnik mieszając prawa pisane z prawami wy > głaszanymi z ambon, zawsze będzie tendencyjnym krętaczem, czyli g.... nie prawn > ik. A jak to mówił prosto do kamery, to nawet mu głos nie zadrżał, ani powieką nie mrugnął, a to świadczy o tym, że wierzy w to co mówi, albo super kłamcą i dobrym aktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 08.09.18, 10:35 Nie jest ani kłamcą, ani dobrym aktorem. Po prostu mówi szczerze to, co myśli: "skoro JA jestem prawnikiem, to swoją szlachetną osobą uświęcam ten zawód i już z samego tego powodu należy go cenić". Uważam, że sens jego gadki jest właśnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
powstaniecstarachowicki Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 09.09.18, 17:46 horpyna4 napisała: > Nie jest ani kłamcą, ani dobrym aktorem. Po prostu mówi szczerze to, co myśli: > "skoro JA jestem prawnikiem, to swoją szlachetną osobą uświęcam ten zawód i już > z samego tego powodu należy go cenić". Uważam, że sens jego gadki jest właśnie > taki. > Sądzisz, ze się leczy? Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Bredzisz jak potłuczony 08.09.18, 21:22 Prawo to przedłużenie światopoglądu i na nim jest oparte, w Izraelu na żydowskim, w krajach muzułmańskich na Koranie, w katolickich na światopoglądzie katolickim, w krajach totalitarnych na laickim (czyli na żadnym bo tutaj można sobie zmieniać jak sobie się chce). Mało tego w oparciu o ten światopogląd dokonuje się jego interpretacji więc interpretacje mogą tez być różne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
powstaniecstarachowicki Re: Bredzisz jak potłuczony 09.09.18, 18:04 qqazz napisał: > Prawo to przedłużenie światopoglądu i na nim jest oparte, w Izraelu na żydowski > m, w krajach muzułmańskich na Koranie, w katolickich na światopoglądzie katolic > kim, w krajach totalitarnych na laickim (czyli na żadnym bo tutaj można sobie z > mieniać jak sobie się chce). Mało tego w oparciu o ten światopogląd do > konuje się jego interpretacji więc interpretacje mogą tez być różne. > > Znaczy jest prawnikiem inaczej? > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Bredzisz jak potłuczony 09.09.18, 21:48 qqazz napisał: Prawo to przedłużenie światopoglądu i na nim jest oparte, ..... w oparciu o ten światopogląd dokonuje się jego interpretacji więc interpretacje mogą tez być różne. I uważasz, że taki prawnik jest uczciwy , kiedy sprawy rozstrzyga pod wpływem swojego światopoglądu. Czy to jest w państwie wyznaniowym, gdzie prawo państwowe jest tożsame z prawem popularnego wyznania ? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair_p Ciekawe jak na to wpadł? 08.09.18, 07:19 On ma co najwyżej dwa kwity z Jagiellonki,ale nie wiem czy to ma jakiś związek z jego wiedzą prawniczą.Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 08:15 To ćwok,który nie potrafi mówić po polsku.W dodatki pisi lokajczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 09:39 Jeśli miałbym cenić prawników to za ich fachowość i uczciwość. Wszystkich ich szanować nie mogę (spotykam ostatnio oszustów -prawników w gronie PiS (w całym PiS) , prokuratorów i sędziów - szkodników państwowych - w skutecznie blokowanym przez 6 lat doniesieniu o dużym i permanentnym przestępstwie, adwokata - oszusta i łapówkarza w sprawie z prywatnego pozwu).... ale branych łącznie - szanuję. Omijam, w wymuszonych kontaktach słownych, prawników uznających jednocześnie nad sobą prawo i Boga. Takich miotających się między dwoma rozbieżnymi kodeksami. Ci mnie mierżą . Odpowiedz Link Zgłoś
derff Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 09:49 Cytat z jakiegoś filmu: jest Pan prawnikiem? Nie, ja jestem uczciwy. Większość znanych mi prawników to nadęte bufony choć jak twierdzi moja żona, będąc na weselu ochoczo upijałem się z Panem prokuratorem a gdy on padł okryłem go kocykiem. Ale czy można wierzyć kobiecie w takiej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 21:35 powstaniecstarachowicki napisał: > Powiedział Andrzej Duda! > I co Wy na to? To ceni pewnie także głupców i marionetki. Z tego samego powodu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
tzwpanstwopislamskie Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 09.09.18, 20:55 Duda i jego rodzina jest posmiewiskiem w tym kraju Andrzej jest nawet wiekszym posmiewiskiem jako prawnik niz jako prezydent Co tu komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 09.09.18, 21:59 On nie jest prawnikiem lecz doktorem prawa administracyjnego Tak jak "prawniczka" magister Kempa Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 09.09.18, 22:16 Administratywista i tyle, choć ma prawo mienić się prawnikiem. www.prawo.pl/samorzad/magister-administracji-moze-tytulowac-sie-prawnikiem,84187.html Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 09.09.18, 22:22 x2468 napisał: Administratywista i tyle, choć ma prawo mienić się prawnikiem. A w ogóle..."określenie prawnik nie jest formalnym określeniem zawodu lecz pojęciem potocznym (bardzo szerokim), określającym m.in. osoby działające zawodowo w obszarze prawa, lub które ukończyły studia na wydziale prawa. " --- Odpowiedz Link Zgłoś