Dodaj do ulubionych

"Ja cenię prawników, bo sam nim jestem".

07.09.18, 13:53
Powiedział Andrzej Duda!
I co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • ktos_z_kosmosu Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 07.09.18, 23:52
      My, a konkretnie ja na to, że on jest prawnikiem katolickim, czyli nie jest prawnikiem.
      Prawnik to ktoś niezaangażowany światopoglądowo bo on ma stosować się tylko i wyłącznie do zapisów prawa pisanego. Prawnik mieszając prawa pisane z prawami wygłaszanymi z ambon, zawsze będzie tendencyjnym krętaczem, czyli g.... nie prawnik.
      • powstaniecstarachowicki Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 08.09.18, 08:16
        ktos_z_kosmosu napisał:

> My, a konkretnie ja na to, że on jest prawnikiem katolickim, czyli nie jest pra
        > wnikiem.
        > Prawnik to ktoś niezaangażowany światopoglądowo bo on ma stosować się tylko i w
        > yłącznie do zapisów prawa pisanego. Prawnik mieszając prawa pisane z prawami wy
        > głaszanymi z ambon, zawsze będzie tendencyjnym krętaczem, czyli g.... nie prawn
        > ik.
        A jak to mówił prosto do kamery, to nawet mu głos nie zadrżał, ani powieką nie mrugnął, a to świadczy o tym, że wierzy w to co mówi, albo super kłamcą i dobrym aktorem.
        • horpyna4 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 08.09.18, 10:35
          Nie jest ani kłamcą, ani dobrym aktorem. Po prostu mówi szczerze to, co myśli: "skoro JA jestem prawnikiem, to swoją szlachetną osobą uświęcam ten zawód i już z samego tego powodu należy go cenić". Uważam, że sens jego gadki jest właśnie taki.

• powstaniecstarachowicki Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 09.09.18, 17:46
            horpyna4 napisała:

> Nie jest ani kłamcą, ani dobrym aktorem. Po prostu mówi szczerze to, co myśli:
            > "skoro JA jestem prawnikiem, to swoją szlachetną osobą uświęcam ten zawód i już
            > z samego tego powodu należy go cenić". Uważam, że sens jego gadki jest właśnie
            > taki.
            >
            Sądzisz, ze się leczy?
      • qqazz Bredzisz jak potłuczony 08.09.18, 21:22
        Prawo to przedłużenie światopoglądu i na nim jest oparte, w Izraelu na żydowskim, w krajach muzułmańskich na Koranie, w katolickich na światopoglądzie katolickim, w krajach totalitarnych na laickim (czyli na żadnym bo tutaj można sobie zmieniać jak sobie się chce). Mało tego w oparciu o ten światopogląd dokonuje się jego interpretacji więc interpretacje mogą tez być różne.

pozdrawiam
        • powstaniecstarachowicki Re: Bredzisz jak potłuczony 09.09.18, 18:04
          qqazz napisał:

> Prawo to przedłużenie światopoglądu i na nim jest oparte, w Izraelu na żydowski
          > m, w krajach muzułmańskich na Koranie, w katolickich na światopoglądzie katolic
          > kim, w krajach totalitarnych na laickim (czyli na żadnym bo tutaj można sobie z
          > mieniać jak sobie się chce). Mało tego w oparciu o ten światopogląd do
          > konuje się jego interpretacji więc interpretacje mogą tez być różne.
          >
          > Znaczy jest prawnikiem inaczej?
          > pozdrawiam
          • qqazz Re: Bredzisz jak potłuczony 09.09.18, 21:23
            Jak niby inaczej?

pozdrawiam
        • czuk1 Re: Bredzisz jak potłuczony 09.09.18, 21:48
          qqazz napisał: Prawo to przedłużenie światopoglądu i na nim jest oparte, ..... w oparciu o ten światopogląd dokonuje się jego interpretacji więc interpretacje mogą tez być różne.

I uważasz, że taki prawnik jest uczciwy , kiedy sprawy rozstrzyga pod wpływem swojego światopoglądu. Czy to jest w państwie wyznaniowym, gdzie prawo państwowe jest tożsame z
          prawem popularnego wyznania ?

• alistair_p Ciekawe jak na to wpadł? 08.09.18, 07:19
      On ma co najwyżej dwa kwity z Jagiellonki,ale nie wiem czy to ma jakiś związek z jego wiedzą prawniczą.Wątpię.
    • 99venus Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 08:15
      To ćwok,który nie potrafi mówić po polsku.W dodatki pisi lokajczyk.
    • czuk1 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 09:39
      Jeśli miałbym cenić prawników to za ich fachowość i uczciwość. Wszystkich ich szanować nie mogę (spotykam ostatnio oszustów -prawników w gronie PiS (w całym PiS) , prokuratorów i sędziów - szkodników państwowych - w skutecznie blokowanym przez 6 lat doniesieniu o dużym i permanentnym przestępstwie, adwokata - oszusta i łapówkarza w sprawie z prywatnego pozwu).... ale branych łącznie - szanuję.
      Omijam, w wymuszonych kontaktach słownych, prawników uznających jednocześnie nad sobą prawo i Boga. Takich miotających się między dwoma rozbieżnymi kodeksami. Ci mnie mierżą .
    • derff Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 09:49
      Cytat z jakiegoś filmu: jest Pan prawnikiem? Nie, ja jestem uczciwy. Większość znanych mi prawników to nadęte bufony choć jak twierdzi moja żona, będąc na weselu ochoczo upijałem się z Panem prokuratorem a gdy on padł okryłem go kocykiem.
      Ale czy można wierzyć kobiecie w takiej kwestii.
    • snajper55 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 08.09.18, 21:35
      powstaniecstarachowicki napisał:

> Powiedział Andrzej Duda!
      > I co Wy na to?

To ceni pewnie także głupców i marionetki. Z tego samego powodu.

S.
    • tzwpanstwopislamskie Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 09.09.18, 20:55
      Duda i jego rodzina jest posmiewiskiem w tym kraju
      Andrzej jest nawet wiekszym posmiewiskiem jako prawnik niz jako prezydent
      Co tu komentowac
    • x2468 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem". 09.09.18, 21:59
      On nie jest prawnikiem lecz doktorem prawa administracyjnego Tak jak "prawniczka" magister Kempa
      • x2468 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 09.09.18, 22:16
        Administratywista i tyle, choć ma prawo mienić się prawnikiem.
        www.prawo.pl/samorzad/magister-administracji-moze-tytulowac-sie-prawnikiem,84187.html
        • czuk1 Re: "Ja cenię prawników, bo sam nim jestem 09.09.18, 22:22
          x2468 napisał: Administratywista i tyle, choć ma prawo mienić się prawnikiem.

A w ogóle..."określenie prawnik nie jest formalnym określeniem zawodu lecz pojęciem potocznym (bardzo szerokim), określającym m.in. osoby działające zawodowo w obszarze prawa, lub które ukończyły studia na wydziale prawa. " ---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka