lumpior 02.10.18, 08:59 www.tokfm.pl/Tokfm/7,130517,23989457,smarzowski-po-konferencji-episkopatu-przyszedl-mi-do-glowy.html#s=BoxOpImg4 // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 09:16 "Szczęki" tez mialy sukces kasowy. Z tym, ze rekin byl sztuczny. Odpowiedz Link Zgłoś
met_ol Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 09:26 Trafne, bardzo trafne porównanie - tylko niestety tutaj "rekin" jest prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdecydowanie.ostro A też będzie o tych księżach co nigdy by nie zgłos 02.10.18, 12:22 A też będzie o tych księżach co nigdy by nie zagłosowali na PIS a tylko na oświecone PO lub Lewactwo bardzo mocno oświecone????? Odpowiedz Link Zgłoś
demistyfikator.jadowity A tam. 02.10.18, 12:28 Kler. Bardzo fajny film. Opowiada on o bardzo pro-POwskich lub lewackich księżach którzy nigdy by nie zagłosowali na PIS a tylko na PO lub inne lewackie smrody. Wiadomo przecież, że Ksiądz homoseksualista nigdy nie zagłosuje na PIS i tego chyba nie trzeba już udowadniać a ksiądz pedofil tym bardziej nie zagłosuje na PIS gdyż Ziobro należy do Klubu Parlamentarnego PIS. Tak więc chyba nawet domyślać się nie trzeba na kogo takowi księża zawsze głosują. :) Dochodzi tutaj do bardzo, bardzo śmiesznego paradoksu gdzie PLP i ich Lemingi atakują teraz bez pardonu tych księży z którymi idą przecież ramię ramię na płaszczyźnie politycznej. A niech się wyżynają. Mnie to wcale nie przeszkadza. :D Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: A tam. 02.10.18, 13:07 A może "Kler 2" to także żywot ..rodzin kleru, no bo "kto ma księdza w rodzie...."? Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 09:35 Film "Kler" - nie jest dla mnie. Na mnie Smarzowski nie zarobi. Może jeszcze nakręcić 5 części. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 09:49 gefreiter napisał: > Film "Kler" - nie jest dla mnie. Na mnie Smarzowski nie zarobi. Może jeszcze na > kręcić 5 części. Tyś to sukienkowy czy kościelny? No moher na pewno.Ale masz do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 09:52 lumpior napisał: > gefreiter napisał: > > > Film "Kler" - nie jest dla mnie. Na mnie Smarzowski nie zarobi. Może jesz > cze na > > kręcić 5 części. > Tyś to sukienkowy czy kościelny? No moher na pewno.Ale masz do tego prawo. > > Smarzowski powiedział: - Zrobiłem film dla katolików. Chciałem, żeby po projekcji zastanowili się, czy są współodpowiedzialni za to, co zobaczyli. Zdanie ateistów mnie specjalnie nie interesuje, bo oni myślą to co ja - tłumaczył. Teraz już powinieneś wiedzieć kim jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 12:25 gefreiter napisał: > Film "Kler" - nie jest dla mnie. Na mnie Smarzowski nie zarobi. Nie wiedziałem, że strusie są aż tak fanatycznymi katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 13:12 ukos napisał: > gefreiter napisał: > > > Film "Kler" - nie jest dla mnie. Na mnie Smarzowski nie zarobi. > > Nie wiedziałem, że strusie są aż tak fanatycznymi katolikami. Powyżej masz moje wyjaśnienie dlaczego. Nie kompromituj się. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 11:21 noo to się posypie żydostwo z polskiego kościoła,chłopi widłami i klunicami ich przegonią do np.Israela puźniej zaczną się procesy o dszkodowania za utracone mienie żydowskie,-parafie należą do proboszczów a ci Diabli wiedzą kogo czczą. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 12:05 jeżeli mu się niezejdzie przed czasem, zaraza kadr'owa jest ponoć nieuleczalna Odpowiedz Link Zgłoś
prettywoman Tak moderacja FK chroni PiS 02.10.18, 13:18 forum.gazeta.pl/forum/w,396,166884438,166884438,Panie_Smarzewski_Polacy_czakaja_na_Film_o_Dobrej.html Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: "Kler 2 ",zapowiada Smarzewski. 02.10.18, 15:29 Breaking: 1 mln zł odszkodowania dla kobiety gwałconej przez księdza. (źródło: TVN24) Oj, coś słabo idzie ta wymiana kadr w sądach... Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 Re: "Kler 2 ",będzie miał jedną hard scenę 02.10.18, 15:45 Jak Tusk kastruje księży pedofilów w 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 czy Niesiołowski wystąpi w drugiej części ? 02.10.18, 18:39 Stefan Niesiołowski: - Przyznam, że nie rozumiem, z jakiego powodu mówimy tak dużo tylko o pedofilii w Kościele. Bo zawsze trzeba pamiętać, że zwyrodnialcy są niestety wszędzie. To straszne, ale tacy ludzie się rodzą i potem zajmują różnymi rzeczami. Tak samo bywa przecież z mordercami, czy złodziejami - mówi w rozmowie z naTemat poseł Platformy Obywatelskiej Stefan Niesiołowski. Były wicemarszałek Sejmu podkreśla też, że statystyki wskazują, iż w gronie skazanych pedofilów bywa zaledwie kilku duchownych. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Tak kto z was był na Klerze 02.10.18, 23:46 Bardzo dobrym filmie. Ja byłem i podobne zachowania są w każdej dużej korporacji choćby w bankach. weźmy TVN - mobbing, molestowania seksualne, o którym mówił Biedroń. Kler to dobry, ale smutny film o naszych czasach, gdy liczy się kasa, a nie bycie człowiekiem. O czasach gdy jeden na drugiego w kropo donosi. Podobnie jest np. w Agorze. To film o wyścigu szczurów. Film o upadku człowieczeństwa. Film polecam i każdy powinien go zobaczyć. Kasjerka, sprzątaczka, dziennikarka (jest silny motyw, jak można kupić pierwszo-stronicowy artykuł w GW). Wreszcie to film, że osoba wierząca w ludzi może się zwyczajnie załamać. Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 03:01 Prawdę powiedział Niesiołowski, że w gronie skazanych pedofilów bywa zaledwie kilku duchownych. O tym właśnie między innymi mówi film Kler. Kościół wszelkie pedofilskie przewiny księży zamiata pod dywan. Pedofile w koloratkach zamiast do więzienia wysyłani są albo do innej parafii, albo na studia za granicę. Przecież nawet ci księża, którzy zostali skazani prawomocnie za pedofilię nie zostali umieszczeni ( po interwencji Ziobry) w udostępnionym publicznie wykazie przestępców seksualnych. Ziobro już ich rozgrzeszył. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 04:24 adria231 napisała: > Prawdę powiedział Niesiołowski, że w gronie skazanych pedofilów bywa zaledwie k > ilku duchownych. O tym właśnie między innymi mówi film Kler. Kościół wszelkie > pedofilskie przewiny księży zamiata pod dywan. Pedofile w koloratkach zamiast d > o więzienia wysyłani są albo do innej parafii, albo na studia za granicę. Prze > cież nawet ci księża, którzy zostali skazani prawomocnie za pedofilię nie zosta > li umieszczeni ( po interwencji Ziobry) w udostępnionym publicznie wykazie pr > zestępców seksualnych. Ziobro już ich rozgrzeszył. Przestań pieprzyć i powoływać się na takie zero jak Niesiołowski.Popatrz w swoim otoczeniu .Na pewno znajdziesz pedofila.Idź z Bogiem i nie wracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 04:22 inocom napisał: > Bardzo dobrym filmie. Ja byłem i podobne zachowania są w każdej dużej korporacj > i choćby w bankach. weźmy TVN - mobbing, molestowania seksualne, o którym mówił > Biedroń. Kler to dobry, ale smutny film o naszych czasach, gdy liczy się kasa, > a nie bycie człowiekiem. O czasach gdy jeden na drugiego w kropo donosi. Podob > nie jest np. w Agorze. > To film o wyścigu szczurów. Film o upadku człowieczeństwa. > > Film polecam i każdy powinien go zobaczyć. Kasjerka, sprzątaczka, dziennikarka > (jest silny motyw, jak można kupić pierwszo-stronicowy artykuł w GW). Wreszcie > to film, że osoba wierząca w ludzi może się zwyczajnie załamać. > Ale pokazuje nieprawdę .Bo życie toczy się innymi torami.Jak może ateista wypowiadać się o księżach i katolikach.Film to bzdety z toalety.I tania sensacja.Dobry film dla tych co nie wierzą w Boga.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 08:12 taniarada napisał: Ale pokazuje nieprawdę .Bo życie toczy się innymi torami.Jak może ateista wypowiadać się o księżach i katolikach.Film to bzdety z toalety.I tania sensacja.Dobry film dla tych co nie wierzą w Boga.Amen. Ateista nie może się wypowiadać na temat księży i katolików. Zabawne.... Katolicy i księża mogą zaś się wypowiadać na temat ateistów. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 09:20 gefreiter napisał: > > taniarada napisał: > > Ale pokazuje nieprawdę .Bo życie toczy się innymi torami.Jak może ateista wypow > iadać się o księżach i katolikach.Film to bzdety z toalety.I tania sensacja.Dob > ry film dla tych co nie wierzą w Boga.Amen. > > Ateista nie może się wypowiadać na temat księży i katolików. Zabawne.... > Katolicy i księża mogą zaś się wypowiadać na temat ateistów. E tam, tania nie potrafi odczytać przekazów symbolicznych. Dla niej eucharystia to dosłowne spożywanie ciała i krwi innego człowieka. A symbole są wszędzie - ludzie w czerwonych szelkach mają swoje byki i niedźwiedzie. 2001: Odyseja Kosmiczna nie powstałaby, gdyby czekano na kosmitę, jako reżysera, a przecież scena z rzuconą kością w górę (wyniesioną na orbitę) jest do dziś powalająca, choć od jej nakręcenia minęło ponad 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 08:12 taniarada napisał(a): > Ale pokazuje nieprawdę .Bo życie toczy się innymi torami.Jak może ateista wypow > iadać się o księżach i katolikach.Film to bzdety z toalety.I tania sensacja.D > obry film dla tych co nie wierzą w Boga.Amen. Jeśli był bierzmowany, to ten ateista może zostać Papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 09:42 > Ja byłem i podobne zachowania są w każdej dużej korporacji choćby w bankach. Pijesz do tych "taśm prawdy" Morawieckiego z WBK? Cóż, księża powinni być moralni, a bankierzy uczciwi. Ale rzeczywistość skrzeczy i jest jak jest, a nie jak być powinno. Metodę "na słupa" poznaliśmy już wcześniej ze SKOK-ów, więc kelner nas nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 10:04 Płatne pisiorki forumowe śpiewają: Nic się nie stało, katole nic się nie stało... A prawda jest taka, że się sukienkowym zesrało. amen i ducha nie gaście Odpowiedz Link Zgłoś
adria231 Re: Tak kto z was był na Klerze 03.10.18, 12:01 Proponuję, żeby osoby krytykujące moją opinię o filmie przyznały się, czy naprawdę widziały ten film, czy tylko powielają to, co im pisać kazano. Odpowiedz Link Zgłoś
inocom Ty wszędzie widzisz mamonę 03.10.18, 12:21 wsk175 napisał: > i za co im zapłacono. Nie jesteś aby kapłanem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gefreiter Re: Ty wszędzie widzisz mamonę 03.10.18, 12:46 inocom napisał: > wsk175 napisał: > > > i za co im zapłacono. > > Nie jesteś aby kapłanem? :) Skrzywdzonym przez arcybiskupa Paetza? Też się nad tym zastanawiałem - on i lumpior, są za mocno nad aktywni w tych sprawach. Ja, jestem niewierzący, ale rozumiem tych, którzy wierzą. Nie mam zamiaru nikogo "ewangelizować" na siłę. Oni nie zmienią mnie, ja nie zmienię ich pragnienia do życia wiecznego. Odpowiedz Link Zgłoś