Dodaj do ulubionych

Uwaga! Uwaga! Nadchodzi.

18.07.19, 16:20
Ja zaskoczony nie jestem.

Produkcja przemysłowa w czerwcu 2019 roku spadła o 2,7 procent rok do roku, a w porównaniu z poprzednim miesiącem spadła o 5,9 procent - podał Główny Urząd Statystyczny.
tvn24bis.pl/z-kraju,74/produkcja-przemyslowa-w-polsce-w-czerwcu-2019-roku-dane-gus,953905.html
Zdaniem ekonomisty Banku Pekao SA Piotra Piękosia tak wyraźny spadek produkcji w ujęciu rocznym jest sporym zaskoczeniem.
Obserwuj wątek
    • wsk175 Re: Uwaga! Uwaga! Nadchodzi. 18.07.19, 16:23
      W pisie nikogo to nie obchodzi, rozdawnictwo trwa.
      Liczą się tylko wybory.
    • praktykujacyateista Re: Uwaga! Uwaga! Nadchodzi. 18.07.19, 16:29
      To włącz TVP INFO. tam twierdzą co innego. Jest tak dobrze jak jeszcze nigdy nie było, nawet leków w aptekach jest nadmiar.
    • inocom Taki mamy klimat 18.07.19, 16:32
      pies.na.czarnych napisała:

> Ja zaskoczony nie jestem.

Art. 210 §1 W razie gdy warunki pracy nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa i higieny pracy i stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia pracownika albo gdy wykonywana przez niego praca grozi takim niebezpieczeństwem innym osobom, pracownik ma prawo powstrzymać się od wykonywania pracy, zawiadamiając o tym niezwłocznie przełożonego.

Większość czerwca to były upały. Stąd wcześniejszy okres wakacyjny. Od września wszystko wróci do normy.
      • pies.na.czarnych Re: Taki mamy klimat 18.07.19, 16:42
        :D
      • pies.na.czarnych Re: Taki mamy klimat 18.07.19, 21:42
        inocom napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
        >
        > > Ja zaskoczony nie jestem.
        >
        > Art. 210 §1 W razie gdy warunki pracy nie odpowiadają przepisom bezpieczeństwa
        > i higieny pracy i stwarzają bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia praco
        > wnika albo gdy wykonywana przez niego praca grozi takim niebezpieczeństwem inny
        > m osobom, pracownik ma prawo powstrzymać się od wykonywania pracy, zawiadamiają
        > c o tym niezwłocznie przełożonego.
        >
        > Większość czerwca to były upały. Stąd wcześniejszy okres wakacyjny. Od września
        > wszystko wróci do normy.
        >

Jesienia jak pis pojdzie do obozow pracy to wszystko wroci do normy :)
    • pies.na.czarnych Re: Uwaga! Uwaga! Nadchodzi. 18.07.19, 21:39
      +
    • weteran-czasu Re: Uwaga! Uwaga! Nadchodzi. 18.07.19, 22:30
      Spowolnienie produkcji przemysłowej jest bardzo poważną sprawą.
      Na dodatek eksperci GUS prognozują, że ten spadek jeszcze bardziej pogłębi się w przyszłym roku.
      Niebawem trzeba będzie robić zapasy soli, cukru, papieru, herbaty, kawy i innych produktów żywnościowych nadających się do dłuższego przechowania. To nie jest żart. Papier toaletowy, mydło, proszki i inne środki higieny trzeba mieć zapas - niestety takie czasy nieubłaganie nadchodzą.
      • buldog2 Re: Uwaga! Uwaga! Nadchodzi. 18.07.19, 22:53
        To tylko przejściowe trudności. Podobnie jak w stanie wojennym.
        Wszystko minie.
        • x2468 Re: Uwaga! Uwaga! Nadchodzi. 18.07.19, 23:47
          Jak w PRL.Imperialisci i odwetowcy.
          • pies.na.czarnych Re: Uwaga! Uwaga! Nadchodzi. 19.07.19, 00:56
            Stonki tylko brak, ale za to jak informuje nas profesor inocom: "Większość czerwca to były upały. Stąd wcześniejszy okres wakacyjny..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka