19.02.20, 19:27
Burmistrz Niemczy odnowił fresk w ratuszu, w sumie to dobrze że go odnowił, tylko zrobił to w dość dziwny sposób a mianowicie zamalowal go. Nie wiem co o tym sądzić, może ktoś coś podpowie...?
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Fresk 19.02.20, 19:38
      a z czyjego nadania partyjnego jest ten konserwator-burmistrz????? bo jak z partii kulsonow-misiewiczow to sensacji i skandalu nie ma
      • tia666 Re: Fresk 19.02.20, 20:00
        incjatywa samego burmistrza, glowe sobie zawrac konserwatorem, odnowil fresk z porzeby serca, ja rozumiem premier wizytowal i chcial sie wykazac, dobra zmiane wprowadzic czy cos takiego , no nie wiem, moze nie chcial powtorzyc sytuacja z Borji?
        • taniarada Re: Fresk 19.02.20, 20:29
          tia666 napisał:

> incjatywa samego burmistrza, glowe sobie zawrac konserwatorem, odnowil fresk z
          > porzeby serca, ja rozumiem premier wizytowal i chcial sie wykazac, dobra zmian
          > e wprowadzic czy cos takiego , no nie wiem, moze nie chcial powtorzyc sytuacja
          > z Borji?
          >
          Trawę już malowali za Tuska na Orlikach.To co się dziwisz ?
          • man_sapiens Re: Fresk 20.02.20, 09:26
            taniarada napisał(a):
            > Trawę już malowali za Tuska na Orlikach.To co się dziwisz ?

A gdzie i kiedy konkretnie, tania szmatko?
            No i czy przy okazji coś zniszczono?
      • no-popis Re: Fresk 20.02.20, 09:07
        szwampuch58 napisał:

> a z czyjego nadania partyjnego jest ten konserwator-burmistrz????? bo jak ...
        ...bo jak pisiak to cham a jak leming to słusznie i PO europejsku to czyni.
        Ocena zachowań już od dawna nie zależy od tego co to za czyn ale od tego kto to robi.
        Jak Tusk przeznaczał miliardy na stadiony piłkarskie to nie mordował chorych na nowotwory a jak Kaczyński to samo by robił to mordowałby chorych na raka.
        Biedne, nawiedzone, schorowane , nienawistne, sfrustrowane tr o lle.
    • snajper55 Re: Fresk 19.02.20, 19:45
      tia666 napisał:

> Burmistrz Niemczy odnowił fresk w ratuszu, w sumie to dobrze że go odnowił, ty
      > lko zrobił to w dość dziwny sposób a mianowicie zamalowal go. Nie wiem co o tym
      > sądzić, może ktoś coś podpowie...?

Ciesz się, że go nie skuł.

S.
      • lechutek1961 Re: Fresk 19.02.20, 20:05
        Mógł go ostrzelać z kartonowego czołgu.
    • yoma Re: Fresk 19.02.20, 20:04
      A rozumu własnego nie mawszy, żeby nie wiedzieć, co się o tym sądzi?
    • taniarada Re: Fresk 19.02.20, 20:08
      A tu masz opinię konserwatora zabytków na ten temat:

– Sprawa jest w toku. Ze wstępnej analizy wynika, że fresk nie był zdefiniowany jako zabytek, ale budynek jest wpisany do rejestru zabytków – mówi Onetowi Maria Ptak, inspektor z wałbrzyskiej delegatury Wojewódzkiego Urzędu Ochrony Zabytków.

– Niezależnie od tego, że fresk nie był chroniony, w naszej opinii posiadał wartości artystyczne i takie działania raczej nie powinny być podjęte. Gdyby odświeżenie tej sali było oficjalnie uzgadniane z organem konserwatorskim, to myślę, że z naszej strony byłby postulat, żeby fresk pozostawić i aranżować wystrój w nawiązaniu – dodaje. Alleluja i do przodu.
    • tia666 Re: Fresk 19.02.20, 20:44
      jakie to proste, tak sie rozwiazuje problemy:

"Producenci serialu o Królu Dawidzie część scen postanowili nakręcić w jaskiniach gór Serra do Pasmar. Prehistoryczne malowidła na ścianach nie pasowały im do scenografii, więc zamalowali je białą farbą."

Burmistrzowi fresk zapewne nie pasowal do wizyty premiera i go "odnowil"...
      • yoma Re: Fresk 19.02.20, 20:47
        I co, i tak ot tak pozwolono ekipie kręcić w jaskini z prehistorycznymi malowidłami? Bo kulturalne ludy to takich jaskiń na ogół pilnują, wiesz.

OK, pogadaliśmy miło, a teraz wprost: ale o co chodzi?
        • adria231 Re: Fresk 20.02.20, 00:30
          Ten burmistrz lepiej by premiera uhonorował, gdyby wylizał mu rowek koło odbytu.
          • erte2 Re: Fresk 20.02.20, 00:44
            adria231
            A dajcież sobie spokój z tym lizaniem rowa - to jest po prostu obsceniczne (niezależnie kogo dotyczy). Jest tyle innych rzeczowych czy nawet mocnych sformułowań na które ten nałogowy łgarz i konfabulant sobie zapracował że naprawdę nie trzeba używać takich "argumentów". To pisie trolle uwielbiają ten fekalny anturaż, to pisie lubią nurzać się w szambie, a więc zostawmy to im.
            • taniarada Re: Fresk 20.02.20, 03:10
              erte2 napisał:

> adria231
              > A dajcież sobie spokój z tym lizaniem rowa - to jest po prostu obsceniczne (nie
              > zależnie kogo dotyczy). Jest tyle innych rzeczowych czy nawet mocnych sformułow
              > ań na które ten nałogowy łgarz i konfabulant sobie zapracował że naprawdę nie t
              > rzeba używać takich "argumentów". To pisie trolle uwielbiają ten fekalny antura
              > ż, to pisie lubią nurzać się w szambie, a więc zostawmy to im.
              Jak to dureń durnia popiera .Ta adria nie moze być kobietą to jakiś przymuł.
    • man_sapiens Re: Fresk 20.02.20, 09:24
      Też mi sensacja. Ten osobnik to członek, PiSu. No i mamy elitę w wykonaniu pisiewiczów czy raczej elytę.
      Jak nie pokazanie faka chorym na nowotwory, to zniszczenie dzieła sztuki. Cham to cham, chamstwo wynosi się z domu i tylko niewielu udaje się z tego wyjść. Ale można się zawsze spiknąć z podobnymi sobie - w PiSie, to przy okazji dobra posadka w państwowej spółce się nadarzy.
      • szwampuch58 Re: Fresk 20.02.20, 09:32
        no i wszystko jasne: to "członek "PiSu.
      • taniarada Re: Fresk 20.02.20, 09:39
        man_sapiens napisał:

> Też mi sensacja. Ten osobnik to członek, PiSu. No i mamy elitę w wykonaniu pisi
        > ewiczów czy raczej elytę.
        > Jak nie pokazanie faka chorym na nowotwory, to zniszczenie dzieła sztuki. Cham
        > to cham, chamstwo wynosi się z domu i tylko niewielu udaje się z tego wyjść. Al
        > e można się zawsze spiknąć z podobnymi sobie - w PiSie, to przy okazji dobra po
        > sadka w państwowej spółce się nadarzy.
        >
        Tylko osobnicy z PO to kulturalni ludzie,wykształceni. W dupie mam kto. Wymyślcie kogoś, k***a, kto będzie. Znaczy w dupie, może być Kowalski Jan. Tylko chodzi o to, że Platforma jest silna i mówi: Kowalski Jan będzie i ch** mnie obchodzi Mirek, co ty masz do niego, czy uważasz, że on jest, k***a, ekspertem czy nie. W dupie to mamy. Chodzi o zasady, o politykę, k***a, a nie o pie***lety – mówi, rozmawiając o konstruowaniu list na wybory samorządowe.Sławek Neumann .Nie wspominam już Nitrasa.I tej na górze o lizaniu.Z humorem życie brać.
    • horpyna4 Re: Fresk 20.02.20, 09:56
      Tak to jest, jak na burmistrza wybiera się człowieka ze wsi, prowadzącego zresztą własne gospodarstwo rolne i mającego w związku z tym utrwalone nawyki nie za bardzo pasujące do warunków miejskich. Przyjeżdża ważna delegacja, to wnętrze obory należy pomalować wapnem, żeby ściany były czyściutkie i śliczne. I to jest chyba główny powód, przynależność partyjna wydaje mi się tu sprawą drugorzędną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka