Dodaj do ulubionych

Lista hańby

16.04.20, 14:26
Lista posłów Lewicy z lobby myśliwskiego:

www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=klubdecglos&IdGlosowania=53203&KodKlubu=Lewica&Decyzja=Przeciw
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Lista hańby 16.04.20, 14:29
      jureek napisał:

> Lista posłów Lewicy z lobby myśliwskiego:
      >
      > www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/agent.xsp?symbol=klubdecglos&IdGlosowania=53203&KodKlubu=Lewica&Decyzja=Przeciw
      Zupełnie nie jestem zaskoczony. Gdyby głosowanie na parlamentarne zrobić tylko w Kołach Łowieckich to SLD dostałoby większość konstytucyjną.
    • szwampuch58 Re: Lista hańby 16.04.20, 14:36
      piknie zaczynasz te liste:Błąd 500......moje gratulacje
      • yoma Re: Lista hańby 16.04.20, 14:42
        U mnie działa.
        • no-popis Re: Lista hańby 16.04.20, 14:51
          yoma napisała:

> U mnie działa.
          Szwampuch to niezguła aż dziwne, że tu nie podejrzewa jakiś narzędzi inwigilacji ze strony rządu :) Często czegoś nie zrozumie a niestety wyciąga wnioski jakie wyciąga ale na całe szczęście , już na pierwszy rzut oka widać, że znowu coś żle odczytał ...a robi aferę.
          Ale ! Jesteniegrożny.
          • taniarada Re: Lista hańby 16.04.20, 14:58
            no-popis napisała:

> yoma napisała:
            >
            > > U mnie działa.
            > Szwampuch to niezguła aż dziwne, że tu nie podejrzewa jakiś narzędzi inwigilacj
            > i ze strony rządu :) Często czegoś nie zrozumie a niestety wyciąga wnioski jak
            > ie wyciąga ale na całe szczęście , już na pierwszy rzut oka widać, że znowu coś
            > żle odczytał ...a robi aferę.
            > Ale ! Jesteniegrożny.
            >
            > Ale nudziarz straszny .Coś tam odczyta coś tam doda.Da się lubić kartofel.
            >
            >
          • no-popis no i ... 16.04.20, 18:17
            no-popis napisała:

> yoma napisała:
            >
            > > U mnie działa.
            > Szwampuch to niezguła aż dziwne, że tu nie podejrzewa jakiś narzędzi inwigilacj
            > i ze strony rządu :) Często czegoś nie zrozumie a niestety wyciąga wnioski jak
            > ie wyciąga ale na całe szczęście , już na pierwszy rzut oka widać, że znowu coś
            > żle odczytał ...a robi aferę.
            > Ale ! Jest niegrożny.
            No i jak widać ma wielkie wsparcie moderacji i armię innych kol.kol. t ro lli z fabryki tr o llli PO do wyklikiwania.
      • jureek Re: Lista hańby 16.04.20, 14:44
        szwampuch58 napisał:

> piknie zaczynasz te liste:Błąd 500......moje gratulacje

Zrób coś z Twoją przeglądarką, bo u mnie się normalnie otwiera.
        A tu specjalnie dla Ciebie skopiowałem tę listę hańby:
        1. Ajchler Romuald
        2. Czerniak Jacek
        3. Iwaniak Arkadiusz
        4. Kulasek Marcin
        5. Kwiatkowski Robert
        6. Sekuła-Szmajdzińska Małgorzata
        7. Szczepański Wiesław
        8. Szejna Andrzej
        9. Szopiński Jan
        10. Tomaszewski Tadeusz
        11. Ueberhan Katarzyna
        12. Wontor Bogusław
        • szwampuch58 Re: Lista hańby 16.04.20, 14:47
          oki-doki dziala, Sorry
          • no-popis Re: Lista hańby 16.04.20, 15:03
            szwampuch58 napisał:

> oki-doki dziala, Sorry
            ..I na przyszłość pamiętaj :
            wpierw myślisz a póżniej piszesz; Nie odwrotnie !
            :)
        • jureek Re: Lista hańby 16.04.20, 16:37
          jureek napisał:

> A tu specjalnie dla Ciebie skopiowałem tę listę hańby:
          > 1. Ajchler Romuald
          > 2. Czerniak Jacek
          > 3. Iwaniak Arkadiusz
          > 4. Kulasek Marcin
          > 5. Kwiatkowski Robert
          > 6. Sekuła-Szmajdzińska Małgorzata
          > 7. Szczepański Wiesław
          > 8. Szejna Andrzej
          > 9. Szopiński Jan
          > 10. Tomaszewski Tadeusz
          > 11. Ueberhan Katarzyna
          > 12. Wontor Bogusław

No dobra, numer jedenasty skreślam z tej listy:

twitter.com/KUeberhan/status/1250792083327238144
          • eiran Re: Lista hańby 16.04.20, 18:27
            Ten Tweet jest niedostępny., ale pomogę:

Katarzyna Ueberhan
            @KUeberhan
            Posłanka na Sejm RP Wiosny w Wielkopolsce , filozofka, aktywistka na rzecz praw kobiet, równych płac i równości małżeńskiej

Oddany głos był zwykłą pomyłką. Złożyłam niezwłocznie oświadczenie do Marszałek Sejmu. Jestem przeciw udziałowi dzieci w polowaniach!
            • yoma Re: Lista hańby 16.04.20, 18:39
              Kurde, podobno dorośli ludzie, a trzech guzików policzyć nie umieją...
              • eiran Re: Lista hańby 16.04.20, 18:43
                Oceniam, że 5% głosów oddanych zdalnie zależy od jakości obsługi informatycznej Sejmu.
      • taniarada Re: Lista hańby 16.04.20, 14:48
        szwampuch58 napisał:

> piknie zaczynasz te liste:Błąd 500......moje gratulacje
        >
        Musisz dwa razy kliknąć kartofel.Trochę techniki i dziadek się gubi .
        • szwampuch58 Re: Lista hańby 16.04.20, 14:58
          :Błąd 500.....zwalczasz dwoma kliknieciami,ociec?
    • jureek Re: Lista hańby 16.04.20, 14:48
      Wiadomo, że myśliwi są we wszystkich klubach. Ale ci z KO potrafili się jednak wznieść ponad prywatę i nie robić obciachu w głosowaniu. Tym większy wstyd dla eseldowskich "leśnych dziadków"
      • taniarada Wkleiłem ci lnika 16.04.20, 14:56
        jureek napisał:

> Wiadomo, że myśliwi są we wszystkich klubach. Ale ci z KO potrafili się jednak
        > wznieść ponad prywatę i nie robić obciachu w głosowaniu. Tym większy wstyd dla
        > eseldowskich "leśnych dziadków"
        Juras .Lewica czyli dawna komuna to nałogowi myśliwy .Z dziada pradziada.Siema.
        • nazimno Re: Wkleiłem ci lnika 16.04.20, 15:21
          Oni są myśliwymi tylko po to, by mieć
          dostęp do broni.
          Polować tak w realu - nie muszą.
          Ciekawe, czego się obawiają.
      • eiran Re: Lista hańby 16.04.20, 15:27
        Jest też leśna babcia w osobie pani Szmajdzińskiej, którą skądinąd dotąd całkiem ceniłem. Wydawała mi się nie dość, że rozsądna, to jeszcze, w sprawie smoleńskiej, zachowywała się z wielką godnością w odróżnieniu od przedstawicielek pisiackiej frakcji żon smoleńskich. A tu taki numer.
        • jureek Re: Lista hańby 16.04.20, 16:01
          eiran napisał:

> Jest też leśna babcia w osobie pani Szmajdzińskiej, którą skądinąd dotąd całkie
          > m ceniłem.

Też mi to tak nie pasowało, że aż do niej napisałem, czy się przypadkiem nie pomyliła.
          • no-popis Re: Lista hańby 16.04.20, 18:15
            jureek napisał:

> Też mi to tak nie pasowało, że aż do niej napisałem, czy się przypadkiem nie po
            > myliła.
            To słabo znasz prawdziwą twarz polityczną tego środowiska :( Mnie to zupełnie nie zdziwiło.
            • jureek Re: Lista hańby 16.04.20, 20:19
              no-popis napisała:

> To słabo znasz prawdziwą twarz polityczną tego środowiska :( Mnie to zupełnie
              > nie zdziwiło.

W tym miejscu nie pisałem o całym środowisku, bo to akurat mnie nie dziwi, pisałem o konkretnej osobie. To, że Kulasek, Kwiatkowski czy Ajchler zagłosowali tak, a nie inaczej, nie zdziwiło mnie wcale
          • taniarada Nic nie ma o głównym łowczym 16.04.20, 19:05
            jureek napisał:

> eiran napisał:
            >
            > > Jest też leśna babcia w osobie pani Szmajdzińskiej, którą skądinąd dotąd
            > całkie
            > > m ceniłem.
            >
            > Też mi to tak nie pasowało, że aż do niej napisałem, czy się przypadkiem nie po
            > myliła.
            Hrabim Komorowskim I to jest ból
          • eiran Re: Lista hańby 16.04.20, 20:40
            dalej mi nie pasuje:

Jestem tu jako kibic, a nie jako wicemarszałek - mawiał. Sporty ekstremalne? Nie interesowały go, tak samo jak nie chciał zostać... myśliwym polującym na dziki i zające. - Koncentruję się na sporcie, na kulturze. Gdybym dołożył do tego jeszcze myślistwo, to nie byłoby mnie w domu. Na pewno żona nie byłaby zadowolona. Woli, żebym spędzał noce w domu, a nie na ambonie, w lesie - śmiał się. A może nie został myśliwym, bo miał wielkie serce dla zwierząt. Przed laty zaangażował się w obronę fok kanadyjskich. Nie był wtedy takim spokojnym misiem, jak pisały o nim gazety czy jak mówili o nim polityczni przeciwnicy.

gazetawroclawska.pl/o-jerzym-szmajdzinskim/ar/245273
    • taniarada Re: Lista hańby 16.04.20, 14:53
      Sam widzisz Juras .Lubią sobią sobie kropnąć z dubeltuwki . Poluje cała lewica, PSL poluje wręcz namiętnie, z PO – m.in. Radosław Sikorski i Elżbieta Radziszewska. Wygląda na to, że strzelanie do zwierząt to jedna z ulubionych rozrywek naszych polityków.
      Wycofaj, k…, tę poprawkę" – usłyszał kilka lat temu poseł PiS Marek Suski od kolegi z SLD Andrzeja Brachmańskiego, członka Polskiego Związku Łowieckiego, gdy chciał wprowadzić zakaz picia alkoholu na polowaniach. Poprawka została odrzucona, a myśliwi do dziś piją. I to mimo że wewnętrzne prawo PZŁ im tego zabrania.Pod koniec lutego ofiarą myśliwskiego lobby w Sejmie padła szefowa Parlamentarnego Zespołu Przyjaciół Zwierząt Joanna Mucha. Przygotowany przez jej zespół projekt nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt został odrzucony już na posiedzeniu prezydium klubu PO. – Lobby myśliwych przekonało prezydium. Oni protestują przeciwko jakimkolwiek zmianom – żali się posłanka Mucha. Nazwisk nie chce wymieniać, aby nie rozwścieczyć i tak już agresywnych sejmowych myśliwych, ale nie ukrywa obaw, że przeprowadzenie nowelizacji przez Sejm nie będzie łatwe. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.wprost.pl/235380/polska-partia-mysliwych.html&ved=2ahUKEwjRkfn9_ezoAhVsk4sKHcV_Aj8QFjACegQIARAB&usg=AOvVaw1dtt-xV1l1irQ0HAqB8jbw&cshid=1587041566025
      • no-popis Re: Lista hańby 16.04.20, 19:09
        taniarada napisał(a):

> Sam widzisz Juras .Lubią sobią sobie kropnąć z dubeltuwki . Poluje cała lewica,
        > PSL poluje wręcz namiętnie, z PO – m.in. Radosław Sikorski i Elżbieta Radzisze
        > wska. Wygląda na to, że strzelanie do zwierząt to jedna z ulubionych rozrywek n
        > aszych polityków.
        Piszesz o śp Szyszce ?
    • m.c.hrabia Re: Lista hańby 16.04.20, 15:03
      raczej lista zdegenerowanych zboczeńców , podszywających się pod lewicę, bo nie załapali się do pisu.
      • moleda_m Re: Lista hańby 16.04.20, 15:14
        no niestety ale też mi się tak wydaje jak m.c.hrabia... to jest zbyt podejrzane
    • sverir Re: Lista hańby 16.04.20, 16:15
      Tak na marginesie, to widać pewne niepokojące priorytety u części konserwatywnych katolików w Sejmie:
      goły cyc to nie, ale zdjęcie płodu czy zastrzelonego zwierzęcia może wywołać pozytywne reakcje u małolatów. Zastanawiam się, jakimi wzorcami posiłkują się sejmowi katolicy?
      • m.c.hrabia Re: Lista hańby 16.04.20, 16:28
        Zastanawiam się, jakimi wzorcami posiłkują się sejmowi katolicy?

zdegenerowanymi, katolickimi.
        • no-popis Re: Lista hańby 16.04.20, 19:10
          m.c.hrabia napisał:

> Zastanawiam się, jakimi wzorcami posiłkują się sejmowi katolicy?
          >
          > zdegenerowanymi, katolickimi.
          Obejrzyj może kilka filmów dokumentalnych o środowisku Żydów ortodoksyjnych np w NYC czy Izraelu, o ich zwyczajach , zasadach itp
      • eiran Re: Lista hańby 16.04.20, 18:29
        Z tym że ci z wpisu otwierającego watek, to raczej nie konserwatywni katolicy (w każdym razie nie ci najbardziej konserwatywni), bo post dotyczy członków klubu lewicy
        • taniarada Bingoooo 16.04.20, 19:00
          eiran napisał:

> Z tym że ci z wpisu otwierającego watek, to raczej nie konserwatywni katolicy (
          > w każdym razie nie ci najbardziej konserwatywni), bo post dotyczy członków klub
          > u lewicy
          >
          Jak do tego doszleś .Tłumacz hrabiemu bo on taki kumaty jak szwambuch .Siema.
          • eiran Re: Bingoooo 16.04.20, 19:57
            Miałeś się, niedorozwinięty fizycznie i umysłowo złodziejaszku, nie doklejać do moich postów.
        • sverir Re: Lista hańby 16.04.20, 21:38
          Dlatego to było na marginesie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka