Dodaj do ulubionych

Propozycja

21.04.20, 01:03

‎Rafał April‎ aan Sympatycy Koalicji Obrońców Demokracji
30 min.
·
W Y B O R Y - BOJKOT NIE MA SENSU, NIC TYM NIE OSIĄGNIEMY.
OTO JAK OGRAĆ KACZYŃSKIEGO i DUDĘ NA RAZ:
1) NISKA FREKWENCJA nie ma znaczenia, wybory prezydenckie nie mają limitu frekwencji, może być 3% i wybory są ważne.
2) ILOŚĆ ODDANYCH GŁOSÓW ma znaczenie - jesienią PiS mial 8,1 mln głosów, antypis 10,4 mln. Jest nas wiecej. Wystarczyłaby taka sama mobilizacja. Elektorat PiS jest bardzo zdyscyplinowany, więc te 8,1 mln to maksymalny poziom ich głosów. Wszystkich wyborców w Polsce jest 30,1 mln więc pisowcy to tylko 27% uprawnionych do głosowania = 1/4).
3) DODATKOWO karty do glosowania dotrą do tych, którzy nigdy na wybory nie chodzili, a jest ich 12 mln - jeśli część z nich wypelni jednak kartkę jest duża szansa na wygraną.
4) KAŻDY robi zdjęcie swojej karty do głosowania z dowodem osobistym obok - odsłoniete tylko zdjecie i początek peselu / data urodzenia. W razie fałszerstw wszyscy wysyłaja zdjęcie do komitetu wyborczego swojego kandydata, a komitety sumuja glosy i badają czy kaczor oszukiwał.
5) IM WIĘCEJ oddamy głosów tym trudniej bedzie sfałszować wybory. Komisje wyborcze będą OTWIERAŁY najpierw tylko koperty zwrotne – sprawdzą, czy dane podane w oświadczeniach zgadzają się z tymi ze spisu wyborców. Jeśli wszystko będzie się zgadzało – KOPERTA z kartą do głosowania trafi do urny. Sasin ma pole manewru tu i na poczcie, ale bardzo małe. W Komisjach będa nasi ludzie i obserwatorzy.
6) W 1 TURZE każdy głosuje na kogo chce, byle zabrac Dudzie szansę na 51%. W 2 TURZE wszyscy głosują na kandydata opozycji.
7) UNOSZENIE się honorem, teksty o usankcjonowaniu swoją obecnością oszustwa, łamaniu konstytucji nie robią na kaczyńskim ŻADNEGO wrażenia. Z buszmenem walczymy pałą, to jedyna rzecz którą buszmen rozumie. Nie honorem i moralnością - tej buszmen nie zrozumie nigdy.
8) BOJKOT TO NAJGŁUPSZA rzecz jaką możemy zrobić. Kaczyński tylko na to czeka. Trzeba się dobrze zabezpieczyc maską i rękawiczkami i podziekować Szeregowemu Posłowi Kaczyńskiemu za dreszczyk emocji "umrę, a może nie umrę oddając głos". Tylko tak pokażesz mu środkowy palec, tylko tak go zaboli.
9) OD WCZORAJ na 10 grupach (350 tys. obserwujących) zebrałem 12 (dwanaście) głosów wsparcia i jakieś 5 000 opinii, że nie warto, że wybory bedą sfalszowane. Naród się poddał, klęczy przed starcem, który z ohydną satysfakcją na mordzie zarządza naszym strachem i tak manipuluje wynikiem wyborów. PODDALIŚMY SIĘ I DOKŁADNIE O TO MU CHODZIŁO. Ja mówię NIE.
10) UDOSTĘPNIJ szeroko post, niech ludzie sami podejmą decyzje, ale BOJKOT TO FATALNA DROGA, to wygrana Dudy w 1 turze.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Propozycja 21.04.20, 10:06
      > ma znaczenie - jesienią PiS mial 8,1 mln głosów, antypis 10,4 mln. Jest nas wiecej. Wystarczyłaby taka sama mobilizacja

Niech pan Rafał mnie nie rozczula. Mobilizacja! Śmiech perlisty!
      • pies.na.czarnych Re: Propozycja 21.04.20, 10:20
        Najważniejszy jest punkt przypominający o tym, że w polskim prawie wyborczym nie ma limitu frekwencji. Wystarczy symboliczny jeden ważny głos i ...

Z drugiej strony należy pamiętać, że wybory jakie proponują pisi są niedemokratyczne i niekonstytucyjne. Będą łatwe do zakwestionowania.
        • yoma Re: Propozycja 21.04.20, 10:32
          Powiem tak: według stanu na dzień dzisiejszy :) nie widzę żadnych wyborów. Widzę ogólnonarodowe mistrzostwa w rzucie kopertą do celu, takie rzeczy to na wesele w remizie, a ja ani akrobatka, ani człowiek guma i na arenie nie będę występować.

Pan Rafał miałby zapewne rację, gdyby wybory były. Ale ich nie ma.
          • pies.na.czarnych Re: Propozycja 21.04.20, 10:40
            Pamiętaj, że z psimi nigdy nic nie wiadomo. W dodatku w Sejmie jest mnóstwo Targowiczan.
            • yoma Re: Propozycja 21.04.20, 10:49
              Pan Rafał ma trzy błędy na wejściu.

1. Mobilizacja (hrabina śmieje się perliście). W wyborach 60% narodu ma w dupie, a do cyrku chce p. Rafał mobilizować naród?

2. W komisjach będą nasi ludzie... yeah, tak, sure, pewnie.

3. Kaczyńskiego zaboli... kaczyńskiego zaboli, jak ludzie nie będą skakać, jaj im każe. The matter of personal standards :)

No i grzech pierworodny: TO NIE SĄ ŻADNE WYBORY. Dla spokoju może napiszę protest wyborczy. A może nie, jeszcze nie zdecydowałam.

Tak serio jak sobie tak patrzę na p. Rafała, to zaczynam się zastanawiać, czy nie prowok.
              • eiran Re: Propozycja 21.04.20, 11:23
                Nie dalej jak przedwczoraj, niejaki ludzikow wklejał ten sam tekst do wątków na tutejszym forum, twierdząc, że to przykaz z samej centrali PO.

oto dowód:
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,169776948,169776948,_Wybory_korespondencyjne_w_maju_to_przestepstwo.html
                • yoma Re: Propozycja 21.04.20, 11:32
                  Ludzika nie widzę. Tobie wierzę na słowo :) No właśnie.

Niemniej poglądy wyrażone powyżej pozostają w mocy. Według stanu na dzień dzisiejszy :)
                  • eiran Re: Propozycja 21.04.20, 11:45

no-popis 19.04.20, 18:15
                    temat: a co sądzi o tym centrala PO, cytat

W Y B O R Y - BOJKOT NIE MA SENSU, NIC NIE JEST PRZESĄDZONE. (...)

a dalej leci już bez żadnych zmian, tak jak u Rafała.

Tak z ciekawości i oczekiwaniu, aż po przetrawieniu spóźnionego śniadania będę mógł wyjść do lasu, posortowałem ten wpis wśród znalezisk wyszukiwarki i wychodzi mi, że wpis najwcześniej pojawił się, jako zewnętrzny komentarz, na oficjalnym profilu Hołowni na FB, skąd został usunięty.
                    • yoma Re: Propozycja 21.04.20, 12:33
                      Jeszcze nie jadłam śniadania. Jak zjem, zrobię kółko do parku i z powrotem :)
                    • nazimno Re: Propozycja 21.04.20, 13:32
                      ...to jak, przetrawiliscie już, meieranek?
                      ...uważajcie na wilka w lesie, bo pewnie
                      będzie wam chciał zadać pytanie:

-" a dokąd to idziesz czerwony kapturku?"
                • pies.na.czarnych Re: Propozycja 21.04.20, 11:43
                  O kurwa. Ładnie narozrabiałem. Na moje pocieszenie mam jedno. Obojętnie kto powiela ten tekst ważne jest zastanowienie się nad punktem o frekwencji w wyborach. W przyszłości należy to szybko zmienić.
                  • yoma Re: Propozycja 21.04.20, 12:31
                    Wywołałeś dyskusję, i bardzo dobrze, thx :)
                  • nazimno Re: Propozycja 21.04.20, 13:33
                    buhaha
    • inocom Jak dzieci :)))) 21.04.20, 11:51
      pies.na.czarnych napisała:

>
      > ‎Rafał April‎ aan Sympatycy Koalicji Obrońców Demokracji
      > 30 min.
      > ·
      > W Y B O R Y - BOJKOT NIE MA SENSU, NIC TYM NIE OSIĄGNIEMY.
      > OTO JAK OGRAĆ KACZYŃSKIEGO i DUDĘ NA RAZ:

Głupiec, który wie że jest głupi, przynajmniej w tym jest rozumny. Głupiec, który siebie uważa za mędrca – ten to dopiero jest głupi. Budda Siakjamuni, Dhammapada
      • pies.na.czarnych Re: Jak dzieci :)))) 21.04.20, 13:25
        Powies sobie ta sentencje na łóżkiem i staraj sie ja czytac ze zrozumieniem.
    • manhu Re: Propozycja 21.04.20, 14:45
      pies.na.czarnych napisała:
      > 5) (...) Komisje wyborcze będą OTWIERAŁY najpierw tylko koperty zwrotne – sprawdzą,
      > czy dane podane w oświadczeniach zgadzają się z tymi ze spisu wyborców.
      Ciekawe ile razy będzie głosował Kaczyński? I ile razy na Biedronia? :) Oczywiście da się to obejść, ale to już będzie złamanie tajności głosowania.

Generalnie od dawna piszę podobnie jak w pierwszym poście. Bojkot nic nie da. Kidawa się tylko zaorała i teraz cała szóstka może wygrać.

Ponadto po przegranej można wybory oprotestować i Duda będzie persona non-grata w UE. Te wybory to niczym mecz finałowy na stadionie Dudy (mimo ustaleń o neutralnym) i zaczynający się od 3:0 dla Dudy. Jeśli opozycja wygra to łatwo je uznać.
      Jeśli wygra Duda to UE nie kupi:
      -zmiany reguł w czasie kampanii (nielegalnie krótkie Vacatio Legis)
      -brak tajności (sama obawa wystarczy by część głosowała na PIS)
      -nie doniesienie dużej ilości kart (już 1 sztuka to za dużo, a tu spokojnie można liczyć na 100 tys - milion, choć oczywiście nie będzie dowodów, bo PIS te karty wrzuca bez dowodów)
      -większości kampanii prowadzonej tylko przez 1 kandydata.
      I skąd pewność, że wygra? Ludzie tracą pracę, wielu nie dostaje pensji, PIS / GUS o tym nie wie, ale oni i ich znajomi tak. Teraz się kończy kwiecień więc będzie wystrzał osób bez pieniędzy, a potem druga tura w czerwcu i kolejny brak wypłaty za maj lub połowa.

Bojkot da tylko tyle, że:
      -Duda wygra w I turze
      -Sąd Najwyższy po odejściu Gersdorf uzna je za ważne choćby 5 milionów kart przepadło.
      • yoma Re: Propozycja 21.04.20, 14:50
        Bojkot da tyle, że duda "wygra" w pierwszej turze, a dalej jak wyżej sam napisałeś. Czyli jak się nie obrócisz, olać warto i należy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka