Dodaj do ulubionych

Dyduch ma ubaw

IP: 217.184.29.* 25.10.04, 12:42
Skandal wokół wyboru na sekretarza SLD we Wrocławiu byłego oficera ZOMO daje
do myślenia. Henryk Krajewski udziela wywiadów, w których podkreśla, że jest
dumny z tego, co robił w latach 80.... "Tak zwana opozycja", powiedział,
"zakłócała wówczas porządek, który należało przywrócić i jestem dumny, że
brałem w tym udział".

Dziarski zomowiec może liczyć na pomoc Jarosława Drobnika, przewodniczącego
SLD we Wrocławiu, który uważa go za człowieka "uporządkowanego"...

Zabawna jest reakcja Dyducha, ktory wykręca się od komentowania wyboru
Krajewskiego twierdząc, że nie zna zbyt dobrze jego życiorysu. Mówiąc to do
kamery TVP Dyduch miał widać ubaw, bo tylko z trudem postrzymywał się od
śmiechu.

Obserwuj wątek
    • Gość: franek Re: Dyduch ma ubaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:56
      Gość portalu: wartburg napisał(a):

> Skandal wokół wyboru na sekretarza SLD we Wrocławiu byłego oficera ZOMO daje
      > do myślenia. Henryk Krajewski udziela wywiadów, w których podkreśla, że jest
      > dumny z tego, co robił w latach 80.... "Tak zwana opozycja", powiedział,
      > "zakłócała wówczas porządek, który należało przywrócić i jestem dumny, że
      > brałem w tym udział".

Widać nauki Czarzastego nie idą w las. Do poczucia dumy nie wystarczają już
      przekręty, teraz trzeba się chwalić działalnością w ZOMO. Ciekawe co następni
      wymyślą jako powód do chluby.

> Zabawna jest reakcja Dyducha, ktory wykręca się od komentowania wyboru
      > Krajewskiego twierdząc, że nie zna zbyt dobrze jego życiorysu. Mówiąc to do
      > kamery TVP Dyduch miał widać ubaw, bo tylko z trudem postrzymywał się od
      > śmiechu.

To jest dopiero cynik, jeden z najgorszych z całej tej bandy. Najwyraźniej
      Kościół przestał go tłamsić, skoro wróciła mu ochota do śmiechu.
      • Gość: ludmiła Re: Dyduch ma ubaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 13:37
        -Puk, puk.
        -Kto tam?
        -Harcerze.
        -Nie wierzę.
        -Otwieraj chamie, ZOMO nigdy nie kłamie.
        • Gość: wartburg Re: Dyduch ma ubaw IP: *.pool.mediaWays.net 25.10.04, 14:03
          Mam nadzieję, że głupawe wypowiedzi Dyducha nie przejdą bez echa i że mu się
          dostanie... Przecież to jego koledzy Belka, Kwach, Cimoszewicz i wcześniej
          Miller, stroją się tak ochoczo w piórka spadkobiercow Solidarności, szczególnie
          kiedy powołują się na arenie międzynarodowej na jej wkład wniesiony w dzieło
          upadku komunizmu w Europie.
      • homosovieticus Na poczatku był przekręt wiec czemu się dziwisz? 25.10.04, 13:56
        O Magdalence myśle!

Gość portalu: franek napisał(a):
        >
        > Widać nauki Czarzastego nie idą w las. Do poczucia dumy nie wystarczają już
        > przekręty, teraz trzeba się chwalić działalnością w ZOMO. Ciekawe co następni
        > wymyślą jako powód do chluby.
        Powodem do chluby, może być, np. na forum Kraj, prawie wszystko, z wyjątkiem
        przyznawania się do czytania "ND" słuchania "RM" i wyznawania światopogladu
        chrześcijańskiego.
        ps
        Prosiłem Cie o odpowiedź na pytanie postawione w watku o "twardych faktach",
        Badź miłym jak Zakowski i... zerknij tam. :)
        • Gość: franek Re: Na poczatku był przekręt wiec czemu się dziwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:07
          homosovieticus napisał:

> Prosiłem Cie o odpowiedź na pytanie postawione w watku o "twardych faktach",
          > Badź miłym jak Zakowski i... zerknij tam. :)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=16993637&a=17019501
          • homosovieticus jeszcze raz dzięki! 25.10.04, 14:37
            Przepraszam Cię, w goracej wodzie mnie urodzono.
            Myslę,że Michnik utracił już w poważnym stopniu, wpływy polityczne w
            Kraju.Grozi Dyduchom i Jemu polityczna wysiadka.Amerykanie muszą postawić, nie
            na laicką lewicę.Szukają wiec nowego (starego)bohatera.
            • Gość: franek Re: jeszcze raz dzięki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 14:44
              homosovieticus napisał:

> Przepraszam Cię, w goracej wodzie mnie urodzono.

Zauważyłem :)

> Myslę,że Michnik utracił już w poważnym stopniu, wpływy polityczne w
              > Kraju.Grozi Dyduchom i Jemu polityczna wysiadka.

Nie widzę zbyt dużo analogii między "Dyduchami" a Michnikiem.

> Amerykanie muszą postawić, nie
              > na laicką lewicę.Szukają wiec nowego (starego)bohatera.

Tu też niespecjalnie rozumiem, co mają do tego Amerykanie.
              • homosovieticus Re: jeszcze raz dzięki! 25.10.04, 14:58

> homosovieticus napisał:
                >
                > > Przepraszam Cię, w goracej wodzie mnie urodzono.
                >
                > Zauważyłem :)
                >
                > > Myslę,że Michnik utracił już w poważnym stopniu, wpływy polityczne w
                > > Kraju.Grozi Dyduchom i Jemu polityczna wysiadka.
                >
                > Nie widzę zbyt dużo analogii między "Dyduchami" a Michnikiem.

Zbyt duża byłaby niewłasciwa.Zasadna jednak istnieje.Porozumienie "wspólnej
                budowy wolnej Polski", nie zostało przecież zerwane.

>
                > > Amerykanie muszą postawić, nie
                > > na laicką lewicę.Szukają wiec nowego (starego)bohatera.
                >
                > Tu też niespecjalnie rozumiem, co mają do tego Amerykanie.
                Sledziłeś w mediach z czym przyjechał do Nas Profesor R. Pipes?
                • Gość: franek Re: jeszcze raz dzięki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 15:16
                  homosovieticus napisał:

> Zbyt duża byłaby niewłasciwa.Zasadna jednak istnieje.Porozumienie "wspólnej
                  > budowy wolnej Polski", nie zostało przecież zerwane.

> Sledziłeś w mediach z czym przyjechał do Nas Profesor R. Pipes?

Niespecjalnie, słyszałem o jego wykładzie o Rosji na UW. Naprawdę trzeba mieć
                  niezły łeb, żeby powiązać cynizm Dyducha z Magdalenką, Amerykanami i wykładem
                  na temat Rosji! :)
                  • homosovieticus Re: jeszcze raz dzięki! 25.10.04, 15:28

>
                    > > Zbyt duża byłaby niewłasciwa.Zasadna jednak istnieje.Porozumienie "wspóln
                    > ej
                    > > budowy wolnej Polski", nie zostało przecież zerwane.
                    >
                    > > Sledziłeś w mediach z czym przyjechał do Nas Profesor R. Pipes?
                    >
                    > Niespecjalnie, słyszałem o jego wykładzie o Rosji na UW. Naprawdę trzeba mieć
                    > niezły łeb, żeby powiązać cynizm Dyducha z Magdalenką, Amerykanami i wykładem
                    > na temat Rosji! :)
                    Podobnie zareagowałeś przy Rywingate, ale to my trafnie odgadlismy o co szła
                    gra i skąd wybieg Lew.
                    Ironizowanie nic nie da.Łeb będzie takim jakim go uformował Bóg, poprzez
                    DNA.Nie moja wina ,że taki duży wyrósł.B.Singer, opuścił Polskę w
                    1936r.ponieważ -jak sam o tym pisze - wojna z Niemcami była już dla widoczna
                    jak na dłoni.
                    :)
                    • Gość: wartburg cwany Singer IP: *.pool.mediaWays.net 25.10.04, 16:50
                      homosovieticus napisał:

> > Ironizowanie nic nie da.Łeb będzie takim jakim go uformował Bóg, poprzez
                      > DNA.Nie moja wina ,że taki duży wyrósł.B.Singer, opuścił Polskę w
                      > 1936r.ponieważ -jak sam o tym pisze - wojna z Niemcami była już dla widoczna
                      > jak na dłoni.
                      > :)

A to cwaniak z tego B. Singera! Chociaż do homosia pewnie mu daleko. Ten
                      dopiero łeb ma ukształtowany. Przez DNA?
                      • homosovieticus Re: Noblista 25.10.04, 17:06
                        Gość portalu: wartburg napisał(a):

>
                        > > > Ironizowanie nic nie da.Łeb będzie takim jakim go uformował Bóg, p
                        > oprzez
                        > > DNA.Nie moja wina ,że taki duży wyrósł.B.Singer, opuścił Polskę w
                        > > 1936r.ponieważ -jak sam o tym pisze - wojna z Niemcami była już dla widoc
                        > zna
                        > > jak na dłoni.
                        > > :)
                        >
                        >
                        > A to cwaniak z tego B. Singera! Chociaż do homosia pewnie mu daleko. Ten
                        > dopiero łeb ma ukształtowany. Przez DNA?
                        Nie tylko.
                        Otoczenie forumowe też na kształtowanie łba ma wpływ.Każdego łba.
                        ps
                        Polub Bashevisa.
                    • leszek.sopot Re: jeszcze raz dzięki! 25.10.04, 17:20
                      homosovieticus napisał:

> Gość portalu: franek napisał(a):
                      >
                      > > homosovieticus napisał:
                      > >
                      > > > Zbyt duża byłaby niewłasciwa.Zasadna jednak istnieje.Porozumienie "
                      > wspóln
                      > > ej
                      > > > budowy wolnej Polski", nie zostało przecież zerwane.
                      > >
                      > > > Sledziłeś w mediach z czym przyjechał do Nas Profesor R. Pipes?
                      > >
                      > > Niespecjalnie, słyszałem o jego wykładzie o Rosji na UW. Naprawdę trzeba
                      > mieć
                      > > niezły łeb, żeby powiązać cynizm Dyducha z Magdalenką, Amerykanami i wykł
                      > adem na temat Rosji! :)
                      >
                      >
                      > Podobnie zareagowałeś przy Rywingate, ale to my trafnie odgadlismy o co
                      szła gra i skąd wybieg Lew.

Niezauwazylem, by jacys "my" lub "wy" mieli racje co do tego, skad wybiegl
                      Rywin. Jak sobie mozesz przypomniec, to ja podpowiadalem np. o zwiazkach
                      Dabrowskiego z palacem i tenisem i wskazywalem, ze wiecej laczy Rywina,
                      Czarzastego i Roberta z Kwachem niz z Millerem.
                      Czyzbys teraz uwazal, ze Michnik slusznie bronil Millera, ze jest poza
                      podejrzeniem?
                      Skoro piszesz, ze "my" mielismy racje, to moze bys sie w takim razie pokusil o
                      napisanie podsumowania?
                      • homosovieticus Re: jeszcze raz dzięki! 25.10.04, 17:33
                        leszek.sopot napisał:

>
                        > > Gość portalu: franek napisał(a):
                        > >
                        > > > homosovieticus napisał:
                        > > >
                        > > > > Zbyt duża byłaby niewłasciwa.Zasadna jednak istnieje.Porozumi
                        > enie "
                        > > wspóln
                        > > > ej
                        > > > > budowy wolnej Polski", nie zostało przecież zerwane.
                        > > >
                        > > > > Sledziłeś w mediach z czym przyjechał do Nas Profesor R. Pipe
                        > s?
                        > > >
                        > > > Niespecjalnie, słyszałem o jego wykładzie o Rosji na UW. Naprawdę t
                        > rzeba
                        > > mieć
                        > > > niezły łeb, żeby powiązać cynizm Dyducha z Magdalenką, Amerykanami
                        > i wykł
                        > > adem na temat Rosji! :)
                        > >
                        > >
                        > > Podobnie zareagowałeś przy Rywingate, ale to my trafnie odgadlismy o co
                        >
                        > szła gra i skąd wybieg Lew.
                        >
                        > Niezauwazylem, by jacys "my" lub "wy" mieli racje co do tego, skad wybiegl
                        > Rywin. Jak sobie mozesz przypomniec, to ja podpowiadalem np. o zwiazkach
                        > Dabrowskiego z palacem i tenisem i wskazywalem, ze wiecej laczy Rywina,
                        > Czarzastego i Roberta z Kwachem niz z Millerem.

Cząstkę "My" stanowiłeś wiec.
                        > Czyzbys teraz uwazal, ze Michnik slusznie bronil Millera, ze jest poza
                        > podejrzeniem?

Michnik bronił Millera ze wzgledów taktycznych.

> Skoro piszesz, ze "my" mielismy racje, to moze bys sie w takim razie pokusil
                        o
                        > napisanie podsumowania?
                        I umieszczenia go tu na forumie?
              • homosovieticus w klubie dyplomatów pilnie uczą się, jak my :)) 25.10.04, 15:07
                interesujace streszczenie wykładu Prof. Pipesa
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=17009919&a=17013215
    • tajniak000 Re: Dyduch ma ubaw 25.10.04, 17:56
      Dyduch zawsze się podśmiechuje, ale to chyba wynik choroby,
      Zapewne umysłowej
      • douglasmclloyd Re: Dyduch ma ubaw 25.10.04, 18:22
        tajniak000 napisał:

> Dyduch zawsze się podśmiechuje, ale to chyba wynik choroby,
        > Zapewne umysłowej

Udzieliło mu się od Millera. Cyniczny, głupkowaty uśmieszek wskazujący, że tak
        naprawdę Dyduch ma rozmówcę w d...
        • tajniak000 Re: Dyduch ma ubaw 25.10.04, 18:27
          douglasmclloyd napisał:

> tajniak000 napisał:
          >
          > > Dyduch zawsze się podśmiechuje, ale to chyba wynik choroby,
          > > Zapewne umysłowej
          >
          > Udzieliło mu się od Millera. Cyniczny, głupkowaty uśmieszek wskazujący, że tak
          > naprawdę Dyduch ma rozmówcę w d...
          >
          --------------

Dyduch jest wyuczony na referatach poprzedniego systemu dlatego dialog z nim
          niema najmniejszego sensu . Dotyczy to wielu sldowskich działaczy
      • Gość: PABLO Krajewski ma rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:30
        Były ZOMOiwec to w końcu powód do chwały w IIIRP; linia trzymana przez Gazetę
        od Okragłego Stołu chroni ludzi honru z WSi i SB i także Mo i ZOMO; powodem do
        chwały jest także donoszenie na kolegów jako TW a żródłem hańby wskazanie
        donosiciela palcem (patrz Maleszka - Wildstein). Budowana na solidnym etycznym
        fundamencie zdrady, donosicielstwa i ubeckiego honoru IIIRP zdaje się dobiegać
        swych dni. Chłopaki rozkradły co się dało a teraz z niejasnych względów
        zaczynają na siebie donosić. Ma rację Wyborcza że obecnie gra idzie o
        demokrację w IIIRP i stabilizację. Tylko zdaje się niewielu ludzi chce tej
        stabilizacji a la GW i "Pierwszy" z Kulczykiem w tle. Ciekawe jest czy po ew.
        wygranych przez Busha wyborach pojawią się nowe fakty które jeszcze przyspieszą
        rozkład tej rudery? Czy Bush nadal będzie opierał się na byłej ekipie KGB/GRU
        na którą co prawda ma papiery ale przecież nie tylko on. Wiele wskazuje że haki
        na nich ma także BND i Mossad no i mocodawcy z GRU. Ałganow jest bardzo
        przemyślanym zagraniem Rosjan gdyż przypomina stare dzieje (patrz foto Olka i
        Leszka w Skierniewicach, patrz sprawa moskiewskiej pozyczki, patrz wakacje w
        Cetniewie). Prezydent czuje że grunt pali mu się pod nogami z jednej strony
        Rosjanie domagają się bezwzględnie swego z drugiej w obecnej atmosferze to nie
        może przejść. I dlatego nerwowość Kwasa sięga zenitu. A może OLEK ma w zanadrzu
        jakiś stan wyjątkowy? Stare kadry jak Krajewski jeszcze pamiętają jak robić
        ściezki zdrowia. W końcu profesjonalnie robiona ścieżka zdrowia to też powód
        do dumy i wysokiej emerytury w IIIRP Michtrixa i Kwasa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka