Dodaj do ulubionych

Druga Rabacja Galicyjska

07.07.20, 18:34
Wielu ludzi zastanawia się, jak najtrafniej scharakteryzować epokę rządów PiSSdu, które z Galicji rozpełzły się na cały kraj. I dopiero ostatnie występy miłośników Adriana Maliniaka, dzikich potomków Szeli, , którzy właśnie zapragnęli palić wrogów (spalić w ich własnym domu albo na Majdanku), uzmysłowiły mi, że to już było w XIX w. Przecież czy się kogoś przecina piłą, czy morduje w inny sposób, to różnica tylko techniczna.
Tak, to jest Druga Rabacja Galicyjska ubrana w ramy pseudoprawne.
Obserwuj wątek
    • witek.bis Re: Druga Rabacja Galicyjska 07.07.20, 18:41
      To mówicie, że Dudowie to chłopi spod Sącza? I że "inni szatani byli tam czynni"? I że Kulawy z dużym trudem rękę Dudzie podaje? Ale wy jesteście podli, naprawdę. ;-)
      • pies.na.czarnych Re: Druga Rabacja Galicyjska 07.07.20, 18:47
        Kulawy ze wstydu nawet nie chce się z nim pokazywać.
      • ukos Re: Druga Rabacja Galicyjska 07.07.20, 20:52
        witek.bis napisał:

> Kulawy z dużym trudem rękę Dudzie podaje?

Gdyby Kulawy podawał mu ręce, to mógłby i na te kończyny okuleć. Siepacze Szeli często coś obcinali, np. ręce. Piłą. To i spadkobiercy by mogli.
      • szwampuch58 Re: Druga Rabacja Galicyjska 07.07.20, 21:13
        ano
        www.youtube.com/watch?v=KG1IFg4BqY0
    • borrka Od dawna mam takie skojarzenia 08.07.20, 10:07
      Szela wprawdzie z Żoliborza, ale czasy inne.
      Pierwowzór nie poniósł żadnej kary za swe czyny, a wśród galicyjskich inteligentów zapanowała chłopomania.
      To mnie brzydzi.

O ciemnocie polskiej prowincji wiele napisano, doszukując się w tym "głebszych wartości".
      A to tylko i wyłącznie głębia kołtuństwa:)
      • ukos Re: Od dawna mam takie skojarzenia 08.07.20, 10:44
        borrka napisał:

> Szela wprawdzie z Żoliborza, ale czasy inne.

Nowy Szela z Żoliborza, ale potomkowie starego Szeli jak najbardziej z Galicji. Tam się zaraza zaczęła szerzyć.
    • rzewuski1 Re: Druga Rabacja Galicyjska 08.07.20, 11:16
      To efekt utrzymywania ciemnoty wśród plebsu który wcześniej czy później zemści się na nowej/starej łżeelicie.
    • pkt4a Re: Druga Rabacja Galicyjska 08.07.20, 11:25
      Na ten temat jest książka "Prześniona rewolucja" , wyd.Krytyka Polityczna .
      Wszystko jest wyjaśnione . Krok po kroku .

--------------------------------------
      www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/prezydent-andrzej-duda-nie-ulaskawil-polskiego-zolnierza-a-ulaskawil-skazanego-za/ph7pm2k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka