14.07.20, 13:01
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale przeczytać warto:)

„A możemy sobie teraz podzielić Polskę na dwa kraje? Weźcie sobie wszystko: media publiczne, trybunały, 500+, Białostocczyznę i Lubelszczyznę, chuj - weźcie sobie i Bieszczady. Zabierzcie wszystko co zrobiliście, zbierzcie wszystkich prawdziwych Polaków - patriotów, potomków wyklętych żołnierzy. Niech wam rządzi niepodzielnie wasz prezydent Andrzej Duda i jego Pan - kurdupel z ukrycia. I Pan Morawiecki i jego specjaliści od państwa policyjnego, propagandy, pisania historii na nowo. Weźcie sobie system edukacji i służbę zdrowia i co tam jeszcze chcecie. Dajcie nam połowę powierzchni tego kraju. My zabierzemy swoje podatki i sobie zorganizujemy państwo po swojemu. Tylko nie liczcie, że będą otwarte granice. Że będzie można na uchodźstwo spierdolić, że wam pomożemy o wolność słowa walczyć i o prawa człowieka. Wasze smutne państewko posypie się jak tylko będzie się musiało bez nas utrzymać. Ale umówmy się, że nie możecie zmienić zdania. Ze już chuj i klamka zapadła. Że mur postawimy jak Wasz przyjaciel Trump na granicy z Meksykiem. Będziecie mięli swój internet jak Chińczycy i swoją telewizję (to już Wam Kurski zrobił). Tylko na Zenka nie starczy bo z pustego i Salomon nie naleje. My Zenka nie chcemy, bo nam będzie przygrywać radośnie radio Nowy Świat. Weźmiemy tych wszystkich postkomunistów, wykształciuchów, karierowiczów, wszystkie zdradzieckie mordy, całą chamską hołotę. Oddamy wam bitwę pod Grunwaldem, chrzest Polski, Piasta Kołodzieja i Katyń. Powstańcom Warszawskim i żołnierzom AK pozwolimy zdecydować. Weźcie sobie Solidarność - tą bez Bolka, wiadomo. Bolek może u nas zostać. Weźcie sobie tych nieżyjących noblistów - niech będzie, że byli wasi. I Kopernik i papież Polak. My sobie napiszemy swoją historię, a Wy zostańcie z Waszą, jak byście jej nie opisywali. Serio. Po co nam tu jakaś jedność? Tych światów nie da się pogodzić. Zróbmy dwa kraje. Mój może nie mieć przekopu na Mierzei Wiślanej i Centralnego Portu Komunikacyjnego. Niech będą pedały i chodzące ideologie. Będziemy sobie seksualizować płody, układać się z Niemcami i UE, a Wam nic będzie do tego. 50:50. To takie proste. Takie sprawiedliwe. Zróbmy sobie swoje kraje i niech każdy podąży swoją drogą. I niech się te drogi nie przecinają. Bez wspólnych interesów - to się historycznie nie sprawdza. Przecież granice są umowne. Weźcie sobie Bałtyk nawet. Tylko dajcie żyć i spierdalajcie!”
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: 50/50 14.07.20, 13:05
      +++++ +++
    • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 13:12
      Z upływem czasu uważam to podejście za coraz bardziej sensowne i mniej fantastyczne.
    • behemot17-13 Re: 50/50 14.07.20, 13:56
      Już po wyborach, zejdź na ziemię, rozejrzyj się a dostrzeżesz (może) córkę, syna, teściową, sąsiada, kolegę z pracy. Być może ktoś z nich zagłosował na padalca, to co wówczas zrobisz, odgrodzisz się drutem kolczastym, chyba.
      • szwampuch58 Re: 50/50 14.07.20, 14:06
        popieram,nawet pod pradem go postawie
        • behemot17-13 Re: 50/50 14.07.20, 14:19
          I tu wpisujesz się w narrację pisowców, zgnoić, że brat, siostra, ch... z nimi.
          • szwampuch58 Re: 50/50 14.07.20, 14:33
            kazdy koniec ma dwa konce, chcieli wojny to u mnie ja maja
            • szwampuch58 Re: 50/50 14.07.20, 14:34
              kij,oczywiscie
          • pies.na.czarnych Re: 50/50 14.07.20, 15:15
            behemot17-13 napisał:

> I tu wpisujesz się w narrację pisowców, zgnoić, że brat, siostra, ch... z nimi.
            >
            >

Polityka miłości już dawno nie sprawdziła się.
    • eiran Re: 50/50 14.07.20, 13:57
      W sumie wygrali 51:49, tak że chyba się nie zgodzą.
      • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 14:21
        Ale to wynik uzyskany oszustwem i przekupstwem. Kiedy wyjdą na jaw kłamstwa o dodatkowych świadczeniach oraz inne, stracą tę niewielką przewagę, jaką dały im grupy nieprodukcyjne oraz pasożytnicze.
        • behemot17-13 Re: 50/50 14.07.20, 14:40
          Oj, chyba się mylisz. Do dziś krąży legenda, jak to się dobrze żyło za panowania Gierka, dobry pan bo dawał, że na kredyt, nieważne. Nierób z niedorozwojem kończyn górnych ma opiekę za darmo, przez MOPS, urobiony po pachy pracujący na dwóch etatach płacący składki jest traktowany jak niepotrzebny śmieć Jakie by nie były czasy, g... na wierzchu jest.
          • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 15:05
            Ale kończy się, albo niedługo skończy się "dawanie". I to zero ciemny lud będzie miał w kieszeni i swojej niby świadomości.
            • pies.na.czarnych Re: 50/50 14.07.20, 15:18
              Tak samo jak skończyło się życie na kredyt Gierka, o którym wspomina behemot.
              • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 17:22
                Gierka wspominają tęsknie dlatego, że dopiero po jego rządach było źle.
                Teraz kollaps może nastąpić pod rządami PISu i ten numer nie przejdzie. Już następuje, już odwołują czternastki i inne, dla emerytów. Za chwilę wzrośnie bezrobocie, syf będzie słusznie na zawsze kojarzony z PISem.
            • behemot17-13 Re: 50/50 14.07.20, 15:45
              Gdzieś jakiś plus w przegranej Trzaskowskiego można dostrzec. Bo tak, gdyby Trzaskowski wygrał, pisowcy mieliby alibi, bo przeszkadzał itp. usprawiedliwienia niekompetencji. A tak, płyta o ośmiu latach coś się leciutko zużyła, chyba . Z drugiej strony kiszka, Chiny zobowiązały się dostarczyć tony długopisów po preferencyjnych cenach w ramach rekompensaty za bezużyteczne maseczki, Kancelaria Prezydenta potwierdziła, Morawiecki już kołuje na lotnisku, krzywo ale jednak.
        • snajper55 Re: 50/50 14.07.20, 14:57
          buldog2 napisał:

> Ale to wynik uzyskany oszustwem i przekupstwem. Kiedy wyjdą na jaw kłamstwa o d
          > odatkowych świadczeniach oraz inne, stracą tę niewielką przewagę, jaką dały im
          > grupy nieprodukcyjne oraz pasożytnicze.

A po co im teraz ta przewaga? Przed następnymi wyborami znów naobiecują gruszek na wierzbie i znów ciemny lud je kupi i zagłosuje na PiS.

S.
          • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 15:03
            Ale teraz to nie wspomnienie epoki Gierka. Teraz ONI rządzą i ciemny lud straci większość złudzeń odnośnie ich rządów, za to otworzą mu się oczy na złodziejstwa ICH tego ICH niby kościoła (bandy oszustów i złodziei zaprzedanych bogactwu i rozpuście).
            • pies.na.czarnych Re: 50/50 14.07.20, 15:23
              Oczy się nie otworzą. Jedynie burczenie w brzuchu może tu coś zmienić. Komuna nie upadła przez wadliwy system. Komuna upadła jedynie dlatego, że zabrakło kiełbasy tej w realu, a nie tej w przenośni.
    • husarv Re: 50/50 14.07.20, 14:40
      Po co byc lewym polakiem? Nie potrzebnie szukac czegos tam, pewnie wolny seks kuszi najbardziej. To swiatowe lobby homosexualne jest idiotyzm i zawsze powinno byc karane wiezeniem na przyklad. Co wiecej ma lewica takiego cziekawego? Wysylanie materialnych dobr do bazy Sowiet w Moskwie? Czy tego hcecze wciasz?
      • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 15:09
        Wolnego seksu to na zakrystii z młodymi chłopcami szukaj, dzieci z tego nie będzie, zapewniam.
        Co ma postbolszewicka lewica PIS, to widzimy w rozdawnictwie, demoralizacji i niszczeniu państwa. A teraz "uczis' matczast'" i przynajmniej rób mniej błędów ortograficznych.
      • don.kichote Re: 50/50 14.07.20, 15:39
        Ja piedrolę!
        Ty się taaaki urodziłeś, czy brałeś lekcje?
        (Jest jeszcze jedno wytłumaczenie twojego stanu - mamusia cię upuściła...)
    • sverir Re: 50/50 14.07.20, 15:19
      Nie jest potrzebny podział na dwa kraje, wystarczy federacja. Wtedy lubelskie będzie miało swoje antylgbt, a Wielkopolska swoje lgbt. I wszyscy będą szczęśliwsi.
      • pies.na.czarnych Re: 50/50 14.07.20, 15:27
        Federacja Polski z zaściankiem katolskim. No, coraz lepszych nam tutaj przysyłają.
        • sverir Re: 50/50 14.07.20, 22:56
          "Federacja Polski z zaściankiem katolskim. No, coraz lepszych nam tutaj przysyłają"

Wam to przysyłają uchodźców z Kongo.
      • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 16:57
        Tak myślę, od czegoś trzeba w pokojowy sposób zacząć, z własnymi budżetami i liniami elektrycznymi. Ale to stan przejściowy, będzie rozpływać jak Avalon we mgle. Odpłyną na wschód z prezesem i Ziemkiewiczem.
    • kod_matrixa Re: 50/50 14.07.20, 16:06
      Poza tym, to kolego to upraszczasz sprawę, ponieważ ten podział wbrew pozorom nie przebiega przez regiony, a często przez przedpokoje domów i mieszkań.
      • margit49 Re: 50/50 14.07.20, 16:47
        kod_matrixa napisał:

> Poza tym, to kolego to upraszczasz sprawę, ponieważ ten podział wbrew pozorom n
        > ie przebiega przez regiony, a często przez przedpokoje domów i mieszkań.
        >

nie szkodzi, można temu zaradzić, znacznie gorszy jest wspólny przedpokój. A nawet wspólne podwórko. I skup się na swoich kozach. Twoje chamskie wypowiedzi utwierdzają pomysł o podziale. Są dwie Koree, może być Polska Wschodnia i Polska Zachodnia. Będziecie mogli wykazać się gospodarnością.
        • buldog2 Re: 50/50 14.07.20, 17:26
          On tutaj
          forum.gazeta.pl/forum/w,28,170218508,170218508,Teraz_czas_na_zasypywanie_podzialow.html

piękny wątek napisał. A jego prezes właśnie potwierdził zapowiedź Ziobry o tym, że trzeba zlikwidować wolne media.
          • margit49 Re: 50/50 14.07.20, 17:57
            buldog2 napisał:

>
            > piękny wątek napisał. A jego prezes właśnie potwierdził zapowiedź Ziobry o tym,
            > że trzeba zlikwidować wolne media.
            >
            tak, mamy zaaprobować obecny stan rzeczy, w imię miłości pisiego. Kaczyński w przedmowie do nowej, pisiej konstytucji zapowiedział: ,,Polsce potrzebna jest koncepcja kontroli państwowej, która obejmuje wszystkie dziedziny życia publicznego , nie pozostawiając sfer niczyich" . Media głównym celem. Będziemy mieć tak, jak w Iranie, Turcji czy Białorusi. Albo Chinach, o państwach WNP nie wspominając. Taka wolność w pisim wydaniu.

"Wzmożona kontrola dżwignia społecznego zaufania" - Bareja wiecznie żywy
    • j-k nieprawda - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli wiecej 14.07.20, 17:46
      popatrz na mape

PeOviecki bronia sie tylko w miastach - otoczeni przez prowincjonalna zaraze :)
      .
      wpolityce.pl/polityka/509073-polska-podzielona-na-pol-bzdura-zobacz-wyborcze-mapy
      • margit49 Re: nieprawda - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli w 14.07.20, 18:09
        j-k napisał:

> popatrz na mape
        >
        > PeOviecki bronia sie tylko w miastach - otoczeni przez prowincjonalna zaraze :)

i przez - jak to zgrabnie ujmujesz- dzietną biedotę. Jako specjalista od ekonomii socjalistycznej wiesz więcej na ten temat. Sam ulokowałeś się w świetnym miejscu do egzystencji, jesteś beneficjentem sprawnej gospodarki niemieckiej.Brawo ty
        > .
        > wpolityce.pl/polityka/509073-polska-podzielona-na-pol-bzdura-zobacz-wyborcze-mapy
        • j-k prawda to - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli wiecej 14.07.20, 18:27
          przeciez ja pisze z to dobrego serca...

gdybym byl warszawiakiem przykutym swiatopogladowo do PO

to balbym sie na wekend wyjezdzac na zatechla, bo PiSowska mazowiecka wioche...

bo a nuz ciemne chlopy zatluka mnie tam widlami...
          • m.c.hrabia Re: prawda to - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli w 14.07.20, 18:29
            bo a nuz ciemne chlopy zatluka mnie tam widlami...

nie zatłuką , wystarczy kanister borygo.
          • margit49 Re: prawda to - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli w 14.07.20, 18:38
            j-k napisał:

> przeciez ja pisze z to dobrego serca...
            >
            > gdybym byl warszawiakiem przykutym swiatopogladowo do PO
            >
            > to balbym sie na wekend wyjezdzac na zatechla, bo PiSowska mazowiecka wioche...
            >
            > bo a nuz ciemne chlopy zatluka mnie tam widlami...

sam widzisz, do czego jesteś przykuty. No i tak Cię widzą Niemcy, jak Ty pisowską mazowiecką wiochę
            • pies.na.czarnych Re: prawda to - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli w 14.07.20, 18:45
              > gdybym byl warszawiakiem przykutym swiatopogladowo do PO
              >
              > to balbym sie na wekend wyjezdzac na zatechla, bo PiSowska mazowiecka wioche...
              >
              > bo a nuz ciemne chlopy zatluka mnie tam widlami...

sam widzisz, do czego jesteś przykuty. No i tak Cię widzą Niemcy, jak Ty pisowską mazowiecką wiochę

Warszawiak z Kielc żyjący w Niemczech. Gorszej kombinacji nie znajdziesz.
              • j-k Pomyslalos o tfojej Bruxelce? 14.07.20, 18:50
                jadlos juz dzis cos na obiad ?

to polecam - moje ulubione danie, jestem dla Bruxelki bezlitosny

pieke ja, - az sie udusi:
                .
                www.kuchnia-domowa.pl/przepisy/dodatki-do-dan/361-brukselka-z-piekarnika
            • j-k Re: prawda to - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli w 14.07.20, 18:46
              margit49 napisała:

> sam widzisz, do czego jesteś przykuty.
              No i tak Cię widzą Niemcy, jak Ty pisowską mazowiecką wiochę

sugerujesz wiec, ze dobrze mnie widza, jako , ze wprawdzie jestem warszawiakiem,

ale absolutnie NIE przykutym do PO

i na mazowiecka wioche wyjechac sie nie boje.
              • margit49 Re: prawda to - 51/49 -a faktycznie PiSi wzieli w 14.07.20, 19:30
                j-k napisał:

> margit49 napisała:
                >
                > > sam widzisz, do czego jesteś przykuty.
                > No i tak Cię widzą Niemcy, jak Ty pisowską mazowiecką wiochę
                >
                >
                > sugerujesz wiec, ze dobrze mnie widza, jako , ze wprawdzie jestem warszawiakie
                > m,
                >
                > ale absolutnie NIE przykutym do PO
                >
                > i na mazowiecka wioche wyjechac sie nie boje.

ok, nie zrozumiałeś:) ale wiem na pewno, że lepsze nasze przykucie niż Twoje
                • j-k kwestia gustu. 14.07.20, 23:03
                  margit49 napisała:
                  > ok, nie zrozumiałeś:)

zapewne.

ale wiem na pewno, że lepsze moje nie-przykucie niż Twoje przykucie do PO.

jako warszawiak, wole Muranow, niz Wilanow :)

cztery przystanki tramwajem i jestem w Centrum :)
    • witoldpogodny Re: 50/50 14.07.20, 22:08
      Muszę cię zmartwić. To jest dopiero początek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka