Dodaj do ulubionych

Aborcja, a aborcja

24.11.20, 11:09
Aborcja w zależnosci od mediów jest różnie postrzegana
W mediach niezależnych aborcja to aborcja albo przerywanie ciąży.
Natomiast w mediach reżimowych aborcja to zabijanie dzieci, albo ich mordowanie.
A skoro tak jest to skoro zabójstwo i morderstwo, to czemy dwaj wielokrotni mordercy tacy jak Chazan, czy Piecha nie siedzą?
Obserwuj wątek
    • j-k Kobieta ma prawo do decydowania o sobie. 24.11.20, 11:15
      bo nie jest inkubatorem.

PRL- owska ustawa o mozliwosci przerywania ciazy

- byla dobra.

wielu mnie tu posadza, ze jestem PiSiorem, skoro nasmiewam sie z Platformy.

widac nie jestem.

Platforma tyko udawala liberalow.

w kuluarach calowala KK - jak robi to oficjalnie PiS.
      • maotsetung nie aż tak jak PiS 25.11.20, 18:31
        j-k napisał:

> bo nie jest inkubatorem.
        >
        > PRL- owska ustawa o mozliwosci przerywania ciazy
        >
        > - byla dobra.
        >
        > wielu mnie tu posadza, ze jestem PiSiorem, skoro nasmiewam sie z Platformy.
        >
        > widac nie jestem.
        >
        > Platforma tyko udawala liberalow.
        >
        > w kuluarach calowala KK - jak robi to oficjalnie PiS.
      • no-popis Re: Kobieta ma prawo do decydowania o sobie. 11.01.25, 11:27
        j-k napisał:

> wielu mnie tu posadza, ze jestem PiSiorem, skoro nasmiewam sie z Platformy.
        To są rasowi i bardzo głębocy daltoniści. Widzą tylko czarne i białe.
        ...lub są na poziomie prostych ludów afrykańskich, które rozumieją świat dipolowy czyli albo Tutsi, albo Hutu.
    • qwardian Re: Aborcja, a aborcja 24.11.20, 11:21
      Bo żyjemy w państwie świeckim, nie zakonnym. Najbardziej dynamicznym i ascetycznym państwem na naszej planecie był Zakon pod wezwaniem Najświętszej Marii Panny, a tam złodziej i zbrodniarz kończył w kloacznym dole na głowy których załatwiali się zakonnicy, albo w najlepszym przypadku ucinano im głowę..
      • margit49 Re: Aborcja, a aborcja 24.11.20, 12:41
        qwardian napisał:

> Bo żyjemy w państwie świeckim, nie zakonnym. Najbardziej dynamicznym i ascetycz
        > nym państwem na naszej planecie był Zakon pod wezwaniem Najświętszej Marii Pann
        > y, a tam złodziej i zbrodniarz kończył w kloacznym dole na głowy których załatw
        > iali się zakonnicy, albo w najlepszym przypadku ucinano im głowę..
        >
        owi zakonnicy byli gorliwymi złodziejami i mordercami, a wszystko to z imieniem Boga na ustach; azaliż Salwador, Gwatemala, Nikaragua, Honduras oraz podobne im potęgi gospodarcze są państwami zakonnymi?
        I stary, i nowy testament nie porusza sprawy aborcji. No, może poza tym:
        „Jeżeli dwaj mężowie się biją, a przy tym uderzą kobietę brzemienną tak, że poroni, ale nie poniesie dalszej szkody, to sprawca zapłaci grzywnę, jaką mu wyznaczy mąż tej kobiety, a uiści ją w obecności rozjemców”.
        (2Moj 21:22)
        • oczyszerokozamkniete66 Re: Aborcja, a aborcja 25.11.20, 16:57
          wolny wybór
        • bobislaw.borboje Re: Aborcja, a aborcja 08.01.25, 23:08
          Mylisz się dwakroć, Moja Droga.

1. Owi zakonnicy pozwolili zejść z drzew plemieniu żmudzińskiemu, obecnie niesłusznie nazywanemu narodem litewskim.

2. Stary testament opisuje, jak za uprawianie (prymitywnej) antykoncepcji ukarany został niejaki Onan. "Występuje w 38. rozdziale Księgi Rodzaju jako ten, który po śmierci swego brata Era nie chciał mimo polecenia ojca dopełnić prawa lewiratu. Wiedział bowiem, że potomstwo przez niego spłodzone nie będzie uznane za jego własne, lecz za potomstwo zmarłego brata. Dlatego też unikał zapłodnienia ilekroć współżył z żoną brata, Tamar. Oryginalny hebrajski tekst biblijny, a za nim Wulgata podają, że Onan: (...) tracił z siebie nasienie na ziemię, aby nie wzbudził potomstwa bratu swemu. Biblia Tysiąclecia szczegół o wydalaniu przez Onana nasienia na ziemię zamieszcza w przypisach, a w tekście głównym podaje tylko, że unikał zapłodnienia. Ten sposób postępowania Onana jakoby nie podobał się Bogu, więc po prostu zgładził Onana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka