Dodaj do ulubionych

Moralność świni

IP: 157.25.121.* 26.04.02, 12:31
Udało mi się zaobserwować pewny schemat psychiczny niektórych ludzi na forum.
Mówią oni, że KK jest zły bo ludzie którzy tam są, mówią coś innego niż robią.
Moralność tych co krytykują tych niektórych ludzi Kościoła jest trochę inna,
ale jednakowo obleśna. Twierdzą oni coś w stylu: Ja wiem, że jestem świnią i
nie udaję że nią nie jestem, dlatego jestem lepszy i mądrzejszy. Wydaje się im,
że na swiecie panuje powszechny syf i zło. Nazywa się to moralność świadomej
świni. Głównym przedstawicielem tego nurtu jest Urban.
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Moralność świni IP: *.pai.net.pl 26.04.02, 12:35
      Idż się leczyć idioto.
      • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 12:36
        Gość portalu: s napisał(a):

> Idż się leczyć idioto.

Kolejna świnia.

• Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 12:36
      Gość portalu: Crotalus napisał(a):

> Udało mi się zaobserwować pewny schemat psychiczny niektórych ludzi na forum.
      > Mówią oni, że KK jest zły bo ludzie którzy tam są, mówią coś innego niż robią.
      > Moralność tych co krytykują tych niektórych ludzi Kościoła jest trochę inna,
      > ale jednakowo obleśna. Twierdzą oni coś w stylu: Ja wiem, że jestem świnią i
      > nie udaję że nią nie jestem, dlatego jestem lepszy i mądrzejszy. Wydaje się im,
      >
      > że na swiecie panuje powszechny syf i zło. Nazywa się to moralność świadomej
      > świni. Głównym przedstawicielem tego nurtu jest Urban.

Masz 100% racji. Ktos nawet nazwal to "panswinizmem". Rzeczywiscie glownym
      przedstawicielem tego kierunku jest urban.

• Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 12:40
        Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Crotalus napisał(a):
        >
        > > Udało mi się zaobserwować pewny schemat psychiczny niektórych ludzi na for
        > um.
        > > Mówią oni, że KK jest zły bo ludzie którzy tam są, mówią coś innego niż ro
        > bią.
        > > Moralność tych co krytykują tych niektórych ludzi Kościoła jest trochę inn
        > a,
        > > ale jednakowo obleśna. Twierdzą oni coś w stylu: Ja wiem, że jestem świnią
        > i
        > > nie udaję że nią nie jestem, dlatego jestem lepszy i mądrzejszy. Wydaje si
        > ę im,
        > >
        > > że na swiecie panuje powszechny syf i zło. Nazywa się to moralność świadom
        > ej
        > > świni. Głównym przedstawicielem tego nurtu jest Urban.
        >
        > Masz 100% racji. Ktos nawet nazwal to "panswinizmem". Rzeczywiscie glownym
        > przedstawicielem tego kierunku jest urban.
        >

Dokładnie. Zastanawiam się tylko kto to powiedział. Ostatnio analizowałem NIE i
        wyszło mi, że to nie jest gazeta ponieważ łamie wszystkie przykazania dla
        normalnej gazety. Zastanawiam się tylko co to jest.
      • Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 12:43

>
        > > Udało mi się zaobserwować pewny schemat psychiczny niektórych ludzi na for
        > um.
        > > Mówią oni, że KK jest zły bo ludzie którzy tam są, mówią coś innego niż ro

A hipokryta Jan Korwin Mikke jaki nurt reprezentuje no i Rydzyk ,ktorego jestes
        sympatykiem.Do jakiego nurtu mozna ich zaliczyc?
        > bią.
        > > Moralność tych co krytykują tych niektórych ludzi Kościoła jest trochę inn
        > a,
        > > ale jednakowo obleśna. Twierdzą oni coś w stylu: Ja wiem, że jestem świnią
        > i
        > > nie udaję że nią nie jestem, dlatego jestem lepszy i mądrzejszy. Wydaje si
        > ę im,
        > >
        > > że na swiecie panuje powszechny syf i zło. Nazywa się to moralność świadom
        > ej
        > > świni. Głównym przedstawicielem tego nurtu jest Urban.
        >
        > Masz 100% racji. Ktos nawet nazwal to "panswinizmem". Rzeczywiscie glownym
        > przedstawicielem tego kierunku jest urban.
        >

• Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 12:51
          Gość portalu: Ania napisał(a):

> A hipokryta Jan Korwin Mikke jaki nurt reprezentuje no i Rydzyk ,ktorego jestes
          >
          > sympatykiem.Do jakiego nurtu mozna ich zaliczyc?

No i gadaj tu z kobitkami. Tlumaczysz, tlumaczysz, a ta od nowa swoje.
          • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 12:55

> Gość portalu: Ania napisał(a):
            >
            > > A hipokryta Jan Korwin Mikke jaki nurt reprezentuje no i Rydzyk ,ktorego j
            > estes
            > >
            > > sympatykiem.Do jakiego nurtu mozna ich zaliczyc?
            >
            > No i gadaj tu z kobitkami. Tlumaczysz, tlumaczysz, a ta od nowa swoje.

Ania szybko klasyfikuje ludzi, podobnie jak ja. Zastanawiam się tylko kto to robi
            lepiej.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:18
              Ja nie klasyfikuje ludzi i nie obrazam staram sie z nimi rozmawiac.Ty nie
              starasz sie rozmawiac i przekonywac do swoich racji tylko na poczatku mowisz Ty
              jestes idiota,swinia itd..Jaka moze byc odpowiedz drugiej strony?Taka sama no i
              koniec dyskusji.A forum jest do dyskutowania a nie do obrazania ludzi.Czemu nie
              chcesz zrozumiec,ze istnieja ludzie,ktorzy maja inne poglady wierza w co innego
              i wcale nie musza byc Twoimi wrogami.A czasami moga byc i sprzymierzencami.Tak
              czy nie?
              • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 14:17

> Ja nie klasyfikuje ludzi i nie obrazam staram sie z nimi rozmawiac.Ty nie
                > starasz sie rozmawiac i przekonywac do swoich racji tylko na poczatku mowisz Ty
                >
                > jestes idiota,swinia itd..Jaka moze byc odpowiedz drugiej strony?Taka sama no i
                >
                > koniec dyskusji.A forum jest do dyskutowania a nie do obrazania ludzi.Czemu nie
                >
                > chcesz zrozumiec,ze istnieja ludzie,ktorzy maja inne poglady wierza w co innego
                >
                > i wcale nie musza byc Twoimi wrogami.A czasami moga byc i sprzymierzencami.Tak
                > czy nie?

Aniu wbrew pozorom jesteś moją ulubienicą, ale nie wyprowadzaj mnie z nerw.
                Przecież ja nikogo nie obrażam. Podaję tylko pewien schemat.

• cesspit Re: Moralność świni 26.04.02, 12:44
      Człowieku... widzę że niestety jeszcze nie zauważyłeś, że to co piszesz
      świadczy tylko o Twoim wyjątkowo niskim IQ. Świniami są ludzie próbujący
      nauczać ludzi i traktujący siebie za "wzorce moralne", gdy w rzeczywistości
      pełni są obłudy, zakłamania i buty.
      Piszesz, że nie jest złe? No tak... broń dalej ludzi, którzy żerują na innych
      osobach i rozkradają nasz kraj. Boli Cię, że ich się piętnuje? No jak widzę sam
      masz "moralność świni".
      Co do KK. Kiedyś w pewnej gazecie (zgadnij jakiej:)) pojawił się artykuł
      mordercy ks. Popiełuszki i wszystkie media zaczęły się "pluć" o to. I dobrze,
      ale powinne też krytykować sytuację, gdy to ksiądz - homoseksualista i
      gwałciciel - wypowiada się publicznie w TV czy radiu. Nie może być równych i
      równiejszych przestępców.

Pozdrawiam

PS. Myśl trochę... to nie boli;]
      • Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 12:46
        cesspit napisał(a):

> Człowieku... widzę że niestety jeszcze nie zauważyłeś, że to co piszesz
        > świadczy tylko o Twoim wyjątkowo niskim IQ. Świniami są ludzie próbujący
        > nauczać ludzi i traktujący siebie za "wzorce moralne", gdy w rzeczywistości
        > pełni są obłudy, zakłamania i buty.
        > Piszesz, że nie jest złe? No tak... broń dalej ludzi, którzy żerują na innych
        > osobach i rozkradają nasz kraj. Boli Cię, że ich się piętnuje? No jak widzę sam
        >
        > masz "moralność świni".
        > Co do KK. Kiedyś w pewnej gazecie (zgadnij jakiej:)) pojawił się artykuł
        > mordercy ks. Popiełuszki i wszystkie media zaczęły się "pluć" o to. I dobrze,
        > ale powinne też krytykować sytuację, gdy to ksiądz - homoseksualista i
        > gwałciciel - wypowiada się publicznie w TV czy radiu. Nie może być równych i
        > równiejszych przestępców.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > PS. Myśl trochę... to nie boli;]

Jego chyba bardzo boli.
        • cesspit Re: Moralność świni 26.04.02, 12:50
          Aniu...

niestety Ciemnogród był i jak widzę w dalszym ciąglu istnieje w Polsce;(

Serdecznie pozdrawiam
      • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 12:49
        cesspit napisał(a):

> osobach i rozkradają nasz kraj. Boli Cię, że ich się piętnuje? No jak widzę sam
        >

Te, prosiak, od kiedy to bycie pederasta jest dla czerwonych hanba?
        A poza tym o jakich gwaltach mowisz?

Brzytwa (IQ=140)
        • Gość: Ania Re: IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 12:53
          Przeciez jest tu watek o ksiedzu gwalcicielu .Czytac nie umiesz.A dzialo sie to
          kilka dni temu specjalnie dla Ciebie podciagnac do gory.I przestan z ta swoja
          inteligencja bo piszesz tylko to co Mikke Ty nie myslisz samodzielnie.
          • Gość: brzytwa Re: Moralnosc swini IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:06

> Przeciez jest tu watek o ksiedzu gwalcicielu .Czytac nie umiesz.

Nie czytalem, jak sie nazywa ten watek? Poza tym wcale mnie to nie
            bulwersuje. Jest oczywiste, ze w tym srodowisku rowniez moga sie
            zdarzac takie rzeczy (jak i w kazdym innym).

> A dzialo sie to
            > kilka dni temu specjalnie dla Ciebie podciagnac do gory.I przestan z ta swoja
            > inteligencja bo piszesz tylko to co Mikke Ty nie myslisz samodzielnie.

No coz, IQ mierzono mi oficjalnie. Co do zbieznosci moich pogladow
            z pogladami JKM faktycznie jest duza, dlatego go popieram. Co do
            samodzielnosci mojego myslenia, to mam nadzieje, ze jesze wyjdzie
            w bezposrednich dyskusjach.

• Gość: Ania Re: Moralnosc swini IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:19
              Brzytwa Ty sobie zmierz goraczke .
              • Gość: brzytwa Re: Moralnosc swini IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:29

> Brzytwa Ty sobie zmierz goraczke .

To ty sobie zmierz goraczke, bo az tutaj widze przekrwione oczka.

• cesspit Re: Moralność świni 26.04.02, 12:54

> Te, prosiak, od kiedy to bycie pederasta jest dla czerwonych hanba?

Przeczytaj co znaczy słowo pederasta... potem go używaj. A jeżeli myślisz że
          jestem czerwonym to gratuluję rozumowania. Podpowiem ci.. komunizmu w Polsce nie
          ma;]

> A poza tym o jakich gwaltach mowisz?

O gwałtach na młodych księżach, pragnących służyć Bogu a nie zaspokajać fizyczne
          uciechy wyższych rangą duchownych.

>
          > Brzytwa (IQ=140)

BTW. Hańbą jest mieć IQ=140 i pisać jak osoba która ma IQ=70. Rżniesz głupa??

Pozdrawiam
          • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:00
            cesspit napisał(a):

> Gość portalu: brzytwa napisał(a):
            > Przeczytaj co znaczy słowo pederasta... potem go używaj. A jeżeli myślisz że
            > jestem czerwonym to gratuluję rozumowania. Podpowiem ci.. komunizmu w Polsce ni
            > e
            > ma;]

Za to sa czerwoni.

> > A poza tym o jakich gwaltach mowisz?
            >
            > O gwałtach na młodych księżach, pragnących służyć Bogu a nie zaspokajać fizyczn
            > e
            > uciechy wyższych rangą duchownych.

Poprosze teraz o statystyki, mowiace jaki jest odsetek tego rodzaju zjawisk
            wsrod ksiezy i innych grup zawodowych. Lubie konkret, nie bede dyskutowal
            z jakims zaplutym imbecylem na temat jego uprzedzen.

> > Brzytwa (IQ=140)
            >
            > BTW. Hańbą jest mieć IQ=140 i pisać jak osoba która ma IQ=70. Rżniesz głupa??

Za chwile zobaczymy kto z kogo zrobi wiatrak.
            • cesspit Re: Moralność świni 26.04.02, 15:08

> cesspit napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: brzytwa napisał(a):
              > > Przeczytaj co znaczy słowo pederasta... potem go używaj. A jeżeli myślisz
              > że
              > > jestem czerwonym to gratuluję rozumowania. Podpowiem ci.. komunizmu w Pols
              > ce ni
              > > e
              > > ma;]
              >
              > Za to sa czerwoni.
              >
              > > > A poza tym o jakich gwaltach mowisz?
              > >
              > > O gwałtach na młodych księżach, pragnących służyć Bogu a nie zaspokajać fi
              > zyczn
              > > e
              > > uciechy wyższych rangą duchownych.
              >
              > Poprosze teraz o statystyki, mowiace jaki jest odsetek tego rodzaju zjawisk
              > wsrod ksiezy i innych grup zawodowych. Lubie konkret, nie bede dyskutowal
              > z jakims zaplutym imbecylem na temat jego uprzedzen.
              >
              > > > Brzytwa (IQ=140)
              > >
              > > BTW. Hańbą jest mieć IQ=140 i pisać jak osoba która ma IQ=70. Rżniesz głup
              > a??
              >
              > Za chwile zobaczymy kto z kogo zrobi wiatrak.

Brzytwa... obrażając niczego nie dowiedziesz... chyba tylko udowodnisz, że jesteś
              kompletnym zerem. Jakbyś tak został sam wykorzystany przez księdza to ciekawe co
              byś pisał. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe...
              Mówisz o czerwonych? Czerwoni są już tysiąc razy lepsi od Ciebie bowiem
              przynajmniej potrafią się dostosować do sytuacji i zmieniać swoje poglądy (vide
              SLD). Ty niestety jesteś gorszy bowiem twój prosty umysł nie potrafi zrozumieć,
              że ksieża nie są wcale tacy doskonali.

BTW. Mój kumpel pedał poszedł do zakonu. Na pytanie "czemu?" odparł "Tam
              przynajmniej nie muszę się ukrywać i znajdę jakiegoś partnera".

Pozdrawiam mimo wszystko
              • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 13:52
                cesspit napisał(a):

> Brzytwa... obrażając niczego nie dowiedziesz... chyba tylko udowodnisz, że jest
                > eś
                > kompletnym zerem. Jakbyś tak został sam wykorzystany przez księdza to ciekawe c
                > o
                > byś pisał. Nie życz drugiemu co tobie niemiłe...
                > Mówisz o czerwonych? Czerwoni są już tysiąc razy lepsi od Ciebie bowiem
                > przynajmniej potrafią się dostosować do sytuacji i zmieniać swoje poglądy (vide
                >
                > SLD). Ty niestety jesteś gorszy bowiem twój prosty umysł nie potrafi zrozumieć,
                >
                > że ksieża nie są wcale tacy doskonali.

Tak jak przypuszczalem, zero konkretow. Nie masz palancie nic
                do powiedzenia, a drzesz jape. Jeszcze raz prosze o statystyki,
                z ktorych bedzie wynikalo nie to, ze ksieza sa idealni, (bo jest
                oczywiste, ze nie sa), tylko to, ze sa gorsi od innych grup zawodowych
                (np. prawnikow, ze szczegolnym uwzglednieniem tych pracujacych
                w wymiarze sprawiedliwosci).

> BTW. Mój kumpel pedał poszedł do zakonu. Na pytanie "czemu?" odparł "Tam
                > przynajmniej nie muszę się ukrywać i znajdę jakiegoś partnera".

Pozwole sobie wyrazic watpliwosc (co do zdarzenia, a nie tego,
                ze utrzymujesz bliskie stosunki z pederastami).
                • Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 29.04.02, 13:55
                  A ty co masz do powiedzenia poza inwektywami.Poziom chamstwa tez ci zmirzyli?
                  Czy im skali zabraklo?
      • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 12:52
        cesspit napisał(a):

>
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > PS. Myśl trochę... to nie boli;]

Ksiądz homoseksualista (zły homo) i gwałciciel vs. morderca. Hmmm.
        Jakoś nie pamiętam żeby ktoś wyciszał gwałt w Kościele.
        Pytanie; czy diabeł mówiący dobre rzeczy zmienia sens słów?
        Tak moje IQ jest niskie, ale w stosunku do Einsteina i Hawkinga nie do ciebie.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 12:57

> cesspit napisał(a):
          >
          > > Człowieku... widzę że niestety jeszcze nie zauważyłeś, że to co piszesz
          > > świadczy tylko o Twoim wyjątkowo niskim IQ. Świniami są ludzie próbujący
          > > nauczać ludzi i traktujący siebie za "wzorce moralne", gdy w rzeczywistośc
          > i
          > > pełni są obłudy, zakłamania i buty.
          > > Piszesz, że nie jest złe? No tak... broń dalej ludzi, którzy żerują na inn
          > ych
          > > osobach i rozkradają nasz kraj. Boli Cię, że ich się piętnuje? No jak widz
          > ę sam
          > >
          > > masz "moralność świni".
          > > Co do KK. Kiedyś w pewnej gazecie (zgadnij jakiej:)) pojawił się artykuł
          > > mordercy ks. Popiełuszki i wszystkie media zaczęły się "pluć" o to. I dobr
          > ze,
          > > ale powinne też krytykować sytuację, gdy to ksiądz - homoseksualista i
          > > gwałciciel - wypowiada się publicznie w TV czy radiu. Nie może być równych
          > i
          > > równiejszych przestępców.
          > >
          > > Pozdrawiam
          > >
          > > PS. Myśl trochę... to nie boli;]
          >
          >
          > Ksiądz homoseksualista (zły homo) i gwałciciel vs. morderca. Hmmm.
          > Jakoś nie pamiętam żeby ktoś wyciszał gwałt w Kościele.
          > Pytanie; czy diabeł mówiący dobre rzeczy zmienia sens słów?
          > Tak moje IQ jest niskie, ale w stosunku do Einsteina i Hawkinga nie do ciebie.
          >
          >
          Czy jak uwazasz,ze zacytujesz dwa wielkie nazwiska to ich splendor splynie na
          ciebie?A co bylo ze sprawa Paetza podobno dwa lata alarmowano Watykan i co?Co z
          Ksiedzem z Tylawy?I czemu ksiadz,ktory pobil i zgwalcil starszego mezczyzne jest
          na wolnosci?
          • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 12:59

>
            > > cesspit napisał(a):
            > >
            > > > Człowieku... widzę że niestety jeszcze nie zauważyłeś, że to co pisze
            > sz
            > > > świadczy tylko o Twoim wyjątkowo niskim IQ. Świniami są ludzie próbuj
            > ący
            > > > nauczać ludzi i traktujący siebie za "wzorce moralne", gdy w rzeczywi
            > stośc
            > > i
            > > > pełni są obłudy, zakłamania i buty.
            > > > Piszesz, że nie jest złe? No tak... broń dalej ludzi, którzy żerują n
            > a inn
            > > ych
            > > > osobach i rozkradają nasz kraj. Boli Cię, że ich się piętnuje? No jak
            > widz
            > > ę sam
            > > >
            > > > masz "moralność świni".
            > > > Co do KK. Kiedyś w pewnej gazecie (zgadnij jakiej:)) pojawił się arty
            > kuł
            > > > mordercy ks. Popiełuszki i wszystkie media zaczęły się "pluć" o to. I
            > dobr
            > > ze,
            > > > ale powinne też krytykować sytuację, gdy to ksiądz - homoseksualista
            > i
            > > > gwałciciel - wypowiada się publicznie w TV czy radiu. Nie może być ró
            > wnych
            > > i
            > > > równiejszych przestępców.
            > > >
            > > > Pozdrawiam
            > > >
            > > > PS. Myśl trochę... to nie boli;]
            > >
            > >
            > > Ksiądz homoseksualista (zły homo) i gwałciciel vs. morderca. Hmmm.
            > > Jakoś nie pamiętam żeby ktoś wyciszał gwałt w Kościele.
            > > Pytanie; czy diabeł mówiący dobre rzeczy zmienia sens słów?
            > > Tak moje IQ jest niskie, ale w stosunku do Einsteina i Hawkinga nie do cie
            > bie.
            > >
            > >
            > Czy jak uwazasz,ze zacytujesz dwa wielkie nazwiska to ich splendor splynie na
            > ciebie?A co bylo ze sprawa Paetza podobno dwa lata alarmowano Watykan i co?Co z
            >
            > Ksiedzem z Tylawy?I czemu ksiadz,ktory pobil i zgwalcil starszego mezczyzne jes
            > t
            > na wolnosci?

To pytanie do systemu ścigania nie do mnie.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:06

>
              > > Gość portalu: Crotalus napisał(a):
              > >
              > > > cesspit napisał(a):
              > > >
              > > > > Człowieku... widzę że niestety jeszcze nie zauważyłeś, że to co
              > pisze
              > > sz
              > > > > świadczy tylko o Twoim wyjątkowo niskim IQ. Świniami są ludzie p
              > róbuj
              > > ący
              > > > > nauczać ludzi i traktujący siebie za "wzorce moralne", gdy w rze
              > czywi
              > > stośc
              > > > i
              > > > > pełni są obłudy, zakłamania i buty.
              > > > > Piszesz, że nie jest złe? No tak... broń dalej ludzi, którzy żer
              > ują n
              > > a inn
              > > > ych
              > > > > osobach i rozkradają nasz kraj. Boli Cię, że ich się piętnuje? N
              > o jak
              > > widz
              > > > ę sam
              > > > >
              > > > > masz "moralność świni".
              > > > > Co do KK. Kiedyś w pewnej gazecie (zgadnij jakiej:)) pojawił się
              > arty
              > > kuł
              > > > > mordercy ks. Popiełuszki i wszystkie media zaczęły się "pluć" o
              > to. I
              > > dobr
              > > > ze,
              > > > > ale powinne też krytykować sytuację, gdy to ksiądz - homoseksual
              > ista
              > > i
              > > > > gwałciciel - wypowiada się publicznie w TV czy radiu. Nie może b
              > yć ró
              > > wnych
              > > > i
              > > > > równiejszych przestępców.
              > > > >
              > > > > Pozdrawiam
              > > > >
              > > > > PS. Myśl trochę... to nie boli;]
              > > >
              > > >
              > > > Ksiądz homoseksualista (zły homo) i gwałciciel vs. morderca. Hmmm.
              > > > Jakoś nie pamiętam żeby ktoś wyciszał gwałt w Kościele.
              > > > Pytanie; czy diabeł mówiący dobre rzeczy zmienia sens słów?
              > > > Tak moje IQ jest niskie, ale w stosunku do Einsteina i Hawkinga nie d
              > o cie
              > > bie.
              > > >
              > > >
              > > Czy jak uwazasz,ze zacytujesz dwa wielkie nazwiska to ich splendor splynie
              > na
              > > ciebie?A co bylo ze sprawa Paetza podobno dwa lata alarmowano Watykan i co
              > ?Co z
              > >
              > > Ksiedzem z Tylawy?I czemu ksiadz,ktory pobil i zgwalcil starszego mezczyzn
              > e jes
              > > t
              > > na wolnosci?
              >
              >
              > To pytanie do systemu ścigania nie do mnie.
              >
              A o tym,ze proboszcz z Tylawy szantazuje swiadkow to tez nie wiesz .O tym,ze za
              ksiedza gwalciciela poreczyl inny proboszcz tez nie wiesz.O Paetzu tez nie
              wiedziales?Kto tu mowi o moralnosci swini.Papiz nazwal grzechy ksiezy pedfili
              zbrodnia a Rydzyk o tym milczy a dlaczego?Bo to Rydzyk ma moralnosc swini.Zwroc
              uwage,ze nie napisalam tego o Papiezu ja Go za te slowa szanuje.
              • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 13:14

>
                > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: Crotalus napisał(a):
                > > >
                > > > > cesspit napisał(a):
                > > > >
                > > > > > Człowieku... widzę że niestety jeszcze nie zauważyłeś, że t
                > o co
                > > pisze
                > > > sz
                > > > > > świadczy tylko o Twoim wyjątkowo niskim IQ. Świniami są lud
                > zie p
                > > róbuj
                > > > ący
                > > > > > nauczać ludzi i traktujący siebie za "wzorce moralne", gdy
                > w rze
                > > czywi
                > > > stośc
                > > > > i
                > > > > > pełni są obłudy, zakłamania i buty.
                > > > > > Piszesz, że nie jest złe? No tak... broń dalej ludzi, którz
                > y żer
                > > ują n
                > > > a inn
                > > > > ych
                > > > > > osobach i rozkradają nasz kraj. Boli Cię, że ich się piętnu
                > je? N
                > > o jak
                > > > widz
                > > > > ę sam
                > > > > >
                > > > > > masz "moralność świni".
                > > > > > Co do KK. Kiedyś w pewnej gazecie (zgadnij jakiej:)) pojawi
                > ł się
                > > arty
                > > > kuł
                > > > > > mordercy ks. Popiełuszki i wszystkie media zaczęły się "plu
                > ć" o
                > > to. I
                > > > dobr
                > > > > ze,
                > > > > > ale powinne też krytykować sytuację, gdy to ksiądz - homose
                > ksual
                > > ista
                > > > i
                > > > > > gwałciciel - wypowiada się publicznie w TV czy radiu. Nie m
                > oże b
                > > yć ró
                > > > wnych
                > > > > i
                > > > > > równiejszych przestępców.
                > > > > >
                > > > > > Pozdrawiam
                > > > > >
                > > > > > PS. Myśl trochę... to nie boli;]
                > > > >
                > > > >
                > > > > Ksiądz homoseksualista (zły homo) i gwałciciel vs. morderca. Hmm
                > m.
                > > > > Jakoś nie pamiętam żeby ktoś wyciszał gwałt w Kościele.
                > > > > Pytanie; czy diabeł mówiący dobre rzeczy zmienia sens słów?
                > > > > Tak moje IQ jest niskie, ale w stosunku do Einsteina i Hawkinga
                > nie d
                > > o cie
                > > > bie.
                > > > >
                > > > >
                > > > Czy jak uwazasz,ze zacytujesz dwa wielkie nazwiska to ich splendor sp
                > lynie
                > > na
                > > > ciebie?A co bylo ze sprawa Paetza podobno dwa lata alarmowano Watykan
                > i co
                > > ?Co z
                > > >
                > > > Ksiedzem z Tylawy?I czemu ksiadz,ktory pobil i zgwalcil starszego mez
                > czyzn
                > > e jes
                > > > t
                > > > na wolnosci?
                > >
                > >
                > > To pytanie do systemu ścigania nie do mnie.
                > >
                > A o tym,ze proboszcz z Tylawy szantazuje swiadkow to tez nie wiesz .O tym,ze za
                >
                > ksiedza gwalciciela poreczyl inny proboszcz tez nie wiesz.O Paetzu tez nie
                > wiedziales?Kto tu mowi o moralnosci swini.Papiz nazwal grzechy ksiezy pedfili
                > zbrodnia a Rydzyk o tym milczy a dlaczego?Bo to Rydzyk ma moralnosc swini.Zwroc
                >
                > uwage,ze nie napisalam tego o Papiezu ja Go za te slowa szanuje.

Rydzyk nie ma moralności świni tylko jest świnią. Wydaje mu się, że jest święty.
                Rydzyk jako osoba jednak bardzo różni się od Urbana tylko ich mechanizmy
                działania są podobne. Rydzyk wychował Łopuszańskiego i niezły batalion 70 letnich
                babci, Urban wychował takiego Cesspita i mu podobnych, którym sprzedał wizję
                świata w postaci HAHAHAHA "gazety".
              • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:15

> A o tym,ze proboszcz z Tylawy szantazuje swiadkow to tez nie wiesz .

Musi miec cholera wplywy ten proboszcz. Ale ciebie Aniu to by z pewnoscia
                nie zaszantazowal, nieprawdaz?

O tym,ze za
                >
                > ksiedza gwalciciela poreczyl inny proboszcz tez nie wiesz.O Paetzu tez nie
                > wiedziales?

Ja nie wiedzialem. Domagalbym sie aby pederaste odsunac z tego stanowiska.
                Co do tzw "molestowania seksualnego" to jest nagminne w kazdym biurze.

Kto tu mowi o moralnosci swini.Papiz nazwal grzechy ksiezy pedfili
                > zbrodnia a Rydzyk o tym milczy a dlaczego?Bo to Rydzyk ma moralnosc swini.Zwroc
                >
                > uwage,ze nie napisalam tego o Papiezu ja Go za te slowa szanuje.

Wiesz co, najlepiej zrob od razu cala liste przypadkow, ktore
                znasz. Ocenimy czy jest tego duzo czy malo.
          • cesspit MASZ RACJĘ ANIU 26.04.02, 13:02

> Czy jak uwazasz,ze zacytujesz dwa wielkie nazwiska to ich splendor splynie na
            > ciebie?A co bylo ze sprawa Paetza podobno dwa lata alarmowano Watykan i co?Co z
            > Ksiedzem z Tylawy?I czemu ksiadz,ktory pobil i zgwalcil starszego mezczyzne
            jest na wolnosci?

Podpowiem... bo jest KSIĘDZEM. A czarni w Polsce stoją ponad prawem.

Pozdrawiam serdecznie
            • Gość: brzytwa Re: MASZ RACJĘ ANIU IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:17
              cesspit napisał(a):

> Podpowiem... bo jest KSIĘDZEM. A czarni w Polsce stoją ponad prawem.

Te imbecyl, a gdzie to jest napisane. A moze czerwone scierwa polokowane
              w policji, prokuraturze i UB tak ich holubia co?
        • cesspit Re: Moralność świni 26.04.02, 12:58

> Ksiądz homoseksualista (zły homo) i gwałciciel vs. morderca. Hmmm.
          > Jakoś nie pamiętam żeby ktoś wyciszał gwałt w Kościele.

Nie dość że nieinteligenty to jeszcze i ślepy. Współczuję.
          Nie pamiętasz takich sytuacji? A o czym od kilkunastu tygodni trąbią media na
          całym świecie?

> Pytanie; czy diabeł mówiący dobre rzeczy zmienia sens słów?

Pisz na temat...

> Tak moje IQ jest niskie, ale w stosunku do Einsteina i Hawkinga nie do ciebie.
          >
          >

No i bardzo dobrze, że masz takie wysokie mniemanie o sobie... A skąd wiesz, że
          masz wysokie IQ? Bo słuchasz Radia Maryja i najeżdżasz na NIE?
          • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 13:03
            cesspit napisał(a):

>
            > > Ksiądz homoseksualista (zły homo) i gwałciciel vs. morderca. Hmmm.
            > > Jakoś nie pamiętam żeby ktoś wyciszał gwałt w Kościele.
            >
            > Nie dość że nieinteligenty to jeszcze i ślepy. Współczuję.
            > Nie pamiętasz takich sytuacji? A o czym od kilkunastu tygodni trąbią media na
            > całym świecie?
            >
            > > Pytanie; czy diabeł mówiący dobre rzeczy zmienia sens słów?
            >
            > Pisz na temat...
            >
            > > Tak moje IQ jest niskie, ale w stosunku do Einsteina i Hawkinga nie do cie
            > bie.
            > >
            > >
            >
            > No i bardzo dobrze, że masz takie wysokie mniemanie o sobie... A skąd wiesz, że
            >
            > masz wysokie IQ? Bo słuchasz Radia Maryja i najeżdżasz na NIE?

Ciężko się gada z takimi ludźmi jak ty. Zupełne zaślepienie jakąś swoją wizją
            swiata.
            Po pierwsze czy ksiądz czyniący zło, a mówiący dobre rzeczy wypacza sens tych
            słów?
            Po drugie ja widzę co się dzieje dookoła mnie.

• cesspit Re: Moralność świni 26.04.02, 13:13
              >
              > Ciężko się gada z takimi ludźmi jak ty. Zupełne zaślepienie jakąś swoją wizją
              > swiata.

Ciężko się ze mną gada? No bo brakuje Ci argumentów jak widzę.

Czy mam swoją wizję świata? Owszem. Chcę świata w którym nie będzie równych i
              równiejszych (znasz coś takiego jak "Folwark zwierzęcy" Orwella?), a z tego co
              widzę księża stoją ponad prawem.

> Po pierwsze czy ksiądz czyniący zło, a mówiący dobre rzeczy wypacza sens tych
              > słów?

Ksiądz czyniący zło nie powinien mieć moralnej akceptacji do nauczania innych.

> Po drugie ja widzę co się dzieje dookoła mnie.
              >

Chyba jednak nie;[

Pozdrawiam

• Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 13:20
                cesspit napisał(a):

> >
                > > Ciężko się gada z takimi ludźmi jak ty. Zupełne zaślepienie jakąś swoją wi
                > zją
                > > swiata.
                >
                > Ciężko się ze mną gada? No bo brakuje Ci argumentów jak widzę.
                >
                > Czy mam swoją wizję świata? Owszem. Chcę świata w którym nie będzie równych i
                > równiejszych (znasz coś takiego jak "Folwark zwierzęcy" Orwella?), a z tego co
                > widzę księża stoją ponad prawem.
                >
                > > Po pierwsze czy ksiądz czyniący zło, a mówiący dobre rzeczy wypacza sens t
                > ych
                > > słów?
                >
                > Ksiądz czyniący zło nie powinien mieć moralnej akceptacji do nauczania innych.
                >
                > > Po drugie ja widzę co się dzieje dookoła mnie.
                > >
                >
                > Chyba jednak nie;[
                >
                > Pozdrawiam
                >

Tylko ci się wydaję, że stoją ponad prawem. O wiele więcej prawników,
                policjantów, lekarzy stoi ponad prawem. Tylko NIE nie pisze o tym, bo to by nie
                był żaden temat. Nie było by sensacji. Gówno najbardziej widać na białym, z
                szarym się zawsze zleje. Kto prawnikowi będzie zarzucał brak moralności.
                Nie jesteś głupi Cesspit więc patrz na ten świat obiektywniej.

• Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:27

> Tylko ci się wydaję, że stoją ponad prawem. O wiele więcej prawników,
                  > policjantów, lekarzy stoi ponad prawem. Tylko NIE nie pisze o tym, bo to by nie
                  >
                  > był żaden temat. Nie było by sensacji.

Poza tym, w tych grupach (poza lekarzami)dominuja czerwoni, wiec po co ten
                  bojownik w wolnosc i demokracje mialy ich ruszac.
              • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:24
                cesspit napisał(a):

> Ciężko się ze mną gada? No bo brakuje Ci argumentów jak widzę.

Jestes zwyklym durniem, toczacym piane z pyska. Dokladnie tak samo
                jak zapiekli antysemici. Zauwazysz wszystko, co bedzie sie zdawalo
                potwierdzac twoje paranoje i nie zauwazysz nic co bedzie im przeczylo.

> Czy mam swoją wizję świata? Owszem. Chcę świata w którym nie będzie równych i
                > równiejszych (znasz coś takiego jak "Folwark zwierzęcy" Orwella?), a z tego co
                > widzę księża stoją ponad prawem.

Dobody, bo same "wizje" to za malo. Jak tam ze statystykami, zgromadziles juz,
                bo byle co gadac to kazdy wariat potrafi. Oni tez maja swoje "wizje".

> Ksiądz czyniący zło nie powinien mieć moralnej akceptacji do nauczania innych.

Acha, rozumiem, ze jestes wiernym kosciola, ze wypowiadasz sie na ten temat.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:22
              Crotalus jezeli ksiadz zamorduje 10 osob a bedzie mowil z ambony,ze nie wolno
              mordowac to co jest wazniejse ?To co on robi czy to co on mowi.?
              • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 13:27

> Crotalus jezeli ksiadz zamorduje 10 osob a bedzie mowil z ambony,ze nie wolno
                > mordowac to co jest wazniejse ?To co on robi czy to co on mowi.?

Przykład. Ojciec mówi do syna:
                - Synu nie wolno zdradzać swojej kobiety. To jest złe.
                A potem idzie do burdelu zdradzając swoją żonę.

Na syna wpływ będą miały słowa, pod warunkiem że nie wie co ojciec robi.
                Jeśli wie co robi ojciec staje się cyniczny.
                Jeśli potrafi to rozdzielić, będzie postępował według tych słów, a nie czynów.
                Będzie rozumiał, że słowa są dobre, a czyny złe.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:40

>
                  > > Crotalus jezeli ksiadz zamorduje 10 osob a bedzie mowil z ambony,ze nie wo
                  > lno
                  > > mordowac to co jest wazniejse ?To co on robi czy to co on mowi.?
                  >
                  >
                  > Przykład. Ojciec mówi do syna:
                  > - Synu nie wolno zdradzać swojej kobiety. To jest złe.
                  > A potem idzie do burdelu zdradzając swoją żonę.
                  >
                  > Na syna wpływ będą miały słowa, pod warunkiem że nie wie co ojciec robi.
                  > Jeśli wie co robi ojciec staje się cyniczny.
                  > Jeśli potrafi to rozdzielić, będzie postępował według tych słów, a nie czynów.
                  > Będzie rozumiał, że słowa są dobre, a czyny złe.
                  >
                  >
                  O nie to do mnie nie przemawia.A gdzie Dekalog?I to jest wlasnie moralnosc swini
                  to jest to co robi kosciol.Mozna krasc zabijac mozna byc zboczencem tylko trzeba
                  to robic w tajemnicy.Tylko,ze kazda tajemnica kiedys wychodzi na jaw.I co wtedy?
                  Nie wiem czy Ty masz dzieci czy nie.Ale wyobraz sobie sytuacje gdy Ty posylasz
                  swojego 8 letnigo syna na lekcje religii a po jakims czasie chlopiec przychodzi i
                  mowi,ze ksiadz sie z nim zabawial.Czy dalej bys posylal dziecko na religie do
                  tego ksiedza bo on ladne kazania mowi?
                  • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 13:46

>
                    > >
                    > > > Crotalus jezeli ksiadz zamorduje 10 osob a bedzie mowil z ambony,ze n
                    > ie wo
                    > > lno
                    > > > mordowac to co jest wazniejse ?To co on robi czy to co on mowi.?
                    > >
                    > >
                    > > Przykład. Ojciec mówi do syna:
                    > > - Synu nie wolno zdradzać swojej kobiety. To jest złe.
                    > > A potem idzie do burdelu zdradzając swoją żonę.
                    > >
                    > > Na syna wpływ będą miały słowa, pod warunkiem że nie wie co ojciec robi.
                    > > Jeśli wie co robi ojciec staje się cyniczny.
                    > > Jeśli potrafi to rozdzielić, będzie postępował według tych słów, a nie czy
                    > nów.
                    > > Będzie rozumiał, że słowa są dobre, a czyny złe.
                    > >
                    > >
                    > O nie to do mnie nie przemawia.A gdzie Dekalog?I to jest wlasnie moralnosc swin
                    > i
                    > to jest to co robi kosciol.Mozna krasc zabijac mozna byc zboczencem tylko trzeb
                    > a
                    > to robic w tajemnicy.Tylko,ze kazda tajemnica kiedys wychodzi na jaw.I co wtedy
                    > ?
                    > Nie wiem czy Ty masz dzieci czy nie.Ale wyobraz sobie sytuacje gdy Ty posylasz
                    > swojego 8 letnigo syna na lekcje religii a po jakims czasie chlopiec przychodzi
                    > i
                    > mowi,ze ksiadz sie z nim zabawial.Czy dalej bys posylal dziecko na religie do
                    > tego ksiedza bo on ladne kazania mowi?

Koloryzujesz, koloryzujesz i jeszcze raz koloryzujesz. Demonizujesz Kościół, a po
                    co? Kiedy słyszę o sprzedajnych policjantach, nie demonizuję policji. Ani żadnej
                    innej instytucji.
                    Bardziej boję się kiedy dziewczyna idzie do ginekologa się badać niż do księdza
                    się spowiadać.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:55
                      Ja nie demonizuje tylko Ty chyba olewasz to co mowi Papiez.Papiez wezwal
                      biskupow amerykanskich papiez przyznal,ze to zle a Ty dalej nic.Czy slowa
                      Rydzyka sa dla Was katolikow mniej wazne od slow Rydzyka?To ja juz nic z tego
                      nie rozumiem.Ktos tu chcial mnie nawracac na wiare.Na jaka wiare?Na wiare ludzi
                      zaklamanych?Nie dziekuje.Ja nie przestrzegam dekalogu ale przestrzegam
                      prawa.Kim sa ludzie ,ktorzy co innego mowia a co innego robia?To pospolici
                      klamcy,ktorych opluc nie warto.Koncze te dyskusje bo jeszcze chwila i napisze
                      Ci cos nieprzyjemnego.Zycze Ci tylko bys nie padl ofiara gwaltu jak ten starszy
                      mezczyzna,ktorego pobil i zgwalcil ksiadz.
                      • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 14:06

> Ja nie demonizuje tylko Ty chyba olewasz to co mowi Papiez.Papiez wezwal
                        > biskupow amerykanskich papiez przyznal,ze to zle a Ty dalej nic.Czy slowa
                        > Rydzyka sa dla Was katolikow mniej wazne od slow Rydzyka?To ja juz nic z tego
                        > nie rozumiem.Ktos tu chcial mnie nawracac na wiare.Na jaka wiare?Na wiare ludzi
                        >
                        > zaklamanych?Nie dziekuje.Ja nie przestrzegam dekalogu ale przestrzegam
                        > prawa.Kim sa ludzie ,ktorzy co innego mowia a co innego robia?To pospolici
                        > klamcy,ktorych opluc nie warto.Koncze te dyskusje bo jeszcze chwila i napisze
                        > Ci cos nieprzyjemnego.Zycze Ci tylko bys nie padl ofiara gwaltu jak ten starszy
                        >
                        > mezczyzna,ktorego pobil i zgwalcil ksiadz.

Nie wiem co mówił Papież i nie wiem co mówił Rydzyk. Kto to jest katolik? Co to
                        jest wiara, a co religia? Czy kościół to Bóg? ANIU CZYTAJ TO CO PISZĘ NIE
                        INTERPRETUJ PO SWOJEMU. Możesz pisać wszystko i nieprzyjemne też.
                  • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:48

> O nie to do mnie nie przemawia.A gdzie Dekalog?I to jest wlasnie moralnosc swin
                    > i
                    > to jest to co robi kosciol.Mozna krasc zabijac mozna byc zboczencem tylko trzeb
                    > a
                    > to robic w tajemnicy.

Nie, nie mozna swirusko. Widze, ze guzik wiesz na temat kosciola.
                    Nie dziwi mnie to, wlasnie tacy jak ty najczesciej zabieraja glos.

• Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:35

> Crotalus jezeli ksiadz zamorduje 10 osob a bedzie mowil z ambony,ze nie wolno
                > mordowac to co jest wazniejse ?To co on robi czy to co on mowi.?

To jest przyklad z zycia? Posluchaj wariatko. W Polsce jest wiele
                syfu, zla, niegodziwosci. Policjanci i prokuratorzy nierzadko
                wspolpracuja z mafia. Morduja, kradna i gwalca. Zainteresuj sie
                moze tymi grupami bojowniczko o sprawiedliwosc. Znajdziesz tam znacznie
                wiecej przykladow a nie tylko "ksiadz z Dukli".
                • Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:57
                  Jak bedzie temat o prokuratorach i sedziach i poluitykach to sie
                  wypowiem.Mierzyles juz goraczke?
                  • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 14:16

> Jak bedzie temat o prokuratorach i sedziach i poluitykach to sie
                    > wypowiem.Mierzyles juz goraczke?

A po co czekac na taki temat? Kosciol wpieprzasz przeciaz
                    w kazdym watku, czy jest cos na rzeczy, czy nie.

• Gość: Dzik Re: Moralność świni IP: *.pse.pl 26.04.02, 13:30
      Najbardziej mi w tej dyskusji żal świń.

Co one nam zawiniły, że najgorszych ludzi porównuje się
      właśnie ze świnią, że drańśtwo i łajdactwo nazywa się
      świństwem. Dlaczego kult moralnego upadku nazywa się
      panświnizmem. Dlaczego oskarża się te stworzenia
      o brak moralności lub niemoralność.
      Jaki w tym morał ?

Ja, świnie - np w postaci schabu, wędzonki lub
      polędwiczki - lubię.
      Słyszałem, że świnie w naturze są czyste i wcale nie
      świntuszą.
      Świnie lubię a Urbana nie.
      Jest obleśnym starym łajdakiem i cynicznym draniem.
      Nie jest świnią. Najwyżej wieprzem.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 13:41
        Gość portalu: Dzik napisał(a):

> Najbardziej mi w tej dyskusji żal świń.
        >
        > Co one nam zawiniły, że najgorszych ludzi porównuje się
        > właśnie ze świnią, że drańśtwo i łajdactwo nazywa się
        > świństwem. Dlaczego kult moralnego upadku nazywa się
        > panświnizmem. Dlaczego oskarża się te stworzenia
        > o brak moralności lub niemoralność.
        > Jaki w tym morał ?
        >
        > Ja, świnie - np w postaci schabu, wędzonki lub
        > polędwiczki - lubię.
        > Słyszałem, że świnie w naturze są czyste i wcale nie
        > świntuszą.
        > Świnie lubię a Urbana nie.
        > Jest obleśnym starym łajdakiem i cynicznym draniem.
        > Nie jest świnią. Najwyżej wieprzem.
        >

Zgadzam sie co do Urbana ale co z Rydzykiem?To dla Ciebie wzor cnot?
        • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:49

> Zgadzam sie co do Urbana ale co z Rydzykiem?To dla Ciebie wzor cnot?

Znajdz sobie blizszego w rodzinie wariatko.
        • Gość: Dzik Re: Moralność świni IP: *.pse.pl 26.04.02, 13:53

> > Świnie lubię a Urbana nie.
          > > Jest obleśnym starym łajdakiem i cynicznym draniem.
          > > Nie jest świnią. Najwyżej wieprzem.
          >
          > Zgadzam sie co do Urbana ale co z Rydzykiem? To dla
          > Ciebie wzor cnot?
          gdyby się trzymać świńsko-wieprzowej poetyki,
          to chyba taki knur.

Ale mam do R mniej pretensji nie dlatego, że jestem
          katolikiem, ale dlatego że:
          a) choć zrobił przekręt z akcjami stoczni, jest w
          porównaniu z Urbanem głuptaskiem,
          b) nie dopuścił się takich jak Urban niegodziwości, nie
          opluwał ludzi, którzy nie mogli się bronić.
          c) R jest zaślepiony - on chyba naprawde wierzy w to co
          gada - a Urban cały czas myśli oraz kalkuluje bardzo
          trzeźwo - i chyba w nic już nie wierzy tylko w ten
          panświnizm; byle użyć żywota, 'wszak żyjem tylko raz'.

• Gość: Ania Re: Moralność świni IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 14:08

>
            > > > Świnie lubię a Urbana nie.
            > > > Jest obleśnym starym łajdakiem i cynicznym draniem.
            > > > Nie jest świnią. Najwyżej wieprzem.
            > >
            > > Zgadzam sie co do Urbana ale co z Rydzykiem? To dla
            > > Ciebie wzor cnot?
            > gdyby się trzymać świńsko-wieprzowej poetyki,
            > to chyba taki knur.
            >
            > Ale mam do R mniej pretensji nie dlatego, że jestem
            > katolikiem, ale dlatego że:
            > a) choć zrobił przekręt z akcjami stoczni, jest w
            > porównaniu z Urbanem głuptaskiem,
            > b) nie dopuścił się takich jak Urban niegodziwości, nie
            > opluwał ludzi, którzy nie mogli się bronić.
            > c) R jest zaślepiony - on chyba naprawde wierzy w to co
            > gada - a Urban cały czas myśli oraz kalkuluje bardzo
            > trzeźwo - i chyba w nic już nie wierzy tylko w ten
            > panświnizm; byle użyć żywota, 'wszak żyjem tylko raz'.
            >
            Dziku nie wierze ,ze Rydzyk wierzy w to co gada.Po co tyle kont?Jak nie wiadomo o
            co chodzi to chodzi o pieniadze.Ja przez takich ludzi jak Rydzyk odeszlam od
            kosciola i duzo innych osob.Sluchaja go ludzie starsi oni sie niedlugo wykrusza.A
            mlodzi przez takich Rydzykow oddala sie od kosciola.Mnie wszystko jedno ja na tym
            nie strace tylko kosciol.
            • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 14:24

> Dziku nie wierze ,ze Rydzyk wierzy w to co gada.Po co tyle kont?Jak nie wiadomo
              > o
              > co chodzi to chodzi o pieniadze.Ja przez takich ludzi jak Rydzyk odeszlam od
              > kosciola i duzo innych osob.Sluchaja go ludzie starsi oni sie niedlugo wykrusza
              > .A
              > mlodzi przez takich Rydzykow oddala sie od kosciola.Mnie wszystko jedno ja na t
              > ym
              > nie strace tylko kosciol.

Podobnej bzdury to jeszcze nie czytalem. Dowiadujemy sie bowiem, ze:

1. Anie przepelnia troska o dobro kosciola.
              2. Odeszla z kosciola z powodu o. Rydzyka.
              3. Martwi sie jednal o dalsze losy kosciola.

Jesli Ania tak sie zamartwia o dalsze losy kosciola, to znaczy, ze widzi
              potrzebe jego istnienia a ponadto jest osoba na tyle inteligentna, ze nie
              utozsamia o. Rydzyka z kosciolem. Dlaczego wiec odeszla z kosciola (p-kt 2).
              Czy to tzw. kobieca logika, czy pospolita glupota?
              • Gość: Dzik Re: Moralność świni IP: *.pse.pl 26.04.02, 14:55

> Podobnej bzdury to jeszcze nie czytalem. Dowiadujemy
                > sie bowiem, ze:
                >
                > 1. Anie przepelnia troska o dobro kosciola.
                > 2. Odeszla z kosciola z powodu o. Rydzyka.
                > 3. Martwi sie jednal o dalsze losy kosciola.
                >
                > Jesli Ania tak sie zamartwia o dalsze losy kosciola, to
                > znaczy, ze widzi potrzebe jego istnienia a ponadto
                > jest osoba na tyle inteligentna, ze nie utozsamia o.
                > Rydzyka z kosciolem.
                jeśli jest doładnie jak piszesz i dobrze odczytujesz jej
                intencje to chyba dobrze.

> Dlaczego wiec odeszla z kosciola (p-kt 2).
                ja się nie pytam dlaczego odeszła,
                ja się pytam dlaczego nie wraca, skoro jest jak piszesz
                wyżej.
                Czy jak Rydzyk odejdzie, Ania wróci ?
                Jeśli tak, to wróci. Bo R odejdzie.
                Jestem dziwnie spokojny że tak.

> Czy to tzw. kobieca logika, czy pospolita glupota?

brzytewko, tnij,
                ale nie po oczkach, nie po oczkach.
                • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 14:00

> brzytewko, tnij,
                  > ale nie po oczkach, nie po oczkach.

Przykro mi, ale niestety nie moge sie z toba zgodzic. Albo utozsamia
                  sie o. Rydzyka z kosciolem i wtedy ma sie o kosciele od poczatku do konca
                  zla opinie, albo sie nie utozsamia o. Rydzyka z kosciolem i wtedy
                  opinia nt. Rydzyka nie moze byc powodem i uzasadnieniem odejscia
                  od kosciola. Ja w tym widze brak logiki.
            • Gość: Dzik Re: Moralność świni IP: *.pse.pl 26.04.02, 14:41

> Dziku nie wierze, ze Rydzyk wierzy w to co gada.
              napisałem, że 'CHYBA wierzy',

najgorsze, że po tym co kiedyś z jego ust słyszałem
              staram się tego faceta nie słuchać czasem tylko dochodzą
              mnie jakieś echa gdy walnie nową głupotę.

Rydzyk jest poważnym problemem dla Kościoła w Polsce.
              Myśłe, że wkrótce straci RM.

> Po co tyle kont? Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi
              > o pieniadze.
              Gdyby on robił te pieniądz nie na własną chwałe ale dla
              kościoła, np dla wsparcia biednych, bezdomnych itp., nie
              byłoby w tym nic złego, ale tak nie jest niestety.
              > Ja przez takich ludzi jak Rydzyk odeszlam od
              > kosciola i duzo innych osob.
              Niesłusznie.
              W KK jest nie tylko Rydzyk ale także Tischner, Salij,
              Twardowski, Maliński, Boniecki, wielu innych normalnych
              i dobrych ksieży. Także wśród biskupów jest wielu
              rozsądnych. Dembowski, Życiński, na ogół Pieronek, itd.
              Kościół na tle innych instytucji także świeckich wypada
              nie najgorzej. Jakie czasy i ludzie taki Kościół.
              Najważniejsza jest zawsze nie tyle praktyka Kościoła ile
              Ewangelia.

> Sluchaja go ludzie starsi oni sie niedlugo wykrusza
              > A mlodzi przez takich Rydzykow oddala sie od
              > kosciola. Mnie wszystko jedno ja na tym
              > nie strace tylko kosciol.
              A jesteś pewna, że niczego nie tracisz będąc
              poza kościołem. Albo, że nie straciłabyś gdyby kościoła
              nie było.
              Naprawdę nie trzeba słuchać Rydzyka.
        • Gość: Crotalus Re: Moralność świni IP: 157.25.121.* 26.04.02, 13:55

> Gość portalu: Dzik napisał(a):
          >
          > > Najbardziej mi w tej dyskusji żal świń.
          > >
          > > Co one nam zawiniły, że najgorszych ludzi porównuje się
          > > właśnie ze świnią, że drańśtwo i łajdactwo nazywa się
          > > świństwem. Dlaczego kult moralnego upadku nazywa się
          > > panświnizmem. Dlaczego oskarża się te stworzenia
          > > o brak moralności lub niemoralność.
          > > Jaki w tym morał ?
          > >
          > > Ja, świnie - np w postaci schabu, wędzonki lub
          > > polędwiczki - lubię.
          > > Słyszałem, że świnie w naturze są czyste i wcale nie
          > > świntuszą.
          > > Świnie lubię a Urbana nie.
          > > Jest obleśnym starym łajdakiem i cynicznym draniem.
          > > Nie jest świnią. Najwyżej wieprzem.
          > >
          >
          > Zgadzam sie co do Urbana ale co z Rydzykiem?To dla Ciebie wzor cnot?

Zastanawia mnie po co łączysz te dwie rzeczy. Twój tok myślenia; Jeśli ktoś jest
          przeciw Urbanowi to jest za Rydzykiem, chyba że opowie się przeciw niemu. Bardzo
          wątpię żeby Dzik był za Rydzykiem.

• Gość: Kraken Re: Moralność świni-do "katopolakow" IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 13:54
        NIE SADZCIE,ABYSCIE SADZONYMI NIE BYLI,ALBOWIEM JAKA MIARA WY SADZICIE-WAS
        SADZIC BEDA!!!

Czy nie wydaje sie wszystkim,ze KK zbiera obecnie zniwo,ktore zasiewal przez
        1600lat??-KTO SIEJE WIATR-BURZE ZBIERAL BEDZIE!!!
        Tylko przestancie powtarzac,ze Lolek od kremowek potepil pedalow i pedofili w
        KK-NIKT przy zdrowych zmyslach nie uwierzy,ze nie wiedzial o tym,iz szacunkowo
        60% klechow to "kochajacy inaczej",zwlaszcza,ze jak twierdza wtajemniczeni SAM
        DAWAL biskupowi Sapieze(stad jego kariera) i zna sprawe wprawdzie nie od
        podszewki.....ale od kiszki stolcowej na pewno!!!!
    • Gość: brzytwa Do imbecyla cesspita IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 13:51
      Te, zbzikowaniec, znalazles juz te statystyki. Chetnie bym
      porozmawial o konkretach.
      • Gość: pocoto Do Brzytwy - konkretnika IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.04.02, 13:56
        Ty Brzytwa przeciez ciagle tylko pieprzysz. Jeszcze nie widzialem abys napisal
        cos z sensem. Chlopie pomysl nad soba (o ile to potrafisz). Poza tym, ze
        wyzywasz ludzi od roznych nic dobrego z twojej makowki nie wyplywa.
        • Gość: Ania Re: Do Brzytwy - konkretnika IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 14:02
          Gość portalu: pocoto napisał(a):

> Ty Brzytwa przeciez ciagle tylko pieprzysz. Jeszcze nie widzialem abys napisal
          > cos z sensem. Chlopie pomysl nad soba (o ile to potrafisz). Poza tym, ze
          > wyzywasz ludzi od roznych nic dobrego z twojej makowki nie wyplywa.

Tak teraz dyskutuja wybitnie inteligentni z IQ 140mierzonym chyba klonica.
          • Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - konkretnika IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 14:18

> Tak teraz dyskutuja wybitnie inteligentni z IQ 140mierzonym chyba klonica.

Pierwsze slysze, zeby klonica mogla sluzyc za jakikolwiek
            przyrzad pomiarowy.
            • Gość: Ania Re: Do Brzytwy - konkretnika IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 14:22

>
              > > Tak teraz dyskutuja wybitnie inteligentni z IQ 140mierzonym chyba klonica.
              >
              > Pierwsze slysze, zeby klonica mogla sluzyc za jakikolwiek
              > przyrzad pomiarowy.

U Ciebie zmierzyli klonica to Twoje IQ dlatego im wyszlo 140 tylko Ty o tym nic
              nie wiesz.
              • Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - konkretnika IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 14:37

> U Ciebie zmierzyli klonica to Twoje IQ dlatego im wyszlo 140 tylko Ty o tym nic
                >
                > nie wiesz.

Slabe.
          • Gość: sceptyk Re: Do Brzytwy - konkretnika IP: 195.15.57.* 26.04.02, 14:32
            Azes sie chlopie wpierniczyl! Z postempactwem na argumenty nigdy nie wygrasz,
            bo oni nie uznaja faktow. Nie uznaja i juz. A co musza? Demokracja jest,
            wolnosc. Kazdy moze miec takie poglady, jakie chce. Fakty mozna uznac w
            dyskusji, a mozna ich rownie dobrze nie uznawac. Oba podejscia sa rownorzedne.
            I wcale nie znaczy, absolutnie nie, ze ten kto przytacza fakty i argumentuje
            logicznie ma racje. A o inteligencji emocjonalnej, na przyklad, slyszales? No
            widzisz. Ktos moze miec nizsze, bliskie zeru, IQ, wypowiadac sie chaotycznie,
            badz calkiem bez sensu (tego w tradycyjnym znaczeniu), ale ma nad wyraz
            rozwinieta inteligencje emocjonalna. Choc nie do zmierzenia, ale pozwala na
            oglaszanie sie zwyciezca w dysputach. Bardziej naukowo to sie nazywa
            postmodernizm. W tym przypadku kuchenny.

A ponadto, sadze, dzieli Cie najwyzej 5-6 postow od uznania przez smietanke
            forum za faszyste.

No nic. Walcz. Macie z Crotalusem moje moralne wsparcie, ale czarno Wam wroze.
            sceptyk
            • Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - konkretnika IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 14:49
              Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Azes sie chlopie wpierniczyl! Z postempactwem na argumenty nigdy nie wygrasz,
              > bo oni nie uznaja faktow. Nie uznaja i juz. A co musza? Demokracja jest,
              > wolnosc. Kazdy moze miec takie poglady, jakie chce. Fakty mozna uznac w
              > dyskusji, a mozna ich rownie dobrze nie uznawac. Oba podejscia sa rownorzedne.
              > I wcale nie znaczy, absolutnie nie, ze ten kto przytacza fakty i argumentuje
              > logicznie ma racje. A o inteligencji emocjonalnej, na przyklad, slyszales? No
              > widzisz. Ktos moze miec nizsze, bliskie zeru, IQ, wypowiadac sie chaotycznie,
              > badz calkiem bez sensu (tego w tradycyjnym znaczeniu), ale ma nad wyraz
              > rozwinieta inteligencje emocjonalna. Choc nie do zmierzenia, ale pozwala na
              > oglaszanie sie zwyciezca w dysputach. Bardziej naukowo to sie nazywa
              > postmodernizm. W tym przypadku kuchenny.
              >
              > A ponadto, sadze, dzieli Cie najwyzej 5-6 postow od uznania przez smietanke
              > forum za faszyste.
              >
              > No nic. Walcz. Macie z Crotalusem moje moralne wsparcie, ale czarno Wam wroze.
              > sceptyk

Dzieki za wsparcie, bo juz nerwy trace. Nie dosc, ze duren jeden z drugim
              ma popieprzene we lbie, to jeszcze mowi, ze inni sa glupi bo nie widza tego
              co on.
              Kurcze, w tym kraju codziennie dochodzi do tysiecy odrazajacych przestepstw,
              mamy przegnily, wrecz przestepczy aparat panstwowy, glupich i skorumpowanych
              lekarzy, handel zywym towarem i narkotykami, zreszta co tutaj dlugo wyliczac.
              To wszystko, nie jest problemem. Problemem jest "ksiadz z Dukli", ktorego
              nie wiadomo dlaczego jeszcze nie zamkneli (o ile jest winien). Zreszta
              wiadomo, polowa przestepcow chodzi na wolnosci, bo tak dziala nasz wymiar
              sprawiedliwosci. Nie jest to nic dziwnego. Tyle tylko, ze jak napisalem
              wczesniej, pojeby zauwaza kazdy szczegol, ktory bedzie potwierdzal
              ich chore wizje, i nie zauwaza nic, co bedzie im przeczylo. A juz z pewnoscia
              nie zauwaza, ze patologie zdarzaja sie w kazdym srodowisku, zaryzykuje
              nawet twierdzenie, ze w stopniu znacznie wiekszym. Ta obserwacja jednak
              nie jest im do niczego potrzebna. Oni i tak beda wiedziec swoje,
              i czekac z pogryzionymi z niecierpliwosci paluchami na kolejne "afery".

P.S. Faszysta? Owszem, dla tych ludzi kazdy na prawo od Michnika to
              faszysta.

• Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - konkretnika IP: *.pcz.czest.pl 26.04.02, 14:15
          Gość portalu: pocoto napisał(a):

> Ty Brzytwa przeciez ciagle tylko pieprzysz. Jeszcze nie widzialem abys napisal
          > cos z sensem. Chlopie pomysl nad soba (o ile to potrafisz). Poza tym, ze
          > wyzywasz ludzi od roznych nic dobrego z twojej makowki nie wyplywa.

No coz, widac mamy odmienne przekonania n/t sensu i dobra.

• Gość: Kraken Re: Do sceptyk IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 14:41
            azeby popierac kogokolwiek "moralnie"-najpierw trzeba samemu te "moralnosc"
            posiadac!!
            • Gość: Ania Re: Do sceptyk IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 14:47
              Napisales kiedys ,ze martwi Cie,ze ludzie nie przestrzegaja Dekalogu.Co zatem
              powiesz na to co mowi Crotalus ,ze mozna nieprzestrzegac byle tylko nikt o tym
              nie wiedzial?Bo ja to sie troche pogubilam .Trzeba przestrzegac czy nie trzeba?
              • Gość: Crotalus Re: Do sceptyk IP: 157.25.121.* 26.04.02, 14:48

> Napisales kiedys ,ze martwi Cie,ze ludzie nie przestrzegaja Dekalogu.Co zatem
                > powiesz na to co mowi Crotalus ,ze mozna nieprzestrzegac byle tylko nikt o tym
                > nie wiedzial?Bo ja to sie troche pogubilam .Trzeba przestrzegac czy nie trzeba?

Nic takiego nie powiedziałem.
                • Gość: Ania Re: Do Crotalusa IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 15:15

>
                  > > Napisales kiedys ,ze martwi Cie,ze ludzie nie przestrzegaja Dekalogu.Co za
                  > tem
                  > > powiesz na to co mowi Crotalus ,ze mozna nieprzestrzegac byle tylko nikt o
                  > tym
                  > > nie wiedzial?Bo ja to sie troche pogubilam .Trzeba przestrzegac czy nie tr
                  > zeba?
                  >
                  >
                  >
                  > Nic takiego nie powiedziałem.

Oj Crotalus bo sie pogniewamy.a kto napisal o 13.03
                  "Po pierwsze czy ksiadz czyniacy zlo a mowiacy dobre rzeczy wypacza sens tych
                  slow"
                  No to jaki z tego wniosek.Pozniej byl jeszcze przyklad z ojcem,ktory chodzi do
                  burdelu i wszystko jest w porzadku bo mowi synowi,zeby syn tego nie robil.
                  • Gość: Crotalus Re: Do Crotalusa IP: 157.25.121.* 26.04.02, 15:23

>
                    > >
                    > > > Napisales kiedys ,ze martwi Cie,ze ludzie nie przestrzegaja Dekalogu.
                    > Co za
                    > > tem
                    > > > powiesz na to co mowi Crotalus ,ze mozna nieprzestrzegac byle tylko n
                    > ikt o
                    > > tym
                    > > > nie wiedzial?Bo ja to sie troche pogubilam .Trzeba przestrzegac czy n
                    > ie tr
                    > > zeba?
                    > >
                    > >
                    > >
                    > > Nic takiego nie powiedziałem.
                    >
                    > Oj Crotalus bo sie pogniewamy.a kto napisal o 13.03
                    > "Po pierwsze czy ksiadz czyniacy zlo a mowiacy dobre rzeczy wypacza sens tych
                    > slow"
                    > No to jaki z tego wniosek.Pozniej byl jeszcze przyklad z ojcem,ktory chodzi do
                    > burdelu i wszystko jest w porzadku bo mowi synowi,zeby syn tego nie robil.

Nie wypacza sensu tych słów, bo to nie są jego słowa, on jest tylko tubą która je
                    niesie. Jego czyny nie kalają tych słów. Może jest to popieprzone, ale tak jest.
                    Ta religia nie została uszyta na miarę człowieka. Przerasta go, a człowiek jest
                    słaby. "Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień" - więc kto miałby prawo
                    nauczać skoro wszyscy są w jakiś sposób skalani?
                    • Gość: Ania Re: Do Crotalusa IP: *.upc.chello.be 26.04.02, 15:35

>
                      > > Gość portalu: Crotalus napisał(a):
                      > >
                      > > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                      > > >
                      > > > > Napisales kiedys ,ze martwi Cie,ze ludzie nie przestrzegaja Deka
                      > logu.
                      > > Co za
                      > > > tem
                      > > > > powiesz na to co mowi Crotalus ,ze mozna nieprzestrzegac byle ty
                      > lko n
                      > > ikt o
                      > > > tym
                      > > > > nie wiedzial?Bo ja to sie troche pogubilam .Trzeba przestrzegac
                      > czy n
                      > > ie tr
                      > > > zeba?
                      > > >
                      > > >
                      > > >
                      > > > Nic takiego nie powiedziałem.
                      > >
                      > > Oj Crotalus bo sie pogniewamy.a kto napisal o 13.03
                      > > "Po pierwsze czy ksiadz czyniacy zlo a mowiacy dobre rzeczy wypacza sens t
                      > ych
                      > > slow"
                      > > No to jaki z tego wniosek.Pozniej byl jeszcze przyklad z ojcem,ktory chodz
                      > i do
                      > > burdelu i wszystko jest w porzadku bo mowi synowi,zeby syn tego nie robil.
                      >
                      >
                      > Nie wypacza sensu tych słów, bo to nie są jego słowa, on jest tylko tubą która
                      > je
                      > niesie. Jego czyny nie kalają tych słów. Może jest to popieprzone, ale tak jest

.
                      > Ta religia nie została uszyta na miarę człowieka. Przerasta go, a człowiek jest
                      >
                      > słaby. "Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień" - więc kto miałby pra
                      > wo
                      > nauczać skoro wszyscy są w jakiś sposób skalani?

Jezeli piszesz,ze religia nie zostala uszyta na miare czlowieka to znaczy,ze nie
                      jest ona dla ludzi.Pan Bog dal po to Dekalog by go przestrzegac.Zgadzam sie,ze
                      ludzie sa grzeszni.Ale od ksiezy,ktorzy nauczaja mozna wymagac czegos wiecej.Jak
                      nauczyciel polskiego moze nauczyc ortografii jezeli sam robi po dwa bledy w
                      jednym wyrazie.Jak on moze oceniac prace swych uczniow skoro sam nie umie
                      pisac.Przestan myslec jak Rydzyk a zacznij myslec jak Papiez.Papiez
                      powiedzial ,ze kosciol bedzie takich ksiezy wyrzucal.Crotalus pamietaj,ze Papiez
                      jest podobno nieomylny.Pozdrawiam.
                      • Gość: odys Re: Do Crotalusa IP: 213.158.197.* 29.04.02, 16:30

>
                        > >
                        > > > Gość portalu: Crotalus napisał(a):
                        > > >
                        > > > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                        > > > >
                        > > > > > Napisales kiedys ,ze martwi Cie,ze ludzie nie przestrzegaja
                        > Deka
                        > > logu.
                        > > > Co za
                        > > > > tem
                        > > > > > powiesz na to co mowi Crotalus ,ze mozna nieprzestrzegac by
                        > le ty
                        > > lko n
                        > > > ikt o
                        > > > > tym
                        > > > > > nie wiedzial?Bo ja to sie troche pogubilam .Trzeba przestrz
                        > egac
                        > > czy n
                        > > > ie tr
                        > > > > zeba?
                        > > > >
                        > > > >
                        > > > >
                        > > > > Nic takiego nie powiedziałem.
                        > > >
                        > > > Oj Crotalus bo sie pogniewamy.a kto napisal o 13.03
                        > > > "Po pierwsze czy ksiadz czyniacy zlo a mowiacy dobre rzeczy wypacza s
                        > ens t
                        > > ych
                        > > > slow"
                        > > > No to jaki z tego wniosek.Pozniej byl jeszcze przyklad z ojcem,ktory
                        > chodz
                        > > i do
                        > > > burdelu i wszystko jest w porzadku bo mowi synowi,zeby syn tego nie r
                        > obil.
                        > >
                        > >
                        > > Nie wypacza sensu tych słów, bo to nie są jego słowa, on jest tylko tubą k
                        > tóra
                        > > je
                        > > niesie. Jego czyny nie kalają tych słów. Może jest to popieprzone, ale tak
                        > jest
                        >
                        >
                        > .
                        > > Ta religia nie została uszyta na miarę człowieka. Przerasta go, a człowiek
                        > jest
                        > >
                        > > słaby. "Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień" - więc kto miałb
                        > y pra
                        > > wo
                        > > nauczać skoro wszyscy są w jakiś sposób skalani?
                        >
                        > Jezeli piszesz,ze religia nie zostala uszyta na miare czlowieka to znaczy,ze ni
                        > e
                        > jest ona dla ludzi.Pan Bog dal po to Dekalog by go przestrzegac.Zgadzam sie,ze
                        > ludzie sa grzeszni.Ale od ksiezy,ktorzy nauczaja mozna wymagac czegos wiecej.Ja
                        > k
                        > nauczyciel polskiego moze nauczyc ortografii jezeli sam robi po dwa bledy w
                        > jednym wyrazie.Jak on moze oceniac prace swych uczniow skoro sam nie umie
                        > pisac.Przestan myslec jak Rydzyk a zacznij myslec jak Papiez.Papiez
                        > powiedzial ,ze kosciol bedzie takich ksiezy wyrzucal.Crotalus pamietaj,ze Papie
                        > z
                        > jest podobno nieomylny.Pozdrawiam.

papież, glowa kościoła katolickiego zasłużył jednak na twoje uznanie; to jest
                        krzepiące zważywszy to co wcześniej pisałaś o kościele
            • sceptyk Re: Do Szanownego Krakena 26.04.02, 17:23
              Gość portalu: Kraken napisał(a):

> azeby popierac kogokolwiek "moralnie"-najpierw trzeba samemu te "moralnosc"
              > posiadac!!
              -----------------------------

Szanowny Panie Krakenie,

Ze zrozumieniem obserwuje Panskie zmagania z polszczyzna. To w koncu nie jest
              najlatwiejszy z jezykow. Stywarza powazne klopoty. Zwlaszcza obcokrajowcom. I
              nie jest to bynajmniej wylacznie moja opinia.

Ale ad rem. Otoz w tymze trudnym i skomplikowanym, zwlaszcza dla obcokrajowcow,
              jezyku polskim, stwierdzenie "moralne wsparcie' oznacza, ze sie popiera czyjes
              poglady. Raczej werbalnie niz, jak widze raczej Pan by to z checia uczynil,
              fizycznie. Dajac oponentowi w ryja, ze uzyje bliskiej panu terminologii.

Nie oznacza to wcale, ze wspierajacy musi miec jakas specjalnie wysoka
              moralnosc. Lub, w potocznym rozumieniu tego slowa, w ogole ja miec. Sadze, ze
              nawet jesli to Pan by powiedzial, ze Pan komus ofiaruje 'moralne wsparcie',
              takie stwierdzenie mialoby sens, mimo pozornego absurdu. Przepraszam, ze uzywam
              przykladow ekstremalnych, ale na takich czesto latwo jest wyjasnic jakas teze.

Przechodzac do szczegolow, chcialbym zwrocic Panska uwage, ze ja nie
              powiedzialem, ze popieram kolegow Brzytwe i Crotalusa 'moralnie' (badz
              amoralnie, jako ze taki jestem) jak to Pan 'cytuje' i interpretuje. Ja jedynie
              stwierdzilem, ze udzielam im moralnego wsparcia, co w jezyku polskim, trudnym
              zwlaszcza dla obcokrajowcow, znaczy to, co powyzej staralem sie wyjasnic.

Konczac, zachecam do uwaznego czytania postow innych dyskutantow, jak i tez
              poglebiania swej wiedzy w zakresie znajomosci i swobody poslugiwania sie
              jezykiem polskim; co prawda trudnym, ale w podstawach mozliwym do opanowania
              nawet przez osobnikow majacych ogolne problemy cywilizacyjne, jak Pan.

z uszanowaniem
              sceptyk
              • Gość: Kraken Re: Do Szanownego sceptyka IP: *.ipt.aol.com 27.04.02, 20:09
                sceptyk napisał(a):

> Gość portalu: Kraken napisał(a):
                >
                > > azeby popierac kogokolwiek "moralnie"-najpierw trzeba samemu te "moralnos
                > c"
                > > posiadac!!
                > -----------------------------
                >
                > Szanowny Panie Krakenie,
                >
                > Ze zrozumieniem obserwuje Panskie zmagania z polszczyzna.

-Kr.Dziwne rzeczy acan wypisujesz,albowiem przez cale swe zycie nijakich klopotow
                z polszczyzna nie mialem,ale niech tam....

To w koncu nie jest
                > najlatwiejszy z jezykow. Stywarza powazne klopoty.

-Kr.Na podstawie tejze wypowiedzi smiem suponowac,ze musiales przejsc wasc
                niemala gehenne starajac sie wladac tymze jezykiem-ale nie ustawaj wasc w zapale-
                "tak trzymac i nie popuszczac"-jak zachecal pewien podziwiany przez was duchownyKK
                (ciekaw jestem niezmiernie,czy Paetza rowniez mial na mysli)

Zwlaszcza obcokrajowcom. I
                > nie jest to bynajmniej wylacznie moja opinia.

-Kr. jak dotychczas pomimo zamieszkiwania poza tym "polskim rajem" obywatelstwo
                jeszcze posiadam(lecz przy najblizszej okazji mam zamiar zrzec sie go,a to nie
                jest takie proste)

>
                > Ale ad rem. Otoz w tymze trudnym i skomplikowanym, zwlaszcza dla obcokrajowcow,
                >
                > jezyku polskim, stwierdzenie "moralne wsparcie' oznacza, ze sie popiera czyjes
                > poglady. Raczej werbalnie niz, jak widze raczej Pan by to z checia uczynil,
                > fizycznie. Dajac oponentowi w ryja, ze uzyje bliskiej panu terminologii.
                >
                > Nie oznacza to wcale, ze wspierajacy musi miec jakas specjalnie wysoka
                > moralnosc. Lub, w potocznym rozumieniu tego slowa, w ogole ja miec.

-Kr.I tu sie roznimy pogladami na sprawe "moralnosci"-bowiem moim skromnym
                zdaniem popierac czyjes poglady,to byc po prostu jego stronnikiem,lecz udzielac
                moralnego wsparcia-to juz znaczy w moim mniemamniu ZNACZNIE wiecej,jest to
                postawienie na szali popieranego pogladu,czy osoby ,ze okresle to moze nieco
                infantylnie-CALEGO SIEBIE,jest to niczym zyrowanie w banku pozyczki-jesli dluznik
                okaze sie niewyplacalny-TY poniesiesz konsekwencje swego "moralnego wsparcia"-a
                to juz moim zdnaniem dosc duza roznica

Sadze, ze
                > nawet jesli to Pan by powiedzial, ze Pan komus ofiaruje 'moralne wsparcie',
                > takie stwierdzenie mialoby sens, mimo pozornego absurdu. Przepraszam, ze uzywam
                >
                > przykladow ekstremalnych, ale na takich czesto latwo jest wyjasnic jakas teze.
                >
                > Przechodzac do szczegolow, chcialbym zwrocic Panska uwage, ze ja nie
                > powiedzialem, ze popieram kolegow Brzytwe i Crotalusa 'moralnie' (badz
                > amoralnie, jako ze taki jestem) jak to Pan 'cytuje' i interpretuje. Ja jedynie
                > stwierdzilem, ze udzielam im moralnego wsparcia, co w jezyku polskim, trudnym
                > zwlaszcza dla obcokrajowcow, znaczy to, co powyzej staralem sie wyjasnic.
                >
                -Kr.Nie chce powtarzac w kolko tego samego-patrz powyzej(nie lubie "slowotoku")

> Konczac, zachecam do uwaznego czytania postow innych dyskutantow, jak i tez
                > poglebiania swej wiedzy w zakresie znajomosci i swobody poslugiwania sie
                > jezykiem polskim; co prawda trudnym, ale w podstawach mozliwym do opanowania
                > nawet przez osobnikow majacych ogolne problemy cywilizacyjne, jak Pan.
                >
                > z uszanowaniem
                > sceptyk

-Kr. moge wasci zapewnic,ze zawsze uwaznie czytam interesujace mnie watki(inaczej
                wogole nie "wchodzilbym" w temat)
                Co do stopnia opanowania "trudnego" panskim zdaniem jezyka(widac niemalo trudu
                kosztowalo wacpana nauczenie sie jako-takiego poslugiwania sie nim)-nie sadze aby
                ustepowal w czymkolwiek panskiej szanownej osobie(ale nie zalezy mi na tym,aby
                sie spierac o takie drobiazgi-niechaj sie moscipanu WYDAJE,ze znasz acan ten
                jezyk lepiej ode mnie niegodnego nasladowcy)
                Co do problemow cywilizacyjnych-zapewne znacznie wiecej maja ich osobnicy
                pokroju "Crotalusa" czy "brzytwy"<jak rowniez wacpan (jak mozna mniemac
                po "moralnym wsparciu" osobnikow bez zenady gloszacych czyjas "swinska(ich
                zdaniem) moralnosc"-gdybym mial ocenic w ten sam sposob ich"moralnosc"-OBRAZILBYM
                SWINIE!!!
                Pozdrowienia(bez moralnego wsparcia)
      • cesspit Re: Do imbecyla cesspita 26.04.02, 15:01

> Te, zbzikowaniec, znalazles juz te statystyki. Chetnie bym
        > porozmawial o konkretach.

Zacznę od początku.

Napisałeś o ANI:
        "Jesli Ania tak sie zamartwia o dalsze losy kosciola, to znaczy, ze widzi
        potrzebe jego istnienia a ponadto jest osoba na tyle inteligentna, ze nie
        utozsamia o. Rydzyka z kosciolem. Dlaczego wiec odeszla z kosciola (p-kt 2).
        Czy to tzw. kobieca logika, czy pospolita glupota?"

Odpowiem Ci, że ja też kiedyś chodziłem do kościoła i wierzyłem w sens słów
        duchownych, tylko że przejrzałem na oczy. Zobaczyłem ile fałszu i głupoty jest w
        tym co oni głoszą. Na dobrą sprawę interesują się coraz bardzije polityka a
        zapominają KOMU MAJĄ SŁUŻYĆ. Ale cóż... nie ma to jak kasa i przyjemności. Bóg
        poczeka.
        Aż wstyd było parzeć jak bp Mazur mówił, jak to upiększyła GW, "ze łzami w
        oczach" o tym, że nie wpuścili go Rosji, a minutę później wsiadł do NAJNOWSZEGO
        SAMOCHODU VOLVO i pojechał. No cóż - to biskup i z racji tego już mu się taki
        pojazd należy. Co nie?
        Specjalnie dla klechów stworzono PULS i za publiczne pieniądze go finansowano.
        Niby TVP jest taka lewicowa, a z racji finansowania przez państwo powinna być
        bezstronna, a nikt nie zauważa że PULS jest jeszcze gorszy. No ale w końcu
        potrzeba w kraju, w któym występuje równouprawnienie wyznań, telewizji
        katolickiej, paru katolickich rozgłośni i prasy. Szkoda tylko że za nasze
        pieniądze;[
        Właśnie takie rzeczy zraziły mnie do kleru i za to stałem się deistą.

Druga sprawa:
        Napisałeś o mnie:
        "Jestes zwyklym durniem, toczacym piane z pyska. Dokladnie tak samo jak zapiekli
        antysemici. Zauwazysz wszystko, co bedzie sie zdawalo potwierdzac twoje paranoje
        i nie zauwazysz nic co bedzie im przeczylo."

Mówił dziad do obrazu... Pianę z pyska to toczysz tutaj ty, bo w twoim mniemaniu
        wszyscy nie kochający papy i KK tak jak ty są wariatami, debilami i paranoikami.
        Niestety człowieku nie widzisz jednej rzeczy... Kościół był i jest pełen obłudy.
        Wykorzystuje wiarę, jak to powiedział słusznie Kagan, do własnych celów. A
        zaślepieni dewoci i dewotki ufają we wszystko co on mówi. Klecha wg ciebie nie
        jest ponad prawem? To czemu do cholery jasnej Paetz nie stanął przed prokuraturą?
        Czemu przez wiele lat udawało mu sie podrywać chłopców i pokazywać im
        majtki "AMOR"? Czemu????? BO KOŚCIÓŁ STANOWI PAŃSTWO W PAŃSTWIE I WSZELKIE
        KODEKSY I USTAWY GO NIE OBOWIĄZUJĄ.

BTW. Chcesz przykłady obłudy kleru? <a href="www.nie.com.pl/main.php?
        dzial=akt&id=172&zaznacz=ksiądz"> Proszę uprzejmie: </a>
        • cesspit Re: Do imbecyla cesspita 26.04.02, 15:02
          miało być:
          www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=172&zaznacz=ksiądz
        • Gość: Dzik Re: Do cesspita IP: *.pse.pl 26.04.02, 16:20
          cesspit napisał(a):

> Odpowiem ci, że ja też kiedyś chodziłem do kościoła i
          > wierzyłem w sens słów duchownych, tylko że przejrzałem
          > na oczy. Zobaczyłem ile fałszu i głupoty jest w
          > tym co oni głoszą.
          w tym co głosili, czy między tym co głosili a robili ?
          wiele znałeś takich przypadków ?

piszę w czasie przeszłym bo jak sam piszesz nie chodzisz
          już do kościoła.

> Na dobrą sprawę interesują się coraz bardzije polityka
          > a zapominają KOMU MAJĄ SŁUŻYĆ. Ale cóż... nie ma to jak
          > kasa i przyjemności. Bóg poczeka.
          kogo konkretnie masz na myśli - ksieży z twojej parafii ?
          czy nieszczęsnych Rydzyka albo Jankowskiego ? -
          nieszczęsnych bo sami nie wiedzą co czynią.

> Aż wstyd było parzeć jak bp Mazur mówił, jak to
          > upiększyła GW, "ze łzami w oczach" o tym, że nie
          > wpuścili go Rosji, a minutę później wsiadł do
          > NAJNOWSZEGO SAMOCHODU VOLVO i pojechał. No cóż - to
          > biskup i z racji tego już mu się taki pojazd należy. Co
          > nie?
          masz żal, że wsiadł do Volvo czy że mówił ze łzami w
          oczach o swojej parafii w Irkucku ?
          A może uważasz, że albo jedno albo drugie ?

> Specjalnie dla klechów stworzono PULS i za publiczne
          > pieniądze go finansowano.
          nie wiem czy tylko dla klechów.
          ja akurat chętnie oglądam wykłady Skowrońskiego, wolę
          talkshow Pospieszalskiego niż Szczygła lub inne w TVP.
          chętnie oglądam "Cudowne lata", programy z Billem Cosbym
          lub serial "Allo allo". Stare ale dobre.
          Wiadomości Pulsu różnią się na korzyść w porównaniu
          z innymi telewizjami a najwążniejsze !!!
          mam pewność, że w Pulsie moje dzieci
          nie zobaczą niespodziewanie sceny gwałtu czy przemocy.

> Niby TVP jest taka lewicowa, a z racji finansowania
          > przez państwo powinna być bezstronna,
          a nie powinna być bezstronna ?

> a nikt nie zauważa że PULS jest jeszcze
          > gorszy.
          może ma przechył w drugą stronę ale zachowaj proporcje !!

> No ale w końcu potrzeba w kraju, w któym
          > występuje równouprawnienie wyznań, telewizji
          > katolickiej, paru katolickich rozgłośni i prasy. Szkoda
          > tylko że za nasze pieniądze;[
          za naszę czyli także za katolików, których jest jeszcze w
          tym kraju chyba większość - masz pewność, że nie jest
          wiekszość ?

> Właśnie takie rzeczy zraziły mnie do kleru i za to
          > stałem się deistą.
          i telewizja PULS cię zraziła do kleru ?
          • cesspit Re: Do cesspita 26.04.02, 16:33

> cesspit napisał(a):
            >
            > > Odpowiem ci, że ja też kiedyś chodziłem do kościoła i
            > > wierzyłem w sens słów duchownych, tylko że przejrzałem
            > > na oczy. Zobaczyłem ile fałszu i głupoty jest w
            > > tym co oni głoszą.
            > w tym co głosili, czy między tym co głosili a robili ?
            > wiele znałeś takich przypadków ?
            >
            > piszę w czasie przeszłym bo jak sam piszesz nie chodzisz
            > już do kościoła.
            >
            > > Na dobrą sprawę interesują się coraz bardzije polityka
            > > a zapominają KOMU MAJĄ SŁUŻYĆ. Ale cóż... nie ma to jak
            > > kasa i przyjemności. Bóg poczeka.
            > kogo konkretnie masz na myśli - ksieży z twojej parafii ?
            > czy nieszczęsnych Rydzyka albo Jankowskiego ? -
            > nieszczęsnych bo sami nie wiedzą co czynią.

Znam wiele osób (osobiście), którzy wybierają stan duchowy bo to, jak
            mówią: "niezła kasa i bezkarność"...

>
            > > Aż wstyd było parzeć jak bp Mazur mówił, jak to
            > > upiększyła GW, "ze łzami w oczach" o tym, że nie
            > > wpuścili go Rosji, a minutę później wsiadł do
            > > NAJNOWSZEGO SAMOCHODU VOLVO i pojechał. No cóż - to
            > > biskup i z racji tego już mu się taki pojazd należy. Co
            > > nie?
            > masz żal, że wsiadł do Volvo czy że mówił ze łzami w
            > oczach o swojej parafii w Irkucku ?
            > A może uważasz, że albo jedno albo drugie ?

Po pierwsze - widziałem wypowiedzi księdza i wiedz, że mówiąc o tym nie miał
            żadnych łez w oczach (to "upiększenie" dodały media). Po drugie: Kościół (Biblia)
            mówi o ubóstwie... a tutaj nowe VOLVO z szoferem... czy to nie obłuda?

>
            > > Specjalnie dla klechów stworzono PULS i za publiczne
            > > pieniądze go finansowano.
            > nie wiem czy tylko dla klechów.
            > ja akurat chętnie oglądam wykłady Skowrońskiego, wolę
            > talkshow Pospieszalskiego niż Szczygła lub inne w TVP.
            > chętnie oglądam "Cudowne lata", programy z Billem Cosbym
            > lub serial "Allo allo". Stare ale dobre.
            > Wiadomości Pulsu różnią się na korzyść w porównaniu
            > z innymi telewizjami a najwążniejsze !!!
            > mam pewność, że w Pulsie moje dzieci
            > nie zobaczą niespodziewanie sceny gwałtu czy przemocy.
            >

A tu Cię zaskoczę... w ostatnim miesiącu widziałem już ze 3 rozbierane scenki
            (sex, widać kobiece piersi) i chyba z 10 scen przemocy. Zobacz na repertuar
            filmowy (polecam!)

> > Niby TVP jest taka lewicowa, a z racji finansowania
            > > przez państwo powinna być bezstronna,
            > a nie powinna być bezstronna ?
            >
            > > a nikt nie zauważa że PULS jest jeszcze
            > > gorszy.
            > może ma przechył w drugą stronę ale zachowaj proporcje !!

Na pewno TVP jest mniej lewicowa niż puls prawicowa. A szczerze mówiąc to zobacz
            że z prawicą sympatyzuje też TVN i POLSAT. W sumie prawicy tylko TVP brakuje...

>
            > > No ale w końcu potrzeba w kraju, w któym
            > > występuje równouprawnienie wyznań, telewizji
            > > katolickiej, paru katolickich rozgłośni i prasy. Szkoda
            > > tylko że za nasze pieniądze;[
            > za naszę czyli także za katolików, których jest jeszcze w
            > tym kraju chyba większość - masz pewność, że nie jest
            > wiekszość ?

nie chodzi tu o większość tylko o równouprawnienie... btw. jak katolik da na tacę
            to nie mam nic przeciwko... ale niech państwo nie dotuje KK za pieniądze
            WSZYSTKICH... Zobacz jak to w Niemczech zrobiono. Te osoby które zadeklarowały
            się wierzącymi płacą podatek na kościół (państwo go nie finansuje) i zauważ o ILE
            SPADŁA TAM LICZBA WIERZĄCYCH KATOLIKÓW;)))))))))

>
            > > Właśnie takie rzeczy zraziły mnie do kleru i za to
            > > stałem się deistą.
            > i telewizja PULS cię zraziła do kleru ?

Nie telewizja PULS lecz postępowanie kościoła.. Przeczytaj moją wypowiedź raz
            jeszcze...;)))))

Pozdrawiam
          • Gość: Jondrus Do Dzika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.02, 22:32
            Cześć Dziku

Kopa internetowych chwil, po naszemu lat.
            Dobrze ,że dalej działasz
            bo wiesz
            w wirtualu tak jest
            że te pierwsze znajomości tak zapadają w pamięć
            oko, k i Ty jesteście dla mnie właśnie takimi
            Choć teraz więcej bywam na Informacjach Dnia
            to jednak zaglądam tu czasami
            i widzę Twoją walkę o zasady.
            Powiem szczerze: to mi się podoba.
            Po tym ponad półrocznym bywaniu na forumowych salonach
            powiem jedno, albo i więcej
            poglądów w zasadzie nie zmieniłem
            ale zmieniłem do nich podejście
            a przede wszystkim , argumentację na ich wytłumaczenie.
            Tu wracam do zasadniczego tematu tego wątku
            dla prawie wszystkich 'świńską moralnością' jest moralność przeciwnika.
            Myślę ,że to nie do końca jest prawda.
            Są przykłady szlachetnych ludzi
            z jednej jak i z drugiej strony.
            Dlaczego zawsze bierzemy te 'świnie' za wzór?
            Jest tyle wspaniałych przykładów z każdej strony ,
            a tych stron jest więcej niż dwie, więcej niż cztery
            poprzez analogię do stron świata.
            Co człowiek to strona
            co człowiek to 'świnia'?
            Może nauczmy sie dialektu świń?
            W końcu mamy jedno koryto: Polskę.

Andrzej

P.S.
            Zmieniłem swój nick .Przechrzciłem się.
            Jednak wiarę ma tą samą, czyli jej nie mam AndrzejG
        • Gość: brzytwa Re: Do imbecyla cesspita IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 14:42
          cesspit napisał(a):

> Zacznę od początku.
          > Odpowiem Ci, że ja też kiedyś chodziłem do kościoła i wierzyłem w sens słów
          > duchownych, tylko że przejrzałem na oczy. Zobaczyłem ile fałszu i głupoty jest
          > w
          > tym co oni głoszą.

Mysle, ze nigdy nie chodziles. Ja chodze i nic takiego nie widze.

> Na dobrą sprawę interesują się coraz bardzije polityka a
          > zapominają KOMU MAJĄ SŁUŻYĆ.

A niech sie interesuja czym chca, co to tylko urban moze sie interesowac
          polityka. Poza tym to nie jest prawda, mnie by to specjalnie nie
          przeszkadzalo, ale niestety za malo interesuja sie polityka.

> Ale cóż... nie ma to jak kasa i przyjemności. Bóg
          > poczeka.
          > Aż wstyd było parzeć jak bp Mazur mówił, jak to upiększyła GW, "ze łzami w
          > oczach" o tym, że nie wpuścili go Rosji, a minutę później wsiadł do NAJNOWSZEGO
          >
          > SAMOCHODU VOLVO i pojechał. No cóż - to biskup i z racji tego już mu się taki
          > pojazd należy. Co nie?

Stary komunistyczny schemat. Poniewaz samemu sie uwaza, ze Bog nie istnieje,
          wiec sie mowi, ze jedynym powodem, dla ktorego istnieje kosciol sa pieniadze.
          Wykorzystuje sie w ten sposob proste, choc nikczemne ludzkie instynkty,
          malej zawisci i zazdrosci. To eksploatacja pewnego rodzaju antyklerykalizmu
          w formie ludowej.
          Guzik mnie obchodzi jakim samochodem odjechal bp. Mazur. Codziennie na ulicy
          widze wiele podobnych i lepszych aut, ktorymi bynajmniej nie jezdza biskupi.
          Duchownych w Polsce jest 30000. Prosze teraz o dane, mowiace ile maja
          zarejestrowanych samochodow i jaka jest przecietna wartosc samochodu,
          uzytkowanego przez przecietnego ksiedza. Potem mozemy to porownac do
          przecietnej w ogole spoleczenstwa, przecietnej wsrod ludzi po studiach,
          i przecietnej wsrod samotnych mezczyzn po studiach.
          Urban na pewno podawal takie dane. Nie wierze, zeby mial swoich czytelnikow
          za durniow, ktorzy wyciagaja ogolne wnioski z jednostkowych przykladow.

> Specjalnie dla klechów stworzono PULS i za publiczne pieniądze go finansowano.
          > Niby TVP jest taka lewicowa, a z racji finansowania przez państwo powinna być
          > bezstronna, a nikt nie zauważa że PULS jest jeszcze gorszy. No ale w końcu
          > potrzeba w kraju, w któym występuje równouprawnienie wyznań, telewizji
          > katolickiej, paru katolickich rozgłośni i prasy. Szkoda tylko że za nasze
          > pieniądze;[

Nie za twoje, tylko prywatnego konsorcjum, zlozonego ze sprywatyzowanych
          spolek skarbu panstwa i firmy PROKOM. Tylko w jednej z tych spolek skarb
          panstwa ma wiekszosc.

> Właśnie takie rzeczy zraziły mnie do kleru i za to stałem się deistą.

Mysle, ze byly inne przyczyny, ale szczerze piszac nic mnie to nie
          obchodzi.

> "Jestes zwyklym durniem, toczacym piane z pyska. Dokladnie tak samo jak zapiekl
          > i
          > antysemici. Zauwazysz wszystko, co bedzie sie zdawalo potwierdzac twoje paranoj
          > e
          > i nie zauwazysz nic co bedzie im przeczylo."

Powtarzam to jeszcze raz.

> Mówił dziad do obrazu... Pianę z pyska to toczysz tutaj ty, bo w twoim mniemani
          > u
          > wszyscy nie kochający papy i KK tak jak ty są wariatami, debilami i paranoikami
          > .
          > Niestety człowieku nie widzisz jednej rzeczy... Kościół był i jest pełen obłudy

Jasne "obludy". Lepiej zmiencie spiewke, bo to jest
          juz nudne. A poza tym kretynie, nienawidzacy obludy, zobacz co robil twoj
          Urban, w czasach gdy SB lamalo kosci, (m in. mojemu koledze, za to, ze
          zlapali go z ulotkami, w ktorych domagano sie ksiezycowego wtedy (85r)
          postulatu, tzn. wolnych wyborow. Skatowali chlopaka z liceum i nie pozwolili
          zdawac matury)a jaki to on dzisiaj wrazliwy na swobody obywatelskie.
          A ten tu bedzie pieprzyl o "obludzie".

> Wykorzystuje wiarę, jak to powiedział słusznie Kagan, do własnych celów. A
          > zaślepieni dewoci i dewotki ufają we wszystko co on mówi. Klecha wg ciebie nie
          > jest ponad prawem? To czemu do cholery jasnej Paetz nie stanął przed prokuratur
          > ą?

Dlatego durniu, ze nawet gdyby kogos zgwalcil, to i tak w/g polskiego
          prawa nawet gwalt nie jest scigany z urzedu.

> Czemu przez wiele lat udawało mu sie podrywać chłopców i pokazywać im
          > majtki "AMOR"? Czemu????? BO KOŚCIÓŁ STANOWI PAŃSTWO W PAŃSTWIE I WSZELKIE
          > KODEKSY I USTAWY GO NIE OBOWIĄZUJĄ.

O i to jest istota twojego rozumowania, wlasciwa dla kazdego cwoka.
          Uogolnianie szczegolow. Na tym wlasnie bazuje urban Cos tam, staje sie
          dowodem zalozonej a priori tezy. Antysemita czytajac w antysemickiej
          gazetce, ze 95% dyr. teatrow to Zydzi, a w dodatku kazdy rznie mlode
          aktoreczki (albo i aktorow), wyciagnie dokladnie takie same wnioski
          co do roli Zydow w panstwie. Glab jestes i tyle.

> BTW. Chcesz przykłady obłudy kleru? <a href="<a href="www.nie.com.pl/
          > main.php?"target="_blank">www.nie.com.pl/main.php?</a>
          > dzial=akt&id=172&zaznacz=ksiądz"> Proszę uprzejmie: </a>

Z powodow, o ktorych pisalem w poprzednim akapicie nie skorzystam.
          Czekam n a statystyki samochodowe i inne.
    • Gość: Ed Re: Moralność świni - czy pochwała hipokryzji IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.04.02, 17:02

> Mówią oni, że KK jest zły bo ludzie którzy tam są, mówią coś innego niż robią.
      > nie udaję że nią nie jestem, dlatego jestem lepszy i mądrzejszy. Wydaje się im,

Czy nie sądzisz, że obwinianie Urbana za wszystkie wypaczenia kościoła w ciągu
      2000 lat jego historii trąci rzeczywiście dolegliwościami psychicznymi.
      Porównywanie hipokryzji ze stanowiskiem ludzi łączących swoje przekonania z
      zasadami postępowania tylko delikatnie można określić zagubieniem jakichkolwiek
      relacji, w tym także moralnych. Co więc się tym ludziom głoszącym tak "wydymane"
      prawdy wydaje, to chyba tylko sam Bóg raczy wiedzieć.

• cesspit Re: Moralność świni - czy pochwała hipokryzji 26.04.02, 18:49
        Brawo Ed;]
        • Gość: Diabel Re: Moralność świni - czy pochwała hipokryzji IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 23:30
          Otoz TO : BAGNO HIPOKRYZJI !!!!

Kazdy Czlowiek to SWINIA !!! I TO JAKA !!!
          Swinistwa robia i katolicy i komunisci i Zydzi i Polacy ITD ITP.
          Taka jest ludzka natura.
          CZLOWIEK JEST NAWET BARDZIEJ SWINSKI od SWINI.

• Gość: brzytwa Re: Moralność świni - czy pochwała hipokryzji IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 14:49
        Gość portalu: Ed napisał(a):

> Czy nie sądzisz, że obwinianie Urbana za wszystkie wypaczenia kościoła w ciągu
        > 2000 lat jego historii trąci rzeczywiście dolegliwościami psychicznymi.

A kto tutaj obwinia urbana za "wypaczenia kosciola" i to w "ciagu 2000 lat".
        Urban w ciagu kilkudziesieciu lat swojego zycia zanotowal wystarczajaco
        wiele swych wlasnych "wypaczen", zanim zaczal walczyc o wolnosc.
        • Gość: Ania Re: Moralność świni - czy pochwała hipokryzji IP: *.upc.chello.be 29.04.02, 14:56
          Urban jest byc moze swinia ale to co pisze opiera na skargach normalnych
          zwyklych ludzi.Dlaczego Brzytwa IQ 140 nie zabiera glosu w watku"Sadysta w
          sutannie" ? Moze by Brzytwa zabral glos.
          • Gość: Crotalus Re: Moralność świni - czy pochwała hipokryzji IP: 157.25.121.* 29.04.02, 15:02

> Urban jest byc moze swinia ale to co pisze opiera na skargach normalnych
            > zwyklych ludzi.Dlaczego Brzytwa IQ 140 nie zabiera glosu w watku"Sadysta w
            > sutannie" ? Moze by Brzytwa zabral glos.

Urban powinien wisieć (dodam, że już dawno) a nie pisać. To jeden z najbardziej
            złych ludzi o jakich słyszałem, który na dodatek stoi ponad prawem.
    • Gość: U Re: Moralność świni IP: *.gis.net 26.04.02, 23:32
      Jesli policjant kogos okradnie,to nie znaczy,ze policja jest gangiem zlodziei.Jesli lekarz uspil kogos,
      bo mial powiazania z grabarzem,to nie znaczy,ze kazdy lekarz,to Jack the Ripper.
      To samo z kosciolem.Ktos tu myli Kosciol,jako wiare z jego urzednikami.Nawet wsrod "zydow"
      mozna znalezc paru winnych....
      • Gość: Ed Re: Moralność świni IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 00:15
        Gość portalu: U napisał(a):

> Jesli policjant kogos okradnie,to nie znaczy,ze policja jest gangiem zlodziei.J
        > esli lekarz uspil kogos,
        > bo mial powiazania z grabarzem,to nie znaczy,ze kazdy lekarz,to Jack the Ripper
        > .
        > To samo z kosciolem.Ktos tu myli Kosciol,jako wiare z jego urzednikami.Nawet ws
        > rod "zydow"
        > mozna znalezc paru winnych....

Niby racja. Ale jak byś określił policję, która w sprawie swoich błędów i
        wypaczeń poszła by w tzw. "zaparte" szukając za wszelką cenę gdzie indziej
        winnych, np. po stronie pokrzywdzonych? Przecież policja, to określona służba w
        imieniu państwa. Ale policja to także funkcjonariusze. No to jak to jest. Wina
        będzie leżała po stronie wszystkich przekonanych i broniących właściwości
        funkcjonowania tych służb, czy po stronie określonych funkcjonariuszy?

• cesspit Re: Moralność świni 27.04.02, 00:23
        Czy policjant za swoje złe czyny trafia do więzienia? TAK! Czy lekarz
        postępujący niemoralnie i z chęci zysku trafia do paki? TAK!! A czy ksiądz
        robiący to zamo idzie siedzieć? NIE!!! I O TO W TYM WSZYSTKIM CHODZI! Księża są
        ponad prawem.... a tak być nie powinno!!!!!!!
        • Gość: brzytwa Re: Moralność świni IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 14:53
          cesspit napisał(a):

> Czy policjant za swoje złe czyny trafia do więzienia? TAK! Czy lekarz
          > postępujący niemoralnie i z chęci zysku trafia do paki? TAK!! A czy ksiądz
          > robiący to zamo idzie siedzieć? NIE!!! I O TO W TYM WSZYSTKIM CHODZI! Księża

> ponad prawem.... a tak być nie powinno!!!!!!!

Bredzenie imbecyla.

• Gość: pig Re: CZYSTOSC swini IP: *.waveform.net 29.04.02, 14:19
      Tesciowa tak cie kocha bardzo ze zrobi ci chleb z szynka za pochodzenia
      tylku swini. SMACZNE?
      • Gość: Ania Re:Do Brzytwy IP: *.upc.chello.be 29.04.02, 16:38
        Sposob w jaki dyskutujesz pokazuje tylko,brak kultury i to jest delikatne
        okreslenie.
        • Gość: brzytwa Re:Do Brzytwy IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 17:01

> Sposob w jaki dyskutujesz pokazuje tylko,brak kultury i to jest delikatne
          > okreslenie

Przyganial kociol garnkowi. Lepiej popatrz na wlasne posty, gdzie
          swiadomie starasz sie obrazic uczucia ludzi wierzacych. To jest
          znacznie gorsze chamstwo. Nie trzeba uzywac przeklenstw.
          A ciebie naprawde zaczalem zaliczac
          do osobnikow typu Kagan, Kraken, laik, i calego tego pieprznietego
          towarzystwa, od kiedy zauwazylem, ze nie trzymasz sie zasad logiki
          formalnej. Nie bede wiecej tracil czasu na dyskusje z toba.
          Jestes zbzikowana i tyle
          • Gość: Ed Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 17:14
            Logika banalna też jest rozwiązaniem. Ale czy wytłumaczysz mi i dla
            tego "całego pieprzniętego towarzystwa", co to jest logika z użytym
            przymiotnikem formalna a co to jest logika nie formalna? Z przeszłości znam
            tego rodzaju rozwiązania dla ekonomii socjalizmu i ekonomii kapitalizmu, tak,
            jakby ekonomia nie mogła się oobyć bez tych przymiotników. Są to takie same
            skrzywienia dla podkreślenia własnego punktu widzenia. Idąc tym śladem
            matematykę powinniśmy podzielić też na matematykę wojskową, przemysłową, może
            jeszcze rolniczą i kosmiczną. A co z normalną matematyką będącą matką takich
            dziwacznych interpretacji?
            • Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 17:22

> Logika banalna też jest rozwiązaniem. Ale czy wytłumaczysz mi i dla
              > tego "całego pieprzniętego towarzystwa", co to jest logika z użytym
              > przymiotnikem formalna a co to jest logika nie formalna? Z przeszłości znam
              > tego rodzaju rozwiązania dla ekonomii socjalizmu i ekonomii kapitalizmu, tak,
              > jakby ekonomia nie mogła się oobyć bez tych przymiotników. Są to takie same
              > skrzywienia dla podkreślenia własnego punktu widzenia. Idąc tym śladem
              > matematykę powinniśmy podzielić też na matematykę wojskową, przemysłową, może
              > jeszcze rolniczą i kosmiczną. A co z normalną matematyką będącą matką takich
              > dziwacznych interpretacji?

Logika formalna, to oficjalna dziedzina nauki. Nie bede tutaj przez godzine
              objasnial co to jest. W uproszczeniu okresla ona jednak reguly wnioskowania.
              Jesli ktos wyciaga wnioski, ktore sa nijak nieuprawnione w swietle
              tych regul i przeslanek, z ktorych sie je wywodzi, to ja pisze,
              ze to niezgodne z logika formalna. I tyle.

• Gość: Ed Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 17:45
                To może wytłumaczysz przynajmniej dla mnie bez uników, na jakiej konkretnej i
                formalnej podstawie wyciągasz takie "pieprznięte" wnioski.
                • Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 17:57

> To może wytłumaczysz przynajmniej dla mnie bez uników, na jakiej konkretnej i
                  > formalnej podstawie wyciągasz takie "pieprznięte" wnioski.

Musisz powiedziec, o ktory konkretnie wniosek ci chodzi, a pozniej
                  bedziemy rozmawiac.

• Gość: Ed Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 18:37
                    A oto Twoje słowa:

> "...calego tego pieprznietego towarzystwa..."

Ci ludzie, zarówno wymienieni, jak i pozostali potrafią uzasadnić swój punkt
                    widzenia bez wprowadzania zasłony dymnej w postaci dziwacznych wątków jakiejś
                    tam formalnej czy uznaniowej logiki. Przypomina to raczej chiński ping-pong, w
                    którym zamiast piłki, odbija się za każdym razem inne treści. Brak argumentacji
                    w dyskusji nie uprawnia do uwłaczania innym. No, chyba, że uznawane przez
                    Ciebie wartości dopuszczają takie "wartości". Nie dziw się zatem, że ktoś
                    zirytowany zawartością takiej konwersacji, zamiast przewijać zawartość, po
                    prostu w najlepszym wypadku odbije do samo do Ciebie.

• Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 18:48

> A oto Twoje słowa:
                      >
                      > > "...calego tego pieprznietego towarzystwa..."
                      >
                      > Ci ludzie, zarówno wymienieni, jak i pozostali potrafią uzasadnić swój punkt
                      > widzenia bez wprowadzania zasłony dymnej w postaci dziwacznych wątków jakiejś
                      > tam formalnej czy uznaniowej logiki. Przypomina to raczej chiński ping-pong, w
                      > którym zamiast piłki, odbija się za każdym razem inne treści. Brak argumentacji
                      >
                      > w dyskusji nie uprawnia do uwłaczania innym. No, chyba, że uznawane przez
                      > Ciebie wartości dopuszczają takie "wartości". Nie dziw się zatem, że ktoś
                      > zirytowany zawartością takiej konwersacji, zamiast przewijać zawartość, po
                      > prostu w najlepszym wypadku odbije do samo do Ciebie.
                      >

No baaaardzo dziwne, poniewaz to wlasnie ja dobijalem sie tutaj o konkrety.
                      Po drugie, nie zakladalem watkow pt. "logika formalna" jedynie uzylem
                      tego okreslenia. To ty wyraznie chcesz to drazyc. Po trzecie, miales
                      zdaje sie powiedziec, o ktory moj wniosek konkretnie ci chodzilo.
                      Po czwarte, caly czas ludzie wierzacy sa tutaj obrazani chamskimi
                      postami, wiec prosze nie udawac wrazliwych, kiedy ktos was kretyni
                      nazwie po imieniu.

P.S. Ja moge rozmawiac z kazdym, tylko prosze mi nie przedstawiac
                      "argumentow" w rodzaju, "ksiadz X ma samochod Y". Jesli ktos napisze
                      jaki jest przecietny sam. polskiego ksiedza, to to jest jakis argument.
                      Jezeli bowiem okaze sie, ze przecietny pronoszcz ma samochod wart jakies
                      8000 PLN (tak jak ten z mojej parafii), a wikariusze nie maja ich wcale,
                      to wtedy mozna wyciagac jakies wnioski co do zamoznosci ksiezy. Jesli
                      ktos tego nie rozumie, to nazwe go durniem, po raz pierwszy, drugi i trzeci.
                      • Gość: Ed Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 19:08
                        I znowu ucieczka? Tym razem mówimy o Twoim stanowisku w dyskusji a nie
                        kościele. Jest to niczym innym, tylko potwierdzeniem tego, co powyżej.
                        • Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 19:13

> I znowu ucieczka? Tym razem mówimy o Twoim stanowisku w dyskusji a nie
                          > kościele. Jest to niczym innym, tylko potwierdzeniem tego, co powyżej.

Post z 19.12 wyjasnia sprawe.

• Gość: Ed Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 19:31
                            19.12 mogło być setki postów. I ja mam je sprawdzać tylko dla tego, że
                            jakiś "pieprznięty" (a to są Twoje słowa) nie potrafi wytłumaczyć się z
                            zajętego stanowiska? Rzeczywiście, takich ludzi można chyba znaleźć tylko w
                            reprezentowanej przez Ciebie opcji.
                            • Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.pcz.czest.pl 30.04.02, 08:46

> 19.12 mogło być setki postów. I ja mam je sprawdzać tylko dla tego, że
                              > jakiś "pieprznięty" (a to są Twoje słowa) nie potrafi wytłumaczyć się z
                              > zajętego stanowiska? Rzeczywiście, takich ludzi można chyba znaleźć tylko w
                              > reprezentowanej przez Ciebie opcji.

Ten post jest tuz pod twoim. Nie moja wina, ze nie potrafisz go znalezc.
                              Co do stanowiska to jest wystarczajaco jasne. No ale skoro niektorzy
                              nie potrafia zrozumiec najprostszych rzeczy...

• Gość: brzytwa Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 19:12
                        Acha, i jeszcze jedno. Uzywam takiego jezyka, bo wiem, ze wlasnie
                        urban w nim gustuje, wiec pewnie i jego czytelnicy rowniez. Uzywam
                        wiec waszego jezyka, abyscie lepiej zrozumieli co do was mowie.
                        • Gość: Ania Re: Do Brzytwy - chyba logicznie, choć nie formalnie IP: *.upc.chello.be 29.04.02, 19:14

> Acha, i jeszcze jedno. Uzywam takiego jezyka, bo wiem, ze wlasnie
                          > urban w nim gustuje, wiec pewnie i jego czytelnicy rowniez. Uzywam
                          > wiec waszego jezyka, abyscie lepiej zrozumieli co do was mowie.

Zrozumialam Durniu.
          • Gość: Ania Re:Do Brzytwy IP: *.upc.chello.be 29.04.02, 17:23

>
            > > Sposob w jaki dyskutujesz pokazuje tylko,brak kultury i to jest delikatne
            > > okreslenie
            >
            > Przyganial kociol garnkowi. Lepiej popatrz na wlasne posty, gdzie
            > swiadomie starasz sie obrazic uczucia ludzi wierzacych. To jest
            > znacznie gorsze chamstwo. Nie trzeba uzywac przeklenstw.
            > A ciebie naprawde zaczalem zaliczac
            > do osobnikow typu Kagan, Kraken, laik, i calego tego pieprznietego
            > towarzystwa, od kiedy zauwazylem, ze nie trzymasz sie zasad logiki
            > formalnej. Nie bede wiecej tracil czasu na dyskusje z toba.
            > Jestes zbzikowana i tyle

A pokaz mi post,w ktorym ja obrazam uczucia ludzi wierzacych?Pokaz mi post,w
            ktorym obrazam kogokolwiek?I co to jest ta logika formalna?Inwektywy
            typu "imbecyl",duren","pedal"?Dlaczego Dzik potrafi normalnie odpowiadac a Ty Nie?
            • Gość: M Re:Do Brzytwy IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 03:19
              >
              > A pokaz mi post,w ktorym ja obrazam uczucia ludzi wierzacych?Pokaz mi post,w
              > ktorym obrazam kogokolwiek?I co to jest ta logika formalna?Inwektywy
              > typu "imbecyl",duren","pedal"?Dlaczego Dzik potrafi normalnie odpowiadac a Ty N
              > ie?
              Aniu a nie zauważyłaś przy tym IQ że po 1 jest przecinek.(1,40).I to wyjaśnia
              sprawę.

• Gość: t klub sofistów IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.02, 17:42
            Wydawać by się mogło, że w dzisiejszych czasach nikogo już nie obchodzi
            retoryka, a tu proszę - mamy sporą grupę ludzi dyskutujących wyłącznie przy
            pomocy chwytów erystycznych. Najpopularniejszy jest chwyt nazywający się - o
            ile mnie pamięć nie myli - "quo que", polegający na próbie wykazania, że
            oskarżający sam nie jest bez winy, a - kto wie - może jest jeszcze gorszy niż
            oskarżany. Ktoś pisze: "Urban to świnia", na co otrzymuje odpowiedź: "A jakiś
            ksiądz zgwałcił staruszka!". Można by zapytać, czy ten gwałt usprawiedliwia
            świństwa Urbana.
            To co nazwane tu zostało panświnizmem nie polega bynajmniej na popełniniu
            takich czy innych świństw, ale na postawie typu: "Tak! To prawda.I co z tego?"
            (a w podtekście - "wszyscy jesteśmy swiniami"). Dobry przykład takiej postawy
            daje Jakubowska (wiceminister kultury!!!) w dzisiejszej "GW":
            "red: Ale zanim się zmieniło, była Pani narzędziem w tej reżimowej telewizji.
            J: No byłam, tak się losy potoczyły. Jedni wylądowali w podziemnej prasie
            opozycyjnej, inni w publicznym radiu, a jeszcze inni w publicznej telewizji.
            red: Ale nie można powiedzieć, że DTV był od 1987 do 1989 r. oazą niezależności?
            J: Przeciwnie, był oazą nieobiektywności i nierzetelności. I co z tego? W
            przeciwieństwie do innych nie mam amnezji historycznej i nie udowadniam od lat,
            że się urodziłam w 1989r. Wcale się swego życiorysu nie wstydzę. Nie zrobiłam
            żadnego świństwa, ani dziennikarskiego, ani ludzkiego"
            Dla Jakubowskiej jest więc absolutnie wszystko jedno czy ktos był w latach 80-
            tych dziennikarzem gazety nielegalnej, czy redaktorem DTV. Ma co prawda jeszcze
            jakieś skrupuły i zapewnia, ze nie zrobiła żadnego świństwa, choć można by
            zapytać w jaki sposób będąc na wysokim stanowisku w "oazie nieobiektywności i
            nieżetelności" nie popełniła żadnego "świństwa dziennikarskiego". Inni - np.
            Urban - mówią: owszem, robiłem/robię świństwa i co z tego? Trudno znaleźć taką
            postawę w innym srodowisku, niż nasza "lewica".
            • Gość: brzytwa Re: klub sofistów IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 17:55
              Gość portalu: t napisał(a):

> Inni - np.
              > Urban - mówią: owszem, robiłem/robię świństwa i co z tego? Trudno znaleźć taką
              > postawę w innym srodowisku, niż nasza "lewica".

No wlasnie, i o tym miala byc ta dyskusja, gdyby nie zmasowany atak bzikoli.
              Urban kwestionuje zdaje sie istnienie jakichkolwiek zasad, skoro twierdzi,
              ze kazdy jest swinia, jest tylko kwestia ceny. Ten sposob myslenia zdaje sie
              juz ma swoje skutki w zyciu spolecznym. Niedlugo ludzie bedza mowili,
              "czego sie czepiasz, ze jestem zlodziejem, przeciez wszyscy kradna".
              I tak wlasnie patologia bedzie sie stopniowo stawac norma.
              No i ta slynna hipokryzja. Czy walka z hipokryzja nie jest przypadkiem
              jednoczesna walka z jakimikolwiek zasadami?

• Gość: Crotalus Re: klub sofistów IP: *.pl 29.04.02, 18:30
              Gość portalu: t napisał(a):

> Wydawać by się mogło, że w dzisiejszych czasach nikogo już nie obchodzi
              > retoryka, a tu proszę - mamy sporą grupę ludzi dyskutujących wyłącznie przy
              > pomocy chwytów erystycznych. Najpopularniejszy jest chwyt nazywający się - o
              > ile mnie pamięć nie myli - "quo que", polegający na próbie wykazania, że
              > oskarżający sam nie jest bez winy, a - kto wie - może jest jeszcze gorszy niż
              > oskarżany. Ktoś pisze: "Urban to świnia", na co otrzymuje odpowiedź: "A jakiś
              > ksiądz zgwałcił staruszka!". Można by zapytać, czy ten gwałt usprawiedliwia
              > świństwa Urbana.
              > To co nazwane tu zostało panświnizmem nie polega bynajmniej na popełniniu
              > takich czy innych świństw, ale na postawie typu: "Tak! To prawda.I co z tego?"
              > (a w podtekście - "wszyscy jesteśmy swiniami"). Dobry przykład takiej postawy
              > daje Jakubowska (wiceminister kultury!!!) w dzisiejszej "GW":
              > "red: Ale zanim się zmieniło, była Pani narzędziem w tej reżimowej telewizji.
              > J: No byłam, tak się losy potoczyły. Jedni wylądowali w podziemnej prasie
              > opozycyjnej, inni w publicznym radiu, a jeszcze inni w publicznej telewizji.
              > red: Ale nie można powiedzieć, że DTV był od 1987 do 1989 r. oazą niezależności
              > ?
              > J: Przeciwnie, był oazą nieobiektywności i nierzetelności. I co z tego? W
              > przeciwieństwie do innych nie mam amnezji historycznej i nie udowadniam od lat,
              >
              > że się urodziłam w 1989r. Wcale się swego życiorysu nie wstydzę. Nie zrobiłam
              > żadnego świństwa, ani dziennikarskiego, ani ludzkiego"
              > Dla Jakubowskiej jest więc absolutnie wszystko jedno czy ktos był w latach 80-
              > tych dziennikarzem gazety nielegalnej, czy redaktorem DTV. Ma co prawda jeszcze
              >
              > jakieś skrupuły i zapewnia, ze nie zrobiła żadnego świństwa, choć można by
              > zapytać w jaki sposób będąc na wysokim stanowisku w "oazie nieobiektywności i
              > nieżetelności" nie popełniła żadnego "świństwa dziennikarskiego". Inni - np.
              > Urban - mówią: owszem, robiłem/robię świństwa i co z tego? Trudno znaleźć taką
              > postawę w innym srodowisku, niż nasza "lewica".

Dokładnie opisałeś to o co mi chodziło.
    • Gość: hen Re: Dygresja IP: *.ols.vectranet.pl 29.04.02, 18:17
      Przyczepili się niektórzy biednego, niewinnego zwierzęcia. A może by tak ktos
      stwierdził, że niektóre zachowania sa integralną cechą gatunku ludzkiego! Że
      tym różnimy się od zwierząt, że dysponujemy tzw. rozumem (a może to jedynie
      kwestia braku umiejętności porozumienia sie z innymi gatunkami zwierzat). To
      właśnie ta cecha pozwala niektórym twierdzić "jestem jaki jestem i nie mam
      zamiaru się zmieniać, taki byłem i taki będę". Prezentowany przez niektórych
      członków tego gatunku "brak pamięci" jest jednym z objawów choroby toczącej
      mózg (w domyśle rozum). Wolę zatem mieć do czynienia z tymi, którzy pokazują
      jacy sa naprawdę i tego się nie wstydzą, niż takich, o których jeden z polskich
      klasyków pisał "modli sie pod figurą, a diabła ma za skórą". A klasyk ten
      pochodził ze środowiska doskonale wykształconego w jego czasach. Dlatego mogę
      ocenić Urbana jako "swołocz", ale będę cenił go za prostolinijność w tym
      względzie. Uważam też niektórych hierarchów KK za osobniki określane podobnym
      słowem, a nie zasługujące na najmniejszy szacunek.
      • Gość: brzytwa Re: Dygresja IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 18:21
        Gość portalu: hen napisał(a):

> Dlatego mogę
        > ocenić Urbana jako "swołocz", ale będę cenił go za prostolinijność w tym
        > względzie. Uważam też niektórych hierarchów KK za osobniki określane podobnym
        > słowem, a nie zasługujące na najmniejszy szacunek.

Mamy tutaj wlasnie przyklad zamentu, ktory poczynil
        w glowach panświnizm.

• Gość: hen Re: Dygresja IP: *.ols.vectranet.pl 29.04.02, 18:30
          A może dokładniej określisz, co rozumiesz przez "moralność"?
          • Gość: brzytwa Re: Dygresja IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 18:33

> A może dokładniej określisz, co rozumiesz przez "moralność"?

A co, czy podobnie jak w przypadku pornografii okaze sie, ze
            nie ma definicji moralnosci, a wiec i samej moralnosci?

• Gość: hen Re: Dygresja IP: *.ols.vectranet.pl 29.04.02, 18:51
              Nie zniżaj się do tego poziomu.
              Kazdy z nas rozumie to pojęcie, bez określania książkowej definicji. Wg mnie
              moralność to postępowanie zgodne z przyjętymi w cywilizowanym świecie ogólnymi
              zasadami. Ważną częścią "moralnego" postępowania jest przedstawianie siebie
              takim, jakim się jest, bez upiększeń i wygładzeń (od razu - nie dotyczy układu
              kobieta+makijaż). Jeżeli wyznajemy kult pieniądza - pokazujmy to i przyznajmy
              się do tego. Jeżeli jesteśmy wyznawcami kultury miłości - róbmy tak, jak nam
              nakazuja te normy postępowania. Dlatego każde odstępstwo od przyjętej reguły
              będzie traktowane przez innnych jako niemoralne lub naganne. I nie pomoże
              żadne, nawet nabardziej pokrętne tłumaczenie, że to "dla wyzszego dobra".
              • Gość: brzytwa Re: Dygresja IP: *.pcz.czest.pl 29.04.02, 19:01

> Nie zniżaj się do tego poziomu.
                > Kazdy z nas rozumie to pojęcie, bez określania książkowej definicji.

To po co w takim razie pytales?

> Wg mnie
                > moralność to postępowanie zgodne z przyjętymi w cywilizowanym świecie ogólnymi
                > zasadami.

No mniej wiecej.

> Ważną częścią "moralnego" postępowania jest przedstawianie siebie
                > takim, jakim się jest, bez upiększeń i wygładzeń (od razu - nie dotyczy układu
                > kobieta+makijaż).

Sluchaj moj drogi, tutaj juz odbywaly sie dyskusje na ten temat, napisano
                rowniez wiele esejow w ogolnie dostepnej literaturze. Nie chce mi sie do tego
                wracac. Generalny wniosek jest taki, ze hipokryzji nie mozna jednoznacznie
                potepic.

> Jeżeli wyznajemy kult pieniądza - pokazujmy to i przyznajmy
                > się do tego. Jeżeli jesteśmy wyznawcami kultury miłości - róbmy tak, jak nam
                > nakazuja te normy postępowania. Dlatego każde odstępstwo od przyjętej reguły
                > będzie traktowane przez innnych jako niemoralne lub naganne. I nie pomoże
                > żadne, nawet nabardziej pokrętne tłumaczenie, że to "dla wyzszego dobra".

Z reszta sie nie zgadzam, odlozmy jednak dyskusje do jutra. Mam nadzieje
                jeszcze, ze blizej wyjasnisz pojecie "kultura milosci", bo to mnie
                zafrapowalo.

• Gość: Ed Re: Dygresja IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.05.02, 16:21

> Gość portalu: hen napisał(a):
                  >
                  > > Nie zniżaj się do tego poziomu.
                  > > Kazdy z nas rozumie to pojęcie, bez określania książkowej definicji.
                  >
                  > To po co w takim razie pytales?
                  >
                  > > Wg mnie
                  > > moralność to postępowanie zgodne z przyjętymi w cywilizowanym świecie ogól
                  > nymi
                  > > zasadami.
                  >
                  > No mniej wiecej.

Mniej więcej "8-[]"
                  Papież Stefan VI (VII) (896 - 897)
                  To on zwołał "trupi" synod potępiający papieża Formozusa. Kazał odciąć zmarłemu
                  palce prawej ręki, którymi udzielił błogosławieństwa, a nagie zwłoki wrzucić do
                  Tybru.
    • Gość: Kagan Moralność świni czyli katolika :( IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 30.04.02, 08:51

K: Najgorszy jest permisywizm i relatywizm moralny, ktorego kosciol kat.
      jest najwazniejszym zrodlem. Katolik moze bowiem krasc, gwalcic i mordowac, byle
      tylko chodzil regularnie do spowiedzi. Spoleczenstwo oparte na takich zasadach moze byc tylko
      chorym spoleczenstwem... :(
      KAGAN
    • Gość: Reflex Re: swinia jest czysciejsza niz.... IP: *.waveform.net 01.05.02, 17:31
      • Gość: Kagan Re: swinia jest czysciejsza niz.... IP: *.its.monash.edu.au / *.lib.monash.edu.au 02.05.02, 06:12
        ... jude? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka