Dodaj do ulubionych

ILU JEST UCZCIWYCH I MADRYCH POLAKOW ??!!

IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 16:32
Znam osobiscie jakies 6-7 osob. chodi o ludzi, ktorzy nie naciagaja w
jakikolwiek sposob rodakow - nie korzystaja z falszywych rent, zasilkow dla
bezrobotnych, nie oszukuja na podatkach, nie kradna, nie pija bez umiaru.
Plus minus, jet ich ok.7 - 8% doroslej populacji Polakow tj; ok 1,5 mln osob.
Jezeli sie myle, wyprowadzcie mnie z bledu, prosze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Emeryt Re: ILU JEST UCZCIWYCH I MADRYCH POLAKOW ??!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.02, 16:44
      A jak np. emeryci i renciści albo bezrobotni mogą oszukać na podatkach. Komu
      tez mogą coś ukraść? Bez rodzin jest ich koło 10 milionów ludzi. Tak, że ta
      liczba chyba trochę zmienia Twą teorię.
      • Gość: Klemens Do Emeryta IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 16:50
        Co do Emerytow, zgadzam sie, chociaz musisz sam przyznac, ze wielu wsrod nich
        robi mniejsze czy wieksze kombinacyjki z boku. Renccisci natomiast, uwazam, ze
        moze nawet w polowie sa to ludzie, ktorzy maja te renciny dzieki lapowkom lub
        bliskim znajomosciom z tymi, ktorzy je przyznaja.
    • Gość: Nowy Re: ILU JEST UCZCIWYCH I MADRYCH POLAKOW ??!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 26.04.02, 16:46
      Byłem na spotkaniu przedwyborczym z Oleksym i zadałem
      mu pytanie bardzo podobne do Twojego ale dotyczyło
      członków SLD. I on odpowiedział do ok 200 osób, w ten
      sposób: "Porszę mi wierzyć członkowie SLD to uczciwi i
      mądrzy ludzie."
      Więc jeżeli wiesz ilu członków liczy SLD to możesz tych
      mądrych i uczciwych sobie od razu dodać do ogólnej
      liczby. Bo chyba nie sądzisz, żeby Oleksy kłamał
      Nowy
      • Gość: Klemens Do Nowego IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 16:58
        Nie wiem sero ilu liczy czlonkow SLD. Jezeli wiesz, powiedz, prosze. Rachunek
        zaczyna byc ciekawy. Nie wiem ilu emerytow i rencistow zrzesz SLD, bo Emeryt
        sugeruje mi, ze emeryci i rencisci to uczciwi ludzie. Rencistow odrazu w
        polowie odrzucam oczywiscie (raport Polityki). Nie wiem ilu jest samych
        emerytow.
        • Gość: Emeryt Re: Do Nowego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.02, 17:07
          Metoda eliminacji jest niezła. Można odrzucić też 50% bezrobotnych, twierdząc,
          że im się nie chce pracować. Emeryci biorą emerytury za darmo, bo za komuny
          lansowali hasło czy się stoi czy się leży dwa tysiące się należy. Nie
          wypracowali więc podstaw do naliczania im emerytur. O innych grupach
          społecznych nie wspominam , bo dyskusja ich nie dotyczy. Poza tym oni
          załatwiają sprawę w inny sposób. Np. grupa pruszkowska za nieuczciwość
          stosowała odstrzał.
          • Gość: Klemens Do Emeryta IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 17:12
            Ja nie wiem dalej ilu jest emerytow, a ilu rencistow. Przydaloby sie znac
            rowniez do zrobienia rachunkow wysokosc przecietnej emerytury i rentuy.
            Pozdrawiam
            • Gość: Emeryta Re: Do Klemensa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.02, 17:25
              Tak na poważnie też nie jestem w stanie Tobie odpowiedzieć. Przeciez kupa
              emerytur też powstała nagle, gdy transformacja ustrojowa zaczęła milionami
              wypluwać bezrobotnych. Stąd te wcześniejsze emerytury dla uprzywilejowanych, za
              pracę na stanowiskach szkodliwych, wliczenie do okresu zatrudnienia pracy
              dziecka na gospodarstwie, itd. Tylko, że to nie jest winą tych ludzi, którzy
              ratują swoje egzystencje za psi pieniądz. Przewałki rodziły, rodzą sie i będą
              się rodzić na górze. Wystarczy spojrzeć na 90 mld. dziurę budżetową w ubiegłym
              roku.
              • Gość: Klemens Do Emeryta IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 17:28
                Zgadzam sie, sa przewalki. Ludzie ratuja sie jak topielcy ale wina jest chyba
                po stronie glupiego prawa. Prawo niby zakazuje, a potem odpuszcza. Powinno byc
                realne!
                • Gość: Emeryt Re: Do Klemensa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.02, 17:35
                  Zgadzam się całkowicie. Tylko, ze prawo tworzą ludzie. W Polsce prawo tworzą
                  ludzie cwani. Pozdrawiam.
                  • Gość: Klemens Do Emeryta IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 17:40
                    Dodam tylko, ze polskie prawo tworza zadufani w sobie glupcy, a Polacy niestety
                    do rzadzenia wybieraja tez glupcow, bo tak im jest wygodnie.
                    Pozdrawiam
    • Gość: Matys Re: ILU JEST UCZCIWYCH I MADRYCH POLAKOW ??!! IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 17:08
      trzech- Łysy ja i Anka
      • Gość: Klemens Do Matysa IP: *.ipt.aol.com 26.04.02, 17:14
        Nie slyszalem o tobie. Wykaz sie jakas madra wypowiedzia, moze zostaniesz
        wiagniety do rachunku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka