Gość: Zenek Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.dsbratniak.pw.edu.pl 08.11.04, 18:55 Powinni zdymisjonowac rektora i dziekana tego wydzialu, i wyrzucic wszystkich, ktorzy sie dostali po znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UG,pr.zaoczne Wszyscy od dawna o wszystkim WIEDZIELI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:59 Od dawna bylo wiadomo o tym co dzieje sie na wydziale prawa UG. Rok temu zdawalem na dzienne prawo na UG.Nie dostalem sie.Odwolanie rowniez nie przynioslo rezultatu mimo ze nie mam ojca,a utrzymuje mnie tylko matka.Mialem 47 punktow na 52 potzrebne do przyjecia.Wiec rozumiem dlaczego sie nie dostałem.Nie rozumiem tylko dlaczego dostali sie ludzie, ktorzy mieli po ok 20 punktow lub nawet MNIEJ!!!Dlaczego znajomosci musza przesadzac o tym czy ktos moze studiowac co chce???W tej chwili jestem studentem zaocznym 2 roku prawa na UG.Jak i wiele innych kolegow i kolezanek.Niektorym z nich zabrakl 1 PUNKT!!!Mimo odwolan nie dostali sie.Dlaczego musimy placic za OSZUSTÓW(!!!!!)i PRZESTEPCÓW??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plastik Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:01 Buahaha!!!Pewnie ze dobra robota!!! Ja mialem 46 punktów, i sie odwołałem. Nie przyjęli, pomimo, że studiując na innym kierunku UG mialem średnią 4,75 :P. Niestety. Nie mam "pleców". Witamy w Polsce :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repoman Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.icpnet.pl 08.11.04, 19:02 I to jest polska elita intelektualna prawników i naukowców uniwersyteckich! I takie gó.. śmie mówić publicznie o rodzinnych tradycjach zawodowych, wpajaniu od dziecka zasad moralnych niezbędnych przy wykonywaniu zawodu prawnika. Dla mnie złodziej i ku.. mają więcej honoru niz tacy jak: Ceynowa, Anduszkiewicz i inni prawnicy z Gdańska. Gzdie jest prezydent, premier, ministrowie, Sad Najwyzszy, Sejm i Senat? Dlaczego nikt nie interweniuje w obliczu tego publicznego matactwa? I to ma być demokracja w polskim wydaniu? Dlaczego związki zawodowe nie zrobią w tej sprawie demonstracji, upominając się o sprawiedliwość? To w wasze dzieci uderza takie mataczenie dobrem publicznym! Może Episkopat, który się we wszystko miesza wudałby z siebie chociaż raz głos w słusznej sprawie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zooro Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: 64.107.3.* 08.11.04, 19:06 gazeta jak chce to potrafi...na 555555555555 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.acn.waw.pl 08.11.04, 19:27 Ciekawe jak wielki popłoch zapanowałby wśród niektórych osób po sprawdzeniu na jakich zasadach 5 lat temu kilkanaście osób dostało się na Studencki Hufiec Pracy do warszawskiej Szkoły Głównej Handlowej..? Ale ćććććsssiii - to tajemnica poliszynela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.11.04, 19:32 należy tą mafię rozpieprzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: wywalić rektora IP: *.phutomar.pl / 212.106.152.* 08.11.04, 19:32 Kiedy w końcu zostanie wywalony rektor tej uczelni ?!!! Kompromitacja ! Usunąć również te dzieci ze studiów. Czujecie jak muszą wyglądać tam sesje skoro przy rekrutacji mają miejsćą tekie przekręty?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:32 Dlaczego rektor z dziekanem zajmują jeszcze swoje stanowiska. To są jawne matactwa z utrudnianiem dostępu do list przyjętych z odwołań oraz nie ujawnianiem kryterów "społecznych". Bezprawne zachowania prawników nie mogą być dłużej tolerowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.limes.com.pl 08.11.04, 19:37 Tak trzymać !!! Dalej dobierać się "VIP-om" do tyłka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obornikiem smierdz Belka - obudz ministra edukacji , on zasnął ... IP: 193.151.96.* 08.11.04, 19:38 on chyba z parti kretynów jest i zapomniał ,ze jest ministrem , Polacy czekaja na stanowisko ministerstwa edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatrl Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:40 i co się dziwić stanem prawa w Polsce, jak mamy takich nauczycieli prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Skelnik, konsul IP: *.crowley.pl 08.11.04, 19:41 Komentować tego syfu nie potrzeby, poza wyróżniającym się indywiduum Skelnikiem, konsulem. Jak bardzo trzeba być wolnym od poczucia przyzwoitości, by wypowiadać się w ten sposób. To konsul III RP zapewne? Jak to dobrze, że zaczyna się jej demontaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Skelnik, konsul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:49 czyżby to było " wolne miasto Gdańsk" i ta "kolebka prawa" nie podlegałapolskiemu prawu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UGdansk. Najwyzsza Izbo Kontroli - zajmij sie sprawą ... IP: 193.151.96.* 08.11.04, 19:46 ..., przetrzep wszystkie uczelnie , bo takie praktyki są na wszystkich uczelniach Odpowiedz Link Zgłoś
dastro Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p 08.11.04, 19:47 Polska państwem prawa z takim sądownictwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśka Unio Europejska - IP: 193.151.96.* 08.11.04, 19:50 - zobacz co sie dzieje w Polsce pod rzadami Kwaśniewskiego , sprawdz i zagrzmij , to już ostatni dzwonek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Prośba o opinię! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:49 Czy ktoś z prawników pomógłby rozstrzygnąć nasz domowy spór? Chodzi o to, czy sprawcy i uczestnicy afery na UG „podpadają” pod jakiś paragraf, czy też od strony formalno-prawnej wszystko jest ok (bo rektor miał przecież takie uprawnienia)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Prośba o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:56 na miejscu rektora wziąłbym swuj pistolet i strzelił sobie w łeb, bo autorytetu wykładowcy prawa to już napewno niema - wstyt panie "rektorze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Prośba o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:44 wszystko jest zgodnie z prawem, a decyzji o przyjeciu nie da sie cofnac. nie rozumiem wiec po co to wszystko, a jeli juz, nalezalo to zrobic przed ostatecznym zamknieciem list, teraz juz jest za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manuela Re: Prośba o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:58 Gość portalu: prawnik napisał(a): > wszystko jest zgodnie z prawem, a decyzji o przyjeciu nie da sie cofnac. NIE MOŻNA CZYNIĆ ZE SWEGO PRAWA UŻYTKU, KTÓRY BYŁBY SPRZECZNY ZE SPOŁECZNO- GOSPODARCZYM PRZEZNACZENIEM TEGO PRAWA LUB ZASADAMI WSPÓŁŻYCIA SPOŁECZNEGO. TAKIE DZIAŁANIE LUB ZANIECHANIE UPRAWNIONEGO NIE JEST UWAŻANE ZA WYKONYWANIE PRAWA I NIE KORZYSTA Z OCHRONY. Na nic nie jest za późno. Czy jak Ci ukradnę samochód i mnie złapią, to mi to autko zostawią bo już jeździłam, spodobał mi się więc już jest za późno. To paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Prośba o opinię! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 20:08 Dziecko to jest regula z kodeksu cywilnego Decyzje administracyjna mozna wzruszyc tylko w trybie kodeksu postepowania administracyjnego poczytaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to powiedzialam ja Re: Prośba o opinię! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 19:35 buehehe, i oto kolejny raz widac nieudolnosc i glupote zalosnej manueli. poczytaj sobie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYGRYS Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.toya.net.pl 08.11.04, 19:53 No i dobrze, tak powinno być. Rodzice powinni dbać o swoje dzieci i jeśli mają możliwość pomóc dziecku w dostaniu się na uczelnię, powinni to zrobić. Powinni też rodzice dbać o to, aby dzieci były dobrze przygotowane do studiów wyższych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tersyn Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: 217.153.221.* 08.11.04, 20:07 Brawo! Tylko, że jak zwykle kończy się na "biciu piany". A może Pan Rektor zadałby sobie trud i przeanalizował ponownie podania tych, którym rzeczywiście brakło od 1 do 3 punktów? Nie widzę problemu, aby na indeksach dzieci VIP-ów dodać stempel "Wydział Zaoczny" i tam ich przenieść, gdzie ich miejsce? A na zwolnione miejsca przyjąć tych, którzy mają pełne prawo tam się znależć.Dopiero upłynęło 25 dni zajęć - nowoprzyjęci napewno sobie poradzą! A Jego Magnificencja, jak królowa angielska, pozostanie poza podejrzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
pandemonium21 Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p 08.11.04, 20:11 Będę podły. Jak już wygracie tą sprawę to poroście o listy przyjętych z odwołania z zeszłego roku i jeszcze jednego wcześniej (był w tedy konkurs świadectw). Ludzie przyjmujący w tedy odwołania ponoć dostali rozkaz: "Dzieci prawników się dostają!". Wiem bo pisałem w tedy maturę. Czas dobrać się przyjemniaczkom prawnikom do pupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:26 Właśnie wtedy przyjęto córeczkę pana R. Odpowiedz Link Zgłoś
adak DO DZIEŁA PISZCIE MAILE! 08.11.04, 20:46 Nie piszcie co Gazeta może zeobić dla Was pomyślcie co możecie zrobić dla Gazety (i siebie). Każdy Forumowicz + kewni i znajomi królika po jednym mailu do rektora i wybranego adwokaciny. Krótkie, proste cenzuralne, w końcu pisanie maili nie jest przestępstwem, a niech mają przez miesiąc trochę do kasowania:- ). Pozdrawiam i do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:49 Brawo. Niech ta akcja nie przejdzie bez echa. Wiele w polsce jest uczelni, gdzie w ten sposób ludzie predysponowani do danego kierunku niestety sie nie dostaja bo polowe miejsc przypada dzieciom "smarowaczy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriswas Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.mrzezyno.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 20:57 Wlasciwie to juz niczemu sie nie dziwe, tylko dlaczego pozniej taki glab jeden z drugim mowi "TRZEBA BYLO SIE UCZYC" , a apropos ten dziekan wydzialu prawa UG byl dzisiaj w znakomitym humorze, moze kajdanki na wlasnych rekach spowodowaly by na jego, pedofilskiej twarzy odrobine pokory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: 65.77.136.* 08.11.04, 21:17 No dobrze, a co z tymi studentami, ktorzy powinni byli sie dostac ? Czy zostana przyjeci na studia ? Mysle, ze "Gazeta" powinna im pomoc, znamy sile mediow i tylko w Was nadzieja, niech sprawiedliwosc zwyciezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 22:12 Ania z wielodzietnej rodziny jest studentką Wyższej Szkoły Stosunków Międzynarodowych i Politycznych w Gdyni,stypendium zafundował P.Krauze. Brawo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kortek Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:47 a zafundował za pieniądze z komputeryzacji ZUS-u! Hehehe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: Ujawniamy listę dzieci VIP-ów przyjętych na p IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 08.11.04, 21:23 Minister powinien wywalić całą Władze Uczelni przeciesz nie są niezastąpieni Dziennikarze "GW " są porządni tak trzymać i wyjaśnić sprawę do konca Nie popuścić Nich czują bat nad sobą Odpowiedz Link Zgłoś