Dodaj do ulubionych

Angole zrobieni w cole

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:49
Polak potrafi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Angole zrobieni w cole IP: *.mat.univie.ac.at 08.11.04, 20:07
      W USA 2-litrowa coca-cole mozna kupic juz za 65 centow amerykanskich, czyli
      jakies 50 eurocentow.
      • Gość: ix Jak Amerykanie robia swiat w butelke(CocaColi) IP: *.chello.pl 08.11.04, 20:19
        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> W USA 2-litrowa coca-cole mozna kupic juz za 65 centow amerykanskich, czyli
        > jakies 50 eurocentow.

I to jest najlepszy dowód na to, ze w Europie jest socjalizm.
        • Gość: chrongen o jezu, ile w tym tekscie jest nieścisłości! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:15
          --------------------------------------------------------------------------------
          po pierwsze autor napisał:
          Interesów koncernu na poszczególnych rynkach bronią etykietki. Tej z polskimi
          napisami i normami nie można sprzedawać w innych krajach. - Jak to? Przecież
          mamy wolny rynek i UE. Może koncern coca cola jest przeciwny takim praktykom,
          ale prawo nie zabrania przecież sprzedaż towarów ich właścicielom, gdzie oni
          tego chcą. Prawo zabrania jedynie sprzedaży towaru bez etykiet w określonym
          języku na określonym terenie. Polacy przemetkowują więc coca cole, żeby nie
          łamać tego prawa.
          autor napisał też:- Mam układ z pewną firmą mającą taśmę do etykiet, cała
          operacja zamiany polskiej coli w angielską kosztuje mnie pięć eurocentów od
          naklejki - opowiada były przemytnik, dziś handlowiec z Trójmiasta.
          Nie wierze w to że autor dotarł do tego kolesia. Dla mnie to wypowiedź napisana
          z głowy. Gdybym ja dotarł do takiego kolesia, to zamiast krótkiego tekstu,
          napisałbym mega story do Dużego Formatu.
          Gdzie tu mowa o kosztach transportu i robocizny, bo jej jakoś przegapiłem.
          Poza tym, dlaczego Gazeta pisze o łamaniu prawa i jednocześnie nazywa ludzi,
          którzy je niby łamią przedsiębiorczymi Polakami. Jeśli rzeczywiście łamią
          prawo, to zdanie: Iwona Jacaszek, rzecznik prasowy Coca-Cola Beverages Polska
          potwierdza nasze informacje o wyprodukowanej w Polsce coli, która dzięki
          przedsiębiorczym Polakom trafia na najdroższe europejskie rynki, - obraża
          wszystkich przedsiębiorców w Polsce.
          I na koniec: Walić Coca Cole i wszystkie multikorporacje!!!
          • Gość: follow Podnieść cenę Coli w Polsce! IP: *.. / *.e-plan.pl 10.11.04, 17:50

Tak jak nowych samochodów...
      • douglasmclloyd Re: Angole zrobieni w cole 08.11.04, 22:14
        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> W USA 2-litrowa coca-cole mozna kupic juz za 65 centow amerykanskich, czyli
        > jakies 50 eurocentow.

Najwyższy czas znaleźć jakiegoś znajomego hindusa.
      • Gość: Smith Stary podaj adres to tam zaraz pojade! IP: *.dc.dc.cox.net 09.11.04, 00:44
      • Gość: Rebelku Re: Angole zrobieni w cole IP: *.fzk.de / *.fzk.de 10.11.04, 12:37
        tylko ze amerykanska kola po tygodniu picia wypali ci mozg i zoladek
        wlasnie szukam jakiegos odkamieniacza do sracza, podeslij jej troche, przyda sie.

• Gość: chrongen o jezu, ile w tym tekście jest niejasności? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 15:13
        po pierwsze autor napisał:
        Interesów koncernu na poszczególnych rynkach bronią etykietki. Tej z polskimi
        napisami i normami nie można sprzedawać w innych krajach. - Jak to? Przecież
        mamy wolny rynek i UE. Może koncern coca cola jest przeciwny takim praktykom,
        ale prawo nie zabrania przecież sprzedaż towarów ich właścicielom, gdzie oni
        tego chcą. Prawo zabrania jedynie sprzedaży towaru bez etykiet w określonym
        języku na określonym terenie. Polacy przemetkowują więc coca cole, żeby nie
        łamać tego prawa.
        autor napisał też:- Mam układ z pewną firmą mającą taśmę do etykiet, cała
        operacja zamiany polskiej coli w angielską kosztuje mnie pięć eurocentów od
        naklejki - opowiada były przemytnik, dziś handlowiec z Trójmiasta.
        Nie wierze w to że autor dotarł do tego kolesia. Dla mnie to wypowiedź napisana
        z głowy. Gdybym ja dotarł do takiego kolesia, to zamiast krótkiego tekstu,
        napisałbym mega story do Dużego Formatu.
        Gdzie tu mowa o kosztach transportu i robocizny, bo jej jakoś przegapiłem.
        Poza tym, dlaczego Gazeta pisze o łamaniu prawa i jednocześnie nazywa ludzi,
        którzy je niby łamią przedsiębiorczymi Polakami. Jeśli rzeczywiście łamią
        prawo, to zdanie: Iwona Jacaszek, rzecznik prasowy Coca-Cola Beverages Polska
        potwierdza nasze informacje o wyprodukowanej w Polsce coli, która dzięki
        przedsiębiorczym Polakom trafia na najdroższe europejskie rynki, - obraża
        wszystkich przedsiębiorców w Polsce.
        I na koniec: Walić Coca Cole i wszystkie multikorporacje!!!
      • Gość: ona Re: Angole zrobieni w cole IP: 69.15.104.* 10.11.04, 18:03
        ciekawe w ktorym sklepie. Bo nawet w Walmart- cie kosztuje $1.
      • Gość: ona Re: Angole zrobieni w cole IP: 69.15.104.* 10.11.04, 18:05
        ciekawe w ktorym sklepie. W wal-mart -cie kosztuje $1
    • Gość: ma Re: Angole zrobieni w cole IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 20:18
      Ale żenujący tytuł. Gazeta taka poprawna a takie obraźliwe teksty. Proponuję
      inne tytułu:
      "Czarnuchy mają wielkie brzuchy" - to o tym, że w Ameryce większy odsetek
      Murzynów niż białych jest otyłych,
      "Szwaby jedzą żaby" - W Niemczech jest moda na francuską kuchnię,
      "Polaczki nie chcą mieć sraczki" - o popycie na lekarstwa na żołądek.
      • basia.basia Re: Angole zrobieni w cole 08.11.04, 20:30
        Gość portalu: ma napisał(a):

> Ale żenujący tytuł. Gazeta taka poprawna a takie obraźliwe teksty. Proponuję
        > inne tytułu:
        > "Czarnuchy mają wielkie brzuchy" - to o tym, że w Ameryce większy odsetek
        > Murzynów niż białych jest otyłych,
        > "Szwaby jedzą żaby" - W Niemczech jest moda na francuską kuchnię,
        > "Polaczki nie chcą mieć sraczki" - o popycie na lekarstwa na żołądek.

No przecież ogłosili, że gazetę przekształcą w coś pośredniego
        pomiędzy Faktem a Superexpresem:) Masz dowody:)

A Piotr Niemczycki poszedł na półroczny urlop, by opracować
        i uruchomić całką nową gazetę.
      • Gość: zbiggy Re: Angole zrobieni w cole IP: *.aster.pl 08.11.04, 20:44
        "Żabojady mają zajady" - o francuskiej komedii
        "Makaroniarze na plażę" - o modzie na opalanie w Italii
        "Pepiki piją siki" - o pogorszeniu jakości piwa naszych południowych sąsiadów
        "Żółtki szukają fułtki" - artykuł K. Szczuki o najsłabszym ogniwie w Chińskim Murze
        • Gość: Stefan Re: Angole zrobieni w cole IP: *.ek.hik.se 08.11.04, 21:45
          Ze Szczuka udalo Ci sie...
          • Gość: wyspiarz Re: Angole to glupi i prymitywny narod!!!! IP: *.proxy.aol.com 08.11.04, 21:54
            Angole to glupi narod za wszystko placa dwa razy wiecej niz inne narody!!!U nic
            wszystko drogo!!!!
            Angol jest flegmatyczny nie potrafi protestowac,tylko mysli o kubku herbaty
            caly dzien!!!To jest prymitywny i zacofany narod!!!Nie znaja jezykow obcych a
            wymowic im obce imie zajmuje polgodziny!!!TO sa straszni nieudaczniki!!!
            • Gość: Esmeralda Re: Angole to glupi i prymitywny narod!!!! IP: *.onlink.net 10.11.04, 03:38
              jesli to taki prymitywny narod to co ty madralo robisz miedzy nimi? Jesli tam
              tak zle i oni niczego nie potrafia to dlaczego u nich tak dobrze a u nas tak
              zle chociaz jestesmy "najmadrzejszym narodem swiata" i wszystkich tylko
              krytykujemy.Dlaczego Angole do nas madrali nie pchaja sie tabunami do pracy
              tylko od nas jezdza autobusy i ten "glupi" narod takim madralom pozwala u
              siebie sprzatac, czyscic kible, pracowac w zmywakach ? Odpowiedz mi panie
              madralo. Oni caly dzien mysla o kubku herbaty, a my od rana mamy trzesionke po
              przefiltrowanym denaturacie. Walnij sie w leb KRETYNIE!!!!!!!!!
            • Gość: elo Re: Angole to glupi i prymitywny narod!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:47
              a ty to z wyspy wolin czy o sobie piszesz?
            • Gość: kachna Re: Angole to glupi i prymitywny narod!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:25
              Sam jestes prymitywny-swiadczy o tym twoj post.
    • Gość: marcin Juz od 2ch lat.... IP: *.dialtelecom.cz 08.11.04, 22:21
      ..... mozna kupic polska cole na Southall. Czlowiek wie jak na bierzaco jest w PL promocja.....;-)
    • Gość: ep Re: Angole zrobieni w cole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 00:06
      nie tylko w trojmiescie i nie tylko do anglii. hiszpanom tez smakuje cola z
      polski.
    • Gość: mee... W POLSCE DROSZA NIZ W US...O ANGLI NIE WSPOMNE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.11.04, 00:31
      ...bo te dwa litry coli kosztuja tutaj 0.99 centow...
      • Gość: Smith Ale gdzie tyle kosztuje- daj adres zaraz tam jade! IP: *.dc.dc.cox.net 10.11.04, 00:44
      • Gość: micro Re: W POLSCE DROSZA NIZ W US... IP: *.tulane.edu 10.11.04, 04:50
        "mee"... chyba chodzilo ci o 99 centow??
        • Gość: mee... Re: W POLSCE DROSZA NIZ W US... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.11.04, 12:37
          ...ale tak sie pisze bo 1.oo to juz dollar...a ciagle np 0.88 centow )))
    • Gość: olo DO DZIENNIKARZA GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 00:40
      w anglii srodek platniczym jest funt a nie euro, niech was michnik na szkolenia
      wysle
    • neceser Polak to zdolny do oszustw narod!!!! 10.11.04, 00:49
      neceser napisał:

> Gość portalu: wyspiarz napisał(a):
      >
      > > Angole to glupi narod za wszystko placa dwa razy wiecej niz inne narody!!
      > !U
      > nic
      > >
      > > wszystko drogo!!!!
      > > Angol jest flegmatyczny nie potrafi protestowac,tylko mysli o kubku herba
      > ty
      > > caly dzien!!!To jest prymitywny i zacofany narod!!!Nie znaja jezykow ob
      > cych
      > a
      > >
      > > wymowic im obce imie zajmuje polgodziny!!!TO sa straszni nieudaczniki!!!
      • Gość: Europejczyk Po lekturze tego postu , że to ty jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 08:31
        Ze to Ty jesteś prymitywny!!!!!
      • Gość: ExIsT Re: Polak to zdolny do oszustw narod!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:32

Oprócz tego, że jest to nielegalny proceder, nie widzę nic w nim złego.
        Wolny rynek w USA ogranicza takie praktyki (cena coli lub laptopow).
        Uprościć obrot gospodarczy i obniżyć koszty pracy, a bedzie wam dane.
        Koncerny wysysają pieniądze z ludzi. W Angli zdzierają za cole, zaś w Polsce
        dla przykładu za laptopy.
        A w USA jak na złość naszym oraz europejskim politykom i tanio, i jest praca.
        Skoro produkcja jest tańsza w Polsce to zamknać fabrykę w Angli.
        Cena w Angli powinna wynosić np. cena w Polsce + koszty "polskich spekulantów".
        Wszędzie, gdzie reguluje się rynek pojawiają się "beneficjenci".
        Podaż i popyt. Tego nikt nie powstrzyma (legalize:]).

Może i Polacy w małej części są zdolnymi do oszustw bardziej niż inni.
        Jednak twierdzę, że ten potencjał "pomysłowości" każdy z nich, gdyby rządzący
        nie blokowali sprzyjających rozwiązań, chciał wykorzystać legalnie.

Bohaterzy artykułu krzywdy nikomu nie robią. Wręcz przyczyniają się do
        przeniesienia miejsc pracy do Polski. Anglia będzie miała tańszą cole, do pracy
        w Polsce wydelegować tych, którzy pojechali za pracą do Angli i kiepsko im
        idzie. Wszystko się wyreguluje, kiedy robi się to z głową.

pozdr
        • Gość: mru mru Re: Polak to zdolny do oszustw narod!!!! IP: *.computerland.pl 10.11.04, 16:05
          No dobra ale może angole wola wiecej placic za cole ale za to nie zamykac
          fabryki i nie wyrzucac pracownikow na ulice??? Kazdy zaplaci troche wiecej za
          Cole ale sporo osob ma prace?
    • Gość: mee... PRZEMYT COLI...DOBRE IP: *.avenel01.nj.comcast.net 10.11.04, 00:58
      ...teraz zapewne unia wprowadzi etykiety coli ...ze znakami wodnymi...))) i
      koszt coli jeszcze bardziej poszybuje w gore...
    • Gość: Andrzej Re: Angole zrobieni w cole IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.11.04, 01:00
      Gratuluje pomyslu!
      • neceser Polakom Nobla za przekrety! 10.11.04, 01:06
        Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Gratuluje pomyslu!
    • Gość: Pablo A ja widziałem w Liedlu colę z czeskimi etykietami IP: *.acn.waw.pl 10.11.04, 01:02
    • srull W cole i pukniecie sie w czolo na czele:) 10.11.04, 01:10
      A ja bym to podciagnal jeszcze pod antyglobalizm;) A swoja droga, rzeczywiscie w
      GB obowiazuja ceny w funtach wiec nie wiem skad ta cena w artykule. Moze
      przelicznik? Tak czy siak, pomysl przedni ( i tylny:) ). Ale ludzie maja
      pomysly.
      • Gość: gosc Re: W cole i pukniecie sie w czolo na czele:) IP: *.hrl.com 10.11.04, 01:35
        oczywiscie wszyscy tu uznaja ze to jest fair, czy zgodne z prawem ?, dlaczego to ma byc ten przekret , przeciez mozna oficjalnie produkowa artykul na eksport do
        Angli z tymze etykietami, tak samo moga to robic powiedzmy Czesi lub Wegrzy eksportujac powiedzm coca cole z polskimi etykietami na Polske, jezeli u nich koszty sa
        nizsze, ztym ze pani rzecznik Cola Polska sie skompromitowala i firme w Polsce, co ma odpowiedziec swojemu odpowiednikowi w Angli , to samo, ona sie cieszy bo
        duzo sprzedaje , Anglicy sie wsciekaja bo im psuje rynek, ale jest pewne ale, czy etykieta wyprodukowana na produkt sprzedawany w Angli, nie podlega kontroli i
        reglamentacji przez Coca Cola _Anglia
      • Gość: hanula Re: W cole i pukniecie sie w czolo na czele:) IP: *.server.ntli.net 10.11.04, 12:29
        > A swoja droga, rzeczywiscie w
        > GB obowiazuja ceny w funtach wiec nie wiem skad ta cena w artykule. Moze
        > przelicznik?

Taaa, żeby można było łatwiej porównać cenę w Anglii z ceną w Polsce.
        • hummer Re: W cole i pukniecie sie w czolo na czele:) 10.11.04, 12:35
          Gość portalu: hanula napisał(a):

> > A swoja droga, rzeczywiscie w
          > > GB obowiazuja ceny w funtach wiec nie wiem skad ta cena w artykule. Moze
          > > przelicznik?
          >
          > Taaa, żeby można było łatwiej porównać cenę w Anglii z ceną w Polsce.

Najłatwiej porównać cenę z złotówkach.
    • Gość: rex O Qórwa, nie wiedziałem. Tak mi wstyd za Polskę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 01:53
      • Gość: gosc Re: Tak mi wstyd za Pols IP: *.hrl.com 10.11.04, 02:04
        nie musi byc ci wstyd i tak Polska jest Bangladeszem Europy
        • Gość: Kwame Nawet Kadafi tego co Polak nie potrafi! IP: 152.75.124.* 10.11.04, 04:54
        • Gość: Podrabiacz My tu wszystko potrafimy i cudownie podrobimy! IP: 152.75.124.* 10.11.04, 04:57
        • Gość: Geszefciarz oszukac,podrobic,rabnac-tym polski biznes stoi IP: 152.75.124.* 10.11.04, 05:00
    • Gość: miejscowy Re: Angole zrobieni w cole IP: *.server.ntli.net 10.11.04, 02:44
      ani w Anglii ani w Szwecji nie ma euro.....
    • szczurbiurowy Re: Angole zrobieni w cole 10.11.04, 02:54
      No to jest przedsiębiorczość rodem z lat 80.
      • Gość: Pepsi Angol:Ja pier...dole ze Polak falszuje Cole! IP: 152.75.124.* 10.11.04, 04:53
        • Gość: Glob Coca- Cola uzywana jako rucizna w Indiach !!! IP: *.dyn.iinet.net.au 10.11.04, 06:02
          A Polacy ta trucizne jeszcze pija ??? Co za tepy, glupi Narod !!! Za moich
          czasow Coca-Cole uzywalo sie do przeczyszczania zlewow.
          Czytajcie wiadomosc z wczorajszej gazety: "
          Według rolników z kilku indyjskich wsi, którzy uprawiają bawełnę, najlepszymi
          środkiem przeciw szkodnikom jest Coca-Cola albo Pepsi - poinformowała agencja
          Reutera.

Zauważyliśmy, że Cola i Pepsi otępiają szkodniki, przez co spadają one na
          ziemię - opowiada N. Hamunaja, którego za to odkrycie mieszkańcy jego rodzinnej
          wsi w prowincji Andhra Pradesz (południowy wschód kraju), traktują jak gwiazdę
          filmową. Według niego, Pepsi i Cola mają wszystkie właściwości, które powinien
          mieć dobry pestycyd: są tanie, lepkie i przyciągają mrówki, które zjadają
          otępiałe larwy szkodników.

• Gość: czesio Re: Coca- Cola uzywana jako rucizna w Indiach !!! IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 06:55
            hej cwaniaczku z rojtera!
            napij sie coli a mozg cie nie rozboli
    • ploki4 eeeetam takie interesy. 10.11.04, 06:12
      Za Gierka otwierano "Salony Gier" z automatami firmy "Bally". Zetony kosztowaly dwa zlote. Te
      same zetony mozna bylo w Szwecji wymienic na rownowaznik jednego dolara. To byl przelicznik...
    • Gość: czesio Re: Angole zrobieni w cole IP: *.bchsia.telus.net 10.11.04, 06:52
      polak potrafiii
    • Gość: LMB PRzynajmniej raz potrafi leganie IP: *.icpnet.pl 10.11.04, 07:32
    • Gość: spragniony A ja i tak wole PEPSI :) IP: *.pepsico.plusnet.pl 10.11.04, 08:26
      I NIECH TAK ZOSTANIE COKE DLA HINDUSOW PEPSI W POLSCE:)
      • Gość: ungrod Re: A ja i tak wole PEPSI :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.04, 11:00
        Z byka spadles? Nie widziales reklam? Przeciez jak pijesz pepsi, to sie
        zmieniasz w (inteligentnego) szympansa. PEPSI PRECZ!
    • Gość: Europejczyk Polacy?,patent kubka, z uszkiem od środka!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 08:29
      Tylko tyle Polacy potrafią!! plus kradzieże samochodow,,
      • Gość: slicznotka.z.broda Re: Polacy?,patent kubka, z uszkiem od środka!! IP: *.proxy.aol.com 10.11.04, 14:27
        Gość portalu: Europejczyk napisał(a):

> Tylko tyle Polacy potrafią!! plus kradzieże samochodow,,

Jestes pan zwykly rasita a nie zaden "europejczyk". Radze sie
        podpisywac "przystojny bogacz" (tego nie da sie sprawdzic przez Internet), bo
        podpis "kulturalny inteligent" (tak rozumiem mamy czytac to "Europejczyk")
        przez sama tresc panskiego postu sie wyklucza
    • Gość: sadam Re: Angole zrobieni w cole IP: *.ipt.aol.com 10.11.04, 08:56
      Polak wszystko potrafi.
    • Gość: ROB Coca w Niemczech jeszcze tansza.... IP: *.sobieski.com.pl / *.sobieski.com.pl 10.11.04, 09:48
      W niemieckich supermarketach np. Real - Coca Cola jest jeszcze tansza niz w
      polskich wiec moze lepiej byloby Anglikom sciagac ja z Niemiec.
    • Gość: kxk w Anglii za euro? IP: 62.200.145.* 10.11.04, 09:53
    • Gość: Roman Re: Angole zrobieni w cole IP: *.gw-rozdroze.lama.net.pl 10.11.04, 10:21
      Coca Cola w Anglii i w Skandynawii jest droższa niż w Polsce nie z powodu
      wyższych kosztów produkcji (bo te sa niewielkie) ale z powodu pazerności
      koncernu, który uważa, że w bogatej Anglii wyższą cenę się wyciągnie niż w
      Polsce. Gdyby powodem były koszty produkcji to sami by produkowali wyłącznie w
      Polsce i wysyłali po całej Europie
      • Gość: Watcher Re: Angole zrobieni w cole IP: *.gfk.pl 10.11.04, 10:58
        A ja widzialem w Londynie u hindusa FANTE z Polską etykietką!!
        Z konkuresem " Wygraj wyczieczke z WAWLEM".
        To dopiero musialo schodzic dzieki temu konkursowi ;)
    • Gość: Cocacolik Angole zrobieni w cole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 10:57
      Czy ktos próbował napoju "Cola Ustronianka". ? Spóbujcie. Kudy CC do tego
      napoju ! Po co podrabiać skoro oficjalnie można produkować niezły napój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka