Dodaj do ulubionych

Idzie nowe, w TOK FM

19.12.22, 16:01
Przemiany TOK FM ciąg dalszy.
Wczoraj gościem "Świat się chwieje" był prof. Bogusław Grabowski, w czasie rozmowy doszło do sporu o coś takiego: pół prawdy, całe kłamstwo.

Powiedzmy, ktoś powiedział: "można kraść i rabować, to da się zrobić. Ale to przestępstwa i popełniać ich nie wolno". Coś analogicznego było w wypowiedzi prof. Grabowskiego w innym programie.

Red. Sroczyński zacytował samą pierwszą część. Po protestach gościa dano do odsłuchania cytat, a red. Sroczyński bronił się przed przedstawieniem dokończenia "nie wolno kraść i rabować". Że sensu nie zmienił, tylko żeby to stwierdzić trzeba przesłuchać kolejne 20 minut nagrania. Gość, że wystarczy jedna. Tej jednej minuty nam nie dano i na koniec programu prowadzący półgębkiem przyznał się do oszustwa.

Tok FM powoli, ale konsekwentnie przechodzi na głoszenie dobrej nowiny o mierzeniu energii w kilo i megawatach (red. Maślak), gościniach, akcentowanie pierwszej sylaby w słowie nauka - ogólnie reformowanie nauki i kultury. Tym razem pod dyktando Wielkiej Naukowczyni, ale sam Stalin by się nie powstydził.

Przyszedł czas na zmiany sensu wypowiedzi, białe na czarne i na odwrót. Po PISowsku, nie powstydziłby się sam prezes. Za to wstyd jest red. Sroczyńskiego słuchać.
Obserwuj wątek
    • szczypawka.jadowita Re: Idzie nowe, w TOK FM 19.12.22, 17:50
      Był jeszcze spór rzeczowy dotyczący długu publicznego i uciążliwości spłacania go.
      Red. Sroczyński dowodził, że polski dług jest mniejszym ciężarem niż niemiecki, tyle że niemiecki jest trzykrotnie tańszy (niższe oprocentowanie), i tu też poległ.
      • ave.duce Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 18:48
        Poległ też w rozmowie z Matczakiem. Przyjemnie było słuchać ;)
    • j-k TOK FM. - to spolka ... Agory i redakcji Polityki. 19.12.22, 17:55
      cos pomoglem ?
      • szczypawka.jadowita Re: TOK FM. - to spolka ... Agory i redakcji Poli 19.12.22, 20:31
        Chyba jednak nie, to nic nowego.
        • m.c.hrabia Re: TOK FM. - to spolka ... Agory i redakcji Poli 19.12.22, 20:48
          Sroczynski apologeta bolszewika Adriana, wić nic dziwnego
    • no-popis Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 06:18
      szczypawka.jadowita napisała:

> Przemiany TOK FM ciąg dalszy.
      > Wczoraj gościem "Świat się chwieje" był prof. Bogusław Grabowski, w czasie rozm
      > owy doszło do sporu o coś takiego: pół prawdy, całe kłamstwo.
      Półprawdy a nie pół prawdy.
      • szczypawka.jadowita Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 14:06
        „Pół prawdy to całe kłamstwo.“ — Horacy Safrin

Źródło: quotepark.com/pl/cytaty/445802-horacy-safrin-pol-prawdy-to-cale-klamstwo/
    • oby.watel Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 09:48
      Pierwsze radio informacyjne, zapłać żeby posłuchać, w niesłuchalnego, nierzetelnego gniota przekształcono zastępując p. Ewę Want Kamilą Ceran. Pierwszą zmianą jakie wprowadziła było umieszczenie reklamy przed wiadomościami zamiast po. Z dnia na dzień zniknęła satyra, audycje stały się ugłaskane, grzeczne, niekontrowersyjne. Coraz mniej o tym co się dzieje w Polsce, a jeśli już mowa o sytuacji w Polsce to w tonie publicznego radia. Musi być jeszcze gorzej, skoro mizerię zaczynają dostrzegać nawet wierni słuchacze.
      • szczypawka.jadowita Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 14:26
        Audycje niskiej jakości, zalepiające czas antenowy. Jednoznacznie denne, niesłuchalne, nie budzące kontrowersji.
        Są też więcej niż dobre, np. Wywiad Polityczny, ale to wyjątki.
    • oszol-lom-z-rm Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 21:24
      To jeszcze nic! Grabowski w TVN u Moniki Olejnik dał popis- sklamalismy to trzeba to czymś przykrc lub odkręcić od czego mamy spcjotechnike i PR?
      • szczypawka.jadowita Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 22:30
        TVPIS/Putina i belka we własnym oku.
    • yabbaryt Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 21:41
      ja przygodę z TOK FM zakończyłem chyba jeszcze w 2010 roku kiedy to Rysiu Petru, chyba jeszcze wtedy z ING, obsobaczał społeczeństwo polskie za brak edukacji ekonomicznej. A to chyba była audycja u Tomasza Wołka i ja się zastanawiałem po co pracownicy zachodnich banków są zapraszani do takich audycji. Czy po to aby edukować polskie społeczeństwo czy po to aby zachodnim bankom napędzać zyski. Wyszło mi że to drugie i ze taki Rysio nie jest zbyt wiarygodny. Ale na walorach edukacyjnych Rysia Petru to się poznałem dużo później jak błyszczał swoja wiedza historyczną.
      • oby.watel Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 22:23
        yabbaryt napisał:

> ja przygodę z TOK FM zakończyłem chyba jeszcze w 2010 roku kiedy to Rysiu Petru
        > , chyba jeszcze wtedy z ING, obsobaczał społeczeństwo polskie za brak edukacji
        > ekonomicznej. A to chyba była audycja u Tomasza Wołka i ja się zastanawiałem p
        > o co pracownicy zachodnich banków są zapraszani do takich audycji. Czy po to ab
        > y edukować polskie społeczeństwo czy po to aby zachodnim bankom napędzać zyski.
        > Wyszło mi że to drugie i ze taki Rysio nie jest zbyt wiarygodny. Ale na walora
        > ch edukacyjnych Rysia Petru to się poznałem dużo później jak błyszczał swoja wi
        > edza historyczną.

Wiemy, wiemy. Nie będą nas tu w obcych językach, a choćby i własnym pouczać.
        • oszol-lom-z-rm Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 22:25
          Petru się skończył i jeszcze rozwalił swoje małżeństwo
          • oby.watel Re: Idzie nowe, w TOK FM 21.12.22, 06:47
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Petru się skończył i jeszcze rozwalił swoje małżeństwo

A któż się w tym kraju nie skończył? Wszyscy z przeciwnego obozu, prawda?
        • yabbaryt Re: Idzie nowe, w TOK FM 20.12.22, 23:16
          Sądzisz że Rysiu Myśliciel zna języki obce?
          • oby.watel Re: Idzie nowe, w TOK FM 21.12.22, 06:49
            yabbaryt napisał:

> Sądzisz że Rysiu Myśliciel zna języki obce?

Sądzę, że zna. Ale ponieważ większość miłośników PiS-u nie zna, więc próbuje do nich zagadać w ojczystym, który zresztą też słabo rozumieją.
    • no-popis fakt Buldog 21.12.22, 06:22
      szczypawka.jadowita napisała:

> Przemiany TOK FM ciąg dalszy.
      > Wczoraj gościem "Świat się chwieje" był prof. Bogusław Grabowski, w czasie rozm
      > owy doszło do sporu o coś takiego: pół prawdy, całe kłamstwo.
      Tok Fm jest za mało ruskie w stosunku do WSI 24 i ONET.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka