Dodaj do ulubionych

Babcię prześladują

03.04.23, 18:46
www.tvp.info/68907356/bila-gryzla-i-kopala-babcia-kasia-za-skazana-za-ataki-na-policjantow
I tak tanio. 7 x 800 = 5600 zł
Obserwuj wątek
    • hordol olaboga 03.04.23, 19:05
      a to taka sympatyczna, dobrze ułożona starsza pani.
      pis nie ma dla nikogo litości
      • adam.eu Re: olaboga 03.04.23, 22:10
        Nie ma, szczególnie dla tych, co nie przeżyli PISu.
    • emeryt-myslacy Re: Babcię prześladują 03.04.23, 19:23
      Jesteś kretynem. Z pasem Gott mit uns.
      • hordol Re: Babcię prześladują 03.04.23, 19:39
        masz coś do babci kasi palancie?
    • emeryt-myslacy Re: Babcię prześladują 03.04.23, 19:29
      Babcia musi po nowych wyborach, w nowym Sejmie otrzymać zadośćuczynienie za szkody, 30 000 000 zł.
      • hordol Re: Babcię prześladują 03.04.23, 19:51
        mam dla niej prezent
        • margit49 Re: Babcię prześladują 03.04.23, 20:05
          hordol napisała:

> mam dla niej prezent

No pewnie, bo i ty, i król lotosu słownictwo macie opanowane
          • hordol Re: Babcię prześladują 03.04.23, 20:07
            daj też babi jakiś prezent zamiast mendzić na forum
            • margit49 Re: Babcię prześladują 03.04.23, 20:21
              hordol napisała:

> daj też babi jakiś prezent zamiast mendzić na forum

No nie, raczej tobie słownik poprawnej polszczyzny i zasady pisowni polskiej
      • pozytonium Re: Babcię prześladują 04.04.23, 09:04
        emeryt-myslacy napisał:

> Babcia musi po nowych wyborach, w nowym Sejmie otrzymać zadośćuczynienie za szk
        > ody, 30 000 000 zł.

https://pbs.twimg.com/media/Fsi50deXwAEzi4m?format=jpg&name=900x900
        • adam.eu Re: Babcię prześladują 04.04.23, 09:35
          I co, dumny jesteś?
          • pozytonium Re: Babcię prześladują 04.04.23, 10:45
            adam.eu napisał:

> I co, dumny jesteś?

Nie moja babcia. Ale gryzienie urzędników państwowych powinno być karane wyrwaniem zębów. I tak długo sobie folgowała.
            • adam.eu Re: Babcię prześladują 04.04.23, 21:08
              pozytonium napisał:

> Nie moja babcia. Ale gryzienie urzędników państwowych powinno być karane wyrwan
              > iem zębów.
              ...............................................

Sam się określiłeś.
              • pozytonium Re: Babcię prześladują 05.04.23, 09:21
                adam.eu napisał:

> pozytonium napisał:
                >
                > > Nie moja babcia. Ale gryzienie urzędników państwowych powinno być karane
                > wyrwan
                > > iem zębów.
                > ...............................................
                >
                > Sam się określiłeś.

Człowiek kulturalny nie szapie się z urzędnikiem, a co dopiero go gryzie jak ściekły lis.
                • adam.eu Re: Babcię prześladują 05.04.23, 09:37
                  pozytonium napisał:

> Człowiek kulturalny nie szapie się z urzędnikiem, a co dopiero go gryzie jak śc
                  > iekły lis.

A czy Ty jesteś kulturalny? Opisz no to gryzienie wściekłego lisa. Bo moim zdaniem Twoje słowa źle o Tobie świadczą. Opisz też swoją propozycję wyrywania zębów.
                  • gerlalt Re: Babcię prześladują 05.04.23, 09:42
                    Wyrywanie. Babcie do czyszczenia sraczy w ramach kary bliżej swojej natury.
                    • adam.eu Re: Babcię prześladują 05.04.23, 09:47
                      Dziękuję, Pozyton będzie z Ciebie dumny.
                      Po to zakładał wątek.
                    • mateusz.urbanski Re: Babcię prześladują 05.04.23, 11:17
                      gerlalt napisał(a):

> Wyrywanie. Babcie do czyszczenia sraczy w ramach kary bliżej swojej natury.

Dziadki też. Dziadkowi zęby same wyszły
                      • hordol Re: Babcię prześladują 05.04.23, 11:24
                        czyszczenie sraczy utemperuje babcię. możesz jej pomóc,jesli masz ochotę , wraz z innymi "aktywistami"
                        • mateusz.urbanski Re: Babcię prześladują 05.04.23, 11:36
                          hordol napisała:

> czyszczenie sraczy utemperuje babcię. możesz jej pomóc,jesli masz ochotę , wraz
                          > z innymi "aktywistami"

Z dziadkiem aktywistą od chamskiej hołota na czele, a ten od tureta wspomoże

• szwampuch58 Re: Babcię prześladują 03.04.23, 19:46
      Jak nie Iwona Wieczorek to jakas babcia albo kremowki nieswieze....taki teater to tylko w kraju nad zasyfiona Wisla
    • stefan4 Re: Babcię prześladują 03.04.23, 20:40
      pozytonium:
      > I tak tanio.

Niechcący zajrzałem pod Twój link. Szybko stamtąd wyszedłem, ale pokój musiałem po tym incydencie wywietrzyć.

- Stefan
      • hordol Re: Babcię prześladują 03.04.23, 21:33
        W ramach kary "babcia"będzie zamiatać chodniki.
        Możesz stefek jej pomóc😂
    • adam.eu Re: Babcię prześladują 03.04.23, 20:47
      Czy Ty zdajesz sobie sprawę, jaką partię popierasz?
      • pozytonium Re: Babcię prześladują 04.04.23, 11:39
        adam.eu napisał:

> Czy Ty zdajesz sobie sprawę, jaką partię popierasz?

Legalną. Natomiast gryzienie urzędników nie jest legalne. Jest oznaką zdziczenia.
        Można to robić bez objawów zdziczenia. Każdy ma prawo protestować. Babcię powinno się sprawdzić czy nie przenosi jakiejś choroby zakaźnej. Jeśli urzędnik państwowy mi mówi, "proszę się rozejść" to nie rzucam się na niego z kłami. Ani nie okładam go drzewcem, bo mam tęczowe nakrycie głowy.
        Lempartówna pluła na ludzi. Nie tak rozwiązuje się protesty społeczne.
        Kilka lat temu była akcja we Wrocławiu z inną babcią. Wpadła do Odry. Topiła się. Zawiadomienie dostali kryminalni. Gnali przez pół miasta, przybyli pierwsi i wskoczyli do wody. Babcię uratowali.

Teraz każdy może być dzielny. W XVII wieku jeśli wcześniej nie służyłeś w husarii, mogłeś zapomnieć o karierze choćby rejenta. Chodkiewicz, jak nie spływały dutki królewskie płacił za swojej prywatnej kieszeni. Koń husarski kosztował 300 zł - 60 kg srebra. Husarz otrzymywał żołdu 15 zł, na kwartał. Pomimo to byli niezwyciężeni.
        Mohylew - 200 husarów broniło miasta przeciw 30 000 Moskwiczan, przez 7 godzin. Wygrali.
        Termopile to pikuś przy tym. Zginęło 10 z nich. To była misja.

A największą zbrodnią w XVIII wieku było wymordowanie konia polskiego. Dla niego nie było niczym strasznym pokonać dystans 100 km dziennie i stoczyć całodniową bitwę.
        Były stadniny liczące ponad 1000 koni. Wszystkie wymordowano.

Niech się tutaj wypowie Spurek.
        .
        • adam.eu Re: Babcię prześladują 04.04.23, 21:06
          pozytonium napisał:

> adam.eu napisał:
          >
          > > Czy Ty zdajesz sobie sprawę, jaką partię popierasz?
          >
          > Legalną. Natomiast gryzienie urzędników nie jest legalne. Jest oznaką zdziczeni
          > a.
          ......................................................................

Legalną? To samo może powiedzieć Putin, Łukaszenko, tak samo twierdzili zapewne zwolennicy Hitlera, Pinocheta itd itp. Więc ten tzw. "legalizm" jeszcze o niczym nie świadczy.
          Czy aby nie martwi Cię, ze Twoja legalna partia doprowadza systematycznie do spadku oceny demokracji w Polsce, do spadku wolności mediów, do podporządkowania sądownictwa władzy wykonawczej, do kupczenia wśród posłów?
          Jak myślisz, demokracja będzie się wzmacniać w Polsce, czy dalej staczać?

• pozytonium Re: Babcię prześladują 05.04.23, 09:35
            adam.eu napisał:

> Czy aby nie martwi Cię, ze Twoja legalna partia doprowadza systematycznie do sp
            > adku oceny demokracji w Polsce, do spadku wolności mediów, do podporządkowania
            > sądownictwa władzy wykonawczej, do kupczenia wśród posłów?
            > Jak myślisz, demokracja będzie się wzmacniać w Polsce, czy dalej staczać?

https://pbs.twimg.com/media/Fs4WDe1WYAEUxwf?format=jpg&name=medium

Trzepią EPL 15 lat wstecz. A ty mi tu z Hitlerem wyjeżdżasz.
            Jak się jeszcze wezmą za Ursulę, która promowała niemieckie szczepionki to się zacznie.
            UE promuje elektryki. Tylko grafit się kończy. Nie mówiąc o dzieciach z Konga kopiących rudy kobaltu.
            • adam.eu Re: Babcię prześladują 05.04.23, 09:45
              Jeszcze raz, jak Ci się podoba systematyczny spadek demokracje w Polsce?
              • pozytonium Re: Babcię prześladują 05.04.23, 10:28
                adam.eu napisał:

> Jeszcze raz, jak Ci się podoba systematyczny spadek demokracje w Polsce?

Jachira mi się nie podoba.
                Obniżanie standardów to nie tylko polski wynalazek. Tzw. aktywiści nie rozumieją, że ktoś może mieć inne zdanie.
                twitter.com/i/status/1642142205572784130
                Ja ciebie ani nie ruszę, a już na pewno nie pogryzę. Uważasz, że gryzienie ludzi czy okładanie ich drzewcem to oznaka wysokich standardów demokracji? Chcesz, by jakiś demokrata przywalił ci sztachetą?
                W Polsce można normalnie protestować. Czasami bez sensu, ale takie są uroki młodości. Gorzej, jak ludzie u schyłku życia gryzą innych. Moja pasierbica jest zagorzałą zwolenniczką Strajku Kobiet. Kiedyś miała przyjechać do nas na obiad. Ale ugrzęzła na manifie. Dzwoni do mnie, ratuj. Ugrzęzłam. A ja jej, jeśli ty ugrzęzłaś między kobietami, to ja się do Ciebie nie dostanę, bo jestem samcem.
                Gdzie widzisz pogwałcenie demokracji? Możesz publikować co chcesz. Nie możesz jednak wymagać, by wszyscy głosowali tak jak ty. Przekonaj ich.
                Jeszcze raz. Każdy młody jeśli ma mózg próbuje. Szuka miejsca dla siebie. Ale wściekła babcia gryząca ludzi na lewo i prawo to już jest przegięcie. Gdyby w Polsce nie było demokracji, to za atak na inną osobę dostałaby rok, czy dwa ścisłego więzienia. A tak dostała prace społeczne.
                • adam.eu Re: Babcię prześladują 05.04.23, 22:20
                  Pozytonium:

"Jachira mi się nie podoba." ....................
                  ....................
                  Pomyśl, czy w Polsce jest NORMALNA władza?
                  W jaki sposób ostatnie przepisy o aborcji zostały wprowadzone? W sposób uczciwy i legalny?

• pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 11:04
                    adam.eu napisał:

> Pozytonium:
                    >
                    > "Jachira mi się nie podoba." ....................
                    > ....................
                    > Pomyśl, czy w Polsce jest NORMALNA władza?
                    > W jaki sposób ostatnie przepisy o aborcji zostały wprowadzone? W sposób uczciwy
                    > i legalny?

Wszelkie akty prawne wprowadza się na mocy ustawy. Co do aborcji, to jak kobieta będzie chciała urodzić to urodzi, a jak nie to się napije herbatki z piwonii. Indywidualnych zachowań ludzkich nie idzie kontrolować.
                    Dzieci powinny się rodzić z miłości. Są na rynku dostępne bez problemu środki antykoncepcyjne, począwszy od gumek, a na spiralach skończywszy. Problem się pojawia, gdy pijana kobieta dała nawet nie wie komu. Wielu ludzi celowo nie chce się rozmnażać, choćby Witkacy. Są tacy co chcą a nie mogą. Wiem, że jedna z moich kobiet dokonała aborcji. Nawet jej to ufundowałem. Inna urodziła moje dziecko, które pewien facet wychował, jak swoje nie wiedząc, że jest nie jego. Chłopak ma już 34 lata. Wychowałem 3 pasierbów. Dzieci nie są niczemu winne. Nie wybierają sobie rodziców, opiekunów. Męczy mnie nachalna idea "ja mam tylko rację". Zarówno u Ziobry, jak i transwestyty rzucającego się innemu człowiekowi do gardła. Oficjalnie mam jedno dziecko. Nieoficjalnie 7 lub więcej. To już matki muszą wziąć na swe sumienie. Zawsze żyłem jak niebieski ptak. Kobiety takich lubią. Ale Kobieta też kalkuluje za co wyżywi dziecko. To większość dobrze uposażonych mężczyzn chowa nieswoje dzieci. Im jesteś bogatszy, tym większe prawdopodobieństwo, że chowasz dziecko niebieskiego ptaka.
                    Dobór naturalny. Kobiety chcą mieć dzieci ze zdrowymi samcami. Te dzieci nie muszą być wychowywane przez swoich biologicznych ojców. Mam taki defekt, że nie stanie mi nim nie poczuję więzi z daną kobietą. Nigdy więc nie będę gwałcicielem. Musi być pełne przyzwolenie. Brzydzę się przemocą. Co nie oznacza, że nie umiem walczyć. Na samej twarzy mam 4 blizny.
                    A ty mi tu wyjeżdżasz z Hitlerem :)
                    • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 11:13
                      pozytonium napisał:

> Wszelkie akty prawne wprowadza się na mocy ustawy. Co do aborcji, to jak kobiet
                      ..................................

Zachowaj sobie swoje prywatne sprawy o odp.... się od innych.
                      Przytoczę to, co przed chwilą napisałem w tym wątku.
                      Tekst linku
                      • pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 11:22
                        adam.eu napisał:

> pozytonium napisał:
                        >
                        >
                        > > Wszelkie akty prawne wprowadza się na mocy ustawy. Co do aborcji, to jak
                        > kobiet
                        > ..................................
                        >
                        > Zachowaj sobie swoje prywatne sprawy o odp.... się od innych.
                        > Przytoczę to, co przed chwilą napisałem w tym wątku.
                        > Tekst linku

Jesteśmy zwierzętami. W ramach demokracji okładamy innych sztachetami. Wtedy jest prawdziwa demokracja.
                        twitter.com/i/status/1639656929386438660
                        • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 18:05
                          pozytonium napisał:

> Jesteśmy zwierzętami. W ramach demokracji okładamy innych sztachetami. Wtedy je
                          > st prawdziwa demokracja.
                          > twitter.com/i/status/1639656929386438660
                          >

Zwykle nie czytam linków bez opisów. Ten jest Twoim kolejnym, który pominąłem
              • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 05.04.23, 11:37
                adam.eu napisał:

> Jeszcze raz, jak Ci się podoba systematyczny spadek demokracje w Polsce?

a możesz uświadomić nieuświadomionych przykładami spadku tej demokracji w Polsce właśnie?
                • pozytonium Re: Babcię prześladują 05.04.23, 16:09
                  perla_z_roztocza napisał:

> adam.eu napisał:
                  >
                  > > Jeszcze raz, jak Ci się podoba systematyczny spadek demokracje w Polsce?
                  >
                  > a możesz uświadomić nieuświadomionych przykładami spadku tej demokracji w Polsc
                  > e właśnie?

Babcia gryzie. Zabrania się jej się tego. Podobnie, jak okładania innych sztachetą. Toż to nie demokratyczne.
                  Wszak ma tęczową czapeczkę.
                  • privus Re: Babcię prześladują 05.04.23, 18:29
                    Babcia gryzie, bo ma zęby :)
                    • pozytonium Re: Babcię prześladują 05.04.23, 18:34
                      privus napisał:

> Babcia gryzie, bo ma zęby :)

Raczej protezę :)
                      • privus Re: Babcię prześladują 05.04.23, 20:49
                        Ważne, że potrafi ugryźć idiotę.
                • adam.eu Re: Babcię prześladują 05.04.23, 22:15

> a możesz uświadomić nieuświadomionych przykładami spadku tej demokracji w Polsc
                  > e właśnie?

Pytanie pomocnicze.
                  Czy możesz sobie sam uświadomić, dlaczego nie mówimy o demokracji w Rosji, na Białorusi?
                  Czy Hitler aby nie zdobył władzy poprzez demokratyczne wybory?
                  • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 05.04.23, 23:18
                    adam.eu napisał:

> Pytanie pomocnicze.
                    > Czy możesz sobie sam uświadomić, dlaczego nie mówimy o demokracji w Rosji, na B
                    > iałorusi?
                    > Czy Hitler aby nie zdobył władzy poprzez demokratyczne wybory?

widzisz Adasiu wyznawco św. demokracji, odpowiadanie na pytanie pytaniem to jest brak kindersztuby właśnie.
                    • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 11:02

> widzisz Adasiu wyznawco św. demokracji, odpowiadanie na pytanie pytaniem to jes
                      > t brak kindersztuby właśnie.

Troszkę już pisałem o pisiej "demokracji" w tym wątku Tekst linku
                      A mogę dopisać więcej. Tak więc doprecyzuj, co jeszcze masz na myśli obrońco PIS demokracji?
                      Czy np. uważasz, że religia i demokracja mogą iść w parze? Trójpodział władzy? Media? Jednoosobowe zarządzanie PARTIĄ jak w PRL?

A i oceniasz mnie, jest pewna prawidłowość, że niemalże każdy, kto ma problemy z argumentacją używa zdrobnienia nicka. Czy Ciebie to też dotyczy?
                      I jeszcze, oceniłeś mnie, nie oceniasz wypowiedzi o wyrywania zębów, sprzątaniu sraczu, pomocy babci przy sporządzaniu sraczy, o szczęce itd.

Kara zasadzona babci ma jednoznaczny związek z przepisami o aborcji, a sposób wprowadzenia tych przepisów nie ma nic wspólnego z demokracją.
                      • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 11:39
                        adam.eu napisał:

> Troszkę już pisałem o pisiej "demokracji" w tym wątku Tekst li
                        > nku

> A mogę dopisać więcej. Tak więc doprecyzuj, co jeszcze masz na myśli obrońco PI
                        > S demokracji?
                        > Czy np. uważasz, że religia i demokracja mogą iść w parze? Trójpodział władzy?
                        > Media? Jednoosobowe zarządzanie PARTIĄ jak w PRL?
                        >
                        > A i oceniasz mnie, jest pewna prawidłowość, że niemalże każdy, kto ma problemy
                        > z argumentacją używa zdrobnienia nicka. Czy Ciebie to też dotyczy?
                        > I jeszcze, oceniłeś mnie, nie oceniasz wypowiedzi o wyrywania zębów, sprzątaniu
                        > sraczu, pomocy babci przy sporządzaniu sraczy, o szczęce itd.
                        >
                        > Kara zasadzona babci ma jednoznaczny związek z przepisami o aborcji, a sposób w
                        > prowadzenia tych przepisów nie ma nic wspólnego z demokracją.

spróbuję coś wyłuskać z tego bełkotu.
                        Nie podoba ci się zdrobnienie twojego imienia.
                        A przecież Adaś to takie czułe, sympatyczne i empatyczne...
                        Zresztą, w ramach rewanżu możesz sobie ulżyć i nazywać mnie Perełką.
                        No i znów nadużywasz pytajników. A ja żądam konkretów nt. owej demokracji w Polsce.
                        I nie mieszaj do tego teokracji bo ona przecież ciebie nie dotyczy.
                        Wykrztusiłeś coś o trójpodziale władzy i mediach. Z tym, że nie wiadomo co. Nic z twojego tekstu nie wynika. Lepiej napisać co ci się konkretnie nie podoba.
                        Idźmy dalej, nie podoba ci się jednoosobowe kierownictwo partii politycznej. To twoja sprawa, że tak ganisz za to Tuska.
                        A łączenie ordynarnej baby z kwestią aborcji to już fikołek niegodny nawet drobnego recydywisty, który ma resztki więziennego obiadu w kącikach ust.
                        Póki co, to wyglądasz na zwykłego żulika, który sprzedaje oszukańcze bilety na wyścigi konne.
                        Dlatego też dam ci szansę na resocjalizację i oczekuję od ciebie odpowiedzi zwięzłej, krótkiej i bez kłamstwa właśnie.
                        • mateusz.urbanski Re: Babcię prześladują 06.04.23, 12:36
                          perla_z_roztocza napisała:

> Zresztą, w ramach rewanżu możesz sobie ulżyć i nazywać mnie Perełką.

Perła, bo przecież jesteś kobietą😂
                          Perełko 😆 zdemaskowana nie zaprzeczyłaś. A byłaś podejrzewana o brandzlowanie, czy też jak wolisz trzepanie
                          Skumaj się z pozytonem, dobrana z was para 🤣
                          • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 12:45
                            mateusz.urbanski napisał(a):

> A byłaś podejrzewana o brandzlowanie,
                            > czy też jak wolisz trzepanie

a tak, przypominam sobie, że jakaś tam 13:10 do Yumy pisała coś o "waleniu konia" przy akompaniamencie twojego obleśnego rechotu, co z kolei pozwoliło mi wyrobić sobie zdanie żeś prostak jest właśnie.
                            • mateusz.urbanski Re: Babcię prześladują 06.04.23, 13:28

> przy akompaniamencie twojego obleśnego rechotu, co z kolei pozwoliło mi wyro
                              > bić sobie zdanie żeś prostak jest właśnie.

A tak, przypominam sobie jak kulturalnie odpowiedziałaś benkowi
                              Tak pięknie, kulturalnie zabrzmiało😆i tak kulturalnie pisałaś o dawaniu dupy w korpo.
                              Perelko😆Jak jakaś prostaczka, a nie dama z Roztocza
                              • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 13:32
                                stanowisz zbyt niski poziom intelektualny abym z tobą dyskutował(a) właśnie.

• margit49 Re: Babcię prześladują 06.04.23, 14:28

> stanowisz zbyt niski poziom intelektualny abym z tobą dyskutował(a) właśnie.
                                  >
                                  Ha! A elokwentna i kulturalna ta perełka właśnie😀prawdziwa intelektualistka, a jednak prostaczka.
                                  Ps
                                  I nadużywasz przysłówka(?) właśnie
                                  • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 15:08
                                    margit49 napisała:

> elokwentna i kulturalna ta perełka właśnie

nareszcie prawdę napisałaś właśnie.
                                • mateusz.urbanski Re: Babcię prześladują 06.04.23, 14:31

> stanowisz zbyt niski poziom intelektualny abym z tobą dyskutował(a) właśnie.
                                  >
                                  Nieutulonym w żalu😀
                                  • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 15:09

> Nieutulonym w żalu

mężczyźni nie płaczą więc uszy do góry właśnie.
                          • pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 12:45

> perla_z_roztocza napisała:
                            >
                            > > Zresztą, w ramach rewanżu możesz sobie ulżyć i nazywać mnie Perełką.
                            >
                            > Perła, bo przecież jesteś kobietą😂
                            > Perełko 😆 zdemaskowana nie zaprzeczyłaś. A byłaś podejrzewana o brandzlowanie,
                            > czy też jak wolisz trzepanie
                            > Skumaj się z pozytonem, dobrana z was para 🤣

"Czy zna pani (pan) projekt tej ustawy?
                            - Nie, nie znam
                            ...
                            -który przepis budzi kontrowersje"
                            TVN razem z Agorą. To kogo oni wysyłają?

twitter.com/i/status/1643586985620131840
                        • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 18:02

> spróbuję coś wyłuskać z tego bełkotu.
                          ................................................

Pisząc to jednoznacznie sugerujesz, że nic nie chciałeś wyłuskać.

Może przypomnę, albo wypomnę Ci słowa Kaczyńskiego mniej więcej, że każdy średnio rozgarnięty człowiek (więc TY też) załatwi sobie aborcję za granicą.

A więc aborcja to taka ustawka za pomocą narzędzia, jakim jest Julia P. TK dla politycznych potrzeb KK?
                          I to też dla Ciebie jest demokracją? I dla Ciebie pytanie, dla jakiej grupy kobiet jest to dostępne, a dla jakiej nie?
                          • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 18:20
                            rozumiem więc, że dla ciebie demokracja to aborcja bez granic.
                            A pisałeś coś o mediach, trójpodziale władzy, itp.
                            Czemu nie zająkniesz się o tym?
                            Było od razu napisać, że dla ciebie demokracja = aborcja.
                            Ty żyjesz, więc problem aborcji cię nie dotyczy.
                            Natomiast odkąd odkryto, że zarodek ma własne DNA to każdy trybunał musi w świetle konstytucji uznać taki zabieg za łamanie owej konstytucji.
                            A przecież jesteś za przestrzeganiem konstytucji, nieprawdaż właśnie?

adam.eu napisał:

• adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 18:37
                              Obecna ustawa o aborcji i nie tylko ta ustawa jest pokłosiem braku demokracji w Polsce. Gdyby nie to, to babcia Kasia nie miałaby rację bytu.

Jarosław K. nie wypowiadałby też słów o rozgarniętych ludziach.
                              Masz problem z DNA, trzeba było sobie zbierać plemniki.
                              • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 18:38
                                Jarosław K nie miał problemów nie tyko z plemnikami, ale i z zarodkami.
                                • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 19:10
                                  adam.eu napisał:

> Jarosław K nie miał problemów nie tyko z plemnikami, ale i z zarodkami.

ale ty masz problem z chaosem myśli co przekłada się na notoryczną niechlujność twoich wpisów właśnie.
                            • stefan4 Re: Babcię prześladują 06.04.23, 19:22
                              perla_z_roztocza:
                              > Natomiast odkąd odkryto, że zarodek ma własne DNA

Każdy ma jakieś własne DNA — i co z tego? Tasiemiec ma własne DNA, krętek blady (odpowiedzialny za syfilis) ma własne DNA, komórka nowotworowa ma własne DNA. Różne pasożyty mogą się zagnieździć w organizmie, a Ty tylko jednego z nich uznajesz za świętego...

- Stefan
                              • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 19:36
                                widzę, że coraz więcej wsparcia przybywa.
                                Działacie w stadzie czy jak?
                                Nie specjalizuję się w kwestiach medycznych ale Adaś poruszył sprawy prawne odnośnie demokracji.
                                Otóż Stefciu jeżeli równasz człowieka z tasiemcem to wyjaśniam ci, że jak ukatrupisz tasiemca to dostaniesz w nagrodę cukierka.
                                Natomiast jak ukatrupisz człowieka to zgodnie z k.k. będziesz miał szczęście jeżeli zamkną cię w pudełku tylko na 25 lat.
                                Konstytucja się kłania chłopczyku od chorób wenerycznych właśnie.

stefan4 napisał:

> Każdy ma jakieś własne DNA — i co z tego? Tasiemiec ma własne DNA, kręte
                                > k blady (odpowiedzialny za syfilis) ma własne DNA, komórka nowotworowa ma własn
                                > e DNA. Różne pasożyty mogą się zagnieździć w organizmie, a Ty tylko jednego z
                                > nich uznajesz za świętego...
                                >
                                > - Stefan
                                >
                                • stefan4 Re: Babcię prześladują 06.04.23, 19:58
                                  perla_z_roztocza:
                                  > Nie specjalizuję się w kwestiach medycznych

No to po co używasz DNA jako argumentu za tym, że embrion jest ,,odrębnym człowiekiem''? Powołaj się lepiej na Biblię, albo na opinię towarzyszki Przyłębskiej Julii, a DNA pozostaw w spokoju.

perla_z_roztocza:
                                  > Otóż Stefciu jeżeli równasz

Otóż, Peerelko, jeśli zarodek uważasz za człowieka wyłącznie dlatego, że ma ,,inne'' DNA, a tasiemca nie uznajesz za człowieka, chociaż ma inne DNA, to przemyśl jeszcze raz Twoją definicję człowieczeństwa. Coś tu w niej logicznie nie styka.

Doradzam ponownie: pozostaw DNA w spokoju, bo się na tym nie znasz. Postaraj się o inną argumentację dla tak zaciekłej obrony życia napoczętego, że kamień na kamieniu nie zostaje.

- Stefan
                                  • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:15
                                    stefan4 napisał:

> Otóż, Peerelko, jeśli zarodek uważasz za człowieka wyłącznie dlatego, że ma ,,i
                                    > nne'' DNA, a tasiemca nie uznajesz za człowieka,

chłopczyku w krótkich spodenkach, tobie trzeba łopatologicznie, inaczej nie nie pojmujesz.
                                    Więc, ma inne DNA niż matka i ojciec czyli jest osobnym bytem.
                                    Ale ta twoja szczerość jest zdumiewająca.
                                    Sam siebie określiłeś pasożytem w okresie zarodkowym.
                                    Gdyby twoja matka to wiedziała wtedy właśnie...
                                    • stefan4 Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:49
                                      perla_z_roztocza:
                                      > Więc, ma inne DNA niż matka i ojciec czyli jest osobnym bytem.

Zostaw już to DNA, bo, jak sama wyznałaś, nic z niego nie rozumiesz.

Tak, każdy byt jest osobnym bytem, to masło maślane. Mikrogameta jest osobnym bytem, makrogameta jest osobnym bytem, zygota też jest osobnym bytem. Ale z tego nijak nie chce wyniknąć, że ma moralne prawo do ochrony takiej jak człowiek.

Żeby stopniowo stać się człowiekiem, trzeba czasu, co najmniej sześciu (a lepiej dziewięciu) miesięcy od szalonej nocy. Znacznie łatwiej stać się kotem — kotu w zupełności wystarczą 2 miesiące.

perla_z_roztocza:
                                      > Sam siebie określiłeś pasożytem w okresie zarodkowym.

Mnie wtedy jeszcze nie było, ja powstałem kilka miesięcy później z zarodka czasowo pasożytującego na organizmie mojej matki. O ile nie rozmawiam z robotem, to z Tobą było tak samo. Mógłbym Ci podać definicję pasożyta, ale przecież Ty z biologii ani be ani me, więc i tak uciekniesz w kolejną drwinę, zamiast zastanowić się nad znaczeniem słów w tej dyskusji.

- Stefan
                                      • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 21:00
                                        stefan4 napisał:

> perla_z_roztocza:
                                        > > Więc, ma inne DNA niż matka i ojciec czyli jest osobnym bytem.
                                        >
                                        > Zostaw już to DNA, bo, jak sama wyznałaś, nic z niego nie rozumiesz.
                                        >
                                        > Tak, każdy byt jest osobnym bytem, to masło maślane. Mikrogameta jest osobnym
                                        > bytem, makrogameta jest osobnym bytem, zygota też jest osobnym bytem. Ale z te
                                        > go nijak nie chce wyniknąć, że ma moralne prawo do ochrony takiej jak człowiek.
                                        >
                                        > Żeby stopniowo stać się człowiekiem, trzeba czasu, co najmniej sześciu (a lepie
                                        > j dziewięciu) miesięcy od szalonej nocy. Znacznie łatwiej stać się kotem &mdas
                                        > h; kotu w zupełności wystarczą 2 miesiące.
                                        >
                                        > perla_z_roztocza:
                                        > > Sam siebie określiłeś pasożytem w okresie zarodkowym.
                                        >
                                        > Mnie wtedy jeszcze nie było, ja powstałem kilka miesięcy później z zarodka czas
                                        > owo pasożytującego na organizmie mojej matki. O ile nie rozmawiam z robotem, t
                                        > o z Tobą było tak samo. Mógłbym Ci podać definicję pasożyta, ale przecież Ty z
                                        > biologii ani be ani me, więc i tak uciekniesz w kolejną drwinę, zamiast zastan
                                        > owić się nad znaczeniem słów w tej dyskusji.
                                        >
                                        > - Stefan

Stefciu, ty to chyba jesteś z tych mądrzejszych, co to i fachowe słownictwo, i języki, i modne kolory sezonu, i konie, i savoir-vivre, i w ogóle.
                                        Zważ tylko, że to wasze stado ma idee fixe na punkcie aborcji.
                                        Ja ten temat zamilczałam dopóki ta satyra Adaś napisał był, że nie ma demokracji bez aborcji.
                                        Uważaj, bo sam Stefciu stajesz się też pocieszną satyrą właśnie.

• adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:02
                                No to tłumacz, co Jarosław K zgodnie z Twoją interpretacją Konstytucji miał na myśli.
                                Możesz posłużyć się prawem, czy medycyną.

Raczej pomiń stawiania samych tez, jak to bardzo chętnie robisz w przypadku braku argumentów.
                                • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:19
                                  adam.eu napisał:

> No to tłumacz, co Jarosław K zgodnie z Twoją interpretacją Konstytucji miał na
                                  > myśli.
                                  > Możesz posłużyć się prawem, czy medycyną.
                                  >
                                  > Raczej pomiń stawiania samych tez, jak to bardzo chętnie robisz w przypadku bra
                                  > ku argumentów.

Adasiu, twoja obsesja na punkcie Jarosława Kaczyńskiego to jakieś natręctwo.
                                  Co rusz go wymieniasz w postach.
                                  To chyba nazywa się nerwica.
                                  A jeżeli chodzi o argumenty to dałam ci zestaw pytań o argumentację upadku demokracji w Polsce a teraz uciekasz tchórzliwie od odpowiedzi właśnie.
                                  • emeryt-myslacy Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:27
                                    Perła z roztocza to ksiądz ograniczony.
                                    • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:33
                                      emeryt-myslacy napisał:

> Perła z roztocza to ksiądz ograniczony.

emerycie niemyślący z wyłudzoną emeryturą, jeżeli już to zakonnicą mądrą właśnie.
                                    • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:37
                                      emeryt-myslacy napisał:

> Perła z roztocza to ksiądz ograniczony.

Ksiądz byłby bardziej rzeczowy, tak mi się przynajmniej wydaje.
                                      • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:42
                                        adam.eu napisał:

> Ksiądz byłby bardziej rzeczowy, tak mi się przynajmniej wydaje.

Adasiu, ty szatanie z 7 klasy, nie denerwuj się tak.
                                        Uspokój się i idź na spacer z psem.
                                        Masz nerwy w strzępach właśnie.
                                  • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:35

Naucz się rzeczowo dyskutować.
                                    Na początek, szanuj rozmówcę,
                                    Tak w sposób demokratyczny.
                                    Chyba ze jesteś z tej lepszej gliny, jak Jarosław K,
                                    • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:40
                                      adam.eu napisał:

> Naucz się rzeczowo dyskutować.
                                      > Na początek, szanuj rozmówcę,
                                      > Tak w sposób demokratyczny.
                                      > Chyba ze jesteś z tej lepszej gliny, jak Jarosław K,

naucz się odpowiadać na pytania, które ja zadaję.
                                      Na mój szacunek to musisz zasłużyć.
                                      A tzw. demokracja to niech spływa razem z krwią menstruacyjną właśnie.
                                      • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 20:52

> naucz się odpowiadać na pytania, które ja zadaję.
                                        > Na mój szacunek to musisz zasłużyć.
                                        > A tzw. demokracja to niech spływa razem z krwią menstruacyjną właśnie.

Niech te słowa świadczą o Tobie.
                                        • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 21:02
                                          adam.eu napisał:

> Niech te słowa świadczą o Tobie.

moje słowa zawsze świadczą o mnie, gorzej dla ciebie, że też i o tobie właśnie.
                                          • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 21:40
                                            Mnie już oceniłeś.
                                            Oceń jeszcze raz samego siebie, skromna osóbko.
                                            Tym bardziej, że nie chcesz ocenić wypowiedzi Jarosława K. o średnio rozgarniętym kobietach, które wiedzą, że za granicą mogą dokonać aborcji.
                                            • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 22:00
                                              adam.eu napisał:

> Mnie już oceniłeś.
                                              > Oceń jeszcze raz samego siebie, skromna osóbko.
                                              > Tym bardziej, że nie chcesz ocenić wypowiedzi Jarosława K. o średnio rozgarnięt
                                              > ym kobietach, które wiedzą, że za granicą mogą dokonać aborcji.

Jarosław K. mnie nie interesuje.
                                              Natomiast ty mnie interesujesz, a właściwie twoje zdenerwowanie.
                                              Martwię się o ciebie właśnie.
                                              • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 22:17

> Jarosław K. mnie nie interesuje.

A jaki jest wobec tego Twój stosunek to tych wszystkich płodów, co zostały wyskrobane przez słowa prezesa?
                                                • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 06.04.23, 22:25
                                                  adam.eu napisał:

> A jaki jest wobec tego Twój stosunek to tych wszystkich płodów, co zostały wysk
                                                  > robane przez słowa prezesa?

posłuchaj mnie Adasiu, nigdy nie pisz w necie w tak skrajnym zdenerwowaniu oraz po alkoholu właśnie.
                                                  • adam.eu Re: Babcię prześladują 07.04.23, 11:45

> posłuchaj mnie Adasiu, nigdy nie pisz w necie w tak skrajnym zdenerwowaniu oraz
                                                    > po alkoholu właśnie.

Bardzo częstym zjawiskiem jest, że ludzie przypisują innym swoje wady.
                                                    Więc nawet jeżeli wczoraj piłeś, to być może przetrzeźwiałeś.
                                                    Wczoraj był tzw. wielki czwartek, symbol ostatniej wieczerzy.
                                                    Dzisiaj mamy wielki piątek. Zobaczymy Twoją reakcję.
                                                  • perla_z_roztocza Re: Babcię prześladują 07.04.23, 12:13
                                                    adam.eu napisał:

> Bardzo częstym zjawiskiem jest, że ludzie przypisują innym swoje wady.
                                                    > Więc nawet jeżeli wczoraj piłeś, to być może przetrzeźwiałeś.
                                                    > Wczoraj był tzw. wielki czwartek, symbol ostatniej wieczerzy.
                                                    > Dzisiaj mamy wielki piątek. Zobaczymy Twoją reakcję.

Adasiu, nie denerwuj się.
                                                    Złość piękności szkodzi właśnie.
                                                • stefan4 Daj jej spokój... 07.04.23, 09:20
                                                  adam.eu:
                                                  > A jaki jest wobec tego Twój stosunek [...]

Adam, daj jej już spokój, jako i ja daję. Kiedy wyczerpują się argumenty ad rationem , pozostaje zażarta walka o to, kto będzie miał ostatnie słowo, choćby głupie słowo. Ja się tego zaszczytu wyrzekam, a i Tobie to samo radzę. Przecież jest już jasne, że nie da się z niej wyskrobać żadnego argumentu do dyskusji, można tylko ścigać się na obelgi. No to po co?

- Stefan
                                                  • perla_z_roztocza Re: Daj jej spokój... 07.04.23, 10:12
                                                    Stefciu z rozdętym ego i zadartym nosem.
                                                    Twój elaborat o pasożytach był wielce intrygujący.
                                                    Stwierdziłeś, że przestałeś być pasożytem dopiero po opuszczeniu cipki swojej rodzicielki.
                                                    Jednak idąc tropem twojego myślenia (i przeczytanych paszkwili, które dla ciebie są naukowe) to wynika, że jesteś niekonsekwentny.
                                                    Gdyż nadal pasożytowałeś ssąc cycusia, robiąc w pieluchy, i wsadzając łapkę do wrzątku.
                                                    A gdy już potrafiłeś wchodzić na stojąco pod szafę to wciąż miano pasożyta ci się należało.
                                                    Rodziciele musieli kaszkę ci gotować a umęczone nauczycielki uczyły takiego pasożyta jak ty, literek i cyferek.
                                                    Pasożytem przestałeś dopiero być gdy zapłaciłeś pierwszy podatek, o ile nie oszukiwałeś urzędu skarbowego.
                                                    Potem z twoich lędźwi pojawiały się następne pasożyty, ku udręce społeczeństwa nie-pasożytów.
                                                    Przechodząc na emeryturę zatoczyłeś koło i znów dzierżysz zaszczytny order pasożyta właśnie.

stefan4 napisał:

> Adam, daj jej już spokój, jako i ja daję.
                                                  • mateusz.urbanski Re: Daj jej spokój... 07.04.23, 10:23
                                                    Perciu, co za genialna riposta. I taka kulturalna, i szczyt😆intelektu. Praktykuj dalej, szczytuj, szczytuj
                                                  • perla_z_roztocza Re: Daj jej spokój... 07.04.23, 10:30
                                                    Mateuszku, bądź mężczyzną i podejmij męską decyzję.
                                                    Albo piszesz albo stawiasz emikonki właśnie.

> Perciu, co za genialna riposta. I taka kulturalna, i szczyt😆intelektu. Praktyk
                                                    > uj dalej, szczytuj, szczytuj
                          • j-k to popros k.. kobiety - by zaglosowaly na Tuska 06.04.23, 20:09
                            adam.eu napisał:
                            > I to też dla Ciebie jest demokracją? I dla Ciebie pytanie, dla jakiej grupy kob
                            > iet jest to dostępne, a dla jakiej nie?

to popros k.. kobiety - by zaglosowaly na Tuska - jesli ten obieca aborcje do 3-go miesiaca ciazy

(jak w calej Unii)

moze wyjasnisz do hollery, dlaczego Tusk tego nie obiecuje ?

a jak nie wyjasnisz - to ja to za Ciebie zrobie:

bo jest politycznym lawirantem.

J.K.
                            zwolennik Lewicy i prawa kobiet do przerywania ciazy.

• pozytonium Re: Babcię prześladują 07.04.23, 00:43
                            adam.eu napisał:

> perla_z_roztocza napisał:
                            >
                            >
                            > > spróbuję coś wyłuskać z tego bełkotu.
                            > ................................................
                            >
                            > Pisząc to jednoznacznie sugerujesz, że nic nie chciałeś wyłuskać.
                            >
                            > Może przypomnę, albo wypomnę Ci słowa Kaczyńskiego mniej więcej, że każdy średn
                            > io rozgarnięty człowiek (więc TY też) załatwi sobie aborcję za granicą.
                            >
                            > A więc aborcja to taka ustawka za pomocą narzędzia, jakim jest Julia P. TK dla
                            > politycznych potrzeb KK?
                            > I to też dla Ciebie jest demokracją? I dla Ciebie pytanie, dla jakiej grupy kob
                            > iet jest to dostępne, a dla jakiej nie?

Jest marna szansa by babia Kasia mogła zajść w ciążę. Obojętnie z kim. Nawet z Tuskiem.
                            Na temat aborcji się wypowiedziałem. Kobieta chce, to urodzi, nie chce to herbatka z piwonii. I nic jej przed tym nie powstrzyma.
                            Statystyczny samiec nawet się nie domyśla. Mój post dotyczył czegoś innego. Czy demokratyczne jest okładanie innych sztachetami. Kobiety mają do mnie takie zaufanie, że mówią mi o najintymniejszych sprawach. Mówią mi, że się chcą wyskrobać, albo urodzić dziecko. Każda aborcja, to trauma dla Kobiety. Jeśli podjęła o tym decyzję to nic jej nie zatrzyma.
                            Ty Adasiu uważasz, że gryzienie ludzi i okładanie ich sztachetami jest oznaką demokracji. Otóż nie, jest anarchią.
                            Pisałem ci, że pasierbicę nawet woziłem na Strajk Kobiet. To jej mymłon. Ma teraz 22 lata. Ma kota, ale żaden facet się nie kręci dłużej niż przez miesiąc. To jest problem współczesnych Kobiet. Jak zatrzymać faceta, kobietę na dłużej niż miesiąc? Jakby była lesbą to też bym to zaakceptował. Ale ona nie jest w stanie związać się z kimś dłużej niż na miesiąc. Obojętne z mężczyzną, czy z kobietą. Tak, jak powiedziałem, życia za dorosłe dzieci nie przeżyję. U Kobiet lata biegną szybciej. Za 10 lat zacznie się oglądać za każdym. Zapłodni ją jakiś przypadkowy młodzieniec na imprezie, której nie będzie pamiętać. Bo taka była impreza.
                            • mateusz.urbanski Re: Babcię prześladują 07.04.23, 04:34
                              pozytonium napisało:

> Jest marna szansa by babia Kasia mogła zajść w ciążę. Obojętnie z kim. Nawet z
                              > Tuskiem.

Może z Kaczyńskim? A nie, on ma kota, wiadomo ci z kotami dobrze nie rokują.
                              Tobie też w życiu nie wyszło, baby odchodzą, żadna nie chce z tobą być. Kota masz?
                              A może spróbuj z tą hożą dziewoją roztoczańską 😄
                              • pozytonium Re: Babcię prześladują 07.04.23, 09:42

> pozytonium napisało:
                                >
                                > > Jest marna szansa by babia Kasia mogła zajść w ciążę. Obojętnie z kim. Na
                                > wet z
                                > > Tuskiem.
                                >
                                > Może z Kaczyńskim? A nie, on ma kota, wiadomo ci z kotami dobrze nie rokują.
                                > Tobie też w życiu nie wyszło, baby odchodzą, żadna nie chce z tobą być. Kota ma
                                > sz?
                                > A może spróbuj z tą hożą dziewoją roztoczańską 😄

Dziewoj ci u mnie dostatek. Martw się o siebie. Martwię się tylko o syna. Wyjątkowo inteligentne dziecko ze średnią w 4 klasie podstawówki poniżej 3 ze wszystkich przedmiotów. Jest to dziwne, bo żona nauczycielką jest i powinna kalkulować, że alimenty się płaci do pełnoletności albo do kiedy dziecko się uczy. W jej interesie jest, by dziecko miało jak najlepsze wyniki w nauce. Żonie nie wyszło z jednym mężem, nie wyszło z drugim. A teraz przekwita więc marne szanse by poznała trzeciego, choć pewnie jakiś frajer się znajdzie by mu wyczyściła konto. To potrafi robić, choć obecnie wyczyściła swoje. Święta będzie miała przy świeczkach. Tauron się wkurzył. Dziś jej ma odłączyć prąd. Odcięcie prądu to rozmrożenie lodówek. W poniedziałek będzie walić, jak z kloaki.
                                Przyjdzie smutny pan i wykręci bezpiecznik zbiorczy. Zrobi pstryk i nastanie ciemność. Oczywiście ja będę wszystkiemu winien :) Przyzwyczaiłem się. Możesz mi wytłumaczyć, jak za mieszkanie 35m2 miesięcznie trzeba płacić 300 zł za energię elektryczną? Doświetla się halogenem? Dla Niej obecnie skończyły się wyjazdy do Chin, Portugali, Hiszpanii, Włoch, Chorwacji.
                                • stefan4 Dżentelmen... 07.04.23, 10:00
                                  pozytonium:
                                  > Dziewoj ci u mnie dostatek.

Ale tylko takich, które nie czytają tego forum. Gdyby któraś zobaczyła, jak obrzydliwie wypowiadasz się publicznie o osobie niegdyś Ci bliskiej, to wiałaby przed Tobą na inny kontynent. Ja bym to szczerze doradził każdej.

- Stefan
                                  • pozytonium Re: Dżentelmen... 07.04.23, 10:22
                                    stefan4 napisał:

> pozytonium:
                                    > > Dziewoj ci u mnie dostatek.
                                    >
                                    > Ale tylko takich, które nie czytają tego forum. Gdyby któraś zobaczyła, jak ob
                                    > rzydliwie wypowiadasz się publicznie o osobie niegdyś Ci bliskiej, to wiałaby p
                                    > rzed Tobą na inny kontynent. Ja bym to szczerze doradził każdej.

Zawsze wielką literą.
                                    Nie jest moim zamysłem, wyłączenie jej prądu przez Taurona. Zawarła umowę. Nie płaci choć środków ma dość
                                    Podobnie jak nie było doniesienie przez Nią na siebie samą do Fiskusa, że nie płaciła podatków. To Jej naliczyli.
                                    Bardziej martwiłbym się robieniem wody z mózgu przez 7 osób wobec 10latka. On nie ma szans. Jesteś jako dziecko indoktrynowany przez 7 dorosłych osób. Dzieciak zaskoczy za 3 lata. Ale tego co mu wleją do głowy już nikt nie odkręci.
                                    • stefan4 Re: Dżentelmen... 07.04.23, 12:44
                                      pozytonium:
                                      > Nie jest moim zamysłem, wyłączenie [...]

Ciii... Jeśli kobieta łamie jakieś Twoje prawa, to są do tego sądy a nie publiczne forum dyskusyjne. Jeśli nie prawa, a tylko oczekiwania, to ze swojego rozczarowania nią możesz zwierzyć się w tajemnicy przyjacielowi. Ale na publicznym forum milcz na jej temat. Inaczej nie jesteś dżentelmenem, tylko... (nie mogę dokończyć, bo wtedy ja przestałbym być dżentelmenem).

- Stefan
                                      • pozytonium Re: Dżentelmen... 07.04.23, 17:27
                                        stefan4 napisał:

> pozytonium:
                                        > > Nie jest moim zamysłem, wyłączenie [...]
                                        >
                                        > Ciii... Jeśli kobieta łamie jakieś Twoje prawa, to są do tego sądy

Wolne sądy, które dają w 95% rację w sprawach cywilnych kobiecie. Lepiej jest z karnymi.
                                        We Wrocławiu na 12 sędziów cywilnych 11 jest kobietami. Chłopak jak będzie powtarzał 4 klasę to może się zorientują. Czyni po temu wielkie postępy. Ma łączną średnią poniżej 3. Dziecku dzieje się krzywda tu i teraz. Za kilka lat, jak chcesz to odkręcić? Chłopak z wąsem chodzący do 4 klasy? Mama chowa już potencjalnego przestępcę. Nie chodzi mi o to, by miał 5 czy 6. Ale na Boga niech nie ma średniej z przedmiotu 1.50. Chodzi do szkoły nieprzygotowany. Komu Matka chce zrobić qq? Ja już mam ugruntowane życie. Za tydzień mam proszony wykład w Chinach. To co mogę jeszcze osiągnąć to dostać Nobla. Lament się zaczyna jak przy Filiks, czy jak jej tam. Dziecko 15 letnie odebrało sobie życie. Gdzie była matka? Dzieciak zacznie stawać się mężczyzną. Tu potrzebni są rodzice, a nie wolne sądy. Co z tego, że za 10 lat wygram wszystkie sprawy? Sędzia przybije młotkiem swe postanowienie, ale to postanowienie nie zwróci życia dziecku. Są pewne etapy w życiu człowieka, które trzeba realizować niczym szczepienia ochronne. Przeciw gruźlicy szczepi się dzieci, a nie umierających suchotników. Im to już do niczego nie jest potrzebne. Najwyżej szczepionka ich dobije.
                                  • adam.eu Re: Dżentelmen... 07.04.23, 18:10
                                    stefan4 napisał:

> Ale tylko takich, które nie czytają tego forum. Gdyby któraś zobaczyła, jak ob
                                    > rzydliwie wypowiadasz się publicznie o osobie niegdyś Ci bliskiej, to wiałaby p
                                    > rzed Tobą na inny kontynent. Ja bym to szczerze doradził każdej.

Podziwiam Cię, że czytasz jego całe bajkopisarstwo.
                                    • stefan4 Re: Dżentelmen... 07.04.23, 22:24
                                      adam.eu:
                                      > Podziwiam Cię, że czytasz jego całe bajkopisarstwo.

Masz rację. Czasem w chwili słabości wpadam w coś takiego...

- Stefan
                                    • pozytonium Re: Dżentelmen... 07.04.23, 22:42
                                      adam.eu napisał:

> stefan4 napisał:
                                      >
                                      > > Ale tylko takich, które nie czytają tego forum. Gdyby któraś zobaczyła,
                                      > jak ob
                                      > > rzydliwie wypowiadasz się publicznie o osobie niegdyś Ci bliskiej, to wia
                                      > łaby p
                                      > > rzed Tobą na inny kontynent. Ja bym to szczerze doradził każdej.
                                      >
                                      >
                                      > Podziwiam Cię, że czytasz jego całe bajkopisarstwo.

Jestem rozgoryczony to wszystko. Wyję do księżyca, który teraz jest z pełni. Przejdzie mi. Jak można było przekreślić 12 lat życia bez ani jednej kłótni. Zawsze będę kochał swą Żonę. Nie podoba mi się tylko, jak traktuje Naszego Syna. Chłopak nie zasługuje na to. To nie jest tak, że matka jeden tydzień blokuje me rozmowy telefoniczne z Synem, a drugi raz je umożliwia i tak przez dwa lata. To jest sadyzm. Kobieta jest w okresie przekwitania. Targają nią emocje. Dwa lata temu wmówiła swojemu dziecku, że umrę lada dzień. Tak matka mówi dziecku, że tata umrze zaraz? Jak się czuje dziecko? Na razie niekumate, ale za kilka lat będzie kumać. Nie chciałbym, by dziecko znienawidziło swoją matkę. A wszystko ku temu robi.
                                      Kwestie finansowe idzie rozwiązać prostą dyskusją. Także stosunek do pasierbów.
                                      • hana2 Re: Dżentelmen... 08.04.23, 08:47
                                        Weszłam w tę dyskusję i podczytywałam. Nie powinno cię dziwić, że dziecko nie potrafi się skupić na nauce skoro rodzice dostarczają sobie wzajemnie takich emocji. I dodatkowo próbują udowodnić, że ten drugi rodzic jest zły, a ja ten lepszy. Nie możesz wpłynąć na to, jak podchodzi do syna jego matka. Możesz wpłynąć, aby ona trochę ochłonęła. A na pewno możesz jakoś zadbać sam o syna, ale nie tak na pokaz "zobacz jestem tym lepszym rodzicem", ale zapytać co u niego, w co gra, jak tam u jego najlepszego kumpla, iść z nim na spacer i przyglądać się z nim, jak się zmienia świat na wiosnę.

W każdej rodzinie zdarzają się gorsze momenty. Mało jest chyba idealnych rodzin. Jedna znajoma psycholog mawia, że wtedy kiedy masz największą ochotę dziecko odepchnąć za jego zachowanie i dać mu karę, ono potrzebuje najbardziej, żeby je przytulić. Sprawdzone.

• pozytonium Re: Dżentelmen... 08.04.23, 10:51
                                          hana2 napisała:

Łatwo ci jest powiedzieć. Nie dyskutowałem z dzieckiem, co się stało, bo według mnie jest za małe. Gdzieś za 3 lata z nim pogadam. Żona daje dziecku, 10 letniemu pisma sądowe. Po co? Jest jak rozjuszony szerszeń. Dziecko ma ostre ADHD. U lekarza Mama wyznała, że nie daje sobie z dzieckiem rady. Ten zaproponował szkołę specjalną. Nie ogarnia go. Starszaki już dorosłe są takie ospałe. Łatwe do opanowania. Ale ten to jest gigant przy nich. Budzi się np. jak Dracula. Otwiera z rana oczy i wstaje w pełnej gotowości. Nie ma okresu przebudzenia. I tak do 21-22drugiej. Zasypia też jak Dracula. Kładzie się i go nie ma. Dziecko ma 16 godzin zajęć sportowych w tygodniu. A i tak jest nie do opanowania. Aviomarin go jeszcze pobudza. Jako 9 latek potrafił kopnąć piłką (normalnej wielkości) na 60 i więcej metrów. Pokalkulowałem i wyszło mi, że przy kącie 45* musiał nadać piłce 90-100 km na godzinę. Serwis tenisowy to koło 200 km na godzinę, a dzieciak potrafi kopnąć piłkę z prędkością 100 km na godzinę. Żona co 5 lat ma odlot. Prawdopodobnie schizofrenia. Najpierw wyskoczyła z okna na beton. Minęło 5 lat i tak się upiła w Bieszczadach, że nie mogła nawet siedzieć na drodze (wziąłem ją jak strażak na barana i zaniosłem do domu, nie zostawię pijanej kobiety o 1 w nocy w miejscu gdzie grasują np. niedźwiedzie). Minęło kolejne 5 lat i stwierdziła, że będzie nauczycielką w Niemczech, dzieci na mojej głowie, a ona będzie dojeżdżać na weekend. W między czasie chciała być taksówkarką, kierowcą MPK itd.
                                          Teraz doniosła na samą siebie do Fiskusa. Co ten miał zrobić? Obywatelka zadeklarowała, że miała dochody, których nie rozliczała. Kobieta w Fiskusie i tak była wyrozumiała, bo rozliczyła ją tylko za 2 lata, a mogła za 5.
                                          Mam 182 cm wzrostu i ważę 70 kg. Dziecku jest wmawiane, że jestem gruby. Skoro 7 dorosłych osób wmawia dziecku, że jestem gruby, to widać jestem gruby. W Polsce mamy wolne sądy, gdzie 11 na 12 sędziów jest kobietami. Udowodnij, że nie jesteś wielbłądem. Po co mama blokuje dziecku na tydzień telefon, potem mu go odblokowuje, po czym znowu blokuje. Ostatnio stwierdziła, że nie wyda mi dziecka, do czasu jak jej nie dostarczę badań wenerycznych. Oczywiście sama się nie przebada. Od 15 lat nie współżyłem z inną kobietą niż Ona. To co zaraziłem się nagle przez Internet? Wszystko było dobrze, póki żył jej dziadek. Trzymał za mordę jej rodzinę. Miał autorytet. Dziadek umarł, skończył się patriarchat. Teściu jest pantoflowcem. Kochany człowiek, ale zaszczuty zupełnie.
                                          A i tak Ją kocham :) To jest najbardziej zastanawiające.
                                          • hana2 Re: Dżentelmen... 08.04.23, 14:14
                                            Ja też mam wymagające dziecko. Myślę, że to też bardziej komplikuje relacje między rodzicami i w rodzinie w ogóle, gdy się nie wie jak pomóc własnemu dziecku.

Biorę na to poprawkę, że ludzie w internecie piszą różne rzeczy, piszą pod wpływem emocji i to wszystko co napisałaś wcale nie musi być do końca prawdą, ale może lepiej poprosić Snajpera o usunięcie tego wątku.

• pozytonium Re: Dżentelmen... 08.04.23, 14:59
                                              hana2 napisała:

> Ja też mam wymagające dziecko. Myślę, że to też bardziej komplikuje relacje mię
                                              > dzy rodzicami i w rodzinie w ogóle, gdy się nie wie jak pomóc własnemu dziecku.
                                              >
                                              >
                                              > Biorę na to poprawkę, że ludzie w internecie piszą różne rzeczy, piszą pod wpły
                                              > wem emocji i to wszystko co napisałaś wcale nie musi być do końca prawdą, ale m
                                              > oże lepiej poprosić Snajpera o usunięcie tego wątku.

Dlaczego Snajper ma usuwać coś, co nie łamie prawa?
                                              Nie ma w tym wątku żadnych danych intymnych. "Żona" nie jest daną intymną.
                                              Życzę ci wszystkiego najlepszego. Dla Ciebie i Twej rodziny. Kochajcie się.
                                              Problem z mym dzieckiem polega na jego nadaktywności. Kompletnie niekontrolowanej. Jak go Mama nie zmarnuje, to będzie cudownym człowiekiem. Jest wrażliwy bardziej od mimozy. Kocha ludzi. To nie jest toporne dziecko, jak dwójka jego braci/sióstr z tej rodziny. W wieku 10 lat potrafi się postawić nauczycielowi, a potem udać się do psychologa szkolnego. Ja też podobnym byłem. Tylko nie miałem 1.50 z przedmiotu. Przez całą swą edukację miałem zachowanie poprawne i średnią wtedy 5.0. Nie wiem czy mi uwierzysz, ale nigdy nie prowadziłem zeszytów. Nie były mi one potrzebne. Obecnie opracowuję prezentację na Chiny. Całość rodzi się w mojej głowie. Jak powstanie to wystarczy mi 30 min by opracować prezentację. Ale teraz przewalam 100 pomiarów, w myślach. Część jest nieistotna. Istotna dla pracy, ale nie na wykład. Chodzi by młodym dać jakiś punkt odniesienia. Niech pociągną to dalej. Obecnie nie ma osoby, która pociągnęłaby sama jakieś zagadnienie.
                            • adam.eu Re: Babcię prześladują 07.04.23, 11:53
                              pozytonium napisał:

> Jest marna szansa by babia Kasia mogła zajść w ciążę. Obojętnie z kim.

A może z Tobą, bo chwaliłeś się wieloma kobietami?

Tu nie chodzi tylko o babcię Kasię i Ty i Ona o tym wiecie.
                              Popieram to, o co walczą takie kobiety, popieram mężczyzn, którzy je wspierają.
                              A Ciebie można kojarzyć z Juli P., która to stanowi dowód na destrukcję TK.
                              • pozytonium Re: Babcię prześladują 07.04.23, 13:14
                                adam.eu napisał:

> pozytonium napisał:
                                >
                                >
                                > > Jest marna szansa by babia Kasia mogła zajść w ciążę. Obojętnie z kim.
                                >
                                > A może z Tobą, bo chwaliłeś się wieloma kobietami?

Nie chwalę się. Niebyło kobiety której po 2 dniach nie zatargałbym do łóżka. Takie już są Kobiety. Żonie jestem wierny od 15 lat i takim pozostanę. Nie dlatego, że nie mogę, ale nie chcę. Na studiach po trzech tygodniach miałem zaliczone wszystkie koleżanki z roku i część wykładowczyń. Nie bawi mnie to. Trzeba było widzieć jak jedna skakała drugiej do oczu. Obecnie podoba mi się pani z kiosku. Jest przepiękna. Ma taką uroczą wadę wymowy. Coś jak współczesna znana wokalistka. Nie jest żadnym problem zdobyć "serce" kobiety. Zresztą me byłe pytały się "czy nie można jakoś mi pomóc". Nie chcę. I One szanują moją decyzję. Mają mężów, kupę dzieci.
                                Nie wiem czy pamiętasz Aśkę z tego forum? Byliśmy totalnymi antagonistami. Jak poprosiłem by dała mi hasło do swojego loginu dała. Obecnie się przyjaźnimy, ma pięknego psa. Nigdy nikomu nie zrobiłem krzywdy. Słowa wynoś się do pasierba po uderzeniu mnie w genitalia były adekwatne do sytuacji. Ten zadzwonił do Żony i stwierdził jak go bardzo prześladuję, nie godząc się by mnie obijał po genitaliach. Mama się uniosła. W efekcie straciła wszystko. Na młodego 10 lat jeszcze może wpływać. Ale za 3 lata? Chłopak będzie miał swój rozum.
                                Obecnie jest tak, że przez jeden tydzień blokuje mi numer do syna, następny odblokowuje. Po dwóch latach dziecko samo dzwoni. Mi nie potrzeba wiele. Co u Ciebie, jak w szkole? Mój pierworodny syn ma 35 lat. Tzw. ojciec nawet nie wie, że On nie jest jego. Jak mu się nóżka podwinie to jestem na straży razem z jego Mamą. Zresztą zrobiłem próbę, po 25 latach zadzwoniłem do jego Mamy. Po godzinie była u mnie. Wypiliśmy herbatę i tyle.
          • mateusz.urbanski Re: Babcię prześladują 05.04.23, 09:51
            adam.eu napisał:

> Jak myślisz, demokracja będzie się wzmacniać w Polsce, czy dalej staczać?
            >

W odpowiedzi pozyton jak zwykle- pomidor.
            Słowotok bez sensu
    • privus Re: Babcię prześladują 05.04.23, 18:26
      Myślę, że babcia będzie miała jeszcze rachunek wyrównany.
      • pozytonium Re: Babcię prześladują 05.04.23, 18:34
        privus napisał:

> Myślę, że babcia będzie miała jeszcze rachunek wyrównany.

Z bicie innych sztachetą? Czy za gryzienie? Może jestem dziwny, ale nie na tym polega demokracja.
        • privus Re: Babcię prześladują 05.04.23, 20:49
          Zapewne wolisz łamanie rąk.
          • pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 09:53
            privus napisał:

> Zapewne wolisz łamanie rąk.

Ktoś babci wyłamał ręce?
            Trudno np. Sutryka podejrzewać, że jest niechętny Strajkowi Kobiet. Gdy jednak te zapaskudziły wrocławski Rynek farbą kilka lat temu, to nakazał Kobietom posprzątanie Rynku po sobie. Dostały po mopie, szczotce ryżowej i jazda.
            Naprawdę można demonstrować nie dewastując przestrzeni publicznej.
            Nie mam nic przeciwko manifom wszelkiego rodzaju. Natomiast nie podoba mi się okładanie innych sztachetami i dewastowanie przestrzeni publicznej. Potrafię też rozróżnić ładne graffiti od ohydnego bohomaza na każdej ścianie, niczym pies, który też znaczy teren.
            W niedzielę była manifa JP2. Były tłumy, ale nikt nikogo nie gryzł i nie okładał sztachetami.
            Jest wiele manif, choćby Juwenalia. Ludzie się bawią. Przed moim domem jest ławeczka, gdzie młodzi się spotykają pijąc piwo. Naprawdę to nikomu nie przeszkadza. Sprzątają po sobie. Gdzieś się muszą spotkać. Jeśli nie niszą to dlaczego nie mają siedzieć na tej ławeczce. Nie zaczepiają nikogo.
            • pies.na.czarnych Re: Babcię prześladują 06.04.23, 12:59
              Pozyt nie pierdol! Jest wideo na YouTube pokazujące tych dzielnych milicjantów sponiewieranych przez babinkę. W normalnym kraju za tą interwencję dostaliby conajmniej dyscyplinarkę.

> W niedzielę była manifa JP2. Były tłumy, ale nikt nikogo nie gryzł i nie okładał sztachetami.

W Moskwie również demonstracje pro-putinowskie odbywają się spokojnie i bez bicia demonstrantów. Takie są rozkazy z góry.
            • privus Re: Babcię prześladują 06.04.23, 18:47
              Kolejny żyjący we własnej maglinie. Pierwsze twoje wpisy na forum wykazywały więcej rozsądku. Widocznie limit się wyczerpał.
    • adam.eu Re: Babcię prześladują 05.04.23, 22:41
      Tak naprawdę, to kobiety prześladują.
      Piszę o jako raczej przeciwnik aborcji, a szczególnie aborcji na żądanie.
      • pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 11:48
        adam.eu napisał:

> Tak naprawdę, to kobiety prześladują.
        > Piszę o jako raczej przeciwnik aborcji, a szczególnie aborcji na żądanie.

Tak naprawdę, to dzięki Kobietom przestaną istnieć trwałe związki miedzy Kobietą a mężczyzną. Obecnie taniej wychodzi związek z prostytutką niż z Kobietą. Do tego doprowadziła feminizacja. Mało tego, w normalnym związku obowiązek zaspokojenia spoczywał na mężczyźnie.
        Obecnie jest wykorzystać na maksa i porzucić. Będzie następna.
        • pies.na.czarnych Re: Babcię prześladują 06.04.23, 12:53
          Gdybyś zony nie zakapował do Finansówki do nie musiałbyś teraz beczeć. Jak się prostytutki o tym dowiedzą to będziesz mil nawet u nich przechlapane.
          • pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 13:30
            pies.na.czarnych napisała:

> Gdybyś zony nie zakapował do Finansówki do nie musiałbyś teraz beczeć. Jak się
            > prostytutki o tym dowiedzą to będziesz mil nawet u nich przechlapane.

Sama się zakapowała. Teraz wydzwania co by rozłożyć to wszystko na raty.
            Żona chciała zyskać 7000 zł musi skarbówce zwrócić 10000 zł.
            Kto rozsądny donosi na siebie do skarbówki twierdząc, że nie zapłacił podatku za ubiegłe lata? Żona jest 17 000 zł w plecy. Nie dość, że nie uzyskała ode mnie nic to jeszcze musi zwrócić Fiskusowi. Jak się będzie stawiać to wytoczę jej proces karny o oszustwo. Jako, że sama zeznała, że nie płaciła podatków (do niczego jej nie zmuszałem) to ma go przegrany. Będąc skazana karnie traci prawo do wykonywania zawodu. Nawet w Biedronce jej nie zatrudnią. Tak kończą pazerne kobiety. Odbiorą jej jeszcze dziecko. Bo to powinno być z rodzicem, który zapewnia mu przyszłość. A, że w Polsce trzeba płacić alimenty, to jeszcze ją zamkną w więzieniu dla kobiet. Nie mogę się zrzec alimentów. Nie ma takiej możliwości. Ugotowała siebie na własne życzenie.
            • pies.na.czarnych Re: Babcię prześladują 06.04.23, 14:56
              Nie tłumacz się kapusiu.
              • pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 15:39

> Nie tłumacz się kapusiu.

Nie muszę się tłumaczyć, tłumaczy się Ona.
                Doniosła na samą siebie.
                Jak trochę ochłonie za 10 lat, dalej będę ją kochać. Tak jak kocham teraz. Ale płacenie nie swoich długów zostawiam już Fiskusowi. Jak się jej naprawdę podwinie nóżka, zareaguję. Na razie wierzga.
                Nikt normalny nie zostawi swej Kobiety na pożarcie losu. Trochę musi powierzgać. Ja za nią życia nie przeżyję. Możemy się nie spotykać aż do naszych ostatnich dni. Ale w życiu nie zostawię Żony. Gdy będzie potrzebowała stanę u Jej boku. Zatłukę agresora. Kobieta winna mieć swobodny byt. Nikt ci sunio nie mówił, że to na całe życie. Tak jak napisałem, odchowałem przynajmniej 7 dzieci swoich i 3 pasierby (wie o nich). Za każdą matkę dam sobie oczy wydrapać. Kochane Kobiety. Cześć chciała urodzić me dzieci, część nie.
                Ale ta jedna jest szczególna. Jest moją Żoną.
                Zapominasz, że jestem Ukraińcem. W chwili wyzwania siła wzrasta o 1000% procent.
                • pies.na.czarnych Re: Babcię prześladują 06.04.23, 15:45
                  Nawet sąsiadki na twój widok uciekają przez okna:)
                  • pozytonium Re: Babcię prześladują 06.04.23, 15:54

> Nawet sąsiadki na twój widok uciekają przez okna:)

Nawet :)
        • adam.eu Re: Babcię prześladują 06.04.23, 18:58
          pozytonium napisał:

> Tak naprawdę, to dzięki Kobietom przestaną istnieć trwałe związki miedzy Kobiet
          > ą a mężczyzną. Obecnie taniej wychodzi związek z prostytutką niż z Kobietą. Do
          > tego doprowadziła feminizacja.

Nabawiłeś się fobii przed kobietami i odgrywasz się na babci Kasi?
        • privus Re: Babcię prześladują 06.04.23, 19:09
          Przekonany jestem, że przynajmniej większość kobiet ma zdecydowanie dość tego ich uszczęśliwiania przez religijnych zakapiorów. Zajmij się łóżkami swoich sukienkowych.

Czy nie uważasz, że ewolucja katolicyzmu doszła do teologicznego dołka, skoro w niej miejsce Boga zajęła dyskusja o seksie?

Zastanów się nad tym zarówno nad sobą jak i nad kierunkiem realizowanej reformy tego Kościoła.
    • j0k3r-x Re: Babcię prześladują 06.04.23, 04:33
      Chyba twoją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka