99venus 23.01.24, 15:51 decyzja oczywiście negatywna. Wielki szacunek Panie Ministrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:15 A czegoście się spodziewali kurcze? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:19 yoma napisała: > A czegoście się spodziewali kurcze? Cudu??? Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:28 Kiedyś tego pana darzyłem sympatią i szacunkiem. Patrząc teraz na pana Bodnara mam nieodparte, wrażenia jak nisko ten człowiek upadł. I być dyrygentem nie własnej orkiestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 19:08 hell-raiser1 napisał: > Kiedyś tego pana darzyłem sympatią i szacunkiem. Patrząc teraz na pana Bodnar > a mam nieodparte, wrażenia jak nisko ten człowiek upadł. I być dyrygentem nie w > łasnej orkiestrze. Postępował zgodnie z procedurami ściśle zapisanymi kodeksowo. Miałby łamać procedury, prawo aby zdobyć twoje pozytywne wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 18:35 prawa i przyzwoitości. i to otrzymaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:23 Hehe Opinia Bodnara nie jest wiążąca. Jest potrzebna, bo wymaga jej procedura, ale prezydent może ją olać pewnie tak zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:34 Tańka się cieszy kurde 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a Zośka... 23.01.24, 16:39 yoma napisała: > Tańka się cieszy kurde 😆 a Zośka nawet tańcuje z tej radochy. No i ? Odpowiedz Link Zgłoś
klan_fan Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 18:30 Też to skojarzyłem. Ile można mieć nicków na jednym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:39 Może olać, ale musi uzasadnić. A uzasadnienie może być niekonstytucyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:51 Konstytucję łamie Sienkiewicz na polecenie Tuska i jest dobrze. W sądach przegrywa, ale to są sądy pisowskie, więc niewiążące w sprawie. Można ustawą sejmową wszystko zrobić i nawet skłócić naród. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 16:54 w których sądach przegrywa? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 18:37 sam widzisz, że lokator pałacu Namiestnikowskiego nisko upadł, bardzo nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a popieraj se decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 19:00 99venus napisał: > sam widzisz, że lokator pałacu Namiestnikowskiego nisko upadł, bardzo nisko. ale chyba nie az tak nisko, by moc zasiasc do stolu i podpisac ulaskawienie ? - ku tfojemu utrapieniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: a popieraj se decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 19:57 wprost przeciwnie. miliony ludzi zobaczyły co mówi i jak mówi. i to nie będzie zapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 16:36 to napinanie miesnii i robienie balaganu w kraju, to sianie niepokoju ? Platfusy pokazalay, ze moga zamknac "lamiacych prawo" - boo optuja za "Panstwem Prawa" a Prezydent pokazuje, ze moze ich ulaskawic .... Po co to wszystko bylo ? Sa wazniesze sprawy: 1. Budzet 2. Stosunki z Unia Europejska 3. Modernizacja Armii. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 16:55 a borygo jak zwykle, najebane jak cerata. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 16:58 Cerata tez gustuje w Borygo? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 17:16 > a Prezydent pokazuje, ze moze ich ulaskawic .... > Po co to wszystko bylo ? No po co, właśnie? Przecież Duda mógł ich ułaskawić dwa tygodnie temu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 17:26 pies.na.czarnych napisała: > No po co, właśnie? Przecież Duda mógł ich ułaskawić dwa tygodnie temu. mowie o CALEJ zadymie od jej poczatku. po co bylo ich teraz na poczatku kadencji sadzic i zamykac - skoro Koalicja ma wazniejsze problemy ? - To Platfusy rozpoczely te niepotrzebna zadyme. Duda tylko ja "podgrzal" by pokazac "widowiskowo" Plafusom - gdzie lezy GRANICA ich wladzy... Odpowiedz Link Zgłoś
hell-raiser1 Re: I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 19:01 j-k napisał: > pies.na.czarnych napisała: > > No po co, właśnie? Przecież Duda mógł ich ułaskawić dwa tygodnie temu. > > > mowie o CALEJ zadymie od jej poczatku. > > po co bylo ich teraz na poczatku kadencji sadzic i zamykac - skoro Koalicja ma > wazniejsze problemy ? > > - To Platfusy rozpoczely te niepotrzebna zadyme. > > Duda tylko ja "podgrzal" by pokazac "widowiskowo" Plafusom - gdzie lezy GRANICA > ich wladzy... Teraz powrót do sejmu i oklaski. Widzę załamanie na FK🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 19:59 kryminaliści w sejmie? będzie to wydarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: I po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 18:45 nie "łamiących prawo" tylko 2 kryminalistów 2 razy skazanych. Za rządów PO zamykają sądy. Oczywiście, że p.Duda może ułaskawiać, nawet 2 razy za to samo i w dodatku ma szanse trzeci raz bo za Pegasusa pójdą siedzieć znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k I nadal po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 19:03 99venus napisał: i w dodatku ma szanse trzeci raz bo za Pegasusa pójdą siedzieć znowu. a ty bedziesz mial okazje po raz trzeci ogladac pokaz bezsily Platfusow ? - chyba, ze wreszcie Platfusy pojda po rozum do glowy i poczekaja z procesem w/s Pegsusa - na nowego Prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: I nadal po co byla ta Zadyma ? 23.01.24, 20:06 ja widzę żałosny upadek prestiżu urzędu prezydenta i totalną ,ostateczną kompromitację Andrzeja D. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k I nadal - po co byla ta niepotrzebna Zadyma ? 25.01.24, 08:15 99venus napisał: > ja widzę żałosny upadek prestiżu urzędu prezydenta i totalną ,ostateczną kompro > mitację Andrzeja D. > a ja widze, to co i Donek widzi. ze Wladza obecnej koalicji jest ograniczona. i ten caly (niepotrzebny) cyrk tylko dobitnie to pokazal. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: I nadal - po co byla ta niepotrzebna Zadyma ? 25.01.24, 08:41 Do czasu,do czasu. Cele czekają Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:14 Pomijając kanony moralne, które nieustannie łamie duda dzisiaj wieczorem oficjalnie 14 raz złamie konstytucję. Jedno złamanie konstytucji wystarczy aby postawić go przed TS - to tak dla przypomnienia. Osobiście przewiduję następujący scenariusz. Krok po kroku. 1. Duda podpisuje ułaskawienie. 2. Jeszcze dzisiaj obaj przestępcy wychodzą z kicia. Mariusz Ułaskawiony po przekroczeniu bramy pokazuje gest Kozakiewicza. 3. Na obu przestępców przed brama czeka prokurator. Odczytuje im nowe zarzuty i pokazuje im akt aresztowania, po czym obaj zostają przewiezieni do aresztu śledczego. 4. Jutro sędzia podpisuje nakaz aresztowania ich w areszcie wydobywczym. Tym optymistycznym akcentem zamykamy sprawę:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:18 No chyba nie wyrzucą mariuszka ze szpitala na mróz? Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:21 Jeszcze akt łaski wraca do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:26 Nie, jak wraca? Ułaskawia to ułaskawia, bęc klepnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 18:47 Musi być pisemna decyzja sądu aby wypuścić obydwu. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 20:10 Pod warunkiem,że znajdzie się sędzia, który decyduję się zeszmacić nadgorliwością po godzinach pracy i znajdzie do tego pomagierów Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:31 yadaxad napisał(a): > Jeszcze akt łaski wraca do sądu. Jeszcze jeden dzień prze powrotem w pielesze domowe, a tam czekają na nich zony z aktami przepisania na nie majątku:) "Mimo ułaskawienia Kamińskiego i Wąsika przez prezydenta Andrzeja Dudę, nie wyjdą oni dziś z więzienia" - podaje nieoficjalnie Onet. Według rozmówców portalu zwolnienie nastąpi po otrzymaniu z sądu odpisu postanowienia o zwolnieniu skazanych na skutek zastosowania przez prezydenta prawa łaski. "A to znaczy, że wyjdą najwcześniej jutro" - pisze portal. Wcześniej dr Paweł Moczydłowski tak mówił o procedurze po ew. decyzji o akcie łaski: - Jśli prezydent zdecyduje się na akt łaski, to procedura jest szybka. Prezydent swoją decyzję kieruje do sądu i sąd niezwłocznie wykonuje polecenie prezydenta. Do zakładu karnego musi zostać dostarczony dokument dotyczący ułaskawienia. Teoretycznie dzień, w którym dyrektor ZK otrzymuje pismo, jest dniem końca kary więźnia. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:48 Goście zażądają po mln odszkodowania za przetrzymanie przez noc :D Odpowiedz Link Zgłoś
klan_fan Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 18:34 Wiemy ile trwało dostarczenie policji nakazu zatrzymania. Sądy się nie spieszą. Czasem to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:29 yoma napisała: > No chyba nie wyrzucą mariuszka ze szpitala na mróz? > Niech go zona zawiezie do zwykłego szpitala. W wiezieniu po ułaskawieniu oni nie maja nic do szukania. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:47 Podobno jest w zwykłym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 19:24 yoma napisała: > Podobno jest w zwykłym ;) > Przecież wczoraj wieczorem wrócił "pod celę". Nic mu nie było. Jedynie musiał przejść dodatkowe badania, których nie można było wykonać w więziennym szpitalu. To wszystko jest dęte jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 20:26 Sorki, ale nie śledzę z zapartym tchem podróży osadzonego :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 17:34 Na melinie u Anżeja x.com/prezydentpl/status/1749825076340351297?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 20:04 Bodnar na żywo stream.tvp.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 20:16 Ja pieprzę. Przecież to tańki styl 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 20:20 Chyba tańka robi u niego jako doradca. Odpowiedz Link Zgłoś
locomotion666 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 23.01.24, 22:04 Cud cud. Kamiński nagle ozdrowiał Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 25.01.24, 01:27 locomotion666 napisała: > Cud cud. Kamiński nagle ozdrowiał Napił się, to ozdrowiał. S. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 24.01.24, 19:13 a ja nie tego że Bodnar nie informuje o wynikach dochodzenia Prokuratury w sprawie Smolenska ma tego Trupa w szafie czy odwazy się wyciagnać ? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 24.01.24, 22:57 niegracz: > tego że Bodnar nie informuje o wynikach dochodzenia > Prokuratury w sprawie Smolenska Dochodzenia? W sprawie Smoleńska? A czy coś się z nim ostatnio stało? Może ktoś ostatnio ukradł Smoleńsk? A może go zdewastował, jak PiS system prawny w Polsce? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 25.01.24, 08:07 stefan4 napisał: > niegracz: > > tego że Bodnar nie informuje o wynikach dochodzenia > > Prokuratury w sprawie Smolenska > > Dochodzenia? W sprawie Smoleńska? A czy coś się z nim ostatnio stało? > Może ktoś ostatnio ukradł Smoleńsk? A może go zdewastował, jak PiS system praw > ny w Polsce? > > - Stefan > - oczywiscie możesz stosowac erystyke, tylko to bo .. mało wiesz nie masz wiedzy ja jestem jednym z najlepszych znawców tej tematyki tu przykład jak zagiałem profesora Artymowicza z University of Toronto który chwali się ż ema wysoki indeks Hirscha. to ja wykazałem mu że w obliczeniach pomylił sie o 400% ( ponad 400 procent )!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: popieram!!! decyzję prof.Bodnara 25.01.24, 09:48 niegracz: > ja jestem jednym z najlepszych znawców tej tematyki Której tematyki? Tematyki Smoleńska? A jest taka tematyka? Aha, i Ty jesteś lepszym znawcą tematyki tego miasta niż jego исполнительные владельцы и законодатели ... A ja jestem najwybitniejszym na świecie znawcą interestronów fidrygalistycznych (nie mylić z interferonami fideistycznymi). - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Obecna Konstytucja nie jest dzielem PiS-u 25.01.24, 08:31 stefan4 napisał: ...A może go zdewastował, jak PiS system prawny w Polsce? Obecna Konstytucja, ktora stosuje teraz Prezydent Duda - nie jest dzielem PiS-u Opracowala ja Komisja Konstytucyjna - ktorej przewodniczcym byl Aleksander Kwasniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Obecna Konstytucja nie jest dzielem PiS-u 25.01.24, 08:44 Najbardziej kretyński komentarz roku. Trzeba było uchwalić swoją ale to trzeba umiec. Odpowiedz Link Zgłoś