Dodaj do ulubionych

Tanie paliwo tylko w Polsce

16.05.24, 13:14
Tanie paliwo tylko w Polsce. Nie zapomnij jednak, ze Polak potrafi :(

tvn24.pl/biznes/moto/paliwa-niemcy-chcieli-oszczedzic-tankujac-w-polce-niefortunna-pomylka-st7919622
Obserwuj wątek
    • j-k chciwosc nie poplaca :) 16.05.24, 15:27

a na Bialorusi jest jeszcze duzo taniej...
      • szwampuch58 Re: Helga a co robic z jelopami ? 16.05.24, 16:26
        j-k napisał:

>
        > a na Bialorusi jest jeszcze duzo taniej...
      • 99venus Re: chciwosc nie poplaca :) 16.05.24, 16:49
        Dlatego pewien sędzia się tam przeniósł.
        • j-k nie dlatego. 16.05.24, 16:57
          99venus napisał:
          > Dlatego pewien sędzia się tam przeniósł.

nie dlatego,

dlatego, - ze lubi popalic :)

a fajki sa na Bialorusi tez duzo tansze (1,36 Euro)
      • x2468 Re: chciwosc nie poplaca :) 17.05.24, 09:11
        Tylko dla konfy i pisiakow.
    • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 17:57
      Putin zbiorniki pozamieniał:)
    • stasi1 Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 19:57
      Ale to tylko niemcy na tym wpadli?
      • j-k Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 20:01
        stasi1 napisał:
        > Ale to tylko niemcy na tym wpadli?

a czy taki analfabeta zza Odry wie - co znaczy na saturatorze okreslenie "ON" ?
        • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 20:06
          > a czy taki analfabeta zza Odry wie - co znaczy na saturatorze okreslenie "ON" ?

Wypowiedział się kierowca trzykołowego rowerka.
          Matołku! Pomyłka na pompie jest niemożliwa ponieważ wlew do baku i końcówka pistoletu mają przystające wymiary. Nawet ślepy zauważy różnicę. Jakiś debil pomylił zbiorniki zaopatrując tą stację w paliwo.
          • j-k Tani ON tylko w Polsce 16.05.24, 20:17
            pies.na.czarnych napisała:

> > a czy taki analfabeta zza Odry wie - co znaczy na saturatorze okreslenie
            > "ON" ?
            >
            > Wypowiedział się kierowca trzykołowego rowerka.

bruselska bidulinko,zaloze sie, ze moim trzykolowym rowerkiem nawet bys nie ruszyl,

bo hamulec pomyliby ci sie z dzwignia zmiany biegow.
            • pies.na.czarnych Re: Tani ON tylko w Polsce 16.05.24, 20:23
              > hamulec pomyliby ci sie z dzwignia zmiany biegow.

Wiem. U ciebie wszystko jest odwrotnie jak w samolocie:)
      • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 20:08
        stasi1 napisał:

> Ale to tylko niemcy na tym wpadli?

Również zadałem sobie to pytanie. Chyba mało Polaków tam tankuje. Mała stacja w jakiejś dziurze, a teraz nie ma dużego ruchu poza ciężarówkami.
        • stasi1 Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 18.05.24, 15:57
          Ale nawet w małej dziurze jednak większość to powinna być Polacy. Chociaż jak kiedyś wracaliśmy z Ukrainy to było chyba 8 stacji benzynowych na odcinku 5 km. Więc raczej miejscowi nie tankują
          • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 18.05.24, 16:52
            stasi1 napisał:

> Ale nawet w małej dziurze jednak większość to powinna być Polacy. Chociaż jak k
            > iedyś wracaliśmy z Ukrainy to było chyba 8 stacji benzynowych na odcinku 5 km.
            > Więc raczej miejscowi nie tankują

Myślę, że tu chodzi o szybka reakcję poszkodowanych kierowców. Po napełnieniu do pełna baku benzyną zamiast dieselkiem daleko nie pojedziesz. Każdy mechanik samochodowy od razu domyśli się o co chodzi. Prawdopodobnie szybko powiadomiono stację benzynową o problemie, a oni wyłączyli podejrzany zbiornik.
            Ciężarówki mają na stacjach oddzielne dystrybutory o większej przepustowości i dlatego tylko osobówki zostały trafione.
            Dobrą wiadomością w tej sprawie jest to, ze właściciel stacji nie wypiera się swojego błędu i bez problemów zapłaci za naprawę.
    • x2468 Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 17.05.24, 09:11
      Na tych dwóch stacjach sprzedają paliwo z niemieckiego Schwedt. Do rafinerii w tym mieście maja parę kilometrów wiec z względu na koszt transportu maja najtańsze paliwo chyba w Polsce.
      • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 17.05.24, 10:35
        x2468 napisał:

> Na tych dwóch stacjach sprzedają paliwo z niemieckiego Schwedt. Do rafinerii w
        > tym mieście maja parę kilometrów wiec z względu na koszt transportu maja najtań
        > sze paliwo chyba w Polsce.

>

Mimo transportu mają tańsze paliwo w Polsce, a pisi mówią inaczej:)
    • marcelkajdas Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 13:53
      Nie ma za to obiecywanej przez Tuska benzyny po 5,19 i wielu innych obietnic wyborczych.
      • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 13:57
        Wiezienia zapełniają się PiS-towarzyszami i to rekompensuje wszystko inne:)
        • marcelkajdas Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 14:04
          Może dla Ciebie wystarczy, mi nie wystarczy anty-Pis, ponieważ to tak samo jakby być za Kościołem tylko dlatego, że kiedyś walczyli z komuną, ale nie zwracać uwagi na jego problemy i wady. Poza tym wielu ludzi z koalicji 15 października też zasługuje na więzienia, obozy pracy i inne gorsze kary, może jest to mniej ludzi niż w Pis-ie, ale i tak wystarczająco żeby rozliczyć sprawiedliwie wszystkich, a nie ludzi tylko z jednej partii.
          • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 14:15
            > za Kościołem tylko dlatego, że kiedyś walczyli z komuną

Kiedy to było? Kościół katolicki zawsze potrafił żyć w symbiozie z każdą władzą. Obojętnie jaka była.

> Poza tym wielu ludzi z koalicji 15 października też zasługuje na więzienia

Przez osiem lat cały czas to powtarzaliście, ale aresztować nikogo nie potrafiliście. Kilka osób wsadziliście do aresztów wydobywczych i mimo usilnych starań nawet im nic nie udowodniliście. Teraz będą dla nich odszkodowania.
            • marcelkajdas Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 15:03
              Jacy my? Powtarzałem wiele razy na tym forum, że nie jestem ani za Pisem ani ani za partiami z koalicji 15 października, ponieważ wsztkie te partie należą do układu, który niszczy Polskę.
              • pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 15:08
                > Powtarzałem wiele razy na tym forum, że nie jestem

Od 15 października tylko tacy są na FK :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka