pies.na.czarnych 16.05.24, 13:14 Tanie paliwo tylko w Polsce. Nie zapomnij jednak, ze Polak potrafi :( tvn24.pl/biznes/moto/paliwa-niemcy-chcieli-oszczedzic-tankujac-w-polce-niefortunna-pomylka-st7919622 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k chciwosc nie poplaca :) 16.05.24, 15:27 a na Bialorusi jest jeszcze duzo taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Helga a co robic z jelopami ? 16.05.24, 16:26 j-k napisał: > > a na Bialorusi jest jeszcze duzo taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: chciwosc nie poplaca :) 16.05.24, 16:49 Dlatego pewien sędzia się tam przeniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie dlatego. 16.05.24, 16:57 99venus napisał: > Dlatego pewien sędzia się tam przeniósł. nie dlatego, dlatego, - ze lubi popalic :) a fajki sa na Bialorusi tez duzo tansze (1,36 Euro) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 17:57 Putin zbiorniki pozamieniał:) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 19:57 Ale to tylko niemcy na tym wpadli? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 20:01 stasi1 napisał: > Ale to tylko niemcy na tym wpadli? a czy taki analfabeta zza Odry wie - co znaczy na saturatorze okreslenie "ON" ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 20:06 > a czy taki analfabeta zza Odry wie - co znaczy na saturatorze okreslenie "ON" ? Wypowiedział się kierowca trzykołowego rowerka. Matołku! Pomyłka na pompie jest niemożliwa ponieważ wlew do baku i końcówka pistoletu mają przystające wymiary. Nawet ślepy zauważy różnicę. Jakiś debil pomylił zbiorniki zaopatrując tą stację w paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Tani ON tylko w Polsce 16.05.24, 20:17 pies.na.czarnych napisała: > > a czy taki analfabeta zza Odry wie - co znaczy na saturatorze okreslenie > "ON" ? > > Wypowiedział się kierowca trzykołowego rowerka. bruselska bidulinko,zaloze sie, ze moim trzykolowym rowerkiem nawet bys nie ruszyl, bo hamulec pomyliby ci sie z dzwignia zmiany biegow. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tani ON tylko w Polsce 16.05.24, 20:23 > hamulec pomyliby ci sie z dzwignia zmiany biegow. Wiem. U ciebie wszystko jest odwrotnie jak w samolocie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 16.05.24, 20:08 stasi1 napisał: > Ale to tylko niemcy na tym wpadli? Również zadałem sobie to pytanie. Chyba mało Polaków tam tankuje. Mała stacja w jakiejś dziurze, a teraz nie ma dużego ruchu poza ciężarówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 18.05.24, 15:57 Ale nawet w małej dziurze jednak większość to powinna być Polacy. Chociaż jak kiedyś wracaliśmy z Ukrainy to było chyba 8 stacji benzynowych na odcinku 5 km. Więc raczej miejscowi nie tankują Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 18.05.24, 16:52 stasi1 napisał: > Ale nawet w małej dziurze jednak większość to powinna być Polacy. Chociaż jak k > iedyś wracaliśmy z Ukrainy to było chyba 8 stacji benzynowych na odcinku 5 km. > Więc raczej miejscowi nie tankują Myślę, że tu chodzi o szybka reakcję poszkodowanych kierowców. Po napełnieniu do pełna baku benzyną zamiast dieselkiem daleko nie pojedziesz. Każdy mechanik samochodowy od razu domyśli się o co chodzi. Prawdopodobnie szybko powiadomiono stację benzynową o problemie, a oni wyłączyli podejrzany zbiornik. Ciężarówki mają na stacjach oddzielne dystrybutory o większej przepustowości i dlatego tylko osobówki zostały trafione. Dobrą wiadomością w tej sprawie jest to, ze właściciel stacji nie wypiera się swojego błędu i bez problemów zapłaci za naprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 17.05.24, 09:11 Na tych dwóch stacjach sprzedają paliwo z niemieckiego Schwedt. Do rafinerii w tym mieście maja parę kilometrów wiec z względu na koszt transportu maja najtańsze paliwo chyba w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 17.05.24, 10:35 x2468 napisał: > Na tych dwóch stacjach sprzedają paliwo z niemieckiego Schwedt. Do rafinerii w > tym mieście maja parę kilometrów wiec z względu na koszt transportu maja najtań > sze paliwo chyba w Polsce. > Mimo transportu mają tańsze paliwo w Polsce, a pisi mówią inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkajdas Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 13:53 Nie ma za to obiecywanej przez Tuska benzyny po 5,19 i wielu innych obietnic wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 13:57 Wiezienia zapełniają się PiS-towarzyszami i to rekompensuje wszystko inne:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkajdas Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 14:04 Może dla Ciebie wystarczy, mi nie wystarczy anty-Pis, ponieważ to tak samo jakby być za Kościołem tylko dlatego, że kiedyś walczyli z komuną, ale nie zwracać uwagi na jego problemy i wady. Poza tym wielu ludzi z koalicji 15 października też zasługuje na więzienia, obozy pracy i inne gorsze kary, może jest to mniej ludzi niż w Pis-ie, ale i tak wystarczająco żeby rozliczyć sprawiedliwie wszystkich, a nie ludzi tylko z jednej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 14:15 > za Kościołem tylko dlatego, że kiedyś walczyli z komuną Kiedy to było? Kościół katolicki zawsze potrafił żyć w symbiozie z każdą władzą. Obojętnie jaka była. > Poza tym wielu ludzi z koalicji 15 października też zasługuje na więzienia Przez osiem lat cały czas to powtarzaliście, ale aresztować nikogo nie potrafiliście. Kilka osób wsadziliście do aresztów wydobywczych i mimo usilnych starań nawet im nic nie udowodniliście. Teraz będą dla nich odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkajdas Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 15:03 Jacy my? Powtarzałem wiele razy na tym forum, że nie jestem ani za Pisem ani ani za partiami z koalicji 15 października, ponieważ wsztkie te partie należą do układu, który niszczy Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Tanie paliwo tylko w Polsce 21.05.24, 15:08 > Powtarzałem wiele razy na tym forum, że nie jestem Od 15 października tylko tacy są na FK :) Odpowiedz Link Zgłoś