Dodaj do ulubionych

du*a znów dał ciała

05.06.24, 09:55
Koalicja chce odwołać pisich ambasadorów i powołać nowych, ale na przeszkodzie stoi du*a, który może nie tylko stać, ale się nawet położyć pod przeszkodą, i tak to goowno da, a to dlatego że sami sobie zgotowali ten bajzel,
Duda w poprzedniej kadencji zgłosił inicjatywę, by ten system zmienić. Prawo zostało zmienione. Nie ma już wstępnych zgód. W tej chwili decyzja o wysłaniu ambasadora zapada na tzw. konwencie. To jest zebranie przedstawicieli kancelarii prezydenta, kancelarii premiera, szefa służby zagranicznej i ministra spraw zagranicznych. I tam następuje formalne głosowanie. Przedstawiona jest lista kandydatów, można głosować zbiorczo, można głosować indywidualnie. I wtedy - taki był zamysł - podpis prezydenta powinien być formalnością notarialną. Ten system miał wzmocnić prezydenta, ale pan prezydent nie przewidział jednej rzeczy: że PiS przegra wybory, i teraz może ich pocałować, tam gdzie pisi mogą mnie w doopę pocałować, jego zgoda jest potrzebna jak kaczyńskiemu stanik. A to że się pluje, to efekt nieznajomości prawa i Konstytucji.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31031854,duda-stanowczo-w-tv-republika-nie-bede-kompromitowal-polski.html#s=BoxOpImg3
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 10:40
      No i?
      • czan-dra Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 10:47
        Poproś dzieciaka sąsiadów, tego czteroletniego, niech ci wytłumaczy, że w poście początkowym wszystko już wyjaśniłem.
        • oby.watel Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 10:58
          czan-dra napisał:

> Poproś dzieciaka sąsiadów, tego czteroletniego, niech ci wytłumaczy, że w pości
          > e początkowym wszystko już wyjaśniłem.
          >
          Nie o to pytał. Co z tego, że duda nie zna prawa i konstytucji? Znasz przepis, który mówi, że musi znać?
          • czan-dra Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 12:23
            Skąd wiesz o co pytał? A może pytał o to że du*a bije się o swoich durni których pospołu powołał z pisią bandą, i jakie są efekty?
            Lubię ludzi którzy wiedzą o co chodzi innym, dlatego odpuszczę i stwierdzam, pisz co chcesz, mnie to rybka.
            • oby.watel Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 14:53
              czan-dra napisał:

> Skąd wiesz o co pytał? A może pytał o to że du*a bije się o swoich durni któryc
              > h pospołu powołał z pisią bandą, i jakie są efekty?
              > Lubię ludzi którzy wiedzą o co chodzi innym, dlatego odpuszczę i stwierdzam, pi
              > sz co chcesz, mnie to rybka.

Dzięki za pozwolenie. Bałem się, że zabronisz. No i cieszę się, że lubisz ludzi.
    • pies.na.czarnych Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 11:28
      Samo wystąpienie w TVRespublika dyskwalifikuje tego gostka. Dude zaczyna już się wić jak piskorz.
      • lumpior Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 17:26
        pies.na.czarnych napisała:

> Samo wystąpienie w TVRespublika dyskwalifikuje tego gostka. Dude zaczyna już si
        > ę wić jak piskorz.
        >

Jak ..padalec.
    • privus Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 14:18
      tś zdjął arasol nad nm i uścł go wln :)
    • j-k no i nie ma ambasadora - bez podpisu Prezydenta 05.06.24, 14:24
      tego nie wyjasniles, dziecino,

Minister moze mianowac tylko jego formalnego zastepce - Charge d affaires
      • stasi1 Re: no i nie ma ambasadora - bez podpisu Prezyden 05.06.24, 14:48
        Kiedyś też Kaczyński nie chciał mianować ambasadorów . Ale nie lubił być witany przez niedoszłego i tuż przed wizytą w danym kraju podpisywał nominację.
        Śmieszne że Duda podaje za przykład Klicha który był ministrem obrony. W czasie Smoleńska . Oczywiście nie pamięta że za lotnictwo odpowiadał blasik którego Kaczyński na swoją zgubę nie pozwalał odwołać
      • pies.na.czarnych Re: no i nie ma ambasadora - bez podpisu Prezyden 05.06.24, 14:51
        No i? Świat pogrążył się w ciemnościach?
        • j-k no i nie ma ambasadora - bez podpisu Prezydenta 05.06.24, 17:26
          pies.na.czarnych napisała:

> No i? Świat pogrążył się w ciemnościach?

no wlasnie.
          zglos sie z tym do czandry - to jego chandra z tego powodu trzepie.
    • pies.na.czarnych Re: powiedz to czandrze. 05.06.24, 15:47
      Najbadziej to trzepie Dudę bo mu zabaweczki zabrali.
    • pies.na.czarnych Re: du*a znów dał ciała 05.06.24, 17:19
      Sikorski odpowiada Dudzie. "Gry patriotyzmem genetycznym są obosieczne" 👍👍👍
      tvn24.pl/polska/szef-msz-radoslaw-sikorski-odpowiada-prezydentowi-andrzejowi-dudzie-ws-nominacji-dla-ambasadorow-st7948894

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka