don.kichote 14.11.24, 14:13 W tle - "Collegium humanum" "Negativum" - wiesz coś? Ostatnio go chwaliłeś? "Pocałunek śmierci"? ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hordol Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 14:23 moze sie komuś naraził? Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnikus Pisiory nawet na dyplomacji zarabiali 14.11.24, 14:42 hordol napisała: > moze sie komuś naraził? Znaczy mieli smykałkę do złodziejstwa Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Pisiory nawet na dyplomacji zarabiali 14.11.24, 17:24 czytelnikus napisała: A to Sutryk jest pisior? Wow! Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Pisiory nawet na dyplomacji zarabiali 15.11.24, 19:07 no-popis napisała: > czytelnikus napisała: > > A to Sutryk jest pisior? Wow! Każdy jest pisiorem. A kim kto jest i kiedy się nim staje decyduje Donald w swoim bunkrze. Autorytatywnie, jak do mają w zwyczaju demokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 14:43 Tym, że zrobił dyplom? Narazić się mógł tylko KO. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 17:06 vivak01 napisał(a): > Tym, że zrobił dyplom? > > Narazić się mógł tylko KO. W porównaniu do Wawy, czy Poznania naprawdę stworzył dobre MPK. Czasy wkolejeń tramwai odeszły w przeszłość. Nie ma skanowania kodów QR w pojazdach. Zakup biletu jest prosty jak zakup batonika w Biedronce. Dziś miałem kontrolę. Mam Urbana kobieta z dzieckiem około roku nie miała. Wsiadła przystanek wcześniej. Pierwsze co robisz, to zabezpieczasz dziecko w wózku. Dopiero potem kupujesz bilet. Biletu nie mogła kupić bo kasowniki były zablokowane - kontrola. Kanary zapytały się mnie na jakim przystanku wsiadła ta ta kobieta, powiedziałem tym co był minutę wcześniej. Odpuścili kobiecie. Zobaczyli zadbane dziecko, zabezpieczone. Po odblokowaniu kasowników kobieta zakupiła bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 19:39 "W porównaniu do Wawy, czy Poznania naprawdę stworzył dobre MPK. Czasy wkolejeń tramwai odeszły w przeszłość. Nie ma skanowania kodów QR w pojazdach. Zakup biletu jest prosty jak zakup batonika w Biedronce." To, że się tramwaje nie wykolejają, to zasługa śp. poprzedniego szefa MPK, inicjatora, pomysłodawcy i głównego nadzorcy programu. A obecny system Urbancard, którym Cię zachwyca, wdrażał poprzedni szef WTR, którego Sutryk wyrzucił, bo był człowiekiem Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 20:02 sverir napisał: > "W porównaniu do Wawy, czy Poznania naprawdę stworzył dobre MPK. Czasy wkolejeń > tramwai odeszły w przeszłość. Nie ma skanowania kodów QR w pojazdach. Zakup bi > letu jest prosty jak zakup batonika w Biedronce." > > To, że się tramwaje nie wykolejają, to zasługa śp. poprzedniego szefa MPK, inic > jatora, pomysłodawcy i głównego nadzorcy programu. A obecny system Urbancard, k > tórym Cię zachwyca, wdrażał poprzedni szef WTR, którego Sutryk wyrzucił, bo był > człowiekiem Dutkiewicza. Chyba nie masz na myśli Człowieka Selera? Początki Karty Urbana były trudne. Kto ją wyrobił dostał list od Dukiewicza. Sutryk też nie jest bez winy. Jako członek rady nadzorczej KD zerwał z KD umowę. Długo to trało nim do Wrocławia wróciło "metro", bodajże 5 lat, jak nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 20:11 " Chyba nie masz na myśli Człowieka Selera?" Dobre, nigdy nie słyszałem, więc nie wiem, czy mam jego na myśli:) Ale jeśli Człowiekiem Selerem był poprzedni szef WTR, to tak, jego mam właśnie na myśli. " Sutryk też nie jest bez winy. Jako członek rady nadzorczej KD zerwał z KD umowę" Nie zerwał, tylko podjął decyzję o jej nieprzedłużeniu, ale w tym przypadku myślę, że jego decyzja się broniła. KD chciała rozliczenia za wozokilometry i liczbę zatrzymań na stacjach, a miasto chciało płacić za każdego pasażera z Urbancard (tak jak to zostało ostatecznie ustalone). KD oceniało swoją propozycję za uczciwszą, bo bardziej obiektywną jeżeli chodzi o koszty przewoźnika. Z drugiej jednak strony dlaczego miasto miałoby pokrywać koszty funkcjonowania przewoźnika wojewódzkiego i opłacać przejazdy choćby żaden pasażer z Urbancard nie jeździł koleją? Grunt, że z okazji wyborów się dogadali:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 22:13 sverir napisał: > " Chyba nie masz na myśli Człowieka Selera?" > > Dobre, nigdy nie słyszałem, więc nie wiem, czy mam jego na myśli:) Ale jeśli Cz > łowiekiem Selerem był poprzedni szef WTR, to tak, jego mam właśnie na myśli. > > " Sutryk też nie jest bez winy. Jako członek rady nadzorczej KD zerwał z KD umo > wę" Chodziło mi o tego co łaził w lecie w żółtym szaliku. Zeszło mu się nagle ze stanowiska. > Nie zerwał, tylko podjął decyzję o jej nieprzedłużeniu, ale w tym przypadku myś > lę, że jego decyzja się broniła. KD chciała rozliczenia za wozokilometry i licz > bę zatrzymań na stacjach, a miasto chciało płacić za każdego pasażera z Urbanca > rd (tak jak to zostało ostatecznie ustalone). KD oceniało swoją propozycję za u > czciwszą, bo bardziej obiektywną jeżeli chodzi o koszty przewoźnika. Z drugiej > jednak strony dlaczego miasto miałoby pokrywać koszty funkcjonowania przewoźnik > a wojewódzkiego i opłacać przejazdy choćby żaden pasażer z Urbancard nie jeździ > ł koleją? > Grunt, że z okazji wyborów się dogadali:) Dogadali się już po wyborach. Bo samorządowe były już nie pamiętam kiedy o "metro" funkcjonuje od bodajże dwóch miesięcy. Tobie też to byłoby użyteczne. Z Psiaka szybko na dworzec potem wszystko poza 145 i 146 co jedzie Kołłątaja. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 23:16 " Chodziło mi o tego co łaził w lecie w żółtym szaliku. Zeszło mu się nagle ze stanowiska" A to poprzedni prezes MPK - i owszem, on odpowiadał za modernizację torowisk. Planowanie do dupy, ale faktycznie tramwaje przestały być memem. "Dogadali się już po wyborach" Zawarcie umowy ogłosili 18 kwietnia, druga tura była 21 kwietnia. Zbieg okoliczności:) "Tobie też to byłoby użyteczne. Z Psiaka szybko na dworzec potem wszystko poza 145 i 146 co jedzie Kołłątaja." W moim przypadku to raczej w drugą stronę, gdy radziej się spieszę. Mimo iż kolej miejska to dobre rozwiązanie, to jednak licząc czas dotarcia na stację, oczekiwania na pociag i dotarcie ze stacji, to wychodzi podobnie jak autobusem. Ale wracać jak najbardziej wracam często. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 23:40 sverir napisał: > " Chodziło mi o tego co łaził w lecie w żółtym szaliku. Zeszło mu się nagle ze > stanowiska" > > A to poprzedni prezes MPK - i owszem, on odpowiadał za modernizację torowisk. P > lanowanie do dupy, ale faktycznie tramwaje przestały być memem. Co było do zrobienia zrobili. Tramwaje przestały być memem. Co jakiś czas się wykolei jeden, ale nie nawet po kilka dziennie. > "Dogadali się już po wyborach" > > Zawarcie umowy ogłosili 18 kwietnia, druga tura była 21 kwietnia. Zbieg okolicz > ności:) Aż tak dobrze tego co sukiennicach nie wiem. > "Tobie też to byłoby użyteczne. Z Psiaka szybko na dworzec potem wszystko poza > 145 i 146 co jedzie Kołłątaja." > > W moim przypadku to raczej w drugą stronę, gdy radziej się spieszę. Mimo iż kol > ej miejska to dobre rozwiązanie, to jednak licząc czas dotarcia na stację, ocze > kiwania na pociag i dotarcie ze stacji, to wychodzi podobnie jak autobusem. Ale > wracać jak najbardziej wracam często. Pociągiem jest inny komfort podróżowania. Co prawda muszę wyciągać Kartę Urbana za każdym razem, ale siedzę sobie wygodnie w ciepłym wagonie. Pociągi do mnie jadą w godzinach szczytu co mniej więcej 15 minut. Na Dworcu jest Biedronka, nie muszę później robić zakupów. Ze stacji mam 600 m na piechotę lub 50 m z MPK. Zresztą taki był zamysł max. 300 m do przystanku MPK. Dobrze to wyszło. Choć byłem sceptyczny. 8 min. by dostać się do centrum. Dlaczego nie? 5 km to mam przez pola na lotnisko :) Wypad na A8 jakieś 3 km. Blisko, a jednocześnie daleko, że nie szumi. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 21:57 "Co było do zrobienia zrobili. Tramwaje przestały być memem. Co jakiś czas się wykolei jeden, ale nie nawet po kilka dziennie" Najlepszy dowód na poprawę komunikacji: kiedyś osoby, które jeździły od wielkiego dzwonu miały wyłącznie pretensje i zarzuty. A teraz chwalą:) Wierz mi - gdy jeździsz codziennie, dostrzegasz problemy: cięcia połączeń, wieczne spóźnienia, powolna komunikacja. I najlepsze jest to, że wszystko jest planowe, a nie przypadkowe. "Pociągiem jest inny komfort podróżowania" Ogólnie owszem, sam krótszy czas jazdy jest mniej frustrujący:) Ale rano na przykład zdarza się, że do pociągu na Psiaku już trudno wejść, taki tłum jedzie. Kolej miejska to bardzo dobre rozwiązanie, pozostaje tylko czekać na metro:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 22:52 sverir napisał: > "Co było do zrobienia zrobili. Tramwaje przestały być memem. Co jakiś czas się > wykolei jeden, ale nie nawet po kilka dziennie" > > Najlepszy dowód na poprawę komunikacji: kiedyś osoby, które jeździły od wielkie > go dzwonu miały wyłącznie pretensje i zarzuty. A teraz chwalą:) MPK nie jeżdżę od dziś. Pamiętam rozkład jazdy typu pojazd pojawia się średnio co ileś tam minut. Teraz przyjeżdża co do minuty, Zgodnie z rozkładem. > Wierz mi - gdy jeździsz codziennie, dostrzegasz problemy: cięcia połączeń, wiec > zne spóźnienia, powolna komunikacja. I najlepsze jest to, że wszystko jest plan > owe, a nie przypadkowe. > > "Pociągiem jest inny komfort podróżowania" > > Ogólnie owszem, sam krótszy czas jazdy jest mniej frustrujący:) Ale rano na prz > ykład zdarza się, że do pociągu na Psiaku już trudno wejść, taki tłum jedzie. K > olej miejska to bardzo dobre rozwiązanie, pozostaje tylko czekać na metro:) Wrocław Gądów na główną stację metra, na przesiadki. Węzeł kompletnie nie wykorzystany. Obecnie wszystkie pociągi lądują na Głównym i go zapychają. Po co mam jechać do głównego, jak celem moim są Pawłowice? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 22:57 "MPK nie jeżdżę od dziś. Pamiętam rozkład jazdy typu pojazd pojawia się średnio co ileś tam minut. Teraz przyjeżdża co do minuty, Zgodnie z rozkładem" Widać nie jeździsz w kierunku Psiego Pola. Linia 151 ma planowe opóźnienie wynoszące ok. 6 minut:) Linia N po godzinach szczytu na przystanek za Dworcem (trzeci od pętli) przyjeżdża z blisko 15-minutowym opóźnieniem. Linia 131 po 18 jeździ często raz na godzinę, zamiast dwa razy, bo przewoźnik ma problem z zebraniem brygady. "Wrocław Gądów na główną stację metra, na przesiadki. Węzeł kompletnie nie wykorzystany. Obecnie wszystkie pociągi lądują na Głównym i go zapychają. Po co mam jechać do głównego, jak celem moim są Pawłowice?" Trasy kolejowe to już nie domena miasta. Ale założenie jest takie, że kierujesz się do jednego węzła przesiadkowego. Był dobry pomysł, żeby przywrócić Dworzec Świebodzki właśnie na lokalne połączenia. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 23:10 sverir napisał: > "MPK nie jeżdżę od dziś. Pamiętam rozkład jazdy typu pojazd pojawia się średnio > co ileś tam minut. Teraz przyjeżdża co do minuty, Zgodnie z rozkładem" > > Widać nie jeździsz w kierunku Psiego Pola. Linia 151 ma planowe opóźnienie wyno > szące ok. 6 minut:) Linia N po godzinach szczytu na przystanek za Dworcem (trze > ci od pętli) przyjeżdża z blisko 15-minutowym opóźnieniem. Linia 131 po 18 jeźd > zi często raz na godzinę, zamiast dwa razy, bo przewoźnik ma problem z zebranie > m brygady. Faktycznie nic tam mnie nie ciągnie :) > "Wrocław Gądów na główną stację metra, na przesiadki. Węzeł kompletnie niewyko > rzystany. Obecnie wszystkie pociągi lądują na Głównym i go zapychają. Po co mam > jechać do głównego, jak celem moim są Pawłowice?" > > Trasy kolejowe to już nie domena miasta. Ale założenie jest takie, że kierujesz > się do jednego węzła przesiadkowego. Był dobry pomysł, żeby przywrócić Dworzec > Świebodzki właśnie na lokalne połączenia. Świebocki jest super, Ale tylko w kierunku na zachód. To nie jest dworzec przelotowy. Zamiast ryć metro za miliony, wystarczy na Gądowie postawić wiatę. Metro można ryć na Wielką Wyspę, tej inwestycji Hitler nie skończył. Może dlatego, że tam jest od cholery rzek podziemnych, np. Czarna Woda. To co widzimy na powierzchni z ponad 120 mostami, to nic wobec tego co się dzieje pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 14:54 hordol napisała: > moze sie komuś naraził? Sugerujesz, że podpadł jakiemuś "dużemu miśkowi" z Koalicji Rządzącej? Wątpię! Nie było słychać, żeby miał wrogów w tym środowisku - w przeciwieństwie np. do ś.p. Prezydenta Gdańska! Oj - będzie się działo! Ktoś się nie bał i wrzucił granat w szambo a teraz obserwuje, kto tym goownem zostanie ochlapany... Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:00 "Wątpię! Nie było słychać, żeby miał wrogów w tym środowisku - w przeciwieństwie np. do ś.p. Prezydenta Gdańska!" W sensie, że jak nie słychać, to tego nie ma? W niedawnych wyborach samorządowych to było tak, że Sutryk miał poparcie Siemoniaków, Trzaskowskich i Karnowskich, a Jaros poparcie dużej części lokalnych działaczy. Tu nie było miłości pomiędzy częścią lokalsów a Sutrykiem, choćby dlatego, że lokalsi nie chcieli, aby prezydenta Wrocławia wyznaczał prezydent Warszawy czy Wałbrzycha. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:16 vivak01 napisał(a): > W niedawnych wyborach samorządowych to było tak... No właśnie. W wyborach! Kampania wyborcza, ma swoje anormalne a nawet zbójnickie prawa gdzie po kampanijnym, wzajemnym obrzucaniu się goownem, rywale po jej zakończeniu podają sobie rękę i zapominają o tym, czym się oblewali... Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:19 "Kampania wyborcza, ma swoje anormalne a nawet zbójnickie prawa gdzie po kampanijnym, wzajemnym obrzucaniu się goownem, rywale po jej zakończeniu podają sobie rękę i zapominają o tym, czym się oblewali..." Myślisz, że zapominają? Ja jestem przekonany, że doskonale o tym pamiętają i we właściwym momencie przypominają o tym przeciwnikom. Na mieście mówią, że nie ma miłości między prezydentem Wrocławia, a częścią lokalnego KO, nie tylko z powodu Jarosa. Na pewno tej miłości nie ma między prezydentem a jego pierwszym zastępcą. Na marginesie - w sumie to smutne, że pierwsza myśl z powodu zatrzymania, to czy się komuś naraził. Taka sugestia, że gdyby się nie naraził, to nikt by mu nic nie zrobił, nawet gdyby istniały uzasadnione wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:22 Jak to, jeszcze na wiosnę, po pierwszej turze wyborów samorządowych sam Wódz Donald Tusk przekonywał mieszkańców Wrocławia do głosowania na Sutryka. Nie, to jakaś karygodna pomyłka. Jacek jest czysty jak łzy Sawickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:26 "Jak to, jeszcze na wiosnę, po pierwszej turze wyborów samorządowych sam Wódz Donald Tusk przekonywał mieszkańców Wrocławia do głosowania na Sutryka" Ale przed pierwszą tego nie zrobił, m.in. z uwagi na opór części lokalnych działaczy KO. Nie jest tajemnicą żadną, dlaczego na liście wyborczej do samorządu znalazło się paru naprawdę głośnych krytyków prezydenta. Wyszło jak wyszło, bo w zarządzie ostatecznie zwyciężyły układy Trzaskowskiego i Siemoniaka, ale to też nie jest tak, że i oni się kochają, i że wszyscy ich kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:31 vivak01 napisał(a): > Myślisz, że zapominają? Tak. W sensie politycznym. W kręgach politycznych, "zasada Neumana" obowiązuje i to nie tylko w PO... Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:39 "Tak. W sensie politycznym. W kręgach politycznych, "zasada Neumana" obowiązuje i to nie tylko w PO..." Jeżeli chodzi o współpracę, to owszem, odkłada się pewne złe emocje na bok. Wszak pierwszym zastępcą Sutryka jest Renata Granowska, która przed wyborami wystawiała mu "mocną tróję" (i to nie była dobra ocena), a po drugiej turze nikt ze sztabu Sutryka nie chciał z nią nawet rozmawiać. A gdy KO wskazała ją Sutrykowi na wiceprezydenta, to przyjąć ją musiał, bo Sutryk ma tylko jednego swojego radnego w radzie i bez poparcia klubu KO nie ma żadnej władzy. To jednak nie oznacza, że zapomina się o różnych niesnaskach całkowicie i zapomina, kto, komu, co, kiedy i dlaczego i nie wykorzystuje okazji, gdy się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 16:24 vivak01 napisał(a): > Jeżeli chodzi o współpracę, to owszem, odkłada się pewne złe emocje na bok. Wsz > ak pierwszym zastępcą Sutryka jest Renata Granowska, która przed wyborami wysta > wiała mu "mocną tróję" (i to nie była dobra ocena), a po drugiej turze nikt ze > sztabu Sutryka nie chciał z nią nawet rozmawiać. A gdy KO wskazała ją Sutrykowi > na wiceprezydenta, to przyjąć ją musiał, bo Sutryk ma tylko jednego swojego ra > dnego w radzie i bez poparcia klubu KO nie ma żadnej władzy. To jednak nie ozna > cza, że zapomina się o różnych niesnaskach całkowicie i zapomina, kto, komu, co > , kiedy i dlaczego i nie wykorzystuje okazji, gdy się pojawi. Nie do końca rozumiem, co chcesz udowodnić? Czy to że "hordol" miał/a rację? Że komuś zbyt mocno nadepnął na odcisk, a ten nie zważając na powyborcze obyczaje zakapował go? Nie kupuję tego... Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 17:22 don.kichote napisał: > vivak01 napisał(a): > > > Jeżeli chodzi o współpracę, to owszem, odkłada się pewne złe emocje na bo > k. Wsz > > ak pierwszym zastępcą Sutryka jest Renata Granowska, która przed wyborami > wysta > > wiała mu "mocną tróję" (i to nie była dobra ocena), a po drugiej turze ni > kt ze > > sztabu Sutryka nie chciał z nią nawet rozmawiać. A gdy KO wskazała ją Sut > rykowi > > na wiceprezydenta, to przyjąć ją musiał, bo Sutryk ma tylko jednego swoj > ego ra > > dnego w radzie i bez poparcia klubu KO nie ma żadnej władzy. To jednak ni > e ozna > > cza, że zapomina się o różnych niesnaskach całkowicie i zapomina, kto, ko > mu, co > > , kiedy i dlaczego i nie wykorzystuje okazji, gdy się pojawi. > > Nie do końca rozumiem, co chcesz udowodnić? > Czy to że "hordol" miał/a rację? Że komuś zbyt mocno nadepnął na odcisk, a ten > nie zważając na powyborcze obyczaje zakapował go? > Nie kupuję tego... Sutryk bardzo się zmienił. Drzewiej rozjeżdżał Wyspę Słodową Harleyem. Jakiś miesiąc temu przywrócił Wrocławskie Metro. Za to ma dużego u mnie plusa. O innych widać minusa. Kupujesz Urbana i jeździsz po całym mieści, a niekiedy poza jego granicami. Z Dworca Głównego dojeżdżasz dwie stacje w 8 minut. Tramwajem tłuczesz się ponad pół godziny. We Wrocławiu turysta może kupić bilet za 15 zł i ma cało komunikację miejską (tramwaj, autobus, pociąg [metro]) za darmo przez 24 godziny. Roczny masz za 800 zł. Wychodzi 2.2 zł dziennie. Jeździsz czym chcesz. Według MPK można nastawiać zegarki. Z góry wiesz, kiedy i gdzie dojedziesz. Brakuje mi rozkładu do MPK według słupka i możliwości wydrukowania jego. Wtedy można byłoby zaplanować w pełni przesiadki, jeśli np. nastęny pojazd jest minutę później. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 19:37 " Nie do końca rozumiem, co chcesz udowodnić?" Nic. Zareagowałem na Twój komentarz, że nie miał wrogów. A na moje oko, to nie jest to żadna zemsta polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 14:56 Zero zdziwienia, szemrane indywidua tak mają Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:33 > vivak01 napisał(a): > > > Tym, że zrobił dyplom? > > > > Narazić się mógł tylko KO. > > > Jak się robi „dyplom”? > 15 tys. złotych wystarczy? > CBA zagrożone rozwiązaniem szuka sposobów na zaistnienie. Nawet małe dziewczynki wiedzą, że ta formacja nadal pracuje dla koleżków Ziobry i Kamińskiego. Palikot na odstrzał, teraz Sutryk🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 17:26 hrasier_2 napisał: > CBA zagrożone rozwiązaniem szuka sposobów na zaistnienie. Nawet małe dziewczyn > ki wiedzą, że ta formacja nadal pracuje dla koleżków Ziobry i Kamińskiego. Pali > kot na odstrzał, teraz Sutryk🤪 To w takim razie pozytywne zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 15:49 "Ale to na mieście czy po prostu na korytarzach w urzędzie?" "Po prostu na korytarzach w urzędzie" to byłoby dość wiarygodne źródło informacji, nie sądzisz? Niemalże z pierwszej ręki. Urzędnicy jednak często wiedzą i widzą więcej, niż się ludziom wydaje. W każdym razie przede wszystkim mówią tak w partii. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 16:28 Ciekawe ilu posłom, w chwili pozyskania tej informacji skóra na doopie się zmarszczyła i do tej pory, trwają w tym stanie?! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 16:34 Wcześniej była narracja że to afera pisowska, no bo Czaruś Czarnecki. A teraz szok. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 16:41 Chcesz powiedzieć, że Collegium Humanum tylko przez Czarusia Czarneckiego z PiS-em można powiązać? Jeśli tak, to jesteś w głębokim błędzie! Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 17:28 don.kichote napisał: > Ciekawe ilu posłom, w chwili pozyskania tej informacji skóra na doopie się zma > rszczyła i do tej pory, trwają w tym stanie?! :-) Oj tak ! Brawo "niepotrzebne" CBA! Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 10:32 don.kichote napisał: > Ciekawe ilu posłom, w chwili pozyskania tej informacji skóra na doopie się zma > rszczyła i do tej pory, trwają w tym stanie?! :-) Pewnie wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 16:58 don.kichote napisał: > W tle - "Collegium humanum" > > "Negativum" - wiesz coś? Ostatnio go chwaliłeś? > > "Pocałunek śmierci"? Z egzaminu powinien być protokół. Sutryk zgodził się zaznawać pod własnym imieniem i nazwiskiem. Nie jako Jacek S. Nie każdy kupuje dyplomy. Jeśli kupił, to prócz Sutryka polecą i recenzenci oraz egzaminatorzy. U Sutryka widzę spore obecnie zainteresowanie miastem. Co będzie, pożyjemy, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Go CBA. Go, go, go! 14.11.24, 17:32 Nie chodzi mi o Sutryka ale o bezpardonową realizację oszustw "elit" w aferez Collegium Humanum. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Go CBA. Go, go, go! 14.11.24, 17:38 no-popis napisała: > Nie chodzi mi o Sutryka ale o bezpardonową realizację oszustw "elit" w aferez C > ollegium Humanum. Wiesz, że moja żona zrobił uprawnienia nauczycielskie na studiach podyplomowych trwających rok :) Wcześniej była bankowcem. Studia były co sobotę. Trzeba było tylko zapłacić koło 14 000 czesnego. Bez praktycznie bez żadnej praktyki. Bo jaką zdobywasz pracując w tygodniu, a w soboty i niedziele szkoły są zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Go CBA. Go, go, go! 15.11.24, 22:07 "Wiesz, że moja żona zrobił uprawnienia nauczycielskie na studiach podyplomowych trwających rok :)" To nie chodzi o to, ile czasu poświęcił na edukacje MBA, tylko czy w ogóle przebrnął przez edukację. My tu gadu gadu, ale postępowanie trwa i zapewne będzie trwało jeszcze kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Go CBA. Go, go, go! 15.11.24, 22:54 sverir napisał: > "Wiesz, że moja żona zrobił uprawnienia nauczycielskie na studiach podyplomowyc > h trwających rok :)" > > To nie chodzi o to, ile czasu poświęcił na edukacje MBA, tylko czy w ogóle prze > brnął przez edukację. My tu gadu gadu, ale postępowanie trwa i zapewne będzie t > rwało jeszcze kilka lat. Nie neguję tego, że mógł przerobić materiał szybciej. Tylko czy go przerobił. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Go CBA. Go, go, go! 15.11.24, 22:55 " Nie neguję tego, że mógł przerobić materiał szybciej. Tylko czy go przerobił." I przypuszczam, że tu jest materia sporna między prezydentem, a prokuraturą:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Go CBA. Go, go, go! 15.11.24, 22:59 sverir napisał: > " Nie neguję tego, że mógł przerobić materiał szybciej. Tylko czy go przerobił. > " > > I przypuszczam, że tu jest materia sporna między prezydentem, a prokuraturą:) To idzie łatwo sprawdzić powołując ekspertów. Doświadczenie raczej się zdobywa niż traci. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 14.11.24, 19:43 "To może od razu się przedstawisz jako źródło tych informacji zamiast miotać się i krążyć i dyskutować sam ze sobą" Mam ci podać nazwiska, bo jesteś leniem i nie chcesz Ci się nawet poczytać publicznie dostępnych komentarzy czy posłuchać sesji Rady Miejskiej? Nie żartuj sobie. A dyskutować nigdy ze sobą nie dyskutowałem. Rozumiem - jesteś tak zakochany w PO, że nie dociera do ciebie, że i w tej partii jest grupa nieuczciwych ludzi i to bynajmniej nie są to jakieś partyjne doły. Ale nie przelewaj na mnie swoich frustracji. Pociesz się tym, że zatrzymanie nie jest dowodem winy, a Sutryk nigdy nie ukrywał, że ma dyplom z CH. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 18:10 sverir napisał: > "To może od razu się przedstawisz jako źródło tych informacji zamiast miotać si > ę i krążyć i dyskutować sam ze sobą" > > Mam ci podać nazwiska, bo jesteś leniem i nie chcesz Ci się nawet poczytać publ > icznie dostępnych komentarzy czy posłuchać sesji Rady Miejskiej? Nie żartuj sob > ie. A dyskutować nigdy ze sobą nie dyskutowałem. Rozumiem - jesteś tak zakochan > y w PO, że nie dociera do ciebie, że i w tej partii jest grupa nieuczciwych lud > zi i to bynajmniej nie są to jakieś partyjne doły. Ale nie przelewaj na mnie sw > oich frustracji. Pociesz się tym, że zatrzymanie nie jest dowodem winy, a Sutry > k nigdy nie ukrywał, że ma dyplom z CH. Nie wiem czy dobrze słyszałem, ale niewinny nie płaci 200 000 kaucji? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 21:53 " Nie wiem czy dobrze słyszałem, ale niewinny nie płaci 200 000 kaucji?" Jeśli nie ma wyroku uznającego, to jest niewinny. A kaucję płaci, bo podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 23:11 sverir napisał: > " Nie wiem czy dobrze słyszałem, ale niewinny nie płaci 200 000 kaucji?" > > Jeśli nie ma wyroku uznającego, to jest niewinny. A kaucję płaci, bo podejrzany > . No to czekamy… Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 16.11.24, 11:12 Prawda jest taka, że największa patologia - jeśli chodzi o całoksztalt codziennego życia - nie dzieje się na szczytach władzy, ale w tzw. Polsce powiatowej, Polsce gminnej. Wszyscy ekscytujemy się aferami w Warszawce, we Wrocku, ale najwieksze zło dzieje w gabinetach wojtów, starostów czy marszalków wojewodztw. To są władcy udzielni posiadający władzę absolutną. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 17.11.24, 09:16 hrasier_2 napisał: > Prawda jest taka, że największa patologia - jeśli chodzi o całoksztalt codzienn > ego życia - nie dzieje się na szczytach władzy, ale w tzw. Polsce powiatowej, P > olsce gminnej. > Wszyscy ekscytujemy się aferami w Warszawce, we Wrocku, ale najwieksze zło dzi > eje w gabinetach wojtów, starostów czy marszalków wojewodztw. To są władcy udzi > elni posiadający władzę absolutną. Znajomymi prezydentów jest np. Donald. Nie uwierzę, że nie zna Sutryka Dulkiewicz i całej tej reszty. Wójta tak na prawdę obierasz sobie ty, z kumpli z podstawówki. Jak źle rządzi to go łatwo naprostujesz… metodami niezbyt przyzwoitymi, ale skutecznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 12:59 Gra jest dużo poważniejsza: WYDARZENIE DNIA: Prezydent Wrocławia zatrzymany przez CBA | Z BAŃKI | Tomasz Szwejgiert CBA to pisowski koń trojański. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 13:07 mateusz572 napisał: > Gra jest dużo poważniejsza: > > > CBA to pisowski koń trojański. Odpowiedz Link Zgłoś
fallen_sorceress Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 21:11 Wczoraj zatrzymany, dzisiaj wolny. Nie przyznał się, a po 4 latach za rękę nikt go raczej nie złapał. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Prezydent Wrocławia - zatrzymany! 15.11.24, 22:57 fallen_sorceress napisała: > Wczoraj zatrzymany, dzisiaj wolny. Nie przyznał się, a po 4 latach za rękę nikt > go raczej nie złapał. Z tego są protokoły. CBA siedzi w Humanum więc ciężko będzie je podrobić. Prawdopodobnie cała dokumentacja została już zabrana. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Agora jest za. 16.11.24, 11:04 don.kichote napisał: > W tle - "Collegium humanum" > > "Negativum" - wiesz coś? Ostatnio go chwaliłeś? > > "Pocałunek śmierci"? Agora SA nawołuje do odwołania Sutryka. Jeśli się sam nie poda do dymisji, to należy go odwołać w referendum. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31468334,co-czeka-jacka-sutryka-marcin-torz-mieszkancy-sa-nim-zmeczeni.html Sutryk jaki jest każdy widzi. Ale opanował w dobrym sensie miasto. Uregulował jego komunikację. Idealnie nigdy nie będzie, ale Sutryk nie jest ludzikiem zaglądającym mi do alkowy. Inni ludzie nie zaglądają też i mu. Czy Agora wie co się już stanie z Wrockiem (kotem). Odpowiedz Link Zgłoś