negativum 17.02.25, 12:57 A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? Gdzie jest Donald Franciszek? Donald Joe powiedział, że świat jest za mały, by było na nim dwóch Donaldów. Donald może być tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manhu Ponieważ prezydenta Kalifornii też nie zaproszono 17.02.25, 14:37 Kalifornia to potęga, ogromne państwo o wielkiej gospodarce, a tu patrzcie - tylko Trump gada z Putinem. Oczywiste jest, że stado europejskich przywódców nie może dyskutować (w nieskończoność), generał USA to wykluczył i słusznie. UE powinna być przy stole negocjacji, ale tylko 1 osoba! Niech kogoś wyznaczą i dadzą mu 100% decyzyjności. Macron się dobrze nadaje, choć trzeba zaznaczyć mu jasno, że misja pokojowa Polska + Litwa + Łotwa + Estonia nie wchodzi w grę, ma być misja albo NATO albo ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: ponieważ 17.02.25, 19:46 Francuskie żabie udka i ślimaki są ważniejsze niż śledź PO kaszebsku.. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 13:08 Bo to jest Europejczyk całą gębą. Ursula była w Gdańsku ostatnio. A o czym tam będą obradować. Jak to jest tylko gadka szmatka. Tusk też tam będzie, ale po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 13:22 hrasier_2 napisał: > Jak to jest tylko gadka szmatka. Tusk też tam będzie, ale po co ? Szatniarz zawsze się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 19:17 negativum napisał: > hrasier_2 napisał: > > > Jak to jest tylko gadka szmatka. Tusk też tam będzie, ale po co ? > > Szatniarz zawsze się przyda. > >Do Paryża leci Donald Tusk. Kontrowersje wywołał fakt, że to nie Polska jako gospodarz prezydencji w Radzie UE organizuje spotkanie przywódców unijnych, a Emmanuel Macron. Bo Macron ma 300 głowic nuklearnych, które będą podstawą silnej armii europejskiej, o którą dopominał się prezes PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
xstefciax Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 19:53 Kiepsko Tusk wyglądał w tym za ciasnym garniturze. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 20:28 Przyciasne marynareczki i krótkie spodnie. Na miejscu Tuska siedziałbym cicho, gość przez osiem lat ze swoimi kolesiami rozbrajali Polskę przytulali się do ruskich, a dzisiaj udaje zupełnie kogoś innego.Niestety w tym kraju są ludzie którzy wierzą temu blagierowi. Macron próbuje wkręcić w wojenkę innych. Europa obudziła się jak Trump doszedł do władzy. Że takie państwo jak Ukraina walczy z Ruskimi. Nic przez tyle nie zrobili poza wysyłaniem uzbrojenia. Ale to biznes jest. Wiceprezydent USA I.D. Vance wyraził się jasno w Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 14:37 negativum napisał: > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? a co, mało ci korków w Warszawie? Po kiego grzyba utrudniać mieszkańcom Warszawy życie? Jak nie sympatyzuję z Tuskiem, tak tu mu się chwali, że nie dezorganizuje Warszawiakom życia. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 14:49 On korki ma w ... Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 14:52 alicia033 napisała: > negativum napisał: > > > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? > > a co, mało ci korków w Warszawie? > Po kiego grzyba utrudniać mieszkańcom Warszawy życie? > Jak nie sympatyzuję z Tuskiem, tak tu mu się chwali, że nie dezorganizuje Warsz > awiakom życia. Takie są "uroki" stolicy. Ale jak stolica nie wydala, to można było zwołać zjazd np. w Poroninie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 19:19 alicia033 napisała: > negativum napisał: > > > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? > > a co, mało ci korków w Warszawie? > Po kiego grzyba utrudniać mieszkańcom Warszawy życie? > Jak nie sympatyzuję z Tuskiem, tak tu mu się chwali, że nie dezorganizuje Warsz > awiakom życia. > > Silna demokratyczna z wartościami chrześcijańskimi Europa to już relikt przeszłości. Dzisiejsza Europa jest słaba militarnie, ograniczająca coraz bardziej wolność słowa poprzez wszechobecną cenzurę, ze spadającą liczbą Europejczyków, za to rosnącą na potęgę liczbą imigrantòw z Afryki I Bliskiego Wschodu. Zamiast wartości chrześcijańskich mamy teraz propagandę ideologii LGBT oraz ekoterrorystõw udających zbawców świata. Czy takiej Europy chcemy ? Nie ma się więc co dziwić że nikt się już z Europą nie liczy. W takim wypadku polscy politycy powinni zacieśnić sojusz z USA. Leży to w interesie Polski. > > Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 15:45 negativum napisał: > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? > Gdzie jest Donald Franciszek? > > Donald Joe powiedział, że świat jest za mały, by było na nim dwóch Donaldów. Do > nald może być tylko jeden. > Prezydent Macron konsultował z premierem Tuskiem organizację spotkania w Paryżu. W spotkaniu biorą udział premier Wielkiej Brytanii oraz szef NATO, więc nie odbywa się ono w formacie unijnym. Poza tym rotacyjna prezydencja w UE nie jest umocowana do prowadzenia polityki zagranicznej Unii PS Według danych PESEL imię Donald w Polsce nosi 209 mężczyzn i można sobie wyobrazić, że na świecie znacznie więcej panów. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 15:52 eriko napisała: > PS > Według danych PESEL imię Donald w Polsce nosi 209 mężczyzn i można sobie wyobra > zić, że na świecie znacznie więcej panów. Ilu z nich zajmuje się polityką? Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 16:29 negativum napisał: > eriko napisała: > > Według danych PESEL imię Donald w Polsce nosi 209 mężczyzn i można sobie > wyobrazić, że na świecie znacznie więcej panów. > > Ilu z nich zajmuje się polityką? > Ja nie mam dobrego zdania o Trumpie. Przypisując mu to, co przypisałeś - sądzisz, że facet jest małostkowy? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 16:53 eriko napisała: > negativum napisał: > > > eriko napisała: > > > Według danych PESEL imię Donald w Polsce nosi 209 mężczyzn i można > sobie > > wyobrazić, że na świecie znacznie więcej panów. > > > > Ilu z nich zajmuje się polityką? > > > Ja nie mam dobrego zdania o Trumpie. > Przypisując mu to, co przypisałeś - sądzisz, że facet jest małostkowy? Realizuje swój cel. Niemcy przekazali 5000 hełmów. Ameryka wspierała UA przez 3 lata. Nie można wyciągać jajek tylko z jednego koszyczka. Sprawa odrodzenia się Rosji pozostaje tylko kwestią czasu. UA, przy wsparciu Europy mogła zakończyć tę akcję specjalną w rok. Ale sama temu nie podoła. Zajmowanie się Zielonym Ładem, gdy UA się wykrwawiała to kuriozum. Ile metanu wypierdzą krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 17:08 negativum napisał: > Niemcy przekazali 5000 hełmów. > Nie 5000 tysięcy a 28 tysięcy hełmów przekazali i nie tylko........... W załączniku dane z lipca 2022 dorzeczy.pl/swiat/324067/niemcy-ujawniaja-liste-broni-przekazanej-ukrainie.html Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 21:55 "Realizuje swój cel. Niemcy przekazali 5000 hełmów." A także Leopardy, Mardery, BV206, PZH2000, M270, Gepardy, współfinansowały dostawę M-84 z Chorwacji. Ponadto zabezpieczenie medyczne warte kilkaset milionów euro na wsparcie medyczne i humanitarne w Ukrainie, kolejne kilkaset milionów euro na fundusz wsparcia energetyki. Być może mało w stosunku do potrzeb i możliwości, ale sprowadzanie niemieckiego wsparcia do kilku tysięcy hełmów mija się z celem. "Sprawa odrodzenia się Rosji pozostaje tylko kwestią czasu. UA, przy wsparciu Europy mogła zakończyć tę akcję specjalną w rok. Ale sama temu nie podoła. Zajmowanie się Zielonym Ładem, gdy UA się wykrwawiała to kuriozum. Ile metanu wypierdzą krowy." Oczywiście! Dlatego aż dziwne, że PiS mając wiarygodne informacje o szykowanej sowieckiej inwazji (przypomnę - wg Morawieckiego rząd polski miał taką informację już w listopadzie 2021), wolał promować przez Wojciechowskiego właśnie ten nieszczęsny Zielony Ład w rolnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 16:17 konsultował? po prostu mu oznajmił. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 16:31 hordol napisała: > konsultował? po prostu mu oznajmił. Wiedza "wszystko wiedzących" jest powalająca :-D Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 16:46 eriko napisała: > hordol napisała: > > konsultował? po prostu mu oznajmił. > > Wiedza "wszystko wiedzących" jest powalająca :-D aż dziw,że ciebie do paryża nie zaprosili Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 16:53 hordol napisała: > aż dziw,że ciebie do paryża nie zaprosili Skromny żuczek jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 21:26 Raczej mały dupek z mini rozumkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 20.02.25, 15:39 Nie taki mały i nie taki mini, skoro zauważyłeś.................! PS Mocno oberwałeś i teraz się odgryzasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ja Ci wytłumacze dlaczego : 17.02.25, 16:39 dlatego, zeby flop tej konferencji kojarzyl sie z Paryzem, a nie z Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ja Ci wytłumacze dlaczego : 17.02.25, 16:43 j-k napisał: > dlatego, zeby flop tej konferencji kojarzyl sie z Paryzem, a nie z Warszawa. Rosjanie nie boją się Francji czy Niemiec. Od Polski dostali w rzyć. Nawet święto państwowe mają. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie cuduj... 17.02.25, 16:47 negativum napisał: > Rosjanie nie boją się Francji czy Niemiec. Od Polski dostali w rzyć. Nawet świę > to państwowe mają. Nie cuduj. Francja moze sobie pozwolic na utarczki z USA. Polska - nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: nie cuduj... 17.02.25, 16:59 j-k napisał: > negativum napisał: > > Rosjanie nie boją się Francji czy Niemiec. Od Polski dostali w rzyć. Nawe > t świę > > to państwowe mają. > > > Nie cuduj. > Francja moze sobie pozwolic na utarczki z USA. > > Polska - nie moze. Francja nie może. Decyzja Stanów zapadła. To nie wojna Stanów. Stany mogą was wspierać, ale tylko wspierać. Główny ciężar jednak spoczywa na UE + WB, czy Norwegia. Stany tylko ostrzegły Rosję, że użycie broni atomowej przez Rosję będzie tym samym co wypowiedzenia wojny całemu NATO. Ale to EU ma sama rozwiązać ten problem. Konwencjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ja Ci wytłumacze dlaczego : 17.02.25, 16:45 j-k napisał: > dlatego, zeby flop tej konferencji kojarzyl sie z Paryzem, a nie z Warszawa. Po co wsadzać paluchy między drzwi a framugę? Jeszcze nic nie wiadomo co Putin z Trumpem ustalił. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k istotnie. 17.02.25, 16:49 eriko napisała: > j-k napisał: > > > dlatego, zeby flop tej konferencji kojarzyl sie z Paryzem, a nie z Warsza > wa. > > Po co wsadzać paluchy między drzwi a framugę? > Jeszcze nic nie wiadomo co Putin z Trumpem ustalił. dokladnie tak. skala tych zmagan jest ponad wymiar i sily Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 16:55 Macron ma rakiety z bronią masowego rażenia Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 21:20 to oczywiste- Tusk rzadzi teraz UE tylko symbolicznie - zreszta, Nie ma ona żadnych mozliwosci, umiejetnosci by cokolwiek w sprawie Europy zorganiZować uzgodnic jedynymi decydentami, którzy moga tu cos konkretnego zrobic sa Francja i Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 21:51 niegracz napisał: > to oczywiste- Tusk rzadzi teraz UE tylko symbolicznie > - zreszta, Nie ma ona żadnych mozliwosci, umiejetnosci by > cokolwiek w sprawie Europy zorganiZować uzgodnic > jedynymi decydentami, którzy moga tu cos konkretnego zrobic sa Francja i Niemcy > W obecnej sytuacji szczęściem jest, że to Donald Tusk jest premierem Polski, który w Europie jest szanowany i słuchany. PiS prowadziło politykę konfliktów, zamiast współpracy i jest mało prawdopodobne, aby do Paryża został zaproszony przedstawiciel PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 22:45 a Tusk prowadzi polityke miłosci - więc go kochaja :)) przedtem ubogaciła Europę Merkel swą otwartością.. na cały świat Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 17.02.25, 23:11 niegracz napisał: > a Tusk prowadzi polityke miłosci - więc go kochaja :)) > przedtem ubogaciła Europę Merkel swą otwartością.. > na cały świat > A co ten wtręt ma wspólnego z wojną w Ukrainie i spotkaniem paryskim? Umiesz trzymać się tematu? PS Co do multi-kulti zawsze był przeciwnikiem nielegalnej imigracji. Przypiłował Herzlich Willkommen kanclerz Merkel, załatwiając z Erdoganem obozy w Turcji dla przemieszczających się do Europy Syryjczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 07:39 eriko napisała: > A co ten wtręt ma wspólnego z wojną w Ukrainie i spotkaniem paryskim? > Umiesz trzymać się tematu? > PS . ( cóż to za głupkowata uwaga - to na forum Kraj gosci trzymają się tematu "? Ile takich uwag zamiściłoś ?:)) - a to jest akurat na temat Tusk nie ma żadnej ani charyzmy ani mocy sprawczej w UE tyle jego co zamiesci na Twitterze oby Macron i premier Anglii cos wymyslili pozytywnego Niemcy teraz dostarczją sporo dobrej broni Ukrainie Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 19:54 niegracz napisał: > ( cóż to za głupkowata uwaga - to na forum Kraj gosci trzymają się tematu "? Il > e takich uwag zamiściłoś ?:)) > Aha! To jest taki sport narodowy pisiorków. Skopać Tuska w każdym miejscu i pod każdym pozorem. Po akcji sportowca ogarnia dowartościowanie i usatysfakcjonowanie – super nagroda. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 21:29 Trzymaj się kokpitu. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 00:16 protuskowe wazeliniarstwo godne porannej kawy a szolc znowu skopał tyłek donaldowi :D wpolityce.pl/polityka/721565-gdzie-jest-tusk-internauci-drwia-po-zdjeciu-ze-szczytu Scholz zrobił to celowo? Niemiecki kanclerz opublikował zdjęcie ze szczytu. Widać wszystkich oprócz Tuska! Internauci drwią Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 00:34 prze.nick napisał: > Scholz zrobił to celowo? Niemiecki kanclerz opublikował zdjęcie ze szczytu. Widać > wszystkich oprócz Tuska! Internauci drwią. > Z czego Ty się cieszysz? Gdybyś źródeł informacji nie ograniczał do pisowskich mediów, to byłbyś mądrzejszy. :-) Jeśli Scholz specjalnie zamieścił zdjęcie, na którym nie widać Tuska, to znaczy że go nie lubi, a to jest dowodem na to, że premier Tusk nie działa w interesie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 07:15 eriko napisała: > prze.nick napisał: > > Scholz zrobił to celowo? Niemiecki kanclerz opublikował zdjęcie ze szczyt > u. Widać > > wszystkich oprócz Tuska! Internauci drwią. > > > Z czego Ty się cieszysz? > a to jest dowodem na to, że premier Tusk nie działa w interesie Niemiec. Fanstastyczne! Czyli jak Putin zabiera na jakieś spotkanie swojego Łukaszenkę to znaczy, że Łukaszenka jest niezależny od Putinia :)))) Zamiast realizować tę propagandową papkę odpowiedz na pytanie co przywódcy UE postanowili w kwestii tego, że w 2008 r. PKB UE stanowiło 94 proc. PKB USA a teraz to zaledwie 50 proc. i ....dalej spada. Nie ma innego powodu tego zjawiska niż ideologia neokomunistyczna i rządy lewactwa, które zawsze doprowadzały państwa do upadku lub do dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 19:58 eriko napisała: > a to jest dowodem na to, że premier Tusk nie działa w interesie Niemiec > > no-popis napisała: > Fanstastyczne! Czyli jak Putin zabiera na jakieś spotkanie swojego Łukaszenkę to > o znaczy, że Łukaszenka jest niezależny od Putinia :)))) > Ten przykład jest nieadekwatny do sytuacji. Boże, niech niczego on mi nie tłumaczy, bo logika nie jest jego mocną stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 09:41 prze.nick napisał: > protuskowe wazeliniarstwo godne porannej kawy > a szolc znowu skopał tyłek donaldowi :D > > > wpolityce.pl/polityka/721565-gdzie-jest-tusk-internauci-drwia-po-zdjeciu-ze-szczytu > Scholz zrobił to celowo? Niemiecki kanclerz opublikował zdjęcie ze szczytu. Wid > ać wszystkich oprócz Tuska! Internauci drwią Czyżby robił za fotografika? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 06:42 eriko napisała: > W obecnej sytuacji szczęściem jest, że to Donald Tusk jest premierem Polski, kt > óry w Europie jest szanowany i słuchany. Odróżniaj Europę od Unii Europejskiej oraz Unię Europejską od Europy. Towarzysz Siwak Albin też był szanowany przez Unię Moskiewską oraz przez innych przywódców partii komunistycznych, poszczególnych państw RWPG ale w społeczeństwie już słabo. Podobnie jest z Tuskiem. Tego systemu politycznego gdzie szanują Tuska już w zasadzie nie ma.....będzie znikał. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 20:09 no-popis napisała: > Odróżniaj Europę od Unii Europejskiej oraz Unię Europejską od Europy. > Towarzysz Siwak Albin też był szanowany przez Unię Moskiewską oraz przez innych > przywódców partii komunistycznych, poszczególnych państw RWPG ale w społeczeń > stwie już słabo. Podobnie jest z Tuskiem. > Tego systemu politycznego gdzie szanują Tuska już w zasadzie nie ma.....będzie > znikał. > Gratuluję. w krótkim tekście udało Ci się osiągnąć przerost formy nad treścią. Takie na przykład Norwegia, Wielka Brytania nie są państwami unijnymi a przyjacielskie relacje istnieją. PS Zwolennicy PiS i Konfy, to tylko część społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 06:37 negativum napisał: > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? > Gdzie jest Donald Franciszek? Gra w ping ponga i obiera ziemniaki :) Uczy się nowego trybu życia jak już będzie tam gdzie jego miejsce czyli w więzieniu za zdradę stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis spotkanie żałobników umierającej UE 18.02.25, 07:11 Dalej nie rozumieją jak to się stało, że w 2008 r. PKB UE stanowiło 94 proc. PKB USA a teraz to zaledwie 50 proc. i ....dalej spada. Nie ma innego powodu tego zjawiska niż ideologia neokomunistyczna i żądy lewactwa, które zawsze doprowadzały państwa do upadku lub do dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: spotkanie żałobników umierającej UE 18.02.25, 22:15 "Nie ma innego powodu tego zjawiska niż ideologia neokomunistyczna i żądy lewactwa[...]" Możesz oczywiście "czekając na lewicę" oburzać się na wszechobecne "lewactwo", ale pominiesz w ten sposób kwestie technologiczne, odejście Wielkiej Brytanii, siłę roboczą itd. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: spotkanie żałobników umierającej UE 19.02.25, 21:24 sverir napisał: > "Nie ma innego powodu tego zjawiska niż ideologia neokomunistyczna i żądy lewac > twa[...]" > > Możesz oczywiście "czekając na lewicę" oburzać się na wszechobecne "lewactwo", > ale pominiesz w ten sposób kwestie technologiczne, odejście Wielkiej Brytanii, > siłę roboczą itd. WB też dlaczegoś odeszła… Chyba nie sądzisz, że WB to było 34% PKB całej EU. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: spotkanie żałobników umierającej UE 21.02.25, 05:44 " WB też dlaczegoś odeszła… Chyba nie sądzisz, że WB to było 34% PKB całej EU." Ta, między innymi dlatego, że miała już dość imigrantów z Polski między innymi. Oczywiście, że nie sądzę, że WB to było 34% PKB, natomiast gdyby ktoś szukał, jakim cudem spadło, to nie można tego pomijać. Natomiast rzeczywiście w nominalnym PKB różnica drastycznie rośnie. W PKB wg siły nabywczej Europa i USA są już na bardziej zbliżonym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: spotkanie żałobników umierającej UE 21.02.25, 08:47 Negativum: "WB też dlaczegoś odeszła… Chyba nie sądzisz, że WB to było 34% PKB całej EU." Tak, dlaczegoś odeszła, to podkreślasz, peomijasz natomiast, że sondaże sugerują, że Brytyjczycy uważąją to za błąd. A obnoszenie z Twoja stopki wypowiedzi Babiarza o komunizmie, faszyzm nie powołuje się na rezygnację z nieba, z religii i pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Nie ma to znaczenia 18.02.25, 07:40 A czi Ktoś zna ustalenia tego szczytu? Czy to były tylko przygotowania do pogrzebu lewactwa w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 08:40 Przypomne że gdy w 2009 był kryzys wokoł Gruzji a prezydencje miała Francja to wiodąca role i konkretne działania prowadziła Francja Tusk w Europie jest bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 22:15 "Przypomne że gdy w 2009 był kryzys wokoł Gruzji a prezydencje miała Francja to wiodąca role i konkretne działania prowadziła Francja" A ja myślałem, że to Lech Kaczyński zatrzymywał sowieckie czołgi. Co się zmieniło w narracji? Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 20.02.25, 15:33 niegracz napisał: > Przypomne że gdy w 2009 był kryzys wokoł Gruzji a prezydencje miała Francja > to wiodąca role i konkretne działania prowadziła Francja > Tusk w Europie jest bez znaczenia > Ano owszem. Francja zadziałała. W tym samym czasie, kiedy Lech Kaczyński był w Tibilisi przyleciał Nicolas Sarkozy. Zignorował Lecha Kaczyńskiego oraz pozostałą delegację i z Saakaszwilim konkretnie załatwił sprawę. Lech Kaczyński budował swój kapitał polityczny, wypowiadając słynne zdanie, a Sarkozy zagroził Saakaszwilemu, że postawi go przed MTK za ludobójstwo na ludności cywilnej w Ostetii, czym przekonał Saakaszwilego do podpisania rozejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 11:53 bo Francja ma dłuugie tradycje bliskosci z tematem Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 14:38 negativum napisał: > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? > Gdzie jest Donald Franciszek? > > Donald Joe powiedział, że świat jest za mały, by było na nim dwóch Donaldów. Do > nald może być tylko jeden. bo Francja to nasilniejsza armia przeciwko Rosji w tej wojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 15:05 Warszawie spotkanie prezydenta Andrzeja Dudy z gen. Keithem Kelloggiem. Z premierem się nie spotka? No to smuteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 20:09 hrasier_2 napisał: > Warszawie spotkanie prezydenta Andrzeja Dudy z gen. Keithem Kelloggiem. Z prem > ierem się nie spotka? No to smuteczek. Widać sam potrafi sobie założyć palto. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 21:36 Duda przepija do Putina: Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 20:09 negativum napisał: > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? > Gdzie jest Donald Franciszek? Nieładnie tak nazywać premiera Polski. Nie chce mi się czytać wszystkiego, Czy i ewentualnie jak wytłumaczyli Ci, że zjazd odbył się we Francji, a nie w Polsce? I ewentualnie z czym się zgodzileś, z co Twój rozum, Twoja intuicja odrzuca? Nie muszę chyba pisać, że o ile masz ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 18.02.25, 20:26 adam.eu napisał: > negativum napisał: > > > A nie Warszawie, u prezydenta UE Donalda Franciszka I Wielkiego? > > Gdzie jest Donald Franciszek? > > Nieładnie tak nazywać premiera Polski. Donald jest wielki i nazywa się Donald Franciszek. Tylko przez szacunek nie dodaję Psa po kaszubsku. > Nie chce mi się czytać wszystkiego, > Czy i ewentualnie jak wytłumaczyli Ci, że zjazd odbył się we Francji, a nie w P > olsce? I ewentualnie z czym się zgodzileś, z co Twój rozum, Twoja intuicja odrz > uca? > Nie muszę chyba pisać, że o ile masz ochotę. Siedli w swoje odrzutowce walcząc z globalnym ciepleniem. Polecieli nic nie ustalili. Popierdzieli w stołki i tyle ich. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 09:05 negativum napisał: > Siedli w swoje odrzutowce walcząc z globalnym ciepleniem. Polecieli nic nie ust > alili. Popierdzieli w stołki i tyle ich. Zerknij na tytuł, na moje pytanie, na swoją odpowiedź. Proponowałem Ci również milczenie, wybrałeś i manipulacje. Może tym razem albo opowiedz, albo milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 12:15 adam.eu napisał: > negativum napisał: > > > > Siedli w swoje odrzutowce walcząc z globalnym ciepleniem. Polecieli nic n > ie ust > > alili. Popierdzieli w stołki i tyle ich. > > Zerknij na tytuł, na moje pytanie, na swoją odpowiedź. > Proponowałem Ci również milczenie, wybrałeś i manipulacje. > Może tym razem albo opowiedz, albo milcz. Czy delegacja Donalda Franciszka zrezygnowała choć z diety? Dietę musieli pobrać, ale mogli ją przekazać na jakiś szpital onkologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 13:24 adam.eu: > Może tym razem albo opowiedz, albo milcz. Nie licz ani na odpowiedź, ani na milczenie. Twój rozmówca (rozpiśca?) popłynie raczej z jakąś falą swobodnych skojarzeń, coraz dalej od tematu. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 21:30 stefan4 napisał: > adam.eu: > > Może tym razem albo opowiedz, albo milcz. > > Nie licz ani na odpowiedź, ani na milczenie. Twój rozmówca (rozpiśca?) popłyni > e raczej z jakąś falą swobodnych skojarzeń, coraz dalej od tematu. Że co? Będzie precyzyjne pytanie, odpowiem. Inaczej forum.gazeta.pl/forum/w,28,178655534,178655534,Kiedy_Dyktator_w_Republice_.html?p=178656344 Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 07:47 Jest kolejny sukces donkeya i applabauma. Otóż amerykanie rozmawiają z Dudą, szolcem, mikronem ale nie tymi ciapkami. wpolityce.pl/polityka/721663-marco-rubio-pominal-tuska-i-sikorskiego-zle-dla-polski Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 11:55 prze.nick: > Otóż amerykanie rozmawiają z Dudą I Ciebie cieszy, że tramperzy wolą szczebiotać do kukiełki niż zainteresować się ludźmi w Polsce decyzyjnymi? Przecież na tej zamorskiej dezorientacji wszyscy tracimy. Nakazem ,,patriotycznym'' powinno być teraz wskazanie im drogi, żeby już nie błąkali się po jakichś Morawieckich czy Dudach. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 12:06 Czy mnie cieszy że ludzie którzy kłamali o agenturalności Trumpa rządzą Polską? Albo że wysłali psychola Klicha jako ambasadora? Prawda jest taka że Tusk nie znaczy nic w sprawach międzynarodowych co właśnie w tym tygodniu pokazali dobitnie Niemcy i Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 12:11 www.youtube.com/shorts/G6b38szbRM8?app=desktop Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 13:26 prze.nick: > Czy mnie cieszy że ludzie którzy kłamali o agenturalności Trumpa Czy masz na myśli powszechną już wiedzę o tym, że Trump spełnia marzenia Putina jedno po drugim? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 13:46 Nawet kolega od Obamy z FBI (ten od polskich obozów) nie znalazł dowodów agenturalności Trumpa ale nasi specjaliści Donkey i Klich się wypowiedzieli jak idioci a teraz są konsekwencje dla Polski. Dobrze że Duda się nie zbłaźnił i generał Kellogg przed wyjazdem na Ukrainę się z nim spotkał. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 20.02.25, 19:46 prze.nick napisał: > Czy mnie cieszy że ludzie którzy kłamali o agenturalności Trumpa rządzą Polską? > Albo że wysłali psychola Klicha jako ambasadora? > Prawda jest taka że Tusk nie znaczy nic w sprawach międzynarodowych co właśnie > w tym tygodniu pokazali dobitnie Niemcy i Amerykanie. Nie wiem, co z tą agenturalnością Trumpa, ale czy Tobie jeszcze potężnie nie cuchnie jawne bratanie się Trumpa z Putinem? Oskarżenie Ukrainę o wojnę z Rosją? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 18:42 "I Ciebie cieszy, że tramperzy wolą szczebiotać do kukiełki niż zainteresować się ludźmi w Polsce decyzyjnymi? " To mi nieco przypomina radość zwolenników niegdysiejszej opozycji, gdy wydawało się, że Trump ignoruje Dudę. W sumie niewiele osób było tym zmartwionych. Ale skądinąd co racja, to racja, że wtedy chodziło co najwyżej o ignorowanie, a dziś niektórzy cieszą się, że Trump próbuje rozgrywać polską politykę. I o dziwo im bardziej ktoś deklaruje się jako patriota, tym większą radość przejawia. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 20.02.25, 17:15 sverir napisał: I o dzi > wo im bardziej ktoś deklaruje się jako patriota, tym większą radość przejawia. Nie idź w pokrzywy to dobra rada. Ale są tacy co pójdą… Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 19.02.25, 21:20 Może dlatego ze ok 30% Polaków popiera moskiewska agenture? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Ktoś mi wytłumaczy dlaczego zjazd jest u Macr 21.02.25, 07:59 Nic nie wnoszące spotkanie. Pojazy i samochody liderów wyemitowały tylko C02 a planeta płonie. Odpowiedz Link Zgłoś