hrasier_2
02.04.25, 10:13
Przetrzymywana w areszcie Anna W., była dyrektor biura Mateusza Morawieckiego, alarmuje o pogarszającej się sytuacji zdrowotnej swojego syna. Kobieta od dwóch miesięcy jest więziona w związku ze śledztwem dotyczącym domniemanych nieprawidłowości w Rządowej Agencji Rezerw Strategicznych. Jednocześnie jest matką trzynastoletniego syna, który od trzech lat jest leczony z autyzmu z Aspergerem, przy heroicznej postawie pani Ani jako matki tego dziecka. Widziałem to na własne oczy, urzędniczka niemalże jak Hanibal Lecter, tylko brakowało jej jeszcze tej maski na twarzy. To się nie mieści w żadnej głowie – mówi w rozmowie z portalem wPolityce.pl mec. Krzysztof Wąsowski, obrońca Anny W. Funkcjonariusze mieli stwierdzić, że takie dostali polecenie od swoich przełożonych.Mecenas przekazał ponadto, że syn Anny W. próbował popełnić samobójstwo. – Dostałem informację od ojca chorego dziecka 23 i 26 marca. Złożyłem te informacje panu prokuratorowi, którego nie było, gdzie się okazało, że są informacje od babci tego chłopca, że on po prostu próbował się targnąć nożem na swoje życie. Roman Giertych może być zadowolony. dorzeczy.pl/kraj/707994/syn-anny-w-probowal-popelnic-samobojstwo-kobieta-byla-dyrektorem-biura-morawieckiego.html