Dodaj do ulubionych

Polska nie wyda ukraińskiego nurka

17.10.25, 20:15
Obawiam się, że ten wyrok i ten przypadek może w przyszłości źle skończyć się. Nasz sąd powiedział, że zamach ukraiński na infrastrukturę, ktora należy do Rosji jest dopuszczalny i nie może podlegać karze.
I wyobraźmy sobie, że wkrotce (to tylko hipoteza) jakiś Ukrainiec wysadzi w Polsce gazociąg rosyjski, ktorym płynie gaz do naszych zakładów azotowych (w celu produkcji nawozów sztucznych). Wtedy obie te fabryki (w Puławach i Włocławku) staną i nie będzie nawozów sztucznych. Czy też uznamy taki czyn za dopuszczalny i będziemy cieszyć się, że fabryki nawozów stanęły.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 20:22
      Kacapską rurę wysadzono na głębokości 210 m, gdzie Bałtyk jest już kompletnie czarny. Oczywiście Ukrainiec nurkował na bezdechu :) Czym pobił rekord świata.
      • boggi_dan Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 21:39
        negativum napisał:

> Kacapską rurę wysadzono na głębokości 210 m, gdzie Bałtyk jest już kompletnie c
        > zarny. Oczywiście Ukrainiec nurkował na bezdechu :) Czym pobił rekord świata.
        >
        Sąd nie mógł postąpić inaczej ponieważ Radosław Sikorski już ponad 2
        lata temu uznał, że NS1/2 wysadziły Stany Zjednoczone. Nawet im za to
        podziękował. Dlaczego Bodnar i człowiek-krokodyl zwany Żurkiem
        nakazali postawić przed sądem kozła ofiarnego w posadzi przypadkowego
        Ukraińca to nie wiem. Prawdopodobnie istnieją tarcia w ferajnie Tuska,
        frakcja amerykańska (Sikorski) boksuje się z frakcją rosyjską (Żurek i
        Bodnar).
        • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:17
          No tak taniusza, ale wytłumacz mi jak teraz wyglada służalczość Tuska względem Niemców? Jakoś to wszystko kupy się nie trzyma 😅
        • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 10:12
          boggi_dan napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Kacapską rurę wysadzono na głębokości 210 m, gdzie Bałtyk jest już komple
          > tnie c
          > > zarny. Oczywiście Ukrainiec nurkował na bezdechu :) Czym pobił rekord świ
          > ata.
          > >
          > Sąd nie mógł postąpić inaczej ponieważ Radosław Sikorski już ponad 2
          > lata temu uznał, że NS1/2 wysadziły Stany Zjednoczone. Nawet im za to
          > podziękował. Dlaczego Bodnar i człowiek-krokodyl zwany Żurkiem
          > nakazali postawić przed sądem kozła ofiarnego w posadzi przypadkowego
          > Ukraińca to nie wiem. Prawdopodobnie istnieją tarcia w ferajnie Tuska,
          > frakcja amerykańska (Sikorski) boksuje się z frakcją rosyjską (Żurek i
          > Bodnar).

Znalazłem wyrok i jego uzasadnienie.
          x.com/Jowita_W_/status/1979207856286003359
          Najbardziej, to się chyba Niemcom oberwało. Sędziego, który zezwolił w dwóch szkołach na chodzenie bez maseczek, skazano na 2 lata pozbawienia wolności. Co sugeruje, że wyrok niemiecki byłby polityczny.
      • mateusz.urbanski Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 09:03
        negativum napisał:

> Kacapską rurę wysadzono na głębokości 210 m, gdzie Bałtyk jest już kompletnie c
        > zarny. Oczywiście Ukrainiec nurkował na bezdechu :) Czym pobił rekord świata.
        >

No i jak? Promieniejesz z dumy za osiągnięcia pobratymca.
        Jest wolny, nie grozi mu ekstradycja
        Nie zgadza się z tym twój guru Kaczyński
        I - niemożliwe- żadnych pretensji w tej kwestii do Herr Donalda?! 🤡
        • topiramax Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 11:32
          Wolny... teraz będzie się oglądał za siebie a z każdej propozycji poczęstunku naturalnie zrezygnuje:(
        • boggi_dan Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 13:20
          mateusz.urbanski napisał(a):

> negativum napisał:
          >
          > tnie c
          > > zarny. Oczywiście Ukrainiec nurkował na bezdechu :) Czym pobił rekord świ
          > ata.
          > >
          >
          > No i jak? Promieniejesz z dumy za osiągnięcia pobratymca.
          > Jest wolny, nie grozi mu ekstradycja
          > Nie zgadza się z tym twój guru Kaczyński
          > I - niemożliwe- żadnych pretensji w tej kwestii do Herr Donalda?! 🤡
          Taka zasada tych sądów pajacyku i nic nie ma do rzeczy Kaczyński. Decyzja dobra i tyle w temacie.
          • mateusz.urbanski Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 15:50
            boggi_dan napisał:

> Taka zasada tych sądów pajacyku i nic nie ma do rzeczy Kaczyński. Decyzja dobra
            > i tyle w temacie.

Taniusza, jaka to zasada? Tych sądów .Oświeć nas krynico mądrości wszelakiej, nieś ten krużganek oświaty z tanimi radami😅
            No, szczęśliwie Kaczynienka nie ma nic do rzeczy, bo nie byłoby optymistycznego zakończenia
            Dlatego wydaje z siebie bulgot niezadowolenia 🤣

• dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 14:31
        Tak to prawda, Hummer. Wychodzenie Polski z Unii i opuszczanie Polski przez Unię powinniśmy uczcić dowcipami.
        Szampany na Kremlu strzelają, pora żebyśmy świętowali i my,
      • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 22:47
        > Kacapską rurę wysadzono na głębokości 210 m, gdzie Bałtyk jest już kompletnie czarny. Oczywiście Ukrainiec nurkował na bezdechu :) Czym pobił rekord świata.

Podobno jednak nurkował z fajką.
        • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 22:59
          bobislaw.borboje napisała:

> tnie czarny. Oczywiście Ukrainiec nurkował na bezdechu :) Czym pobił rekord świ
          > ata.
          >
          > Podobno jednak nurkował z fajką.

I nie zagasł mu żar? Na głębokości 210 m?
          Gieroj :)
    • don.kichote Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 21:17
      Też mam tzw. "mieszane odczucia" a dodatkowo dziś się dowiedziałem, że te rury to własność Rosyjska.
      Chyba czegoś nie zrozumiałem, bo od czasów budowy tych rurociągów - a nawet wcześniej - panowało przekonanie, że to wspólna inwestycja, w której obie strony ponoszą koszty a co za tym idzie i własność jest wspólna, Rosyjsko - Niemiecka?!
      • privus Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 21:50
        Stąd pozostaje sądowi do rozwiązania występująca sprzeczność po między niemiecką konstytucją a uzasadnieniem wniosku o ekstradycję. Wydaje mi się, że rozstrzygnięcie tego problemu nie leży w kompetencjach polskiego sądu a Kompetencji Trybunału Sprawiedliwości UE. Na prawdę nie wiem, co zrobi sąd, ponieważ wręcz zadziwiających orzeczeń wcale nie brakowało.
        • don.kichote Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:18
          privus napisał:

> Stąd pozostaje sądowi do rozwiązania występująca sprzeczność po między niemieck
          > ą konstytucją a uzasadnieniem wniosku o ekstradycję.

Aż w takie zawiłości się nie wdaję, ale... jeśli Niemcy są współwłaścicielami tych rur, to w mojej ocenie mają prawo wystąpić o ekstradycję podejrzanego, niezależnie od tego kim on jest.
          Argument obrony, że atak nastąpił poza wodami terytorialnymi Niemiec to jakaś nie mająca nic do rzeczy niedorzeczność...

> zadziwiających orzeczeń wcale nie brakowało.

:-)
          • storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:24
            don.kichote napisał:

> privus napisał:
            >
            > > Stąd pozostaje sądowi do rozwiązania występująca sprzeczność po między ni
            > emieck
            > > ą konstytucją a uzasadnieniem wniosku o ekstradycję.
            >
            > Aż w takie zawiłości się nie wdaję,
            >
            >
            >
            >

Typowe dla niego.
            Tak napisane, aby sprawiał wrażenie czegoś zawile sensownego.
            A jest to najzwyklejszy bełkot.
            • privus Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 00:06
              A coś konkretnego w temacie wątku jesteś w stanie wydusić z siebie bez szkody dala własnego zdrowia? :)
          • privus Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 00:05
            Coś chyba jest nie tak.
            Właścicielem rurociągu Nord Stream 1 jest konsorcjum, w którym większość (51%) należy do rosyjskiego państwowego koncernu Gazprom. Pozostałe udziały posiadają inni partnerzy:
            - Wintershall Dea (15,5%),
            - E.ON (15,5%),
            - Nederlandse Gasunie (9%)
            i Engie (9%).
            W przypadku Nord Stream 2 spółka Nord Stream 2 AG, zarządzająca gazociągiem, należy całości (w 100%) do Gazpromu.

Ogólnie rurociąg pod wieloma względami pozostawał w wyraźnej sprzeczności z interesem polskim a obecnie i europejskim. Aktualnie poddawany jest jednocześnie międzynarodowej krytyce. W przeszłości podejmowane były próby wyłączenia gazociągu spod wspólnotowego prawodawstwa, jednak sąd wspólnotowy odrzucił skargę spółki. Oznacza to, że istnieje wyraźna rozbieżność także między prawem rosyjskim i wspólnotowym. Problem m.in. tkwi w tym, że Spółka Nord Stream, zajmująca się budową Gazociągu Północnego, nie przeprowadziła rozmów ani konsultacji w sprawie opłat tranzytowych przesyłu gazu. W takiej sytuacji nie wydaje mi się, by w tej sprawie Niemcy uzyskały cesję orzecznictwa Trybunału Sprawiedliwości UE. Nie znam szczegółów kontraktów zawartych między właścicielami tych rurociągów, stąd też moje wątpliwości co do ostatecznego rozstrzygnięcia problemu.
      • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:15
        > Też mam tzw. "mieszane odczucia" a dodatkowo dziś się dowiedziałem, że te rury to własność Rosyjska.

Seweryn kupi każdy kit.
        • privus Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 00:33
          Wydaje mi się, że ten polski Seweryn jest szczególnie podatny na erystykę.
        • boggi_dan Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 09:57
          don.kulawy napisał:

> > Też mam tzw. "mieszane odczucia" a dodatkowo dziś się dowiedziałem, że te
          > rury to własność Rosyjska.
          >
          > Seweryn kupi każdy kit.
          Tak Andrzej Seweryn. suweren!!!!
      • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 22:51
        > te rury to własność Rosyjska

Ani kacapska, ani niemiecka, tylko własność Szredera.
    • j-k Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji 17.10.25, 21:30
      albwu napisał:

> I wyobraźmy sobie, że wkrotce (to tylko hipoteza) jakiś Ukrainiec wysadzi w Pol
      > sce gazociąg rosyjski, ktorym płynie gaz do naszych zakładów azotowych (w celu
      > produkcji nawozów sztucznych). Wtedy obie te fabryki (w Puławach i Włocławku) s
      > taną i nie będzie nawozów sztucznych.

Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji

a tylko niewielkie ilosci - umozliwiajace techniczne przezycie gazociagow.
      • boggi_dan Re: Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji 17.10.25, 21:36
        j-k napisał:

> albwu napisał:
        >
        > > I wyobraźmy sobie, że wkrotce (to tylko hipoteza) jakiś Ukrainiec wysadzi
        > w Pol
        > > sce gazociąg rosyjski, ktorym płynie gaz do naszych zakładów azotowych (w
        > celu
        > > produkcji nawozów sztucznych). Wtedy obie te fabryki (w Puławach i Włocła
        > wku) s
        > > taną i nie będzie nawozów sztucznych.
        >
        >
        > Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji
        >
        > a tylko niewielkie ilosci - umozliwiajace techniczne przezycie gazociagow.
        Ale Niemcy importują i wspierają Ruskich.
        • asia-loi Re: Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji 17.10.25, 21:45
          boggi_dan napisał:
          > .
          > Ale Niemcy importują i wspierają Ruskich.

A ty taniarada u tych "okropnych" Niemców pracujesz i kogo wspierasz 🤔
          • privus Re: Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji 17.10.25, 21:53
            asia-loi napisała:

> A ty taniarada u tych "okropnych" Niemców pracujesz i kogo wspierasz 🤔

Najczęściej samego siebie :)
            • asia-loi Re: Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji 17.10.25, 22:10
              privus napisał:

> asia-loi napisała:
              >
              > > A ty taniarada u tych "okropnych" Niemców pracujesz i kogo wspierasz 🤔
              >
              > Najczęściej samego siebie :)

Typowy pisowski patriota. Woli euro niż złotówki 🙃
              • don.kulawy Re: Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji 17.10.25, 22:13
                I wspiera niemiecki przemysł samochodowy kupując niemieckie samochody.
          • boggi_dan Re: Polska praktycznie nie importuje gazu z Rosji 17.10.25, 22:27
            asia-loi napisała:

> boggi_dan napisał:
            > > .
            > > Ale Niemcy importują i wspierają Ruskich.
            >
            > A ty taniarada u tych "okropnych" Niemców pracujesz i kogo wspierasz 🤔
            >
            > Spoko Aśka.
            Polska dalej sprowadza nawozy produkowane na ruskim gazie. "Całkowita polityczna zależność niemieckich sądów
            więc brak zagwarantowanego prawa do uczciwego procesu
            właściwie kwestie zamyka.

i dobrze że zostało to podniesione w wyroku.
    • dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:03
      Polska oddala się od Europy w kierunku szarej strefy pomiędzy Rosją i Niemcami.
    • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:12
      Tym wyrokiem chcą niedopuści do śledztwa w kierunku polskiego i amerykańskiego zaangażowania w tym terrorystycznym zamachu. Innego wyjaśnienia nie widzę.
      • dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:27
        Zbiór nagrań z agencji pedofilskiej na Podkarpaciu może być bogatszy, niż przypuszczaliśmy.
        Ale nic nie zachwieje mojego zaufania do rządu Tuska. Premier tak trafnie przewidział wyrok sądu, że aż usiadłem z wrażenia. Premier Tusk to prawdziwy ojciec narodu i cudotwórca.
        Myślałem, że w naszej części Europy cuda się nie zdarzają, a jednak. Opatrzność czuwa nad nami
        • dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:30
          Pewien profesor w 2022 na Gazeta.pl napisał, że mentalnie coraz bardziej stajemy się Ukraińcami. Byłem innego zdania, a wychodzi na to, że to on miał rację.
          • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:40
            dom.pogrzebowy napisała:

> Pewien profesor w 2022 na Gazeta.pl napisał, że mentalnie coraz bardziej stajem
            > y się Ukraińcami
            . Byłem innego zdania, a wychodzi na to, że to on miał rację.

Nie my tylko ten rząd, który wisi na pasku obcych służb.
            • dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:44
              Miałem na myśli państwo. Polskę.
            • storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:02
              don.kulawy napisał:

> dom.pogrzebowy napisała:
              >
              > > Pewien profesor w 2022 na Gazeta.pl napisał, że mentalnie coraz bardzi
              > ej stajem
              > > y się Ukraińcami
              . Byłem innego zdania, a wychodzi na to, że to on mia
              > ł rację.
              >
              >
              > Nie my tylko ten rząd, który wisi na pasku obcych służb.

* * *

Nie wiem jakim trzeba być podatnym na prymitywna manipulacje, aby wierzyć w szczerość publikowanych przez niego treści.

Zwracam na to uwagę od kilku lat.

Nie jest to człowiek wspierający obecny rząd będący w opozycji do PiS.

Udaje JEDYNIE zagorzałego przeciwnika PiS.

Ten człowiek skrytykuje wszystkich tych, którzy postępują wbrew oczekiwaniom Kremla.

Putinowski Rosjanin podczas nieustannej i druzgocącej krytyce PiS, po raz wtóry zbeształ obecny polski rząd oznajmiając:

Nie my tylko ten rząd, który wisi na pasku obcych służb.

Dlaczego?
              Bo przeciwstawia się oczekiwaniom Kremla.
          • tapatik Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:22
            dom.pogrzebowy napisała:

> Pewien profesor w 2022 na Gazeta.pl napisał, że mentalnie coraz bardziej
            > stajemy się Ukraińcami. Byłem innego zdania, a wychodzi na to, że to on miał rację.

Co to znaczy?
            Możesz to uzasadnić?
        • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:33
          > Myślałem, że w naszej części Europy cuda się nie zdarzają, a jednak. Opatrzność czuwa nad nami

Obserwując w ostatnim czasie działania i wypowiedzi Tuska nabieram przekonania, ze on zrobil sobie jakieś zaoczne kursy Prawa Miedzynarodowego.
      • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:29
        don.kulawy napisał:

> Tym wyrokiem chcą niedopuści do śledztwa w kierunku polskiego i amerykańskiego
        > zaangażowania w tym terrorystycznym zamachu. Innego wyjaśnienia nie widzę.

Nie zdziwi mnie jeżeli ten terrorysta w niedalekim czasie wpadnie pod ciężarówkę.
        • boggi_dan Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:33
          don.kulawy napisał:

> don.kulawy napisał:
          >
          > > Tym wyrokiem chcą niedopuści do śledztwa w kierunku polskiego i amerykańs
          > kiego
          > > zaangażowania w tym terrorystycznym zamachu. Innego wyjaśnienia nie widzę
          > .
          >
          >
          > Nie zdziwi mnie jeżeli ten terrorysta w niedalekim czasie wpadnie pod ciężarówk
          > ę.
          Ja to się tobie nie dziwię. Za tak walczysz by Ukraińca oddali Niemcom.
          • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:38
            Walczę, chyba cie pogięło? Za maluczki jestem dla CIA.
        • buldog2 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 28.10.25, 10:43
          Ten pilot, któremu niesłusznie przypisywano zestrzelenie malezyjskiego MH-17, został wysłany na odpoczynek do Dubaju. Tamże mu się zmarło (od broni palnej).
          Natalia Wowk chwaliła się (matce? - nie pamiętam), że się dobrze ustawiła w ukraińskich "organach". Amerykanie twierdzą, że to ona podłożyła bombę pod samochód córki Dugina (wynajmowała mieszkanie w domu w którym mieszkała Dugina). Natalia wyjechała do Austrii, gdzie ją zasztyletowano w hotelu. Pomimo to, że pracowała dla SBU.

Na miejscu tego nurka wolałbym chyba być przekazany niemieckiemu wymiarowi sprawiedliwości.
    • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:25
      Bełkot sędziego na zamowienie polityczne x.com/wjakobik/status/1979168578331930874
    • tapatik Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:26
      Ale sąd rzeczywiście dał takie uzasadnienie?
      Próbuję coś znaleźć na ten temat, ale widzę tylko artykuły o ukraińskim przedsiębiorcy budowlanym, który konsekwentnie nie przyznaje się do winy. Może rzeczywiście to nie był on.
      • boggi_dan Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:31
        tapatik napisał:

> Ale sąd rzeczywiście dał takie uzasadnienie?
        > Próbuję coś znaleźć na ten temat, ale widzę tylko artykuły o ukraińskim przedsi
        > ębiorcy budowlanym, który konsekwentnie nie przyznaje się do winy. Może rzeczyw
        > iście to nie był on.
        >
        I bingo. W kraju, który była przez wiele lat sojusznikiem Rosji i współpracował z nią gospodarczo ( do 2014 równiez wojskowo) ten Ukriniec nie może liczyć na uczciwy proces. Ponadto, jak słusznie zauważono sadownictwo w Niemczech nie jest niezależne od władzy.
        • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:36
          > Ponadto, jak słusznie zauważono sadownictwo w Niemczech nie jest niezależne od władzy.

Na twoje szczęście. Dzięki temu możesz dorabiać nie tylko przy zbiorze szparagów, ale również jesienią w sadownictwie :)
        • tapatik Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:44
          Pytam się, czy rzeczywiście sąd wydał takie uzasadnienie, o którym pisze Albwu w poście startowym.
          • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:51
            Uzasadnienie sędziego: „Wysadzenie infrastruktury krytycznej agresora w czasie wojny obronnej nie jest sabotażem, a działaniem militarnym, które nie może być przestępstwem”.

Wszystkie kraje terrorystyczne w podobny sposób bronią swoich bojowników.
            • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:57
              don.kulawy napisał:

> Wszystkie kraje terrorystyczne w podobny sposób bronią swoich bojowników.

MSZ Wegier okreslil odpowiednio Polske, tja.
            • tapatik Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:27
              don.kulawy napisał:

> Uzasadnienie sędziego: „Wysadzenie infrastruktury krytycznej agresora
              > w czasie wojny obronnej nie jest sabotażem, a działaniem militarnym,
              > które nie może być przestępstwem”.

Dzięki, już znalazłem.

> Wszystkie kraje terrorystyczne w podobny sposób bronią swoich bojowników.

Czy właśnie sugerujesz, że Ukraina jest państwem terrorystycznym?
              Bo nasza polska partyzantka z okresu II Wojny Światowej była określana jako bandyci, a my po prostu walczyliśmy z okupantem.
              • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 01:01
                Sugeruję, ze obecny polski rząd popiera akty terrorystyczne. Lamie w wielu punktach prawa międzynarodowe. Chroni zbrodniarzy wojennych.
                • topiramax Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 11:41
                  Dlatego gdy Putin będzie chciał na spotkanie z Trumpem lecieć na Węgry korzystając z korytarza nad Polską słuszne byłoby...kazać mu spadać. Niech kluczy gdzie indziej. Ropy u nich w .UJ.
                  • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 13:29
                    > słuszne byłoby...kazać mu spadać

W ciasnym korkociągu. Poczułby na własnej skórze jak było w zestrzelonym przez niego MH17.
    • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:39
      Globalistyczny wasal wykonal tylko rozkaz od nadrzednego globalisty, oczekiwaliscie innego obrotu sprawy? Ja nie oczekiwalam, przeciez bylo to z gory przewidziane. Zobaczymy co dalej.

Amerykanskie Zerohedge umiescilo na swojej stronie pewien ostrzegawczy artykul ze pewne sily sa czynne obecnie w Polsce i Wegrzech by "uwiarygodnic media 🤪🙊, zaprowadzic ich demokracje" 😡🤓 no coz w Stanach nie maja one wielkich szans, pan Donald ich pogonil wiec probuja wyhasac sie wlasnie w Europie.
      Szukac artykulu nie bede, pozostawie te czynnosc wam byscie zaspokoili swoja ciekawosc wreszcie mediami o innym profilu niz te u was.
      • boggi_dan Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:29
        monalisa2016 napisał(a):

> Globalistyczny wasal wykonal tylko rozkaz od nadrzednego globalisty, oczekiwali
        > scie innego obrotu sprawy? Ja nie oczekiwalam, przeciez bylo to z gory przewidz
        > iane. Zobaczymy co dalej.
        >
        > Amerykanskie Zerohedge umiescilo na swojej stronie pewien ostrzegawczy artykul
        > ze pewne sily sa czynne obecnie w Polsce i Wegrzech by "uwiarygodnic media 🤪🙊
        > , zaprowadzic ich demokracje" 😡🤓 no coz w Stanach nie maja one wielkich szans
        > , pan Donald ich pogonil wiec probuja wyhasac sie wlasnie w Europie.
        > Szukac artykulu nie bede, pozostawie te czynnosc wam byscie zaspokoili swoja ci
        > ekawosc wreszcie mediami o innym profilu niz te u was.
        >
        Piękna lubię czytać. Zresztą Ty Niemka spolszczona, to tym bardziej. Cała ta sprawa cuchnie w ogóle na kilometry, bo jej w ogóle nie powinno być na wokandzie, a tym bardziej na jawnej wokandzie. To są zawsze ciche sprawy cichych służb, a jeśli tej ciszy tu nie ma, to coś bardzo śmierdzi. Nic tu nie brzmi autentycznie i prawdziwie, to jest jakaś ustawka albo gra różnych służb. Ku uciesze gawiedzi - jak widać po głupawych komentarzach tu.
        • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:38
          Boggi_dan obce sluzby posluzyly sie cudzymi, msciwymi rekoma by jak zwykle nie zbrudzic wlasnych rak. Naiwnych wykorzystano.
    • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 22:48
      Kulawy nie popuści 😅

Jarosław Kaczyński
      @OficjalnyJK
      ·
      5h
      Skala obłudy tego rządu już mnie chyba nie zaskoczy...
      Nawet w takiej sprawie będą odwracać kota ogonem, choć to przecież nielegalna prokuratura Tuska i Żurka była za dopuszczalnością wydania Niemcom Ukraińca podejrzewanego o wysadzenie gazociągów Nord Stream. Gdyby nie racjonalne podejście sądu, los tego człowieka byłby z góry przesądzony. Warte uwagi jest także uzasadnienie odmownej decyzji sądu wobec wniosku Tuskowej prokuratury: słabe uzasadnienie wniosku przesłane przez Niemców i upolitycznienie niemieckiego wymiaru sprawiedliwości, gdyż to politycy w Niemczech powołują sędziów.
      • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:00
        Przypomnijmy sobie pewnego pana z PiS ktory latal po calym swiecie i nawolywal do sankcji, do bojkotu NS a mimo tego przez okolo pol roku lecial rosyski gaz rosyjska rurka z Niemiec do Polski mimo tego wmawili Polakom ze oni nie kupuja nic z Rosji.
    • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:35
      Czytalam ten artykul w FT w ktorym formalnie ale nieswiadomie w wypowiadanych slowach przyznano sie do winy. Na bazie FT-artkulu ktorego zrobiono te wiedeo. Wideo przestawilam sztuczna inteligencja na j. polski, w angielskimma ma lepszy wydzwiek.

www.youtube.com/watch?v=A3tASs2muU8
    • superspec2 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 17.10.25, 23:47
      Nurkowie do nurkowania.:)
      • dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 14:41
        Nurkowie do nurkowania.:)
        a błazny do dowcipów.
        • superspec2 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 18:12
          wiadomosci.onet.pl/kraj/ekstradycja-wolodymyra-z-polacy-wskazali-czy-polska-powinna-wydac-go-niemcom-sondaz/q0heyed
    • laina.haase Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 08:22
      albwu napisał:

> Obawiam się, że ten wyrok i ten przypadek może w przyszłości źle skończyć się.
      > Nasz sąd powiedział, że zamach ukraiński na infrastrukturę, ktora należy do Ros
      > ji jest dopuszczalny i nie może podlegać karze.
      > I wyobraźmy sobie, że wkrotce (to tylko hipoteza) jakiś Ukrainiec wysadzi w Pol
      > sce gazociąg rosyjski, ktorym płynie gaz do naszych zakładów azotowych (w celu
      > produkcji nawozów sztucznych). Wtedy obie te fabryki (w Puławach i Włocławku) s
      > taną i nie będzie nawozów sztucznych. Czy też uznamy taki czyn za dopuszczalny
      > i będziemy cieszyć się, że fabryki nawozów stanęły.

Ciekawe czy sędzia zapytał Tuska jaki ma być wyrok jak kiedyś zapytał niezależny Rzepliński właśnie Tuska
      • mateusz.urbanski Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 08:52
        laina.haase napisała:

> Ciekawe czy sędzia zapytał Tuska jaki ma być wyrok jak kiedyś zapytał niezależn
        > y Rzepliński właśnie Tuska

A powinien był zapytać Kaczyńskiego🤣
    • m.c.hrabia Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 10:14
      bierzemy przykład z sądów węgierskich
    • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 12:38
      Czy trzeba wiecej dodawac o praworzadnosci Polski? NIE. Przejecie wladzy przez KO "pisalo tomy o praworzadnosci" obejmujacej wladze przez nowa koalicje pod "batuta" pana Tuska, zapomieliscie?

x.com/TomaszFroelich/status/1882093194525241782?lang=de

Europoseł Tomasz Frölich z ramienia partii AfD.
      • boggi_dan Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 13:30
        monalisa2016 napisał(a):

> Czy trzeba wiecej dodawac o praworzadnosci Polski? NIE. Przejecie wladzy przez
        > KO "pisalo tomy o praworzadnosci" obejmujacej wladze przez nowa koalicje pod "b
        > atuta" pana Tuska, zapomieliscie?
        >
        > x.com/TomaszFroelich/status/1882093194525241782?lang=de
        >
        > Europoseł Tomasz Frölich z ramienia partii AfD.
        >
        > Jeszcze dwa lata tych nie rządów. Jest jeszcze Nawrocki i to jedyny pozytyw tego.
        >
      • stefan4 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 13:39
        monalisa2016:
        > Europoseł Tomasz Frölich z ramienia partii AfD.

A co to za trefniś? Na tym filmiku brzmiał tak, jak gdyby przemowę napisał mu sam Negativus. Ale usłyszeć taki skecz jest zawsze zabawniej niż go przeczytać. Dziękuję za rozweselenie przy sobocie.

- Stefan
    • x2468 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 12:59
      Słusznie, dlaczego Polska miałaby wydać nurka który zniszczył terrorystom źródło dochodu?
      • don.kichote Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 13:09
        Wg. ciebie Niemcy to terroryści?
        • asia-loi Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 13:36
          don.kichote napisał:

> Wg. ciebie Niemcy to terroryści?
          >

Tu nie chodzi o Niemców, tylko ruskich. To ruscy są agresorami, zbrodniarzami. A że Niemcy trochę kasy stracili i gazu od ruskich już tendy nie będą mieli. No na razie nie będą mieli. Uważam, że należy niszczyc wszystko co pozwala ruskim zarabiać i mieć wtedy kasę na wojnę.
          • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 13:45
            Tu nie chodzi ani o Niemców, ani o Ruskich tylko o zasadę nie wspierania terroryzmu. Zwrócę uwagę, ze wszyscy terroryści walczą z agresorami.
            • asia-loi Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 13:48
              don.kulawy napisał:

> Tu nie chodzi ani o Niemców, ani o Ruskich tylko o zasadę nie wspierania terroryzmu. Zwrócę uwagę, ze wszyscy terroryści walczą z agresorami.

To wg Ciebie broniący się Ukraińcy są terrorystami, bo przecież niszczą w Rosji ważne cele?
              • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 15:37
                asia-loi napisała:

> don.kulawy napisał:
                >
                > > Tu nie chodzi ani o Niemców, ani o Ruskich tylko o zasadę nie wspierania
                > terroryzmu. Zwrócę uwagę, ze wszyscy terroryści walczą z agresorami.
                >
                > To wg Ciebie broniący się Ukraińcy są terrorystami, bo przecież niszczą w Rosji
                > ważne cele?
                >
                >

To wg Ciebie Ukrainiec, o którym sad się wypowiedział jednak jest winny. 😅

Teraz na poważnie. Idąc twoim tokiem myślenia można uświęcić nawet atak terrorystyczny jaki wydarzył
                się 09.11. w NY.
                Doczekaliśmy takich czasów, w których wojny dzieli się na nasze te sprawiedliwe i nawet najcięższe zbrodnie wojenne potrafimy wytłumaczyć jako walkę z agresorem.
                • storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 15:59
                  don.kulawy napisał:

> Doczekaliśmy takich czasów, w których wojny dzieli się na nasze te sprawiedliwe
                  > i nawet najcięższe zbrodnie wojenne potrafimy wytłumaczyć jako walkę z agresor
                  > em.

Putinowski Rosjanin, aby szkolić siebie i innych w antagonizowaniu Polaków, udający zagorzałego przeciwnika PiS, bez ogródek sączy propagandę bandyckiej Rosji.

2022-10-11

Władimir Putin przyznał się do zbrodni wojennych i jest z nich dumny. Rakiety spadły na 20 miast, zginęli cywile

Zmasowany atak rakietowy na Ukrainę oburzył cały cywilizowany świat. Wściekły Władimir Putin w okrutny i zupełnie bezsensowny z militarnego punktu widzenia sposób zemścił się za wysadzenie mostu na Krym i inne upokorzenia na polu bitwy. Zamiast w cele wojskowe, rosyjski dyktator uderzył w ulice pełne samochodów w godzinach szczytu, place zabaw, muzea i bloki mieszkalne. W 20 miastach zginęli zwyczajni cywile, nie żołnierze - w sumie naliczono póki co 19 ofiar, rannych zostało 89 osób.

I wciąż morduje dzieci, kobiety, starców.
                  W ich domach. Na ulicy.
                  Na placach zabaw.
                  Tylko dlatego bo są Ukraińcami.

www.se.pl/wiadomosci/swiat/putin-przyznal-sie-do-zbrodni-nie-owijal-w-bawelne-i-przestal-udawac-aa-yneE-oEZn-dhcb.html
                  • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 13:24
                    Jeśli ten Ukrainiec, Pan Włodzimierz Z. faktycznie wysadził Putinowi i Szrederowi tą rurę, to u mnie ma zawsze flaszkę. Oprócz wdzięczności, ma mój podziw za ten trudny wyczyn płetwonurka. Jeśli to on, bo on twierdzi, że nie on, a Niemcy nie mają dowodów, że to on, co podkreślił sąd.
                    • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 14:30

> Jeśli ten Ukrainiec, Pan Włodzimierz Z. faktycznie wysadził Putinowi i Szredero
                      > wi tą rurę, to u mnie ma zawsze flaszkę. Oprócz wdzięczności, ma mój podziw za
                      > ten trudny wyczyn płetwonurka. Jeśli to on, bo on twierdzi, że nie on, a Niemcy
                      > nie mają dowodów, że to on, co podkreślił sąd.

Rury były pukły na bodajże 210 m. Nacisk 21 atm. A Ukrainiec dał radę i to pewnie na bezdechu.
                      Areszty wydobywcze RFN, czy FR są tam znane. Dlatego sąd nie uwzględnił tego wniosku. I to paleo-sędzia.
          • dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 14:27
            Znaczy stanowisko Niemiec a jak Niemiec to i Unii powinniśmy i możemy ignorować.
            Możemy, za przykładem PIS, wyjść z Unii.
          • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 14:35
            asia-loi napisała:

> Tu nie chodzi o Niemców, tylko ruskich. To ruscy są agresorami, zbrodniarzami.
            > A że Niemcy trochę kasy stracili i gazu od ruskich już tendy nie będą mieli. No
            > na razie nie będą mieli. Uważam, że należy niszczyc wszystko co pozwala ruskim
            > zarabiać i mieć wtedy kasę na wojnę.
            >
            >

asia-loi jak okreslic twoim zdaniem panoszacy sie wszedzie amerykanski terroryzm, jak, koniecznie napisz.
            • storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 14:55
              monalisa2016 napisał(a):

> asia-loi napisała:
              >
              > > Tu nie chodzi o Niemców, tylko ruskich. To ruscy są agresorami, zbrodniar
              > zami.
              > > A że Niemcy trochę kasy stracili i gazu od ruskich już tendy nie będą mie
              > li. No
              > > na razie nie będą mieli. Uważam, że należy niszczyc wszystko co pozwala
              > ruskim
              > > zarabiać i mieć wtedy kasę na wojnę.
              > >
              > >
              >
              > asia-loi jak okreslic twoim zdaniem panoszacy sie wszedzie amerykanski terroryz
              > m, jak, koniecznie napisz.
              >
              >

Wspierający bandycką agresję waszego państwa putinowski Rosjanin już szczegółowo poruszał ten temat.

m.c.hrabia Re: Czy jest jakaś szansa na złagodzenie konflikt 28.02.22, 14:06
              obejrzyj sobie zdjęcia z Charkowa , poszukaj złotego środka

pies.na.czarnych Re: Czy jest jakaś szansa na złagodzenie konflikt 28.02.22, 14:12
              Jest bardzo dużo zdjęć do obejrzenia. Możesz zacząć od zdjęć z Wietnamu.

Photograph showing victims of the My Lai Massacre

forum.gazeta.pl/forum/w,28,173264837,173264837,Czy_jest_jakas_szansa_na_zlagodzenie_konfliktu_.html?p=173265004
              Twój pobratymiec Wzmógł sączenie jadu waszej putinowskiej propagandy na krótko przed bandyckim w lutym 2022 trwajacym do dziś atakiem w Ukrainie.
              Wspierany przez was bandycki Putin morduje tam codziennei dzieci, kobiety i straców. Tylko dlatego że sa Ukraincami.

27 lutego 2022

Inwazja Rosji na Ukrainę:

Rosyjskie Siły Lądowe zaczęły atakować rurociągi gazowe i naftowe poza Charkowem i Kijowem w nadziei na osłabienie obrony tych miast.
              Zgłoszone zostały wielokrotne eksplozje w magazynie ropy pod Wasylkowem w obwodzie kijowskim[19].
              Armia ukraińska ogłosiła, że nadal kontroluje Kijów. Dodatkowo gubernator regionu Ołeh Sinegubow zapowiedział, że Ukraina nadal kontroluje Charków

pl.wikipedia.org/wiki/Luty_2022
              • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 15:21
                No i co z takimi zrobic? poslac ich do szkoly, nie, nie ma to sensu poniewaz szkola ich tak uksztaltowala zabierajac im prawo do samodzielnego myslenia. Wiec? na takich lekarstwa nie ma powinno sie ich pozostawic takimi jakimi sa.
        • storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 14:26
          don.kichote napisał:

>

Oczywiście.
          Przecież to nie Putin a Niemcy bandycko zaatakowali Ukrainę.
          To Niemcy, a nie Putin prowadzą bandyckie działania agresywne przeciw Polsce.

To chyba tez jest twoja ojczyzna.
          Chyba.
        • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 15:53
          don.kichote napisał:

>

Jeszcze trochę i storima, pacjent ZERO wyzwie od terrorysow Trumpa.

Prezydent USA Donald Trump przekazał, że dowiedział się o pomyśle połączenia Rosji z jego krajem podwodnym tunelem i stwierdził, że "będzie musiał o tym pomyśleć".
          • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 16:03
            don.kulawy napisał:

> don.kichote napisał:
            >
            > > Wg. ciebie Niemcy to terroryści?
            > >
            >
            > Jeszcze trochę i storima, pacjent ZERO wyzwie od terrorysow Trumpa.
            >
            > Prezydent USA Donald Trump przekazał, że dowiedział się o pomyśle połączenia
            > Rosji z jego krajem podwodnym tunelem i stwierdził, że "będzie musiał o tym
            > pomyśleć"
            .

Sikorski podziękował SZA.
            • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 17:39
              Ty mi negatyw lepiej powiedz po ki pisior twój prezydent pojechał wczoraj do Trumpa. Przecież z góry było wiadomo, ze nic już u niego nie wskóra.
              • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 17:56
                don.kulawy napisał:

> Ty mi negatyw lepiej powiedz po ki pisior twój prezydent pojechał wczoraj do Tr
                > umpa. Przecież z góry było wiadomo, ze nic już u niego nie wskóra.

Twój też :)
              • storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 23.10.25, 22:31
                don.kulawy napisał:

> Ty mi negatyw lepiej powiedz po ki pisior twój prezydent pojechał wczoraj do Tr
                > umpa. Przecież z góry było wiadomo, ze nic już u niego nie wskóra.

Putinowski Rosjanin wraża radość z powodu ciągnącej się wojny.

Ewidentnie cieszy go fakt, że jego bandycka ojczyzna nie wyraża żadnego zainteresowania w zaprzestaniu codziennego mordowania ludzi. Zabijanych tylko dlatego bo są Ukraińcami.

Jak zauważa "Sky News", to "cios w brzuch rosyjskiej gospodarki, a nie symboliczny gest", ponieważ ropa i gaz są głównymi źródłami dochodów Moskwy, a ich największymi odbiorcami pozostają Chiny, Indie i Turcja. Trump zaapelował do tych państw o wstrzymanie importu rosyjskich surowców.

Decyzja Waszyngtonu spotkała się z szerokim poparciem w Europie. Brytyjska minister spraw zagranicznych Yvette Cooper nazwała sankcje "zdecydowanie słusznym krokiem", a przewodnicząca Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen podkreśliła, że rozmawiała z amerykańskim sekretarzem skarbu Scottem Bessentem o "braku zaangażowania Rosji w proces pokojowy". Von der Leyen przypomniała też, że Unia Europejska właśnie przyjęła 19. pakiet sankcji, który obejmuje zakaz importu rosyjskiego skroplonego gazu ziemnego. - To jasny sygnał po obu stronach Atlantyku, że utrzymamy wspólną presję na agresora - napisała na platformie X.

Z kolei Wołodymyr Zełenski, komentując rozwój wydarzeń, stwierdził, że rozejm z Rosją jest możliwy tylko przy dalszym wzmacnianiu presji na Kreml. W Brukseli, podczas szczytu liderów UE, ukraiński prezydent z zadowoleniem przyjął decyzję Unii o kolejnych sankcjach, które zbiegły się w czasie z amerykańskimi restrykcjami wobec rosyjskiego sektora energetycznego.

wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198075,32347304,powazny-cios-dla-putina-kreml-liczyl-na-cos-zupelnie-innego.html#do_w=478&do_v=1366&do_st=RS&do_sid=2267&do_a=2267#s=BoxOpLink
    • dom.pogrzebowy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 14:25
      Dużym państwom wolno więcej, małe ponoszą konsekwencje swoich decyzji.
      Skutków swojej decyzji Włochy nie poczują, pozycja Polski w Unii Europejskiej zmniejszy się. Stało się.
      • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 18:02
        dom.pogrzebowy napisała:

> Dużym państwom wolno więcej, małe ponoszą konsekwencje swoich decyzji.
        > Skutków swojej decyzji Włochy nie poczują, pozycja Polski w Unii Europejskiej z
        > mniejszy się. Stało się.

Dworzec Główny Wrocław
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/12/Dworzec_G%C5%82%C3%B3wny-tablica2.JPG
        • superspec2 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 18:19
          www.dw.com/pl/niemiecki-historyk-wida%C4%87-nadchodz%C4%85cy-podzia%C5%82-europy/a-74391050
          • storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 18:49
            superspec2 napisał:

> www.dw.com/pl/niemiecki-historyk-wida%C4%87-nadchodz%C4%85cy-podzia%C5%82-europy/a-74391050

Otóż to:

Karl Schlögel niedawno odwiedził Lwów, a doświadczenia z tego pobytu wywarły na nim niezapomniane wrażenie. W rozmowie z DW w swoim berlińskim mieszkaniu opowiadał o syrenach alarmowych i godzinach spędzonych w schronie. Do tych, którzy chcieliby zignorować konflikt, historyk zaapelował: „Niech tam pojadą. Niech zobaczą, co oznacza brak zdolności Europy do ochrony ukraińskich miast przed codziennymi i nocnymi atakami”.

A putinowska trollnia byłego pies.na.czarnych dwoi się i troi, oczerniając polski rzad i wybielając bandyckiego Putina ze zbrodni codziennego mordowania kobiet, dzieci i starców. W ich domach, placach zabaw, na ulicach.

Tylko dlatego, że są Ukraińcami.

Chcecie takiego samego traktowania Polacy???

Putinowscy bandyci testują coraz agresywniej naszą Ojczyznę
          • mateusz.urbanski Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 21:52
            superspec2

No tak, sondaż wykazał, że za ekstradycją zdecydowanie opowiedzieli się wyznawcy pisu i konfederacji. Co nie dziwi i jest przewidywalne 🤮
            • negativum Twe posty także są przewidywalne… :) 18.10.25, 21:54
              mateusz.urbanski napisał(a):

> superspec2
              >
              > No tak, sondaż wykazał, że za ekstradycją zdecydowanie opowiedzieli się wyznawc
              > y pisu i konfederacji. Co nie dziwi i jest przewidywalne 🤮
            • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 09:34
              Ciekawe, że ci sami wyznawcy pisu und konpederastii siedzieli cicho, kiedy Duda nakazywał Tuskowi przyjmowanie w Polsce, wbrew wyrokowi MTK, zbrodniarza Netanjachu, żeby mógł sobie podreptać po Auschwitz.

A teraz pierdzielą o przestrzeganiu prawa międzynarodowego.
              Za Romanescu też jest wystawiony ENA i co? Orbanek się tym przejął? Nie. Węgierski sąd tak orzekł.

• storima Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 11:19

> Ciekawe, że ci sami wyznawcy pisu und konpederastii siedzieli cicho, kie
                > dy Duda nakazywał Tuskowi przyjmowanie w Polsce, wbrew wyrokowi MTK, zbrodniarz
                > a Netanjachu, żeby mógł sobie podreptać po Auschwitz.
                >
                > A teraz pierdzielą o przestrzeganiu prawa międzynarodowego.
                > Za Romanescu też jest wystawiony ENA i co? Orbanek się tym przejął? Nie. Węgier
                > ski sąd tak orzekł.
                >
                >

Natomiast dla normalnych forumowiczów zupełnie przewidywalne, że putinowski Rosjanin , don.kulawy, w przebraniu zagorzałego przeciwnika PiS, aby zgodnie z wytycznymi Kremla jątrzyć Polaków,
                w przypadkach niekorzystnych dla bandyckiego Putina decyzji, wiesza psy na Polakach i polskim rządzie.

I ciekawe czy wspierający jego na FK publikacje Polacy przyznają się w realu, że wspomagają putinowskiego aparatczyka na polskim w forum.
                W czasie gdy Kreml coraz agresywniej prowadzi wojnę hybrydową przeciw naszej Ojczyźnie.
    • negativum Żurek z jajem, boczkiem i kiełbasą 18.10.25, 18:47

Waldemar Żurek
      @w_zurek
      Nie ma zgody na ekstradycję do Niemiec podejrzanego o wysadzenie Nord Stream – obywatela Ukrainy, Wołodymyra Ż.

Tak zdecydował dziś warszawski sąd po analizie materiałów przekazanych przez stronę niemiecką.

To dobra i odpowiedzialna decyzja – zgodna z polskim prawem i w interesie Państwa Polskiego.

Nawet Żurek przełknął to.
      • bobislaw.borboje Re: Żurek z jajem, boczkiem i kiełbasą 20.10.25, 13:14
        Odkąd Pan Sędzia objął stanowisko ministra i prokuratora, to jest moja ulubiona zupa. Musi być przynajmniej raz w tygodniu. Przyjemnie jest podczas konsumpcji pomyśleć, jak trzęsą się portki pisowskim pętakom.
    • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 22:46
      > gazociąg rosyjski, ktorym płynie gaz do naszych zakładów azotowych (w celu produkcji nawozów sztucznych)

Niech wysadza.
      • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 22:57

> > gazociąg rosyjski, ktorym płynie gaz do naszych zakładów azotowych (w cel
        > u produkcji nawozów sztucznych)
        >
        > Niech wysadza.

Może Herr Donald przywrócił :)
        • bobislaw.borboje Herr Donald "Maga" Trąmp 20.10.25, 09:16
          w Puławach są cysterny z logo Gazoportu. Gaz jest norweski.
          Żeby nie zbudowano gazoportu w latach 2008-2011, g. by z tego było.
          Kto był wtedy u władzy?

Rosyjskie gazociągi nie są Polsce do niczego potrzebne.
          To nie lata 2022-23, kiedy do portów w Trójmieście codziennie przypływały liberyjskie statki - widma z rosyjskim węglem zamówionym przez Morawitzera.
    • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 18.10.25, 23:03
      Dosc trafna ocena tego wyroku.

www.youtube.com/watch?v=yyjs8aKIQIM
      • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 00:57
        monalisa2016 napisał(a):

> Dosc trafna ocena tego wyroku.
        >
        > www.youtube.com/watch?v=yyjs8aKIQIM

"Polska zajęła stanowisko...".
        • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 01:52
          don.kulawy napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
          >
          > > Dosc trafna ocena tego wyroku.
          > >
          > > www.youtube.com/watch?v=yyjs8aKIQIM
          >
          > "Polska zajęła stanowisko...".

Nie znasz nic na temat polskiego sądownictwa.
      • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 03:57
        monalisa2016 napisał(a):

>

Sędzia sądzi w oparciu o dostarczone mu fakty. Taki mamy system w Polsce (sąd nie docieka dodatkowych faktów). Ciężko jest do niego się przyzwyczaić. Szczególnie po filmach SZA. A tak naprawdę nasz system polega na wadze Temidy. Niemcy dali ciała, adwokat się postarał. W cztery lata miałem 15 procesów. "Przegrałem" pierwszy, bo nie wiedziałem z czym się to je. Wygrałem natomiast kolejne 14ście. Kolejnych już raczej nie będzie.

Jedną z najcenniejszych rzeczy dla ludzika jest wonność. Do sądu wpłynął suchy akt (wezwanie) do wydania Ukraińca na pół strony A4, nie mający żadnych podstaw. Równie dobrze mogę napisać, że odpowiadasz za krzywdę mojego przodka. A resztę ustali się w Berlinie, po konsultacji z Moskwą. Tak to nie działa.
        • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 10:46
          Jego wypowiedz pokazuje wyraźnie, ze on jest politykiem nie sędzią. Jego wypowiedz na temat systemu sądowniczego w Niemczech dyskwalifikuje tego faceta jako bezstronnego sędziego.
          • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 09:20
            > Jego wypowiedz na temat systemu sądowniczego w Niemczech

Powiedział tylko o faktach powszechnie znanych.
            Dziwne, że na proces Szreder nie przysłał własnego kauzyperdy z wynagrodzeniem mln €.
      • tapatik Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 10:42
        monalisa2016 napisał(a):

>

Przecież strajk.eu to radziecka propagandówka, coś jak Russia Today.
        Nie wstyd ci powoływać się na takie źródła?
        • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 10:54
          tapatik napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
          >
          > > Dosc trafna ocena tego wyroku.
          > >
          > > www.youtube.com/watch?v=yyjs8aKIQIM
          >
          > Przecież strajk.eu to radziecka propagandówka, coś jak Russia Today.
          > Nie wstyd ci powoływać się na takie źródła?

Żadna praca nie hańbi :)
          • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 11:00
            Dla was każdy kto ma inne zdanie to jest ruski propagandysta. Jedynie propaganda pro ukraińska jest dopuszczalna.
            • tapatik Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 19.10.25, 12:15
              O przepraszam bardzo. Ja nie twierdzę, że Mona Liza jest radziecką propagandystką.
              Ja twierdzę, że zaprezentowane przez nią źródło jest proradzieckie.

Czy oprócz propagandy radzieckiej i ukraińskiej nie ma żadnej innej?
              A polska propaganda nie istnieje?
            • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 09:22
              Towar przez Nią linkowany zawsze capi onucami. Już tego nie otwieram.
              • zenon47 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 11:39
                Gdybyś odbył zasadniczą służbę wojskową, wiedziałbyś, jak pachnie 10 par onuc w wojskowej sypialni. A żeś durak, to i durności piszesz. Facet z kraju, w którym 40% nosi skarpetki przez wiele dni bez ich zmiany.
                • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 13:17
                  Tobie i twoim rodakom może i pachnie. A mnie capi.
    • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 17:00
      Herr Żurek vel Zupa odmówił zaskarżenia wyroku przez prokuraturę.
      • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 20.10.25, 20:42
        Gaspadin Ziobru by zaskarżył.
        • laina.haase Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 21.10.25, 13:58

> Gaspadin Ziobru by zaskarżył.
          Natomiast Tusk wsadzi go z Putinem w samolot do Smoleńska.
          • bobislaw.borboje Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 21.10.25, 21:10
            do Budapesztu raczej.
    • laina.haase Polska bezwzględnie powinna wydać Niemcom! 21.10.25, 09:34
      Ten Ukrainiec jest kompletnie niewinny o czym świadczą oczywiste fakty podane przez osoby o najwyższej wiarygodności w polityce światowej a więc Niemcy by go uniewinniły z braku dowodów.
      Wystarczy powołać na świadka Radosława Sikorskiego, który zezna, że tego ataku nie dokonał ten Ukrainiec ale służby amerykańskie.
      • monalisa2016 Re: Polska bezwzględnie powinna wydać Niemcom! 21.10.25, 14:09
        Co mowi popularny slogan: co sie odwlecze to nie uciecze, polskie postapienie jak i obelgi wobec reki ktora ich przez lata karmila wskazuje wyraznie na wielka panike swer politycznych, innymi slowami "transparenz predigen aber schweigen praktizieren". Wrobelki na dachach szczebiacza coraz czesciej i glosniej, ze spoleczenstwo poproszone o kase, zmuszone do bezrobocia nie da sobie usta zamknac, a z tego wynika ze stoimi przed wielkim knall'em tej Nord Stream-afery.
        Wiec bedzie, wszystko wedlug zaslug.
        • tapatik Re: Polska bezwzględnie powinna wydać Niemcom! 21.10.25, 22:36
          Kto nas przez lata karmił?
          Jakie społeczeństwo nie da sobie ust zamknąć?
    • monalisa2016 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 27.10.25, 13:04
      Sprawa nabiera powoli innego kierunku, na koncowy efekt musimy jeszcze troche poczekac ale reputacja polskich wyskakujacych przed orkiestre moze bardzo ucierpiec.
      • negativum Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 27.10.25, 13:18
        monalisa2016 napisał(a):

> Sprawa nabiera powoli innego kierunku, na koncowy efekt musimy jeszcze troche p
        > oczekac ale reputacja polskich wyskakujacych przed orkiestre moze bardzo ucierp
        > iec.

Niemcy zaatakują hAmerykę i jej Sir Donalda?
        • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 27.10.25, 13:46
          > Niemcy zaatakują hAmerykę i jej Sir Donalda?

Po co? Trump obraca w gruz Biały Dom bez niczyjej pomocy.

https://i.iplsc.com/000LSWRU2A79LCVD-C322-F4.webp
    • buldog2 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 28.10.25, 10:57
      Stanowisko Niemiec a jak Niemiec to i Unii powinniśmy i możemy ignorować.
      Możemy, za przykładem PIS, wyjść z Unii.
      Właśnie teraz na swoim kongresie PIS przygotował specjalne atrakcje - strzelanie rzutkami do flagi niemieckiej.
      W dalszym ciągu będzie strzelanie z wiatrówek, broni palnej i spalenie niemieckiej flagi, takiej samej szmaty jak unijna, którą PIS palił nie jeden raz. Później będzie można podpalić Instytut Göthego, a co dalej zobaczymy.

Z pozdrowieniami i życzeniami wszystkiego najlepszego od Kaczyńskiego i Putina.
      • buldog2 Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 28.10.25, 14:26
        Następnym razem zajęcia prowadzić będzie Krystyna Pawłowicz.
        Rozwiesi wielką mapę od Oceanu Spokojnego do Atlantyku, część unijna będzie na niebiesko w gwiazdki, a część od Buga na wschód oczywiście czerwona, też w gwiazdki, ale inne, swoje własne.
        Panna Krysia Pawłowicz stanie trochę z boku, za Uralem żeby się dobrze zamachnąć, i w Brukselę i Berlin zacznie rzucać małe ręczne rakietki. W każdej rakietce będzie kapiszon i trochę prochu i gdzie trafi, tam rozerwie i spali kawałek unijnej szmaty, jakieś miasto czy gminę.

Z boku będą stać Kaczyński z Antonim, liczyć punkty i pisać sprawozdanie dla Putina i wnioski o nagrody i odznaczenia.

Taka oto zabawa w Porwanie Europy na kolejny kongres zjednoczeniowy Prawa i Sprawiedliwości z Jedną Rosją.
        Błaszczak pochwali.
    • don.kulawy Re: Polska nie wyda ukraińskiego nurka 28.10.25, 11:30
      Ukrainiec zostanie wydany Niemcom. Sąd zdecydował dorzeczy.pl/swiat/797823/wysadzenie-nord-stream-wlochy-sad-wydal-ukrainca-niemcom.html
      Włochy wydadzą Serhija K. Niemcom. Jest postanowienie sądu
      Z kolei w poniedziałek sąd w Bolonii wydał postanowienie o przekazaniu niemieckiemu wymiarowi sprawiedliwości 49-letniego Serhija K., Ukraińca, który również jest podejrzany o udział w wysadzeniu gazociągu Nord Stream w 2022 roku – podała agencja Reuters.
      Jak przekazał obrońca Ukraińca, podejrzany zaskarży decyzję sądu w Bolonii. Wnioskiem zajmie się Najwyższy Sąd Kasacyjny we Włoszech.
      Mężczyznę zatrzymano w sierpniu w Rimini. Włoska agencja informacyjna ANSA przekazała wówczas, że 49-latek wpadł w ręce policji podczas rodzinnych wakacji nad Adriatykiem.
      Zdaniem niemieckiej prokuratury to właśnie Serhij K. był koordynatorem akcji, w wyniku której zniszczono gazociąg Nord Stream w 2022 roku. Podczas popełnienia czynu, Serhij K, miał się znajdować na pokładzie łodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka