niegracz 10.12.25, 08:33 Obudziliscie sie w innej Polsce to poczatek konca Kłamstwa Smolenskiego MAK/Laska Wniosek juz jest w MON Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: Wniosek do MON 10.12.25, 09:35 asia-loi: > Kto ten wniosek złożył? Niegracz nie powie, bo on takich rzeczy nie ujawnia. Mnie nie udało się znaleźć tego wniosku w Interśmieciu — ale może on po prostu jest zbyt świeży jak na Google'a. Moja niczym niepoparta hipoteza brzmi, że albo Niegracz, albo ten osobnik: Bo poza nimi dwoma — kogo to jeszcze interesuje? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Wniosek do MON 10.12.25, 14:11 stefan4 napisał: > asia-loi: > > Kto ten wniosek złożył? > > Niegracz nie powie, bo on takich rzeczy nie ujawnia. Mnie nie udało się znaleź > ć tego wniosku w Interśmieciu — ale może on po prostu jest zbyt świeży ja > k na Google'a. > > Moja niczym niepoparta hipoteza brzmi, że albo Niegracz, albo ten osobnik: > > > > Bo poza nimi dwoma — kogo to jeszcze interesuje? > > - Stefan > Że ciebie nie interesuje to twoja broszka. Ale innych tak. Twoje życie twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 10.12.25, 18:27 stefan4 napisał: > > Moja niczym niepoparta hipoteza brzmi, że albo Niegracz, albo ten osobnik: > > > > Bo poza nimi dwoma — kogo to jeszcze interesuje? > > - Stefan > - np Gazetę napisz do Redakcji by o tym nie pisali; dziś...napisali Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wniosek do MON 10.12.25, 18:48 stefan4: > Bo poza nimi dwoma — kogo to jeszcze interesuje? niegracz: > - np Gazetę > napisz do Redakcji by o tym nie pisali; > dziś...napisali Naprawdę??!! Nie wierzę. A jeśli napisali, to tylko z nudów. Może bym uwierzył, gdybyś podał linka, ale przecież nie będę właził do jakiegoś pisemka tylko dlatego, że Ty znowu coś nie tak zrozumiałeś. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Wniosek do MON 10.12.25, 19:29 > Kto ten wniosek złożył? Nasz niegracz cwanie ukrył podpis wnioskodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 17.12.25, 08:07 Zasadniczo- normalnie centralnie- Raport KBWLLP zwany też Raportem Laska padł jak kawka Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Wniosek do MON 10.12.25, 09:22 niegracz napisał: > to poczatek konca Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 10.12.25, 10:13 w każdym razie są pod impasem nie tylko minister Kosiniak Kamysz ale i Tomczyk, Lasek a także Tusk do którego to zaraz dotrze.. . dobrze że dostali to przed Świętami należy się Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wniosek do MON 10.12.25, 10:24 niegracz: > nie tylko minister Kosiniak Kamysz ale i Tomczyk, Lasek a także Tusk do > którego to zaraz dotrze.. A czy do Krystyny Pawłowicz zdąży dotrzeć przed wypłatą pierwszej emerytury? I jeszcze nie zapomnij wysłać do towarzysza Putina. Do towarzysza Trumpa nie musisz, Putin sam zawiadomi zamorskiego kolegę, jeśli uzna to za potrzebne. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Wniosek do MON 10.12.25, 10:42 Sam to napisałeś, bo na grafomanie to wygląda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wniosek do MON 10.12.25, 11:06 Ciekawe kogo to w MON będzie interesowało? Najwyżej powiedzą znowu jakiś świr to przesłał. Jeśli nie ty to wypisałeś to za tydzień nikt nie będzie pamiętał że coś takiego przyszło. Jak ty to nawet nie dotrze do ministra. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Wniosek do MON 10.12.25, 12:53 Nie każdy jest znawcą procedur, tak jak i nie każdy radzi sobie w życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wniosek do MON 14.12.25, 13:24 Myślisz że z każdą bzdurą która wpływa do ministerstwa, nie koniecznie on, idą do ministra? Toż on nie miałby nic innego do roboty tylko bzdury czytać Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 14.12.25, 14:16 nie chodzi o bzdurę znam wniosek jest merytoryczny - to poważna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wniosek do MON 18.12.25, 07:56 Poważna nie poważna ale juz przez wszystkich olana Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 18.12.25, 08:16 Kłamstwo Smoleńskie wali się jak domek z kart Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wniosek do MON 18.12.25, 09:25 niegracz: > Kłamstwo Smoleńskie wali się jak domek z kart Ono już tak się wali, czy raczej jest zwalane, od szesnastu lat... Apeluję do Ciebie, jako do Głównego Reprezentanta Zwalaczy na tym forum: proszę, zwal je wreszcie do końca i zajmij się czymś choć trochę bardziej współczesnym. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 18.12.25, 10:06 stefan4 napisał: > niegracz: > > Kłamstwo Smoleńskie wali się jak domek z kart > > Ono już tak się wali, czy raczej jest zwalane, od szesnastu lat... Apeluję do > Ciebie, jako do Głównego Reprezentanta Zwalaczy na tym forum: proszę, zwal je w > reszcie do końca i zajmij się czymś choć trochę bardziej współczesnym. > > - Stefan > - Nie zrozumiałeś- to forum jest bez znaczenia , jak i Salon czy co tam jeszcze- to się dzieje w obszarze urzędowym oficjalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wniosek do MON 18.12.25, 10:24 niegracz: > - Nie zrozumiałeś- to forum jest bez znaczenia , jak i Salon czy co tam jeszcze > - to się dzieje w obszarze urzędowym oficjalnym. No to po co bez przerwy o tej przeszłości nudzisz na tym forum? Przenieś swoje frajektorie w ,,obszar urzędowy oficjalny'', niech tam się trochę ponudzą. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 18.12.25, 10:38 sam nudzisz- trollujesz- m.in pisze czasem na forum -jako takie badanie socjologiczne - poziomu Głupoty polskiej Publisi np na forum Militaria użytkownik Cheyenne uważa że dr Lasek i KBWLLP prawidłowo podali w Raporcie że Tu-154M w chwili 0 był na wys,.21,9m RW po 1 sekundzie na wys. 12,5m RW i po kolejnej sekundzie na wys. 9,4 m RW i upiera się że wszystko jest OK.. to typowy odbiorca Raportu Laska Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wniosek do MON 19.12.25, 17:50 Kilka lat temu chciałem się z toba założyć w tym temacie, jednak tego nie pociągnąłeś. Sam nie wierzyłeś że to co piszesz może być prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 19.12.25, 18:12 a tymczasem zmiana na stanowisku nadzorującego śledztwo smoleńskie jak to określić działanie pozorne- które nic nie zmieni Kłamstwo Smoleńskie pada Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wniosek do MON 28.12.25, 19:10 Ale to ttylko dla zmiany. Może brać Tuskowa w końcu chce je zakończyć? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 28.12.25, 21:00 stasi1 napisał: > Kilka lat temu chciałem się z toba założyć w tym temacie, jednak tego nie pocią > gnąłeś. Sam nie wierzyłeś że to co piszesz może być prawdą - === = insynuacja Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Wniosek do MON 30.12.25, 09:11 Insynuacja że nie chciałem się założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.urbanski Re: Wniosek do MON 11.12.25, 18:21 niegracz Pod impasem, nadbieg - co to za polszczyzna?🤯 I jeszcze nie pojawił się purysta językowy Storima, który by cię zweryfikował😱 Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Wniosek do MON 11.12.25, 19:16 mateusz.urbanski napisał(a): > niegracz > Pod impasem, nadbieg - co to za polszczyzna?🤯 > I jeszcze nie pojawił się purysta językowy Storima, który by cię zweryfikował😱 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Wniosek do MON 10.12.25, 13:34 A nie masz gdzieś wniosku o wznowienie postępowania Podkomisji Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Wniosek do MON 17.12.25, 19:12 Jest natomiast akt oskarżenia przeciwko Macierewiczowi wiadomosci.wp.pl/jest-akt-oskarzenia-przeciwko-macierewiczowi-7233415771233248a Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Wniosek do MON 10.12.25, 13:40 Noo, już widzę to Przerażenie i Popłoch. Ubawiłeś mnie, dawaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 11.12.25, 09:01 dr.krisk napisał: > Noo, już widzę to Przerażenie i Popłoch. Ubawiłeś mnie, dawaj dalej. - rżenie nic ci nie pomoże -to sprawa urzędowa i ma nadany bieg Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Wniosek do MON 11.12.25, 09:06 niegracz napisał: > -to sprawa urzędowa i ma nadany bieg > Może powinna mieć nadbieg? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 11.12.25, 09:09 strzal_w_punkt napisał: > niegracz napisał: > > > -to sprawa urzędowa i ma nadany bieg > > > > Może powinna mieć nadbieg? > >............. spamujesz, trollujesz tylko to potrafisz > > Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Wniosek do MON 11.12.25, 09:12 niegracz napisał: > > Może powinna mieć nadbieg? > > > >............. > spamujesz, trollujesz tylko to potrafisz > > Ogólnie, czy ty wiesz co to jest nadbieg? - Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 11.12.25, 09:17 Czy wiesz, że Prokuratura przedłuży śledztwo w sprawie tego, co stało się w Smoleńsku na 2026 rok ? jedno i drugie mają coś wspólnego.. wbrew propaganadzie w mediach do dziś nie wyjąsniono okolicznosci śmierci Prezydenta i osób na pokłądzie Tu-154M Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Wniosek do MON 11.12.25, 09:25 niegracz napisał: > Czy wiesz, że Prokuratura przedłuży śledztwo w sprawie tego, > co stało się w Smoleńsku na 2026 rok ? > > jedno i drugie mają coś wspólnego.. > wbrew propaganadzie w mediach > do dziś nie wyjąsniono okolicznosci śmierci Prezydenta i osób na pokłądzie > Tu-154M > To do mnie masz o to pretensje? A co robił PiS przez 8 lat? Sprawę w ręce wziął świr Antek, który trwonił kasę i wysnuwał bzdurne teorie. Szukaj bliżej w "rodzinie"! Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 11.12.25, 10:07 strzal_w_punkt napisał: > To do mnie masz o to pretensje? A co robił PiS przez 8 lat? Sprawę w ręce wziął > świr Antek, który trwonił kasę i wysnuwał bzdurne teorie. Szukaj bliżej w "rod > zinie"! > > - jakie niby pretensje? - tylko napisałem że trollujesz i spamujesz -podobnie jak Stefan-twoje opinie sa bez znaczenia - istotne jest to co robi Prokuratura i co zrobi teraz MON - to ze Podkomisja działała słabo to fakt ale i tak o wiele wiele lepiej niz Komisja Laska i dostarczyła dowodów że narracja MAK jest kłamstwem- Prokuratura ma w reku te dowody - a tacy jak Ty ignoranci bezmyslnie powtarzają że Rport Laska jest fachowy... a wiele wpisów a tego Raportu przejdzie do kategorii humoru z zeszytów szkolnych np Komisja podawał wysokosci radiowe dla kątów przechylenia samolotu 90 stopni a nawet 120 stopni tylko że..przy takim kącie przechylenia radiowysokościomierz samolotu wysokości nie zmierzy nie pokaże.... i oni na podstawie takich danych budowali trajektorię.... Raport Laska spełnia kryteria GIGO= garbage in garbage out Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Wniosek do MON 11.12.25, 10:21 Dla mnie ty również nie jesteś autorytetem, więc twoje opinie są też niewiele warte. Myślisz, że raport Macierewicza jest coś więcej wart? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 11.12.25, 11:06 strzal_w_punkt napisał: > Dla mnie ty również nie jesteś autorytetem, więc twoje opinie są też niewiele w > arte. - a mysleć sam potrafisz? kto ma w tej konkretnej kwestii racje- Lasek czy ja ? Komisja podawała w Raporcie wysokosci radiowe dla kątów przechylenia samolotu 90 stopni a nawet 120 stopni tylko że..przy takim kącie przechylenia radiowysokościomierz samolotu wysokości nie zmierzy nie pokaże.... i oni na podstawie takich danych budowali trajektorię.... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Wniosek do MON 11.12.25, 11:00 Tu masz wyjaśnienie: resetobywatelski.pl/biesiady-kaczynskiego-z-oficerem-kgb/ Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 biesiady? 11.12.25, 11:32 x2468: > Tu masz wyjaśnienie: > resetobywatelski.pl/biesiady-kaczynskiego-z-oficerem-kgb/ Nie mam powodu lubić Kaczyńskiego. Ale słowa Piątka z tego artykułu: ,,Biesiady Kaczyńskiego z oficerem KGB [...] W tym zaś przypadku opowiada o niezwykle wstydliwej sprawie. Opowiada o swoich biesiadach nad butelką z przedstawicielem ambasady Kremla.'' (wytłuszczenia są ode mnie) wymagają wyjaśnienia. Otóż rosyjskie słowo ,,беседа '' nie ma niczego wspólnego z biesiadowaniem, czy z biesiadą. To oznacza rozmowę; najwyżej naradę. Taki ,,fałszywy przyjaciel tłumacza'' jeden z wielu. ,,Biesiada'' to po rosyjsku ,,пир ''. Wydaje się, że ,,biesiadowanie z Rosjanami'' jest w polskiej polityce ciągle powracającym zarzutem. O ile pamiętam, to samo kiedyś wypominano Oleksemu; a potem Tuskowi. I ten zarzut ciągle opiera się na tym samym błędnym tłumaczeniu... Z tego samego artykułu: ,,Jarosław Kaczyński często mija się z prawdą.'' — a to akurat jest prawda. Wyjątkowo często, nawet jak na polityka. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: biesiady? 11.12.25, 21:44 O spotkaniach(imprezach) z Wasinem pisze sam Kaczyński. Nie znam definicji biesiady.To co dla jednego jest biesiadą dla innego jest bankietem w krzakach. Zaintrygowałeś mnie słowami o Tusku, możesz przybliżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: biesiady? 11.12.25, 23:24 x2468: > Zaintrygowałeś mnie słowami o Tusku, możesz przybliżyć? Nie bardzo, ale spróbuję. Otóż przed 2010 rozmowy między oficjałami Polski i Rosji nie były niczym dziwnym, ani podejrzanym. Rosja chwilowo była w miarę spokojna, sprawiała wrażenie, że staje się krajem europejskim, a z sąsiadami przecież trzeba rozmawiać. Ale zaczęło wiać z innej strony i różne nasze frakcje polityczne zaczęły sobie wzajemnie zarzucać, że kilkanaście lat temu nie przewidziały tej zmiany. Tyle wiem, a reszty muszę poszukać. Więc kiedy zapytałeś, to wpisałem do Google'a ,,беседа Туска с Путиным '' i trafiłem na • artykuł ukraiński z r. 2016 o rozmowach Tuska z Putinem sprzed 6 lat, dotyczących katastrofy smoleńskiej • inny artykuł ukraiński na ten sam temat, • artykuł rosyjski znowu o tym samym, • rosyjski artykuł z r. 2009 o spotkaniu Tuska i Putina w Davos i ich rozmowie na temat kryzysu gazowego, • rosyjskojęzyczny artykuł polskiego radia z r. 2022, napiętnujący rozmowy Tuska z Putinem w roku 2008. Więcej już nie szukałem. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: biesiady? 15.12.25, 10:46 Dziękuję bardzo, jestem rozczarowany sobą. Kiedy przeczytałem o rozmowach Tuska z Putinem zwietrzyłem sensacje a tu zwyczajne, tak jak piszesz, rozmowy pomiędzy przywódcami dwóch sąsiadujących państw. Najwyraźniej lata propagandy rzekomej prawicy polskiej wpłynęły na mój odbiór codziennych zwyczajnych wiadomości. (tu zabrakło mi odpowiedniego slowa). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wniosek do MON 11.12.25, 09:58 niegracz: > Czy wiesz, że Prokuratura przedłuży śledztwo w sprawie tego, > co stało się w Smoleńsku na 2026 rok ? To w Smoleńsku już coś się stało na rok 2026? Ja myślałem, że różnica czasu wynosi 2 godziny, a tu okazuje się, że całe 20 dni... niegracz: > do dziś nie wyjąsniono okolicznosci śmierci Prezydenta i osób > na pokłądzie Tu-154M Skoro osobno wymieniasz Prezydenta a osobno osoby na pokłądzie, to czy masz na myśli, że Prezydent nie był osobą? Czy że nie był na pokłądzie? A co do wyjąsnienia: dotąd myślałem, że główną okolicznością śmierci tych osób było rąbnięcie samolotu o ziemię. Ale z Twojego entuzjazmu wnoszę, że zaszło tam coś całkiem innego i że samolot nie rąbnął o ziemię. Skoro już jesteśmy przy legendach historycznych: czy już wyjąsniłeś tajemnicę wypadku komunikacyjnego nad niejaką Elsterą w roku 1813, którego ofiarą padł niejaki Józef Poniatowski, książę zresztą? Wystarczy popatrzeć na obrazek i zaraz w oczy się rzuca, że ten jego koń to jakiś podejrzany typ... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Wniosek do MON 10.12.25, 16:29 188. MIESIĘCZNICA SMOLEŃSKA PiS – KACZYŃSKI WYGNANY WYJE „RUSKIE MENDY”❗ZDROWAŚKA I JATKA O WIENIEC Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Wniosek do MON 10.12.25, 19:07 No i co z tego wynika? Przecież w ramach prowadzonego przez wiele lat śledztwa Maciarewicz wysadził w powietrze drugą taką samą Tutkę i do niczego nie doszedł poza skompromitowaniem swojej Komisji. Co się zmieniło od tego czasu? www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/informacja-o-postepowaniu-w-sprawie-katastrofy-smolenskiej3 A może dowody zabrane przez Macierewicza mijały się z prawdą, o czym niejednokrotnie już mówiono i pisano? Chyba że chodzi o samego Macierewicza, ale to nie będzie wznowienie postępowania a postępowanie karne wobec niego. Więcej na ten temat znajdziesz w: akademiajagiellonska.pl/wp-content/uploads/2025/01/Prawne-problemy-tragedii-smolenskiej.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Zapewne minister Kościelniak Kamasz 10.12.25, 19:21 będzie miał zagwozdkę, co z tym wnioskiem zrobić: Czy od razu procedować go w ministerialnej niszczarce, czy może puścić jakimś okólnikiem, żeby pracownicy ministerstwa też się pośmiali. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kulawy Re: Wniosek do MON 10.12.25, 20:32 Arkadiusz Szczurek @ArkadiuszSzczu2 · 1h Glinski pytany o wytransferowane na Litwę 12,5 mln przez Polską Fundację Narodową, już po wyborach. Ależ nerwowy !!!! Przed chwilą składał kwiaty pod schodami kłamstwa smoleńskiego, choć bułtu też rano.x.com/ArkadiuszSzczu2/status/1998809097244913918?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Wniosek do MON 11.12.25, 21:08 Widocznie przerażony jest już zawartością własnego koszyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 13.12.25, 11:00 mają zepsuty weekend są pod impasem należy sie a Prokuratura też jest pod impasem jest między Młotem ( naciski Rządu) a Kowadłem( Fakty, Prawda) przedłuża dochodzenie na 2026 a Kosiniak już w Sejmie ogłosił że wszystko wiadomo i przepraszał a teraz znów będzie zmuszony przepraszać... Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 15.12.25, 07:33 jak jest uzasadniony ? mocno bardzo mocno np. to na wrakowisku w Smolensku były inne fotele niż oryginalne z Tu-154M nr 101 wg udokumentowania na 16 marca 2010.. na wrakowisku w Smolensku nie zidentyfikowane ochraniaczy na zagłowki na którym było znamię 36 SPLT a było ich na pokładzie ponad 70 Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Wniosek do MON 15.12.25, 09:18 niegracz: > na wrakowisku w Smolensku były > inne fotele niż oryginalne z Tu-154M nr 101 inne — bo te oryginalne nie były połamane? niegracz: > wg udokumentowania na 16 marca 2010.. > na wrakowisku w Smolensku To tam już wtedy było ,,wrakowisko''? Na prawie miesiąc przed nalotem tutki na niczego niespodziewający się las? niegracz: > nie zidentyfikowane ochraniaczy na zagłowki Pewnie poszły do prania... Znaczy te bezgłówki. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Wniosek do MON 15.12.25, 09:39 Pewnie poszły do prania... Znaczy te bezgłówki. - Stefan - twoja bezgłówka a jesli juz to bezmózgu Odpowiedz Link Zgłoś