Dodaj do ulubionych

Żurek gęstnieje

05.01.26, 20:27
Naczelny Sąd Administracyjny utrzymał w mocy karę 2 tys. złotych grzywny dla ministra sprawiedliwości. Sprawa dotyczyła bezczynności w zakresie udostępnienia informacji publicznej dotyczącej działalności komisji ds. reprywatyzacji nieruchomości warszawskich. NSA jednoznacznie wskazał, że organ, któremu zarzucono bezczynność, nie może samodzielnie uznać się za niewłaściwy i przekazywać sprawy innemu podmiotowi - przytacza uzasadnienie "Dziennik Gazeta Prawna".
Obserwuj wątek
    • boggi_dan Re: Żurek gęstnieje 05.01.26, 20:45
      Żurek to jest gość, wszystko za niego musi robić sama Wrzosek powołując się na niską szkodliwość społeczną i demokrację walczącą, czyli sytuację nadzwyczajną.
      • j-k daruj mu, please, 05.01.26, 21:10
        boggi_dan napisał:

> Żurek to jest gość, wszystko za niego musi robić sama Wrzosek powołując się na
        > niską szkodliwość społeczną i demokrację walczącą, czyli sytuację nadzwyczajną.

Polska - ostatnie duze dotacje dostanie do konca 2027 (dokladnie tak - jak kadencja Donalda)

i te kase trza wziac.

a dopiero w 2028 powiedziec: - a teraz wam, Panowie, dziekujemy.

J.K.
        ekonomista.
        • bobislaw.borboje J.K. ekonomista 05.01.26, 21:35
          po ekonomii politycznej socjalizmu (wszak 45 lat w marksistowskiej polityce).
          .
          • j-k J.K. ekonomista 05.01.26, 22:03
            bobislaw.borboje napisała:
            > po ekonomii politycznej socjalizmu (wszak 45 lat w marksistowskiej polityce).

zgadza sie .
            byl taki przedmiot
            - jak rowniez byla ekonomia kapitalizmu.

w Akademii Ekonomicznej w Krakowie.

jesli uwazasz ich za nieukow - to zglos sie pretensjami..

PS.. A Doctorat mam z Chemii i zupelnie gdze indziej.

• boggi_dan Re: J.K. ekonomista 05.01.26, 22:27
              j-k napisał:

> bobislaw.borboje napisała:
              > > po ekonomii politycznej socjalizmu (wszak 45 lat w marksistowskiej polity
              > c
              >
              > PS.. A Doctorat mam z Chemii i zupelnie gdze indziej.
              > Spoko Janek. To tekst o kulinariach z cyklu " Donald gotuje."
              Rozumiem z jajkiem, kiełbasą, ziemniakami, ale - z grzywną ?
              Aby marynowaną.
              Szczawiową wychłeptał, no to teraz żurek. Z grzywną.
              >
            • bobislaw.borboje Re: J.K. ekonomista 05.01.26, 22:38
              Ja miałem taki przedmiot do wyboru na I roku na PW. Wybrałem PFM (czyli podstawy filozofii marksistowskiej). Wykładowca (śp. dr Dziżyński) przewiózł nas po historii filozofii od Platona i Arystotelesa po Hegla i Nietsche. Na Marksa/Engelsa zabrakło Mu już czasu.

• negativum Re: J.K. ekonomista 05.01.26, 22:45

> Ja miałem taki przedmiot do wyboru na I roku na PW. Wybrałem PFM (czyli podstaw
                > y filozofii marksistowskiej). Wykładowca (śp. dr Dziżyński) przewiózł nas po hi
                > storii filozofii od Platona i Arystotelesa po Hegla i Nietsche. Na Marksa/Engel
                > sa zabrakło Mu już czasu.
                >

To widać wśród staruszków.
                • bobislaw.borboje Dr Dziżyński to był prawie mój rówieśnik, 05.01.26, 23:00
                  dzbanie.
                  • negativum Re: Dr Dziżyński to był prawie mój rówieśnik, 05.01.26, 23:18

> dzbanie.

A kto to jest Dr Dziżyński?
        • stasi1 Re: daruj mu, please, 06.01.26, 06:41
          Tylko że nominalnie te duże pieniądze kto dostał? od tej wrednej UE? Oczywiście twoje PiS. Skąd w tej UE mogli kilka lat temu wiedzieć że Tusk straci władze w 27?
          • boggi_dan Re: daruj mu, please, 06.01.26, 12:16
            stasi1 napisał:

> Tylko że nominalnie te duże pieniądze kto dostał? od tej wrednej UE? Oczywiście
            > twoje PiS. Skąd w tej UE mogli kilka lat temu wiedzieć że Tusk straci władze
            > w 27?
            Obudź się mamy rok 2026. Onet: Rząd Tuska wydał na propagandę sukcesu pt. „Robimy nie gadamy” ponad 7,8 mln zł. Słyszałeś o większym absurdzie?
            • stasi1 Re: daruj mu, please, 07.01.26, 07:55
              Tak za PiSu Powiesz że za PiSu to się nie liczy bo tam był absurd na absurdzie. No fakt. I jeszcze że to było 5 lat temu, kto w dzisiejszych czasach pamięta o takim fakcie.
              ,,Okazuje się, że rząd przeznaczył na promocję spore pieniądze. O informację w tej sprawie w interpelacjach poprosili politycy opozycji. Z odpowiedzi z resortu rozwoju, Kancelarii Premiera i ministerstwa funduszy wynika, że nakłady na kampanię wyniosły ponad 10 mln zł."
              www.money.pl/fundusze/rzad-chwalil-sie-pieniedzmi-ktorych-do-dzisiaj-nie-ma-na-kampanie-wydal-grube-miliony-6715636130257760a.html
              Najśmieszniejsze że PiS reklamował że Polska dostanie duże pieniądze ale za PiSu ich Polska nie dostała.
              Oczywiście wtedy ty tego absurdu nie zauważyłeś
      • niegracz Re: Żurek gęstnieje 06.01.26, 10:00
        był żurek z wkładką
        - będzie z wykładką-
        wyłoży się...
    • hrasier-2 [...] 06.01.26, 10:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • negativum Re: Żurek gęstnieje 06.01.26, 12:47
      Już wkrótce
      x.com/KrzysztofOmny/status/2002095025497506176
      • stefan4 Re: Żurek gęstnieje 06.01.26, 13:25
        negativum:
        > Już wkrótce
        > (link)

A to ,,Już wkrótce'' zamieściłeś tylko po to, żeby jakiś wyjątkowo tępy biurokrata myślał, że Twój post to nie jest goły link? Jednak czytelnika, dysponującego choćby odrobinką oleju w czaszce, ta maskirowka nie zwiedzie. Normalni użytkownicy forum w takie śmieci nie klikają — chyba żeby okrutnie się nudzili.

- Stefan
        • negativum Re: Żurek gęstnieje 06.01.26, 13:31
          stefan4 napisał:

> negativum:
          > > Już wkrótce
          > > (link)
          >
          > A to ,,Już wkrótce'' zamieściłeś tylko po to, żeby jakiś wyjątkowo tępy biurokr
          > ata myślał, że Twój post to nie jest goły link? Jednak czytelnika, dysponujące
          > go choćby odrobinką oleju w czaszce, ta maskirowka nie zwiedzie. Normalni użyt
          > kownicy forum w takie śmieci nie klikają — chyba żeby okrutnie się nudzil
          > i.

Nie jesteś normalnym. Piszesz wierszyki.
          • stefan4 Re: Żurek gęstnieje 06.01.26, 17:02
            negativum:
            > Nie jesteś normalnym.

Ja?! A co ja mam tu do rzeczy? Twoim zadaniem, któremu jesteś ślepo oddany, jest przecież gromienie ,,herdonalda'' i przypisywanie mu wszelkich klęsk, od demencji usawskiego prezydenta do nieurodzaju na muchomory. Pisaniem o mnie nie zarobisz, ani na panem , ani na circenses .

negativum:
            > Piszesz wierszyki.

Ktoś negatywny na jakimś forumie
                chciał się wyróżnić w dyskutantów tłumie.
                Mawiali ci, którym służył:
                ,,— Wciąż pisz, bez sensu, a dużo!''
                Więc raźnie pisze, choć pisać nie umie.

- Stefan
    • obrotowy A Moc truchleje :) 06.01.26, 16:41
      boggi_dan napisał:

> Naczelny Sąd Administracyjny utrzymał w mocy karę 2 tys. złotych grzywny dla mi
      > nistra sprawiedliwości.

Zurek gestnieje - a Moc truchleje - by to tak bogobojnie (bo dzis Trzech Kroli) sprawe podsumowac :)
    • strzal_w_punkt Re: Żurek gęstnieje 07.01.26, 08:13
      Prawdziwy żur ma być gładki i gęsty, a jego smak musi być odpowiednio zbalansowany, więc skąd to zdziwienie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka