andrzejandrzej74
09.01.26, 19:38
Piszę tutaj bo dotyczy to obywateli Polski i reakcji lub braku reakcji polskich polityków. Nie wiem czy słyszeliście o tym jak tajska policja zatrzymała Polaka za to, że posiadał elektronicznego papierosa i usiłowała wyłudzić od niego w formie łapówki równowartość ok. 1700 złotych. Jakoś się z nimi dogadał i zapłacił za to przestępstwo ponad 900 złotych, więc go wypuścili. Mógłbym zamieścić link do jego wypowiedzi na instagramie ale z tego co mi wiadomo tu nie wolno. Lubię podróżować, więc wielokrotnie miałem okazję doświadczać jak traktuje się Polaków poza Unią a jak na przykład Amerykanów. Tak jak my bylibyśmy jakąś pod rasą i czasami musimy płacić nie wiem za co. Zamierzam przesłać do biur wszystkich poważniejszych partii politycznych e-mail o poniższej treści. Jestem ciekaw czy ktoś zareaguje na ten incydent, czy ktoś coś mi odpisze, będę tu o tym informował. Będziemy mieli praktyczny przykład jak pracują poszczególne partie. Poza tym zamierzam przesłać im link do tego tematu na forum, więc zachęcam do dyskusji. Podaje treść którą zamierzam przesłać:
Drodzy Państwo jak przystało na poważną polską partię polityczną, zapewne już wiecie jak potraktowano obywatela Polski w Tajlandii. W razie gdybyście przypadkiem, jeszcze nie wiedzieli to podaję link do jego wypowiedzi zamieszczonej w podanym artykule: tutaj link
W związku z zaistniałą sytuacją postanowiłem zamieścić na forum gazeta. pl temat dotyczący tej sytuacji. Myślę, że będzie trochę osób, które chciałyby wiedzieć jaka jest reakcja polskich polityków na niecywilizowane traktowanie nas poza Unią Europejską. Podaje link do tematu na forum:
tutaj link
Jeżeli Drodzy Państwo odpiszecie na tą wiadomość to chętnie zamieszczę ją na forum. Choć pewnie forumowicze chętnie liczyliby na włączenie się do dyskusji lub jakąś mocniejszą reakcję z Państwa strony.
Pozdrawiam
Nazwisko i Imię
Jestem ciekaw jaka będzie reakcja a nawet jeżeli będzie niewielka to będziemy mogli wiedzieć na którą partię w takiej sytuacji można liczyć. A poza tym warto wiedzieć, gdzie jechać i jakiego kraju turystykę utrzymywać a gdzie doprowadzać do słabnięcia branży turystycznej. Po sytuacji z turystką w Egipcie o której może niektóre osoby słyszały teraz być może czas na Tajlandie aby im trochę pomniejszyć dochody. Choć być może niektórzy forumowicze chętnie podzielili by się opinią gdzie jeszcze należałoby się przyłożyć, aby zaniżyć im dochody z turystyki. Jak ktoś lubi obszar kulturowy podobny do Tajlandii to może warto byłoby pojechać do Kambodży i wspomagać ten kraj, szczególnie że dochodzi u nich do konfliktów zbrojnych z Tajlandią. Możecie napisać co zmienić w tym piśmie, bo jeszcze nikomu tego nie wysłałem