adam.eu 03.02.26, 18:21 Trzy tematy mają być omawiane 1 Pożyczka na program SAFE 2. Rada Pokoju Trumpa. 3. Czarzasty kontakty wschodnie. Co Waszym zdaniem te tematy mają wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 18:24 jeden naćpany osobnik Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 18:39 Już nie przesadzaj, raczej Batyr podczas posiedzenia nie będzie ani na głodzie, ani nie przesadzi z dawką. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nic. 03.02.26, 18:26 adam.eu napisał: > 1 Pożyczka na program SAFE > 2. Rada Pokoju Trumpa. > 3. Czarzasty kontakty wschodnie. > Co Waszym zdaniem te tematy mają wspólnego? nic w polityce - problemow jest MULTUM. jedne sie zazebiaja - a inne - WCALE. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: nic. 03.02.26, 18:36 Nie żartuj. Od szkoły podstawowej nie rozwiązuję rebusów, ale te powiazania to wydają się dość czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nadal nic. 03.02.26, 18:58 adam.eu napisał: > ... Od szkoły podstawowej nie rozwiązuję rebusów, ale te powiazania to > wydają się dość czytelne. szczesliwie ich nie widze. moze Tusk z Nawrockim je dostrzega ? Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: nic. 03.02.26, 18:59 Prezydent nie może dostać 1 miliarda USD na Radę Pokoju - taką zgodę musi wyrazić Sejm. Czarzasty może zablokować taką procedurę więc Prezydent wszczyna procedurę przeciwko niemu. Jednocześnie Prezydent chce zablokować programn SAFE gdyż tych pieniędzy nie można przekazać do USA. Być może zgodzi się, jeżeli Rząd rownorzędną kwotę przekaże na zakupy broni w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: nic. 03.02.26, 19:05 Logiczne, chociaż nie wiem, czy realne w praktyce/ Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: nic. 03.02.26, 19:06 Przecież w USA więcej kupujemy niż będzie to z tego programu. Więc Trump i tak zadowolony będzie Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: nic. 03.02.26, 19:07 "Prezydent nie może dostać 1 miliarda USD na Radę Pokoju - taką zgodę musi wyrazić Sejm. Czarzasty może zablokować taką procedurę więc Prezydent wszczyna procedurę przeciwko niemu. Jednocześnie Prezydent chce zablokować programn SAFE gdyż tych pieniędzy nie można przekazać do USA. Być może zgodzi się, jeżeli Rząd rownorzędną kwotę przekaże na zakupy broni w USA." Właśnie, wspólnie mianownik to TRUMP, poparcie dla Trumpa, nie tylko dla USA, ale dla Trumpa. Ale inaczej widziałem Czarzastego, powiedział NIE dla Nobla dla Trumpa. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: nic. 03.02.26, 19:53 Maja. Rozpacz Batyra z powodu braku możliwości wydania miliarda na rade Różowego kolejnych miliardów tym razem z SAFE u kumpli tegoż osobnika w USA. Cenckiewicz juz wyjawił swoja rozpacz z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 18:39 Jak na pilne posiedzenie Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego potraktować to można jako ściemę. Nie tylko, że te tematy nie mają ze sobą nic wspólnego, to jeszcze sugerują, że w tym kraju prezydent nie ma ważniejszych pilnych problemów do rozstrzygnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 18:46 Nie wiem, jak podpowiedzieć, aby nie było za łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 19:04 W podtekście czuję ważkość tego zagadnienia tak jak chyba i wielu innych. Nie oznacza to jednak, że z Dużego Pałacu mają wypływać ciągle tak naiwne bajeczki robione na okrągło. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 19:56 Dlatego zaczyna się mówić o dużym pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 18:52 Putin oczywiście 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 18:58 Drugi punkt przynajmniej jak dla mnie to nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 22:24 adam.eu napisał: > Drugi punkt przynajmniej jak dla mnie to nie pasuje. > Spoko. W dzisiejszych czasach wszystko łączone jest z Putinem. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 04.02.26, 11:07 adam.eu napisał: > Drugi punkt przynajmniej jak dla mnie to nie pasuje. > Mnie natomiast pasuje natomiast punkt 3. Mam wrażenie, że Nawrocki sam pcha się na afisz i do tego z żenującymi skutkami. Ten pogląd wydaje się potwierdzać opinia publiczna w wynikach przeprowadzanych badań. Ponieważ Czarzasty to nie Hołownia i okazał się zbyt twardy do ogrania, media kojarzone z PiS postanowiły go umoczyć znanymi metodami Macierewicza w rosyjskie związki biznesowe po przez jego żonę działająca na rynku sztuki. W moim przekonaniu niedomówienia w tej sprawie wynikaja z tego, że: - Marszałek Sejmu objęty jest stałą, pełną ochroną kontrwywiadowczą i ma dostęp do informacji niejawnych o najwyższej klauzuli; - a RBN ma charakter doradczo-polityczny i nie zastępuje służb, które dotychczas nie stwierdziły żadnych nieprawidłowości. Trudno jest odnosić się do zawiłej i nieznanej materii działań służb specjalnych, które także nie należą do zakresu urażonych ambicji Batyra. Nie wiem czym się zakończy ta nowa awantura na górze, ale chyba ża po raz kolejny żadnej chwały Nawrockiemu nie przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 04.02.26, 11:26 > Czarzasty to nie Hołownia forum.gazeta.pl/forum/w,28,179748889,179748889,Batyr_kreci_biczysko_na_samego_siebie.html Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 20:27 No i? Prezydent nie często się spotyka z Radą Bezpieczeństwa. Towarzysz Czarzasty dość mocno umoczony w dziwne związki z Sowietami i od lat nie przechodzi procedur sprawdzających. Prezydent Karol Nawrocki winien być chroniony przez wojskową Gwardię Narodową a nie przez ludzi M. Kierwińskiego. Tu trzeba dokonać jak najszybciej zmian legislacyjnych powołujących taką Gwardię Narodową. To też potrwa dość długo. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 03.02.26, 21:00 utworzenie Gwardii Narodowej może przyczynić się do "wojny domowej" w sytuacji rozbieżnych interesów stron. Tak jest w niektorych krajach gdzie jest taka Gwardia zależna od Prezydenta, a Armia zależy od Rządu Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 04.02.26, 11:37 W razie wojny najpierw Taniarada z Gwardią Narodową będzie strzelał do Polaków, których uzna za wrogów, a więc do Czarzastego Kierwińskiego, Tuska i wybranych forumowiczów? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Posiedzenie Rady Bezpieczeństwa narodowego 06.02.26, 08:12 Oczywiście jak zwykle mijasz się z prawdą. Czarzasty przechodzi tą procedurę, nie przechodzi jej człowiek nawrockiego. Niby niewielka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś